|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4291 |
Raczkowanie
|
Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c
Tyle napisałam i wszystko poszło w .....
![]() No to jeszcze raz- miałam Wam wczoraj odpisać, ale jak się zabrałam za czytanie postów, to mi bratowa dała do zrozumienia abym już sobie spać poszła....Dobrze, że już dziś sobie pojechali! Chrzciny się udały. Laurka w kościele zdrzemnęła się 20 minut, więc nie było źle. Obudziła się przed samym chrztem i śmiała się do księdza jak jej wodą główkę polewał ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() I wiecie co, ja nie wiem, czy to jest szczyt chamstwa, czy jak to nazwać... Dostaliśmy od mojej mamy takie krzesełko (za co jej bardzo dziekujemy) http://allegro.pl/item622393351_krze...yjna_w_wa.html Mąż mój powoiedział, że nie trzeba, że taki DROGI prezent i w ogóle... A ona na to, że wcale nie taki drogi, że jeszcze Laurka dostanie coś w kopercie. No i dostała ale samą kartkę ![]() A mnie wczoraj złapały korzonki ![]() ![]() ![]() Idę robić coś do jedzienia i później wkleję Wam trochę fotek ![]() Przepraszam, że nie odpisuje na inne posty, ale nie mam czasu, bo mąż mi z głodu padnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4292 | |
Raczkowanie
|
Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c
Cytat:
![]() Jednego nie rozumiem - o co chodzi z tym krzesełkiem??? że wam się nie podba??? Że za mało kasy wydała?? Bo mnie się wydaje, że każdy daje tyle, ile może, obojętnie czy to dziadek czy chrzestny. Moja Mama nigdy nas nie wspomagała finansowo (Mama Tż nie żyje) - po prostu jej na to nie stać i ja tego nie oczekuję., wesele robiliśy sami, Małej też nie kupiła wózka, łożeczka itp. pomaga na ile może, czasem kupi jakieś pieluchy czy coś. Może źle Cię zrozumiałam (jeśłi tak to sorry ![]()
![]() |
#4293 |
Raczkowanie
|
Szamanka źle mnie zrozumiałaś, ale się nie gniewam
![]() ![]() ![]() Mama moja przechodzi menopauzę- moja ginka to stwierdziła, jak mama chodziła ze mną na wizyty jak byłam w ciąży. Tylko ona za bradzo się do tego nie przyznaje ![]() ![]() Zmykam małej robić kaszkę, a potem może tż dopuści mnie do kompa i wkleję te fotki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4294 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Rozumiem rozczarowanie zachowaniem Mamy, jedyne co mi przychodzi do głowy to żebyś spokojnie usiadła z Mamą, powiedziała wyraźnie że jej zachowanie sprawia Wam przykrość, że bardzo byś chciała żeby to inaczej wyglądało, że widzisz że Ona się miota i że sobie nie radzi ze swoimi nastrojami i chciałabyś jej pomóc...może zmięknie i coś sobie przemyśli. Ja z moją rodzicielką mam taką niepisaną zasadę, że prosto w oczy sobioe mówimy, że coś nam nie pasuje, jakieś zachowanie nam nie pasuje czy boli, to się sprawdza, przynajmniej u nas.' Zyczę Ci dużo siły, bo wierzę, że musi Ci być przykro i źle z tą sytuacją. No i czekam na zdjęcia z chrzcin ![]()
![]() |
#4295 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Edytko a moze mamę trzeba zabrac do gina na wizytę i jakis hormonki? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4296 |
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
edytka mi się nasunęła inna myśl co do koperty.. może mama po prostu zapomniała dołożyć kaskę.. wiem ze trudno ci w to uwierzyć bo macie na pieńku ale może w zartach zapytaj...np rzuć tekst ze laurka dorwala sie do koperty i tylko kartki nie porwala.. a reszta poszła na wiór ..jesli mama mysli ze wsadzila tam kase to sie o nia zapyta..
![]() co do menopauzy to moja mam tez to przechodzila (i masakra sie z nia dogadac byla) ale dostala od gina plastry hormonalne a ja sie wyprowadziłam i jest git ![]() jak chcesz sie wygadac a boisz sie ze zasmiecasz watek to pisz na priv.. ![]() moi rodzice maja 30 rocznice slubu.. co mozna kupic na prezent? bylam dziś w realu ale tych nowych kaszek nestle nie bylo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4297 |
Zakorzenienie
|
Hej Mamuśki
![]() Nie mam ostatnio czasu,bo w niedziele mamy Komunię starszej córki-ranyyy! JUż mam dosyć wszystkiego ![]() ![]() Pozdrawiam Was ![]() Acha,żeby było "śmieszniej", to obydwie moje córy się przeziębiły ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4298 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tez potrzebuje sie wygadac. ![]() Az wstyd sie przyznac, ale ja nic nie kupilam rodzicom na 30-ta rocznice. ![]() ![]() W dodatku w piatek spuchla mi jedna powieka i mam oko do polowy zamkniete. Bylam u okulisty i powiedzial, ze to alergia. Stosuje leki, ale nic nie przechodzi a podobno szybko powinny byc efekty i juz sie martwie (jakbym malo miala zmartwien) ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4299 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny jak macie ochotę się wyżalic to śmiało, zawsze to lżej na wątrobie.
aaliyah - życzę szybkiego powrotu do zdrowia. |
![]() ![]() |
![]() |
#4300 |
Raczkowanie
|
Zdjęcia dodane
![]() Scorpionec, Salomea wielkie dzięki za zrozumienie ![]() Zmykam do wanny, apotem do łóżka na poduszkę elektryczną, bo chyba jest coraz gorzej z moimi plecami ![]() Dobrej nocki życzę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4301 |
Zakorzenienie
|
dziewuszki zalic sie na watku, bedziemy wspierac sie nawzajem
u mnie krucho z pieniedzmy. ale kto nie ma takich problemow... ide sie polozyc, dobrej nocy |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4302 |
Zakorzenienie
|
Katakumba, nie zachęcaj tak, bo kobitkom wile nie potrzeba do lawiny żalów
![]() U mnie też krucho z kasą, ta Komunia nas dobiła-w nieodpowiednim momencie (a nawet roku). No i TŻ też....Ech,może lepiej nie zaczynać-jak mówię-LAWINA ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4303 |
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
dziewczynki wyżalać się i to śmiało (tu czy priv przyjmuje wszystkie potrzebujące
![]() mój tz stwierdził ze odkąd mamy mała to ja się jakaś lajtowa zrobiłam.. a od zawsze mam zdolność wyszukiwania i pamiętania tych lepszych rzeczy.. stwierdziłam ze do czasu kiedy wszyscy zdrowi nie ma się co na drobne rozmieniać i trzeba sie cieszyć tym co jest ![]() a jak coś mnie wk.. (czytaj tz ![]() ![]() ale powiem ze ostanio krzyknelam na niego bo wsadzil kota miski do zmywarki wraz z naszymi i malej rzeczami... i mala uslyszala mnie w akcji i strasznie sie rozpłakała (choc to nie bylo nawet 20% moich możliwośći)... bylam w szoku ze az tak sie przestraszyla.. bidulka.. wiec przy niej staram sie chamować... |
![]() ![]() |
![]() |
#4304 |
Zadomowienie
|
cześć mamusie
![]() melduję się po długiej nieobecności.Muszę teraz nadrobić czytanie wątku bo widzę że sporo naskrobałyście... a ja niestety teraz mam bardzo mało czasu bo srobie ostatnie poprawki mojej pracy mgr ![]() ![]() dzisiaj przeżyłam szok sprzątałam kuchnię a moje dziecko jak zawsze bawiło się na dużej kołdrze na podłodze w dużym pokoju po 5 min zaglądam bo słyszałam że coś tam sobie gadał i zawsze sprawdzam co chwilę czy wszytko oki u niego a mojego synia nie ma ![]() ![]() ![]()
#4305 |
Zadomowienie
|
Edytko a może spróbuj z mamą szczerze porozmawiać, powiedz o swoich uczuciach!!! zapytaj się co mama czuje, może wtedy będzie łatwiej się Wam zrozumieć i porozumieć?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4306 |
Rozeznanie
|
Edyta życzę Ci dużo siły
![]() ![]() Wczoraj byłyśmy na ostatnim szczepieniu. Następne po roku. Mała była cały dzień marudna. Pani dr potwierdziła, że małej wyżynają się ząbki. A dzisiaj jeden przebił dziąsełko i jest już na wierzchu. Dokładnie dolna jedynka ![]() ![]() No i wczoraj skończyły się ciche dni z tż-tem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4307 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Moi tez mają 30 rocznicę, podpinam się pod pytanie ![]() ![]() Cytat:
co do chleba to zalezy, czy będzie tylko do sałatek, czy np jeszcze do bigosu czy czegoś w tym typie. No i czy robisz cały obiad, a sałatki tylko na potem czy sama zimna płyta. Jak robisz cały obiad to bym liczyła jeden chleb na 3-4 osoby, bo ileż tym gościom się jeszcze po głównym daniu zmieści jedzenia ![]() ![]() Cytat:
Zdrowiej, ja tez miałam kilka razy takie problemy alergiczne, albo spuchnieta i zaropiała powieka, albo usta ![]() oj temat rzeka... Zawsze możesz się pocieszyć, że ktoś inny ma wydatków razy dwa ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4308 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry!
Ja dalej chodzę zgięta w pół i martwię się, czy mi się polepszy do soboty ![]() ![]() A co do mamy, to wczoraj powiedziała tacie, że ja się n a nią dąsam, a ona nie wie czemu ![]() Od dwóch dni tż pełni dyżur w nocy i akurat mu się udało całą noc przespać, bo Laurka wcale się nie budziła ![]() ![]() Właśnie zadzwoniła do mnie kierowniczka, czy nie chce mi się przyjsć do pracy 18 i 19 maja ![]() ![]() ![]() Co do tej pustej kopert, to czekam na odpowiedni moment i zagadam tak w żartach, że może zapomniała, czy co ![]() jak moi rodzice mieli w listopadzie 30 rocznicę, to zrobiliśmy zrzutę, bo sami nie wiedzili czego chcą. Mieli sobie dołożyć do wycieczki do Tunezji na którą mieli pojechać przed narodzinami Laurki. W sumie nie pojechali wtedy na tą wycieczkę i pewnie w tym roku na jesieni pojadą. Wiecie co, normalnie strach dziecko zostawic same w łóżeczku ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4309 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Zdjecia super. Widzialam ze wyjelas wkladke z fotelika ![]() Cytat:
![]() A z rodzicami no coz.... Moja mama miala wczoraj urodziny. Dzwonilam do domu, ale zapomnialam o tym i jej nie zlozylam zyczen ![]() Cytat:
![]() A u mnie wszytsko SUPER! No moze poza tym ze Wojtkowi ida zebicha, bo jest bardzo marudny i ma temperaturke. Spi max 20 min i caly czas musze go nosic na rekach ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- Cytat:
![]() Xandra- ja nie pomoge w wyliczeniach. Wszytsko jeszcze przede mna ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4310 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wyjęłam wkładkę jakieś dwa tygodnie temu i małej jest teraz zdecydowanie lepiej. Nie poci się tak bardzo jak wcześniej no i ma teraz o wiele więcej miesca ![]() Wycieczki teraz są zdecydowanie tańsze, więc Scorpionec może jak masz rodzeństwo to zróbcie zrzutę i wyślijcie rodziców na wycieczkę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4311 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja juz od dawna zaprzestałam kładzenia małej na łózku bez nadzoru. Normalnie w pokoju na podłodze rokładam kocyk i tam młoda się bawi. Tylko muszę ją kontrolowac bo czasami znajduję ją na podłodze. Nie wiem jak ona sie przemieszcza. LadyM - jak kogoś sta na prezent za 20tyś to tylko pogratulowac. Dobrze,że u nas w rodzinie nie robi się prezentów typu "postaw się a zastaw się". Wycieczka może i jest dobrym pomysłem jeśli rodzice lubią wyjazdy. A co do mebli do kuchni to powiem wam ciekawostkę. Okazało się że brat mojej księgowej robi meble kuchenne dla kilku firm. Po dłuższej wyszło na jaw,że kuchnia za 20 tys i ta za 2-3 jest robiona z tych samych materiałów tylko za firmę się płaci. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4312 |
Zakorzenienie
|
ehhhh
ja edytka nie wytrzymalabym z taka mama, moze dlatego ze ze swja mieszkam 2tys km ode mnie, wiec jak juz sie widze to jest swieto. ale tez moja mama nie ma takich jazd. choc tak na dobra sprawe potrafi mi wjezdzac na psychike od dwoch nocy mloda jest na "odwyku" od nocnego jedzenia. i powiem wam ze ciezko. bo zje o tej 1 w nocy polowe tego co jej dwalam, ale potem co godzine sie budzi i smoka żąda. skaranie boskie, kiedy jej zaswieta w glowie ze nie bedziemy jesc w nocy? no nic, ja tam zacieta i uparta jestem, moge wstawac do niej, w ten sposob wszytskiego sie nauczylysmy to i to przebrniemy. tylko musze ja mocniej nakarmic przed pojsciem spac pogoda do kitu lady m, piszesz ze masz podwojene wydatki. przepraszam, ale to zdecydowanie poprawilo mi humor ![]() ide dac dziecku jesc dzis probujemy rybe ze sloiczka. zobaczymy choc polka wciaga wszytsko co jej dajemy edit - ryba (tunczyk) wszedl bez problemu... co za dziecko, nie ma zadnych oporow przed jedzeniem nowego ![]()
swoje rady zwin w ciasny rulonik i rozwaz znaczenie slowa "czopek" Haters gonna hate. Potatoes gonna potate. Edytowane przez katakumba Czas edycji: 2009-05-13 o 14:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#4313 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4314 |
Rozeznanie
|
dziewczyny ja tylko na chwile, dzis bylam pierwszy raz w pracy, tesknilam strasznie, a rano mialam takiego stresa, czy Kasia nie bedzie babci plakac, ale wszystko super! kasia grzeczna, jadla, bawila sie i spala, jestem z niej dumna!
pozdrawiam i uciekam! |
![]() ![]() |
![]() |
#4315 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mam przyklejone kapsiplastry (czy jakoś tak) na te moje korzonki i piecze mnie niemiłosiernie. próbowałam się zdrzemnąć razem z Laurką ale nie idzie leżeć ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4316 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja też strasznie się kłóciłam z mamą,dopóki się nie wyprowadziłam, bywało,że nie odzywałysmy się do siebie ponad pół roku-nic a nic (zwykle godziłysmy się na jakieś szczególne okazje,np. przed Bozym Narodzeniem ![]() ![]() Słuchajcie,czy mogę podać Emilce kropelki do nosa bez konsultacji z lekarzem?? Poprzednio używałyśmy Nasivin,a teraz ma katar - bez innych objawów,więc na razie nie chcę iść do zaminowanej wirusami przychodni. Mam nadzieję,że nie pogorszy się jej do Komunii ![]() Dobranoc ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4317 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() edyta zdjęcia śliczne!!! katakumba gratuluję samozaparcia w odwyku nocnym, mnie na razie brak cierliwości, ale muszę się w końcu zmobilizować my dzisaj kończymy 5 miesiąc, szkoda że z tej okazji katar się przypałętał...
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4318 |
Zadomowienie
|
Szamanka -
![]() ![]() ![]() ![]() Xandra- ja bym nie podawała bez konsultacji. Chociaz moze mi i łatwo tak mówic, ale moze woda morska pomoże. A nie możesz zadzwonic do przychodni i sie spytac?? Wczoraj odbyło się szczepienie, ostatnie na pneumo. Martusia nawet nie jękneła, skrzywiła się tylko. Dzielna dziewczynka ![]() ---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ---------- Właśnie zobaczyłam zdjecia - Edytko _Laurka wyglądała przecudnie, jak laleczka. I ta czapeczka , buciki, wszystko dopięte na ostatni guzik. |
![]() ![]() |
![]() |
#4319 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Na razie ściągam jej gile bardzo często,ale na razie nie psikam wodą morska,bo gilki ładnie wychodzą-nie chcę też jej dokładać jakiś płynów w nosku.Jak zgęstnieją,to będziemy wtedy rozrzedzać.Wczoraj wieczorem Emilka pare razy tarła uszko i już mam schizy,że będzie zapalenie ucha ![]() ![]() Zapraszam do obejrzenia mojej Pyzy w albumiku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4320 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Przy pierwszej chorobie lekarz zalecil nam podawanie 5 kropel vit. C (Cebionu) i 2,5 ml wapna dla dzieci x2 dziennie. Wojtek wazyl cos ok 7 kg. Niestety nie pomoglo, bo bylo juz za pozno. Tym razem jak tylko dostal kataru odrtazu zaaplikowalam mu to samo i odpukac katar przechodzi ![]() ![]() Witamine i wapno jeszcze bierzemy. Katar prawie przeszedl. Bylam u pediatry we wtorek ze wzgledu na to ze Wojtek strasznie marudzil i plakal caly dzien, do tego mial lekka goraczke. Lekarka powiedziala ze dobrze zrobilam podajac jak wyzej. Nic nie poszlo na oskrzela ![]() No a marudzenie i tempka prawdopodobnie od zebow ![]() Cytat:
I sie nie zadreczaj. My jestesmy na piersi i Wojtek bral juz antybiotyk, a teraz ma katarek ![]() ![]() Edytowane przez skylie Czas edycji: 2009-05-14 o 10:20 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:07.