PM 2018 cz.9 - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2017-12-20, 17:33   #4291
kalinolistek
Zakorzenienie

Dot.: PM 2018 cz.9

Cytat:
Napisane przez patisonowa Pokaż wiadomość
Mansikka, słaba sytuacja z teściami.
No i z tą pracą bardzo nieprofesjonalnie, mógł sobie darowac Kciuki, żebys szybko coś znalazła

Kupiłam tego Semilaca, na pierwszy rzut poszedł kolor Biscuit, bo zawsze noszę albo właśnie takie bladoróżowe paznokcie, albo czarne. Oby się sprawdził

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Miałam ten kolor 😊 bardzo ładny.

Mansi, nikt nie zasługuje na takie słowa. Dlaczego niby nie mogłabyś spędzić świąt z TZ? Teściowa okazała się byc niegościnna osoba, a puste miejsce przy stole pewnie zostawi, bo tak głosi tradycja... Cóż za sprzeczność 😊

Co do pracy... Może to i lepiej, że się nie udało? Czasem lepiej podziękować losowi, że jednak nie dopuścił Cię do dłuższej konfrontacji z takim człowiekiem.
Wierzę, że po trudnych chwilach w końcu spotka Cię coś miłego i poczujesz się szczęśliwsza 😊

kalinolistek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-12-20, 18:39   #4292
KinderCountry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MissCath Pokaż wiadomość
No ja właśnie też bym chciała po ślubie. Ale to zobaczymy.

Wiesz, tam gdzie ja chodziłam w sierpniu lub wrześniu, to bardzo często nie mieli nawet terminarza na 2018, dlatego też chyba nie chcieli mi nic obiecywać itd. Co do obrączek, to może się boją, że będziesz przychodzić dwa dni przed ślubem, żeby zwęzić/poszerzyć? Nie mam pojęcia.

To jest bez sensu, bo nikt chyba nie ma zamiaru przytyć przed ślubem 40kg, żeby było to widać po palcach, a nawet jeśli- i tak za to zapłacę Poza tym rozmiar palca to nie długość włosów, że zmienia się ot tak. Już jestem po ciąży, więc już mi raczej nie grożą drastyczne zmiany, stąd też decyduję się na diamenty w obrączce. Tam, gdzie nam powiedzieli, że jeszcze za wcześnie na kupno- wyszliśmy
Cytat:
Napisane przez mansikkaa Pokaż wiadomość
Niech ten miesiąc się skończy
Wyszło że jestem niemile widziana w święta u tz. Jego ojciec pytał mnie czy zostaje a mama tz, że nie i jadę do domu. Potem, że ksiądz będzie po kolędzie i co mu się powie
Do tego wczoraj dostałam skierowanie z urzędu pracy i facet z banku popatrzal na mnie, zadał mi jedno pytanie i odrazu do mnie
- nie nadaje się Pani. Poczułam się jak śmieć. Mógł powiedzieć chociaż, że niestety ale szukają osoby która ma doświadczenie

Facet z banku jest burakiem i jest mało kulturalny, nie przejmuj się. Natomiast ta mama jest bardzo niemiła, współczuję Ci tej sytuacji.

Cytat:
Napisane przez kalinolistek Pokaż wiadomość

Mansi, nikt nie zasługuje na takie słowa. Dlaczego niby nie mogłabyś spędzić świąt z TZ? Teściowa okazała się byc niegościnna osoba, a puste miejsce przy stole pewnie zostawi, bo tak głosi tradycja... Cóż za sprzeczność 😊
No też o tym pomyślałam. Co ksiądz pomyśli jest istotne, ale co pomyśli przyszła synowa już nie Uwielbiam taką religijność na pokaz.
KinderCountry jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-12-20, 19:12   #4293
zwiebel
Raczkowanie

Cytat:
Mansikka, słaba sytuacja z teściami.
No i z tą pracą bardzo nieprofesjonalnie, mógł sobie darowac Kciuki, żebys szybko coś znalazła

