|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: WYPADAJĄCE WŁOSY- kontynuacja
DZiewczyny ratujciee
![]() wypadaly mi wlosy, ale tak troszenke... wiec chcialam to zredukowac do zera... kupilam NERIL z garniera, na poczatku bylo swietine, ani jednego wloska wypadnietego ! Teraz zuzylam z polowe butelki jak nic, wlosy leca mi garsciami ;( przy myciu, czesaniu, nawet jak ich nie dotykam to widze je na sobie i dookola ;( niby na ulotce od szamponu pisalo zeby sie tym nie przerazac bo to normalne... ale jak mialam geste wlosy to teraz juz pzeswity skory glowy widac ;( jest gorzej niz bylo dzisiaj po umyciu nalozylam odzywke z WAX-a, od jutra bede pic pokrzywe, 2 szklanki dziennie... Myslicie ze to polepszy sprawe ? Noi co z tym nerilem ? Odstawic go czy NIE mimowszystko : ((( ?? Doradzcie bo sie zalamalam ;(Dodam ze zazywam tabletki anty, ale nie chce ich odstawiac plus prostuje wlosy z 2 razy w tyg, bo muszę no staram sie to robic w wersji demo :P tzn same koncowki, albo tylko w miejscu gdzie fala jest wielka i przerazająca :P, ale za to staram sie zdrowiem odzywiac i cwiczyc
02.08.2006 r Ty i Ja... ![]() 29.09.2012 r Na zawsze razem.. ![]() Nasz Skarb: JAŚ 09.09.2013 ![]() Edytowane przez Madzia000 Czas edycji: 2009-10-05 o 23:29 |
|
|
|
#4292 |
|
Przyczajenie
|
a czy któraś z Pań ma pozytywne wspomnienia z loxonem ? stosuję go od dwóch tygodni do tego łykam merz spezial i mam jakąś wcierkę o której nadal nie mam pojęcia jak stosować
czy wcierać we włosy czy samą skóre i poki co mam wrażenie ze jesszcze bardziej włosy wypadają ....inny dermatolog powiedział mi że na efekty loxonu trzeba czekac conajmniej 2 mieisące i wtedy gdy nie ma efektu zastanowić się nad zabiegiem mezoterapii .....przyznam że drażni mnie już ta całą sytuacja a do tego dochodzi stres związany z pracą dyplomową i leczenie poważniejszego urazu kolana |
|
|
|
#4293 |
|
Wtajemniczenie
|
nadia24l, odstawienie tabletek u niektórych dziewczyn powoduje wypadanie włosów ( jest nawet osobny wątek na formu), więc nie możesz mieć pewności, że nie będzie gorzej.
Sama dlatego z tym zwlekam, bo najnormalniej boję się i tyle. A jak z Twoją dietą?? Robiłaś badania, nie masz anemii?? Madzia000, być może nowe włosy wypychają te stare, stąd wzmożone wypadanie. Ja u siebie coś takiego również zaobserwowałam po olejowaniu. Jednak nadal systematycznie to robię, bo widzę poprawę kondycji włosów. Z Twojego opisu widać, że chyba się odchudzasz. Czy aby nie zbyt intensywnie, że organizmowi zaczyna czegoś brakować i stąd to wypadanie?? darek86, wcierkę wmasowujesz w skórę głowy, posłuchaj może lekarza i wytrzymaj te 2 miesiące. Żadna z kuracji nie daje efektu od razu - z reguły są to minimum 3 miesiące. Pozdrawiam i życzę dużo cierpliwości ( sobie również ).
|
|
|
|
#4294 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze dziewczyny, a moze sprobujcie zmienic diete a nie tabletek szukac?
