|
Notka |
|
Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4291 |
BAN stały
|
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. II
Tak, noszę dobry: 75E, czasem 70F
![]() Pół roku temu dzięki LOBBY_BIUSCIASTYCH znalazłam swój odpowiedni rozmiar. |
![]() ![]() |
![]() |
#4292 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4293 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak wolisz cos luznego to moze 60 z cleo Robyn albo charlie? Nie sa scisliwe...a co do Effuniaka sa bardzo ciasne. Dla mnie na 63 pod biustem 60 byly za ciasne. Jezcze bardziej ciasne niz biala pollyanna freya.
![]() |
#4294 |
BAN stały
|
Aż tak wąska nie jest
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4295 |
Zakorzenienie
|
A ja wczoraj pochalilam sie swoim nowym lemonem sorbetem, a po dzisiejszym noszeniu widze niedociagniecia......
Z gąbkami jest za mały, albo mało zabudowany bo tak podnosi mi biust, że ledwo kryje sutki. Krawędź miski konczy mi się właśnie tym miejscu, a przy głębszych ruchach rekoma odstaje. Bez gabek znowu na tej samej piersi odstaje lekko w wyproscie, a przy ruchach reka jeszcze gorzej. Nie wiem czemu tak sie dzieje. Czy przeszycie ramiaczek z przodu bardziej do wewnatrz cos pomoże ?
#4296 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Myślę, że jak będę miała jakiś przypływ gotówki to zaryzykuję i coś od nich zamówię. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4297 |
Konto usunięte
|
Ehh nie wiem czy dziewczyny zaglądacie na lobby, ale Ewa wypowiedziałą się w paru kwestiach w skrócie:
- sklep będzie funkcjonował podobnie jak szuflada, żadnych kolekcji sezonowych tylko krótkie serie - wszystkie wzory do tej pory poza beżem i bielą się Ewie podobają i takie będzie szyć - więcej sztuk w danym rozmiarze nie będzie - bo i tak jest lepiej niż w innych sklepach gdzie max 1szt jest w rozmiarze ... szkoda, że mogę kupić je w innych miejscach i nie ograniczam się do 1 sklepu tak jak w przypadku Effuniaków ZAŁAMKA ![]() Nooo albo znaleźć nowego "projektanta" i go pokierować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4298 |
Konto usunięte
|
[1=b8ae395ad20fac79699d786 016c1d68a9b01f66e_62eafdf 253efe;13493068]Ehh nie wiem czy dziewczyny zaglądacie na lobby, ale Ewa wypowiedziałą się w paru kwestiach w skrócie:
- sklep będzie funkcjonował podobnie jak szuflada, żadnych kolekcji sezonowych tylko krótkie serie - wszystkie wzory do tej pory poza beżem i bielą się Ewie podobają i takie będzie szyć - więcej sztuk w danym rozmiarze nie będzie - bo i tak jest lepiej niż w innych sklepach gdzie max 1szt jest w rozmiarze ... szkoda, że mogę kupić je w innych miejscach i nie ograniczam się do 1 sklepu tak jak w przypadku Effuniaków ZAŁAMKA ![]() Nooo albo znaleźć nowego "projektanta" i go pokierować ![]() Ręce mi opadły.... ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4299 |
Zakorzenienie
|
[1=b8ae395ad20fac79699d786 016c1d68a9b01f66e_62eafdf 253efe;13493068]Ehh nie wiem czy dziewczyny zaglądacie na lobby, ale Ewa wypowiedziałą się w paru kwestiach w skrócie:
- sklep będzie funkcjonował podobnie jak szuflada, żadnych kolekcji sezonowych tylko krótkie serie - wszystkie wzory do tej pory poza beżem i bielą się Ewie podobają i takie będzie szyć - więcej sztuk w danym rozmiarze nie będzie - bo i tak jest lepiej niż w innych sklepach gdzie max 1szt jest w rozmiarze ... szkoda, że mogę kupić je w innych miejscach i nie ograniczam się do 1 sklepu tak jak w przypadku Effuniaków ZAŁAMKA ![]() Nooo albo znaleźć nowego "projektanta" i go pokierować ![]() Na razie jest szał,, ale ciekawe jak za rok będzie wyglądała taka sprzedaż Effuniaków....
#4300 |
Zadomowienie
|
chciałabym wiedzieć, w których to sklepach jest po jednej sztuce z każdego rozmiaru (bez możliwości domówienia później np...).
Przepraszam, muszę to napisać, uważam że Effuniak sodówka do głowy uderzyła. Ale oczywiście, jeśli jej się taki układ podoba to niech w takim układzie pozostanie... Nie podoba mi się takie traktowanie klienta, to już nawet nie chodzi o to, że jednokolorowe = złe (a mam wrażenie, że to jest reakcja na krytykę dotychczasowego wzornictwa, która była dość..hm...intensywna), a o podejście "lubię jak ludzie zabijają się o moje staniki" i... która z nas nie liczyła na to, że coś się dzięki Effuniak zmieni? Że szeroka rozmiarówka stanie się pewnym standardem? Że nie trzeba będzie szyć, przerabiać, wyczekiwać na swój rozmiar, jeśli ten jest nietypowy? Szkoda gadać... A zmieniając temat: ja dziś dostałam mój staniczek z Ruby Pink...i jestem baaardzo zadowolona. A to absolutnie nie moja kolorystyka jest, ale jest śliczny, to raz, dwa - wykonanie...miodzio ![]() ![]() Zdjęcia w załączniku, rozmiar to 70GG na moje wymiary 76/103 (109). I tutaj wielki ukłon w stronę sklepu onlyher za współpracę z klientem ![]() Ach, przepraszam za zdjęcia dolnej części bielizny, bo zdecydowanie plus size jestem, no a to troche prześwitujące, jakby kogoś raziły to wyedytuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4301 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a wiecie może, czy Konrad ma w ofercie biustonosze z usztywnianymi miseczkami?
#4302 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poczytałam sobie na looby dzisiejszą rozmowę i wypowiedzi Ewy trochę mnie zawiodły. Ciągłe porównywanie bo inne firmy to, inne tamto.... a tu przecież chodziło o to, żeby to Effuniak był tą firmą najjjjj, w której każdy coś dla siebie będzie mogł kupić. Kotki, krówki no fajnie, sa kobiety, które to kupują, ale moim skromnym zdaniem powinno dążyć się do tego żeby urozmaicać i wzbogacać sklep tak, aby chociaż większosc klientek była zadowolona. Im szerszy asortyment tym więcej zadowolonych klientek. A po za tym to zauwazyłam, że przez ostatnich parę dostaw wychodzą rozmiary, które najszybciej schodzą. A to , że jakiś stanik leży i sie ie sprzdaje, może swiadczyc, że sie komus nie podoba, a nie że nie ma kobiet potrzebujacych takiego rozmiaru.
![]() |
#4303 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Jeszcze ta gąbeczka jest bardzo fajna bo ładnie współgra z biustem i przy pochylaniu się czy ruchu nic nie odstaje itd ![]() Cytat:
Ja pewnie sama nie powstrzymam się przed zakupem half-cupa .. ale to dopiero na jesień, więc sytuacja może się zmienić :P |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4304 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
mowisz że to luźny a mnie cisnal, wiec juz nie wyobrazam sobie bardziej scisliwych modeli, moze kwestia przyzyczajenia do tej pory nosilam 70 albo 75..może tak powinno cisnac ![]() zdjec 60D nie mam, bo mierzylam w sklepie, ale wiem że fiszyby nie konczyly sie tam gdzie powinny, i ocenilam go że jest za maly, ale teraz sama nie wiem może źle ocenilam może był dobry tylko poprostu fason jest nie dla mnie...musialabym go jeszcze raz zmierzyc, ale raczej nie warto, bo juz mnie na niego nie stac nie wiem co w nim takiego, że prezentuje się u mnie tak źle --------------------------------------------------------------------------------------------- moglbyscie jakos wydedukowac moj rozmiar stanika? ![]() moje wymiary: pod biustem: 63cm w biuscie: 76 (76cm) zdjęcie pierwsze - 60C - za mały pozostale 60DD - zdecydowanie za duży, chociaz gdyby sie konczyl 1,5 cm wczesniej to by dobrze, lezal, bo srodek wypelniony, tylko na gorze nie ma co go wypelnic o rozmiarze 60D pisalam wyzej a co z Flamenco (kompletnie nie wiem co mam brac! ![]() Mam wziasc tylko z Flamenco 65, czy takze 60 warto sprobowac, czy może nie będzie cisnal? ![]() prosze o ocene ![]()
Dziewczyny, bardzo proszę o wypełnienie krótkiej ankiety, która jest badaniem rynku usług dietetycznych. Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne ![]() Edytowane przez inc0rrect Czas edycji: 2009-07-29 o 19:19 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4305 |
Raczkowanie
|
Ineczka7 - wyglądasz pięknie
![]() ![]() Incorrect - wg mnie próbuj 60D w innym fasonie może. A przy 65 C. Niektóre 65 są naprawdę ścisłe. Powodzenia ![]() Edytowane przez AguniaT Czas edycji: 2009-07-29 o 19:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#4306 |
Rzabbocop
|
Incorrect wyglada na tylko troche za duzy, mniejszy rozmiar bylny za maly.
Zobacz czy pod bluzka widac, ze cos jest nie tak. Za 2-3 tygodnie powinien sie wypelnic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4307 |
Wtajemniczenie
|
inc0rrec, podciągnij mocniej ramiączka (jeśli się nie da to zepnij agrafką czy lekko przyfastryguj żeby chociaż sprawdzić) i wygarnij mocniej spod pach - spróbuj fiszbinę przesunąć dalej. czy ten stanik jest usztywniany? może się ułoży podczas noszenia. moim zdaniem tragedii nie ma. pod bluzkami widać, że odstaje?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4308 |
Zakorzenienie
|
a ja się załamałam. poszłam dziś pomierzyć, mierzyłam freye, panache, cleo, conexima i nic na mnie nie leży
![]() ![]()
#4309 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4310 |
Zadomowienie
|
na mnie z wymienionych tylko comeximowe niektóre leżały jako-tako. Panache i Freya - od średnio do bardzo źle... Jeśli dobrze zakładasz i nadal źle leżą - spróbuj inne firmy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4311 |
Kici kici miau miau
|
hej dziewczynki teraz ja po rade.
na dopasowanej kupilam sobie Masquerade o taki: http://www.dopasowana.pl/product-pol...ade-4361-.html wzielam 30G bo mam pod biustem 75, a w biuscie 95-96. niestety okazal sie za duzy, a konkretnie za duze miski, powygarnialam co trzeba ale i tak mam sporo luzu. Pani z Dopasowanej doradza wymiane na mniejszy, tak wiec zastanawiam sie nad Princess ale teraz mam dylemat: czy brac 30FF czy 30 F bo niby miski sa zawyzone? wkleje zdjecie mojego stanika. na zdjeciach jest nisko usadowiony, podciagnelam do gory ale wtedy odstaje jeszcze bardziej. Edytowane przez ranka Czas edycji: 2009-07-29 o 21:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#4312 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() acha i z miękkich noszę pour moi? kupiłam go jako pierwszego i on jedynie dobrze leżał, ale teraz jest już za mały i za luźny...
Edytowane przez ~Veronique Czas edycji: 2009-07-29 o 20:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4313 |
Raczkowanie
|
Veronique - A który Pour Moi? nosiłaś.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4314 |
Zakorzenienie
|
destiny
![]()
#4315 |
Copyraptor
|
Ciekawe jakie kwalifikacje trzeba mieć, żeby szyć staniki..przecież to cudowny biznes jest, baby, JA wam zacznę staniki szyć!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4316 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4317 |
O Ireno! ;-)
|
Veronique - ja tez jestem niekompatybilna w popularnymi markami.
Jednak znalazłam sobie bielizne Avocado - jestem bardzo zadowolona z ich wyglądu i konstrukcji. Wspaniale sie układaja i sa sliczne. Rozmiarówka szeroka i odpowiada brytyjskiej. ![]() maja tylko 1 wade - cena ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4318 |
Zakorzenienie
|
Kupiłam przedwczoraj (pierwszy raz przez internet
![]() ![]()
#4319 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja zaczynam odkładać na jesienną kolekcje maskaradek ![]()
![]() |
#4320 |
Wtajemniczenie
|
Jeżeli są tu jakieś użytkowniczki serwisu wykop to fajnie byłoby gdyby pomogły wykopać info dotyczące dobierania staników.
![]() http://www.wykop.pl/link/216145/95-p...ogia-stosowana |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:16.