Kupiłam tego Semilaca, na pierwszy rzut poszedł kolor Biscuit, bo zawsze noszę albo właśnie takie bladoróżowe paznokcie, albo czarne. Oby się sprawdził

Powinnaś być zadowolona, mam Biscuit i go uwielbiam

Przykra sytuacja Mansikka po ślubie dalej planujecie mieszkać z rodzicami Twojego tż czy sami?
zwiebel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-12-20, 19:25   #4294
patisonowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zwiebel Pokaż wiadomość
Powinnaś być zadowolona, mam Biscuit i go uwielbiam

Przykra sytuacja Mansikka po ślubie dalej planujecie mieszkać z rodzicami Twojego tż czy sami?
Jestem mam tylko nadzieję, że nie będzie żółknąć
Jak na mój pierwszy hybrydowy DIY wyszło całkiem przyzwoicie, muszę tylko paznokcie zapuścić do kształtu migdałków, bo takie najbardziej lubię

patisonowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-12-20, 19:36   #4295
el amor
Zakorzenienie

Cytat:
Mam ten kolor, jest cudny

el amor jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-12-20, 19:39   #4296
Kendra66
Rozeznanie

Myśmy z tz bez problemu kupili obrączki rok przed ślubem. Byliśmy u paru jubilerow i nikt nam nic nie powiedział.

Kendra66 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-12-20, 20:55   #4297
mansikkaa
Zakorzenienie

Cytat:

Bo święta spędza się z rodziną.
Ale zaprosiłam tz na drugi dzień świąt i coś czuje że będzie gadać. A po co tam jedziesz itp

Cytat:
Napisane przez girlandzia Pokaż wiadomość
Jak tz na to zareagował? Przykra sytuacja

Cytat:
Napisane przez Paratrophy Pokaż wiadomość
Strasznie to przykre .

A co Tż na to??

Ja tez mam termin na mani na dwa dni przed

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Nie słyszał tego ale potem jak mu powiedziałam to kazał się nie przejmować.

Luciano de Crescenzo

D

48-2015
57-2016
mansikkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-12-20, 21:28   #4298
KinderCountry
Zakorzenienie

Mansi Ty tam jesteś szczęśliwa w tym domu?
Stary 2017-12-20, 22:41   #4299
Niebieska88
Zakorzenienie

GG do Niebieska88

Cytat:
Wyszło że jestem niemile widziana w święta u tz. Jego ojciec pytał mnie czy zostaje a mama tz, że nie i jadę do domu. Potem, że ksiądz będzie po kolędzie i co mu się powie
Do tego wczoraj dostałam skierowanie z urzędu pracy i facet z banku popatrzal na mnie, zadał mi jedno pytanie i odrazu do mnie
- nie nadaje się Pani. Poczułam się jak śmieć. Mógł powiedzieć chociaż, że niestety ale szukają osoby która ma doświadczenie

Ojej, współczuję bardzo

Insta

PM 2018
Niebieska88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-12-20, 22:48   #4300
misia_29
Rozeznanie

Hej dziewczyny
Ostatnio mam mało czasu na cokolwiek, zdjęcia mojej choinki zamieszczę jutro
Wszystkie prezenty już kupione. Jedna książka nam jeszcze nie doszła, mam nadzieję, że zdąży przyjść do świąt Jestem bardzo zadowolona z prezentów, które kupiliśmy dla rodziny w tym roku. Są dobrze przemyślane i powinny się wszystkim podobać. Nie mogę się doczekać kiedy je odpakują
Wracając do perfum zamówiłam sobie Hugo Boss Nuit. Pierwszy raz na iperfumy Dzięki wam zaczynam więcej przez neta kupować hihi
misia_29 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-12-21, 00:08   #4301
poziomkowa91
Wtajemniczenie

mansikkaa przykre to co piszesz
Ja jestem strasznie wrażliwa i chyba bym tam nie mogła mieszkać jakby mieli takie teksty do mnie

Wreszcie mam wolne

Jestem po bardzo miłej wigilii służbowej Zwykle było nudno ale coraz lepsze te imprezy firmowe, więc niech bedzie więcej okazji.
Dostałam prezent, troche jak na wieczór panieński ale spoko Podoba mi się

Jutro do domku! Sprzątanie czeka.

