|
|||||||
| Notka |
|
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
| Pokaż wyniki sondy: -- | |||
| - |
|
0 | 0% |
| - |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 0. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4292 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży? - prawdopodobieństwo. Zbiorczy cz.2
no to jak powinien byc to moze bedzie.Jest dopiero 10
Jak mialaby zajsc w ciaze |
|
|
|
#4293 |
|
Przyczajenie
|
przez takie rzeczy sie nie zachodzi : P?
nie ociekaly mi palce sperma ... a zanim czegokolwiek dotknalem albo gdziekolwiek wlozylem, wytarlem rece... w ogole nie bylo wytrysku.. zaczynam sie denerwowac bo w jej pochwie jest strasznie goraco.. |
|
|
|
#4294 |
|
Zakorzenienie
|
[quote=klocki;4994576]
w ogole nie bylo wytrysku.. quote] nno to tym bardziej. |
|
|
|
#4295 |
|
Przyczajenie
|
i tak ja zaraz oszaleje. obiecalem sobie ze to ostatni raz ze robie taka rzecz.. nie jestem chyba na to gotowy.. >.>
a co z ta temperatura w jej pochwie? to normalne? |
|
|
|
#4296 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: proszę pomóżcie mi!!!
o co jeżeli mój chłopak dotykał mojego tyłeczka rękami a ja miałam ubrane spodnie (czy przez materiał mogą sie przedostać plemniki) ile żyją poza organizmem?
|
|
|
|
#4297 |
|
Przyczajenie
|
okres moze sie spozniac nawet o kilka dni tak czasami bywa
|
|
|
|
#4298 |
|
Przyczajenie
|
hehehehehe no nie, przez spodnie to raczej nie, a jak to sobie w ogole wyobrazasz?
![]() poza organizmem przezywaja roznie, zalezy od warunkow: temperatury, ph itp., ale np. na rekach czy przescieradle zyja bardzo krotko, niektorzy pisza, ze nawet do 2 godzin, ale zdecydowanie najczesciej slyszalam, ze do wyschniecia plynu.
|
|
#4299 |
|
Przyczajenie
|
ale jak sa wszystkie objawy miesiączki, to znaczy ze nie jest w ciazy?
(nie chce kupowac testu) |
|
|
|
#4300 |
|
Zakorzenienie
|
bo i nie masz powodów
|
|
|
|
#4301 |
|
Przyczajenie
|
jezus oszaleje zaraz : s
ostatni raz sie tak denerwuje... na pewno nie mam powodow do obaw? |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4302 |
|
Zakorzenienie
|
weź się chłopie w garść i przestań głupoty wypisywać
![]() 36,6'C to normalna temperatura ciała, a miesiączka jeszcze wcale się nie spóźnia! Za tydzień zacznij się martwić... ale spokojem swojej dziewczyny, a nie ciążą. Co za oparcie z ciebie! Pewnie się tak nawzajem nakręcacie i z nerwów to jeszcze i miesiąc jej sie spóźni. A jak już dostanie to ty już w szpitalu psychiatrycznym będziesz leżeć
|
|
#4303 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4304 |
|
Przyczajenie
|
no juz sie troche uspokoilem ale i tak jestem klebkiem nerwow :d
: D jasne. a tak na serio to dzieki za pocieszenie i za wsparcie, bede informowal na bierzaco co i jak : D Edytowane przez jaga_2001 Czas edycji: 2007-08-14 o 21:35 Powód: Post pod postem. Istnieje opcja edycji/multicytowania, z której proszę korzystać! |
|
|
|
#4305 |
|
Przyczajenie
|
a co jeżeli byłam z nim nad wodą i np usiadlam na tym samym miejscy co on przedtem i tam znajdował sie plyn z plemnikami? (czasem wydaje mi sie to niedorzeczne, i zakrawa na obsesję ten mój strach przed ciążą
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4306 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: czy to ciąża? czy torbiel?
@ buzka3
powiem brutalnie - trzeba było myśleć wcześniej, jeśli ten odpowiedni moment na dziecko, to jeszcze "nie-teraz". ale o tym już pewnie wiesz, więc czas najwyższy wykazać się odrobiną dojrzałości. domyślać się tylko mogę, jak jesteś zdenerwowana, roztrzęsiona i w ogóle - nie wiesz co robić. dlatego porozmawiaj jak najszybciej z kimś zaufanym czy zaprzyjaźnionym, może z rodzicami - kimś, kto okaże ci wsparcie i trochę zrozumienia, pocieszy. no i wypadałoby poinformować tatusia, jeśli jeszcze nie wie o zaistniałej sytuacji. trzymaj się tymczasem - dzieciak, choć teraz to pewnie jeszcze dla ciebie nieprawdopodobne, może się okazać najpiękniejszą niespodzianką, jaka cię kiedykolwiek spotkała.
|
|
#4307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie panikuj przede wszystkim. Plemniki przede wszystkim są najbardziej aktywne dopiero, kiedy "wylecą" razem ze spermą. Co prawda w ciążę możesz zajść również wtedy, gdy przed stosunkiem facetowi z prącia wydostaje sie tzw. płyn ejakulacyjny, który też zawiera plemniki. W każdym razie plemniki nie są aż tak małe, żeby przedostać się przez włókna ciuchów Tak więc nawet jeśli Twój chłopak miałby wytrysk, a Ty byś na nim siedziala (oczywiście w ubraniu), to nie masz sie czego obawiać. Dopiero bezposredni kontakt z narządami płciowymi może sprawić, że zaistnieje ryzyko ciąży. Ze swojej strony dodam, że jeśli az tak panicznie boisz się ciąży to nie dojrzałaś jeszcze do seksu. Nie wiem ile masz lat, ale ze swojego doswiadczenia wiem, że lepiej poczekać niż zrobic to za wcześnie Na razie mogą wystarczyć Wam pocałunki i lekkie pieszczoty.
|
|
|
|
|
#4308 |
|
Zakorzenienie
|
wybaczcie sarkazm, ale gdziesz na samej górze forum wypadałoby chyba napisać, że pogłoski o wiatropylności zostały zdementowane przez lekarzy jakieś 100 lat temu.
|
|
#4309 |
|
Przyczajenie
|
ishtar
dzięki ci bardzo za te informacje ja powiem tyle że żaden seks nie wchodzi w gre ani teraz ani długo jeszcze (nie spieszy mi sie) moze rzeczywiście niepotrzebnie panikuje
|
|
|
|
#4310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, zakładają na główkę specjalny kask pożerający materiał i żłobią w nim mikroskopijne kanaliki, radzę nie zakładać więcj tych spodni bo zostały skażone ![]() Ps. A skąd wzieły się na rękach chłopaka dotykającego tyłeczka? Plemniki nie powstają samoczynnie na rękach ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#4311 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4312 |
|
Przyczajenie
|
witam. mam taki niebywały problem...
rok temu urodziłam córeczke, nie miałam miesiączki przez 10 miesięcy po jej urodzeniu, karmiłam ją piersią i nadal to robię. Dwa miesiące temu miałam miesiączkę, myślałam ze teraz juz będę miec ją regularnie, tak jak było to po narodzinach syna 5 lat temu...Ale nie. Nie dostałam więcej miesiączki. Czy mogę byc w ciąży czy to tak jest jak sie karmi piersią ze raz jest, potem nie ma, a potem znów sie pojawi???? z mężem raczej sie zabezpieczamy prezerwatywa ale kto wie czy sa one w 100 % pewne??? czy podczas sexu analnego można zajść w ciążę gdy sie nie zabezpiecza w ogóle??? odpowiedzcie mi, prosze....
|
|
|
|
#4313 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ciąża?????????
|
|
|
|
#4314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4315 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4316 |
|
Przyczajenie
|
mm zaczarowana, jestes bardzo uprzejma i mila <3
bol piersi mija, brzuch ma jak balon, wiec chyba okres tuz-tuz : > |
|
|
|
#4317 |
|
Wtajemniczenie
|
Moja przyjaciółka też ma problemy z okresem po ciąży... Miała dostać i nie dostała. Też nie wie czemu i czy może być w kolejnej ciąży... Myślę, że w tej sytuacji trzeba zrobić test, a potem iść do ginekologa...
Co do seksu analnego, to nie zajdziesz w ciążę, no bo jak... A prezerwatywy nie są 100% pewne. Zaglądnij to wątku o antykoncepcji .
|
|
#4318 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
idz do lekarza,zrob test, zaloz spirale Cytat:
masz 30 lat i jak widac zero wiedzy,masakra. |
||
|
|
|
#4319 |
|
BAN stały
|
no i wiadomo że jak się karmi, to okres może w ogóle się nie pojawić lub być bardzo nieregularny (hamowanie pracy przysadki mózgowej i jajników)
|
|
|
|
#4320 |
|
Przyczajenie
|
[B]Klocki[B] nie masz sie czym martwic...po za tym ciąza to nie koniec swiata...
Chyba sama w to nie wierze..aczkolwiek wracając do moje wątku to zrobiłam wczoraj jeszcze jeden test...wyszedł negatywnie...mysle ze test dwa razy sie mylic nie moze @ jeszcze nie mam ale mysle ze dostanie tuz tuz
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:16.

"

Tak, zakładają na główkę specjalny kask pożerający materiał i żłobią w nim mikroskopijne kanaliki, radzę nie zakładać więcj tych spodni bo zostały skażone