Mamy listopadowe 2018 - część IV - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-09-25, 19:46   #4291
smileska
Zadomowienie

Dot.: Mamy listopadowe 2018 - część IV

Cytat:
Napisane przez lady isss Pokaż wiadomość
Jest 20.30... wedlug polecenia lekarza " wez sobie nospe co sie meczyc bedziesz" wzielam nospe i juz leze w lozeczku. Ostatnie noce byly masakryczne wiec mam nadzieje, ze chociaz dzisiaj bede dobrze spala. Myslalam ze mi sie jakies rozwarcie robi i balam sie, ze cos przegapie ale dzis juz jestem spokojna bo wiem, ze Igorek jeszcze trampek do wyjscia nie ubiera. Chodze od kilku dni tak niewyspana i tak wiona, ze sama nie ogarniam. Dzis do mojego powiedzialam ze nawet nie ma do mnie dzwonic bo sie znowu poklocimy. Ze nie mam sie na kim wyzyc i wszystko mnie wia i ze jak mi przejdzie to sama zadzwonie. Albo zadzwonie zebumy go o cos oic. Najpierw zadzwonilam zeby go ochrzanic o byle gowno - zniosl to dzielnie. Po tem zasnelam na godzine i jak sie obudzilam to znowu do niego dzwonie, a ten do mnie " co rmtam rybko? Nooo chyba sie przespalas bo znormalnialas"

Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka
Lady skądś to znam. Ja tez chodze od rana w☠☠☠☠iona i sama nie wiem na co. Na wszystkich burcze, najbardziej zbiera sie TZtowi ktory jest niewinny ale dzisiaj wkurzalo mnie jak głośno oddycha o☠☠☠☠☠☠☠ zebral za oddychanie ... tez dzielnie to znosi ale chyba powoli traci cierpliwosc. Zebralo siie tez mlodej porządnie dzisiaj, nie dosc ze jestem nabuzowana i rozdrazniona to ona mnie doprowadza do szału. W tamtym tyg siedziałam z nia dwa dni nad angielskim uczyla sie na kartkowke. Dostala 5. Dzis uczylysmy sie i powtarzalalysmy do spr te same tematy co na kartkowke i ona nic nie umie ... nosz ☠☠☠☠a!

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Ślub cywilny 11.12.2010
Ślub kościelny 09.09.2017
Syn w drodze
smileska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-25, 19:47   #4292
freya_ka
Zadomowienie

Byłam na ktg na porodówce, a tam Pan położnik. Ale zdziwko

Agata
freya_ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-25, 19:53   #4293
Karolkowa_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez freya_ka Pokaż wiadomość
Byłam na ktg na porodówce, a tam Pan położnik. Ale zdziwko
Przystojny ?

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie

---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ----------

Cytat:
Napisane przez fioleciasto Pokaż wiadomość
Przecież nie zawsze widać, mały procent dzieci z zd nie wykazuje żadnych nieprawidłowości na USG

Ale przecież nt w takim wypadku wychodzi podwyższone. Pozatym nosek.

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
Karolkowa_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-25, 20:30   #4294
fioleciasto
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karolkowa_86 Pokaż wiadomość
Przystojny ?

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie

---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ----------

Ale przecież nt w takim wypadku wychodzi podwyższone. Pozatym nosek.

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
Nie zawsze.

"Samo USG – nawet najlepiej wykonane wykryje maksymalnie 60-70% dzieci z zespołem Downa i innymi wadami chromosomalnymi – robiąc razem z USG „test pappa” – zwiększamy współczynnik czułości do 95%!"

Tutaj link do całego artykułu - https://mamaginekolog.pl/badania-pre...a-dla-kazdego/

Najszczęśliwsza na świecie podwójna mama

2021 :82
2022 :26
fioleciasto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-25, 21:11   #4295
dews
Zakorzenienie

Dziewczyny po wielu godzinach potu łez i rzucania żelazkiem stwierdzam, że po prasowałam wszystko! Aczkolwiek muszę kupić nowe żelazko jak mam prasować rzeczy przez następne x miesięcy.. Tym moim to naprawdę tragedia, bo kapie z niego i cała deska mokra ;/
Całe popołudnie byłam sama, bo tż w szkole więc
Upiekłam też trochę drożdżówek z jabłkami które niedawno robiłam, chwale się!

IMG_1537906113.317537.jpg

Czułam dzisiaj lekkie przepowiadacze, co prawda nie bolesne, ale ewidentnie spinał mi się brzuch.

dews jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-25, 21:13   #4296
Karolkowa_86
Zakorzenienie

A ja mam pytanie:
Jakie macie pampersy ? Zwracacie uwagę na inne marki ? Jeśli tak to na jakie?

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
Stary 2018-09-25, 21:16   #4297
fioleciasto
Zakorzenienie

Ja zamierzam wyprasować teraz tylko raz, później już nie. A nasze żelazko to jest starsze ode mnie

Stary 2018-09-25, 21:18   #4298
Sylvana
Zadomowienie

Rany Laski widziałyście ten reportaż??? O jacięniemogę nie wierzę w teksty tej dziewczyny, ten moment co w szale to piękne auto mężowi demoluje, teksty "chcialam byc bogata jak moje kolezanki" aaaaaaaaaaaa

https://www.youtube.com/watch?v=H7WwqLo4W7k

Cytat:
Napisane przez smileska Pokaż wiadomość
Nie zapisuje sie ani na jedno ani na drugie. Raz ze na zdjęciach wygladam na jeszcze większego hipopotama niz jestem w rzeczywistosci. Nawet TZ poproszony zeby zrobil mi kilka zdjec stwierdzil ze napewno nie chce miec "takich pamiątek" i rozpamietywac jaka bylam ogromna. Nie mówił tego w zlosci. Faktycznie wyglądam mało atrakcyjnie i w ogole nie czuje sie kobieco... a po drugie posiadamy bardzo dobry aparat więc sesje zdjęciową małemu zrobimy sami .
Mój mąż jest inny. Stwierdzil ze nie podobają mu sie moje piersi i woli jak są mniejsze, akurat takie żeby mieściły mu sie w dłoni. Bo teraz mam ogromne i w dodatku bardzo ciężkie. I faktycznie on ma duuuze dłonie a cycki mu sie w nich nie mieszczą ... a i jeszcze jeden komplement uslyszalam: "kochanie wcale Ci dupeczka mocno nie urosła, to tak biodra Ci rozâ˜☠â˜☠â˜☠ało ..." jak tu go nie kochac???

Pocieszę Cię, że moj tez lubi szczupłe figury i ja przytyłam narazie tylko 6 kg , ludzie się dziwią, że tak wyglądam a dla niego to i tak wyglądam źle, nie powie mi tego ale widzę po nim, dobrze, ze Twoj jest szczery, powinno to motywować do tego zeby się nie zapuścić po ciąży i dążyć tak jak piszesz do upragnionej formy.
Ale mój mnie raz rozwalil bo jak bralam jakies hormony, ktore zle na mnie wplywaly i wodę mi zatrzymywały ja bylam zachwycona bo lubię duże posladki i moje takie się stały, nogi trochę niestety też ale ogólnie podobałam się wtedy sobie to moj po dwoch latach mi raz walnał tekst życia "no jak miałaś ten swoj wielki tylek przez hormony to juz nie wiedzialem co mam z nim robić" :conf used: A ja szok, bo myslalam, ze mu sie podobałam a ten taki tekst, rozwalil mnie pamietam. Także trzeba na takie męskie wypaczenia brać poprawkę bo się załamać można.

[QUOTE=dews;85908608]Ale mile jestescie, dziekuje Ale to wszystk zasluga lustra wyszczuplajacego, ktore mam w domu

Cytat:
Napisane przez dews Pokaż wiadomość
Ja mam mega ochote na biale wino z lodem, sprite i cytrynka <3 Ale nie wiem czy bede sie bawila w sciaganie mleka zeby tylko sie napic, zalezy jak bedzie z laktacja

Ja wzrostem i waga zawsze bylam podobnie jak ty, ale ogolnie wagi nei sprawdzam, bo mnie jakos cyferki nie obchodza. Wole po prostu widziec, ze jestem w miare zadowolona z odbicia, ze dobrze sie czuje w ciuchach i bez :p
JEzu nie pisz nic o takich rarytasach , kiedy to nastąpi

Cytat:
Mi jedna pensja zostaje na rok macierzynskiego Tzn przez 9 miesiecy bede miala jakis smieszny zasilek, plus moge pracowac z domu, jesli bede chciala, ale wiadomo, ze to bedzie tylko kilka godzin tygodniowo

Dziewczyny ale wam zazdroszcze, mozecie sobie pojsc i sprawdzic, czy juz cos sie dzieje.. W uk nikt mi szyjki ani razu nie sprawdzil, dowiem sie ze rodze jak mi wody odejda, albo dostane skurczy a i wtedy mam dopiero przyejchac do szpitala jak skurcze beda mniej wiecej co 5 min

Dews paranoja, ze az taki lajt w programie prowadzenia ciąży mają, przecież takiej szyjkl się nie czuje, nie wiesz kiedy się skraca, tylko usg moze to pokazac, cale szczescie, ze Twoja ciaza przebiega bez komplikacji tfu tfu bo wspolczuje kobietom, ktore maja problemy i jest taki luz w wizytach..

Cytat:
Karolkowa, ja myślę tak samo, jak Smileska. Nie mogę patrzeć na to, jak się męczycie z teściową, szwagrem i całą tą relacją. Ciągle nerwy przez nich tracisz, mi by życia było szkoda. Odciąć się, wyprowadzić i zająć się własną rodziną
KArolkowa, najgorzej w takiej atmosferze jeszcze dziecko wychowywać żeby się uczyła takich układów i relacji.
Ja mam bardzo toksyczną matkę z zaburzeniami depresyjnymi, dokuczyła mi bardzo od momentu kiedy dorastałam, jak mialam 20 lat od razu po technikum, odcięłam się i wyprowadziłąm, nie bylo lekko, teraz mając z nią kontakt, z moim TZ robimy wszystko, zyjemy w innym miescie i ona ma dwa mieszkania , jedno obok drugiego w jednym mieszka, drugie wynajmuje, moglibysmy sie tam przeprowadzic i miec smieszny czynsz ale wolimy sami bez nerow i stresow byc sami w innym miescie i placic niebotyczne sumy za wynajmy niz użerać się z nią. Nieoceniony jest nasz komfort psychiczny, który mamy.

Edytowane przez Sylvana
Czas edycji: 2018-09-25 o 21:21
Sylvana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-25, 21:18   #4299
fioleciasto
Zakorzenienie

A pampersy będziemy testowac różne póki co mam paczkę lidlowskich i paczkę rossmanowskich.

Stary 2018-09-25, 21:19   #4300
AnetaErr
Wtajemniczenie

Cytat:
A ja mam pytanie:

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
Ja mam z Babydream ale zobaczymy czy się sprawdza
Cytat:
Ja zamierzam wyprasować teraz tylko raz, później już nie. A nasze żelazko to jest starsze ode mnie

Ja też nie będę później prasować
Cytat:
Dziewczyny po wielu godzinach potu łez i rzucania żelazkiem stwierdzam, że po prasowałam wszystko! Aczkolwiek muszę kupić nowe żelazko jak mam prasować rzeczy przez następne x miesięcy.. Tym moim to naprawdę tragedia, bo kapie z niego i cała deska mokra ;/
Całe popołudnie byłam sama, bo tż w szkole więc
Upiekłam też trochę drożdżówek z jabłkami które niedawno robiłam, chwale się!

Załącznik 7640442

Czułam dzisiaj lekkie przepowiadacze, co prawda nie bolesne, ale ewidentnie spinał mi się brzuch.

Ale pyszności To teraz już masz z głowy prasowanie na jakiś czas

AnetaErr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-25, 21:24   #4301
jajoanka
Zakorzenienie

Cytat:
A ja mam pytanie:

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
Ja mam pampers, ale dlatego, ze dostalam je za darmo :-P Jeszcze nie kupowalismy... szczerze to tak jak Ty nie wiem na co zwracac uwage.

Wysłane z mojego PSP3530DUO przy użyciu Tapatalka
jajoanka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-09-25, 21:27   #4302
dews
Zakorzenienie

A to ja będę pracowała długi, ale nie ze względu na zarazki, tylko na to, że nie lubię pomiętych ciuchów ;p sama sobie prasuje więc młodego też będę pracowała, chyba że uda mi się jakoś to tak wysuszyć, że nie będą pomięte

Sylvana no niestety taka opieka zdrowotna i z tego co wiem, nie tylko w uk tak jest. Moje siostry w Szwecji i Norwegii, niby takie rozwinięte kraje, a dokładnie tak samo to wygląda. Także często w Polsce się narzeka na lekarzy, ale poziom służby zdrowia jest naprawdę wysoki o zawsze jest opcja prywatnych wizyt, które są może płatne, ale w miarę dostępne, w uk np to są kosmiczne koszty ;/

Stary 2018-09-25, 21:27   #4303
Karolkowa_86
Zakorzenienie

Ja nie wiem które dobre są, wiem że co dziecko to inaczej.
Mojej siostry mała np. dostała od tych fioletowych dady odparzenia, ja mam jeszcze 1 wersje 1 dady te pomarańczowe i mam nadzieję że małemu nic nie będzie.
Pytam bo na allegro np są 2 228szt za 100 więc myślę że się opłaca, ale nie wiem jakie są inne bo są huggies i Bella i ciekawe jak one się mają

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
Stary 2018-09-25, 21:30   #4304
jajoanka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie wiem które dobre są, wiem że co dziecko to inaczej.
Mojej siostry mała np. dostała od tych fioletowych dady odparzenia, ja mam jeszcze 1 wersje 1 dady te pomarańczowe i mam nadzieję że małemu nic nie będzie.
Pytam bo na allegro np są 2 228szt za 100 więc myślę że się opłaca, ale nie wiem jakie są inne bo są huggies i Bella i ciekawe jak one się mają

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
Chyba na poczatek nie warto kupowac na zapas - bo tak jak mowisz, moze cos odpazyc, albo uczulic. Poza tym tez nie wiadomo jaki rozmiar bedzie odpowiedni i na jak dlugo

Moj Dzidzio chyba probuje sie odwrocic... cos tam kombinuje strasznie. Ale boli, az rozrywa od srodka!

Stary 2018-09-25, 21:31   #4305
freya_ka
Zadomowienie

Karolkowa no właśnie nie w moim typie

Agata
Stary 2018-09-25, 21:33   #4306
AnetaErr
Wtajemniczenie

Kurde ale się źle czuje... Mam bolesne skurcze bardzo nieregularne.. Aż zaczęłam je znów mierzyć w Preglife najpierw odstęp był 40 min, później pół godziny, a teraz 12 minut.. Kuźwa mam nadzieję że zaraz przejdzie bo spać przez nie nie mogę

Stary 2018-09-25, 21:34   #4307
jajoanka
Zakorzenienie

A wiecie? Dzis kazalam mezowi czytac jakis przykladowy plan porodu... i jestem z siebie dumna, bo przyznal mi racje, ze to dobry pomysl, zeby nad tym troche pomyslec i sie zastanowic. Powiedzialam mu, ze w taki sposob chce sie czuc bezpieczniej i bardziej swiadomie... chyba mu sie glupio zrobilo, ze wczesniej mnie pouczal w tej kwestii.

---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ----------

Cytat:
Napisane przez AnetaErr Pokaż wiadomość
Kurde ale się źle czuje... Mam bolesne skurcze bardzo nieregularne.. Aż zaczęłam je znów mierzyć w Preglife najpierw odstęp był 40 min, później pół godziny, a teraz 12 minut.. Kuźwa mam nadzieję że zaraz przejdzie bo spać przez nie nie mogę

Co 12 min to juz dosc czesto. Ile trwa ten skurcz u Ciebie?

Stary 2018-09-25, 21:35   #4308
freya_ka
Zadomowienie

Cytat:
A ja mam pytanie:

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
Ja mam pampersy 1 dziś mąż odebrał z Rossmann jedna paczkę i jedna 2 ( opchnal stara ławę w zamian za pieluchy) Agate wychowałam na Dadach, z Młodym też będziemy testować i szukać jakiś tańszych

Agata
Stary 2018-09-25, 21:38   #4309
AnetaErr
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jajoanka Pokaż wiadomość
A wiecie? Dzis kazalam mezowi czytac jakis przykladowy plan porodu... i jestem z siebie dumna, bo przyznal mi racje, ze to dobry pomysl, zeby nad tym troche pomyslec i sie zastanowic. Powiedzialam mu, ze w taki sposob chce sie czuc bezpieczniej i bardziej swiadomie... chyba mu sie glupio zrobilo, ze wczesniej mnie pouczal w tej kwestii.

---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ----------

Co 12 min to juz dosc czesto. Ile trwa ten skurcz u Ciebie?

Około 30-40 sekund. Nie no ale to nie są porodowe tylko przepowiadajace chociaż nie powiem bo bardzo bolesne - jakby mnie ktoś złapał za macice i ciągnął w dół ehh..

---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ----------

Cytat:
Napisane przez freya_ka Pokaż wiadomość
Ja mam pampersy 1 dziś mąż odebrał z Rossmann jedna paczkę i jedna 2 ( opchnal stara ławę w zamian za pieluchy) Agate wychowałam na Dadach, z Młodym też będziemy testować i szukać jakiś tańszych
Sama muszę też odebrać swoją paczkę z Rossmanna

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-09-25, 21:40   #4310
Karolkowa_86
Zakorzenienie

Anetka kontroluj te skurcze, jak co 12 min są.
Ja bym się już bała i pewnie jechała na IP no ale to ja

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
Stary 2018-09-25, 21:42   #4311
AnetaErr
Wtajemniczenie

Cytat:
Anetka kontroluj te skurcze, jak co 12 min są.
Ja bym się już bała i pewnie jechała na IP no ale to ja

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
Ja nie panikuje póki co

Stary 2018-09-25, 21:43   #4312
jajoanka
Zakorzenienie

To ciagniecie w dol to chyba mialo byc takim sygnalem, ze to juz blisko, co?

A te pampersy z rossmanna to odbieracie po jakiejsc wiadomosci mailowej czy w apce cos sie pokazuje? Nie chcialabym przegapic takiego gratisu

Stary 2018-09-25, 21:44   #4313
Karolkowa_86
Zakorzenienie

Twarda babka
Też muszę odebrać te pampersy z Rossmanna.

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------

Cytat:

A te pampersy z rossmanna to odbieracie po jakiejsc wiadomosci mailowej czy w apce cos sie pokazuje? Nie chcialabym przegapic takiego gratisu

Ja żadnego maila nie dostałam więc napisałam do nich czy mi się należą czy nie, i odpisali że mogę odebrać ale właśnie nie wiem czy wystarczy że wezmę je i zapłacę grosika czy muszę coś jeszcze wziąć niech no która podpowie

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
Stary 2018-09-25, 21:50   #4314
dews
Zakorzenienie

O matko Aneta przez ciebie to wszystko się robi takie realne! ❤️ już niedługo!

Jajoanka mj się zdaje że mój się dziś w poprzek usadowił bo w dzień bardzo się rozpychał, a teraz dostaje serię po obu stronach brzucha. Ale czy to w ogóle możliwe, żeby dziecko się tak obracało w tym brzuchu?;p ja już głupieje

Stary 2018-09-25, 21:50   #4315
freya_ka
Zadomowienie

Cytat:

Ja dostałam maila. Poszukaj w skrzynce, no wiem ze niektórym do spamu wpada, ja miałam w zakładce oferty.

Karolkowa mój mąż poszedł i powiedział, że dostał mejla że może odebrać pieluchy i pani mu dała, ale brał jeszcze chusteczki nawilżanie i podpaski dla mnie.

Agata
Stary 2018-09-25, 21:50   #4316
AnetaErr
Wtajemniczenie

Cytat:

Nie strasz mnie Ja dostałam maila, że mogę odebrać te pampki

Stary 2018-09-25, 21:51   #4317
Karolkowa_86
Zakorzenienie

Ja jakiejś tam zgody nie wyraziłam ponoć dlatego nie dostałam taki mi tłumaczyli w mailu ale jak najbardziej się należą i nam odebrać

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
Stary 2018-09-25, 21:53   #4318
freya_ka
Zadomowienie

Dews mój siedzi głową w dol, a dostaje w bok brzucha (nerki?) w żebra. Gdyby mi nie powiedzieli na usg jak sieci to bym nie miała pojęcia, bo ja nie wyczuwam, czym wali

Agata
Stary 2018-09-25, 21:54   #4319
1986rybka
Rozeznanie

Ja jak na razie odebrałam te gratisowe z rossmana i dodatkowo zakupiłam pampers pro care. Przyjaciółka ma 2 miesięczną dziewczynkę i porównując pampersy z tymi rossmanowymi mówiła mi, że pampersy lepiej izolują kupę od pupy (jest tam jakaś dodatkowa siateczka) przez co nie robią się podrażnienia.
Ale jak wiadomo - na własnym dziecku trzeba przetestować

ehh brzuch zaczyna mnie swędzieć, chociaż często go smaruję :/ oby to nie była przepowiednia rozstępów

jedyne co mi pozostało to ogarnąć fotelik samochodowy i sama nie wiem czy kupować z bazą czy sobie ją darować.. baza to jednak wygoda.. ale i 2x takie koszty
1986rybka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-25, 21:54   #4320
Karolkowa_86
Zakorzenienie

Też nie czuje czym dostaje chociaż dziś mi się wydawało że czuje paluszki pod żebrami

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości