![]() |
#4291 | |
Raczkowanie
|
Dot.: tabletki YAZ - zbiorczy!
Cytat:
Ja zaczynam brac 2 opakowanie Yazu. Powiem Ci ,ze ból jajnikow mnie nie opuszczał. Czasem pobolewaly mnie mocno, a czasem mniej albo wcale. Ale zdarza sie ,ze bolą. Mnie to jeszcze dodatkowo piersi bolą,moze troszku urosną =P ---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- Zobacze co to bedzie po 3 opak. Yazu ;]. Mam nadzieje , ze nie bede musiala zmieniac na inne. Ale póki co, trzeba czekac, az wszystko unormuje sie w ograniźmie. Nie ma co tak szybko rezygnowac.;] |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4292 |
Przyczajenie
|
Witam,mam pytanie:3 dni temu mialam straszne wymioty,tabletke najprawdopodobniej zwymiotowałam,następnego dnia zażyłam wraz z tabletką z "kolejki"(12 tabl.)dodatkową z zapasowego blistra,no i tu pojawia sie pytanie:czy obojetne bylo którą z różowych tabletek wzięłam dodatkowo?przeglądałam forum i zdania na ten temat były różne...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4293 |
Raczkowanie
|
heh no własnie nie łykenałam bo nie wiedziałąm czy tak mozna.... i biore je normalnie dalej i nie wiem keidy bede w pełni zabespieczona..... ???
|
![]() ![]() |
![]() |
#4294 |
Zadomowienie
|
Hm zaciekawił mnie ten ból jajników, może ktoś doświadczony się wypowie. Czy coś jest nieprawidłowego gdy bolą jajniki?
---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ---------- nikt nie wie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4295 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ja Yaz dostałam właśnie głównie z powodu bolących jajników, no i miałam zapalenie jajnika wcześniej, z początku trochę bolały i parę godzin przed jak mam dostać @ ale tak to jest ok, jestem na 3 opakowaniu jak na razie ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4296 |
moderatorka też wizażanka
|
Ja jestem już po różnych tabletkach. Stediril (?), Diane 35, Yasmin, teraz jeszcze biorę Yasminelle, ale następne recepty mam na YAZ.
Mnie bolą jajniki, gdy nie mam miesiączki (lub tylko jeden pobolewa) dlatego, że mam zespół policystycznych jajników. Wiem, że na pewno dlatego mogą boleć, ale pewnie jest wiele innych przyczyn. |
![]() ![]() |
![]() |
#4297 |
Zakorzenienie
|
no moje Yaziątka
![]() ![]()
#4298 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
w takich wypadkach, ZAWSZE, i to jak najprędzej łyka się pominiętą tabletkę! Tego to ja nie wiem.. gdyby to była 24 tabletka, pewnie obyłoby się bez problemu, ale tak w środku cyklu? ![]() Marwari, będziemy tęsknić ![]()
![]() |
#4299 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4300 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Powtórzyl sie moj problem sprzed 2 tygodni. Jestem na 3 tabletce 2 opak. o 22 zazylam tabletke, zrobilo mi sie strasznie nie dobrze, żołądek strasznie mnie bolał,mialam nudnosci ale probowalam je przetrzymac do 5 godzin, zeby tabletka sie wchlonela. ( a i tak by sie nie wchłonęła- glupie moje myslenie) No ale o 1:30 wymiotowalam ( z powodu zmieszania roznych potraw) Wzielam tabletke nastepna z tego samego opakowania. Taka sytuacje mialam przy 1 opak. I Kiklanascie razy czytalam co zrobic w tej sytuacji. I napisane jest tam ,ze trzeba zazyc tabletke z rezerwowego blistra ( nie posiadam). W tamtym miesiacu zjadlam 27 tabletek z 1 opak. I wydaje mi sie , ze to byla zła opcja. Nie wiem co robic teraz , czy dokupic sobie specjalnie rezerwowy blister, zeby miec tabletki w razie gdyby takie sytuacje sie powtarzaly. Czy zjedzenie 27 ,a nie 28 tabletek nie ma roznicy..? |
![]() ![]() |
![]() |
#4301 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#4302 |
Raczkowanie
|
tylko własnie chodzi o to nie wiem czy czytałas wczesniej pisałam ze ja ją zazyłam ale miałam biegunke... chwilke potem..
|
![]() ![]() |
![]() |
#4303 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
może się mylę,ale ja się tak zapatruję na to wszystko. a co do wielu pytań na forum. czytajcie ulotkę. jeśli nie macie jej przy sobie, jest na stronie yaz.com.pl. ta ulotka naprawdę wyjaśnia przynajmniej 3/4 problemów, o które pytacie drogie wizażanki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4304 |
Przyczajenie
|
Chodzi o to, że jest mniejsza przerwa miedzy tabletkami z hormonami, a co za tym idzie (a bynajmniej tak ma być) mniej skutków oboczonych. No chyba że którejś z nas całkiem hormony nie służą. To bez względu na tabletki będzie źle. :/
![]() |
#4305 |
Raczkowanie
|
![]()
[QUOTE=kaktusica;14001085]Zdecydowanie dokupic. A co, jak taka sytuacja powtórzy się nie raz, ale dwa czy trzy razy w miesiącu? Wtedy to już będzie problem.. Bo gdy bez jednej można się obejść, bez dwóch już raczej niekoniecznie.[/QU
Tak tez zrobie, bo to najlepsza opcja. Ale wlasnie interesuje mnie , czy to ze wzielam 23 rozowe tabletki i 4 plabeco ( w czasie brania tabletek plabeco kochalam sie) Normalnie dostalam okres po4 tablece ))nie zmniejszylo ochrony przed ciążą. Strasznie panikuje, ta mysl nie daje mi spokoju .. |
![]() ![]() |
![]() |
#4306 | |
Zadomowienie
|
[QUOTE=sobolesiaa;14010870]
Cytat:
Spokojnie, wiele Yazowiczek brało 23+4 bo nie mialy dodatkowego opakowania i bylo ok, nie warto sie martwic ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4307 |
Przyczajenie
|
Witam drogie Yazowiczki
mam takie pytanie, jestem na 7 opakowaniu 18 pigulce i tak sie zastanawiam czy fakt ze wystepuje u mnie bol piersi jest normalny, nie jest on szczegolnie uciazliwy jak to bylo na poczatku mojej przygody z yazem ale jednak. Wczesniej nie zwrocilam na niego szczegolnej uwagi i sie zastanawiam czy to moze poprostu przez fakt ze niedlugo powinno wystapic krwawienie z odstawienia. Edytowane przez pisadlo Czas edycji: 2009-09-01 o 19:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#4308 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jezeli bol piersi wystepuje przed krwawieniem to wszystko jest ok, to oznaka zblizajcego sie krwawienia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4309 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4310 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny mam poważny problem ;( ... byłam na wyjeździe później zachorowałam nie było mnie w domu i nie miałam jak się skontaktować z lekarzem ponieważ kończy mi się opakowanie (!) a nie mam recepty na drugie ... sekretarka lekarza pow ze mogę mieć wizytę najwcześniej 24 .09 ... czyli nie bd spożywac tabletek przez 20 dni
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4311 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4312 | |
Przyczajenie
|
---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez madzia13005 Czas edycji: 2009-09-02 o 10:11 Powód: błąd |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4313 |
Przyczajenie
|
poszlam do rodzinnego
![]() ![]() mam jeszcze jedno pytanie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4314 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
można, ale trzeba dodatkowo sie zabezpieczać ![]()
Motocyklistka ![]() ![]() Suzuki GSX 600F ![]() "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4315 |
Przyczajenie
|
Czytałam te wszystkie posty dotyczące dodatkowego opakowania, że zaraz poszłam kupić (od początku przygody z YAZem mam zapasowe w szufladzie)
![]() YAZ już się u mnie zadomowił- zaczęłam właśnie 5 opakowanie i nie mogę narzekać. Nic mnie póki co nie boli, stan cery się nie poprawił i nie pogorszył, piersi jakby ciut większe, ale być może wmawiam to sobie. ![]() Rozwiewam wszelkie wątpliwości niedowiarków związane z kochaniem się z TŻ : podczas tabletek placebo, przy pierwszych tabletkach z pierwszego opakowania, po 2-3 godzinnym opóźnieniu zażycia tabletki, po łączeniu tabletki z alkoholem, przy opóźnieniu i alkoholu. NIE zajdziecie w ciążę jeżeli powyższe sytuacje się wydarzą. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4316 |
Zadomowienie
|
ja dziś 3. tabletka placebo, dostałam krwawienia, ale coś mnie zastanawia, w sumie nie wiem dlaczego bo już się upewniałam w aptece, ale w wątku o interakcjach nie dostałam odpowiedzi a jestem ciekawa waszej opinii, mianowicie czy betablokery jakoś wpływają na tabletki? konkretnie Concor Cor 2.5mg
pytam ogólnie o betablokery, bo coś czuję że ten będę musiała niedługo zmienić na inny.
#4317 |
Rozeznanie
|
A ja mam pytanie,pewnie już było zadawane, ale przy przeszukiwaniu wątku wyskoczyło mi chyba z milion postówi trudno było mi szukać.. Jestem przy 1 op., wzięłam w pierwszy dzień cyklu, i normalnie powinno być już po okresie a tymczasem trwa trwa i narazie nie widać końca. To normalne?
![]() |
#4318 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
tak, to normalne. chyba że leje się z Ciebie i przypomina to krwotok, no mnie by to zmartwiło.
![]() |
#4319 |
Rozeznanie
|
Nie leje się
![]() ![]()
![]() |
#4320 |
Przyczajenie
|
Hej laseczki
![]() Mam ogromny problem jeśli chodzi o Yaz... ![]() Mianowicie... W pon zakończyłam przyjmowanie 8 opakowania Yaz-u... ![]() I wystąpił mały problem... Ponieważ moja wizyta za granicą sie trochę przedłużyła z nie mojej winy (o 2 dni) i nie mogę przyjąć dwóch pierwszych tabletek!!! ![]() A opakowanie dodatkowe zostawiłam w Polsce... ![]() Dopiero jutro mam możliwość przyjęcia tabletek. I nie wiem jak je mam przyjmować... ![]() W ulotce pisze że jeżeli pominięto więcej niż jedną tabl - a w moim przypadku taj jest, (1-szą tabl. z nowego op. powinnam przyjąć wczoraj o 21...) - to należy sie skonsultować z lekarzem, a mój lekarz ginekolog bedzie "dostępny" w połowie września !!! ![]() Moze któraś z Was rozmawiała o takiej sytuacji z lekarzem...??? Liczę na waszą pomoc - bo kurcze nie za bardzo mogę sobie pozwolić na co najmniej miesiąc przerwy w tych tabletkach... Bo przyjmuje je już ponad pół roku i nie chce organizmu nastawiać na niepotrzebne wahania hormonalne ![]() Pozdrawiam i liczę na jakaś rade ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:54.