Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. III - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-09, 17:12   #4291
velika
Winter is coming

Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. III

No z pewnością nadal masz zły stanik. Nie wiem, jakim cudem mieścisz się w 70E,o 65E nie wspominając. Zmierz lepiej 30(65) FF/G brytyjskie (choć stawiam na to drugie) lub polskie 65H. I zapoznaj się z instrukcją jak zalożyć stanik.
http://stanikomania.blox.pl/2009/02/...yc-stanik.html
Buły pewnie wyjda, aż miło ;D Obwód 70 w większości staników będzie za luźny, ma szanse być dobry tylko w stanikach bardzo ścisłych.

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-09, 17:17   #4292
izabelami
Raczkowanie

no wlaśnie jakoś się mieściły ale ja zawszę potrafiłam upchnąć pół zawartości garderoby w walizkę jadąc na wakacje

świetnie, jutro będę na zakupach, będę mierzyć nowy stanik chociaż jestem bardziej niż pewna, że jak wspomnę jakiego stanika szukam (tj. rozmiaru) to sprzedawczyni w sklepie się przewróci )

Dziękuję bardzo!
buzi

• odchudzam się - dziś 61 kg - docelowo 55
  • nie rozjaśniam włosów
  • przygotowuję się do aplikacji
izabelami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-09, 17:36   #4293
19agusia91
Zakorzenienie

[1=b8ae395ad20fac79699d786 016c1d68a9b01f66e_62eafdf 253efe;17073170]Kostary to straszne rozciągliwce ... w 65H masz szansę wejść, ale może też być za mały...
A co do gorsenii to nie wiem
(ps. najlepiej przy takich postach wpisuj wciąż swoje wymiary to ułatwia sprawę i oszczędza czas )[/QUOTE] Dziękuje Będę pisała wymiary. Jeszcze rok temu potrafiłam kupić 85 C
Gorsenia według sprzedawcy rozciąga się do 88 cm. Kurcze, boję się,że będzie za mały/za duży
Wymiarybówd w biuście 94, pod biustem:74
Hula Hop
440/5000 minut
19agusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-09, 17:43   #4294
simeri
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez izabelami Pokaż wiadomość
no wlaśnie jakoś się mieściły ale ja zawszę potrafiłam upchnąć pół zawartości garderoby w walizkę jadąc na wakacje

świetnie, jutro będę na zakupach, będę mierzyć nowy stanik chociaż jestem bardziej niż pewna, że jak wspomnę jakiego stanika szukam (tj. rozmiaru) to sprzedawczyni w sklepie się przewróci )

Dziękuję bardzo!
buzi
idź do uświadomionego sklepu tam Cię na pewno nie wyśmieją, a jeszcze dobrze dobiorą, jeśli trafisz na dobrą brafitterkę. sprawdź na stanikowej mapie: http://stanikowamapa.prv.pl/
simeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-09, 19:17   #4295
izabelami
Raczkowanie

I raz jeszcze muszę podziękować, znalazłam sklep - staniki piękne, do tej pory zadowalało mnie avocado z niekiedy kosmicznymi cenami

jutro pędzę po nową bieliznę i dziękuję raz jeszcze )))

• odchudzam się - dziś 61 kg - docelowo 55
  • nie rozjaśniam włosów
  • przygotowuję się do aplikacji
izabelami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-09, 20:36   #4296
Dominiique
BAN stały

Cytat:
Napisane przez *kasieńka* Pokaż wiadomość
Madison i turkusowa Antoinette są odrobinę większe niż standard, ale raczej nie o całą miskę.
Dzięki za podpowiedź
Dominiique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-09, 20:40   #4297
201701300931
Konto usunięte

Dziewczyny, bardzo proszę o pomoc... Od wakacji, dzięki temu wątkowi, noszę w końcu dobry rozmiar

Tylko teraz mam mega problem... W maju biorę ślub i chciałam kupić jakąś białą bądź też cielistą bardotkę i nie wiem zupełnie gdzie Mam rozmiar 60D (62 pod biustem, więc nie wiem, czy chcę ryzykować z 65) i nigdzie nie mogę takowego cuda znaleźć (prócz mileny i kostara, którego mam i jak ponosiłam pół dnia bez ramiączek to mi obwód dość mocno zjechał ). Przejrzałam wszystkie sklepy internetowe z pierwszego posta, ale nic nigdzie nie ma

Pomożecie?
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-02-09, 20:41   #4298
19agusia91
Zakorzenienie

imp18, zmierzyłam się dzisiaj i moje wymiary się zmieniły od czasów ostatniego mierzenia (jakiś miesiąc temu.) Teraz jest 75 i 92,5

Jest w ogole szansa dostać dobry stanik do 50 zł razem z wysyłką?
Hula Hop
440/5000 minut
Stary 2010-02-09, 20:46   #4299
kasienka.b
Wcale nie be, tylko cacy kasieńka

GG do kasienka.b

Cytat:
Napisane przez 19agusia91 Pokaż wiadomość
imp18, zmierzyłam się dzisiaj i moje wymiary się zmieniły od czasów ostatniego mierzenia (jakiś miesiąc temu.) Teraz jest 75 i 92,5

Szukaj okazji na all
Stary 2010-02-09, 20:55   #4300
19agusia91
Zakorzenienie

Wydaje mi sie,że pwoinnam najpierw celować w 70F. Według kalkulatora 65G,ale najpierw przestawię sie na 70, jeśli będą za luźne przejdę do 65.
No chyba,ze jakis bardzo rozciagliwy stanik.
Wracam znów na allegro, tym razem-70F. chyba dobrze myślę ? Teraz jest 75 pod biustem i 92,5 w biuście

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

W jednym sklepie powiedziano mi, że miski powyżej E to juz tylko miękkie.
Hula Hop
440/5000 minut
Stary 2010-02-09, 21:30   #4301
Aivilo
Wtajemniczenie

Witam, kochane Może pomożecie mi wybrać rozmiar stanika? Całe życie byłam przekonana, że mam małe piersi, wpychałam się w miseczkę najpierw A, potem B, powiększając tylko obwód i kompletnie nie miałam pojęcia, jak w ogóle działa numeracja staników.

Mój obwód pod biustem to 82cm (luźno 85, bardzo mocno ściśnięte - 80), w biuście mam 97cm

Z kalkulatora podanego w pierwszym poście mi wyszło 70G i w sumie to nie do końca temu wierzę... nie mam czasu na przekopanie się teraz przez cały wątek, na pewno go przeczytam, ale trochę czasu mi to zajmie, a w najbliższych dniach wybieram się na zakupy i chciałam kupić coś seksownego, w czym moje piersi dobrze będą leżały (do tej pory mam tylko jeden stanik, z którego naprawdę jestem zadowolona).

Bardzo proszę o pomoc

Swoją droga, swietny temat, niby jestem ta kobietą już (łohoho) 20 lat, a dowiaduję się o stanikach i piersiach absolutnie nowych rzeczy, żyłam w strasznym stereotypie

Będę Żoną!
http://www.suwaczek.pl/cache/092fbdd439.png
No dobra,wciąz palę, ale dużo mniej.
http://www.suwaczek.pl/cache/df81f45d30.png
Aivilo jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-09, 21:42   #4302
tikida
Rozeznanie

19agusia91, sporo Ci się zmieniły wymiary.

Najlepiej zmierz się dla pewności jeszcze raz:
- pod biustem bardzo ciasno na wydechu
- w biuście luźno na lekkim wdechu w pozycji stojącej
- w biuście luźno w pochyleniu (równolegle do podłogi)

Polskie 70F powinno być ok na 92-94cm w biuście. Jeśli chcesz polować na allegro, to tam jest więcej brytyjczyków - uważaj, żeby nie pomylić rozmiarówek. Brytyjski rozmiar to 32E/70E (na 93-95cm w biuście).

Oczywiście z tymi miękkimi miskami to nie jest prawda - ja mam rozmiar 28G lub 30FF (polskie 60J/86H) i w szufladzie same usztywniane modele.

---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ----------

Aivilo, kalkulator dosyć mocno zaniża obwód.

Myślę, że na początek 75tka powinna wystarczyć. Polski rozmiar to 75E/F, brytyjski rozmiar 34(75)DD.

Nie musisz się przekopywać przez cały wątek, w pierwszych postach zawarte są najważniejsze informacje.
Przede wszystkim miseczki E, F, to wcale nie są dużobiuściaste rozmiary. Bardzo ważne jest umiejętne zakładanie stanika, w pierwszym poście jest link do instrukcji zakładania.
Stary 2010-02-09, 21:43   #4303
*kasieńka*
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
W maju biorę ślub i chciałam kupić jakąś białą bądź też cielistą bardotkę i nie wiem zupełnie gdzie Mam rozmiar 60D
Ciężko jest z bardotkami - może spróbuj Masquerade Hestia? Niby obwody są od 65, ale one są na prawdę bardzo ścisłe, więc myślę, że spokojnie 65D będzie trzymać. Kwestia miski - czy nie będzie za duża, ale Hestia raczej wypada odrobinę mniejsza, więc możesz spróbować.

Cytat:

W jednym sklepie powiedziano mi, że miski powyżej E to juz tylko miękkie.
Bzdura. Chociażby Maskaradki - piękne, usztywniane i kobiece, do miski G. Jeśli w danym sklepie nie ma usztywnianych powyżej miseczki E, to nie znaczy, że w ogóle nie ma - widać kiepski sklep

Cytat:
Napisane przez Aivilo Pokaż wiadomość

Mój obwód pod biustem to 82cm (luźno 85, bardzo mocno ściśnięte - 80), w biuście mam 97cm
o kurczę - jak Ty się wcisnęłaś w jakiekolwiek A lub B, już nie patrząc na obwód? Z Twoich wymiarów wychodzi brytyjskie 75E/34E lub 70F-FF/32F-FF - i jest to jak najbardziej możliwe. Ważne, żeby prawidłowo założyć biustonosz - wygarnąć wszystko spod pachy i z pleców - bo tam mogą być zepchnięte piersi przez za małą miskę stanika.

*kasieńka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-09, 21:57   #4304
kasienka.b
Wcale nie be, tylko cacy kasieńka

GG do kasienka.b

Kasieńko Robyn od Cleo, Thrill me i Tease me też usztywniane i produkują powyżej miseczki e Ale przyzwyczaj się, że jak zapytasz np. o 60G to w 99% sklepów zrobią wieeeeeelkie oczy i usłyszysz, że takich rozmiarów NIE PRODUKUJĄ
Stary 2010-02-09, 22:20   #4305
Aivilo
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tikida Pokaż wiadomość

Aivilo, kalkulator dosyć mocno zaniża obwód.

Myślę, że na początek 75tka powinna wystarczyć. Polski rozmiar to 75E/F, brytyjski rozmiar 34(75)DD.

Nie musisz się przekopywać przez cały wątek, w pierwszych postach zawarte są najważniejsze informacje.
Przede wszystkim miseczki E, F, to wcale nie są dużobiuściaste rozmiary. Bardzo ważne jest umiejętne zakładanie stanika, w pierwszym poście jest link do instrukcji zakładania.
Dziękuję, na pewno się zastosuję Przyznam szczerze, że podbudowało mnie to E/F, zawsze myślałam, ze to duże miseczki, najwyraźniej jeszcze sporo muszę się nauczyć

Cytat:
o kurczę - jak Ty się wcisnęłaś w jakiekolwiek A lub B, już nie patrząc na obwód? Z Twoich wymiarów wychodzi brytyjskie 75E/34E lub 70F-FF/32F-FF - i jest to jak najbardziej możliwe. Ważne, żeby prawidłowo założyć biustonosz - wygarnąć wszystko spod pachy i z pleców - bo tam mogą być zepchnięte piersi przez za małą miskę stanika.
Zawsze upychalam, jakoś właziło, zwykle mam na plecach czerwone pręgi wgniecione przez stanik, ale zawsze słyszałam (i myślałam), że tak ma być, bo wtedy wiadomo, że trzyma mocno. Przez długi okres czasu staniki kupowała mi mama "na oko" bo ja się tym najpierw nie interesowałam, potem wstydziłam...
No a jak sama zaczęłam dbać o bieliznę, to wyszłam z takim spaczonym spojrzeniem, na dodatek od sprzedawczyń często słyszałam "pani to nie ma takich wielkich" no i to A i B samo właziło.

Ale teraz to się zmieni Poszukam informacji odnośnie bielizny w Krakowie, słyszałam nawet o pani, która szyje na miarę, podobno bardzo dobra

Będę Żoną!
http://www.suwaczek.pl/cache/092fbdd439.png
No dobra,wciąz palę, ale dużo mniej.
http://www.suwaczek.pl/cache/df81f45d30.png
Aivilo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-09, 23:07   #4306
muszynianka
Zakorzenienie

Hej dziewczyny żaliłam się na kategorii intymne i teraz przyszłam tutaj.
No więc cały czas nosiłam stanik 70F i dziewczyny mi mówią że chyba jednak potrzebuję jeszcze większej miseczki a mniejszego obwodu. Wydaje mi się że albo źle się zmniejszyłam albo zmiana powinna być ewentualnie na miseczkę G. Wklejam tutaj dwa zdjęcia w stanikach - pierwszy stanik to 70F według mnie dobrze leży a drugi to moim zdaniem okropnie dobrane 80DD. Oceńcie czy dobrze myślę i wyprowadźcie mnie z błędu. Boję się że cała wiedza którą posiadałam do tej pory o stanikach legnie w gruzach
Obwód pod biustem: 68/69 cm
Obwód na wysokości sutków na początku wyszło mi 95/96 cm ale zmierzyłam na wydechu i jest powiedziałabym 92 cm.
Czy czegoś brakuje, co byście doradziły?
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-09, 23:26   #4307
wilczyca
Zadomowienie

GG do wilczyca

Cytat:
Napisane przez muszynianka Pokaż wiadomość
Obwód na wysokości sutków na początku wyszło mi 95/96 cm ale zmierzyłam na wydechu i jest powiedziałabym 92 cm.
obwód pod biustem mierzymy ściśle i na wydechu
obwód biustu luźno na wdechu
Stary 2010-02-09, 23:37   #4308
cholernarejestracja
Copyraptor

Dziewczyny, macie może jakieś wskazówki/instrukcje/strony na których jest opisane jak zwężyć stanik w obwodzie? (:

Już mówię w czym rzecz - chcę sobie obszyć stanik do stroju do tańca brzucha, i mam taki czarny, sztywny "puszap", za 15 zł kupiony wieki temu, generalnie do niczego się nie nadaje, bo mogę się nim owinąć pięć razy ale to będzie moje pierwsze obszywanie, i szkoda mi wydawać pieniędzy na cokolwiek innego, bo głównie chcę popróbować jak to trzeba zrobić w ogóle. No ale obwód lata, muszę go skrócić duuużo. Jakieś porady?
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 06:26   #4309
19agusia91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tikida Pokaż wiadomość
19agusia91, sporo Ci się zmieniły wymiary.

Najlepiej zmierz się dla pewności jeszcze raz:
- pod biustem bardzo ciasno na wydechu
- w biuście luźno na lekkim wdechu w pozycji stojącej
- w biuście luźno w pochyleniu (równolegle do podłogi)

Polskie 70F powinno być ok na 92-94cm w biuście. Jeśli chcesz polować na allegro, to tam jest więcej brytyjczyków - uważaj, żeby nie pomylić rozmiarówek. Brytyjski rozmiar to 32E/70E (na 93-95cm w biuście).

Oczywiście z tymi miękkimi miskami to nie jest prawda - ja mam rozmiar 28G lub 30FF (polskie 60J/86H) i w szufladzie same usztywniane modele.
Wymiary z dziś, 7:09 Obwód: 75, biust: 93, biust pochylając się: 98

La senza ma rozmiarówkę brytyjską, tak ?
http://www.allegro.pl/item917710600_...f.html#gallery

spodobały mi się ten, wychodzi na to,ze mógłby być,tak?
Cytat:

Bzdura. Chociażby Maskaradki - piękne, usztywniane i kobiece, do miski G. Jeśli w danym sklepie nie ma usztywnianych powyżej miseczki E, to nie znaczy, że w ogóle nie ma - widać kiepski sklep

.
to ponoć najbardziej zaopatrzony sklep z bielizną w moim mieście

Cytat:
Napisane przez kasienka.b Pokaż wiadomość
Kasieńko Robyn od Cleo, Thrill me i Tease me też usztywniane i produkują powyżej miseczki e Ale przyzwyczaj się, że jak zapytasz np. o 60G to w 99% sklepów zrobią wieeeeeelkie oczy i usłyszysz, że takich rozmiarów NIE PRODUKUJĄ
albo wciskają coś z obwodem 85, bo "tu miseczki większe, a obwód to juz jest mało ważny "

Gdyby nie wizaż-chodziłabym bez stanika, chyba tylko z takimi nalepkami na sutkach
Hula Hop
440/5000 minut

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-10, 07:04   #4310
error87
Raczkowanie

Cytat:
Ciężko jest z bardotkami - może spróbuj Masquerade Hestia? Niby obwody są od 65, ale one są na prawdę bardzo ścisłe, więc myślę, że spokojnie 65D będzie trzymać. Kwestia miski - czy nie będzie za duża, ale Hestia raczej wypada odrobinę mniejsza, więc możesz spróbować.
Hestia będize za duża. Gdzie 60D a gdzie 65D?
noszę 60D/ 65C i w Hestii mogę sie utopić.

Jeśli Danaeee84 nosi 60D z kostara i Mileny to na bank miski Hestii będa za duże.
error87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 07:51   #4311
b8ae395ad20fac79699d786016c1d68a9b01f66e_62eafdf253efe
Konto usunięte

Cytat:
Dziękuje Będę pisała wymiary. Jeszcze rok temu potrafiłam kupić 85 C
Gorsenia według sprzedawcy rozciąga się do 88 cm. Kurcze, boję się,że będzie za mały/za duży
Wymiarybówd w biuście 94, pod biustem:74
Cytat:

Cytat:
Wymiary z dziś, 7:09 Obwód: 75, biust: 93, biust pochylając się: 98

La senza ma rozmiarówkę brytyjską, tak ?
http://www.allegro.pl/item917710600_...f.html#gallery

spodobały mi się ten, wychodzi na to,ze mógłby być,tak?
to ponoć najbardziej zaopatrzony sklep z bielizną w moim mieście

albo wciskają coś z obwodem 85, bo "tu miseczki większe, a obwód to juz jest mało ważny "

Gdyby nie wizaż-chodziłabym bez stanika, chyba tylko z takimi nalepkami na sutkach
Hm może tak - naprawdę jest marna szansa że trafisz super z biustonoszem za pierwszym razem ...
Z wymiarów wychodzi bardziej 30FF/32E, ale jeżeli w pochyle masz 98 to ja bym chyba jednak została przy 30G i 32F (ze wskazaniem na to drugie )
Możesz faktycznie z la senzy szukać - oni mają dosyć ścisłe obwody i da się tanio upolować na all
A zastanawiałaś się nad ebayem ?

Jest możliwe znalezienie biustonosza do 50zł (chociaz to mało trochę na "uświadomiony" rozmiar niestety), ale trzeba troche się natrudzić a dwa, że na początku to ryzykowne bo nie wiesz jaki rozmiar, jaki fason będzie Ci pasował itp
Ja bym radziła znaleźć jakiś sklep biuściasty z fajnymi przecenami kupić parę staników do 100zł, wybrać coś i reszte odesłać - wiem trzeba mieć kase żeby wogóle kupić, ale to najlepszy sposób. Bo polowania na all często kończą się sprzedażą dalej itp i nie wiem czy więcej kasy nie stracisz w ten sposób niż kupując właśnie w sklepie coś sprawdzonego, lepszego...

jak namieszałam to sorki, ale śpie jeszcze
b8ae395ad20fac79699d786016c1d68a9b01f66e_62eafdf253efe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 08:04   #4312
19agusia91
Zakorzenienie

imp18, wiem, wiem, że będzie dzieżko od razu coś kupić. Na razie na stanik razem w z wysyłka ,mogę wydać max50 zł niestety. Nie wiem,czy to jest ważne,ale mam jedne stanik M&S 34C. Obwód jest za duży, miseczka robi bułę,ale nie jest bardzo tragicznie. Nie nosze go, bo jednak buły są. Ten z La Senzy mi się podoba bardzo, z wysyłką wyszłoby 33 zł. W razie czego nie ejst to az tak wielka strata. Przejdę się dzisiaj do jeszcze jednego sklepu, koleżanka dziś mi o nim powiedziała, tam podobbno mają sporą rozmiarówkę, moze się uda

---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ----------

Bardzo Ci dziękuję za pomaganie
Hula Hop
440/5000 minut
Stary 2010-02-10, 08:16   #4313
msk3
BAN stały

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
Dziewczyny, macie może jakieś wskazówki/instrukcje/strony na których jest opisane jak zwężyć stanik w obwodzie? (:

Już mówię w czym rzecz - chcę sobie obszyć stanik do stroju do tańca brzucha, i mam taki czarny, sztywny "puszap", za 15 zł kupiony wieki temu, generalnie do niczego się nie nadaje, bo mogę się nim owinąć pięć razy ale to będzie moje pierwsze obszywanie, i szkoda mi wydawać pieniędzy na cokolwiek innego, bo głównie chcę popróbować jak to trzeba zrobić w ogóle. No ale obwód lata, muszę go skrócić duuużo. Jakieś porady?
Podszyj obwód ramiączkiem od stanika.Tzn.kilka cm. ramiączka lub nieelastycznej tasiemki wszyj w gumkę w obwodzie.Sprawdź czy obwód jest ok.Na pewno pomoże.Tylko wtedy zmniejszą Ci się miseczki.
msk3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 08:28   #4314
Julkakulkaa
Rozeznanie

[1=b8ae395ad20fac79699d786 016c1d68a9b01f66e_62eafdf 253efe;17073170]Kostary to straszne rozciągliwce ... [/QUOTE]

Chciałabym rozwiać mit rozciągliwych Kostarów. Stare kolekcje były rozciągliwe, faktycznie (chociaż z 70cm pod biustem ciasno było mi w 60), lecz obecne, nowe, są duuużo lepsze - miałam okazje mierzyć i obwód bardzo dobrze trzymał w 65 Więc może warto czasem spróbować a nie powielać opinie? To polska, stosunkowo niedroga marka, i myślę że warto jej dać szansę, bo to że kiedyś szyli luźne obwody nie znaczy że obecne też są długaśne. Dodam jeszcze że szyją raczej na biusty niepełne u góry.
Inna sprawa, że na all są głównie stare kolekcje

Danaeee84 - popieram przedmówczynię, Hestia jest raczej dużomiskowa.

19agusia91 - zerknij na balkonetkę, bo:
1) jest tam katalog, w którym dziewczyny wklejają swoje zdjęcia we wszelakich rozmiarach i modelach, łatwiej będzie Ci podjąć decyzję w przypadku kupne niezależnie czy będzie to all czy sklep;
2) bra swap - bazarek, na którym dziewczyny wystawiają na sprzedaż swoje biustonosze, z których wyrosły bądź nietrafiły z rozmiarem. Może tam znajdziesz coś ciekawego? Ja dobry biustonosz ustrzeliłam za trzecim razem.
Julkakulkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 09:07   #4315
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
No więc cały czas nosiłam stanik 70F i dziewczyny mi mówią że chyba jednak potrzebuję jeszcze większej miseczki a mniejszego obwodu. Wydaje mi się że albo źle się zmniejszyłam albo zmiana powinna być ewentualnie na miseczkę G. Wklejam tutaj dwa zdjęcia w stanikach - pierwszy stanik to 70F według mnie dobrze leży a drugi to moim zdaniem okropnie dobrane 80DD. Oceńcie czy dobrze myślę i wyprowadźcie mnie z błędu. Boję się że cała wiedza którą posiadałam do tej pory o stanikach legnie w gruzach
Na poczatek powiem Ci, że nie masz wcale dużych piersi Rzuć okiem a balkonetke i tam pooglądaj w katalogu zdjęcia NAPRAWDĘ sporych piersi. Moim zdaniem biust masz średni CO NAJWYŻEJ.
Biust mierz na wysokości sutków, ale poniżej ich (jedni twierdzą, że sutki trzeba wliczać, inni radzą raczej ich nie wliczać, bo mogą zawyżyć pomiar - mi kiedys zawyżało i kupowałam staniki o za duzych miskach).
Na Twoje piersi, jak chcesz czerwony stanik, o ile dobrze się zmierzylaś, możesz polować na ścisłe la senze (i tutaj obwód 70 może wcale nie być za luźny, ja mam pod biustem 70-72, 32noszę na najluźniejsze haftki i jest przyjemnie stabilny)
np.
http://www.lasenza.co.uk/dd/level2.aspx?d=21&size=32F
http://www.lasenza.co.uk/dd/level2.aspx?d=21&size=32FF

albo na śliczne milenki, które szyją w Twoim rozmiarze.

A ten stanik panterkowy wyrzuć w przysłowiową cholerę, bo krzywdę Ci robi jak nie wiem co...
Stary 2010-02-10, 09:08   #4316
bura kocurka
Zakorzenienie

Cytat:
Moim zdaniem ten pierwszy bardzo dobrze leży - nic Ci się nie marszczy, obwód wygląda na dobry...chociaż sądząc z obwodu (mam taki sam), to w większości 70tek powinnaś pływać jednak (na mnie 70tki są za duże...w większości, bo niektóre jak są bardzo ściśliwe, to są ok). Drugi jest fataaalny - obwód Ci jedzie do góry, a miseczka ściska biust, nawet dołem się trochę wysuwa Masz rację, tragicznie dobrany....nie noś go!

I to na ten biust tak aż narzekasz? Przecież nie jest aż taki duży - naprawdę znam koleżanki z większym przy drobnej budowie ciała, nie masz co narzekać A w pierwszym staniku wygląda zgrabnie

bura kocurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 10:06   #4317
VampIrzyca
Zadomowienie

Witajcie, dziewczyny, chyba muszę prosić Was o pomoc w doborze rozmiaru. Zazwyczaj noszę rozmiar 75B, a mam malutki biust : pod biustem 71 cm., a w biuście 82. Jaki rozmiar powinnam kupować? Nie moge sprawdzić tego w elektronicznym bra-fitterze, bo niestety nie działa u mnie ta strona (problemy techniczne z Internetem), dlatego baaaaardzo proszę Was o radę!
VampIrzyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 10:29   #4318
msk3
BAN stały

Cytat:
Ten pierwszy leży całkiem ładnie,choć moim zdanie trochę dziobuje.Natomiast tej panterki absolutnie bym nie nosiła.Za małe miski,obwód podjeżdża,mostek odstaje.Nie narzekaj na wielkość swojego biustu.Ja mam 67/97 i nie uważam,aby był duży a raczej mało średni.Biustonosze kupuję na allegro od 20 do 45 zł. zwykle z przesyłką.Można upolować kilka za na prawdę rozsądną cenę

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

Cytat:
Napisane przez VampIrzyca Pokaż wiadomość
Witajcie, dziewczyny, chyba muszę prosić Was o pomoc w doborze rozmiaru. Zazwyczaj noszę rozmiar 75B, a mam malutki biust : pod biustem 71 cm., a w biuście 82. Jaki rozmiar powinnam kupować? Nie moge sprawdzić tego w elektronicznym bra-fitterze, bo niestety nie działa u mnie ta strona (problemy techniczne z Internetem), dlatego baaaaardzo proszę Was o radę!
Z kalkulatora wychodzi Ci 30C brytyjskie,28DDstanik rozciągliwy i 32 a ściśliwy a polskie 65B.Masz za szeroki obwód na swoje 71 i za małe miski.Spróbuj 65.
msk3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 11:02   #4319
delightful_girl
Zadomowienie

Dziewczyny, chciałabym się także was poradzić ponieważ czytając ten wątek doszło do mnie jak bardzo źle dobrane staniki nosze. :/
Obecnie mam kupiony stanik 70C ale jest mi w nim okropnie niewygodnie...
Mogłabym prosić o radę? Moje wymiary: pod biustem: 70, w biuście 91.
Pozdrawiam.

Powstrzymaj Zabijanie Psów!

Stop Pseudohodowcom!

"Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same".

— Phil Bosmans

delightful_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 11:54   #4320
olivcia
Rozeznanie

Ja zmierzyłam się dziś dokładnie w.g waszych wskazówek POD biustem mam 70 cm.BIUST NA lekkim wdechu 95 cm pochylając się to 100 cm (hi hi wiszątka) jak teraz obliczyć ten rozmiar?

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

w.g kalkulatora bra-fitter mój polski rozm stanika to 65 I czy dobrze sprawdziłam?
"...Ludzie z twojej planety - powiedział Mały Książę- hodują pięć tysięcy róż w jednym ogrodzie... i nie znajdują w nich tego, czego szukają.A tymczasem to, czego szukają, może być ukryte w jednej róży lub w odrobinie wody. Lecz oczy są ślepe. Szukać należy sercem..."
olivcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości