|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Od Płodzianki do Mlekopijcy - Nasze Słodkie Letnie Wyjce 2008' - część 2 :)
Elo-)
A mneie włąsnie budzik obudził trza sie zbierac, musze chlopkow roztropkow pobudzic i przebrac ale chyba wpier se kawencje walne
|
|
|
|
#4292 |
|
kobieta za ladą
|
Dot.: Od Płodzianki do Mlekopijcy - Nasze Słodkie Letnie Wyjce 2008' - część 2 :)
witajcie
co za noc wrrr..(obowiązek spełniony fajnie było ) małej coś odbija dziś obudziła sie po 3 w nocy zaczeła gadać do karuzeli normalnie musiałam wyjść od niej bo chyba bym w głos rżała ze śmiechu![]() pogadała 45 minut i zasneła no i obudziła sie jak codzień 7.45![]() no a czemu gadała??? albowiem kupe robiła a ja sie nie kapłam haha rano biegiem klamra od prania na nos i przewijanko ![]() kurde i nurofen jej dałam bo cuś czułko ma ciepławe albo ja panikuje jak wstanie zmierze jej temperaturkę ![]() a na śniadanie zjadłam 2 kanapki ze smalczykiem ![]() a u mnie dziś też zupa ale kalafiorowa..mniam
|
#4293 | ||||
|
Zadomowienie
|
Heloł babencje ja dzis miałam 4 h pracy ale jak widać juz jestem szybciej w domciu
![]() Dzisiaj idziemy na szczepionko mam nadzieje ze bez gorączki się obejdzie. Taka Sobie ja robilam badania przed pracą jak wracałam ale to były bardzo krótkie badania nie robili mi wszytskich. Tak wogóle to do zobaczyska jutro
|
|
#4294 |
|
Zakorzenienie
|
20 minut spania... ja pier...
|
|
|
|
#4295 | |
|
kobieta za ladą
|
Cytat:
|
|
#4296 | ||||
|
Zadomowienie
|
zaraz spylamy
![]() Ja będe dziś ino to do Beatki i Ani
|
|
#4297 |
|
Zakorzenienie
|
heloł
![]() Wstalim w koncu, ale dalej poszlabym spac ![]() Kawke trza machnac, potem szałer, szpachla na twarz i mozna jakos funkcjonowac ![]() baterie siadaja w palaku Piotrusia i melodia pijana jak diabli hahahah
|
#4298 |
|
Zakorzenienie
|
dzisiaj łądna pogoda
2 stopnie, ale słonko jest więc koło 12 jak zawsze idziemy na spacerek troche rzeczy mam do pozałatwiania więc akurat bo jak mam tak chodzić bez celu te 2 godziny to mam dosć a jak jest brzydka pogoda, to ubieram małego w kombinezon i otwieram okno pomijam jaki sybir mam w domu po 2 godzinach otwartego całkiem okna ale on śpi dużo lepiej na świeżym powietrzu... więc się poswiecam heeh. a jak nie ma ten 2-godzinnej drzemki to mam go ochotę udusić hehe
|
#4299 |
|
Zakorzenienie
|
Jak się wnerwiałam
|
|
|
|
#4300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mamy tak od jej urodzenia ![]() Za czasów noworodkowych to były walki z płaczącym dzieckiem. Teraz najchętniej by sie z nami bawiła - gadała, oglądała, była na rączkach, kolankach.. A jak wyląduje w łóżku to po jakimś czasie jest dziki wrzask. Naszczęście jak już zaśnie, to śpi z jedną przerwą na papu, nawet do 10-11... (teraz jeszcze kima...) W sumie ja lubię spać, ale chyba wolałabym z nią wcześniej wstawać, żeby ona chodziła wcześniej spać..... |Jak to przestawić
|
|
|
|
|
#4301 |
|
Zakorzenienie
|
ja robię podobnie, tyle, że małą wkładam w wózek i do oranżerii tam otwieram drzwi i młoda śpi do 5h... inaczej jest maruda... teraz ma swoją drzemkę np.2 a potem papu, pampers nówka i na dwór
Taka sobie może prędzej o godzinę lub pół spróbuj ją położyć a wcześniej wymęcz porządnie... np. jak nie lubi kładź na brzuchu, szalej, podnoś, tarmoś mojej to pomaga i spi od 3 dni od 19
Edytowane przez maladT Czas edycji: 2008-11-26 o 11:05 |
|
|
|
#4302 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A wiem, że może przespać całe noce i próbowałam juz wiele razy go oszukiwac, ale niestety teraz nie chce juz sie na to brac.
|
|
|
|
|
#4303 |
|
Zakorzenienie
|
jak czytalam na majowkowo czerwcowych to sie okazalo ze jak ich dzieci pokonczyly 4 miechy to zaczely sie problemy ze snem, jest taki watek o problemach ze snem, to strach sie bac doslownie
sa dzieci ktore mimo ukonczenia 9, 10 miesiecy wybudzaja sie co godzine w nocy i matki laza jak zombie ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=284841
|
#4304 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Hello Laski.
Dzisiaj w nocy pierwszy raz wziełam Ale do siebie do łóżka. Bo obudziła się przed 5 i była masakrycznie zimna, nietylko raczki, ale róznież kark. Nie wiem jak mam ją przykrywać, była ubrana w body, spioch , spiwór, becik na to , kocyk i jeszcze kołderke, a zimna się obudziła strasznie. Ja mam nieszczelne okna więc chłód wlatuje do pokoju. Ale u mnie w łózku sie ogrzała (mam kołderke z pierzę więc jest cieplutka ). Jak lezała obok mnie to zaczeła się usmiechać i kwiczeć, nie chciała spać, ale jak zgasiłam światło to szybciutko zasneła. Rano obudziła się przed 9. Teraz znowu śpi Późnije na spacerek pójdziemy. Dzisiaj jest więcej na pkusie, ale chyba jest barzdiej nieprzyjemnie niż wczoraj, bo wczoraj wiatru nie było.Cytat:
_ spiwam, lezy sobie na brzuszku, macham jej grzechotką, staram się ją jakoś wymęzyć by śpiaca się zrobiła ![]() Cytat:
![]() a jak można pracować na maila? Bo ja chciałabym się wreszcie czymś zająć. Rusalko powodzonka na szczepieniu. A ja mam wuchte rasowania, musze się wreszcie zając tym.
|
|
#4305 |
|
Zakorzenienie
|
komu sie konczy macierzynski w styczniu???
http://kadry.wp.pl/aktualnoci/zmiany...97,a,4840.html zgodnie z tym wydluza sie urlop o dodatkowe 2 tyg, Anita napewno skorzysta
|
#4306 |
|
Zakorzenienie
|
Dorbarku pracuję jako analityk, więc wszystko na kompie i tak
|
|
|
|
#4307 |
|
Wtajemniczenie
|
no to super. cholera ja juz nie pracuje dwa lata i w sumie to nie wiem kiedy wroce do pracy,a le na łeb już dostaje.musze za prasowanie sie wziasc bo mama juz mnie opiernicza Moja Mlauda sie obudział. Ide ja nakarmic i na spacerek mykamy. do pozniej laski.
Aniołeczek Edytowane przez dorbar Czas edycji: 2008-11-26 o 12:14 |
|
|
|
#4308 | ||||
|
Zadomowienie
|
My już po szczepieniu, Lenka troszke popłakała duzo mniej niż ostatnio pielęgniara oczywiście pomyliła nam godziny i okazało się że nasza lekarka pożniej przyjmuje a nie chciałam z mała na dwa razy chodzić więc przyjął ja inny lekarz.
Dostałyśmy pudełeczko z gratisami na pudełku piszse mam 5 miesięcy a w środku było: próbka mleka nan2 deserek z grabera jabłko gruszka misiowy jogurcik z nestle kaszka malinowa z nestle woda 0,5 z gerbera i jakieś ulotki , troszke pospacerowałyśmy bo usnęła ale że bardzo zimno się zrobiło uciekłam do domu , co do wagi Lenki to kazdy mówi jaka grubiutka a ona waży jedynie 6980 ale ponoć mieści sie narazie w normie.
|
|
#4309 | |
|
kobieta za ladą
|
Cytat:
fajnie ze dostałyście preznty u mnie nic nie dają łobuzy![]() a Lenka ile ma już?? Lenka jest grubsza od Julki o...80 deko
|
|
#4310 |
|
Zadomowienie
|
Każde dziecko powinno dostac ok 5 m-ca. Jak sami ci nie dadzą to trzeba się samemu upomniec. Podaję stronkę z tymi paczkami, jestem tam zarejestrowana ale mam nadzieję że się otworzy. http://www.superrodzice.pl/presentation.asp
|
|
|
|
#4311 | ||||
|
Zadomowienie
|
he he no Lenka ma 5 mcy skonczyła 17 a każdy mówi jaka grubiutka a wcale nie jest ,zreszta nie waży dużo
|
|
#4312 | |
|
kobieta za ladą
|
Cytat:
nie wiem czy wy wiecie ale dzieciaczk karmione piersią za chiny wam nie prześpią całej nocy!! pokarm matki szybciej sie wchłania niż pokarm sztuczny i maluch szybciej odczuwa głód i dlatego sie budzi a jeśli ktoś kładzie na drzemkę 5 mesięczne czy 6 miesięczne dziecko o 17.30.. no to haloo nie oczekujmy cudów!!!ja Julce po ostatniej drzemce ok 15 nie pozwalam spać chyba ze np na 15 min koło 16 potem nie ma bata robie wszystko żeby nie zasneła!!!!!!!!!!około 18-18.30 kąpanko chwia zabawy na golaska papu i do łóżeczka codziennie o tej samej porze....teraz wychodze i siedze prawie w progu(poza zasięgiem wzroku ) i jakby co interweniuje wcześniej brałam taboret siadałam obok i mówiłam tylko ciii cii i ...grałam w gre na komórce![]() moja śpi ze smokiem całą prawie noc a jak jej nie pasuje albo uwiera to go wypluwa ja odkładam i po kłopocie 1 drzemkę ma koło 10 a potem około 13 nieraz śpi 2 godziny a od 15 jak już mówiłam nie pozwalam spać no i nie mam problemu bo wczoraj tyle spała a połóżona o stałej porze usneła co prawda obudziła sie z krzykiem ale dostała jeszcze mleka i usneła w trakcie no i o 3 rano gadanie do karuzelki przez 45 minut ale robiła kupę to wybaczam
9 lipca 2014 godzina 2 .00 -------- 20.04 2015---świat się zatrzymał ![]() trzeba dzisiaj nie mieć czasu Edytowane przez dudipopka Czas edycji: 2008-11-26 o 14:35 |
|
|
|
|
#4313 |
|
Wtajemniczenie
|
No ja juz po cwiczonkach
![]() Dudi piszesz ze po sztucznym za chiny nie zasna maluchy, moze to zalezy od maluszka bo moje jak ida spac o 21 po kapieli to potrafia spac do 7 z tym ze Robina jeszce sama wybudzam by razem z bratem rowno pili i zebym znoiw za godzine nie musiala specjalnei tylko do Robina wstawac. Sztuczny dłuzej sie trwafi i zalega w zoładku to fakt przez to głod przychpdzi pozniej i maluchy moga duzej pospac. W kazdym razie moje nocki przesypiaja na sztucznym super czasem Nico tylko np o 5 zajeczy na troche mleczka bo chyba potrzebuje wiecej jako szczuplejszy A jak na cycku wisiały to rowno co 4 godziny sie budziły jak w morde strzelił![]() Afro własnie wlazlam na stronkezarejestrowalam sie zobaczymy czy cos dostane, a jak wszystkie sie zarejestrujemy to firma pojdzie z torbami chyba A i mialam wczesniej powiedziec te ubranka dla lalek sa cudne szkoda ze w sklepach takich nei mozna na siebie dostac chocviaz jak bys tak ciut wieksze uszyłą to moze bym weszłahihihihih i poiwedz jak sie sprzedaja na allegro?Masz babo talenta normalnie!Anisia super thx za linka z tym macierzynskim, ale zastanawia mnie jedno tam pisze ze do 31 tyg mi sie wydłuzy a przysluguje mi aktualnie 28 tyg plus dwa te dodatkowe to daje 30 tyg..czy ja przeoczylam jakas informacje czy w miedzy czasie z 28 zrobilo sie 29 tyg...?ale wszedzie jest 28tyg i nic nie rozumiem ale jak mam miec 31 to mnie sie podoba
|
|
|
|
#4314 | |
|
kobieta za ladą
|
Cytat:
![]()
|
|
#4315 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moj na sztucznym spi lepiej, bynajmniej co 2 godziny nie wola o papu
|
|
|
|
|
#4316 | ||||
|
Zadomowienie
|
Napisałaś na odwrót że po sztucznym
ale wybaczamy Ci :P , Chodzi mi o początek wypowiedzi przynajmiej ja tez tak zrozumiałam
http://suwaczki.slub-wesele.pl/201010081556.html Edytowane przez rusalka Czas edycji: 2008-11-26 o 14:31 |
||||
|
|
|
#4317 |
|
kobieta za ladą
|
poprawiłam
![]() mykam bo princessa wstała czas na mniam będę potem
|
#4318 | ||||
|
Zadomowienie
|
No to smacznego dla princessy , moja za chiny nie chce spać wszamała mus owocowy i se gada
|
|
#4319 |
|
Wtajemniczenie
|
Hehe Dudi zyje jeszce emocjami z nocki
![]() ![]() tak myslalam ze sie slowka poprzestawialy
|
|
|
|
#4320 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mialam czasu zeby wejsc od rana bo moja mama byla ale wyobrazcie sobie ze tesciowej jak nie bylo tak nie ma!! Nosz kurna miala byc kolo poludnia a tu zaraz 15-ta wiec juz deko spozniona jest
Oczy jej sie zamykaly ale spac nie chciala. ale ja cierpliwie smoka w dziob i w koncu padla.Natomiast 2 dzien bez kupy znow - Kristi lacze sie w bolu I dodam za Anisia - Wersta nie czytaj )Teraz was bede nadrabiac |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:28.

trza sie zbierac, musze chlopkow roztropkow pobudzic i przebrac ale chyba wpier se kawencje walne

fajnie było
i zasneła

ino to do Beatki i Ani 

A jak na cycku wisiały to rowno co 4 godziny sie budziły jak w morde strzelił