|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4291 |
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII
Moje W/U, proszę o ocenę
![]() I. Duża grahamka, jedna połówka z jajkiem na twardo, sałatą i ogórkiem, druga z białym serem i łyżeczką konfitury porzeczkowej. II. Sałatka owocowa: pół jabłka, pół banana, dwie mandarynki, jogurt naturalny, łyżeczka miodu i duuuużo płatków migdałowych. III. Micha kapuśniaku, naleśnik pełnoziarnisty ze szpinakiem. IV. Kromka grahama z makrelą wędzoną, kawa z mlekiem, dwie kostki gorzkiej czekolady. V. Serek wiejski z pomidorem i szczypiorkiem. |
![]() ![]() |
![]() |
#4292 |
Raczkowanie
|
Czesc! niewiem czy mnie kojarzycie, kiedys juz tu pisalam, ostatnio niestety porzucilam swoja diete czego teraz bardzo zaluje, ale juz wracam na R, (jeszcze dzis z malym grzeszkiem) i prosze o ocene
![]() śn. 2 kromki chleba żytniego z margaryna, sałatą, plasterkiem wędliny i plasterkiem sera żółtego p. prince polo, jablko (pozno wstalam dlatego nieduzo tutaj jest) ob. kapusniak z ziemniakami (duza porcja) podw. garść orzechów ziemnych, jogurt naturalny kol. sałatka z tuńczyka, sałaty, jajka, fasoli z puszki, ogorka kiszonego Chyba malo bialka dzis zjadlam przez to ze nie ma go w obiedzie.
>Sztuka życia: móc zaspokoić głód zachowując apetyt.< Edytowane przez martto Czas edycji: 2009-05-08 o 22:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#4293 | |||
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
![]() ![]() Podpis pod nickiem to mi admin złośliwiec podarował ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4294 |
Raczkowanie
|
Dziękuję za ocene lexie
![]() Jutro juz bedzie lepiej, dzis to jeszcze wprowadzalam sie w diete ![]() i tak jestem z siebie dumna ze nie rzucilam sie znow na jedzenie wieczorem jak to ostatnio bywalo.
#4295 |
Wtajemniczenie
|
Znów się jakoś kiepsko czuję :/
Moja R: 1. 2 cienkie kromki kwadratowe, plasterki polędwicy, gruba warstwa makreli wędzonej, plastry pomidora,ogórków, malutkie jabłko, niecały kubek mleka 2% 2. mały jogurt nat. z otrębami, łyżką mieszanki studenckiej, łyżeczką słonecznika, pół grahamki z twarogiem półtłustym i pomidorem 3. 50g ryżu, surówka z czerwonej kapusty (z olejem), kotlety sojowe szt. 5, łyżka orzechów trening 1,5h + rower 7km 4. sałata, rzodkiewki, cebula, serek wiejski zwykły Proszę o ocenkę ![]() PS. Chyba jestem uzależniona od sportu- te endorfiny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4296 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Orzeszek, GummyKammy - dziękować ![]() ![]()
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4297 |
Raczkowanie
|
Witam dziewczynki
![]() Moje Rrrrr, w nadziei, że ktoś zerknie ![]() Śniadanie: Grahamka, połowa z twarożkiem wiejskim oraz dwiema dużymi rzodkiewkami, a druga połowa z serkiem topionym (wiem, że jest zabroniony i niezdrowy, na codzień go nie jem, lecz teraz nie za wiele miałam w lodówce ;-p) plus kilka plasterków pomidora. Posmarowane cieniutko masłem. 2Śniadanie: Sałatka owocowa (kiwi, banan, brzoskwinia, ananas), bądź serek homogenizowany z kilkoma orzeszkami/migdałami. Obiad: Kotlety sojowe z odrobiną jogurtu naturalnego z czosnkiem, bazylią i przyprawami, oraz młoda kapusta. Być może 1/3 woreczka kaszy gryczanej. Podwieczorek: Dwie gałki lodów, sorbetu (truskawkowego i cytrynowego) bez wafelka ![]() Kolacja: Sałatka grecka (Kilka oliwek, sałata, ogórek, pomidor, cebulka, papryka, kilka kostek fety light, w sosie vinaigrette na bazie dwóch łyżeczek oleju z siemienia lnianego i kiełków pszenicy) Może być :->? Plus dodatkowe pytanie do Was, dziś rano oglądałam program na TVN Style i dowiedziałam się, że nie powinno łączyć się węglowodanów z białkami... Dlaczego? Jak to w koncu jest? Niewskazane jest połączenie węgli z tłuszczami, czy węgli z białkami? ;-)
Wygrywa tylko ten, kto ma jasno określony cel i nieodparte pragnienie, aby go osiągnąć. Problem jest wtedy, gdy okazuje się, że nie jesteś ideałem, dla swojego ideału... 57-56-55-54-53-52-51-50 Edytowane przez 6sweetextreme9 Czas edycji: 2009-05-09 o 09:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#4298 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moje u/p 1. 2 kromki chleba orkiszowego usmazonego w jajku a do tego na kazdej: przecier pomidorowy, musztarda, jakis ostry sos, szynka, ser zolty, salata, cukinia, pomidor, przyprawa tzazyki; 2 czekoladki z bombonierki (orzech i toffi), pol szklanki Lifta 2. 200ml jogurtu kokosowo-pistacjowego, lyzka sloneczika, 3 lychy musli 3. 100g ryzu pelnoziarnistego z twarogiem i truskawkami, posypany cukrem, chupa chups ![]() 4. 2 galki lodow (kokos, bakalia) z posypka czekoladowa 5. Kielbaska z grilla albo szaszlyk miesno-warzywny z chlebem pszennym i musztarda i ketchupem (lubie to polaczenie) prosze o ocene ![]() odkrylam ze na 2000 waga stoi wiec bede dodawala dalej ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4299 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4300 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4301 |
Zakorzenienie
|
Moja dzisiejsza R,prosze o ocene.
Sn: owsianka(100ml wody,100ml mleka 1,5%,4łyzki płatków owsianych,100gr serka wiejskiego,jablko,cynamon ) 2Sn: dwie duze kromki chleba pelnoziarnistego(razem 100g),100gr serka wiejskiego,liscie salaty,2plastry wedliny z kurczaka,pomidor,oregano, jablko O: tunczyk wsw,uduszone 2cebule,5pieczarek,brokul y,3lyzki ryzu brazowego P:serek homo nat,pomidor,salata,oregan o K:dwa jajka na twardo,pół ogórka chyba to 2sn za duze bylo?
Yesterday I was sad Today I am happy Yesterday I had a problem Today I still have a problem But today I changed the way I look at it Edytowane przez orzeszek01 Czas edycji: 2009-05-09 o 10:24 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4302 |
Rozeznanie
|
Uuu...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4303 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie przesadzajmy.Lody są najzdrowszymi "słodyczami" ![]() ![]()
![]() |
#4304 |
Raczkowanie
|
to ja podam moje sobotnie Uuu.
Śniadanko - na czczo kubek ciepłej wody z cytryną, potem rogal graham z ziarnem (bułka grahamka w kształcie rogala, poobklejana słonecznikiem, sezamem, siemieniem i ptakami owsianymi ![]() ![]() 45min (ok 5km) spaceru, w tym 2km z 8kilogramowym workiem kory leśnej na plecach :P II Śniadanie - serek wiejski z dużą łyżką dżemu jagodowego, słonecznikiem, orzechem włoskim i połówką, tym razem małego, rogala graham 30 min stepper, 15 min twister, rozciąganie Obiad - polędwica wieprzowa smażona na oliwie z oliwek, smarowana musztardą ostrą, pół woreczka ryżu dzikiego z połączeniu z parabolicznym (i tu mam pytanie, ryż paraboliczny to zdrowy jest? Bo biały w końcu... A w sklepie innego nie mieli, wiec z musu wzięłam :P A dzikiego to jak na lekarstwo w woreczku jest), Surówka z tartej marchwi i jabłka z sokiem z cytryny, sałata z rzodkiewką i koprem Podwieczorek - 2x jajko na twardo, z żółtek zrobiona masa (chrzan, koper, plaster szynki drobiowej, papryka ostra) Kolacja - TŻ mnie gdzieś wyciąga do miasta, wiec obawiam się, ze kawałek pizzy wpadnie... Ale jeśli będę się dzielnie trzymać, to sałatka z tuńczyka i najróżniejszych warzyw ![]() 1,5l wody niegazowanej, herbata czerwona
![]() |
#4305 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4306 |
Rozeznanie
|
Moje dzisiejsze R
![]() 1.Owsianka (4 łyżki płatków,2 otrębów pszennych),cynamon,mandar ynka i jabłko (wiem,nie ma białka,ale jakoś nie mogę się "przystosować" do jedzenia go na śniadanie ![]() 2.Grahamka z sałatą,ogórkiem,rzodkiewk ą,papryką,makrelą wędzoną i rzeżuchą garść orzechów (laskowe,migdały,włoskie) <wr,nie wiem po co je jadłam> ![]() 3.warzywa na patelnię i 1/3 woreczka kaszy gryczanej (tych warzyw było naprawdę sporo) 4.ryba (gotowana) bieganie (nie wiem ile dokładnie,ale myślę,że pół godziny spokojnie będzie :P) kiwi 5.jajko na twardo Proszę o ocenę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4307 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny proszę o ocenę dzisiejszego RRR
![]() śniadanie: 2 kromki chleba pełnoziarnistego, 50 g twarożku, 2 plastry szynki drobiowej, trochę papryki, 2 rzodkiewki drugie: 250 g kefiru, 2 łyżki płatków Bran Flakes, garść mieszanki bakaliowej obiad: bigos na mięsie z kurczaka kolacja: jajecznica z 2 jaj ze szczypiorkiem i papryką na teflonie i jak? |
![]() ![]() |
![]() |
#4308 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() No wiesz zmieni sie to na pewno, no ale teraz przynajmniej wiem gdzie robie vledy i moge je korygowac ;] aa i czekam na Twoj jadlospis ![]() motywacje prosze :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4309 |
Zadomowienie
|
Witam serdecznie! Jestem tu nowa, niewiele wiem o redukcji i tych sprawach... Jednak w najbliższym czasie mam zamiar się z tym zaznajomić
![]() Śniadanie: kromka wieloziarnistego posmarowana serkiem wiejskim + jajko na twardo 2 śniadanie: Activia Obiad: (zwykle jadam to, co zrobi mama tylko w mniejszych ilościach...) żurek (taki na maślance z jajkiem i ziemniakami), porcja średniej wielkości Zaraz po obiedzie jabłko. Niegdyś po obiedzie obżerałam się słodyczami i ciężko mi teraz nie jeść nic po tym posiłku, więc zwykle pozwalam sobie na jakiś owoc lub warzywo... czy to źle? Podwieczorek: banan + Activia (uwielbiam ten jogurt) Kolacja o 19.00: jajko i trochę serka wiejskiego. Może dodam pomidor. I jak? ---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ---------- Dodam jeszcze, że codziennie rano ćwiczę jakieś 20 minut (głównie brzuch), wieczorem również. Ponadto dziś przed podwieczorkiem byłam na prawie 2-godzinnej wycieczce rowerowej, więc przyjechałam niesamowicie głodna. Innym razem pewnie wybrałabym sam jogurt lub banan ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4310 | ||
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale ostrzegam, że żadna ze mnie wybitna specjalistka ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4311 | |
Wtajemniczenie
|
/
Edytowane przez airwaves Czas edycji: 2009-05-09 o 21:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4312 |
Raczkowanie
|
Dzisiejsze U: może ktoś oceni
![]() Śn: pełna miska kaszy gryczanej na mleku 2%(szklanka) ze słodzikiem, 2 kromki orkiszowego z masłem(dużo),jajkiem,sała tą,rzodkiewką i papryką II śn: 100g wieśniaka ze startym jabłkiem+2 łyżki owsianych, 3łyżki musli tropikalnego ; mała kromka orkiszowego z musztardą ,sałatą,rzodkiewką i szczypiorkiem w miedzyczasie duża marchewka O: ziemniaki, jajko sadzone na oliwie, duuużo zasmażanych gorących buraczków, dużo kiszonej kapusty + przyprawy, natka pietruszki deser: big milk P: ok 30 g słonecznika i garść fistaszków K: (właśnie skonsumowałam ![]() może wpadnie kawałek pizzy ale mam nadzieję,że będę się dzielnie trzymać ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4313 |
Zakorzenienie
|
Moze dzis ktos przygarnie moj jadlo...
U sniadanie banan gruby plaster swierzego ananasa owsianka: 5 lyzek platkow ows, 2 lyzki slonecznika, 1 lyzka rodzynek, 1/2 lyzki siemienia lnianego, mleko kozie 2% Lunch 1/2 puszki tunczyka niepoprawnego politycznie ![]() 1 ciasteczko owsiane slodkie z rodzynkami, zurawinami itd Obiad 5 klopsow jagniecych (wielkosci pilek ping ponga) z duza iloscia sosu pomidorowego, 1/2 lyzki startego parmezanu, makaron pelnoziarnisty orkiszowy (na sucho bylo go moze z 70g). 2 ciasteczka jw. BAaaardzo Baaardzo prosim o ocenke
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4314 |
Raczkowanie
|
airwaves... ;| to jest MARNE RRRRR , weź może daj z raz jakiś jadłospis na U, bo jeśli to jest P to ja jestem Kubuś Puchatek <lol2>
#4315 |
Rozeznanie
|
Uuu.. takie plany na jutro...
ok w miarę?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4316 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
trochę małe ilości jedzenia, nie wychodzi chyba sporo kcal .^
![]() ![]() |
![]() |
#4317 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4318 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czemu cie przeraza? Bo malo posilkow? Ja tam przywyklam. Kiedys, jak np bylam w LO tez nie jadlam wiecej jak 3 posilki. Ja mam taka teorie prywatna, ze kazdy organizm est inny i jak ktos nie uprawia wyczynowo sportu itd to powinien sluchac organizmu ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4319 |
Rozeznanie
|
W/U, bardzo proszę o ocenę
![]() I. Owsianka z czterech łyżek płatków owsianych, połowy serka wiejskiego, banana i konfitury porzeczkowej, dwie kostki gorzkiej czekolady. II. Kromka chleba orkiszowego z pasztetem sojowym, pomidorem i bazylią, parę truskawek. III. Dorsz z grilla, kromka grahama przypieczona na grillu i polana ketchupem, sałata i pomidory skropione oliwą z oliwek. IV. Budyń bananowy (domowej roboty ![]() V. Omlet z dwóch jaj z pomidorami i szczypiorkiem. Edytowane przez Jorelia Czas edycji: 2009-05-09 o 20:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#4320 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
Może zastanów się na początek czy Ty w ogóle chcesz wprowadzić jakieś zmiany, bo nie wygląda na to. Śniadanie - dlaczego tylko jedna marna kromka? O drugim się nie wypowiadam bo nie wiem co to jest pizzerina. Ale domyślam się że niewiele tam białka i warzyw. Obiad jest ok. Podwieczorek nędzny, mało wartościowy. Brak warzyw/owoców. Kolacja jak dla mnie do kitu, można sobie pozwolić na pizzę raz na jakiś czas ale wtedy kiedy na pozostałe posiłki zjada się wartościowe rzeczy. Znów całkowity brak zdrowych tłuszczów w jadłospisie. Znów brak owoców. Znów niewiele białka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:13.