Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-05-08, 22:38   #4291
Jorelia
Rozeznanie

Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII

Moje W/U, proszę o ocenę

I. Duża grahamka, jedna połówka z jajkiem na twardo, sałatą i ogórkiem, druga z białym serem i łyżeczką konfitury porzeczkowej.
II. Sałatka owocowa: pół jabłka, pół banana, dwie mandarynki, jogurt naturalny, łyżeczka miodu i duuuużo płatków migdałowych.
III. Micha kapuśniaku, naleśnik pełnoziarnisty ze szpinakiem.
IV. Kromka grahama z makrelą wędzoną, kawa z mlekiem, dwie kostki gorzkiej czekolady.
V. Serek wiejski z pomidorem i szczypiorkiem.
Jorelia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-08, 22:39   #4292
martto
Raczkowanie

Czesc! niewiem czy mnie kojarzycie, kiedys juz tu pisalam, ostatnio niestety porzucilam swoja diete czego teraz bardzo zaluje, ale juz wracam na R, (jeszcze dzis z malym grzeszkiem) i prosze o ocene
śn. 2 kromki chleba żytniego z margaryna, sałatą, plasterkiem wędliny i plasterkiem sera żółtego
p. prince polo, jablko (pozno wstalam dlatego nieduzo tutaj jest)
ob. kapusniak z ziemniakami (duza porcja)
podw. garść orzechów ziemnych, jogurt naturalny
kol. sałatka z tuńczyka, sałaty, jajka, fasoli z puszki, ogorka kiszonego

Chyba malo bialka dzis zjadlam przez to ze nie ma go w obiedzie.

Edytowane przez martto
Czas edycji: 2009-05-08 o 22:47
martto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-08, 23:21   #4293
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez Rosalyn Pokaż wiadomość
Bo jak ktoś głoduje, to potem tyje od liścia sałaty...
A Ty lexie widzę, że waga Ci ładnie spada, powoli, ale systematycznie.
Aha no i super podpis pod nickiem!
A dziękuję, spada powoli bo ja się nie mam ochoty katować Szybko by mi się wtedy to odchudzanie znudziło. Czasem mi nawet wpada jakiś grzech typu pizza czy coś słodkiego

Podpis pod nickiem to mi admin złośliwiec podarował

Cytat:
Napisane przez olalola24 Pokaż wiadomość
Jutrzejsze R

Sniadanie: owsianka (3 lyzki, lyzka otrebow orkiszowych, 2 miarki xenei błonnik, male jablko, cynamon, suszona morela) + 100g maslanki
IISniadanie : 2 kanapki razowego z maselkiem szynka salata papryka, tofu czosnkowym, ogórkiem, szczypiorkiem + kiwi
Obiad: pierś z kurczaka na kilku kroplach oliwy, 1/3 torebki kaszy gryczanej + salatka ala grecka bez fety
Podwieczorek: serek homo naturalny + 4 pokruszone orzechy włoskie
Kolacja: połowa makreli wędzonej + brokuły

1.5 litra wody w ciągu dnia

Prosze o ocene
Wydaje mi się ok, tylko po co ta xenea dodana do posiłku który i tak ma masę błonnika??

Cytat:
Napisane przez martto Pokaż wiadomość
Czesc! niewiem czy mnie kojarzycie, kiedys juz tu pisalam, ostatnio niestety porzucilam swoja diete czego teraz bardzo zaluje, ale juz wracam na R, (jeszcze dzis z malym grzeszkiem) i prosze o ocene
śn. 2 kromki chleba żytniego z margaryna, sałatą, plasterkiem wędliny i plasterkiem sera żółtego ten ser... Może jakiś wieśniaczek zamiast niego?
p. prince polo, jablko (pozno wstalam dlatego nieduzo tutaj jest) no ale tak czy inaczej posiłek to marny, sama wiesz
ob. kapusniak z ziemniakami (duza porcja) brak białka, ale sama to zauważyłaś
podw. garść orzechów ziemnych, jogurt naturalny
kol. sałatka z tuńczyka, sałaty, jajka, fasoli z puszki, ogorka kiszonego

Chyba malo bialka dzis zjadlam przez to ze nie ma go w obiedzie.
Reszta chyba ok Narobiłaś mi smaku na tuńczyka
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-08, 23:44   #4294
martto
Raczkowanie

Dziękuję za ocene lexie
Jutro juz bedzie lepiej, dzis to jeszcze wprowadzalam sie w diete
i tak jestem z siebie dumna ze nie rzucilam sie znow na jedzenie wieczorem jak to ostatnio bywalo.
Stary 2009-05-09, 06:43   #4295
Annie1441
Wtajemniczenie

Znów się jakoś kiepsko czuję :/

Moja R:
1. 2 cienkie kromki kwadratowe, plasterki polędwicy, gruba warstwa makreli wędzonej, plastry pomidora,ogórków, malutkie jabłko, niecały kubek mleka 2%

2. mały jogurt nat. z otrębami, łyżką mieszanki studenckiej, łyżeczką słonecznika, pół grahamki z twarogiem półtłustym i pomidorem

