|
|
#4291 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: PM 2018 cz.9
Cytat:
Mansi, nikt nie zasługuje na takie słowa. Dlaczego niby nie mogłabyś spędzić świąt z TZ? Teściowa okazała się byc niegościnna osoba, a puste miejsce przy stole pewnie zostawi, bo tak głosi tradycja... Cóż za sprzeczność 😊 Co do pracy... Może to i lepiej, że się nie udało? Czasem lepiej podziękować losowi, że jednak nie dopuścił Cię do dłuższej konfrontacji z takim człowiekiem. Wierzę, że po trudnych chwilach w końcu spotka Cię coś miłego i poczujesz się szczęśliwsza 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#4292 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym rozmiar palca to nie długość włosów, że zmienia się ot tak. Już jestem po ciąży, więc już mi raczej nie grożą drastyczne zmiany, stąd też decyduję się na diamenty w obrączce. Tam, gdzie nam powiedzieli, że jeszcze za wcześnie na kupno- wyszliśmy Cytat:
Cytat:
Uwielbiam taką religijność na pokaz.
|
|||
|
|
|
|
#4293 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Przykra sytuacja Mansikka po ślubie dalej planujecie mieszkać z rodzicami Twojego tż czy sami?
|
|
|
|
|
|
#4294 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mam tylko nadzieję, że nie będzie żółknąć ![]() Jak na mój pierwszy hybrydowy DIY wyszło całkiem przyzwoicie, muszę tylko paznokcie zapuścić do kształtu migdałków, bo takie najbardziej lubię ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#4295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
|
#4296 |
|
Rozeznanie
|
Myśmy z tz bez problemu kupili obrączki rok przed ślubem. Byliśmy u paru jubilerow i nikt nam nic nie powiedział.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4297 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale zaprosiłam tz na drugi dzień świąt i coś czuje że będzie gadać. A po co tam jedziesz itp Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4298 |
|
Zakorzenienie
|
Mansi Ty tam jesteś szczęśliwa w tym domu?
|
|
|
|
|
#4299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#4300 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny
![]() Ostatnio mam mało czasu na cokolwiek, zdjęcia mojej choinki zamieszczę jutro ![]() Wszystkie prezenty już kupione. Jedna książka nam jeszcze nie doszła, mam nadzieję, że zdąży przyjść do świąt Jestem bardzo zadowolona z prezentów, które kupiliśmy dla rodziny w tym roku. Są dobrze przemyślane i powinny się wszystkim podobać. Nie mogę się doczekać kiedy je odpakują ![]() Wracając do perfum zamówiłam sobie Hugo Boss Nuit. Pierwszy raz na iperfumy Dzięki wam zaczynam więcej przez neta kupować hihi
|
|
|
|
|
#4301 |
|
Wtajemniczenie
|
mansikkaa przykre to co piszesz
![]() Ja jestem strasznie wrażliwa i chyba bym tam nie mogła mieszkać jakby mieli takie teksty do mnie ![]() Wreszcie mam wolne Jestem po bardzo miłej wigilii służbowej Zwykle było nudno ale coraz lepsze te imprezy firmowe, więc niech bedzie więcej okazji.Dostałam prezent, troche jak na wieczór panieński ale spoko ![]() Jutro do domku! Sprzątanie czeka. A no i z racji że jednak dziewczyna która ma wesele po mnie i miałyśmy mieć wspólną dekoracje, troche mnie wystwiła to jednak robimy to każdy w swoim zakresie i jutro jadę podpisać umowę z moją dekoratorką. Myślę że będę zadowolona i nikt mi nie będzie wydziwiał tylko będę miała co chcę, nie musieć iść na kompromisy.
|
|
#4302 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4303 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ckekawa jestem jak ten twoj maly szatan zareaguje ![]() Mansi, fatalna sytuacja, czy twoj tz potrafi sie za toba wstawic? Ja tez mam okropna tesciowa ktora mnie nienawidzi, mimo ze nigdy jej nic nie zrobilam, po prostu nie moze przezyc tego ze jako jedyna osoba z otoczenia mam swoje zdanie i nie mozna mi narobic na głowę i przyklepac. Nigdy wam tego nie pisalam ale buntuje cala rodzine przeciw mnie, na szczescie udalo jej sie tylko z bratem tz ktory jest taki sam jak ona, wszyscy inni wiedza ze ci ludzie nadaja sie do leczenia i po prostu puszczaja to mimo uszu, nie przejmuje sie tym, bo jak to tz mowi to on bedzie moja rodzina a oni nie musza ![]() Ostatnio moi rodzice spotkali sie z tesciami zeby omowic podzial kosztow i wypalila ze po co to wesele skoro itak sie rozwiedziemy, a mi nie zalezy na sakramencie tylko na kwiatkach i sukience duzo gorszych przykladow mam setki ale nie chce tego wywlekac na forum. Na szczescie mam charakter ktory pozwala mi to gadanie miec daleko w tyle. Szkoda tylko ze dla mnie jest slodziutka i jak sie widzimy to mnie obcalowuje i chwali, za kazdym razem jest oo jaka piekna torebka? Nowa? Droga byla? Magia sie dzieje za plecami, obsmarowywanie jak wydaje pieniadze. Jak kupilismy kota i uslyszala ile kosztowal... Mozecie sobie tylko wyobrazic co sie dzialo. Zeby nie bylo, utrzymujemy sie sami, ani grosza nie bierzemy od rodzicow. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4304 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nasz łatek jak pokazalam bomke to szału dostałal. Skakał i chciał ją gryźć. A to moje własnoręcznie robione bombki a ten w 3 sekundy by zniszczył Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pies wabi się Łatek? Tak jak nasz kot ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4306 |
|
Wtajemniczenie
|
Manami, co za baba
współczuję wam dziewczyny takich teściowych, oby poszły po rozum do głowy ![]() Może to tylko szok przed "utratą" syneczka? ![]() Witam się z kłująca głową i bólem gardła. Chyba mnie przewiało, a pracuję do piątku włącznie, więc nie mogę chorować ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4307 |
|
Zadomowienie
|
Mansi, bezczelny typek. Znajdziesz coś lepszego 😘
Mam już dość tej pracy. Wiecznie chore dzieci pryzprowadzane do przedszkola. Gile widziałam już chyba w każdym kolorze. W tygodniu mam kontakt min. pół metra z 350 dzieci 80% z nich jest chore. W każdą wigilię jestem chora, jak nie zapalenie płuc to zapalenie zatok. Tydzień przed Wigilia przyprowadzają chore dzieci żeby w spokoju porobić w domu na święta. Później rodzice się dziwią czemu nie ma zajęć, i co ta pani robi że taka chora 😣 Pochwale się papilotkami i lece po nowe zarazki. Ho ho ho 🎅 1513839047215.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4308 |
|
Zakorzenienie
|
A my też byliśmy na Gwiezdnych Wojnach. Film mi się podobał, ale miał trochę niedociągnięć i głupich scen. Ale w końcu to i tak Gwiezdne Wojny
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4309 |
|
Wtajemniczenie
|
Adie, cudowne pralinki
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4310 |
|
Raczkowanie
|
Strasznie wam współczuję takich doświadczeń z teściami, że też niektórzy nie widzą jak stają się "mamusią" z dowcipów. Albo widzą ale im nie przeszkadza
Tak czytam o tych waszych hybrydach i chyba kupię sobie jakiś zestawik jak wjedzie premia na konto. Trochę się cykam, bo do tej pory wszystkie hybrydy jakie miałam trzymały jakieś 1,5 tygodnia, nie wiem, czy kasa nie pójdzie w błoto. Gdyby jednak wszystko się udało paznokcie zrobię sobie pewnie sama. Zostały nam do ogarnięcia zaproszenia (zaprojektowałam, czekam na godzinę w urzędzie i będę drukować), obrączki (nie ma pośpiechu), garnitur (jak najpóźniej, tż ćwiczy), make-upem i kwiatami zaczynam powoli się interesować. Chcemy iść na jakiś krótki kurs tańca żeby się nie podeptać na amen to też jakoś na dniach. Wódkę już kupiliśmy, czyli impreza się odbędzie ![]() Mamy też salę, fotografa, DJa, suknię, buty, dekoracje, ciasta, tort i wino od sali, napoje w cenie. Mam wrażenie, że gdzieś umknęło mi milion dupereli, które będę w swoim stylu ogarniać na ostatnią chwilę
|
|
|
|
|
#4311 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Bo poza rodzicami, którzy "chcą sobie porobić" są też tacy, którzy pracują i wzięcie L4 przed świętami jest u nich niemożliwe.Dziś w kościele wkurzyłam się na babę, wracała do ławki z komunii, a akurat mój syn wstał z ławki, żeby wpuścić panią, która też wracała i tak jakby stał jej trochę na drodze, ale wystarczyło go ominąć lub poczekać 2 sekundy, aż usiądzie i ona sobie wróci w linii prostej To już nie zaczekała i go zepchnęła na bok, żeby dama mogła przejść, z miną typowej Grażyny 60+ w kapeluszu. Mam nadzieję, że opłatek przykleił jej się do podniebienia i miała suchość w ustach |
||
|
|
|
|
#4312 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4313 |
|
Zakorzenienie
|
Takie teściowe z piekła rodem na starość żałują swoich złośliwości. Moja babcia miała taką teściową, też musiała z nimi mieszkać. Usłyszała od nich wiele gorzkich słów, obelg. Dopiero pod koniec życia naszła prababcię refleksja, że synowa jej nie chce odwiedzać i mając 90lat dopiero potrafiła przyznać, że ją skrzywdziła i że żałuje. Tylko, że przez ich konflikt straciła kontakt ze swoją wnuczką i prawnuczkami i minęło im kilkadziesiąt lat we wzajemnej nienawiści.
Mi się trafiła super teściowa, poprzednia też zła na była- a nawet jest zaproszona na nasz ślub Bardzo mi to imponuje, że nie odwrócili się ode mnie, mojego tż uwielbiają, chętnie nas zapraszają do siebie i nawet tam nocujemy Za to mojemu narzeczonemu trafiła się teściowa z kawałów ![]() ---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- Właśnie się zastanawiam, czy warto iść do kina, czy poczekać na emisję w tv. Coraz gorzej im to idzie? Bo tak to szumnie reklamowali w każdym możliwym programie na tvn, że pomyślałam, że chyba nadrabiają braki. |
|
|
|
|
#4314 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wczoraj łeb mi odpadał i chwilowo ogłuchłam a mieliśmy zaplanowane sprzątanie. Tż sam posprzatał i nawet chciał mi w szafie ubrania poukładać mimo 1 w nocy. Słodkie to było 😍 Kupiliśmy wczoraj prezenty dla wszystkich, a w super pharm panie od razu pakują w papier ozdobny. Duza szczędność czasu w świątecznym ferworze. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
"And while I wait I put on my perfume, yeah I want it all over you. I gotta mark my territory." 😻 A. Edytowane przez adie94 Czas edycji: 2017-12-21 o 09:53 |
|
|
|
|
|
#4315 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4316 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
po prostu komedie Polakom nie wychodza no Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4318 |
|
Zakorzenienie
|
Kinder w Twoich słowach jest mnóstwo racji. Babcia z którą mieszkam jest teściowa mojej mamy. Piekielna teściowa.
Babcia ma już ponad 80 lat, ostatnio mocno podupadła na zdrowiu i coraz częściej mówi, że zaluje swojego zachowania wobec synowej. Wiecie co... Jako dziecko wielokrotnie byłam świadkiem nieprzyjemnych sytuacji gdy babcia obrażała/ponizala mame i przez to mam do niej żal. Nigdy nie była moja ulubiona babcia, nigdy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4319 |
|
Zadomowienie
|
Mansi strasznie przykra sytuacja z mamą Tż. Dobrze, że Tż widzi jej źle zachowanie ale słuchać takie rzeczy musi być bardzo przykre. Facetem z banku się nie przejmuj. Lepiej, że nic z tego nie wyszło niż by Cię zatrudnił a później zatruwał życie
Manami- takie są najgorsze. Przy tobie wszystko pięknie, kochana kobieta a za plecami najgorszy wróg. Ale słuchaj. Może ona Ci zazdrości, że Cię stać na to wszystko? :p Moja teściowa ma ostatnio fazę na "uwielbiam swoją synową". Ciekawe ile to potrwa My byliśmy wczoraj na gwiezdnych wojnach w 3d.Nie widziałam ani jednego filmu wcześniej ale nawet mi się podobało (pomijając fakt, że dopiero w połowie się zorientowałam, że ten czarny to syn tej Lei )
|
|
|
#4320 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Też o tym pomyślałam, że to z zazdrości. |
|||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:30.

Kciuki, żebys szybko coś znalazła 

Poza tym rozmiar palca to nie długość włosów, że zmienia się ot tak. Już jestem po ciąży, więc już mi raczej nie grożą drastyczne zmiany, stąd też decyduję się na diamenty w obrączce. Tam, gdzie nam powiedzieli, że jeszcze za wcześnie na kupno- wyszliśmy 
Uwielbiam taką religijność na pokaz.

mam tylko nadzieję, że nie będzie żółknąć 

szczęśliwa Panna Młoda