![]() |
#4291 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. VII :)
lenor, Ka_ma Witamy wśród zadrutowanych
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4292 |
Zadomowienie
|
witam doświadczone oraz początkujące aparatki
![]() mam do was wielką prośbę,abyście doradziły mi w pytaniach,które zadam: otóż: -od wczoraj mam aparat,ale! Między jedynką a dwójką dopiero zauważyłam ciemniejsze plami,raczej jestem pewna,że to próchnica ![]() ![]() -i drugie pytanie: Jak myjecie zęby? ![]() ![]() ![]() ![]()
#4293 | |||
Rozeznanie
|
[1=bab42440679247773fa7d2c 59b0e3e438c6ee5f2_5f7ba5d e35cd1;15256975]Jak Wy poważnie z tym spotkaniem to ja też się piszę, ale koniecznie w Krakowie i koniecznie po nowym roku
![]() ![]() ![]() Ja też ![]() ---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ---------- yourenglish Poprostu piątek trzynastego ![]() Co do gumek to u mojego też nie mogę sobie pogrzebać, mówię tylko kolor i wyciąga pensetką ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ---------- Cytat:
Cytat:
Ogólnie to spokojnie, sama nabierzesz wprawy i będziesz śmigać - tylko nie bój się, że cos odpadnie!
I call on you my friend A helping hand you lend In my time of need Edytowane przez mclilu Czas edycji: 2009-11-13 o 17:05 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4294 | ||||
Zakorzenienie
|
Jak będzie w Krakowie, to nie będę się wykręcać
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=bab42440679247773fa7d2c 59b0e3e438c6ee5f2_5f7ba5d e35cd1;15256975]Jak Wy poważnie z tym spotkaniem to ja też się piszę, ale koniecznie w Krakowie i koniecznie po nowym roku ![]() ![]() ![]() Jestem za Krakowem ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4295 |
Zadomowienie
|
mclilu dziękuję za odpowiedź
![]()
#4296 |
Raczkowanie
|
HEY
![]() ![]() A tak w ogóle orto. po raz kolejny zmienia mi położenie zamka na dolnym ząbku (teraz mam haczykiem do góry, na następnej wizycie ma go przykleić pod skosem) szkoda że nie tłumaczy po co,choć jestem tego ciekawa. Pozdrawiam wszystkich ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4297 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4298 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#4299 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4300 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny powiedzcie mi czy u Was też zęby się psują szybciej odkąd macie aparat? Zwłaszcza te które są najmocniej podkręcane? I czy te kiwające się zęby wywołują taki przeszywający ból?
#4301 |
Raczkowanie
|
Witam was, Aparatki! Teraz mogę się pod wami podpisać wszystkimi górnymi zębami
![]() No właśnie. Od pół roku czytam jak bardzo cierpicie przez aparat, bo zęby was bolą. A mnie to właściwie też bolą, ale to taki ból, który jakby nie jest bólem, bo tylko to takie... nie wiem jak to opisać ![]() Rany, piszę bez ładu i składu. Wybaczcie. Więc tak, po każdym jedzeniu lecę do lustra, bo się boję, że coś mi tam utknęła, ale jak by co mam przy sobie wyciorek. Bolą mnie już usta, więc na noc założę sobie wosk. W ogóle to wosk dostałam w takim fajnym pudełeczku z lusterkiem ![]() Gumki mam czerwone. Bardzo mi się podobają ![]() A propos tego czy można dotykać gumki - u mnie asystentka nie pokazuje pudełeczka z gumkami tylko całą paletę kolorów, same kolory, a nie ligatury. Aha, i mam jeden problem... Tak sobie patrzę na ten aparat i stwierdzam, że trzech gumek nie mam dokładnie naciągniętych na zamki. Czyli nie tworzą prostokącika, bo jeden kąt nie jest naciągnięty. Czy mam to sobie poprawić szpilką czy czymś? Zdjęcia dodam kiedy indziej ![]() PS. Możecie nie wierzyć, ale mam wrażenie, że prawa dwójka mi się wysunęła, mimo, że rano było schowana, także cieszę się ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4302 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja sobie to zawsze poprawiam palcem ![]()
![]() |
#4303 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Pozdrowienia! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4304 |
Raczkowanie
|
Ja bym nie poprawiała. Mój ortodonta zawsze dawał mi z przodu inaczej, z tyłu inaczej i tak miało być. Po prostu każdy ząb musi się ustawiać indywidualnie, aby potem tworzyć poukładaną całość.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4305 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:34 ---------- Poprzedni post napisano o 00:28 ---------- Yukiri Ciesz się że nie boli ![]() Co do gumek to ja sobie sama poprawiałam ![]() Zę bole przesuwają się w oczach więc wierzę, że rano nic nie widziałaś , a wieczorem już coś ![]() elinka20 No własnie, dawno Cię nie było, musisz nadrobić fotkami ![]()
I call on you my friend A helping hand you lend In my time of need Edytowane przez mclilu Czas edycji: 2009-11-13 o 23:36 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4306 | ||
Rozeznanie
|
rany.. ale nabazgrane tu.. 20 stron chyba naprodukowane
![]() ![]() ale kurcze tak się jakoś stęskniłam za tym forum.. że muszę znowu znaleźć czasu tyćkę i być na bierząco ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Jeśli chodzi o moje zębiska.. to góra już prawie, prawie.. tylko beznadziejna 2-ka nie jest równiutko tylko trochę wchodzi do środka koło 1-ki!! i tak mnie ona wkurza, bo przez 3 lata nie jest taka jak powinna!!! ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4307 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jeśli chodzi o mycie zębów - to u mnie najpierw irygator, potem szczoteczka elektryczna i to ze zwykłą miękką końcówką, nie ortodontyczną. A te "żyłki" to chyba są pętelki do przeciągania nici dentystycznej pod lub nad drutem. Patrz zdjęcie ![]() Edytowane przez guga003 Czas edycji: 2009-11-14 o 12:40 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4308 |
Rozeznanie
|
Ja już po wizycie a oto moje nowe ligatury
![]() ![]()
#4309 |
Raczkowanie
|
jakie masz biale zeby... zazdroszcze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4310 |
Rozeznanie
|
No właśnie zęby wcale nie są takie białe ale jak robię zdjęcia kamerą z laptopa to zawsze takie wychodzą... a gumki zawsze dobieram takie żeby zęby na bielsze wyglądały czyli np fiolet czy róż bo górne zęby są żółte a dolne o wiele bielsze ale nie wiem od czego to zależy
#4311 |
Zakorzenienie
|
Nunia, a ja Ciebie dobrze pamietam i moze nie do konca pamietam Twoje ustawienie zebow na poczatku ale ładne już masz
![]() jak ja wybierałam te moje dwie gumki i podniosłam to coś na czym są te kółeczka ligaturki to nic nie powiedziała.. yy.. nie wiem dlaczego wam zakazują przecież nie dotykacie kółeczek tylko tego patyczka |
![]() ![]() |
![]() |
#4312 |
Wtajemniczenie
|
mi orto pokazuje ligaturki w woreczku przezroczystym.
i sobie wybieram ![]()
#4313 |
Raczkowanie
|
CatchyKathy, rozbawilas mnie!
![]() ![]() ![]() Coz, jesli chodzi o gumki, to teraz bede madrzejsza. Nikt mi wczesniej nie powiedzial, ze mozna tylko podziwiac na odleglosc. ![]() ![]() A co do mojej orto... obawiam sie, ze to nie kwestia gorszego dnia. ![]() Yukiri, mialy byc zdjecia!
#4314 |
Raczkowanie
|
Przypomnieć uprzejmie kto płaci za tę całą imprezę?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4315 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ---------- Jeśli chce wywołać wojnę, to tak ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4316 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Przecież praktycznie każdy pacjent ma jakieś pytania, wątpliwości itp. dotyczącego jego leczenia, nie rozumiem więc po co wprowadzać taką nerwową atmosferę. Sama sobie kobita szkodzi, bo jak ktoś zapyta się jej pacjenta czy poleca ową panią doktor, to odpowiedź nie będzie pod tym względem zbyt górnolotna ![]() yourenglish, na pocieszenie mogę napisać, że asystentka mojej orto jest strasznie niemiła i antypatyczna ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4317 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Niektórzy panikują zwłaszcza w służbie zdrowia, bo przewijają się u nich tłumy - mój przyjał mnie w maseczce ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4318 |
Raczkowanie
|
Dziekuje, dziewczyny, za slowa otuchy. Coz, musze sobie z tym jakos radzic.
Laity ma racje pod tym wzgledem, ze nie moge polecic tej orto jako pogodnej i cierpliwej. Czy polecilabym ja w ogole... Bede w stanie powiedziec jak skoncze leczenie. Mam tylko nadzieje, ze bedzie ono przebiegac prawidlowo i ze bede zadowolona z rezultatu. Na razie przed totalnym rozczarowaniem chroni mnie to, ze do tej pory wszystko szlo sprawnie: widze postepy, nic mi sie nie odkleja, place zawsze wg cennika i t.d. Kurcze, jestem strasznie ciekawa co mysla o niej inni jej pacjenci. W internecie znalazlam zaledwie kilka opinii i to przedwojennych jeszcze ![]() Zalaczam zdjecia. Zaznacze, ze nia mialam pomyslu na gumeczki i wybralam pierwsze z brzegu. Na ogol podobaja mi sie baby blue, ale bylam tak zla na ta cala sytuacje, ze gumeczki staly sie moim kozlem ofiarnym i nie lubie ich ![]() Niunia, piekny fiolet! Na kosmetycznych kolorowe gumki wygladaja tak delikatnie!
"Good communication is as stimulating as black coffee and just as hard to sleep after" Anne Morrow Lindbergh APARATka ![]() Góra 09 czerwca 2009 Dół 02 października 2009 Edytowane przez yourenglish Czas edycji: 2009-11-14 o 21:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#4319 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A mój orto zawsze w masce obsługuje pacjentów. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4320 |
Raczkowanie
|
Czytalam, ze maseczka dziala tylko pierwsze 15 minut. I jesli juz, to trzeba ja jak najczesciej zmieniac.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:30.