ja zmienilam diete na zdrowsza (i wcale tak czesto glodna nie chodze,heh), pije mase wody i naprawde po niecalym tygodniu 75proc poprawy widze |
|
|
|
#4295 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4296 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() duzo wody-naprawde warto ja czesto pic zauwazylam,ze po zoltym serze jest lepiej, jogurtach, warzywach zielonych, jablkach, bananach etc- to sa naprawde proste rzeczy,ktore dorzucasz do menu, a efekty boskie wyrzucam slodycze na calytydzien i podczas weekendu troche sobie pogrzesze,ale nie za duzo i jem malo,ale sporo posilkow- naprawde docencie moc warzyw! uwierzcie,ze przebywanie na swiezym powietrzu (specerki,ruch) tez maja wplyw na wlosy i cere wiem po sobie,ze to wszystko dziala-mam dlugie,czarne-farbowane wlosy,ktore jakis czas temu masakrycznie wypadaly i byly zniszczone i zauwazylam,ze w tym czasie nie jadlam prawie zadnych warzyw! ani nie pilam wody, a cukry rzadzily w mojej diecie![]() polecam i nie przejmowac sie tak wlosami, po zdrowszej diecie sie wam ladnie odwdziecza, zreszta cera tez
|
|
|
|
|
#4297 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiem, że odstawienie też może spowodować wypadanie, ale jak się odstawi, to w końcu hormony się uspokoją i wszystko powoli wróci do normy (w mniejszym lub większym stopniu). A skoro biorę i mi wypadają to raczej nie mam z czym zwlekać, lepiej na pewno nie będzie. Badania krwi w porządku, robiłam. Jestem zdrową osobą, ja praktycznie wogóle nie choruję, nawet przeziębienie czy katar mnie nie łapie. Dieta też ok, bo od wielu lat bardzo zdrowo się odżywiam, wogóle ćwiczę i prowadzę zdrowy tryb życia. Więc na pewno problem nie leży w moim trybie życia i odżywiania. Pozostają tylko tabletki antyk. ---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ---------- Cytat:
Nagle zaczęły lecieć mi włosy. To, że Tobie pomogła zmiana odżywiania nie świadczy jeszcze o tym, że jest to super niezawodny sposób. Byłoby świetnie, gdyby tylko tyle wystarczyło zrobić. Jak już po tyg. mogłaś zauważyć poprawę ( skąd wogóle wzięło Ci się 75 %/) skoro pierwszych efektów należy się spodziewać po 3miesiącach jakiejś kuracji? |
||
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4298 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Farbowane, suche i wypadające włosy brązowe + rozjaśnianie ?
Podobno ten alkohol się odparowuje po nałożeniu.
A mogłabyś polecić mi jakiś na prawdę konkretny specyfik na włosy? Bo to jak szukanie igły w stogu siana .. |
|
|
|
#4299 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie, nie odchudzam sie, jem normalnie i staram sie robic to z glowa tzn jesc zdrowo... Stwierdzilam ze nei bede odkladac nerilu skoro juz tyle tego wypadlo moze juz nie bedzie wiecej tak jak pisalo na ulotce... Nie wiem czy dobrze zrobilam ale stosowalam go ok co 3 dni, tzn za kazdym myciem, teraz bede myc naprzemian... neril- szampon z jakiejs rzepy czy cos... noi wracam do wax-a bo jest swietny, wczoraj zastosowalam... rano wyciaglam garstke wlosow ( ) i od tamtej pory nic nie leci... oby tak bylo caly czaas![]() Mama mi doradzila ze skoro juz tyle uzywam tego nerilu i tyle mi wypadlo, warto doczekac konca kuracji... Tylko co jak zuzyje jedna butelke ;> trzeba kupic kolejne czy odstawic neril i czekac na nowe wloski ;> ?? Iiii dodam ze neril mi suuper lupiez wyleczyl- tu jestem baardzo zadowolona.
|
|
#4300 |
|
Wtajemniczenie
|
nadia24l, jeżeli starczy mi odwagi, to paczka tabletek, którą aktualnie zażywam będzie ostatnia
, a nie mam nic w zanadrzu.Madzia000, może sobie jakieś olejki zafundujesz?? Dziewczyny, kupiłam sobie i mam właśnie na głowie i włosach Parachute Hot Oil. Opinie ma doskonałe. Jutro Wam napiszę, jak się u mnie sprawuje. Przy nałożeniu wypadło sporo włosów, ale dużo mniej, niż przy nakładaniu sesy. Pachnie bardzo ładnie. Zobaczymy, co będzie jutro rano. Pozdrawiam
Edytowane przez anulinka2009 Czas edycji: 2009-10-06 o 20:53 |
|
|
|
#4301 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Farbowane, suche i wypadające włosy brązowe + rozjaśnianie ?