A no i z racji że jednak dziewczyna która ma wesele po mnie i miałyśmy mieć wspólną dekoracje, troche mnie wystwiła to jednak robimy to każdy w swoim zakresie i jutro jadę podpisać umowę z moją dekoratorką. Myślę że będę zadowolona i nikt mi nie będzie wydziwiał tylko będę miała co chcę, nie musieć iść na kompromisy.

"Dotąd dwoje, choć jeszcze nie jedno.
Odtąd jedno, choć nadal dwoje"
A&P
poziomkowa91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-12-21, 07:05   #4302
MissCath
Zakorzenienie

Cytat:

Co do banku, to kij im w oko. I ja już się przekonałam, że często nie warto wierzyć w to, że mówią, że brak ci doświadczenia. Właśnie staż jest od tego, żeby te doświadczenie zdobyć.

Stary 2017-12-21, 07:06   #4303
Manami
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez goplankowa Pokaż wiadomość
Załącznik 7363511Załącznik 7363516heja witam się z choinką miała być w donicy Ale były małe. Nie wiem ile przetrwa tą choinka z naszym eddim okropbym znów się zakochałam w zeszłorocznych ozdobach

Sliczna choinka ckekawa jestem jak ten twoj maly szatan zareaguje

Mansi, fatalna sytuacja, czy twoj tz potrafi sie za toba wstawic? Ja tez mam okropna tesciowa ktora mnie nienawidzi, mimo ze nigdy jej nic nie zrobilam, po prostu nie moze przezyc tego ze jako jedyna osoba z otoczenia mam swoje zdanie i nie mozna mi narobic na głowę i przyklepac. Nigdy wam tego nie pisalam ale buntuje cala rodzine przeciw mnie, na szczescie udalo jej sie tylko z bratem tz ktory jest taki sam jak ona, wszyscy inni wiedza ze ci ludzie nadaja sie do leczenia i po prostu puszczaja to mimo uszu, nie przejmuje sie tym, bo jak to tz mowi to on bedzie moja rodzina a oni nie musza
Ostatnio moi rodzice spotkali sie z tesciami zeby omowic podzial kosztow i wypalila ze po co to wesele skoro itak sie rozwiedziemy, a mi nie zalezy na sakramencie tylko na kwiatkach i sukience duzo gorszych przykladow mam setki ale nie chce tego wywlekac na forum. Na szczescie mam charakter ktory pozwala mi to gadanie miec daleko w tyle. Szkoda tylko ze dla mnie jest slodziutka i jak sie widzimy to mnie obcalowuje i chwali, za kazdym razem jest oo jaka piekna torebka? Nowa? Droga byla? Magia sie dzieje za plecami, obsmarowywanie jak wydaje pieniadze. Jak kupilismy kota i uslyszala ile kosztowal... Mozecie sobie tylko wyobrazic co sie dzialo. Zeby nie bylo, utrzymujemy sie sami, ani grosza nie bierzemy od rodzicow.

PM 2018

Manami jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-12-21, 07:14   #4304
mansikkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Co do banku, to kij im w oko. I ja już się przekonałam, że często nie warto wierzyć w to, że mówią, że brak ci doświadczenia. Właśnie staż jest od tego, żeby te doświadczenie zdobyć.

To nie był staż a oferta pracy.

Cytat:
Napisane przez Manami Pokaż wiadomość

Mansi, fatalna sytuacja, czy twoj tz potrafi sie za toba wstawic? .

Zawsze jej wygarnia jak coś na mnie gada. Na tz tez gada. Dzwoni ciotka i opowiadał ze Daniel to i to i źle zrobił.

Nasz łatek jak pokazalam bomke to szału dostałal. Skakał i chciał ją gryźć. A to moje własnoręcznie robione bombki a ten w 3 sekundy by zniszczył

Luciano de Crescenzo

D

48-2015
57-2016
mansikkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-12-21, 07:16   #4305
MissCath
Zakorzenienie

Cytat:
To nie był staż a oferta pracy.

Zawsze jej wygarnia jak coś na mnie gada. Na tz tez gada. Dzwoni ciotka i opowiadał ze Daniel to i to i źle zrobił.

Nasz łatek jak pokazalam bomke to szału dostałal. Skakał i chciał ją gryźć. A to moje własnoręcznie robione bombki a ten w 3 sekundy by zniszczył

A to inna sprawa. Ale i tak chamstwo.

Pies wabi się Łatek? Tak jak nasz kot

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-12-21, 07:49   #4306
patisonowa
Wtajemniczenie

Manami, co za baba współczuję wam dziewczyny takich teściowych, oby poszły po rozum do głowy
Może to tylko szok przed "utratą" syneczka?

Witam się z kłująca głową i bólem gardła. Chyba mnie przewiało, a pracuję do piątku włącznie, więc nie mogę chorować

Stary 2017-12-21, 07:51   #4307
adie94
Zadomowienie

Mansi, bezczelny typek. Znajdziesz coś lepszego 😘

Mam już dość tej pracy. Wiecznie chore dzieci pryzprowadzane do przedszkola. Gile widziałam już chyba w każdym kolorze. W tygodniu mam kontakt min. pół metra z 350 dzieci 80% z nich jest chore. W każdą wigilię jestem chora, jak nie zapalenie płuc to zapalenie zatok. Tydzień przed Wigilia przyprowadzają chore dzieci żeby w spokoju porobić w domu na święta. Później rodzice się dziwią czemu nie ma zajęć, i co ta pani robi że taka chora 😣

Pochwale się papilotkami i lece po nowe zarazki. Ho ho ho 🎅

1513839047215.jpg

"And while I wait I put on my perfume, yeah I want it all over you.

I gotta mark my territory." 😻

A.

adie94 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-12-21, 07:54   #4308
MissCath
Zakorzenienie

A my też byliśmy na Gwiezdnych Wojnach. Film mi się podobał, ale miał trochę niedociągnięć i głupich scen. Ale w końcu to i tak Gwiezdne Wojny

Stary 2017-12-21, 07:59   #4309
patisonowa
Wtajemniczenie

Adie, cudowne pralinki

Stary 2017-12-21, 08:17   #4310
nielubiegrzybow
Raczkowanie

Strasznie wam współczuję takich doświadczeń z teściami, że też niektórzy nie widzą jak stają się "mamusią" z dowcipów. Albo widzą ale im nie przeszkadza

Tak czytam o tych waszych hybrydach i chyba kupię sobie jakiś zestawik jak wjedzie premia na konto. Trochę się cykam, bo do tej pory wszystkie hybrydy jakie miałam trzymały jakieś 1,5 tygodnia, nie wiem, czy kasa nie pójdzie w błoto. Gdyby jednak wszystko się udało paznokcie zrobię sobie pewnie sama.

Zostały nam do ogarnięcia zaproszenia (zaprojektowałam, czekam na godzinę w urzędzie i będę drukować), obrączki (nie ma pośpiechu), garnitur (jak najpóźniej, tż ćwiczy), make-upem i kwiatami zaczynam powoli się interesować. Chcemy iść na jakiś krótki kurs tańca żeby się nie podeptać na amen to też jakoś na dniach.

Wódkę już kupiliśmy, czyli impreza się odbędzie

Mamy też salę, fotografa, DJa, suknię, buty, dekoracje, ciasta, tort i wino od sali, napoje w cenie. Mam wrażenie, że gdzieś umknęło mi milion dupereli, które będę w swoim stylu ogarniać na ostatnią chwilę
nielubiegrzybow jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-12-21, 09:18   #4311
KinderCountry
Zakorzenienie

Cytat:

Mansi, fatalna sytuacja, czy twoj tz potrafi sie za toba wstawic? Ja tez mam okropna tesciowa ktora mnie nienawidzi, mimo ze nigdy jej nic nie zrobilam, po prostu nie moze przezyc tego ze jako jedyna osoba z otoczenia mam swoje zdanie i nie mozna mi narobic na głowę i przyklepac. Nigdy wam tego nie pisalam ale buntuje cala rodzine przeciw mnie, na szczescie udalo jej sie tylko z bratem tz ktory jest taki sam jak ona, wszyscy inni wiedza ze ci ludzie nadaja sie do leczenia i po prostu puszczaja to mimo uszu, nie przejmuje sie tym, bo jak to tz mowi to on bedzie moja rodzina a oni nie musza
Ostatnio moi rodzice spotkali sie z tesciami zeby omowic podzial kosztow i wypalila ze po co to wesele skoro itak sie rozwiedziemy, a mi nie zalezy na sakramencie tylko na kwiatkach i sukience duzo gorszych przykladow mam setki ale nie chce tego wywlekac na forum. Na szczescie mam charakter ktory pozwala mi to gadanie miec daleko w tyle. Szkoda tylko ze dla mnie jest slodziutka i jak sie widzimy to mnie obcalowuje i chwali, za kazdym razem jest oo jaka piekna torebka? Nowa? Droga byla? Magia sie dzieje za plecami, obsmarowywanie jak wydaje pieniadze. Jak kupilismy kota i uslyszala ile kosztowal... Mozecie sobie tylko wyobrazic co sie dzialo. Zeby nie bylo, utrzymujemy sie sami, ani grosza nie bierzemy od rodzicow.

Niefajnie, kobieta sama sobie robi krzywdę takim zachowaniem. Dobrze, że nie bierzesz tego do siebie.
Cytat:
Napisane przez adie94 Pokaż wiadomość
Mansi, bezczelny typek. Znajdziesz coś lepszego 😘

Mam już dość tej pracy. Wiecznie chore dzieci pryzprowadzane do przedszkola. Gile widziałam już chyba w każdym kolorze. W tygodniu mam kontakt min. pół metra z 350 dzieci 80% z nich jest chore. W każdą wigilię jestem chora, jak nie zapalenie płuc to zapalenie zatok. Tydzień przed Wigilia przyprowadzają chore dzieci żeby w spokoju porobić w domu na święta. Później rodzice się dziwią czemu nie ma zajęć, i co ta pani robi że taka chora 😣

Pochwale się papilotkami i lece po nowe zarazki. Ho ho ho 🎅

Załącznik 7364026
Musisz się przyzwyczaić do smarków, skoro wybrałaś taki zawód Bo poza rodzicami, którzy "chcą sobie porobić" są też tacy, którzy pracują i wzięcie L4 przed świętami jest u nich niemożliwe.

Dziś w kościele wkurzyłam się na babę, wracała do ławki z komunii, a akurat mój syn wstał z ławki, żeby wpuścić panią, która też wracała i tak jakby stał jej trochę na drodze, ale wystarczyło go ominąć lub poczekać 2 sekundy, aż usiądzie i ona sobie wróci w linii prostej To już nie zaczekała i go zepchnęła na bok, żeby dama mogła przejść, z miną typowej Grażyny 60+ w kapeluszu. Mam nadzieję, że opłatek przykleił jej się do podniebienia i miała suchość w ustach
Stary 2017-12-21, 09:29   #4312
Manami
Wtajemniczenie

Cytat:
Manami, co za baba współczuję wam dziewczyny takich teściowych, oby poszły po rozum do głowy
Może to tylko szok przed "utratą" syneczka?

Witam się z kłująca głową i bólem gardła. Chyba mnie przewiało, a pracuję do piątku włącznie, więc nie mogę chorować

Niee, ona faworyzuje brata tz, a jak tz sie wyprowadzil z domu to tego samego dnia go wymeldowala zeby nie placic za winde kilkanascie zl rocznie
Cytat:
A my też byliśmy na Gwiezdnych Wojnach. Film mi się podobał, ale miał trochę niedociągnięć i głupich scen. Ale w końcu to i tak Gwiezdne Wojny

Ja wczoraj bylam na listach do m, porazka

Cytat:
Napisane przez nielubiegrzybow Pokaż wiadomość
Strasznie wam współczuję takich doświadczeń z teściami, że też niektórzy nie widzą jak stają się "mamusią" z dowcipów. Albo widzą ale im nie przeszkadza

Tak czytam o tych waszych hybrydach i chyba kupię sobie jakiś zestawik jak wjedzie premia na konto. Trochę się cykam, bo do tej pory wszystkie hybrydy jakie miałam trzymały jakieś 1,5 tygodnia, nie wiem, czy kasa nie pójdzie w błoto. Gdyby jednak wszystko się udało paznokcie zrobię sobie pewnie sama.

Zostały nam do ogarnięcia zaproszenia (zaprojektowałam, czekam na godzinę w urzędzie i będę drukować), obrączki (nie ma pośpiechu), garnitur (jak najpóźniej, tż ćwiczy), make-upem i kwiatami zaczynam powoli się interesować. Chcemy iść na jakiś krótki kurs tańca żeby się nie podeptać na amen to też jakoś na dniach.

Wódkę już kupiliśmy, czyli impreza się odbędzie

Mamy też salę, fotografa, DJa, suknię, buty, dekoracje, ciasta, tort i wino od sali, napoje w cenie. Mam wrażenie, że gdzieś umknęło mi milion dupereli, które będę w swoim stylu ogarniać na ostatnią chwilę
Ja tez sie wlasnie boje ze zapomne o duperelach typu pudelko na obraczki

PM 2018

Stary 2017-12-21, 09:38   #4313
KinderCountry
Zakorzenienie

Takie teściowe z piekła rodem na starość żałują swoich złośliwości. Moja babcia miała taką teściową, też musiała z nimi mieszkać. Usłyszała od nich wiele gorzkich słów, obelg. Dopiero pod koniec życia naszła prababcię refleksja, że synowa jej nie chce odwiedzać i mając 90lat dopiero potrafiła przyznać, że ją skrzywdziła i że żałuje. Tylko, że przez ich konflikt straciła kontakt ze swoją wnuczką i prawnuczkami i minęło im kilkadziesiąt lat we wzajemnej nienawiści.

Mi się trafiła super teściowa, poprzednia też zła na była- a nawet jest zaproszona na nasz ślub Bardzo mi to imponuje, że nie odwrócili się ode mnie, mojego tż uwielbiają, chętnie nas zapraszają do siebie i nawet tam nocujemy Za to mojemu narzeczonemu trafiła się teściowa z kawałów

---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

Cytat:

Ja wczoraj bylam na listach do m, porazka
Właśnie się zastanawiam, czy warto iść do kina, czy poczekać na emisję w tv. Coraz gorzej im to idzie? Bo tak to szumnie reklamowali w każdym możliwym programie na tvn, że pomyślałam, że chyba nadrabiają braki.
Stary 2017-12-21, 09:45   #4314
adie94
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez KinderCountry Pokaż wiadomość
Niefajnie, kobieta sama sobie robi krzywdę takim zachowaniem. Dobrze, że nie bierzesz tego do siebie.

Musisz się przyzwyczaić do smarków, skoro wybrałaś taki zawód Bo poza rodzicami, którzy "chcą sobie porobić" są też tacy, którzy pracują i wzięcie L4 przed świętami jest u nich niemożliwe.

Dziś w kościele wkurzyłam się na babę, wracała do ławki z komunii, a akurat mój syn wstał z ławki, żeby wpuścić panią, która też wracała i tak jakby stał jej trochę na drodze, ale wystarczyło go ominąć lub poczekać 2 sekundy, aż usiądzie i ona sobie wróci w linii prostej To już nie zaczekała i go zepchnęła na bok, żeby dama mogła przejść, z miną typowej Grażyny 60+ w kapeluszu. Mam nadzieję, że opłatek przykleił jej się do podniebienia i miała suchość w ustach
Powoli się przyzwyczam. Rozumiem, że rodzice pracują i ciężko im brać l4 na dzieci. Nie bulwersowałabym się gdyby to nie były dzieci mam niepracujących. Checked info

Wczoraj łeb mi odpadał i chwilowo ogłuchłam a mieliśmy zaplanowane sprzątanie. Tż sam posprzatał i nawet chciał mi w szafie ubrania poukładać mimo 1 w nocy. Słodkie to było 😍

Kupiliśmy wczoraj prezenty dla wszystkich, a w super pharm panie od razu pakują w papier ozdobny. Duza szczędność czasu w świątecznym ferworze.

"And while I wait I put on my perfume, yeah I want it all over you.

I gotta mark my territory." 😻

A.

Edytowane przez adie94
Czas edycji: 2017-12-21 o 09:53
adie94 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-12-21, 09:50   #4315
KinderCountry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adie94 Pokaż wiadomość
Powoli się przyzwyczam. Rozumiem, że rodzice pracują i ciężko im brać l4 na dzieci. Nie bulwersowałabym się gdyby to nie były dzieci mam niepracujących. Checked info

No tak też bywa. W poprzedniej naszej szkole bywały dzieci na posterunku od 6.30, potem zajęcia, potem siedziały do 17 i zamykały z panią świetlicę, a mamy w tym czasie siedziały w domu. Kilka nauczycielek było moimi klientkami, od nich to wiem.
Stary 2017-12-21, 09:52   #4316
Manami
Wtajemniczenie

Cytat:
Takie teściowe z piekła rodem na starość żałują swoich złośliwości. Moja babcia miała taką teściową, też musiała z nimi mieszkać. Usłyszała od nich wiele gorzkich słów, obelg. Dopiero pod koniec życia naszła prababcię refleksja, że synowa jej nie chce odwiedzać i mając 90lat dopiero potrafiła przyznać, że ją skrzywdziła i że żałuje. Tylko, że przez ich konflikt straciła kontakt ze swoją wnuczką i prawnuczkami i minęło im kilkadziesiąt lat we wzajemnej nienawiści.

Mi się trafiła super teściowa, poprzednia też zła na była- a nawet jest zaproszona na nasz ślub Bardzo mi to imponuje, że nie odwrócili się ode mnie, mojego tż uwielbiają, chętnie nas zapraszają do siebie i nawet tam nocujemy Za to mojemu narzeczonemu trafiła się teściowa z kawałów

---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

Właśnie się zastanawiam, czy warto iść do kina, czy poczekać na emisję w tv. Coraz gorzej im to idzie? Bo tak to szumnie reklamowali w każdym możliwym programie na tvn, że pomyślałam, że chyba nadrabiają braki.
Nie warto, naprawde po prostu komedie Polakom nie wychodza no

PM 2018

Stary 2017-12-21, 09:53   #4317
MissCath
Zakorzenienie

Cytat:

Kinder, moja babcia miała tak samo. Całe życie wolała mojego wujka od mojego taty, nawet mówiła to wprost. A gdy było bardzo źle, to jakoś ten nielubiany tata wspólnie z moją mamą się nią zajmowali. Tak samo u TZ-ta, jego babcia niemalże do końca nie akceptowała jego mamy, a jednak to ona się nią zajmowała, a nie córka, która miała do niej raptem kilka kilometrów. Wszystko może się właśnie na stare lata odmienic.

Stary 2017-12-21, 09:59   #4318
kalinolistek
Zakorzenienie

Kinder w Twoich słowach jest mnóstwo racji. Babcia z którą mieszkam jest teściowa mojej mamy. Piekielna teściowa.
Babcia ma już ponad 80 lat, ostatnio mocno podupadła na zdrowiu i coraz częściej mówi, że zaluje swojego zachowania wobec synowej.
Wiecie co... Jako dziecko wielokrotnie byłam świadkiem nieprzyjemnych sytuacji gdy babcia obrażała/ponizala mame i przez to mam do niej żal. Nigdy nie była moja ulubiona babcia, nigdy.

kalinolistek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-12-21, 10:03   #4319
nikkus
Zadomowienie

Mansi strasznie przykra sytuacja z mamą Tż. Dobrze, że Tż widzi jej źle zachowanie ale słuchać takie rzeczy musi być bardzo przykre. Facetem z banku się nie przejmuj. Lepiej, że nic z tego nie wyszło niż by Cię zatrudnił a później zatruwał życie

Manami- takie są najgorsze. Przy tobie wszystko pięknie, kochana kobieta a za plecami najgorszy wróg. Ale słuchaj. Może ona Ci zazdrości, że Cię stać na to wszystko? :p

Moja teściowa ma ostatnio fazę na "uwielbiam swoją synową". Ciekawe ile to potrwa

My byliśmy wczoraj na gwiezdnych wojnach w 3d.Nie widziałam ani jednego filmu wcześniej ale nawet mi się podobało (pomijając fakt, że dopiero w połowie się zorientowałam, że ten czarny to syn tej Lei )
nikkus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-12-21, 10:13   #4320
KinderCountry
Zakorzenienie

Cytat:
Nie warto, naprawde po prostu komedie Polakom nie wychodza no

To siedzę w domu i lukruję domek z piernika
Cytat:
Kinder, moja babcia miała tak samo. Całe życie wolała mojego wujka od mojego taty, nawet mówiła to wprost. A gdy było bardzo źle, to jakoś ten nielubiany tata wspólnie z moją mamą się nią zajmowali. Tak samo u TZ-ta, jego babcia niemalże do końca nie akceptowała jego mamy, a jednak to ona się nią zajmowała, a nie córka, która miała do niej raptem kilka kilometrów. Wszystko może się właśnie na stare lata odmienic.

W złych chwilach wychodzi, kto ma więcej serca dla drugiego człowieka i można się przykro zdziwić.
Cytat:
Kinder w Twoich słowach jest mnóstwo racji. Babcia z którą mieszkam jest teściowa mojej mamy. Piekielna teściowa.
Babcia ma już ponad 80 lat, ostatnio mocno podupadła na zdrowiu i coraz częściej mówi, że zaluje swojego zachowania wobec synowej.
Wiecie co... Jako dziecko wielokrotnie byłam świadkiem nieprzyjemnych sytuacji gdy babcia obrażała/ponizala mame i przez to mam do niej żal. Nigdy nie była moja ulubiona babcia, nigdy.

Moja prababcia pod koniec życia jeździła na wszystkie możliwe pielgrzymki i podejrzewam, że tym chciała odkupić swoje winy. Z babcią dalej nie rozmawiała. Babcia się przemogła i sama do niej zaczęła przychodzić, jak już widziała, że teściowa zaczyna powoli odchodzić, może z rok ze sobą rozmawiały.
Cytat:
Napisane przez nikkus Pokaż wiadomość

Manami- takie są najgorsze. Przy tobie wszystko pięknie, kochana kobieta a za plecami najgorszy wróg. Ale słuchaj. Może ona Ci zazdrości, że Cię stać na to wszystko? :p
Też o tym pomyślałam, że to z zazdrości.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości