Mamusie listopad 2019- cz. 3 - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2019-07-29, 20:05   #4291
owocowykoktajl
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie listopad 2019- cz. 3

U nas wpadła Lenka 20190729_210246.jpg

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
owocowykoktajl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-07-29, 20:22   #4292
Likka9
Zakorzenienie

Ja Wam powiem,że nasze łóżeczko wwalone do drewnianej szopy, kiedyś mąż je pamiętam czyms owinął jakąś folia,ale ostatnio aż zwróciłam na nie uwagę, leży gołe. Pewnie odwinął bo mu folia była potrzebna kupione w zwykłej hurtowni dla dzieci (bo to mąż sam kupił jak urodziłam ) , użytkowane ponad 2 lata i żyje, nie ma zadrapań, farba nie łuszczy się ani nic (białe). A nie sądzę żeby dał za nie jakąś kosmiczna kwotę wtedy, proste białe drewniane bez szuflady więc może i dwóch stów nie kosztowało?

Likka9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-07-29, 20:48   #4293
misiaa91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Likka9 Pokaż wiadomość
Ja Wam powiem,że nasze łóżeczko wwalone do drewnianej szopy, kiedyś mąż je pamiętam czyms owinął jakąś folia,ale ostatnio aż zwróciłam na nie uwagę, leży gołe. Pewnie odwinął bo mu folia była potrzebna kupione w zwykłej hurtowni dla dzieci (bo to mąż sam kupił jak urodziłam ) , użytkowane ponad 2 lata i żyje, nie ma zadrapań, farba nie łuszczy się ani nic (białe). A nie sądzę żeby dał za nie jakąś kosmiczna kwotę wtedy, proste białe drewniane bez szuflady więc może i dwóch stów nie kosztowało?

Ale tak naprawdę, to, co 3 lata temu kosztowało powiedzmy 200 zł, teraz siłą rzeczy będzie droższe.

Ja nie mam spiny, żeby kupować drogie łóżeczko, nie są mi potrzebne żadne bajery. ba, nawet te proste, bez szuflad mi się najbardziej podobają, ale np. materac to już dla mnie ważna sprawa.
Stary 2019-07-29, 20:55   #4294
owocowykoktajl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiaa91 Pokaż wiadomość
Ale tak naprawdę, to, co 3 lata temu kosztowało powiedzmy 200 zł, teraz siłą rzeczy będzie droższe.

Ja nie mam spiny, żeby kupować drogie łóżeczko, nie są mi potrzebne żadne bajery. ba, nawet te proste, bez szuflad mi się najbardziej podobają, ale np. materac to już dla mnie ważna sprawa.
Dokładnie. Łóżeczko to tylko stelaż. Dla mnie im prostsze tym ładniejsze. Ale ja jestem minimalistką

Mój brat był w sobotę zaskoczony. Pytają ile wózki kosztują. Mówimy, że najtańsze to tak od 1300-1400 w górę, z bebetto. Ten wielkie oczy, że ale ile?! Przecież oni 8 lat temu dali 1200zł za wypasionego xlandera.
Jak usłyszeli ceny fotelików to było, że chyba z wakacji nici.

Stary 2019-07-29, 21:01   #4295
Likka9
Zakorzenienie

Ja chciałam łóżeczko bez szuflad, żeby łatwiej było sprzątać. Czy to było dobre rozwiązanie nie wiem bo kot wchodził pod łóżko i drapał od spodu w materac ale my mamy wyjątkowy egzemplarz siersciucha, nie ma co się nim sugerować. Macie rację,że materac jest najwazniejszy.

Przy drugim łóżku już sama rama i listwy mają znaczenie bo i waga większa, na dłużej jest, ważne żeby nie trzeszczalo po roku czy coś.

Stary 2019-07-29, 21:06   #4296
agnieszka_2293
Zadomowienie

My mamy 3 opcje łózeczkowe.
1. Kupujemy małe łóżeczko dostawne, które nam nie zagraci mieszkania chociaż przez chwilę.
2. Kupujemy łóżeczko 120x60 z szufladą do przechowywania.
3. Odnawiamy łóżeczko, które jest jeszcze po mężu, ale wtedy materac trzeba brać na wymiar i ja będę musiała uszyć prześcieradła, bo ono jest 116x66. Ale jest to opcja finansowo dla nas najlepsza

agnieszka_2293 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-07-29, 21:09   #4297
owocowykoktajl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka_2293 Pokaż wiadomość
1. Kupujemy małe łóżeczko dostawne, które nam nie zagraci mieszkania chociaż przez chwilę.
3. Odnawiamy łóżeczko, które jest jeszcze po mężu, ale wtedy materac trzeba brać na wymiar i ja będę musiała uszyć prześcieradła, bo ono jest 116x66. Ale jest to opcja finansowo dla nas najlepsza

Ja bym wybrała opcje 2 lub 3. Dostawka jest super, ale na krótko. Potem i tak musielibyście się przerzucić na zwykłe łóżeczko.

A opcja 3 brzmi super. Stare meble jednak są najsolidniejsze

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2019-07-29, 21:12   #4298
agnieszka_2293
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez owocowykoktajl Pokaż wiadomość
Dokładnie. Łóżeczko to tylko stelaż. Dla mnie im prostsze tym ładniejsze. Ale ja jestem minimalistką

Mój brat był w sobotę zaskoczony. Pytają ile wózki kosztują. Mówimy, że najtańsze to tak od 1300-1400 w górę, z bebetto. Ten wielkie oczy, że ale ile?! Przecież oni 8 lat temu dali 1200zł za wypasionego xlandera.
Jak usłyszeli ceny fotelików to było, że chyba z wakacji nici.

Ale 8 lat temu 1200 zł też miało inną wartość niż obecnie.

agnieszka_2293 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-07-29, 21:41   #4299
Likka9
Zakorzenienie

Mi to by sie nie chcialo odnawiać łóżeczka, które posłuży z dwa lata maks. Bo potem co , znowu gdzieś na strych albo sprzedać.

Stary 2019-07-29, 21:53   #4300
Ska
Zadomowienie

Cytat:
To też zależy od zawodu i wykonywanej pracy. Bo w wielu branżach niestety na pewnym etapie jest ściana. Ale ważne też lubic to co się robi,a jak jeszcze dostaje sie za to satysfakcjonująca kasę to czego trzeba więcej

Ja uważam że jeśli robisz to co lubisz i w fajnym zespole, kasa nie zawsze jest na pierwszym miejscu.
Cytat:
Napisane przez Catherine07 Pokaż wiadomość
Na czczo 90 mg/dl
po 1h 209 mg/dl,
po 2 h 179 mg/dl

a jak u Was słodkie Dziewczyny z piciem wody i ruchem? To dwie rzeczy które na pewno umożliwiają szybszy metabolizm cukrów? Przynajmniej mi tak na logikę się myśli
Cytat:
Lepiej wypluj/odpukaj porządnie o zaparciach. Chyba, że chcesz się zaprzyjaźnić z czopkami

U nas akurat u wszystkich par to mężczyzna zarabia więcej, więc u nas dziwne, że ja mam większe wypłaty. ;/
Teraz to nic, w porównaniu do tego co miałam po porodzie.. Pierwsza dwójka to był prawdziwy płacz.. Naprawdę nikomu tego nie życzę. Wybaczcie dosadność
Cytat:
Ja nie chcę żadnego zielska w materacu. Bede u producenta brać jakis z mieszanek pianki i lateksu, mówili mi 230zl.do łóżeczka.

Mam podobnie. Jakoś ten koks, gryka totalnie mi się nie widzi..
Dla Synka dwa i pół roku temu wybrałam materac pianka z siatką 3d który odziedziczy niedługo Wanda a Jemu znów kupię jakiś podobny w Badum

Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez Ska
Czas edycji: 2019-07-29 o 21:55
Ska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-07-29, 22:01   #4301
Likka9
Zakorzenienie

Ja wody zawsze dużo piłam. U nas w domu 5l na trzy osoby to czasami mało. Nie sądzę,żeby to teraz miało jakis wpływ. Na pewno zielona herbata i inka to zło przy cukrzycy ciążowej, tak mi dietetyczka mowila.
A ruchu to chyba nikomu przy dziecku nie brakuje my z racji mieszkania na zadupiu robimy dużo kilometrów pieszo lub na rowerach albo córka hulajnoga a ja pieszo. Po południowe wycieczki na plac zabaw to u nas sąsiedzka tradycja,a że mamy z 3km w jedną stronę to się uzbiera. Do sklepu też mamy daleko, w obrębie 3km tylko żabka, więc to też motywuje do ruchu no i u mnie ruch ładnie zbija cukier,ale o tym trąbi każdy diabetolog, ruszać się ruszać ruszać!

Stary 2019-07-29, 22:02   #4302
owocowykoktajl
Zakorzenienie

Cytat:
Ale 8 lat temu 1200 zł też miało inną wartość niż obecnie.

Ileś lat temu nawet 50zł było więcej warte. Baaa, stówka w zeszłym roku starczyła "na więcej". Niestety, wszystko idzie w górę a pieniądz traci na wartości.

Stary 2019-07-29, 22:04   #4303
Likka9
Zakorzenienie

No ale zarobki też idą w górę. Przynajmniej powinny

Stary 2019-07-29, 22:37   #4304
8c9538aac29bb5fbc2d31b2aac28a8f9b62d5c74_6584d267571b8
Konto usunięte

Przy podwyższonym cukrze zaleca się wypicie dwóch szklanek wody. Ja piję teraz całkiem sporo, do każdego posiłku i pomiędzy. A ruch jest wręcz niezbędny - i to chyba nie tylko dla cukrzycowych mam Ja lubię spacery.
8c9538aac29bb5fbc2d31b2aac28a8f9b62d5c74_6584d267571b8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-07-30, 01:32   #4305
owocowykoktajl
Zakorzenienie

Cytat:
No ale zarobki też idą w górę. Przynajmniej powinny

Minimalne krajowe

---------- Dopisano o 02:32 ---------- Poprzedni post napisano o 02:31 ----------

[1=8c9538aac29bb5fbc2d31b2 aac28a8f9b62d5c74_6584d26 7571b8;87038568]Przy podwyższonym cukrze zaleca się wypicie dwóch szklanek wody. Ja piję teraz całkiem sporo, do każdego posiłku i pomiędzy. A ruch jest wręcz niezbędny - i to chyba nie tylko dla cukrzycowych mam Ja lubię spacery.[/QUOTE]Myślałam wczoraj o Tobie

Udanego boboTV dzisiaj

Stary 2019-07-30, 04:01   #4306
Nurek1119
Zakorzenienie

Dzień dobry

Co za noc, nie wiem czy wstawałam 6 razy czy więcej a to niewygodnie a to do łazienki i tak w kółko

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Nurek1119 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-07-30, 04:41   #4307
Sarahxoxo
Zadomowienie

Dzień dobry (swoją drogą po napisaniu słowa "dobry" telefon mi poprawia na "rubryce" wtf?!)

Cytat:
Mojego właśnie chyba najbardziej punkt D. Taki... wjazd na ambicję. ;/

Bo wiecie... wykształcenie- to samo. Staż pracy- ten sam. Profil dotychczasowych prac- ten sam. I zawsze to ja zarabiałam więcej ;/

Staraj się mu nie wjeżdżać na ambicje argumentem, że zarabia mniej niż Ty, ponieważ to my kobiety chciałyśmy równouprawnienie i w związku z tym to niesprawiedliwe, że wybieramy je sobie zawsze tylko wtedy gdy nam to na rękę

Cytat:
U nas wpadła Lenka Załącznik 7685431

Przez chwilę zastanawiałam się dlaczego wygląda inaczej niż nasz, ale jak popatrzyłam to my mamy whispbeara .

Cytat:
Napisane przez piano2019 Pokaż wiadomość
Sarahxoxo- ja biorę żelazo w tabletkach plus feroflex. Miałam 10 a teraz mam 11,5. Ale pije do tego dużo koktajli z pietruszki

No właśnie coś chyba muszę urozmaicić swoją dietę :/. A koktajl z pietruszki smakuje? Bo brzmi tak... no wiesz... pietruszkowo
Ja biorę tardyferon, który jest na receptę i ma dużo więcej żelaza niż leki dostępne bez recepty, więc teoretycznie powinno być lepiej. W pierwszej ciąży też go brałam i pomagał. Nie kumam co teraz jest nie tak.

Cytat:

A z tym materacem na wymiar to nie wyjdzie wam trochę drogo? Bo jeśli chodzi o kwestie finansowe to nie wiem czy opcja nr 2 nie wyjdzie wam taniej jak kupicie zwykle proste bez szuflady. Takie łóżeczko kosztuje na allegro nowe 200zl.

Cytat:
To też zależy od zawodu i wykonywanej pracy.

Dokładnie tak.
W przypadku moich znajomych dochodzi jeszcze kwestia, że sporo koleżanek skończyło studia 8-10 lat temu, w międzyczasie znalazły wymarzone prace, zdobyły pozycje, awanse, doświadczenie. A faceci jakoś się ociągali i dopiero 3-5 lat temu większość pokończyła studia, więc część z nich nawet jeszcze nie znalazła pracy w zawodzie . Takie sierotki haha nie faceci (okropna jestem , ale to żarcik )

Cytat:
Napisane przez Nurek1119 Pokaż wiadomość
A ja znam tylko jeden taki przypadek, że kobieta zarabia więcej i to w pokoleniu moich rodziców

Może otaczają cie sami ogarnięci faceci takich ze świecą szukać

Sarahxoxo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-07-30, 05:08   #4308
Nurek1119
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sarahxoxo Pokaż wiadomość

Tak sobie myśle, że może to dlatego że w dużej mierze otaczają mnie faceci z szeroko pojętego sektora it

Stary 2019-07-30, 05:08   #4309
Ska
Zadomowienie

Dzień dobry!
14 dni pracujących choć nie, czekajcie, jakoś w sierpniu będzie święto w czwartek i w piątek 16.08 nasz żłobek nieczynny więc muszę wziąć wolne.. to dwa dni odpadają!
12 dni pracujących przede mną (kwestia tego że już trochę fizycznie jestem zmęczona)
Udanego dnia![1=8c9538aac29bb5fbc2d31b2 aac28a8f9b62d5c74_6584d26 7571b8;87038568]Przy podwyższonym cukrze zaleca się wypicie dwóch szklanek wody. Ja piję teraz całkiem sporo, do każdego posiłku i pomiędzy. A ruch jest wręcz niezbędny - i to chyba nie tylko dla cukrzycowych mam Ja lubię spacery.[/QUOTE]
Cytat:
Ja wody zawsze dużo piłam. U nas w domu 5l na trzy osoby to czasami mało. Nie sądzę,żeby to teraz miało jakis wpływ. Na pewno zielona herbata i inka to zło przy cukrzycy ciążowej, tak mi dietetyczka mowila.
A ruchu to chyba nikomu przy dziecku nie brakuje my z racji mieszkania na zadupiu robimy dużo kilometrów pieszo lub na rowerach albo córka hulajnoga a ja pieszo. Po południowe wycieczki na plac zabaw to u nas sąsiedzka tradycja,a że mamy z 3km w jedną stronę to się uzbiera. Do sklepu też mamy daleko, w obrębie 3km tylko żabka, więc to też motywuje do ruchu no i u mnie ruch ładnie zbija cukier,ale o tym trąbi każdy diabetolog, ruszać się ruszać ruszać!

Brawo w takim razie Chyba sama dieta też jest spoko acz uciążliwa?
To ile mamy Cukierków na forum?

Ja też dużo piję wody, ćwiczę 5-6 razy w tygodniu i gdzie mogę staram się łazić na piechotę. Myślę że to w dużej mierze wpływa na moje dobre wyniki bo słodkie uwielbiam
Pytam też bo mam koleżankę która co prawda nie w ciąży (niestety już nie bo poroniła w 9tc ) ale ma podwyższony cukier i ona właśnie dietę trzyma super ale z piciem wody i sportem u niej mocno na bakier.. I może to jest przyczyną słabych wyników?

Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2019-07-30, 05:45   #4310
Sarahxoxo
Zadomowienie

Cytat:
Tak sobie myśle, że może to dlatego że w dużej mierze otaczają mnie faceci z szeroko pojętego sektora it

O tak, to może faktycznie mieć duże znaczenie. W it zarabia się całkiem nieźle.

Stary 2019-07-30, 05:58   #4311
Nurek1119
Zakorzenienie

Cytat:

Tak sama żałuje ze się tam nie nadaje

Stary 2019-07-30, 06:01   #4312
owocowykoktajl
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Do tej pory sobie pluje w brodę, że nie poszłam na elektronikę/mechatronikę zamiast na swój kierunek ;/

Cytat:

Staraj się mu nie wjeżdżać na ambicje argumentem, że zarabia mniej niż Ty, ponieważ to my kobiety chciałyśmy równouprawnienie i w związku z tym to niesprawiedliwe, że wybieramy je sobie zawsze tylko wtedy gdy nam to na rękę
Na mojego atŻ niestety najczęściej działa jakikolwiek argument z "wjzdem na ambicje". Nie tylko w kwestii zarobków. Wystarczy go do kogoś porównać i spina pośladkach.
Taki typ człowieka. Ale najważniejsze, że rozgryzłam instrukcje obsługi do niego

Cytat:
Dokładnie tak.
W przypadku moich znajomych dochodzi jeszcze kwestia, że sporo koleżanek skończyło studia 8-10 lat temu, w międzyczasie znalazły wymarzone prace, zdobyły pozycje, awanse, doświadczenie. A faceci jakoś się ociągali i dopiero 3-5 lat temu większość pokończyła studia, więc część z nich nawet jeszcze nie znalazła pracy w zawodzie . Takie sierotki haha nie faceci (okropna jestem , ale to żarcik )]
To u mnie większość par kończyła studia w tym samym czasie, prace zaczynali w tym samym czasie. I to z reguły w podobnych pieniądzach, ale właśnie mężczyźni mają więcej motywacji by tą pracę zmieniać jak nie mają możliwości awansu czy samej podwyżki.

I w drugą stronę, mam wiele znajomych gdzie po slubach i urodzeniu pierwszego dziecka kobiety rezygnowały z pracy na rzecz "prowadzenia domu". Kiedyś się zastanawiałam czemu i jak się im to opłaca. W zeszłym tygodniu zobaczyłam ceny żłobków. I się nie dziwię. Jak połowa dostawała minimum to z ledwością by starczyło na opłaty, a jeszcze trzeba się do tego żłobka dostać. ;/

Dzień dobry! Zapowiada się kolejny upalny dzień. :/

Stary 2019-07-30, 06:09   #4313
Sarahxoxo
Zadomowienie

Cytat:
Tak sama żałuje ze się tam nie nadaje

Haha ja tak samo

Cytat:
Do tej pory sobie pluje w brodę, że nie poszłam na elektronikę/mechatronikę zamiast na swój kierunek ;/

To fakt, typowo techniczne kierunki są zdecydowanie przyszłościowe.
A co skończyłaś jeśli wolno zapytać?

Cytat:

Na mojego atŻ niestety najczęściej działa jakikolwiek argument z "wjzdem na ambicje". Nie tylko w kwestii zarobków. Wystarczy go do kogoś porównać i spina pośladkach.
Taki typ człowieka. Ale najważniejsze, że rozgryzłam instrukcje obsługi do niego

Czaję najważniejsze, że go rozgryzłas i że się dogadujecie
On najwyraźniej z tych, którzy potrzebują takiej "motywacji"

Cytat:

To u mnie większość par kończyła studia w tym samym czasie, prace zaczynali w tym samym czasie. I to z reguły w podobnych pieniądzach, ale właśnie mężczyźni mają więcej motywacji by tą pracę zmieniać jak nie mają możliwości awansu czy samej podwyżki.

I w drugą stronę, mam wiele znajomych gdzie po slubach i urodzeniu pierwszego dziecka kobiety rezygnowały z pracy na rzecz "prowadzenia domu". Kiedyś się zastanawiałam czemu i jak się im to opłaca. W zeszłym tygodniu zobaczyłam ceny żłobków. I się nie dziwię. Jak połowa dostawała minimum to z ledwością by starczyło na opłaty, a jeszcze trzeba się do tego żłobka dostać. ;/

Oj tak, żłobki... Temat rzeka. Za miesiąc mój mały bobasek idzie do żłobka... Zobaczymy jak to będzie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2019-07-30, 06:16   #4314
owocowykoktajl
Zakorzenienie

Cytat:
To fakt, typowo techniczne kierunki są zdecydowanie przyszłościowe.
A co skończyłaś jeśli wolno zapytać?
Energetykę ;/ Została mi obrona mgr we wrześniu. I taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaak mi się chce. Taki widzę sens.
Pracy "fajnej" nie ma. A jak jest to na 3 zmiany. Zarobki w pracach jednozmianowych jak z lidla. Jedyne co to otworzyć własną firmę, ale tych też już jest na pęczki (OZE).

Cytat:
Oj tak, żłobki... Temat rzeka. Za miesiąc mój mały bobasek idzie do żłobka... Zobaczymy jak to będzie
I jak Wasze nastawienie? Będzie ciężko?
Stary 2019-07-30, 06:25   #4315
kasia2439
Zakorzenienie

Dzień dobry

Życzę udanego dnia, zbieram się na krzywą cukrową ...

kasia2439 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-07-30, 06:35   #4316
Mikaa92
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasia2439 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Dzień dobry, Kasia powodzenia!

Mikaa92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-07-30, 06:41   #4317
owocowykoktajl
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry

Powodzenia! Będzie dobrze!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2019-07-30, 06:55   #4318
8c9538aac29bb5fbc2d31b2aac28a8f9b62d5c74_6584d267571b8
Konto usunięte

Cytat:
Minimalne krajowe

---------- Dopisano o 02:32 ---------- Poprzedni post napisano o 02:31 ----------

Myślałam wczoraj o Tobie

Udanego boboTV dzisiaj

A dziękuję bardzo. Dzisiaj tylko szybki podgląd i L4
Witam się w urlopowym nastroju

Dla mnie wyższe zarobki kobiety to nic dziwnego - ale przez to że mama zawsze zarabiała (i wciąż zarabia) dużo więcej od ojca. U nas różnie bywało z racji tego, że mąż ma działalność. Ale u niego się rozkręca, a ja jadę na stałym dochodzie co jest dużym plusem, bo na rachunki i żarcie nam starczy nawet jak się przedłuży płatność za zlecenie.
8c9538aac29bb5fbc2d31b2aac28a8f9b62d5c74_6584d267571b8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-07-30, 07:00   #4319
piano2019
Raczkowanie

Cytat:
Dzień dobry (swoją drogą po napisaniu słowa "dobry" telefon mi poprawia na "rubryce" wtf?!)

No właśnie coś chyba muszę urozmaicić swoją dietę :/. A koktajl z pietruszki smakuje? Bo brzmi tak... no wiesz... pietruszkowo
Ja biorę tardyferon, który jest na receptę i ma dużo więcej żelaza niż leki dostępne bez recepty, więc teoretycznie powinno być lepiej. W pierwszej ciąży też go brałam i pomagał. Nie kumam co teraz jest nie tak.

Koktajl z pietruszki jest pycha. Robie z natki, jabłek i banana albo z pomarańczy. Zależy co mam pod ręka.
Szpinakowy tez lubie. Mniam.

Cytat:

Dzień dobry! Zapowiada się kolejny upalny dzień. :/

Tez mam takie dwie kolezanki plus szwagierkę które Siedzą w domu u rodzą dzieci. Ja akurat w życiu bym nie została w domu i była na utrzymaniu męża . Chociaż mogłabym bo mąż dobrze zarabia . Sorry ale z czego potem emerytura. Poza tym w pracy się rozwijam,mam jakieś cele. Żłobek w moim mieście to tanioszka bo prywatny 400 zł plus jedzenie wiec nie widzę problemu.

Cytat:
Dzień dobry

Powodzenia!

piano2019 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-07-30, 07:15   #4320
owocowykoktajl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez piano2019 Pokaż wiadomość
Żłobek w moim mieście to tanioszka bo prywatny 400 zł plus jedzenie wiec nie widzę problemu.
U mnie 400 to za miejski Prywatne mają duży rozrzut, od 650 do 1200 czesne + 140-220 za wyżywienie (przy założeniu 20 dni).
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości