![]() |
#4291 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wirtualna przyjaźń 4
Adusia Twoje aloesy drzewiaste.
Moje "Aloe vera" (zwyczajne) ----------------- A jak Ty się czujesz? Edytowane przez Cyferkaa Czas edycji: 2024-11-04 o 13:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#4292 |
4 pory roku i ja piąta
|
Cześć
![]() U mnie piękna słoneczna pogoda. Ale... ale, czekając na pociąg pomyślałam o rękawiczkach. To już najprawdziwsza jesień ![]() Nie wiedziałam, że jest tyle aloesów. Adi ![]() ![]() Cyferko ![]() ---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ---------- Lenifo ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- Stokrotka ![]() ![]() Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: 2024-11-04 o 14:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#4293 |
Zakorzenienie
|
Cześć Emmi
![]() Jak Ci minął dzień? Słoneczko nastraja bardzo pozytywnie. U mnie też cały dzień świeciło. Teraz zaszło i robi się ciemno, ale cóż. |
![]() ![]() |
![]() |
#4294 |
4 pory roku i ja piąta
|
Cyferko
![]() Widzę Oreo, całkiem, całkiem mu się urosło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4295 |
Zakorzenienie
|
Biegnę Emciu, może to ośmieli Stokrotkę i porozmawiacie tu sobie.
Pozdrawiam Cię Stokrotko i zapraszamy ![]() ![]() Pa, do jutra. |
![]() ![]() |
![]() |
#4296 |
4 pory roku i ja piąta
|
Cyferko
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4297 |
Zakorzenienie
|
Masz rację Emmi, bo w sumie, można by te dodatkowe pytania do siebie samej i mieć jeden zeszyt na to. I w sumie taki jeden gdzieś się mi tu platał... No i wstałam i popatrzyłam za nim
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4298 |
4 pory roku i ja piąta
|
Witajcie
![]() Mrozek na trawie. Zapowiadali aż -2*C. A jak u Was? Wyglądam Madame Kici przez szybę kuchennego okna i zastanawiam się czy już wstała? Gdzie jest? A ona już mleczko chlipie, bo ją Syn wychodzący do pracy wpuścił ![]() Lenifo ![]() ![]() ![]() ![]() Dobrego dnia ![]() Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: 2024-11-05 o 05:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#4299 |
Zakorzenienie
|
Hejo
![]() Dobrego dnia Emmi ![]() ![]() U mnie 1*C Dachy białe, trawa zielona. Biegałam do sklepu, miasto śpi. Emmi Madame nocuje na podwórku? U nas jest tak : Łatka wącha powietrze przy otwartych drzwiach, ocenia pogodę i podejmuje decyzję. Zostaje w domu ![]() Kotełkowe koty zachowują się tak samo i tu jestem zdziwiona, pół roku nocują na dworze. Budyń większość dnia na balkonie, chociaż to też zależy. Całą niedzielę z innymi kotami na kanapie przy telewizorze, oglądali z pańcią serial. ---------- Po pracy pojechałam do Netto, można było kupić Grudnik piękne okazy obsypane kwieciem. Nie skusiłam się, mam już od zeszłego roku, obserwuję go i pielęgnuję, może zakwitnie? |
![]() ![]() |
![]() |
#4300 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Witajcie !!
Ach, słońce cały świat zalewa. Mocne, ostre, rażące. Kawy mój organizm pragnie, więc siadam do stołu. A jak kawa, to również nasze spotkanie. ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- Cyferciu, Twój zwyczajny, mój drzewiasty. Muszę zapamiętać. No bo faktycznie, te moje rosną w formie takich małych jakby drzewek. Mówisz, że w Biedrze nabyłaś. Muszę zmnienić przyzwyczajenia. Bo ja nigdy na ich rośliny jakoś nie patrzę. Nauczyłaś mnie zwracać uwagę na kwiaty w N. Pamiętasz, wysłałaś mnie tam po starca. Od tej pory, wchodząc do tego sklepu, przyglądam się roślinom. |
![]() ![]() |
![]() |
#4301 |
Zakorzenienie
|
Cześć Adusia
![]() Tak, słońce pięknie świeci ,m przedszkolaki spacerują grupkami,, fajne liny mają idą w jednym ciągu ![]() -------- Jak się masz Adusia? Wyspałaś się? Ja tak! Poprosiłam Emka, żeby wygasił na noc ogrzewanie i w końcu wyspałam się. |
![]() ![]() |
![]() |
#4302 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
A u mnie zmiana. W TV Hitler i II Światowa ustąpiła miejsca największym katastrofom kolejowym. No naprawdę, ma ten MM-ek upodobania. Tym razem Osaka i pociąg z prędkością 106 km/h wypadający na zakręcie z szyn.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4303 |
Zakorzenienie
|
Adusia mój ma tak samo, ekscytuje się takimi scenami, ja zamykam oczy, zatykam uszy, żeby nie widzieć.
Czasami woła mnie, żeby pokazać jakiś straszny wypadek ![]() -------------- Adusia moje Netto zaczyna się od alei kwiatów, obojętnie nie przejdę ![]() ------------ Tak mi się zachciało sałatki jarzynowej, chyba zrobię. |
![]() ![]() |
![]() |
#4304 |
Zakorzenienie
|
Łacia 10 cm ode mnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4305 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Aaa... dziewczynki razem pracujecie... och, jaki śliczny różowiutki kocyk...
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4306 |
Zakorzenienie
|
Adusia
![]() Są urocze, tanie i co najważniejsze!!! Super w użyciu, bo sierść tak się na nie nie nabiera. Łacia wtula się w nie, są takie milutkie jak ona. |
![]() ![]() |
![]() |
#4307 |
4 pory roku i ja piąta
|
Hejka
![]() Ale Łatce dobrze ![]() Madame Kicia jest kotem wychodzącym i podwórkowym. Od zawsze kochała nocne łowy i niezależność. Jeśli nie zdecyduje się na spanie w domu, to ma blaszak ze słomą i sianem, albo budę z psami. Cyferko ![]() Adi ![]() Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: 2024-11-05 o 15:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#4308 |
Zakorzenienie
|
Ja też jestem zamykacz oczu. Unikam drastycznych scen i bardzo źle reaguję na nie, ale nie unikam wiedzy o tym. Oglądalam serial dokumentalny zrobiony w Stanach o ucieczce onego gada. Polowanie na Hitlera. Polecam twojemu m Ada. Chyba to jest w 4 częściach po kilka odcinków (8) Oglądałam to kilka lat temu. Tak, że mimo natury zamykania oczu nie unikam wiedzy, bo tylko wiedza może być tamą, aby "nigdy więcej". To "Nigdy więcej" wszelako jest utopią, póki czlowiek jako taki nie wyzdrowieje w głowie swojej.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4309 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4310 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Witajcie!!
Tradycja. Pachnąca, kusząca. A więc przytuptałam na nią. U nas mgła. Wczoraj ostrzegali przed tym zjawiskiem, no i faktycznie jest. Ponuro tak. MM-emek na kardiologii, holtera mu tam zdejmują. W domu cisza. Nie ma nazizmu, nie ma światowych katastrof. W ogóle tv milczy. Edytowane przez Adazina Czas edycji: 2024-11-07 o 05:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#4311 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyfereńko,
lubię po stronach Temu łazikować. Naprawdę, mają wiele ładnych rzeczy. No i te ceny, mocno zachęcające. ![]() ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- A ja dzisiaj chcę wybrać się do sklepu Jysk. Też byłam na ich stronach. Zachęciła mnie tam taka mała (48cm) choineczka. Od pewnego czasu intensywnie myślę o zmianie świątecznej dekoracji, bo moja dotychczasowa mocno już wysłużona. Pora coś nowego nabyć. Tę z Jyska mogłabym śmiało po świętach dokładnie zapakować i w szafie schować. W ten sposób igiełki nie złapałyby, tak szkodzącego mi, kurzu. ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- Cyferko, jak miło słyszeć, że wszystkie trzy koteczki wspólnie na jednej kanapie. Normalnie, rewelacja...!!! ❤️❤️❤️ |
![]() ![]() |
![]() |
#4312 |
Zakorzenienie
|
Adusia
![]() Hejka. U mnie zlikwidowali dwa miesiące temu JYSK szkoda, w tym miejscu powstała inna sieciówka coś w rodzaju Pepco ![]() Adusia sztuczną choineczkę będziesz mogła spłukać pod prysznicem, nic jej nie będzie. ---------- Koty bawią się już ze sobą ![]() uwielbiają wieczorne wyjścia na klatkę schodową ![]() Wczoraj wszystkie trzy razem wyszły, każdy znalazł dla siebie wycieraczkę, leżały tak sobie dumnie do momentu, aż coś szurnęło na klatce ![]() ![]() ![]() Pierwszy był kto? BUDYN na trzech łapkach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4313 |
Zakorzenienie
|
Budyń pozdrawia ciocie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4314 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Kilka dni temu zabrałam moje sukulenty z balkonu, bo poranki były coraz bardziej mroźne.
Starzec (SENECIO AQUARINE MOUNT EVEREST) strasznie mocno wyrósł. Wyszukałam w necie, że można go przycinać. Zaraz chwycę nożyczki i... ciachu, ciach... ![]() ---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- Och, Budyniek pierwszy... Wzruszyłam się... Brawo, chłopaku... ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- Za pozdrówki, oczywiście dziękuję. Jesteś taki śliczny! |
![]() ![]() |
![]() |
#4315 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4316 |
4 pory roku i ja piąta
|
Dobry wieczór
![]() I w końcu tu dotarłam... męczący dzień. ---------- Ależ wspaniała wiadomość, że koty tak się dogadują. Brawo! Cyferko ![]() Adi ![]() Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: 2024-11-06 o 17:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#4317 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Witajcie !!
Emmi, toksyczna chmura. Och, coś w tym faktycznie jest, bo mam od wczoraj duszności. Nie dość, że kości obolałe, to jeszcze bardzo ciężko mi się oddycha. Spać zupełnie nie mogłam. Po pierwszej poszłam do łóżka, przed szóstą wstałam. Buuu... Ale teraz kawa lub herbata. Tak na dobry dzień. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4318 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Adusia ![]() -------------- -2 ponuro i mgliście. ---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ---------- Dzisiaj Dzień kotleta schabowego Niezła podpowiedź obiadowa. Adusia w B kupiłam porcje rosołowe z gęsi owsianej. Jeszcze zupy na niej nie gotowałam, dzisiaj spróbuję. |
![]() ![]() |
![]() |
#4319 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Buziak, Cyferuś!
![]() Dzień schaboszczaka. Oj, bo się skuszę! Na takiego z kostką. Do niego kasza i buraczki. Mniammm... ![]() ---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ---------- Gęsiny nie mogę. Od samego jej zapachu chora jestem. |
![]() ![]() |
![]() |
#4320 |
Zakorzenienie
|
Emmi tak, to długi korytarz na piętrze.
Wszystko pod kontrolą, żeby nie dokuczyć sąsiadom. Koty są tam bezpieczne. Te spacerki to przeważnie chwilówki ![]() ---------- Oj Aduś zapomniałam o gęsinie, że nie tolerujesz. Tak rzadko ją kupuję. Kiedyś często smalec, trudno go teraz dostać. Edytowane przez Cyferkaa Czas edycji: 2024-11-07 o 07:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:41.