Mamy wrześniowe 2018 ❤ - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-04-25, 18:55   #4291
Heledore
Zakorzenienie

Dot.: Mamy wrześniowe 2018 ❤

Ja postaram się wstrzymać vz zakupami. Na początku czerwca będą u mnie targi "dzieciowe" więc byłoby dobrze obkupic się tam. Ale nie wiem czy wytrzymam tak tylko wybierac, zapisywać ulubione modele i nie kupować

Słuchajcie a macie tak że wam trochę smutno jak dostajecie rzeczy od innych? Bo ja tak mam... Z jednej strony super bo wiadomo ile by kosztowało kupić tyle ciuszkow, a z drugiej strony... Chciałoby się samemu powybierac, trochę po swojemu. I trochę mi dziwnie z tym że już tak szybko mam całą wyprawkę ubraniową. Chciałabym jeszcze kupować ale rozum mówi że chyba oszalałam bo nam już dość na ubranie trzech noworodków ;P Problemy pierwszego świata ;P

Nie ćwiczę mięśni Kegla niestety. Trzeba będzie czasem je pozaciskac.... Eh....
A jakie efekty miałoby się widzieć?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Heledore jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-25, 19:39   #4292
gilmoregirl92
Wtajemniczenie

Mamy wrześniowe 2018 ❤

Cytat:
Napisane przez lupinka Pokaż wiadomość
Anais, Gilmoregirl jakie macie wozki? Planujecie uzywac jako 2w1 czy spacerowke potem osobno chcecie dokupic?

Drocia ja tez nie mam praktycznie nic. Sama kupilam tylko skarpeteczki na poczatku bo tak jakos chcialam uczcic ta nasza radosc dostalam troszke ubranek od znajomej i pare gratisow na warsztatach, tyle mam dla maleństwa... fajnie, ze niektore z nas juz sa bardziej niz mniej wyprawkowo ogarniete, ale dla tych z nas jeszcze "w lesie" na szczescie jest jeszcze troche czasu

Ja będę miała Teutonia Be You z 2012 roku, jest od razu gondola i spacerówka.

Edit: do dziewczyn, które jeszcze nie były na warsztatach Bezpieczny Maluch - właśnie z nich wracam i jestem bardzo zadowolona, dowiedziałam się mnóstwa przydatnych rzeczy - szczerze polecam.

Czekamy na Natalkę (TP 29.08.2018) <3

Edytowane przez gilmoregirl92
Czas edycji: 2018-04-25 o 19:46
gilmoregirl92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-25, 19:50   #4293
sylwia7_89
Zadomowienie

U mnie tez juz po badaniu polowkowym, nasz maluszek wazy 450 g, chyba jakis duzy chlopak nam sie szykuje poza tym na szczescie wszystko jest w porzadku a co do wyprawki tez sporo dostalam od znajomej z tych malych rozmiarow, troche dokupilam, jeszcze na pewno cos wpadnie no I trzeba by bylo rozgladac sie za wozkiem ale tyle tego jest ze kompletnie nie wiadomo co wybrac takze chetnie poczytam na jakie wy sie decydujecie

sylwia7_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-25, 19:59   #4294
Iwona 25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwia7_89 Pokaż wiadomość
U mnie tez juz po badaniu polowkowym, nasz maluszek wazy 450 g, chyba jakis duzy chlopak nam sie szykuje poza tym na szczescie wszystko jest w porzadku a co do wyprawki tez sporo dostalam od znajomej z tych malych rozmiarow, troche dokupilam, jeszcze na pewno cos wpadnie no I trzeba by bylo rozgladac sie za wozkiem ale tyle tego jest ze kompletnie nie wiadomo co wybrac takze chetnie poczytam na jakie wy sie decydujecie

możliwe,że genetycznie duże dzieci się rodziły w rodzinie lub od witamin-lekarz powiedział,że tak może być
Iwona 25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-25, 20:22   #4295
anais_nin
Raczkowanie

lupinka - ja mam Coletto Marco Polo 3 w 1 z 2013r., gondola, spacerówka i fotelik obracają się o 360 stopni i jest jak dla mnie leciutki i po złożeniu mało miejsca zajmuje

anais_nin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-25, 20:33   #4296
081ed4854e23be6738824bf7e7324809f3af476a_65822e820d4a7
Konto usunięte

Treść usunięta
081ed4854e23be6738824bf7e7324809f3af476a_65822e820d4a7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-25, 20:59   #4297
drocia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Heledore Pokaż wiadomość
Ja postaram się wstrzymać vz zakupami. Na początku czerwca będą u mnie targi "dzieciowe" więc byłoby dobrze obkupic się tam. Ale nie wiem czy wytrzymam tak tylko wybierac, zapisywać ulubione modele i nie kupować

Słuchajcie a macie tak że wam trochę smutno jak dostajecie rzeczy od innych? Bo ja tak mam... Z jednej strony super bo wiadomo ile by kosztowało kupić tyle ciuszkow, a z drugiej strony... Chciałoby się samemu powybierac, trochę po swojemu. I trochę mi dziwnie z tym że już tak szybko mam całą wyprawkę ubraniową. Chciałabym jeszcze kupować ale rozum mówi że chyba oszalałam bo nam już dość na ubranie trzech noworodków ;P Problemy pierwszego świata ;P

Nie ćwiczę mięśni Kegla niestety. Trzeba będzie czasem je pozaciskac.... Eh....
A jakie efekty miałoby się widzieć?

Podobno wkladajac dwa palce donpochwy i zaciskajac te miesnie, powinno czuc sie z czasem coraz lepszy ucisk... A no i to podobno znacznie wplywa na wysilkowe nietrxymanie moczu, np przy kadzlu czy kichnieciu. A u mnie ostatnio z tym nagle kiepsko sie zrobilo no i juz sama nie wiem czy to problemy z pecherzem, czy faktycznie te miesnie sa slabe.

Jeszcze co do zakupow - my musimy pomalowac pokoj, potem umeblowac i jeszcze szafe wnekowa zrobic... A i poprawic oswietlenie, bo do jednego zwisu nie dochodzi prad. Malz czeka az sie dowie plci. Mam nadcieje na polowkowym ze nie bedzie wstydnisia i pokaze w calej krasie co tam ma
A tak to nawet imion nie mamy wybranych... A czasu coraz mniej bo potem jeszcze w czerwcu dwa tygodnie na wakacje, potem gdzies szkola rodzenia i tych weekendow sie malutko zostanie. W ogole zlecialo mi to teraz ze masakra, a w styczniu ten wrzesien sie taki odlegly wydawal

PS: mój telefon lepiej wie co autor tego posta miał na myśli, niż wiem to ja...
drocia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-04-25, 21:34   #4298
owocoweLove
Raczkowanie

Hej

Cytat:
Napisane przez ciemnowlosa Pokaż wiadomość
Dziewczyny was też tak boli podbrzusze? Od niedzieli mega mnie ciągnie i boli cala dolna partia brzucha aż po krocze, szczególnie pod koniec dnia po albo po większym wysiłku jak np. Wejście na moje 4te piętro.

Nie wiem czy mam się niepokoić, w internetach niby piszą że ból w tym okresie jest normalny, bo macica się rozciąga... A jak jest u was?

Z tego wszystkiego miałam dziś koszmar w nocy że poroniłam masakra, tak się zestresowałam w tym śnie że się nie wyspałam
Mnie póki co nie boli ale w pierwszej ciąży jakos po 20 tyg bolało mnie kilka dni, byłam u gin i na szczęście wszystko było w porządku.

Cytat:
Napisane przez blackhaired_witch Pokaż wiadomość
Tak czytam o tym magnezie i zastanawiam się, czy wszystkie go bierzecie? Bo ja nie, ale i nic mnie właściwie nie boli, więc nie wiem czy to konieczne?
Co do ruchów to ja czuję wyraźnie, ale nie jest to jakieś super przyjemne uczucie, bardziej jakby coś jak wąż przesuwało się pod mięśniami
Ja nie biorę oddzielnie. W witaminach jest magnez. W 1 ciąży zaczęłam brać większe ilości jak brzuch mi twardnial (jakos ok 25 tyg)

Cytat:
Napisane przez Iwona 25 Pokaż wiadomość
hello
ruchy jakby zaskrońca- ja czułam na początku
-a teraz często czuję czkawkę, moje dzieci często to mają na etapie macicznym, chyba dziedziczne na usg też czkawkę odnotowałam
- mam wrażenie i też czytałam, że chłopcy są bardziej ruchliwi i skaczą jak byczki
Ojj moja pierworodna miała często czkawke, az brzuch podskakiwal

Cytat:
Napisane przez lupinka Pokaż wiadomość
Byczki, hehe no jesli u mnie potwierdzi sie chlopak to sie zgadza! i jeszcze bedzie chyba z niego dobry tancerz bo wywija na wszystkie strony

Gratulacje i kciuki za dalsze pomyslne wyniki

Tez sie zaczelam tym interesowac: a powiedzcie pierzecie i kolorowe i biale w jednym, jesli tak to jakim? Bo np. do tej pory nie zorientowalam sie za bardzo ale w Rossmannie takiej Loveli to widzialam tylko "do bialych" wiec sie zastanawiam jak to jest?

No nie przewidzisz :/ mnie tez zaskakuja jakies dziwne bole, mdlosci albo samopoczucie czasem w najmniej spodziewanych momentach. Dobrze, ze mialas koktajl. Jak widac zawsze warto cos miec, ja sie staram nie ruszac z domu bez mietowych mentosow i wody.

A nosicie/wozicie karte ciazy zawsze ze soba? Bo ja oprzytomnialam i zaczelam. Tfu tfu, ale nigdy nic nie wiadomo.

Ja pralam białe i kolorowe w innych proszkach.

Cytat:
Napisane przez anais_nin Pokaż wiadomość
Witajcie, niedawno wróciłam ze szpitala, pojechałam wczoraj na pogotowie w sprawie tego mojego wybrzuszenia a głównie dlatego że miałam bóle brzucha i strasznie mi brzuch powiedzmy że wzdęło mimo że nic nie jadłam wczoraj. Mam rozejście mięśni prostych brzucha i mam się trochę oszczędzać, zrobili mi wszelakie badania i jest w porządku wszystko.
Miałam robione również badania cukru i na szczęście też wyszło w normie i niech tak zostanie do końca ciąży

Na dodatek już z wyprawki mam praktycznie wszystko, łóżeczko, wanienkę, wózek i ubranka
Dobrze że wyniki ok i to nic powaznego

W poniedziałek miałam usg połówkowe, u dzidzi wszystko ok. Niestety zaslonila się nóżkami i lekarz nie był pewny płci, mówił że raczej dziewczynka ale to niepewne

Co do ruchów to ja już czuje wyraźnie, najczęściej wieczorem jak usiądę po kolacji

owocoweLove jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-25, 21:50   #4299
ciemnowlosa
Rozeznanie

Gratulacje wszystkim udanych połówkowych niech te nasze dzieciaki zdrowo rosną

Miałyście rację - spojrzałam dziś wieczorem w lustro i brzuch zrobił się znacznie większy niż jeszcze kilka dni temu! Czyli te moje bóle mogły mieć związek z rozciąganiem sie macicy=powiększaniem brzucha
ciemnowlosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-26, 01:07   #4300
pajka03
Zakorzenienie

Hej dziewczyny cały czas Was podczytuję, ale dziś to tak się nawzruszałam ale się mega cieszę, że Wasze dzieciaczki już takie duże! Wspaniale się czyta takie wpisy i mimo, że z tyłu głowy gdzieś tam mam myśl, że byłabym z Wami, to kurcze, nie potrafię przestać Was obserwować trzymam kciuki za każdą z Was, już niedużo zostało
Chciałam się Wam pochwalić, 3 maja testuje byłam u gina i dostaliśmy zielone światło 3majcie proszę kciuki za mnie rosnijcie duże, zdrowe i okrągłe

pajka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-26, 04:51   #4301
gilmoregirl92
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pajka03 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny cały czas Was podczytuję, ale dziś to tak się nawzruszałam ale się mega cieszę, że Wasze dzieciaczki już takie duże! Wspaniale się czyta takie wpisy i mimo, że z tyłu głowy gdzieś tam mam myśl, że byłabym z Wami, to kurcze, nie potrafię przestać Was obserwować trzymam kciuki za każdą z Was, już niedużo zostało
Chciałam się Wam pochwalić, 3 maja testuje byłam u gina i dostaliśmy zielone światło 3majcie proszę kciuki za mnie rosnijcie duże, zdrowe i okrągłe

Pajka - trzymam kciuki! Koniecznie daj znać, czy się udało

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-04-26, 05:43   #4302
ciemnowlosa
Rozeznanie

Pajka, 3mam kciuki

Zgłaszam się z pierwszymi rozstępami na brzuchu pewnie przez to że tak mi go wyrzuciło do przodu. Na początku myślałam, że to może piżama mi się odbiła ale nie, to nie piżama

Ale nie przejmuje się totalnie. Może dlatego, że już mam mnóstwo rozstępów, najwięcej na kręgosłupie - pozostałości po okresie dojrzewania, kiedy bardzo szybko roslam, jakieś 20 cm w pol roku i skóra nie nadążała. Oprócz tego na kolanach i obojczykach, a teraz jeszcze na brzuchu:p Wiedziałam że się u mnie pojawia, ale przyznaję że nie sądziłam że tak wcześnie...

Tak się zapatrzyłam na te 3 kreski na brzuchu że przypaliłam śniadanie:P

Edytowane przez ciemnowlosa
Czas edycji: 2018-04-26 o 05:45
ciemnowlosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-26, 05:51   #4303
Iwona 25
Zakorzenienie

Pajka- kciuki
jak nie teraz to już niedługo
Stary 2018-04-26, 06:40   #4304
gilmoregirl92
Wtajemniczenie

Mamy wrześniowe 2018 ❤

Idę dzisiaj na kontrolę do mojej pani dr, założyłam rano kurtkę, popatrzyłam się na siebie w lustrze i muszę obiektywnie stwierdzić, że no nie widać po mnie tego 6. miesiąca i +6kg jak jestem luźniej ubrana Nie dziwię się, że mi nikt nie ustępuje miejsca w autobusie itp. - ja sama bym sobie nie ustąpiła, po po prostu tego tak na pierwszy rzut oka nie widać, zwłaszcza jak ktoś jest w biegu i nie gapi się na brzuch każdej pani w otoczeniu. Ostatnio coś czytałam na temat "znieczulicy" w stosunku do ciężarnych na Facebooku, ale to naprawdę czasem się cieżko domyślić i mówię to jako ciężarna

Stary 2018-04-26, 06:41   #4305
081ed4854e23be6738824bf7e7324809f3af476a_65822e820d4a7
Konto usunięte

Treść usunięta
081ed4854e23be6738824bf7e7324809f3af476a_65822e820d4a7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-26, 07:25   #4306
drocia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gilmoregirl92 Pokaż wiadomość
Idę dzisiaj na kontrolę do mojej pani dr, założyłam rano kurtkę, popatrzyłam się na siebie w lustrze i muszę obiektywnie stwierdzić, że no nie widać po mnie tego 6. miesiąca i +6kg jak jestem luźniej ubrana Nie dziwię się, że mi nikt nie ustępuje miejsca w autobusie itp. - ja sama bym sobie nie ustąpiła, po po prostu tego tak na pierwszy rzut oka nie widać, zwłaszcza jak ktoś jest w biegu i nie gapi się na brzuch każdej pani w otoczeniu. Ostatnio coś czytałam na temat "znieczulicy" w stosunku do ciężarnych na Facebooku, ale to naprawdę czasem się cieżko domyślić i mówię to jako ciężarna

Haha mam to samo brzuch niby wystaje ale trochę mniej nóż ostatnio bo w końcu mi wzdęcia się skończyły i cóż... Wygladam jak po dodatkowym obiedzie albo jak jakieś 75 młodych dziewczyn nie noszących spodni w rozmiarze mniejszym niż 40. No, chyba ze założenia mega przylegająca bluzke, ale ile można godzić w tym samym
Na szczęście wsiadam na pętli, wie c co najwyżej o mnie mówią, ze nieczula

-------
To nie literówki... to słownik w telefonie zawsze wie lepiej
Stary 2018-04-26, 08:12   #4307
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aretse_S Pokaż wiadomość
Dzięki niestety, na razie się nie załapie , bo dla mam pracujących słabe terminy 9-10:30. moze jakos w wakacje sie urwę, to uda mi się zaliczyc.
Przejrzalam strone i mega mnie zainteresowaly warsztaty z wielorazowych pieluch, ale niestety nie planują zadnych w najblizszym czasie..Jakby ktos cos widzial w tym temacie w malopolskim lub slaskim, to dajcie znac

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

Ja nie biorę magnezu dodatkowo, ale mam go w moim suplemencie diety (biore dwie tabletki z tzw. wszystkim') w ilosci chyba nieduzej bo 75 mg i na razie tez nic mnie nie boli, brzuch nie twardnieje, wiec poki co nie zamierzam brac dodatkowo.
my używaliśmy pieluch wielorazowych, zawsze możemy ten temat obgadać , polece Ci które kupiłam , popróbujesz sobei bo nie są w sumie takie drogie a były zbawieniem gdy Sara miała mocne odparzenia, to kilka dni w nich i po sprawie.

wiesz tam większość warsztatów ( i nie tylko tam, potem poszukam innych miejsc) są dla mam z dziecmi, tam przychodza mamy z maluszkami, raz tam bylam w ciazy hehe to prawie ciagle musialam powstrzymywac wzruszenie bo byly takie maluszki naokolo i tak mnei to wzruszało.

PROSZEK DO PRANIA
Heledore nasza ciulowa pralka nie ogarnia proszkow, musze meic plyn wiec kupuje bambino bo mam najblizej w rossmanie, innych nie mam takich w sensownej cenie ale jak cos polecam , trzeba czaic na promocje hehe

Cytat:
Napisane przez Amelka6614 Pokaż wiadomość
Witam się po połówkowych malutka ma już 20 cm i 334g wszystkie narządy w porządku dla mnie po poprzedniej ciąży te wyniki są jak cud
Grauluje nie masz zdjecia <3 duża kruszyna

sieciowa;
kochana ja myślę, że to tak już bęzie, żę po takim dniu to bęziesz mega padnięta, ja po całym dniu w domu + od 15:30 z Sarą na placu zabaw, spacery sklep to tamto, wieczorem kolacja kąpiel to o 21 padam.

anais_nin
Kochana jak już Ci takie rozejście się zrobiło, to szukaj fizjoterapeuty najlepiej zajmującego się konkretnie kobietami po porodzie, naklei Ci tejpy i pokaże ćwiczenia (ja właśnie takie mam zalecone bo też mam rozejście ale po poprzedniej ciazy), zeby to rozejscie jak najmniej sie poglebialo.
Do tego nauczy Cie oddychac przeponowo (przyda sie do porodu jesli nei bedzei CC, zreszta w ogole sie przyda bo tak sie powinno odychac). Nauczy treningu miesni dna miednicy i kegla. No i teraz nawjazniejsze ! Zadbaj o to rozejscie od razu po porodzie ! to jest najwazneijszy czas, bo wtedy bedzie organizm wytwarzal hormony by pomoc sie zejsc meisnia.
Dodaj sie do grupy na fb : "rozstęp/rozejście mieśni prostych brzucha po ciąży"
Dużo wiedzy + zobaczyc co sie dzieje z brzuchem jak sie nie cwiczy i sie poglebi, laski szczuplutkie a brzuch po porodzie maja jak w 6-7 msc.

A tak to fajnie ze juz wiesz co to i mozesz cos z tym zrobic

MIESNIE KEGLA
cwicze, w 1 ciazy tez cwiczylam, ja w ogole przed porodem cwiczylam z balonikiem i to byla rewelacja - nie przydalo sie to bo urodzilam cesarskim cieciem, ale psychicznie czulam sie gotowa i wiedzialam ze podolam (jak potrafilam wypchnac taki wielki balonik i nauczylam sie rozluzniac miesnie tak by spokojnie przechodzil).
No a co do samych miesni kegla - to za malo, trzeba cwiczyc miesnie dna miednicy, w to wchodza kegla. Powiem wam ze odkad je cwiczyc zaczelam to eeee MEGA <3
po pierwsze dla mnie doznania w czasie zblizenia sa diametralnie mocniejsze, a dla meza wiadomo tez bo mocniej potrafimy wtedy zaciskac miesnie niz tak nie cwiczac. ale to po paru miesiacach regularnych cwiczen.

ALE i bez tego da sie bez problemu urodzic jedynie takie cwiczenia i nauka rozluzniania wspomaga by bylo latwiej i czesto pomaga by nie doszlo do naciecia (podobno, tak mi polozna mowila, ze te kobiety co cwiczyly z balonikiem to bardzo czesto unikaly naciecia i bardzo sprawnie przechodzily parte)

sylwia7
Gratuluje tez piekna waga maluszka jakies zdjecie ?

Cytat:

Czeeeekam na tescik !!!
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-26, 08:13   #4308
lupinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Heledore Pokaż wiadomość
Na poczatku tak mialam, ale potem stwierdzilam, ze fajnie jednak cos dostac. Ale tez nie mam tego jakos strasznke duzo, wiec wiem, ze i tak bede musiala dokupic. Nie wiem jakie myslenie mialabym gdybym dostala wszystko

Cytat:
U mnie tez juz po badaniu polowkowym, nasz maluszek wazy 450 g, chyba jakis duzy chlopak nam sie szykuje poza tym na szczescie wszystko jest w porzadku
Cytat:
Napisane przez owocoweLove Pokaż wiadomość
W poniedziałek miałam usg połówkowe, u dzidzi wszystko ok. Niestety zaslonila się nóżkami i lekarz nie był pewny płci, mówił że raczej dziewczynka ale to niepewne
Gratulacje dziewczyny za polowkowe! Swietne wiesci, chociaz Owocowe, ja bym sie dalej niecierpliwila co do plci

Cytat:
Pajka wszystkiego dobrego i dla Ciebie! ciesze sie, ze w miare Wam sie to jakos teraz uklada

Cytat:
Napisane przez gilmoregirl92 Pokaż wiadomość
No tak, to chyba ten etap 5-6 miesiac, ze w luznienszych ubraniach jeszcze sie troche ukryjemy. Mysle, ze juz pod koniec 6, a na pewno w 7. nie bedzie watpliwosci jak czasem zakladam miekkie i wygodne, ale dopasowane sukienki to widac juz slodki, ewidentnie ciazowy brzuszek

Zbieram sie powoli na polowkowe, ciesze sie bardzo, ze to w koncu juz, ale i stresuje zarazem, czy wszystko okej... ehh. Same wiecie.

lupinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-26, 08:22   #4309
sylwia7_89
Zadomowienie

Dot.: Mamy wrześniowe 2018

Niestety zdjecia nie mam bo tak sie maluszek wiercil I nie chcial buzi pokazac ale w sumie troche przejelam sie tym ze jest taki duzy w internecie pisza ze okolo 300g, ale moze pozniej ustabilizuje sie jego waga codziennie juz czuje jak sie kreci w brzuszku
Pajka trzymam kciuki
Lupinka na pewno wszystko bedzie dobrze! trzymam kciuki za Wasze badania )

Edytowane przez sylwia7_89
Czas edycji: 2018-04-26 o 08:23
sylwia7_89 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-04-26, 08:27   #4310
Iwona 25
Zakorzenienie

Dot.: Mamy wrześniowe 2018

Cytat:
Niestety zdjecia nie mam bo tak sie maluszek wiercil I nie chcial buzi pokazac ale w sumie troche przejelam sie tym ze jest taki duzy w internecie pisza ze okolo 300g, ale moze pozniej ustabilizuje sie jego waga codziennie juz czuje jak sie kreci w brzuszku
Pajka trzymam kciuki
Lupinka na pewno wszystko bedzie dobrze! trzymam kciuki za Wasze badania )

mój na połówkowych 383g, aż spytałam lekarza czy nie za dużo, ale każde inne dziecko, zależy która ciąża itp. dużo czynników luz..
Stary 2018-04-26, 08:39   #4311
Kama_W
Raczkowanie

Cytat:

Witaj!! Bardzo się cieszę!! Myślę o Tobie i podglądam Twoje kuszące świeczki na insta
Trzymam kciuki!!

Dziewczyny, mam w sumie dwie sprawy
Byłam kilka dni temu u dentysty, włożył mi do zęba lekarstwo (nie wiem co, ale ma goździkowy posmak). Cały kolejny dzień wymiotowałam jak czułam ten smak, ale kolejny dzień kiedy już go nie czułam było wszystko ok.. Zadzwoniła wczoraj teściowa i nastraszyła mnie, że naczytała się w necie, że w ciąży nie wolno wkładać lekarstwa, bo szkodzi dzidziusiowi :/ mój dentysta wiedział o ciąży, z tego też powodu zaproponował, żebyśmy nie robili znieczulenia, bo nie jest potrzebne.. no ale nastraszyła mnie

Druga sprawa jest taka, że obudziłam się wczoraj z bólem pośladków -_- bolą oba, przy chodzeniu bardziej, w nocy jak przekręcam się na drugą stronę to budzę się za każdym razem, taki niekomfortowy ból.. miała tak któraś ?
Nie biorę magnezu osobno, biorę Doppel Herz mama od początku + żelazo osobno, od właśnie dwóch dni.. nie wiem co to może być, nie ćwiczyłam, nie byłam na długich spacerach..
Kama_W jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-26, 08:53   #4312
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kama_W Pokaż wiadomość
Witaj!! Bardzo się cieszę!! Myślę o Tobie i podglądam Twoje kuszące świeczki na insta
Trzymam kciuki!!

Dziewczyny, mam w sumie dwie sprawy
Byłam kilka dni temu u dentysty, włożył mi do zęba lekarstwo (nie wiem co, ale ma goździkowy posmak). Cały kolejny dzień wymiotowałam jak czułam ten smak, ale kolejny dzień kiedy już go nie czułam było wszystko ok.. Zadzwoniła wczoraj teściowa i nastraszyła mnie, że naczytała się w necie, że w ciąży nie wolno wkładać lekarstwa, bo szkodzi dzidziusiowi :/ mój dentysta wiedział o ciąży, z tego też powodu zaproponował, żebyśmy nie robili znieczulenia, bo nie jest potrzebne.. no ale nastraszyła mnie

Druga sprawa jest taka, że obudziłam się wczoraj z bólem pośladków -_- bolą oba, przy chodzeniu bardziej, w nocy jak przekręcam się na drugą stronę to budzę się za każdym razem, taki niekomfortowy ból.. miała tak któraś ?
Nie biorę magnezu osobno, biorę Doppel Herz mama od początku + żelazo osobno, od właśnie dwóch dni.. nie wiem co to może być, nie ćwiczyłam, nie byłam na długich spacerach..

DENTYSTA
ja bym zaufala dentyscie a nie internetom. To ze wymiotowalas od posmaku no to mysle ze nie jego wina, po prostu w ciazy mamy rzeczy ktore na nas mocniej dzialaja - zapachy , smaki itp.

BOL POSLADKOW
moja fizjo mi mowila ze bardzo czesto bola kobiety posladki w ciazy , szczegolnie tam pod koniec pupy, jak mi je masowala to o rany jaka ulga <3
to sa mięśnie gruszkowate:
"Mięsień gruszkowaty leży wraz ze swym przyczepem początkowym w miednicy mniejszej, po czym przechodzi przez otwór kulszowy większy,"
więc - one utrzymują miednice i w ciąży mają ogromne obciażęnie. Je trzeba rozciągać a będą lepiej funkcjonować do końca ciąży

ja rozciagam tak:
https://www.youtube.com/watch?v=kE8i3W9WNRU
i tak:
https://www.youtube.com/watch?v=y1QE92cSMdM - z tym ze mam ta noge polozona na pilce i sobie przyciagam, bo w tej pozycji nie wolno spinac brzucha, i jak sie miesnie rozluznia to podciagam mocniej - UWIELBIAM to uczucie bo te miesnie naprawde mamy mocno spięte w ciąży
takze , bez paniki , rozciągaj skoro już wołają mięśnie o pomoc ze spięcia tych mięśni często robi się rwa gruszkowa (mylona przez lekarzy kulszową)
21 tc córeczka
Stary 2018-04-26, 08:54   #4313
anais_nin
Raczkowanie

pajka - bardzo się cieszę że się odzywasz trzymam barrrrrrrrdzo mocno kciuki i liczę że wrócisz do grona mamusiek

Polinezyjka - dzięki za pomoc zaczynam poszukiwania jak tak fizjoterapeuty i informacji przydatnych na fb

anais_nin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-26, 08:59   #4314
Kama_W
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Polinezyjka Pokaż wiadomość
DENTYSTA
ja bym zaufala dentyscie a nie internetom. To ze wymiotowalas od posmaku no to mysle ze nie jego wina, po prostu w ciazy mamy rzeczy ktore na nas mocniej dzialaja - zapachy , smaki itp.

BOL POSLADKOW
moja fizjo mi mowila ze bardzo czesto bola kobiety posladki w ciazy , szczegolnie tam pod koniec pupy, jak mi je masowala to o rany jaka ulga <3
to sa mięśnie gruszkowate:
"Mięsień gruszkowaty leży wraz ze swym przyczepem początkowym w miednicy mniejszej, po czym przechodzi przez otwór kulszowy większy,"
więc - one utrzymują miednice i w ciąży mają ogromne obciażęnie. Je trzeba rozciągać a będą lepiej funkcjonować do końca ciąży

ja rozciagam tak:
https://www.youtube.com/watch?v=kE8i3W9WNRU
i tak:
https://www.youtube.com/watch?v=y1QE92cSMdM - z tym ze mam ta noge polozona na pilce i sobie przyciagam, bo w tej pozycji nie wolno spinac brzucha, i jak sie miesnie rozluznia to podciagam mocniej - UWIELBIAM to uczucie bo te miesnie naprawde mamy mocno spięte w ciąży
takze , bez paniki , rozciągaj skoro już wołają mięśnie o pomoc ze spięcia tych mięśni często robi się rwa gruszkowa (mylona przez lekarzy kulszową)

Poli dziękuję bardzo !!
Uwijam się z pracą i biorę się za ćwiczenia!!

Zapisałam się wczoraj na ćwiczenia dla kobiet w ciąży prowadzone jednocześnie ze szkołą rodzenia, mam nadzieję, że też pomogą
Stary 2018-04-26, 09:00   #4315
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:
Poli dziękuję bardzo !!
Uwijam się z pracą i biorę się za ćwiczenia!!

Zapisałam się wczoraj na ćwiczenia dla kobiet w ciąży prowadzone jednocześnie ze szkołą rodzenia, mam nadzieję, że też pomogą
A to z pewnością pomogą ! ja też juz lepiej sie czuje to po majowce zapisuje sie na joge tam gdzie chodzilam w 1 ciazy i gdzies blizej na jakis pilates by miesnie wzmocnic do porodu
21 tc córeczka
Stary 2018-04-26, 09:04   #4316
blackhaired_witch
Rozeznanie

Cytat:
Mnie tyłek boli prawie od początku ciąży Prawy pośladek, obstawiam właśnie mięsień gruszkowaty. Ogólnie im bardziej się zasiedzę, tym gorzej, przy chodzeniu czy innym ruchu nie boli.
Rozciągam go tak, jak na tym filmiku https://www.youtube.com/watch?v=tSaVByba2Oc i pomaga; niestety trzeba pamiętać o ćwiczeniach.
blackhaired_witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-26, 09:32   #4317
Kama_W
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez blackhaired_witch Pokaż wiadomość
Mnie tyłek boli prawie od początku ciąży Prawy pośladek, obstawiam właśnie mięsień gruszkowaty. Ogólnie im bardziej się zasiedzę, tym gorzej, przy chodzeniu czy innym ruchu nie boli.
Rozciągam go tak, jak na tym filmiku https://www.youtube.com/watch?v=tSaVByba2Oc i pomaga; niestety trzeba pamiętać o ćwiczeniach.

Na pewno też wypróbuję lepiej mi z myślą, że to powszechny problem..

Poli, jaki balonik polecasz? Nie sądziłam, że to taki kosztowny interes znalazłam póki co takie:
http://epino.net.pl/sklep.php?delph=1
Stary 2018-04-26, 09:53   #4318
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:
Na pewno też wypróbuję lepiej mi z myślą, że to powszechny problem..

Poli, jaki balonik polecasz? Nie sądziłam, że to taki kosztowny interes znalazłam póki co takie:
http://epino.net.pl/sklep.php?delph=1
OCh ten był bardzo drogi, moja położna mi poleciła ten:
http://aniball.pl/
i ten mam, i teraz tez bede nim cwiczyc (uf dobra inwestycja na dwie ciaze, byleby mala sie dobrze ulozyla :P )

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

Hmm chyba podrozal ja chyba za sto coś złotych kupowalam, wersje bez tych dodatków , moze mam na mailu zaraz poszukam
21 tc córeczka
Stary 2018-04-26, 12:41   #4319
drocia
Zakorzenienie

Faktycznie cena troche spora..

Mam pytanie, bo chwalicie się tutaj zakupami ciuchowymi
Jaki jest wg Was optymalny zestaw ciuchow tak, żeby wszystkiego starczyło juz do porodu? Tzn ile bluzek, dołów, sukienek? Tak ciągle znajduje cos, co póki co koniecznie mi się przyda ale nie chce popaść w przesadne i potem w ogóle tego nie założyć, albo założyć tylko jeden raz

-------
To nie literówki... to słownik w telefonie zawsze wie lepiej
Stary 2018-04-26, 12:55   #4320
izk_a
Zakorzenienie

Miałam dziś wizytę liczyłam bardzo mocno na poznanie płci ale nic z tego wstydnis tak zacisnął nóżki że nic nie było widać! Ale waży już 222g i umówiona jestem na prenatalne na 18 maja

izk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości