|
Notka |
|
Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#4291 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 593
|
Dot.: Sposoby na przyspieszenie porostu w³osów- czê¶æ III
Witam
![]() mia³am w³osy za ramiona, ale strasznie zniszczone farbowaniami, ¶cie³am wiêc do¶c krótko na boba, teraz chozia¿ wygl±daj± zdrowiej, ale s± zniszczone i tak, jest ich malutko wypadaj±, przesta³am ju¿ farbowaæ. Od tyg. nie u¿ywam suszarki, myje w³osy elseve z selenem, p³uka mi trochê te czarne w³osy(wreszcie). Naczyta³am siê troche na forum i kupi³am dzi¶ ![]() *pokrzywê do picia *belissê *wax-a *seboradin balsam mam nadziejê,¿e pomo¿e mi to zapu¶ciæ w³osy, no i, ¿e od¿yj±. Nie jestem tylko pewna czy mogê to stoswaæ z tabletkami anty ![]()
#4292 |
Rozeznanie
|
Sadzac po waszym doswiadczeniu, myslalm,ze dostane jakas odpowiedz, ale skoro nie to tylko mi przykro, nara
![]()
#4293 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 384
|
Cytat:
do wszystkich osob w watku: prosze o zaprzestanie dyskusji na tematy wlosowe niezwi±zane z przyspieszaniem porostu, na to jest miejsce w innych watkach, ostrzegam, ze kolejne offtopy o prostownicach, nozyczkach, nawilzaniu bede bezlitosnie kasowac posty nie na temat z 3 ostatnich stron przenioslam do w±tku "Walka o zdrowe i piêkne wlosy", tam mozecie kontynowac dyskusje niezwiazane z przyspieszaniem porostu. a typowo luzne rozmowy mozna bezkarnie prowadzic w watku https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=14273349 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4294 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 52
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez Angel22 Czas edycji: 2009-09-29 o 21:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4295 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 75
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4296 |
Rozeznanie
|
Dziekuje wszystkim za odpowiedzi, jestem juz spokojna.
a co do waxa to mam wlosy po nim jak po normalnej odzywce, wiec zaczynam sie zastanawiac czy to wogole pomoze odbudowac moje wlosy. A jesli chodzi o seboradin to mam wrazenie ,ze bola mnie po nim cebulki, tak jakbym caly dzien chodzila w ciasnym kucyku, a wlosy i tak na drugi dzien mam przetluszczone, tyle sie naczytalam a teraz jestem troche rozczarowana. Niewiem czy mi to wszystko co kolwiek pomoze, zostara wiara w witaminy i ziolka. Czy, ktoras z was tez tak miala??
#4297 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 247
|
ja siê zdecydowa³am u¿ywaæ systematycznie elektrycznej maszynki do masa¿u g³owy, bo kompletnie nic na mnie nie dzia³a, ¿adne wcierki, cud od¿ywki, suplementy, a nawet zauwa¿y³am ostatnio, ¿e mi Nisim Fast spowolni³ odrost w³osów
![]()
#4298 |
Przyczajenie
|
Kupi³em sobie dzisiaj szampon Gliss Kur HAIR ACTIVE chce zapu¶ciæ w³osy z tego wzglêdu ¿e chcê jak najszybciej ¶ci±æ czarne w³osy a nie chce siê ¶cinaæ na je¿yka
![]() ![]() Jestem tu nowy jak co¶ :P...
#4299 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 311
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4300 | |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 82
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4301 |
Przyczajenie
|
Kurcz±tko... Nie pozostaje mi nic prócz czekaæ lub wydaæ nastêpne pieni±dze na od¿ywki lub ten tonik na stymulacjê w³osów...
#4302 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 82
|
Ogólnie po tej firmie nie spodziewalabym sie jakichkolwiek efektow. Najbardziej polecany jest Nisim Fast, ale drogi. Poczytaj w±tek o tym. No i wiadomo- wcierki, suplementacja, picie ziól... ale na wszystko trzeba cierpliwosci no i to i tak nie gwarantuje efektow...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4303 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 8 975
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4304 |
Przyczajenie
|
jestem tutaj nowy i jeszcze nie wiem co dok³adnie siê jak robi, w sk³adzie pisze ¿e zawiera winian karnityny który stymuluje czynnik wzrostu w³osa tylko tyle pisze
![]()
#4305 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 8 975
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4306 | |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 18
|
Dot.: Sauna a kondycja w³osów po... i wp³yw na ich porost... ???
---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ----------
Witam serdecznie ![]() Przeczyta³am ca³y w±tek ![]() Obecnie mam w³osy mniej wiêcej do ³opatek (cieniowane niestety), a marz± mi siê takie do pasa ![]() Obecnie stosuje to co wiêkszo¶æ wiza¿ianek: - wax zagraniczny - maseczka z nafty, zó³tka, olejek rycynowy, miodu i cytryny - Joanna rzepa szampon i odzywka - szampon z kofein± Yung czy jako¶ tak, nie pamietam ;p - ampu³ki Radical - od¿ywka wzmacniaj±co-regeneruj±ca Radical - olejek stymuluj±cy porost w³osów Khadi - Bellisa - serum na koñcówki Gliss Kur lub Avon lub jedwab Biosilk Oczywi¶cie nie wszystko na raz ![]() Zamówi³am na Mazid³ach pó³produkty i mam zamiar robiæ wcierkê któr± zaproponowa³a Maria221 plus dodawaæ kofeinê do Waxa. Podcie³am zniszczone koñcówki gor±cymi no¿yczkami u fryzjera, wiêc teraz spokojnie mogê zapuszczaæ k³aczki ![]() Pozdrawiam wszystkie ![]() Cytat:
Edytowane przez Jaq Czas edycji: 2009-09-30 o 18:14 Powód: duble |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4307 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 384
|
Cytat:
![]() najbardziej polecalabym kupienie toniku Neril, ale skoro nie jestes przy kasie, kup sobie wode brzozow± lub pokrzywowa, dostaniesz je w malych drogeriach, sklepach z chemia, kioskach, jest tania, to koszt 3-5zl, wcierasz najlepiej codziennie po umyciu wlosow. staraj sie zdrowo odzywiac, jedz sporo warzyw, najlepiej zielonych, jajek oraz ryb, od siebie polecam tez wcinanie kielkow, szczegolnie rzezuchy, to bomba witaminowa dla wlosow |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4308 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 904
|
dzis w markecie wpad³a mi w oko w³asnie woda pokrzywowa
![]() i zakupi³am, na razie jestem po pierwszej aplikacji, ciekawe, czy zadzia³a na porost moich w³osów ![]() ![]()
Trójkowa mama ![]() ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkê kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() ![]() zapuszczam grzywkê 31.12.2014: 21cm. |
![]() ![]() |
![]() |
#4309 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 309
|
Mo¿e pora roku i takie wrazenie...wszak jesien i w ogole
![]() ![]()
#4310 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 673
|
co do zwolnienia to ja tez zauwazylam ze jakos wolniej rosn±... juz pogoda nie ta malo slonka.. nie wiem od czego to zalezy.. no ale nie jestem zadowolona
![]()
#4311 |
Przyczajenie
|
stosuje juz nisim fast przez ponad miesiac... i zero efektow
![]() ![]()
Wloski (04.10.2010)- zaczynamy ![]() Edytowane przez vannesalp Czas edycji: 2009-10-01 o 12:58 Powód: odnaleziony watek ze skaldem gliss kur active szampoo |
![]() ![]() |
![]() |
#4312 |
Wtajemniczenie
|
znalaz³am na allegro Olejek Mahabhringaraj
ponoc wp³ywa na porost w³osów porównywalnie do preparatów na bazie minoxidilu... ciekawa jestem, czy by go nie wypróbowac, mia³a która¶???
Trójkowa mama ![]() ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkê kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() ![]() zapuszczam grzywkê 31.12.2014: 21cm. |
![]() ![]() |
![]() |
#4313 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 992
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4314 |
Przyczajenie
|
codziennie lub bardzo okazjonalnie co drugi dzien. ale jeszcze zostalo mi tego szamponu, wiec moge sie mylic co do jego skutecznosci. ogolnie wlosy slabo mi rosna, w ciagu 6 miesiecy urosly mi tylko 3 centymetry... koszmar i masakra
![]()
#4315 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 14 498
|
A s³ysza³y¶cie mo¿e o ampu³kach FARMONA Radical? Maj± bardzo dobre opinie w KWC:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...st-wlosow.html Ja sama mam zamiar przetestowaæ po wyp³acie, bo nie do¶æ, ¿e moje w³osy wolno rosn± to teraz na jesieñ strasznie wypadaj± ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4316 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ---------- Cytat:
mialam je , ale mialam 1 opakowanie a ponoc trzeba uzyc dwa zeby byly efekty. po zuzyciu calego opakowania wlosy "skoczyly" jakies 5-8 mm a pozniej rosly juz swoim normalnym tempem.
![]() |
#4317 | |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 18
|
Cytat:
Poza tym nie wiem czy ja je dobrze u¿ywam. Tzn. mam tak gêste w³osy, ¿e ciê¿ko mi siê dostaæ w skalp g³owy, i w sumie po³owa, jak nie wiêcej ampu³ki, zostaje we w³osach ![]() Ampu³ki kupi³am (miesiêczna kuracje) za 60 z³ z gratisem tabletek Radical (2x16 tab.). |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4318 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Sposoby na przyspieszenie porostu w³osów- czê¶æ IIImialam je , ale mialam 1 opa
Cytat:
hmmm, brzmi kusz±co ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#4319 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
u mnie akurat z tym nie bylo problemu bo jak je uzywalam to mialam prawie £ys± g£ówkê , tak¿e w skalp szlo, nie ma co ![]() mo¿e tak± metod± ¿e robisz przedzialek nakladasz i pozniej troche dalej przedzialek i znow nakladasz, i tak w kolko. Nie wiem umiejêtnie wytlumaczylam ![]()
![]() Edytowane przez legallybrunette Czas edycji: 2009-10-02 o 08:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4320 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 831
|
Dot.: Sauna a kondycja w³osów po... i wp³yw na ich porost... ???
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:11.