A próbowałas biosilka? To płynny jedwab do włosów, świetnie regeneruje. Ja wcieram tak na wszelki wypadek każdego wieczoru w końcówki 1 krople roztarta w palcach we włosy i jedną w skórę głowy. A na wypadanie polecam ampułki Dercos Aminexil z Vichy. Strasznie drogie, bo kuracja na 6 tygodni a wiec minimum kosztuje jakies 140zł, ale jak mi leciały okrutnie włosy po farbowaniu palletą na ciemno, to stosowałam i teraz juz nic nie wypadaja. A wtedy zbiegło mi się w czasie kilka rzeczy, bo to nieszczesne farbowanie, poronienie i nowe tabletki antykoncepcyjne. Wyciagałam włosy garsciami. Juz nie wiedziałam co robic. Wygładały strasznie!!! No i po tych ampułkach to sie cebulki bardzo wzmocniły i teraz jak mi cos wypadnie (a wiadomo, ze musi dziennie jakies minimum wypadac) to ma baardzo grubaśna tą cebulke, a wtedy one były takie chude, drobne te cebuleczki.Poza tym łykałam belisse i biore ja nieprzerwanie od około 3 miesiecy i bardzo sobie ją chwale.
Podobno wax stosowany za czesto przetłuszcza włosy, dlatego opcjonalnie nalezy go nakładac 1 raz na tydzien. Ja nakładm co 3-4 dni pod recznik i spłukuje ciepła woda, zeby sie to tłuste wypłukało a potem nakłądam zwykła odzywke i spłukuje zimną wodą. Moze zdecyduj się na kąpiel rozjaśniająca, najmniej niszczy włosy a rozjasnia i to znacznie. Jak włosy beda dobrze wygladac, to mozesz wykonac kolejna kapiel i uzyskac wymarzony odcien. No ale po tym rozjasnianiu na pewno musisz farbe połozyc, zeby nie były rudawe czy bylejakie. Dltego najlepiej wykonac to u fryzjera. ---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- Ddam, ze moje włosy sporo przeszły w ostatnich 3 tygodniach. Dekoloryzacja z czerni, farbowanie na blond, farbowanie rozjasniajaca farba i kolejne farbowanie rozjasniająca. Z czarnych mam ciemny miodowo-karmelowy blond. I włosy na swoim miejscu, wygladające zdrowo. |
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#4302 | |
|
Zadomowienie
|
---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- Cytat:
Ja stosowałam kiedyś Loxon, ale nie zauważyłam, żeby jakoś specjalnie mi pomógł. Poza tym doczytałam się, że u osób które nie mają stwierdzonego łysienia androgenowego, może wzmagać wypadanie włosów... więc go dostawiłam, ale i tak stosowałam go przez 2 miesiące. Edytowane przez mastiff Czas edycji: 2009-10-06 o 22:35 |
|
|
|
|
#4303 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4304 |
|
Wtajemniczenie
|
eyee, znalazłam go na allegro, ale taniej kupiłam w sklepie internetowym india-shop. "Olejek Parachute hot oil to rewelacyjny i doskonaly olejek kokosowy wzbogacony o rozmaryn, tymianek, paczule, piper nigrum i rycyne".
Dzisiaj rano umyłam włosy, wypadło mi mnóstwo ( tak koło 150-180 myślę ), ale włosy mam pięknie błyszczące i puszyste. Bez problemu zmyłam ten olejek szamponem shikaki.Mam nadzieję, że przy następnym użyciu będzie jeszcze lepiej. Pozdrawiam
|
|
|
|
#4305 |
|
Zakorzenienie
|
Smutno mi tak straszliwie, bo znów włosy lecą jak szalone. Tak chciałam się tylko wam pożalić...
no nic, trza się za nie zabrać. Będę co jakiś czas zdawać relację z mojej walki, może komus to pomorze. Oby to tylko przetrzymać |
|
|
|
#4306 |
|
Raczkowanie
|
witam ponownie, obiecalam ze zdam relacje z przebiegu mojej wizyta u gina. Otoz okazalo ze moje 21-dniowe cykle to powazna sprawa. Okazalo sie ze mam cykle bezowulacyjne, moj organizm zachowuje sie jakby byl w stanie menopauzy !! Byc moze rozregulowana gospodarka hormonalna jest glowna przyczyna wypadania wlosow !
Przez 3 mies. bede brac cyclo-progynove, to tabletki zawierajace estradiol i norgestrel. Ktoras z Was kochane wizażanki zazywala kiedys to cudo ? |
|
|
|
#4307 |
|
Wtajemniczenie
|
Damon, trzymaj się i nie załamuj.
Skoro wypdają Ci długie włosy ( ja mam podobnie ), to znaczy, że to te stare. Już to parę razy tutaj pisałam, że nowe włosy wypychają te stare, które i tak wypaść wcześniej czy później muszą. Po dziejszym rannym myciu też mam mały dołek , ale wierzę ( mam nadzieję, że nie naiwnie ), że w końcu będzie ok.Pozdrawiam
|
|
|
|
#4308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiesz, nie musisz mi wierzyc- po tygodniu takim szczotka po dlugim czesaniu byla prawie czysta-nie mam zamiaru ci dokumentacji dawac,wybacz ![]() PS moze masz nerwowe zycie? wtedy wloski leca non-stop
|
|
|
|
|
#4309 |
|
Zadomowienie
|
Witam was powtornie dziewczynki
![]() kilka postów wyzej pisałam na temat mojej katastrofy włosowej zastanawiam sie dalej czy odlozyc neril... chyba go ogranicze poprostu, -chce go stosowac naprzemian z szamponem z czarnej rzepy z joanny (warto go kupic ?)-stosowac przed myciem wlosow (tj co 2,3 dni) olejku kokosowego na skore glowy i koncowki z VATIKA DABUR (jaki Wy olejek stosujecie ;> ?) - swoj żel zastąpić zelem z tej samej serii- tym wzmacniającym - zastanawiam sie czy kupic jeszcze ampulki z joanny i wcierac naprzemian z tym olejkiem kokosowym - piję herbatę z pokrzywy (w torebkach parzoną ok 5 minut) 2 szkalnki dziennie, jak zauwaze efekty zmniejsze do 1 szklanki dziennie. - pozatym kupiłabym jeszcze jakies tabletki na wypadanie, ale kompletnie nie wiem jaki, jakie mi polecicie ? Noi pytanie drugie czy jak pije pokrzywe to wolno jeszcze tabletki łykac? Bo czytałam na wątku "pijacych pokrzywe" ze nie powinno sie nic lykac jak sie ją pije czy taki zestaw wzmocni moje włosy? Urosną po wypadnieciu po nerilu ? Co jeszcze wprowadzic ? Co wyeliminowac... pomozcie prosze bo dopiero wchodze w temat
|
|
#4310 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
z tabletek polecam ha-pantoten, inna nazwa h-pantoten maja wiele składników, brakuje w nich tylko magnezu, wit B6, B12 i choliny, a tak to mają ponad 20 składników, z lepszych słyszałam ze sa tez dobre Klorane. Vitapil mnie uczulił, wiele dziewczyn też... szampon Joanna...podobno taki sobie, ale to zalezy co dla kogo.Polecam vichy czerwony, Anaphase lub dermenę
|
|
#4311 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Szukalam na KWC, ale sporo tam artykulow ktore maja "waxa" w nazwie ![]() Jakbyscie mialy jakas fotke to bardzo prosze |
|
|
|
|
#4312 |
|
Wtajemniczenie
|
Madzia000,ja polecam:
-olejek sesa i parachute hot oil, - szampon shikakai i density advanced z L'Oreala, - tabletki oenobiol anti-chute ( włosy po nich odrastają ), - cynk i biotyna w tabletkach, - tran w kapsułkach, - chela ferr - żelazo, kwas foliowy, zestaw witamin z grupy B - sok z czarnej rzepy, - aminexil w ampułkach z L'Oreala, - herbatka Fitea Beauty i mało stresu....
|
|
|
|
#4313 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nad tabletkami jeszcze musze pomyslec, wiekszosc chyba ma zblizony sklad rozni je tylko dawkowanie noi CENA Dodam tez ze zaczelam wax-a uzuwac, mam nadzieje ze pomoze... ---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ---------- Cytat:
Dziekuje za pomoc... ogolnie to im wiecej czytam tym mniej wiem :P kazdy poleca co innego, ja juz nie wiem co dobre a co złe... ech... ![]() po ile te tabletki kupilas ?---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ---------- Ok... zrobilam krotka analize, oto moj przepis: - herbata z pokrzywy 2x dziennie - szampon Neril naprzemiennie z szamponem z czarnej rzepy do wlosow wypadajacych i cienki z Joanny (raczej nie wierze w dzialanie od zewnatrz + szybkie splukanie) stad zainwestruje w tanszy szampon, zadne wichy czy loreal moim zdaniem nie zda egzaminu... - ampulki sebarodin naprzemian z waxem - tabletki przeciw wypadaniu (tu jeszcze sie zastanawiam) łykałam skrzypowite, na poznokcie- extra, na wlosy mniej ... dlatego chcialabym zmienic, mysle nad tym h-pantoten, ale jesli macie cos lepszego- mowic ![]() ![]() I JAK ?? Dodac cos jeszcze ?
|
|
#4314 |
|
BAN stały
|
Mam pytanie bo zastanawiam się nad zakupem zestawu chi farouk 44 do włosów wypadających farbowanych i potrzebuje opinii czy któraś z Was może używała i czy naprawdę daje efekty? Bo tani nie jest a nie chce wydać na coś co nie da żadnego efektu.
|
|
|
|
#4315 |
|
Wtajemniczenie
|
Madzia000, tabletki nie są tanie - 46 zł za opakowanie na allegro.
Zamień może pokrzywę na herbatkę Fitea Beauty. Poza pokrzywą zawiera jeszcze skrzyp polny, wyciąg z bratka, mikroelementy i witaminy z grupy B. JuliaJ, w hurtowni fryzjerskiej, w której pracuję, nie sprzedaje się to wcale ( właśnie sobie sprawdziłam ), więc chyba takie doskonałe to nie jest. Ja wolę aminexil z l'oreala osobiście. |
|
|
|
#4316 |
|
BAN stały
|
Z tego co zobaczyłam to ten aminexil strasznie drogi (250zł) chyba ze cos zle popatrzyłam. A jest coś tańszego tak do 100 zł a skutecznego ? Chodzi mi o coś na włosy wypadające, słabe, łamiące się, którym szybko się rozdwajają końcówki ? anulinka2009 może pomożesz jak pracujesz w hurtowni fryzjerskiej to pewnie się orientujesz ?
|
|
|
|
#4317 |
|
Wtajemniczenie
|
JuliaJ, jestem tylko księgową w tej hurtowni, ale że sama borykam się z tym problemem to trochę wiem. Sama polecam aminexil, jutro sprawdzę Ci po ile jest, ale z tego co pamiętam to ok. 8 zł za ampułkę ( broń Boże nie robię tutaj reklamy swojej firmie, możesz to wszystko kupić na allegro i pewnie w niejednym sklepie internetowym ).
Ja dzieliłam ampułkę na 2 razy. Dziewczyny sprzedają też sporo placenty w ampułkach, ale na mnie to nie działa. Z szamponów to density advanced z l'oreala i hair growth z schwarzkopfa. Używałam i widziałam po czasie poprawę. Na końcówki jedwab z faoruka, albo droższy ze schwarzkopfa. Do tego trzeba od środka coś dołożyć- zerknij, co pisałam wyżej Magdzie. Gdyby coś to pytaj. Edytowane przez anulinka2009 Czas edycji: 2009-10-07 o 18:56 |
|
|
|
#4318 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4319 |
|
Wtajemniczenie
|
eyee, to herbatka z Posti. Ma w swoim składzie: pokrzywę, skrzyp, bratek, witaminę C, E, wszystkie z grupy B, niacynę, kwas foliowy, biotynę, kwas pantotenowy.
Gdzieś na forum wyczytałam, że bardzo po niej włosy rosną i zaczęałm pić. W smaku nawet znośna. Najtańsza w makro, ok. 5 zł za opakowanie ( 20 torebek ). |
|
|
|
#4320 |
|
BAN stały
|
anulinka2009 dziękuje Ci bardzo i jak możesz to zobacz co jeszcze możesz polecić na łamanie się włosów i ogólne ich wzmocnienie ?
Bo z moimi nie jest dobrze bo jak pisałam łamią się, rozdwajają, wypadają, są cienkie i słabe. Wiec muszę jakoś je wspomóc różnymi rzeczami od zewnątrz i od wewnątrz to czekam co polecicie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:25.

02.08.2006 r Ty i Ja...
29.09.2012 r Na zawsze razem..
09.09.2013 
czy wcierać we włosy czy samą skóre
i poki co mam wrażenie ze jesszcze bardziej włosy wypadają ....

( tak koło 150-180 myślę ), ale włosy mam pięknie błyszczące i puszyste. Bez problemu zmyłam ten olejek szamponem shikaki.
no nic, trza się za nie zabrać. Będę co jakiś czas zdawać relację z mojej walki, może komus to pomorze.
?)