3. 50g ryżu, surówka z czerwonej kapusty (z olejem), kotlety sojowe szt. 5, łyżka orzechów

trening 1,5h + rower 7km

4. sałata, rzodkiewki, cebula, serek wiejski zwykły

Proszę o ocenkę

PS. Chyba jestem uzależniona od sportu- te endorfiny
Annie1441 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-09, 08:03   #4296
star15
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez star15 Pokaż wiadomość
U:

Śn. Owsianka z bananem, żurawiną, daktylami, dżemem z czarnej porzeczki i serkiem wiejskim, herbata zielona z miodem i cytryną

IIŚn. Pół bagietki ziarnistej z masłem, szynką, camembertem, sałatą i rzodkiewką

Przekąska: pół jabłka

Ob. Kawałek wędzonego łososia (), warzywa na patelnię - z 500g., takie z ziemniakami, do tego przyprawy i zioła
D:
Truskawki
Przekąska: Trochę płatków kukurydzianych z miodem i orzeszkami, kawa rozpuszczalna z mlekiem

Pd. Suszone banany, rodzynki, orzechy z jogurtem naturalnym

K. będzie - Jajecznica, kromka chleba z masłem, sałatka --> pomidory, sałata i cebula ze śmietaną 36%

Na kolację była sałatka i jajecznica, ale już bez chleba

Orzeszek, GummyKammy - dziękować
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi."

Studentka
star15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-09, 09:21   #4297
6sweetextreme9
Raczkowanie

Witam dziewczynki
Moje Rrrrr, w nadziei, że ktoś zerknie

Śniadanie:
Grahamka, połowa z twarożkiem wiejskim oraz dwiema dużymi rzodkiewkami, a druga połowa z serkiem topionym (wiem, że jest zabroniony i niezdrowy, na codzień go nie jem, lecz teraz nie za wiele miałam w lodówce ;-p) plus kilka plasterków pomidora. Posmarowane cieniutko masłem.

2Śniadanie:
Sałatka owocowa (kiwi, banan, brzoskwinia, ananas), bądź serek homogenizowany z kilkoma orzeszkami/migdałami.

Obiad:
Kotlety sojowe z odrobiną jogurtu naturalnego z czosnkiem, bazylią i przyprawami, oraz młoda kapusta. Być może 1/3 woreczka kaszy gryczanej.

Podwieczorek:
Dwie gałki lodów, sorbetu (truskawkowego i cytrynowego) bez wafelka lub świeży sok marchwiowy.

Kolacja:
Sałatka grecka (Kilka oliwek, sałata, ogórek, pomidor, cebulka, papryka, kilka kostek fety light, w sosie vinaigrette na bazie dwóch łyżeczek oleju z siemienia lnianego i kiełków pszenicy)

Może być :->?

Plus dodatkowe pytanie do Was, dziś rano oglądałam program na TVN Style i dowiedziałam się, że nie powinno łączyć się węglowodanów z białkami... Dlaczego?
Jak to w koncu jest? Niewskazane jest połączenie węgli z tłuszczami, czy węgli z białkami?
;-)

Problem jest wtedy, gdy okazuje się, że nie jesteś ideałem, dla swojego ideału...

57-56-55-54-53-52-51-50

Edytowane przez 6sweetextreme9
Czas edycji: 2009-05-09 o 09:23
6sweetextreme9 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-05-09, 09:22   #4298
Sherrie
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Annie1441 Pokaż wiadomość
Znów się jakoś kiepsko czuję :/

Moja R:
1. 2 cienkie kromki kwadratowe, plasterki polędwicy, gruba warstwa makreli wędzonej, plastry pomidora,ogórków, malutkie jabłko, niecały kubek mleka 2%

2. mały jogurt nat. z otrębami, łyżką mieszanki studenckiej, łyżeczką słonecznika, pół grahamki z twarogiem półtłustym i pomidorem

3. 50g ryżu, surówka z czerwonej kapusty (z olejem), kotlety sojowe szt. 5, łyżka orzechów

trening 1,5h + rower 7km

4. sałata, rzodkiewki, cebula, serek wiejski zwykły

Proszę o ocenkę

PS. Chyba jestem uzależniona od sportu- te endorfiny
mmmmmm

Cytat:
Napisane przez star15 Pokaż wiadomość
Na kolację była sałatka i jajecznica, ale już bez chleba

Orzeszek, GummyKammy - dziękować
eee.. i tak było smacznie

Moje u/p

1. 2 kromki chleba orkiszowego usmazonego w jajku a do tego na kazdej: przecier pomidorowy, musztarda, jakis ostry sos, szynka, ser zolty, salata, cukinia, pomidor, przyprawa tzazyki; 2 czekoladki z bombonierki (orzech i toffi), pol szklanki Lifta
2. 200ml jogurtu kokosowo-pistacjowego, lyzka sloneczika, 3 lychy musli
3. 100g ryzu pelnoziarnistego z twarogiem i truskawkami, posypany cukrem, chupa chups
4. 2 galki lodow (kokos, bakalia) z posypka czekoladowa
5. Kielbaska z grilla albo szaszlyk miesno-warzywny z chlebem pszennym i musztarda i ketchupem (lubie to polaczenie)

prosze o ocene

odkrylam ze na 2000 waga stoi wiec bede dodawala dalej
Sherrie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-09, 09:31   #4299
airwaves
Wtajemniczenie

GG do airwaves

Cytat:
Napisane przez Sherrie Pokaż wiadomość
mmmmmm

eee.. i tak było smacznie

Moje u/p

1. 2 kromki chleba orkiszowego usmazonego w jajku a do tego na kazdej: przecier pomidorowy, musztarda, jakis ostry sos, szynka, ser zolty, salata, cukinia, pomidor, przyprawa tzazyki; 2 czekoladki z bombonierki (orzech i toffi), pol szklanki Lifta - lifta wywalamy i wrzucamy jakis soczek np. albo kakaoo czy co tam lubisz Lift jest slodzony jakims slodzikiem i ma tylko 2kcal/100ml i jest niezdrowy:P poza tym calkiem ladnie i smacznie
2. 200ml jogurtu kokosowo-pistacjowego, lyzka sloneczika, 3 lychy musli- tu też ladnie,ale mozesz wiecej wrzucić tego slonecznika albo jakis innych NNKT, orzeszki i takie takie.
3. 100g ryzu pelnoziarnistego z twarogiem i truskawkami, posypany cukrem, chupa chups - ok, do twarogu i truskawek daj śmietane a cukier proponuje waniliowy albo cynamonowy, kiedys mi mama tak robila ale ogolnie ladnie
4. 2 galki lodow (kokos, bakalia) z posypka czekoladowa -tu mało,ale smacznie
5. Kielbaska z grilla albo szaszlyk miesno-warzywny z chlebem pszennym i musztarda i ketchupem (lubie to polaczenie) -kiełbaska i szaszłyk i bedzie ok)

prosze o ocene

odkrylam ze na 2000 waga stoi wiec bede dodawala dalej
Duuużo, dużo lepiej tylko nie planuj tak, moze jednak cos dorzuc jeszcze oprocz tego jak bedziesz miala ochote. Troche niezdrowo,bo nie ma warzywek etc. ale na P mozesz szalec tylko pamietaj o NNKT! Jestem z Ciebie dumna;**
airwaves jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-09, 09:52   #4300
santos
Zakorzenienie

GG do santos

Cytat:
Napisane przez santos Pokaż wiadomość
U

To ja wczoraj:

sniadanie:
gruszka
mala kielbaska z dziczyzna zgrillowana (gdzies 7 cm miala dlugosci :P) + musztarda ostra + kromka chleba z maslem
herbata rooibos + 2 lyzeczki miodu

Lunch
malutkie jablko, banan
owsianka z 5 lyzek platkow + sloneczkik, na mleku kozim
kilka orzechow

Obiad
duuuza porcja kurczaka (ok jedna srednen sredni cyc) z warzywami (glownie kielki fasoli i papryka) w sosie slodko-kwasnym, duzo ryzu bialego
szklanka soku nie-z-koncentratu mango&jablko (wiem wiem Cava :P)

100g mango suszonego
++++

w kinie 1/2 najmniejszego (i tak sa ogromne) kubla popcornu

DZIS:

sniadanie
Banan
owsianka z 6 lyzek platkow+1.5 lyzki slonecznika + 1 lyzka suszonych zurawin+ 1/2 lyzki siemienia lnianego + lyzeczla syropu z agawy+cynamom

Lunch

1/2 puszki tukczyka (to 90g) + kroma chleba 100% zytniego z maslem + duuza garsc mixu orzechow

Obiad

Strogonow (pieczarki+cebula smazone na oliwie z o. + jagniecina+koncentrat pom+smietana kwasna) spora porcja + puree ziemniaczane.
salatka z mixu szpinak rukola watercress (jak to jest po polsku nei wiem) + pomidorki + mozarella niskotluszczowa + oliwa z o.
3 ciastka owsiane z owocami

I jak ??? Prosze o ocenke obu menusow!
Czy ktos moglby to ocenic, pliiizzzzzzzzzz

Santosowa rzezba ;-)

nie jestem zawodowym dietetykiem ani trenerem, to moje hobby. Chetnie udziele rad, ale korzystasz z nich na wlasna odpowiedzialnosc. Dziekuje za uwage
santos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-09, 10:16   #4301
orzeszek01
Zakorzenienie

Moja dzisiejsza R,prosze o ocene.

Sn: owsianka(100ml wody,100ml mleka 1,5%,4łyzki płatków owsianych,100gr serka wiejskiego,jablko,cynamon )
2Sn: dwie duze kromki chleba pelnoziarnistego(razem 100g),100gr serka wiejskiego,liscie salaty,2plastry wedliny z kurczaka,pomidor,oregano, jablko
O: tunczyk wsw,uduszone 2cebule,5pieczarek,brokul y,3lyzki ryzu brazowego
P:serek homo nat,pomidor,salata,oregan o
K:dwa jajka na twardo,pół ogórka

chyba to 2sn za duze bylo?
Today I still have a problem
But today I changed the way I look at it

Edytowane przez orzeszek01
Czas edycji: 2009-05-09 o 10:24
orzeszek01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-09, 10:47   #4302
Magdalena0603
Rozeznanie

Uuu...
  • w formie szwedzkiego bufetu,więc..hm..jajko na miękko,plasterki (około 3): sera żółtego,pomidorka,ogórka, zielenina-sałata,szczypiorek,kajzer ka z dżemem,troche twarogu
  • cebularz na ciepło
  • warzywa na patelnię,smażone na oliwie z oliwek,kawałki piersi kurczaka
  • banan i Jogobella malinowa
  • pół puszki tuńczyka wsw,czerwona papryka wkrojona

Lepiej troszkę??
Magdalena0603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-09, 11:34   #4303
ania2
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 6sweetextreme9 Pokaż wiadomość
Witam dziewczynki
Moje Rrrrr, w nadziei, że ktoś zerknie

Śniadanie:
Grahamka, połowa z twarożkiem wiejskim oraz dwiema dużymi rzodkiewkami, a druga połowa z serkiem topionym (wiem, że jest zabroniony i niezdrowy, na codzień go nie jem, lecz teraz nie za wiele miałam w lodówce ;-p) plus kilka plasterków pomidora. Posmarowane cieniutko masłem.

2Śniadanie:
Sałatka owocowa (kiwi, banan, brzoskwinia, ananas), bądź serek homogenizowany z kilkoma orzeszkami/migdałami.

Obiad:
Kotlety sojowe z odrobiną jogurtu naturalnego z czosnkiem, bazylią i przyprawami, oraz młoda kapusta. Być może 1/3 woreczka kaszy gryczanej.

Podwieczorek:
Dwie gałki lodów, sorbetu (truskawkowego i cytrynowego) bez wafelka lub świeży sok marchwiowy.

Kolacja:
Sałatka grecka (Kilka oliwek, sałata, ogórek, pomidor, cebulka, papryka, kilka kostek fety light, w sosie vinaigrette na bazie dwóch łyżeczek oleju z siemienia lnianego i kiełków pszenicy)

Może być :->?

Plus dodatkowe pytanie do Was, dziś rano oglądałam program na TVN Style i dowiedziałam się, że nie powinno łączyć się węglowodanów z białkami... Dlaczego?
Jak to w koncu jest? Niewskazane jest połączenie węgli z tłuszczami, czy węgli z białkami?
;-)
Pierwsze co mi się rzuciło w oczy to podwieczorek-jedna gałka sorbetu ma ok.30kcal.W sumie zjesz 60kcal to bardzo malutko-zwolnisz metabolizm.Na kolacje będziesz głodna i zjesz o wiele więcej.Zjedz loda z wafelkiem(to tylko 15-20kcal) i wypij do tego sok.
Nie przesadzajmy.Lody są najzdrowszymi "słodyczami"(dl a mnie to wcale nie słodycze )...
3.Z zachwytem patrze na wzrastające cyferki wagi
ania2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-09, 12:50   #4304
iKarolajnaa
Raczkowanie

GG do iKarolajnaa

to ja podam moje sobotnie Uuu.

Śniadanko - na czczo kubek ciepłej wody z cytryną, potem rogal graham z ziarnem (bułka grahamka w kształcie rogala, poobklejana słonecznikiem, sezamem, siemieniem i ptakami owsianymi ), pół z białym półtłustym serem, wędliną drobiową, chrzanem i rzodkiewką, posypane koprem, drugie pół z tym samym serem, sałatą, wędlinę drobiową, ogórkiem konserwowym, pomidorem i rzodkiewką, posypane koprem Pół godziny później duża pomarańcza.
45min (ok 5km) spaceru, w tym 2km z 8kilogramowym workiem kory leśnej na plecach :P
II Śniadanie - serek wiejski z dużą łyżką dżemu jagodowego, słonecznikiem, orzechem włoskim i połówką, tym razem małego, rogala graham
30 min stepper, 15 min twister, rozciąganie
Obiad - polędwica wieprzowa smażona na oliwie z oliwek, smarowana musztardą ostrą, pół woreczka ryżu dzikiego z połączeniu z parabolicznym (i tu mam pytanie, ryż paraboliczny to zdrowy jest? Bo biały w końcu... A w sklepie innego nie mieli, wiec z musu wzięłam :P A dzikiego to jak na lekarstwo w woreczku jest), Surówka z tartej marchwi i jabłka z sokiem z cytryny, sałata z rzodkiewką i koprem
Podwieczorek - 2x jajko na twardo, z żółtek zrobiona masa (chrzan, koper, plaster szynki drobiowej, papryka ostra)
Kolacja - TŻ mnie gdzieś wyciąga do miasta, wiec obawiam się, ze kawałek pizzy wpadnie... Ale jeśli będę się dzielnie trzymać, to sałatka z tuńczyka i najróżniejszych warzyw

1,5l wody niegazowanej, herbata czerwona

zmasowany atak na cellulit !

'be my teddy bear ! '
próbuję zaakceptować siebie. ot co.
iKarolajnaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-09, 13:02   #4305
GummyKammy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magdalena0603 Pokaż wiadomość

Uuu...
  • w formie szwedzkiego bufetu,więc..hm..jajko na miękko,plasterki (około 3): sera żółtego,pomidorka,ogórka, zielenina-sałata,szczypiorek,kajzer ka z dżemem,troche twarogu
  • cebularz na ciepło
  • warzywa na patelnię,smażone na oliwie z oliwek,kawałki piersi kurczaka
  • banan i Jogobella malinowa
  • pół puszki tuńczyka wsw,czerwona papryka wkrojona

Lepiej troszkę??
nie Dlaczego pół puszki tuńczyka? Dodaj kromkę chleba,cały tuńczyk i będzie ok Obiad też nie ciekawy, mogłaś dorzucić jakieś węgle jeszcze (ziemniaki,kasza,może ryż?)

Cytat:
Napisane przez iKarolajnaa Pokaż wiadomość
to ja podam moje sobotnie Uuu.

Śniadanko - na czczo kubek ciepłej wody z cytryną, potem rogal graham z ziarnem (bułka grahamka w kształcie rogala, poobklejana słonecznikiem, sezamem, siemieniem i ptakami owsianymi ), pół z białym półtłustym serem, wędliną drobiową, chrzanem i rzodkiewką, posypane koprem, drugie pół z tym samym serem, sałatą, wędlinę drobiową, ogórkiem konserwowym, pomidorem i rzodkiewką, posypane koprem Pół godziny później duża pomarańcza.
45min (ok 5km) spaceru, w tym 2km z 8kilogramowym workiem kory leśnej na plecach :P
II Śniadanie - serek wiejski z dużą łyżką dżemu jagodowego, słonecznikiem, orzechem włoskim i połówką, tym razem małego, rogala graham
30 min stepper, 15 min twister, rozciąganie
Obiad - polędwica wieprzowa smażona na oliwie z oliwek, smarowana musztardą ostrą, pół woreczka ryżu dzikiego z połączeniu z parabolicznym (i tu mam pytanie, ryż paraboliczny to zdrowy jest? Bo biały w końcu... A w sklepie innego nie mieli, wiec z musu wzięłam :P A dzikiego to jak na lekarstwo w woreczku jest), Surówka z tartej marchwi i jabłka z sokiem z cytryny, sałata z rzodkiewką i koprem
Podwieczorek - 2x jajko na twardo, z żółtek zrobiona masa (chrzan, koper, plaster szynki drobiowej, papryka ostra)
Kolacja - TŻ mnie gdzieś wyciąga do miasta, wiec obawiam się, ze kawałek pizzy wpadnie... Ale jeśli będę się dzielnie trzymać, to sałatka z tuńczyka i najróżniejszych warzyw

1,5l wody niegazowanej, herbata czerwona
Eee tam, bierz pizze raz na jakiś czas można sobie pozwolić Śliczne U i miłego wypadu życzę

GummyKammy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-09, 13:15   #4306
Papillon
Rozeznanie

Moje dzisiejsze R :
1.Owsianka (4 łyżki płatków,2 otrębów pszennych),cynamon,mandar ynka i jabłko (wiem,nie ma białka,ale jakoś nie mogę się "przystosować" do jedzenia go na śniadanie )
2.Grahamka z sałatą,ogórkiem,rzodkiewk ą,papryką,makrelą wędzoną i rzeżuchą

garść orzechów (laskowe,migdały,włoskie) <wr,nie wiem po co je jadłam>

3.warzywa na patelnię i 1/3 woreczka kaszy gryczanej (tych warzyw było naprawdę sporo)
4.ryba (gotowana)
bieganie (nie wiem ile dokładnie,ale myślę,że pół godziny spokojnie będzie :P)

kiwi

5.jajko na twardo

Proszę o ocenę
Papillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-09, 13:38   #4307
aniaesz88
Rozeznanie

Dziewczyny proszę o ocenę dzisiejszego RRR

śniadanie: 2 kromki chleba pełnoziarnistego, 50 g twarożku, 2 plastry szynki drobiowej, trochę papryki, 2 rzodkiewki
drugie: 250 g kefiru, 2 łyżki płatków Bran Flakes, garść mieszanki bakaliowej
obiad: bigos na mięsie z kurczaka
kolacja: jajecznica z 2 jaj ze szczypiorkiem i papryką na teflonie

i jak?
aniaesz88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-09, 13:54   #4308
Sherrie
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez airwaves Pokaż wiadomość
Duuużo, dużo lepiej tylko nie planuj tak, moze jednak cos dorzuc jeszcze oprocz tego jak bedziesz miala ochote. Troche niezdrowo,bo nie ma warzywek etc. ale na P mozesz szalec tylko pamietaj o NNKT! Jestem z Ciebie dumna;**
Dziekuje za ocenke

No wiesz zmieni sie to na pewno, no ale teraz przynajmniej wiem gdzie robie vledy i moge je korygowac ;]
aa i czekam na Twoj jadlospis
motywacje prosze :P
Sherrie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-09, 18:02   #4309
absurdalna89
Zadomowienie

Witam serdecznie! Jestem tu nowa, niewiele wiem o redukcji i tych sprawach... Jednak w najbliższym czasie mam zamiar się z tym zaznajomić A póki co - czy mógłby ktoś ocenić mój dzisiejszy jadłospis? Będę bardzo wdzięczna, niewiele wiem o odchudzaniu i całkowicie zdrowym odżywianiu, ale mam nadzieję, że nie jest aż tak źle.

Śniadanie: kromka wieloziarnistego posmarowana serkiem wiejskim + jajko na twardo
2 śniadanie: Activia
Obiad: (zwykle jadam to, co zrobi mama tylko w mniejszych ilościach...) żurek (taki na maślance z jajkiem i ziemniakami), porcja średniej wielkości
Zaraz po obiedzie jabłko. Niegdyś po obiedzie obżerałam się słodyczami i ciężko mi teraz nie jeść nic po tym posiłku, więc zwykle pozwalam sobie na jakiś owoc lub warzywo... czy to źle?
Podwieczorek: banan + Activia (uwielbiam ten jogurt)
Kolacja o 19.00: jajko i trochę serka wiejskiego. Może dodam pomidor.

I jak?

---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ----------

Dodam jeszcze, że codziennie rano ćwiczę jakieś 20 minut (głównie brzuch), wieczorem również. Ponadto dziś przed podwieczorkiem byłam na prawie 2-godzinnej wycieczce rowerowej, więc przyjechałam niesamowicie głodna. Innym razem pewnie wybrałabym sam jogurt lub banan
absurdalna89 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-05-09, 19:00   #4310
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez Papillon Pokaż wiadomość
Moje dzisiejsze R :
1.Owsianka (4 łyżki płatków,2 otrębów pszennych),cynamon,mandar ynka i jabłko (wiem,nie ma białka,ale jakoś nie mogę się "przystosować" do jedzenia go na śniadanie ) mam nadzieję że chociaż na mleku ta owsianka
2.Grahamka z sałatą,ogórkiem,rzodkiewk ą,papryką,makrelą wędzoną i rzeżuchą

garść orzechów (laskowe,migdały,włoskie) <wr,nie wiem po co je jadłam> bardzo dobrze że je zjadłaś

3.warzywa na patelnię i 1/3 woreczka kaszy gryczanej (tych warzyw było naprawdę sporo) brak białka, warzywa i 30 gramów kaszy to za mało
4.ryba (gotowana) czemu bez warzyw?
bieganie (nie wiem ile dokładnie,ale myślę,że pół godziny spokojnie będzie :P)

kiwi

5.jajko na twardo trochę mało, to posiłek potreningowy więc powinnaś tu zjeść też jakieś złożone węgle.

Proszę o ocenę

Cytat:
Napisane przez absurdalna89 Pokaż wiadomość
Witam serdecznie! Jestem tu nowa, niewiele wiem o redukcji i tych sprawach... Jednak w najbliższym czasie mam zamiar się z tym zaznajomić A póki co - czy mógłby ktoś ocenić mój dzisiejszy jadłospis? Będę bardzo wdzięczna, niewiele wiem o odchudzaniu i całkowicie zdrowym odżywianiu, ale mam nadzieję, że nie jest aż tak źle.

Śniadanie: kromka wieloziarnistego posmarowana serkiem wiejskim + jajko na twardo zjedz chociaż ze dwie kromki, śniadanie powinno być spore. Do tego jakieś warzywo albo owoc.
2 śniadanie: Activia malutko
Obiad: (zwykle jadam to, co zrobi mama tylko w mniejszych ilościach...) żurek (taki na maślance z jajkiem i ziemniakami), porcja średniej wielkości proponuję żebyś go jadła bez ziemniaków, za to dała dwa jajka i trochę chudej szynki, do tego kromka razowca.
Zaraz po obiedzie jabłko. Niegdyś po obiedzie obżerałam się słodyczami i ciężko mi teraz nie jeść nic po tym posiłku, więc zwykle pozwalam sobie na jakiś owoc lub warzywo... czy to źle? jeśli przed godziną 16 to w porządku.
Podwieczorek: banan + Activia (uwielbiam ten jogurt) banany na redukcji nie za bardzo, dużo węglowocanów. Szczególnie na 4 posiłek, gdzieś do śniadania raz na jakiś czas ujdzie Jeśli był po rowerze to wtedy możesz jeść. Po treningu masz pozwolenie na proste węgle

Activię Ci odradzam bo w dłuższym, regularnym stosowaniu rozleniwia jelita... Może daj tu jakiś serek homogenizowany z orzechami albo morską tłustą rybę z warzywami? (makrela, łosoś, śledź)

Kolacja o 19.00: jajko i trochę serka wiejskiego. Może dodam pomidor. ok, ale możesz spokojnie zjeść cały serek.

I jak?

---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ----------

Dodam jeszcze, że codziennie rano ćwiczę jakieś 20 minut (głównie brzuch), wieczorem również. Ponadto dziś przed podwieczorkiem byłam na prawie 2-godzinnej wycieczce rowerowej, więc przyjechałam niesamowicie głodna. Innym razem pewnie wybrałabym sam jogurt lub banan
Jak wyżej

Ale ostrzegam, że żadna ze mnie wybitna specjalistka
Stary 2009-05-09, 19:22   #4311
airwaves
Wtajemniczenie

GG do airwaves

/

Edytowane przez airwaves
Czas edycji: 2009-05-09 o 21:11
airwaves jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-09, 19:42   #4312
sailormoon00011
Raczkowanie

Dzisiejsze U: może ktoś oceni

Śn:
pełna miska kaszy gryczanej na mleku 2%(szklanka) ze słodzikiem, 2 kromki orkiszowego z masłem(dużo),jajkiem,sała tą,rzodkiewką i papryką

II śn: 100g wieśniaka ze startym jabłkiem+2 łyżki owsianych, 3łyżki musli tropikalnego ; mała kromka orkiszowego z musztardą ,sałatą,rzodkiewką i szczypiorkiem

w miedzyczasie duża marchewka

O: ziemniaki, jajko sadzone na oliwie, duuużo zasmażanych gorących buraczków, dużo kiszonej kapusty + przyprawy, natka pietruszki
deser: big milk

P: ok 30 g słonecznika i garść fistaszków

K: (właśnie skonsumowałam ) 2 kromki orkiszowego z musztardą,sałatą,rzodkiew ką, papryką i twarogiem półtłustym,jabłko

może wpadnie kawałek pizzy ale mam nadzieję,że będę się dzielnie trzymać
sailormoon00011 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-09, 19:54   #4313
santos
Zakorzenienie

GG do santos

Moze dzis ktos przygarnie moj jadlo...

U

sniadanie
banan
gruby plaster swierzego ananasa
owsianka: 5 lyzek platkow ows, 2 lyzki slonecznika, 1 lyzka rodzynek, 1/2 lyzki siemienia lnianego, mleko kozie 2%

Lunch
1/2 puszki tunczyka niepoprawnego politycznie , 2 duze garscie mixu orzechow (napchalam sie tym...)
1 ciasteczko owsiane slodkie z rodzynkami, zurawinami itd

Obiad
5 klopsow jagniecych (wielkosci pilek ping ponga) z duza iloscia sosu pomidorowego, 1/2 lyzki startego parmezanu, makaron pelnoziarnisty orkiszowy (na sucho bylo go moze z 70g).
2 ciasteczka jw.

BAaaardzo Baaardzo prosim o ocenke

Santosowa rzezba ;-)

nie jestem zawodowym dietetykiem ani trenerem, to moje hobby. Chetnie udziele rad, ale korzystasz z nich na wlasna odpowiedzialnosc. Dziekuje za uwage

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-05-09, 20:00   #4314
Bbasiulka
Raczkowanie

airwaves... ;| to jest MARNE RRRRR , weź może daj z raz jakiś jadłospis na U, bo jeśli to jest P to ja jestem Kubuś Puchatek <lol2>

-- Nabieram apetytu na życie
Bbasiulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-09, 20:00   #4315
Magdalena0603
Rozeznanie

Uuu..
takie plany na jutro...
  • jajko na miękko,kromka razowca z twarogiem i cebulką,pomidorek wkrojony do kanapki
  • pizzerina -takie pól porcji tego specyfiku
  • 3 ziemniaki,kotlet schabowy,surówka pekińska
  • kanapka z serem wędzonym.,kapka keczupu
  • 2 kawałki wege pizzy (fura zieleniny,ogórków,pomidor ów,pieczarki jakieś nawet..)

ok w miarę??
Magdalena0603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-09, 20:16   #4316
dontknow
Zakorzenienie

GG do dontknow

Cytat:
Napisane przez santos Pokaż wiadomość
Moze dzis ktos przygarnie moj jadlo...

U

sniadanie
banan
gruby plaster swieżego ananasa
owsianka: 5 lyzek platkow ows, 2 lyzki slonecznika, 1 lyzka rodzynek, 1/2 lyzki siemienia lnianego, mleko kozie 2%

Lunch
1/2 puszki tunczyka niepoprawnego politycznie , 2 duze garscie mixu orzechow (napchalam sie tym...)
1 ciasteczko owsiane slodkie z rodzynkami, zurawinami itd

Obiad
5 klopsow jagniecych (wielkosci pilek ping ponga) z duza iloscia sosu pomidorowego, 1/2 lyzki startego parmezanu, makaron pelnoziarnisty orkiszowy (na sucho bylo go moze z 70g).
2 ciasteczka jw.

BAaaardzo Baaardzo prosim o ocenke
coś mi za mało w lunchu wyszło, ale jeśli tym się napchałaś, to chyba dla ciebie wystarczająca ilość^ myślę, że dobrze, chociaż przeraża mnie takie jedzenie. ale rozumiem, że w twojej sytuacji to jedyne wyjście..
Cytat:
Dzisiejsze P jak puchne;/

I. Owsianka Elovena malinowa na wodzie (wiem znowu to samo;P) nie mogłaś na mleku zrobić?^
kawaaaaaa
II. Galaretka z kurczaka+ kromka razowca z masłem+ patisonyyyyy do tej kromki razowca mogłaś dorzucić coś na wierzch^
III. Botwinka ale jak- sama?^
IV. Jogobella wiśniowa z garścią crunchy fruit i wkrojoną połową gruszki
V.Pstrąg z grilla i sałaatka (pomidor,ogórek,rzodkiewk a,cebulka)
VI. właśnie kończe wieśniaka z kawą
W między czasie kilka fistaszków

Dziewczynki ocenicie?
no.. jak na P to zdecydowanie za mało. szkoda, że na śniadanie jesz tak niewiele, nie wiem co to za Elovena, ale przeraża mnie to, że na wodzie..
trochę małe ilości jedzenia, nie wychodzi chyba sporo kcal .^
Stary 2009-05-09, 20:19   #4317
orzeszek01
Zakorzenienie

Cytat:
Dzisiejsze P jak puchne;/

I. Owsianka Elovena malinowa na wodzie (wiem znowu to samo;P)
kawaaaaaa
II. Galaretka z kurczaka+ kromka razowca z masłem+ patisonyyyyy
III. Botwinka
IV. Jogobella wiśniowa z garścią crunchy fruit i wkrojoną połową gruszki
V.Pstrąg z grilla i sałaatka (pomidor,ogórek,rzodkiewk a,cebulka)
VI. właśnie kończe wieśniaka z kawą
W między czasie kilka fistaszków

Dziewczynki ocenicie?
na P to raczej nie wyglada,marne R i tyle.
Today I still have a problem
But today I changed the way I look at it

orzeszek01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-09, 20:24   #4318
santos
Zakorzenienie

GG do santos

Cytat:
Napisane przez dontknow Pokaż wiadomość
coś mi za mało w lunchu wyszło, ale jeśli tym się napchałaś, to chyba dla ciebie wystarczająca ilość^ myślę, że dobrze, chociaż przeraża mnie takie jedzenie. ale rozumiem, że w twojej sytuacji to jedyne wyjście..
W lunchu duzo tych orzechow bylo dlatego sie napchalam.
Czemu cie przeraza? Bo malo posilkow? Ja tam przywyklam. Kiedys, jak np bylam w LO tez nie jadlam wiecej jak 3 posilki. Ja mam taka teorie prywatna, ze kazdy organizm est inny i jak ktos nie uprawia wyczynowo sportu itd to powinien sluchac organizmu (tu nie mowie do konca o sobie teraz, bo wiadomo, ze moj organizm jest popaprany dokumentnie). Ostatnio znajoma z celiakia mi radzila zeby odstawic cukier. Juz to slyszalam pare razy i sie zaczynam zastanawiac powaznie. Moze na razie nad odstawieniem wszystkiego z cukrem poza ograniczona iloscia owocow (co u mnie nie robi specjalnej roznicy). ....

Santosowa rzezba ;-)

Stary 2009-05-09, 20:27   #4319
Jorelia
Rozeznanie

W/U, bardzo proszę o ocenę

I. Owsianka z czterech łyżek płatków owsianych, połowy serka wiejskiego, banana i konfitury porzeczkowej, dwie kostki gorzkiej czekolady.
II. Kromka chleba orkiszowego z pasztetem sojowym, pomidorem i bazylią, parę truskawek.
III. Dorsz z grilla, kromka grahama przypieczona na grillu i polana ketchupem, sałata i pomidory skropione oliwą z oliwek.
IV. Budyń bananowy (domowej roboty ) z garścią nerkowców, kawa z mlekiem i cynamonem.
V. Omlet z dwóch jaj z pomidorami i szczypiorkiem.

Edytowane przez Jorelia
Czas edycji: 2009-05-09 o 20:28
Jorelia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-09, 20:30   #4320
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez Magdalena0603 Pokaż wiadomość
Uuu..
takie plany na jutro...
  • jajko na miękko,kromka razowca z twarogiem i cebulką,pomidorek wkrojony do kanapki
  • pizzerina -takie pól porcji tego specyfiku
  • 3 ziemniaki,kotlet schabowy,surówka pekińska
  • kanapka z serem wędzonym.,kapka keczupu
  • 2 kawałki wege pizzy (fura zieleniny,ogórków,pomidor ów,pieczarki jakieś nawet..)

ok w miarę??
Przepraszam, ale Ty nie wyciągasz żadnych wniosków z odpowiedzi które dostajesz, jadłospisy wklejasz ciągle z tymi samymi błędami/brakami.

Może zastanów się na początek czy Ty w ogóle chcesz wprowadzić jakieś zmiany, bo nie wygląda na to.

Śniadanie - dlaczego tylko jedna marna kromka?

O drugim się nie wypowiadam bo nie wiem co to jest pizzerina. Ale domyślam się że niewiele tam białka i warzyw.

Obiad jest ok.

Podwieczorek nędzny, mało wartościowy. Brak warzyw/owoców.

Kolacja jak dla mnie do kitu, można sobie pozwolić na pizzę raz na jakiś czas ale wtedy kiedy na pozostałe posiłki zjada się wartościowe rzeczy.

Znów całkowity brak zdrowych tłuszczów w jadłospisie. Znów brak owoców. Znów niewiele białka.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości