|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 |
|
BAN stały
|
Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać, cz.52
niestety tak. niemożliwe jest przecież żeby dojść które mieszkanie nie segreguje.
|
|
|
|
#4292 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4295 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#4296 |
|
Konto usunięte
|
Wygrywam, ale nie osobiście ![]() Moi rodzice płacą 25 zł/głowa, mogę zdradzić, że mieszkają na terenie Związku Gmin Regionu Płockiego, gdzie jest dużo mieszkańców (w sensie ten zwiazek zawiązało dużo bogatych gmin w tej okolicy). Ceny miały być podniesione nawet do 30 zł/osoba, ale jakoś zostało na razie tak. Są jakieś grupy w necie, gdzie można się inspirować samodzielnie zrobionymi zabawkami? Mam zajawkę na robienie domku dla lalek dla siostrzenicy, widziałam kilka instrukcji na blogach, youtube, ale są może jakieś fajne grupy, gdzie czymś takim się zajmują? Jakieś stricte "naturalne" i kierunkowe (typu Montessori) grupy raczej mnie nie interesują Zrobiłam już wcześniej tablicę sensoryczną i to był hit. Siostrzenica ma urodziny za kilka miesięcy, więc mam dużo czasu, ale chcę kompletować elementy przemyślane i po taniości ![]() ---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- Może to śmieszne, ale też się zgadzam, że trzymanie ludzi tak sztywno może pomóc. Tym bardziej, że kwota za niesegregowane śmieci może być w tych biednych miastach naprawdę obciążająca kieszenie mieszkańców.
|
|
|
|
#4297 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- [1=bbab4b1e68366f09bc3914c 9672f02df694c852f_622be74 47f718;87479726]Wygrywam, ale nie osobiście ![]() Moi rodzice płacą 25 zł/głowa, mogę zdradzić, że mieszkają na terenie Związku Gmin Regionu Płockiego, gdzie jest dużo mieszkańców (w sensie ten zwiazek zawiązało dużo bogatych gmin w tej okolicy). Ceny miały być podniesione nawet do 30 zł/osoba, ale jakoś zostało na razie tak. Są jakieś grupy w necie, gdzie można się inspirować samodzielnie zrobionymi zabawkami? Mam zajawkę na robienie domku dla lalek dla siostrzenicy, widziałam kilka instrukcji na blogach, youtube, ale są może jakieś fajne grupy, gdzie czymś takim się zajmują? Jakieś stricte "naturalne" i kierunkowe (typu Montessori) grupy raczej mnie nie interesują Zrobiłam już wcześniej tablicę sensoryczną i to był hit. Siostrzenica ma urodziny za kilka miesięcy, więc mam dużo czasu, ale chcę kompletować elementy przemyślane i po taniości ![]() ---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- Może to śmieszne, ale też się zgadzam, że trzymanie ludzi tak sztywno może pomóc. Tym bardziej, że kwota za niesegregowane śmieci może być w tych biednych miastach naprawdę obciążająca kieszenie mieszkańców.[/QUOTE]Samodzielnie robione zabawki - polecam Pinterest - mnóstwo tam inspiracji ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4298 |
|
Zakorzenienie
|
[1=bbab4b1e68366f09bc3914c 9672f02df694c852f_622be74 47f718;87479726]
Są jakieś grupy w necie, gdzie można się inspirować samodzielnie zrobionymi zabawkami? Mam zajawkę na robienie domku dla lalek dla siostrzenicy, widziałam kilka instrukcji na blogach, youtube, ale są może jakieś fajne grupy, gdzie czymś takim się zajmują? Jakieś stricte "naturalne" i kierunkowe (typu Montessori) grupy raczej mnie nie interesują Zrobiłam już wcześniej tablicę sensoryczną i to był hit. Siostrzenica ma urodziny za kilka miesięcy, więc mam dużo czasu, ale chcę kompletować elementy przemyślane i po taniości [/QUOTE]Nie pomogę, ale wow, jestem pod wrażeniem takiego prezentu, super. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4299 | |
|
Konto usunięte
|
35 zł to już grubo xD Aczkolwiek no stołeczna cena przy jednoosobowym gospodarstwie nie zachwyca (a raczej zmiata ranking), szczególnie pewnie osoby po prostu ubogie.
Dziekuję ---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- Cytat:
Lubię coś robić, ale sama nie mam talentu, muszę podpatrzeć coś u innych. Ja mam zawsze mega wyobrażenia o swojej pracy, rzeczywistość bywa różna, ale obdarowani nie narzekają. Mam własną maszynę, byłam raz na kursie i coś tam umiem robić, mam nadzieję, że teraz zostanę pro w szyciu i zrobię takie detale (bo np. części wyposażenia domu można kupić u chińczyka i pasuje to jak ulał, ale już resztę fajnie zrobić samemu). Jeszcze muszę połazić po budowlanych, żeby zrobić jakiś domek xD jakby jest to zasadniczy problem. |
|
|
|
|
#4300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dokładnie 98 chyba tam było. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4301 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4302 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie oplata za smieci powiazna jest z iloscia zuzytej wody
Co ma piernik do wiatrakaWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja w ogóle nie czaje czy to będzie aż tak restrykcyjne czy z głową bardziej. U mnie są czy kamienice do jednego śmietnika, który nie jest pilnowsny i każdy może sobie coś wrzucić. U moich rodziców jest 5 bloków do jednego śmietnika i to jest wg mnie nie do upilnowania. W wawie mają płacić 65 za segregowane czy nie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4304 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4305 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4306 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4307 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Segregowane Szczerze za chwilę będę mieszkała w innym miejscu i przypuszczam, że tam będzie lepiej Ale widzę, co się dzieje w moich śmietnikach, na moim osiedlu - nie wiem nawet, ile bloków wali śmieci do koszy... ale widzę, co ludzie wyrzucają i gdzie. Myślę, że zapłacić 130 zł to będzie dużo dla mieszkańców tutaj, a tak by raczej wyglądało, bo wiem, kto ze mną mieszka... wątpię, żeby tutaj dużo osób sortowało, nie mówię o jakiejkolwiek większości. |
|
|
|
|
#4308 |
|
Zakorzenienie
|
Co polecacie kupić w drogerii DM?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
#4309 |
|
Zakorzenienie
|
Ludzie z tymi śmieciami są okropni. Dziś młody gość na moich oczach wrzucił skrzynkę po Coca-Cola do normalnego szarego kontenera, gdzie 1,5 m obok stoi żółty kontener na plastiki
no szlag mnie trafił. A drugi taki mądry sucha choinkę tam dorzucił, jakby osiol nie wiedział, że od lat składuje się je przy wiacie i na początku lutego po nie przyjeżdża osobno samochód. Zauważyłam, że u mnie największy kłopot maja ludzie młodzi między 20_30lat, bo niby czasu nie mają.Bekniemy jako wspólnota napewno z karami. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4310 |
|
Wtajemniczenie
|
Czy po zakończeniu wsparcia dla windows 7 które ma nastąpić 14 stycznia przestanie mi działać internet w laptopie? Albo czy nadal będę mogła bezpiecznie z laptopa z 7 wejść na strone banku?
Nie znam się na takich rzeczach kompletnie, nie wiem czy pytanie nie jest "blondynkowe"
|
|
|
|
#4311 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4312 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Kupowanie nowego komputera nie ma sensu, komputer to coś zupełnie innego niż oprogramowanie (patrz tutaj system operacyjny). Jeśli masz sprawny komputer o zadowalających parametrach to używaj go dalej, jeśli chcesz to ewentualnie zmień system na nowszy. Internet będzie działał, co do bezpiecznego połączenia z bankiem to proponuję mieć po prostu antywirusa dobrego zainstalowanego i nie chodzić w podejrzane miejsca w sieci i będzie ok. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4313 |
|
Zakorzenienie
|
Baterie paluszki do ładowania. Jak długo trzeba je ładować? Przy władaniu do akumulatora zapala się czerwona dioda. Po na ładowaniu dioda zrobi się zielona czy...??
|
#4314 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie chcę niczego kupować jesli to nie będzie konieczne, to po prostu postaram się nie błądzić po jakichś podejrzanych stronach i przelewy robić jedynie z komputera w pracy ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4315 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4316 |
|
Zakorzenienie
|
W mojej ładowarce nie zmienia się kolor diody więc wyciągam jak mi się przypomni.
|
|
|
|
#4317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie za segregowane jest teraz 8.85, jaka będzie podwyżka jeszcze nikt dokładnie nie wie. Na fb była dyskusja i kilka osób się wypowiedziało, że to może być 30 złotych. Dla mnie przegięcie, jeśli faktycznie będą kary dla wszystkich to one będą non stop. Nie da się tego upilnować, szczególnie że te pomieszczenia gdzie są kosze są bez możliwości zamknięcia, bo ciągle ktoś psuł zamek. Ile razy jakieś auto przyjeżdżało późnym wieczorem i wrzucało swoje wory z bagażnika. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4318 |
|
Zakorzenienie
|
Od paru dni jestem na zdrowej diecie. Kaloryczność sprawdzona pod okiem dietetyka. Odstawiony całkowicie cukier. Od wczoraj mam lekkie zawroty głowy. Czy to może być objaw odstawienia cukru?
|
|
|
#4319 |
|
Bang Bang Lucky Luck !
|
Głupie pytanie ale ktoś może podpowiedzieć mi jak się ubrać do biegania?
Chodzi mi o teraz, zimę jako porę roku i miejsce do biegania to plaża albo chodniki/deptaki co są przy plaży? No bo sobie nie wyobrażam biegać np w adidasach, grubym szaliku i puchowej kurtce oraz cienkich legginsach XD Tak wiem, ze to głupie pytanie XD ale nigdy nie biegałam dla przyjemności itd a chciałbym spróbować przy okazji urlopu Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4320 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:38.

Co ma piernik do wiatraka
68 - 67 - 66 - 65 - 64 - 63 - 62 - 61 - 60 - 59 - 58
no szlag mnie trafił. A drugi taki mądry sucha choinkę tam dorzucił, jakby osiol nie wiedział, że od lat składuje się je przy wiacie i na początku lutego po nie przyjeżdża osobno samochód. Zauważyłam, że u mnie największy kłopot maja ludzie młodzi między 20_30lat, bo niby czasu nie mają.