|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4291 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy II
Barwa ja tez sie bardzo boje ze mlody cos polknie i nie bede wiedziala co zrobic.. kurcze Xantia wyciagala palcami i troche poranila Ale ale wszystko ok.
ciekawe jak tam Xantia
#4292 |
Zakorzenienie
|
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA MATEUSZKA I AMELKI Nie mam coś natchnienia do pisania. Pogoda wstrętna, duży wiatr. Kiedy to się unormuje? Miałam nadzieję że się gdzieś wybierzemy z dziewczynami a tu nic z tego ![]()
![]() |
#4293 |
Zakorzenienie
|
kurka czy to od tej pogody... ja tez mam dołka
![]()
![]() |
#4294 |
Zakorzenienie
|
my zaraz wychodzimy na spacer..
u nas wcale tak zle nie jest ale szczerze to tez bym sie zwinela w kulke i spala.. poza tym dostalam krwawienia 3 raz w tym miesiacu i jest bardzo obfite.. jak tylko stanie sie lzejsze to ide do gina niech zrobi przeglad bo to sie dzieje jak pokochamy sie z tz troche mocniej to potem jest 10 dni silnego krwawienia ![]()
#4295 |
Zakorzenienie
|
No kropeczko to lepiej idź, bo to nie żarty
![]() No niby pogoda fajna, ale ten wiatr jest straszny ![]() Miałam iść na spacerek, ale Hania zasnęła i spi godzinke. Może pójdziemy potem ![]()
#4296 |
Konto usunięte
|
Najlepszości dla dzisiejszych solenizantów- Mateuszku, Amelko, rośnijcie zdrowo. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() bianka chyba muszę zacząć na wasz wątek częściej zaglądać, żeby pooglądać wasze śliczne dzieciaczki. ![]() barwa, ja też bym chyba nie wiedziała, co robić. maks już sie kiedyś zadławił rogalikiem- bo on bardzo zachłanny jest, taki wielki kawał utargał, ale wtedy dałam go do góry nogami, klepałam po pleckach i wypluł, ale nie zawsze jest tak łatwo. Koniecznie udaj sie do lekarza, kropka, z takimi sprawami nie ma żartów. My już po spacerku, wietrznie, ale bardzo słonecznie. Zostałabym dłużej, ale Maks się obudził i nie podobało mu się leżeć, a jak tak wieje, to nie chcę go sadzać w wózku, żeby się nie nałykał tego zimnego powietrza. Maks od trzech dni "odmawia" jedzenia kaszki. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4297 |
Zadomowienie
|
My nie idziemy na spacerek właśnie przez ten wiatr...
![]() Minisiu, zazdroszczę , jak Hania ci długo śpi w dzień... Mati też kiedyś tak spał, a teraz 2 razy po 20 minut plus ew. 30 minut na spacerze...i tak wytrzymuje do 23:30 ![]() Lea, a Tobie zazdroszczę jak Maks śpi ładnie w nocy... ja po 3 razy wstaję do beksy tylko po to żeby go na bok obrócić i dać smoka ![]() kropeczko, koniecznie do lekarza ![]() Wklejam najświeższe foty Mateo: (teraz całymi dniami trzyma się za gipsiory tak jak wcześniej za stopy ![]()
#4298 |
Zakorzenienie
|
wiem Minisiu ja nie przepadam za wizytami u gina ale jak mus to mus..
kurcze chyba pojdziemy tylko na chwile bo chce znalezc kartke urodzinowa dla mojej siostry ![]() ![]()
#4299 |
Rozeznanie
|
Amelko i Mateuszku Dużo Zdrówka i Wszystkiego Naj
![]() ![]() Ale pustki :-( Juleczko, Mati cudny i bardzo dzielny ![]() Kropeczko, tak tak do lekarza (a w sumie to przyganiał kocioł garnkowi...) ![]() Bianka, fajne fotki a maleńka słodziutka i zapraszamy częściej na wątek ![]() Anula ![]() U nas strasznie wietrznie i nie byłyśmy na spacerku, teraz Oliwcia śpi a ja się obijam bo nic mi się nie chce. Jeżeli chodzi o pierwszą pomoc przy zadławieniu to niby w szkole rodzenia pokazywali i ćwiczyliśmy ale nie wiem czy w realu byłabym taka dzielna ![]()
#4300 | |||||
Zakorzenienie
|
no sliczne gwiazdki dla Gwiazdy
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() dodatkowe buziole dla Amelci ![]() dla zębatków wielkie gratulacje ![]() My wróciliśmy z przeglądu u pediatry. Wszystko cacy mały zdrowy. Pani doktor była zdziwiona, ze on taki mobilny jak na swój wiek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4301 |
Konto usunięte
|
Kanciu, do strongmenów z pewnością Apuś się nie zalicza.
![]() ![]() My codziennie przy kąpieli, już na zakończenie prysznicujemy Maksa, on to bardzo lubi, nawet jak się przełączy natrysk na taki najmocniejszy, który aż boli, ale go to nie rusza, śmieje sie przy tym niesamowicie. Ale, co najfajniejsze, on próbuje złapać te strumienie wody z prysznica, to tak śmiesznie wygląda, jak tymi paluszkami miele, żeby coś złapać. ![]() Generalnie on się wody nie boi, ![]() No i od wczoraj zaczyna uciekać z wanny, chwyta się kantu i wstaje, a te nóżki mu uciekają na śliskim podłożu we wszystkie strony. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4302 |
Wtajemniczenie
|
Hejka! Mati buziaki
![]() Uff tydzień w pracy zaliczony. 3 dni z Werka ![]() ![]() ![]() ![]() Ładnie je słoiczki, zaczęła przyjmowa soczki i herbatki z łyżeczki. Co do niekapka to wkłada do buźki, ale nie ssie. A dziwne, bo w kąpieli wysysa wodę ze wszystkiego co się da pieluszki, zabawek , myjki itd. Jesli chodzi o dźwięki do raczej są to krzyki , piski, sapanie, dmuchanie itd. niż typu gaga,dada baba... Mam zaległe szczepienie WZW ale na razie nie idę, bo u nas ospa szaleje i nie chcę żeby coś w poczekalni złapała. Buziaki dla wszystki dzieciaczków ![]()
#4303 |
Zakorzenienie
|
Hanusia zjadła o 14:30 obiadek i poszliśmy na spacerek, bo ustał wiatrerek, a mężuś dziś ma wolne
![]() Hania się trochę zdrzemnęła i po drodze w ramach obiadu poszliśmy na Kebaby ![]() Zaraz zrobię sobie kawki i kupiliśmy Wz-tki ![]() iwka no nowe wyczyny są niemożliwe. Hania buszuje po całym mieszkaniu, ze za nią nie nadąrzam czasem ![]() ![]() Kurczę musze wymyśleć sobie jakieś zajęcie teraz na 3 dni, bo mąż pracuje cały weekend i jeszcze w takich głupich godzinach od 10:00 do 18:00 ![]() juleczko Mati przez te gipsy będzie miał silne nóżki jak tak je dźwiga ![]() Kancia no wagę ma strongmena ![]() ![]()
#4304 |
Konto usunięte
|
a teraz nie na temat: TŻ fundnął nam zmywarkę.
![]() ![]() iwka, tak się martwiłaś, jak to będzie z powrotem do pracy... i widzisz, wszystko się jakoś układa, Werka pije, je... a teraz to już z górki będzie. Macie racje, dzieci robią coś nowego centralnie z dnia na dzień. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4305 |
Rozeznanie
|
wszystkiego najlepszego dla Mateuszka i Amelki
![]() ![]() lea- zmywarka super rzecz ![]() Mamy jutro pogrzeb babci. Wczoraj bylam u fryzjera i troche poprawilam sobie humor, obciełam włosy, ale zdjecie nie wkleje bo nie umiem zmniejszac. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4306 |
Zadomowienie
|
Kanciu, to dobrze że wszystko ok na przeglądzie
![]() ![]() ![]() Lea, no to jakiś pływak rośnie Wam w domu ![]() ![]() ![]() iwka, widzisz jak Wercia ładnie się rozwija ![]() minisiu, jesteś niemożliwa... zajęcie sobie musisz znaleźć na 3 dni... chciałabym tak mieć.. ja tam zajęć nie muszę sobie szukać , one mnie same odnajdują, a szczególnie jedno takie 7-miesięczne ![]() ![]()
#4307 |
Konto usunięte
|
juleczko, zdecydowaliśmy się na taką:
http://www.allegro.pl/item318724318_...zza6428_i.html ..niestety na Bosha czy Siemensa nas nie stać. A ta ma sporo funkcji, i - na czym mi zależało- 1/2 załadunku. Mój ojciec jak robi klientom meble kuchenne, to oni u niego od razu sprzęt zamawiają, i jeśli chodzi o zmywarki, to przeważnie wybierają Amicę- przystępna cena, a dużo funkcji, - no i od dobrych kilku lat nikt nie reklamował tego sprzętu, nikt nie zgłaszał żadnych usterek. ![]() Aha, pytanie o cebulę. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4308 |
Zakorzenienie
|
hej.. zaraz dolanczam do rozmowy bo moj tz idzie na piwo z kumplem
![]()
#4309 |
Rozeznanie
|
Kropka, no to gdzie jesteś
![]() ![]() ![]() Lea, Juleczka zazdroszczę Wam zmywarki, ja w tej naszej szufladzie niestety nie mam już miejsca i tak musieliśmy powiększyć kuchnie o pół metra kosztem pokoju bo pralkę musiałam wcisnąć do kuchni ![]() Kanciu super że Apuś zdrowiutki, a 7200 to Oliwcia ważyła jak miała 5 miesięcy, teraz pewnie z osiem ![]() Minisiu to przyjedź do mnie ja Ci coś znajdę do robienia a ja sobie odeśpię ![]() ![]() ![]() Iwka, dobrze że wszystko się gładko układa ![]() Dziewczyny martwią mnie zaczerwienienia pod oczkami Oliwci, zastanawiam się czy to nie przez tv, ja wyłączam i staram się jak najmniej w ciągu dnia ale teraz mała jest z teściową a ona non stop tvn 24 ![]() ![]()
![]() |
#4310 |
Zakorzenienie
|
evemamaoliwki no to mamy ten sam problem
![]() Może nie tv a zmiana klimatu może sucho u teściowej w domu grzeje lub nie wietrzy?? a ogląda mała u nas pola juz nie interesuje sie nadmiernie tv jak na początku ![]()
![]() |
#4311 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
te gipsy naszczescie juz niedlugo ale i tak sobie dzielnie radzi kochany maluszek Cytat:
![]() a musialas pekac z dumy jak pediatra powiedziala ze nad wiek rozwiniety i zaskoczyl lekarke ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;6739149] No i od wczoraj zaczyna uciekać z wanny, chwyta się kantu i wstaje, a te nóżki mu uciekają na śliskim podłożu we wszystkie strony.[/quote] musicie pomyslec o macie antyposlizgowej do wanny bo jak sie pozlizgnie to straci tego jedyego zaba co go ma ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;6739847]a teraz nie na temat: TŻ fundnął nam zmywarkę. ![]() ![]() [/quote] fajnie ci.. my nie mamy niestety miejsca w kuchni ![]() Cytat:
choc tak naprawde to i tak mi pomaga bo bez niego byloby jeszcze trudniej z zabkujacym lobuziakiem [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;6740270]Aha, pytanie o cebulę. ![]() ja raz zrobilam zupe z polowka mniejszej cebuli. gotowalam razem z innymi warzywami i zblenderowalam.. teraz wiem ze brokulowa i wlasnie ta cebulowa to ulubione zupy mojego ksieciunia ![]() Cytat:
wiesz nie wiem co ci doradzic bo moj ma tylko czerwone oczy jak jest wieczor i jest zmeczony a tv u nas jest wlaczone caly dzien prawie.. Cytat:
![]() ide teraz szybko pozmywac troche sprzatnac i zrobic sobie zubrowke z sokiem jablkowym ![]() ![]()
![]() |
#4312 |
Konto usunięte
|
ale cisza....
![]() ja tez mam mała kuchnie, 2,70 x 3,5m, ale jak ja planowałam to wiedziałam, że miejsce na zmywarke musi się znaleźć, no i udało się wcisnąć, co prawda tylko 45 , ale lepsze to niż nic. ![]() ![]() czerwone oczka eve, moga być od zbyt suchego powietrza, niekoniecznie od TV. U nas cały dzien jest TV wyłączony, a Maks tez czasem ma takie zaczerwienione oczęta, nawet gdy nie jest zmęczony. Mój urwis odpuścił dziś sobie wieczorną drzemkę, od 17:00 jest na nogach (czyt: na brzuchu) ![]() ![]() Idę szykować go do spania, TŻ go nakarmi i do łóżeczka z urwisem, musimy miec troche czasu dla siebie przecież. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4313 |
Zakorzenienie
|
Przed 21:00 okąpalismy Hanie, butla, ale coś nie chce spać
![]() ![]() ![]() ![]() lea zazdroszcze zmywarki - też niebardzo mielibyśmy teraz gdzie ją wsadzić ![]() ![]() eve ty nie patrz czy się obrazi czy nie, bo tak jak piszesz, ze to twoje dziecko i masz prawo zwrócić jej uwagę, jeśli coś ci się nie podoba tym bardziej, ze moga cierpieć na tym oczka Liwki ![]() Zobacz czy oczka nie zaczną ropieć - jak tak to to wirus ![]()
#4314 |
Zakorzenienie
|
to widze dziewczyny ze nie tylko moj jeden nie chce spac
![]() wlasnie wsunal butle z kaszka i narazie odpukac padl jak mucha.. tfu tfu.. oby nie zapeszyc.. WYSLALAM ADRIANA DO ALBUMIKU przepraszam za opoznienie
Edytowane przez kropka241 Czas edycji: 2008-02-28 o 21:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#4315 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Buziole dla Mateuszka i Amelki
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;6736910]Maks od trzech dni "odmawia" jedzenia kaszki. ![]() ![]() A mój nie chce piersi! Zrobił strajk wczoraj, dziś to samo, więc chyba koniec karmienia. Trochę mi szkoda. A zdrugiej strony dobrze, że tak bezproblemowo się odzwyczaił. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;6739149]My codziennie przy kąpieli, już na zakończenie prysznicujemy Maksa, on to bardzo lubi, nawet jak się przełączy natrysk na taki najmocniejszy, który aż boli, ale go to nie rusza, śmieje sie przy tym niesamowicie. Ale, co najfajniejsze, on próbuje złapać te strumienie wody z prysznica, to tak śmiesznie wygląda, jak tymi paluszkami miele, żeby coś złapać. ![]() Generalnie on się wody nie boi, ![]() No i od wczoraj zaczyna uciekać z wanny, chwyta się kantu i wstaje, a te nóżki mu uciekają na śliskim podłożu we wszystkie strony.[/quote] Musi to fajnie wyglądać, jak "łapie" wodę. To uważajcie, żeby sobie w wannie krzywdy nie zrobił od tych akrobacji. Cytat:
Gratuluję postępów. Cytat:
Mikołaj już też nie szaleleje za telewizją. Cytat:
A Mikołaj nie spał o 18, więc jak po kąpaniu pił mleko, to już w trakcie zasnął. Na spacerze byliśmy, bo słońce ładnie świeciło. Znowu kupiłam małemu kilka rzeczy w lumpeksie. Jak wypiorę, to zaprezentuję na modelu ![]()
![]() |
#4316 |
Zakorzenienie
|
pokaze wam jakie ubranka Adi dostal od cioci Sary
![]() DSCN1655.JPGDSCN1656.JPGDSCN1657.JPG DSCN1653.JPGDSCN1654.JPG mlody wciaz sie kreci ![]()
#4317 |
Wtajemniczenie
|
Lea: ja cebulę daję do prawie każdej zupki już od ponad miesiąca jakoś 1 większą albo 2 małe jak na 2-3 dni gotuję. czasem daję małą cebulkę również do marchewki albo brokułów. prawdę mówiąc tę gotowaną cebulę chłopcy tolerują lepiej niż brokuły właśnie
![]() ![]()
#4318 |
Zadomowienie
|
Mój nadal nie śpi tylko jęczy
![]() ![]()
#4319 |
Zakorzenienie
|
juleczka ja przywale swojemu tz bo wrocil poprostu przepraszam za slowo ale na***any
![]()
#4320 |
Zakorzenienie
|
dzien dobry piekne panie
![]() ewa spelnilo sie to co nam zyczylas. Adrian spal calutka noc bez ani jednej pobudki ![]() MATEUSZ I TYMOTEUSZ CHLOPAKI SLODZIAKI MAJA DZIS SWOJE SWIETO!! SPELNIENIA WSZYSTKICH SLODKICH SNOW I MARZEN ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:05.