Przyłącz się, min. 10 kg w dół - to wątek dla Ciebie - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-02-24, 12:03   #4291
agness51
Zakorzenienie

Dot.: Przyłącz się, min. 10 kg w dół - to wątek dla Ciebie

Cytat:
Napisane przez gosiczka1 Pokaż wiadomość
Nie trzymam sie ścisle zasad aby ta dieta nie była dla mnie męką.Jak juz pisałam staram sie nie łaczyć białka z węglem dlatego nie jem chleba z wedliną.Schabowy(filet z kurczaka)lekko upieczony bez panierki ok
surówka(pekin.jabłko,cebu la,marchew,cytryna ,jogurt naturalny)
co do NNKT to mysle ze cos w tym słoneczniku jest.A w czym mogę jeszcze to zjeść? oliwa z oliwek,migdały,orzechy,pe stki,awokado,oliwki,tłust e ryby
Białko staram sie zawsze jesc na kolacje ok
drugie śniadanie było:sałatka owocowa(kiwi,mandarynki,s łonecznik,jabłko,jogurt naturalny)czy to moze być? nie bardzo,bo łączysz węgle i tłuszcze,zamiast słonecznika daj trochę chudego twarogu i będzie lepiej
Nie ma nic złego w łączeniu białka z węglami.
Natomiast nie powinno się łączyć węgli i tłuszczy

'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. ''
agness51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-24, 12:15   #4292
gosiczka1
Raczkowanie

DZIEKI angess51.Bede musiał jesc wiecej białego serka.Dlaczego na redukcji potrzebujemy tyle białka?Czy mogę na kolację jeść np.Filety z makreli w pomidorach?I co do tego ?
Tu jast naprawde wielka skarbnica wiedzy

61...59...58...57...56...55
gosiczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-24, 12:25   #4293
dianowe
Rozeznanie

nieeeeee... Dalej 72,5. Mam już tego dosyć. Cały czas utrzymuje diete, ćwiczę, a na wadze ciągle tyle samo

dianowe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-24, 12:43   #4294
kamila19
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agness51 Pokaż wiadomość
Kamila - Podaj jadłospis,zobaczymy co nie tak.
Najlepiej z godzinami posiłków.
Śniadanie (ok 7:15): 3 łyżki musli z mlekiem, lub 3 kromki ciemnego pieczywa z wędliną, sałata i pomidorem.
Śniadanie II (ok 10/11): Zazwyczaj kanapka z ciemnego pieczywa j.w. bo o tej porze jestem na uczelni, jabłko.
Obiad (ok 13/14/15) zależy w który dzień, czy jestem na uczelni i czy mam jakieś okienka, wtedy znowu jem jakąś kanapkę, albo jak mam czas to idę na sałatkę z kurczaka i warzyw.
Obiad II (ok 16/17) to tez zależy od dnia: mięso (duszony schab, pierś z kurczaka, ryba pieczona w piekarniku z odrobina oliwy z oliwek, sałata z oliwą, lub warzywa z mrożonki smażone na odrobinie oliwy.
Ok 18 ćwiczę, 3 razy w tygodniu po godzinie, i 3 razy po 10 minut interwałów i później przed spaniem porządnie się rozciagam.
To ok 19 jem trochę serka wiejskiego, po ćwiczeniach.
Zazwyczaj o 20.30 jem kolacje, i tu tez kanapki, np z serkiem wiejskim, raz była sałatka z kurczakiem, i raz jajecznica.
Proszę o ocenę

Acha co do napojów, to zaczynam dzień zwykłą herbatą, w ciągu dnia wypijam dwie kawy, ok 3/4 kubków czerwonej herbaty i ponad 1,5litra wody niegazowanej.

Edytowane przez kamila19
Czas edycji: 2008-02-24 o 12:53 Powód: dopisek
kamila19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-24, 15:22   #4295
agusiencja
Rozeznanie

na obiad byłam u ciotki > zupa ryżowa, jedna kulka ziemniakow, ukochana gotowana kapusta i pół mielonego, ale był bardzo chudy.
Teraz zjadłam kilka suszonych śliwek, na kolacje (18:00) zjem jogurt danone biszkoptowy i jabłko.

kamila19 ja się tak dobrze nie znam, ale może na uczelni lepiej zjeść chrupie pieczywo, zamiast ciemnego chleba? No i ta kolacja, nie dałabyś rady np. godzinke wcześniej?

agusiencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-24, 15:41   #4296
black&white
Zadomowienie

boże, boże, bożeeeeeeeeee.
zjadłam na obiad naleśniki. CZTERY. z serem. i dżemem.

jestem niepoprawna
hmm. albo raczej beznadziejna.

było 90. jest 75. będzie 68.
black&white jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-24, 17:21   #4297
GobE
Raczkowanie

Olga, black&white - dziekuje

Dzis kontunuuje diete oczywiscie!
Milego dnia

"Podroz tysiaca mil zaczyna sie jednym malym krokiem"
GobE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-24, 18:58   #4298
Tinka919
Przyczajenie

przyłączam sie do was dziewczyny ja sie odchudzam od 6,02,2008 na początku ważyłam 70 kilo a teraz 65 jak narazie to myśle że dobrze mi idzie
Tinka919 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-24, 19:14   #4299
monicka9219
Raczkowanie

hej dziewczyny podam wam moj jadlospis i mam nadzieje ze mi powiecie co mam dodac a co ukrucic:
sniadanie - serek waniliowy + kapsułka diety kapuścianej przed sniadaniem
2 sniadanie - duza pomarańcza
obiad- kartofle + kotlet z kurczaka z serem + ogorek kiszony
kolacja - tost z serem + lyzka ketchupu + herbatka zielona z cytryną
monicka9219 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-24, 19:15   #4300
Asik00
Raczkowanie

GG do Asik00

Witajcie,ja się odchudzam tydzień i schudlam 5 kg ,ale grypa pomogla mi w tym odchudzaniu-bo nic nie moglam jeść.Narazie bylo bez diet drastycznych i ćwiczeń,ale bez slodyczy i bez kolacji,ale teraz już nie będzie tak latwo.Ale to kropla w morzu,bo zostalo mi jeszcze 25 kg do zrzucenia.

97...92...90...85...80...75...70 ...67----czy to realne?Zadaje sobie to pytanie?

7 lat temu tez sie odchudzalam,ale z mniejszej wagi udalo mi sie schudnąć 20 kg,ale ile to zachodu,nie wiem czy mam tyle silnej woli co kiedyś??
Asik00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-24, 20:36   #4301
agusiencja
Rozeznanie

monicka9219 sniadanie to najwazniejszy posiłek dnia, dodaj tam coś jeszcze, zdrowego jakies warzywa. Na obiad zdejmij ten ser z kurczaczka!
I zrezygnuj z tostu na kolacje, to tylko zbędne węglowodany i tłusz! jesli musisz juz go jesc to jedz na sniadanie, a to co na sniadanie jez teraz zjedz na kolacje.

Asik00 napewno ci się uda, wszystkim nam, z wzajemnym oparciem się uda ;D

agusiencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-24, 21:43   #4302
GobE
Raczkowanie

monicka9219 - agusiencja ma racje, co tez Ci przyszlo do glowy z tym tlustym tostem z serem zoltym na kolacje gluptasie;p

Asik00 - witam uda sie uda
Ja staram sie dalej.... i wychodzi, i nie wychodzi, i wychodzi, i nie wychodzi...
ale wyjdzie;d haha nie;>

Stary 2008-02-24, 21:55   #4303
oswieciula
Raczkowanie

Moje drogie...

Zaczynam się poddawać... nie wiem co się dzieje... moja obecna waga to 83,4kg... NIGDY nie uda mi się dobić do 65kg
oswieciula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-24, 22:01   #4304
GobE
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez oswieciula Pokaż wiadomość
Moje drogie...

Zaczynam się poddawać... nie wiem co się dzieje... moja obecna waga to 83,4kg... NIGDY nie uda mi się dobić do 65kg

Co ma Ci sie nie udac jak mnie sie udalo?! Nawet tak nie mysl!!

Stary 2008-02-24, 22:04   #4305
agness51
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiczka1 Pokaż wiadomość
DZIEKI angess51.Bede musiał jesc wiecej białego serka.Dlaczego na redukcji potrzebujemy tyle białka?Czy mogę na kolację jeść np.Filety z makreli w pomidorach?I co do tego ?
Tu jast naprawde wielka skarbnica wiedzy
Jest ono zdrowe,nie odkłada się w postaci niechcianego tłuszczu i przyspiesza metabolizm
Co do tych filetów,nie wiem jak ze składem

Cytat:
Napisane przez kamila19 Pokaż wiadomość
Śniadanie (ok 7:15): 3 łyżki musli z mlekiem, lub 3 kromki ciemnego pieczywa z wędliną, sałata i pomidorem. mało białka,w ogóle małe śniadanie,brak owocu jakiegoś
Śniadanie II (ok 10/11): Zazwyczaj kanapka z ciemnego pieczywa j.w. bo o tej porze jestem na uczelni, jabłko.
Obiad (ok 13/14/15) zależy w który dzień, czy jestem na uczelni i czy mam jakieś okienka, wtedy znowu jem jakąś kanapkę, albo jak mam czas to idę na sałatkę z kurczaka i warzyw.
Obiad II (ok 16/17) to tez zależy od dnia: mięso (duszony schab, pierś z kurczaka, ryba pieczona w piekarniku z odrobina oliwy z oliwek, sałata z oliwą, lub warzywa z mrożonki smażone na odrobinie oliwy.
Ok 18 ćwiczę, 3 razy w tygodniu po godzinie, i 3 razy po 10 minut interwałów i później przed spaniem porządnie się rozciagam.
To ok 19 jem trochę serka wiejskiego, po ćwiczeniach.
Zazwyczaj o 20.30 jem kolacje, i tu tez kanapki, np z serkiem wiejskim, raz była sałatka z kurczakiem, i raz jajecznica. zamień ten posiłek o 20.30 z tym o 19 . będzie lepiej
Proszę o ocenę

Acha co do napojów, to zaczynam dzień zwykłą herbatą, w ciągu dnia wypijam dwie kawy, ok 3/4 kubków czerwonej herbaty i ponad 1,5litra wody niegazowanej.
Uwagi na czerwono.

Cytat:
Napisane przez agusiencja Pokaż wiadomość
na obiad byłam u ciotki > zupa ryżowa, jedna kulka ziemniakow, ukochana gotowana kapusta i pół mielonego, ale był bardzo chudy.
Teraz zjadłam kilka suszonych śliwek, na kolacje (18:00) zjem jogurt danone biszkoptowy i jabłko.

kamila19 ja się tak dobrze nie znam, ale może na uczelni lepiej zjeść chrupie pieczywo, zamiast ciemnego chleba? No i ta kolacja, nie dałabyś rady np. godzinke wcześniej?
No właśnie,widać,że jeszcze nie posiadasz odpowiedniej wiedzy
Ile razy można pisać,że jogurty smakowe na redukcji odpadają? Owoce na noc? Również odpadają.

Dlaczego zabraniasz kamili19 jeść ciemnego chleba? jest sto razy bardziej sycące niż chrupkie i zdrowsze

Cytat:
Napisane przez monicka9219 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny podam wam moj jadlospis i mam nadzieje ze mi powiecie co mam dodac a co ukrucic:
sniadanie - serek waniliowy + kapsułka diety kapuścianej przed sniadaniem to nie jest posiłek,brak białka owocu,warzywa
2 sniadanie - duza pomarańcza TO NIE JEST POSIŁEK
obiad- kartofle + kotlet z kurczaka z serem + ogorek kiszony na ziemniaki uważaj na redukcji,na ser również
kolacja - tost z serem + lyzka ketchupu + herbatka zielona z cytryną gdzie podwieczorek? kolacja powinna być białkowa

Brak NNKT,mało białka ...

'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. ''
agness51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-24, 22:17   #4306
black&white
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez GobE Pokaż wiadomość
Co ma Ci sie nie udac jak mnie sie udalo?!
gobe, to Ty ważyłaś więcej niż te 68 czy jak?

Stary 2008-02-24, 22:38   #4307
tajka88
Zakorzenienie

Ja dzis niestety nie jadlam tak jak powinnam tzn zjadlam mneij bo nie bylo czasu;p
Sniadanie kaszka zalana woda;p
Drugie sniadanie dwie kromki chlebka ryzowego bez ncizego;D
obiad makaron ryzowy z filetami z kurczaka(pokrojone takaie;p kilka kawaleczkow;p)i warzywkami z jakims sosem slodkokwasnym(nieduzokalo rycznym;p)
jakis tam posilek hehe -jablko;p
w miedzy czasie 2 szklanki soku:/;P nie powinnam no ale;p aha i kostka jedna doslownie czekolady musialam hehe

Mialam isc na lyzwy ale jak zwykle kumpela mnie zawiodla;/ wiec z ruchu nici. Rano zrobilam 400 brzuskzow i za chwilke zrobie dalsza czesc cwiczen. Dzis szwagier powiedzial ze duzo schudlam i ze tylek mam plaski:/(ja nie chce plaskiego tlyka;p). Waze 63 kg jelsi ta waga dziala a pod koniec listopada wazylam 71 (169cm)

Do moich upragnionych 57 (moze 56;p)kg jeszcze dluga droga;D ale dam rade jestem tego pewna

Buziaki i pozdrowienia dla Kfjatuska ktory sie nie odzywa ale ciagle nas czyta

tajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-24, 23:02   #4308
dianowe
Rozeznanie

oswieciula dasz rade! Nawet tak nie mów. Wszystkim nam się uda

dianowe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-24, 23:21   #4309
GobE
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez black&white Pokaż wiadomość
gobe, to Ty ważyłaś więcej niż te 68 czy jak?
no wydaje mi sie ze wazylam 69,5 nawet.. ale sama sie do tego nie przyznaje;p bo wstyyd mi;/

tajka88 - lee 63.. to ciutke do celu zostalo gratuluje!! z takim jadlospisem to napewno dasz rade.. a na jakiej wadze wazylas sie ze wiesz ze 71 bylo? Cos mi trudno uwierzyc.. ze Ty tyle wazyc moglas;>
a dupke to sobie cwiczeniami wyrobisz, sie nie przejmuj

Stary 2008-02-24, 23:23   #4310
black&white
Zadomowienie

gobe, nie mów mi o wstydzie - co ja mam powiedzieć z moim początkowym stanem 90 kg?

Stary 2008-02-24, 23:30   #4311
tajka88
Zakorzenienie

GOBE-'tajka88 - lee 63.. to ciutke do celu zostalo gratuluje!! z takim jadlospisem to napewno dasz rade.. a na jakiej wadze wazylas sie ze wiesz ze 71 bylo? Cos mi trudno uwierzyc.. ze Ty tyle wazyc moglas;>
a dupke to sobie cwiczeniami wyrobisz, sie nie przejmuj'
To 71 bylo na wadze w Polsce w domu waga dziala dorbze a to 63 w uk wiec nie ejstem pewna:P mysle ze dam rade jakby bylo 55 to byloby extra;D A co do tylka to jak mi sadelko z brzuskzza zejdzie bedzie ladniej wygladac ale jak anrazie chudna mi nogi tylek i peirsi zaniedlugo dojdzimey do sadelka;p

damy rade!!!!!!!!!!1

tajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-25, 00:03   #4312
kala2505
Zakorzenienie

Cześć dziwczynki, znów mnie nie było ok 3 dni bo mi net siadł ale już jest ok także zdaję teraz sprawozdanie z sobotniego ważenia (lepiej późno niż wcale ) Tydzień temu było 67 a teraz w sb 65 bardzo się cieszę gratuluję też wszystkim dziewczynkom wytrwałości i zgubienia tłuszczyku.
Dziś byłam biegać... ale miałam zadyszkę jutro basen,najprawdopodobniej. Pomaleńku do przodu

Dziś mało zjadłam i jestem teraz głodna trochę więc idę spać a to przez to że nie było mnie praktycznie w domku (winny się tłumaczy )

Dobranoc dziewuszki i do jutra
kala2505 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-25, 02:00   #4313
GobE
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez black&white Pokaż wiadomość
gobe, nie mów mi o wstydzie - co ja mam powiedzieć z moim początkowym stanem 90 kg?
Loj tam zalezy ile wzrostu masz, no i... ile zazwyczaj wazylas. JA nigdy tyle.. i nigdy nie mialam problemow z waga wiec teraz zle mi z tym. No ale wezme sie za to, cos zlecialo to jeszcze cos zleci

Cytat:
Napisane przez tajka88 Pokaż wiadomość
To 71 bylo na wadze w Polsce w domu waga dziala dorbze a to 63 w uk wiec nie ejstem pewna:P mysle ze dam rade jakby bylo 55 to byloby extra;D A co do tylka to jak mi sadelko z brzuskzza zejdzie bedzie ladniej wygladac ale jak anrazie chudna mi nogi tylek i peirsi zaniedlugo dojdzimey do sadelka;p
damy rade!!!!!!!!!!1
Nie wyobrazam sobie Ciebie z 71 stanem;p hmm...
No ale dobrze, ze waga leci No i skad Ty bierzesz tyle sil.. tzn silnej woli??

Dzieciaki mi skakanke zepsuly, zaczely rozciagaci poszla raczka. Jestem zla, wsciekla, smutna. Jest mi przykro jakos tak sama nie wiem czemu, powinnam to olac ale.. ehh...... i co teraz? Jutro dopiero mam szanse kupic nowa a dzis jak skakac bede? Co innego porobie chociaz, brzuszki jakie czy co?

Kolorowych snow

Stary 2008-02-25, 02:05   #4314
ana0502
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez GobE Pokaż wiadomość
Tak malo czasu mam na schudniecie Dziewczyny mam do zrzucenia..ponad 6 kg!! zostal jeden tydzien lutego, potem marzec gdybym chudla planowany kg na tydzien wszystko byloby ok, bo juz za poltora miesiaca mialabym spokoj i tylko trzymanie wagi i linii a tak.. potrzebuje 3 miesiacy! jesli bede chudnac po 0,5kg.. to za duzo stanowczo za duzo, nie moge postawic sie na takiej granicy a nie moge tez wrocic taka do domu, do rodzinyi znajomych - zalamie sie chyba!!
GobE, nie przesadzaj. Zobaczysz przylecisz do Polski i w kilka dni zgubisz to 5 kg. Ostatnio jak bylam w Polsce to w ciagu 3 dni polecialo 4 kilo. Po powrocie wrocilo w ciagu tygodnia....niestety. Pozyczalam sodnie od mlodszej siostry, bo moje moglam zdjac bez rozpinania. Tu jest strasznie chemiczne jedzenie, do wszystkiego pakuja hormony (nawet woda). Wrocisz do polskich produktow i zobaczysz roznice.

Cytat:
Napisane przez oswieciula Pokaż wiadomość
Czy ty, moja droga, nie przesadzasz? co? Ubylo ci ponad kilogram w tym tygodniu

Dobrej nocy zycze
Stary 2008-02-25, 03:17   #4315
GobE
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ana0502 Pokaż wiadomość
GobE, nie przesadzaj. Zobaczysz przylecisz do Polski i w kilka dni zgubisz to 5 kg. Ostatnio jak bylam w Polsce to w ciagu 3 dni polecialo 4 kilo. Po powrocie wrocilo w ciagu tygodnia....niestety. Pozyczalam sodnie od mlodszej siostry, bo moje moglam zdjac bez rozpinania. Tu jest strasznie chemiczne jedzenie, do wszystkiego pakuja hormony (nawet woda). Wrocisz do polskich produktow i zobaczysz roznice. (...)

eee, bujasz naprawde? ale jakim sposobem? Jak wygladaly Twoje dni w Polsce? Jak moglo poleciec 4kg w 3 dni?! Chyba nic nie jadlas?;p
Marzenie.. by tak sie stalo

A powiedz mi czemu Ty tutaj w ogole jestes?
Mam kilka pytan ale to juz na priv, bo dziewczyn nie chce przy okazji zanudzac;p

Pocieszylas mnie wiesz?

Stary 2008-02-25, 07:19   #4316
ojps
Raczkowanie

Witam.Teraz ja podam swój jadłospis, bo jestem zrozpaczona przez 2 tyg. zjechałam 2 kg wczoraj po ważeniu przybył mi kilogram
I śniad:2 kanapki z wędl.lub musli z jogurtem lub suchary z wędl-różnie
II śniad:zazwyczaj to samo co na I tak na przemian
Obiad:ryż lub kasza i jakieś mięsko+surówka lub maślanka(lubię mięsko)
II obiad:znowu sucharki z czymś tam
Kolacja:jogurt lub sałatka.
Uboga ta moja dieta, wiem ale bardziej skupiłam się na tym żeby jeść mniej bo z tym zawsze miałam problem i jak do tej pory ograniczenie ilości skutkowało gubieniem wagi.Odbywało się to szybko bezboleśnie no i nie ćwiczyłam.A teraz???Męczę się psychicznie, fizycznie( ćwiczę) a rezultatów zero.Pierwszy raz w życiu to mi się zdarza, więc proszę o pomoc.A i jeszce jednodkąd nie jem jak smok rzadziej odwiedzam WC-to chyba niedobrze.
ojps jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-25, 09:25   #4317
black&white
Zadomowienie

gobe, ja zawsze miałam. mam 172

i ana ma racje. nie przejmuj się, nie dokładaj sobie.
pomyśl że zdobywasz nowe doświadczenia i już niedługo wrócisz do domu

miłego dnia wszystkim życzę

Stary 2008-02-25, 10:24   #4318
Asik00
Raczkowanie

GG do Asik00

Asik00 - witam uda sie uda
Ja staram sie dalej.... i wychodzi, i nie wychodzi, i wychodzi, i nie wychodzi...
ale wyjdzie;d haha nie;>[/quote]

WITAJ GobE,dzięki za wsparcie,a w ogóle to gratuluję wszystkim zgubienia kilku kg.Jak czytam,że dziewczyny zgubily po 10 kg,to dostaje kopa i biorę sie za siebie.
Asik00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-25, 10:36   #4319
agnes_bdg
perfumowy zawrót głowy

Dziewczyny, czy stosujecie jakieś specjalne herbatki odchudzające? np. slim figura i inne? ja się zastanawiam nad tym?dajcie znać jakie macie opinie

brałam kiedyś dietę kapuścianą w kapsułkach i nic nie pomagało - jedynie ciągle mi się odbijało tą kapustą z kapsułki

Rozpaczliwie poszukuję choć kropli Byzantine Rochas i AA Winter Delice

agnes_bdg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-25, 11:08   #4320
kala2505
Zakorzenienie

ja piję czerwoną i zieloną i od czasu do czasu senes.

Dziewczynki,macie jakiś przepis na sałatkę jakąś dobrą?? i jaką zjeść najlepiej kolację żeby było dużo białka ??
kala2505 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości