![]() |
#4291 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy wrześniowe 2018 ❤
Ja postaram się wstrzymać vz zakupami. Na początku czerwca będą u mnie targi "dzieciowe" więc byłoby dobrze obkupic się tam. Ale nie wiem czy wytrzymam tak tylko wybierac, zapisywać ulubione modele i nie kupować
![]() Słuchajcie a macie tak że wam trochę smutno jak dostajecie rzeczy od innych? Bo ja tak mam... Z jednej strony super bo wiadomo ile by kosztowało kupić tyle ciuszkow, a z drugiej strony... Chciałoby się samemu powybierac, trochę po swojemu. I trochę mi dziwnie z tym że już tak szybko mam całą wyprawkę ubraniową. Chciałabym jeszcze kupować ale rozum mówi że chyba oszalałam bo nam już dość na ubranie trzech noworodków ;P Problemy pierwszego świata ;P Nie ćwiczę mięśni Kegla niestety. Trzeba będzie czasem je pozaciskac.... Eh.... A jakie efekty miałoby się widzieć? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4292 | |
Wtajemniczenie
|
Mamy wrześniowe 2018 ❤
Cytat:
Ja będę miała Teutonia Be You z 2012 roku, jest od razu gondola i spacerówka. Edit: do dziewczyn, które jeszcze nie były na warsztatach Bezpieczny Maluch - właśnie z nich wracam i jestem bardzo zadowolona, dowiedziałam się mnóstwa przydatnych rzeczy - szczerze polecam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Razem od 29.12.2011r. Zaręczeni od 1.08.2014r. Ślub - 27.08.2016r. Czekamy na Natalkę (TP 29.08.2018) <3 Edytowane przez gilmoregirl92 Czas edycji: 2018-04-25 o 19:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4293 |
Zadomowienie
|
U mnie tez juz po badaniu polowkowym, nasz maluszek wazy 450 g, chyba jakis duzy chlopak nam sie szykuje
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4294 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4295 |
Raczkowanie
|
lupinka - ja mam Coletto Marco Polo 3 w 1 z 2013r., gondola, spacerówka i fotelik obracają się o 360 stopni i jest jak dla mnie leciutki i po złożeniu mało miejsca zajmuje
![]()
#4296 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#4297 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podobno wkladajac dwa palce donpochwy i zaciskajac te miesnie, powinno czuc sie z czasem coraz lepszy ucisk... A no i to podobno znacznie wplywa na wysilkowe nietrxymanie moczu, np przy kadzlu czy kichnieciu. A u mnie ostatnio z tym nagle kiepsko sie zrobilo no i juz sama nie wiem czy to problemy z pecherzem, czy faktycznie te miesnie sa slabe. Jeszcze co do zakupow - my musimy pomalowac pokoj, potem umeblowac i jeszcze szafe wnekowa zrobic... A i poprawic oswietlenie, bo do jednego zwisu nie dochodzi prad. Malz czeka az sie dowie plci. Mam nadcieje na polowkowym ze nie bedzie wstydnisia i pokaze w calej krasie co tam ma ![]() A tak to nawet imion nie mamy wybranych... A czasu coraz mniej bo potem jeszcze w czerwcu dwa tygodnie na wakacje, potem gdzies szkola rodzenia i tych weekendow sie malutko zostanie. W ogole zlecialo mi to teraz ze masakra, a w styczniu ten wrzesien sie taki odlegly wydawal ![]() PS: mój telefon lepiej wie co autor tego posta miał na myśli, niż wiem to ja... ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4298 | |||||
Raczkowanie
|
Hej
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() W poniedziałek miałam usg połówkowe, u dzidzi wszystko ok. Niestety zaslonila się nóżkami i lekarz nie był pewny płci, mówił że raczej dziewczynka ale to niepewne ![]() Co do ruchów to ja już czuje wyraźnie, najczęściej wieczorem jak usiądę po kolacji ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4299 |
Rozeznanie
|
Gratulacje wszystkim udanych połówkowych
![]() ![]() Miałyście rację - spojrzałam dziś wieczorem w lustro i brzuch zrobił się znacznie większy niż jeszcze kilka dni temu! Czyli te moje bóle mogły mieć związek z rozciąganiem sie macicy=powiększaniem brzucha ![]()
#4300 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Chciałam się Wam pochwalić, 3 maja testuje ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4301 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pajka - trzymam kciuki! Koniecznie daj znać, czy się udało ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4302 |
Rozeznanie
|
Pajka, 3mam kciuki
![]() Zgłaszam się z pierwszymi rozstępami na brzuchu ![]() ![]() Ale nie przejmuje się totalnie. Może dlatego, że już mam mnóstwo rozstępów, najwięcej na kręgosłupie - pozostałości po okresie dojrzewania, kiedy bardzo szybko roslam, jakieś 20 cm w pol roku i skóra nie nadążała. Oprócz tego na kolanach i obojczykach, a teraz jeszcze na brzuchu:p Wiedziałam że się u mnie pojawia, ale przyznaję że nie sądziłam że tak wcześnie... Tak się zapatrzyłam na te 3 kreski na brzuchu że przypaliłam śniadanie:P
14.02.2015 ![]() 03.06.2017 ![]() 18.08.2018 ![]() Edytowane przez ciemnowlosa Czas edycji: 2018-04-26 o 05:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#4303 |
Zakorzenienie
|
Pajka- kciuki
![]() jak nie teraz to już niedługo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4304 |
Wtajemniczenie
|
Mamy wrześniowe 2018 ❤
Idę dzisiaj na kontrolę do mojej pani dr, założyłam rano kurtkę, popatrzyłam się na siebie w lustrze i muszę obiektywnie stwierdzić, że no nie widać po mnie tego 6. miesiąca i +6kg jak jestem luźniej ubrana
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4305 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#4306 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Na szczęście wsiadam na pętli, wie c co najwyżej o mnie mówią, ze nieczula ![]() ------- To nie literówki... to słownik w telefonie zawsze wie lepiej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4307 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiesz tam większość warsztatów ( i nie tylko tam, potem poszukam innych miejsc) są dla mam z dziecmi, tam przychodza mamy z maluszkami, raz tam bylam w ciazy hehe to prawie ciagle musialam powstrzymywac wzruszenie bo byly takie maluszki naokolo i tak mnei to wzruszało. PROSZEK DO PRANIA Heledore nasza ciulowa pralka nie ogarnia proszkow, musze meic plyn wiec kupuje bambino bo mam najblizej w rossmanie, innych nie mam takich w sensownej cenie ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sieciowa; kochana ja myślę, że to tak już bęzie, żę po takim dniu to bęziesz mega padnięta, ja po całym dniu w domu + od 15:30 z Sarą na placu zabaw, spacery sklep to tamto, wieczorem kolacja kąpiel to o 21 padam. anais_nin Kochana jak już Ci takie rozejście się zrobiło, to szukaj fizjoterapeuty najlepiej zajmującego się konkretnie kobietami po porodzie, naklei Ci tejpy i pokaże ćwiczenia (ja właśnie takie mam zalecone bo też mam rozejście ale po poprzedniej ciazy), zeby to rozejscie jak najmniej sie poglebialo. Do tego nauczy Cie oddychac przeponowo (przyda sie do porodu jesli nei bedzei CC, zreszta w ogole sie przyda bo tak sie powinno odychac). Nauczy treningu miesni dna miednicy i kegla. No i teraz nawjazniejsze ! Zadbaj o to rozejscie od razu po porodzie ! to jest najwazneijszy czas, bo wtedy bedzie organizm wytwarzal hormony by pomoc sie zejsc meisnia. Dodaj sie do grupy na fb : "rozstęp/rozejście mieśni prostych brzucha po ciąży" Dużo wiedzy + zobaczyc co sie dzieje z brzuchem jak sie nie cwiczy i sie poglebi, laski szczuplutkie a brzuch po porodzie maja jak w 6-7 msc. A tak to fajnie ze juz wiesz co to i mozesz cos z tym zrobic ![]() MIESNIE KEGLA cwicze, w 1 ciazy tez cwiczylam, ja w ogole przed porodem cwiczylam z balonikiem i to byla rewelacja - nie przydalo sie to bo urodzilam cesarskim cieciem, ale psychicznie czulam sie gotowa i wiedzialam ze podolam (jak potrafilam wypchnac taki wielki balonik i nauczylam sie rozluzniac miesnie tak by spokojnie przechodzil). No a co do samych miesni kegla - to za malo, trzeba cwiczyc miesnie dna miednicy, w to wchodza kegla. Powiem wam ze odkad je cwiczyc zaczelam to eeee MEGA <3 po pierwsze dla mnie doznania w czasie zblizenia sa diametralnie mocniejsze, a dla meza wiadomo tez bo mocniej potrafimy wtedy zaciskac miesnie niz tak nie cwiczac. ale to po paru miesiacach regularnych cwiczen. ALE i bez tego da sie bez problemu urodzic ![]() sylwia7 Gratuluje tez piekna waga maluszka ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Czeeeekam na tescik !!! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4308 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Zbieram sie powoli na polowkowe, ciesze sie bardzo, ze to w koncu juz, ale i stresuje zarazem, czy wszystko okej... ehh. Same wiecie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4309 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy wrześniowe 2018
![]()
Niestety zdjecia nie mam bo tak sie maluszek wiercil I nie chcial buzi pokazac
![]() ![]() ![]() Pajka trzymam kciuki ![]() Lupinka na pewno wszystko bedzie dobrze! ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez sylwia7_89 Czas edycji: 2018-04-26 o 08:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#4310 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy wrześniowe 2018
![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4311 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Witaj!! Bardzo się cieszę!! Myślę o Tobie i podglądam Twoje kuszące świeczki na insta ![]() ![]() Trzymam kciuki!! ![]() ![]() Dziewczyny, mam w sumie dwie sprawy ![]() Byłam kilka dni temu u dentysty, włożył mi do zęba lekarstwo (nie wiem co, ale ma goździkowy posmak). Cały kolejny dzień wymiotowałam jak czułam ten smak, ale kolejny dzień kiedy już go nie czułam było wszystko ok.. Zadzwoniła wczoraj teściowa i nastraszyła mnie, że naczytała się w necie, że w ciąży nie wolno wkładać lekarstwa, bo szkodzi dzidziusiowi :/ mój dentysta wiedział o ciąży, z tego też powodu zaproponował, żebyśmy nie robili znieczulenia, bo nie jest potrzebne.. no ale nastraszyła mnie ![]() Druga sprawa jest taka, że obudziłam się wczoraj z bólem pośladków -_- bolą oba, przy chodzeniu bardziej, w nocy jak przekręcam się na drugą stronę to budzę się za każdym razem, taki niekomfortowy ból.. miała tak któraś ? Nie biorę magnezu osobno, biorę Doppel Herz mama od początku + żelazo osobno, od właśnie dwóch dni.. nie wiem co to może być, nie ćwiczyłam, nie byłam na długich spacerach.. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4312 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
DENTYSTA ja bym zaufala dentyscie a nie internetom. To ze wymiotowalas od posmaku no to mysle ze nie jego wina, po prostu w ciazy mamy rzeczy ktore na nas mocniej dzialaja - zapachy , smaki itp. BOL POSLADKOW moja fizjo mi mowila ze bardzo czesto bola kobiety posladki w ciazy , szczegolnie tam pod koniec pupy, jak mi je masowala to o rany jaka ulga <3 to sa mięśnie gruszkowate: "Mięsień gruszkowaty leży wraz ze swym przyczepem początkowym w miednicy mniejszej, po czym przechodzi przez otwór kulszowy większy," więc - one utrzymują miednice i w ciąży mają ogromne obciażęnie. Je trzeba rozciągać a będą lepiej funkcjonować do końca ciąży ![]() ja rozciagam tak: https://www.youtube.com/watch?v=kE8i3W9WNRU i tak: https://www.youtube.com/watch?v=y1QE92cSMdM - z tym ze mam ta noge polozona na pilce i sobie przyciagam, bo w tej pozycji nie wolno spinac brzucha, i jak sie miesnie rozluznia to podciagam mocniej - UWIELBIAM to uczucie bo te miesnie naprawde mamy mocno spięte w ciąży ![]() takze , bez paniki , rozciągaj skoro już wołają mięśnie o pomoc ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4313 |
Raczkowanie
|
pajka - bardzo się cieszę że się odzywasz
![]() ![]() ![]() Polinezyjka - dzięki za pomoc ![]() ![]()
#4314 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Poli ![]() ![]() ![]() Uwijam się z pracą i biorę się za ćwiczenia!! Zapisałam się wczoraj na ćwiczenia dla kobiet w ciąży prowadzone jednocześnie ze szkołą rodzenia, mam nadzieję, że też pomogą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4315 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4316 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Rozciągam go tak, jak na tym filmiku https://www.youtube.com/watch?v=tSaVByba2Oc i pomaga; niestety trzeba pamiętać o ćwiczeniach. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4317 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Na pewno też wypróbuję ![]() ![]() Poli, jaki balonik polecasz? Nie sądziłam, że to taki kosztowny interes ![]() http://epino.net.pl/sklep.php?delph=1 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4318 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://aniball.pl/ i ten mam, i teraz tez bede nim cwiczyc (uf dobra inwestycja ![]() ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- Hmm chyba podrozal ja chyba za sto coś złotych kupowalam, wersje bez tych dodatków , moze mam na mailu zaraz poszukam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4319 |
Zakorzenienie
|
Faktycznie cena troche spora..
![]() Mam pytanie, bo chwalicie się tutaj zakupami ciuchowymi ![]() Jaki jest wg Was optymalny zestaw ciuchow tak, żeby wszystkiego starczyło juz do porodu? Tzn ile bluzek, dołów, sukienek? Tak ciągle znajduje cos, co póki co koniecznie mi się przyda ale nie chce popaść w przesadne i potem w ogóle tego nie założyć, albo założyć tylko jeden raz ![]() ------- To nie literówki... to słownik w telefonie zawsze wie lepiej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4320 |
Zakorzenienie
|
Miałam dziś wizytę
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:49.