|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4291 |
Zakorzenienie
|
Dot.: PRZYSZLE MATKI,ZONY I KOCHANKI rozmowy o ciazy,dzieciach i nie tylko ....
oj jak ja bym chciala wstepnie za tydzien dowiedziec sie jaka to plec
![]() ![]() ![]() milego dzionka wam zycze kochane, ja zmykam na wyklady ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4292 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak ten czas leci.Dopiero co robiłaś test a już 12tc niebawem ![]()
![]() |
#4293 |
BAN stały
|
Ja juz zrelaksowana,wykapana,ubr ana i wymalowana
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() BAJECZKO moze akurat sie dowiesz co tam kryjesz w sobie ![]() ![]() ja jak bylam 1 raz w ciazy i poszlam prywatnie u nas w szczecinie do Medicusa a bylam juz chyba 3 miesiac to facet powiedzial ,ze nic nie widzi i dal tabletki na wywolanie ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4294 |
Zakorzenienie
|
witam
a ja musze sie pochwalic ze paczka przyszla ![]() ![]() ![]() ![]() zdjecie wozka wkleje jak TZ wroci z pracy bo trzeba go zlozyc a jest strasznie ciezki wiec nie bede go dzwigac |
![]() ![]() |
![]() |
#4295 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Bajeczko tak samo jak i przed ![]() ![]()
![]() |
#4296 |
Wtajemniczenie
|
atinas....no gratuluję serdecznie
![]() ![]() Ja zabieram się za szycie dziurek i spijam kawkę z ekspresu ![]() ![]()
#4297 |
Zakorzenienie
|
Anusia zależy, bo z małym sobie radzę
![]() ![]() ![]() Kicia dziękuję ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4298 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zebra,postaw TŻ do apelu i powiedz mu co masz do powiedzenia głośno i wyraźnie.A jak to nie pomoże to po prostu wyjdź z domu się przejść.Ja tak zrobiłam nie raz i mój zrozumiał,że nie tylko on ma prawo do snu i relaxu.Aczkolwiek na facetów takie akcje działają na krótko także musiałam powtarzać.Chociaż ja na początku to miałam polke galopkę z moim.Dobrze,że minęło. A ja zawiodą Twoje prośby to nie gotuj i nie sprzątaj,a jak zapyta co jest grane to powiedz,że jesteś jedna,a on ci nie pomaga i nie dajesz sobie już z tym wszystkim rady sama i koniec.To powinno zadziałać jak kilka razy nie będzie miał obiadu i gaciu upranych. Nie denerwuj się bo spokojna mama to spokojne dziecko,sama się o tym przekonałam ![]()
![]() |
#4299 |
Zakorzenienie
|
Sensuel tylko, że nie wiem czy mam tyle cierpliwości... a on strasznie uparty jest i brak jedzenia czy czystego ubrania go nie rusza jak braknie naprawdę to sam sobie upierze w rękach anwet i nadal nie będzie się odzywał... ostatnio taka taktykę przyjął, że się nie odzywa jak się o coś wkurzę... metoda- byle nic ode mnie nie chciała...Naraize nie mam mozliwości wyjść.. pogoda do D.. mały nie był werandowany i uziemiona jestem...a jak się budzi to od razu do cycusia i nie umiem wyjść, bo tlyko o nim myślę...
Czas pokarze, będę próbowała... i mówić i pokazywać swoje... Bardzo kocham Tż-ta i nie chcę żeby tak było między nami... Dzięki za rady ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4300 |
Zadomowienie
|
Zebra mam nadzieję, że postawisz Tż do pionu i stanie na wysokości zadania. Powoli wszystko się pewnie ułozy;*
#4301 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zebra,ale bez synka.Oto mi chodziło ![]() ![]() No to faktycznie,skoro jemu nie jesteś potrzebna do takich codziennych czynności to ciężko ci będzie.Ale radzę z własnego doświadczenia REAGUJ JUŻ TERAZ bo potem będzie coraz ciężej.Ja to się umęczyłam po pachy.Dopiero teraz jest normalnie i tak jak powinno być.Ale to co ja przeszłam to moje,z reszta sama wiesz,bo pisałam już kiedyś.A rady alexy u mnie się sprawdziły i stosowałam je jeszcze później z raz chyba. A może TŻ odbija brak sexu.Bo w połogu to raczej ciężko cokolwiek działać ![]() ![]()
![]() |
#4302 |
BAN stały
|
Nie odzywałam się bo u mnie problemy ale podczytuję was.
Zeberko odciągnij mleko latatorem (a jak nie masz to ręcznie), tyle ile dasz rady, z obu piersi, wstaw mleko do lodówki. Powiedz tż ze masz kontrolę u ginekologa, a jeśli nie chce kłamać to powiedz ze jesteś zmeczona i brak Ci swiezego powietrza i idziesz na 2 godzinny spacer, a jakby coś się działo niech dzwoni, a mleko nich odgrzeje w garnku z wrzącą wodą albo podgrzewaczu. Powiedz mu że dziecko musi budować więź nie tylko z matką ale i z ojcem i sam ma wiedzieć co jest dla synka dobre a nie to co Ty mu powiesz to ma zrobić. Uwierz mi jeśli zostawisz go z małym na 2 godziny samego to do niego dotrze ze został tatusiem ![]() Nie zostawiaj tego tak samemu sobie bo wpadniesz w doła lub co gorszego. Po porodzie, przez pierwsze tygodnie są straszne wahania nastrojów i jeżeli kobieta nie otrzymuje od swojego mężczyzny tego czego oczekuje może wpaść w depresje. A "gadanie" i tłumaczenie mu nic tu nie pomoże, tak wnioskuję z Twoich wypowiedzi. Powodzenia kochana ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4303 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4304 |
Zakorzenienie
|
alexa tak myslalam ze jestes ze szczecina
![]() ![]() kurcze zebra... ja cos czuje ze tak samo bedzie z m0im. ale na niego zadzialalo by to ze nie ma gaci na zmiane albo zadnego zarcia. juz teraz tak mnie wkurza ze bania mala... dzisiaj zdazylam sie z nim juz poklocic bo nie przyjechal tam gdzie sie umowilismy tylko ja musialam jechac do niego ![]() atinas kochana jeszcze raz gratulacje ![]() Edytowane przez bajka1807 Czas edycji: 2010-01-12 o 18:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#4305 |
Zakorzenienie
|
A ja się nudzę
![]() ![]() Zeberka ja Ci nic nie poradzę,bo nie mam doświadczenia. Ale pewne też będę miała problemy z moim mężem na początku. Bo na początku ciąży też nie rozumiał,że już nie wszystko mogę robić sama i trochę nerwów mi zepsół,ale teraz już się nauczył i pomaga mi we wszystkim. Początki są zawsze trudne,czego by to nie były ![]() ![]() Kochane ostatnio czuję taki ucisk pod żebrami czasami,wiecie może czym może być to spowodowane??? |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4306 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4307 |
Wtajemniczenie
|
czesc dziewczynki
ja jeszcze Was nie nadrobilam,ale mam nadzieje,ze dzis dam rade bylam u poloznej ![]() ![]() wyniki krwi....nie wyszly dobrze....brak witamin i jesli dobrze ja zrozumialam to anemia (powiedziala,ze przy porodzie moge stracic duzo krwi)...ale juz dostalam lek,ktory mam brac trzy razy dziennie.mala po nim jest w koncu aktywna i czesciej sie rusza.....martwie sie.oby wszystko bylo dobrze. wizyte nastepna mam 2 lutego
#4308 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję Wam za wsparcie i rady
![]() Anusia dzidziuś może uciska, bo jest wyżej ![]() Agnieszka anemia w ciązy jest bardzo częsta, ja też miałam gorsze wyniki i dostałam wtedy żelazo i było ok przy porodzie. |
![]() ![]() |
![]() |
#4309 |
BAN stały
|
Kurcze nie wiem czy nie za wczesnie ale dzis wlasnie kupilismy wozek
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4310 |
Zakorzenienie
|
alexa... ja w medicusie u lekarza bylam raz w zyciu nasciemniac zeby dostac l4
![]() ![]() ja ogolnie chodze do Łokociejewskiego, tez bardzo sympatyczny facet, wrecz zachowuje sie jak kumpel ![]() ![]() ![]() a ja ogolnie nie jestem ze szczecina tylko z kolobrzegu, przyjechalam tu na studia i tak tu juz zostane bo tz rodowity szczecinianin ![]() ![]() ![]() agniesia wcinaj jedzonko bogate w zelazo, nie lykaj samych tabletek, a od razu wyniki skocza do gory ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- alexa pamietaj ze przesady nie sprawdzaja sie tym ktorzy w nie nie wierza, wiec na spokojnie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4311 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A tak na marginesie to ta metoda jest doskonała. Ja nie krzyczę tylko się też nie odzywam a jego to wkurza, bo woli bym wykrzyczała i po ptokach. Też był czas, że stosowałam tą metodę i teraz mam luzik. Cytat:
A tak na marginesie to witajcie! Ja to bym miała raj na ziemi gdybym zafasolkowała, bo mój to by skakał aż kurz by szedł. Wiem, bo raz myśleliśmy że się udało i tak latał dookoła mnie, że byłam w szoku. Jak się okazało, że pudło to też pocieszał i przytulał. Kicia szerokiej drogi życzę (a Ty nie dziękuj) i obyś dotarła do domu jak najszybciej i bez opóźnień. Daj znać jak dotrzesz chociaż jednej z dziewczyn, a ona niech poinformuje resztę - o ile ta reszta jest ciekawa ![]() ![]()
![]() |
#4312 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a co do Ciebie to miejmy nadzieje,ze jednak sie udalo bo ja jak zaskoczylam ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ---------- Cytat:
![]() no to mieliscie fajnie jak Was zasypalo ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() no w sumie masz racje z tymi przesadami ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ---------- http://www.smythstoys.com/buggies/ba...-g11132pd.aspx ---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ---------- Tylko,ze jest czarno-czerwony,niestety tutaj lepszego i ladniejszego sie nie kupi a dzieciaczkowi w gondoli bedzie wygodniej niz w foteliku,teraz zostalo tylko fotelik do auta kupic. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4313 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jutro 30 dzień cyklu, więc jak spadnie temperatura to wiem że przyjdzie tego samego dnia. Alexa jak więcej czerwonego to się nie zastanawiaj, bo fura jest odlotowa.
Edytowane przez Pepus Czas edycji: 2010-01-12 o 21:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4314 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4315 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Kupuj,kupuj i nic się nie stresuj.Przesądy to wiesz....co możesz sobie z nimi robić ![]() Ja w pierwszej i drugiej ciąży wszystko kupowałam już grubo wcześniej.A z wózek dla Oskara miałam 4 miesiące przed porodem,a łóżeczko chyba z 6.Także spokojnie kochana ![]()
![]() |
#4316 |
Zakorzenienie
|
nie no alexa wozeczek jest bomba! nie ma nad czym sie zastanawiac
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4317 |
Zakorzenienie
|
Z tymi przesądami to tak jest. Jak chciałam wcześniej kupować rzeczy dla małego to moja mama mówiła,że jest jeszcze czas,że jeszcze nie. I tak na tym wyszłam,że teraz więcej mi brakuje niż mam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:52 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ---------- Alexa a co do wózeczka to jest świetny,mi sie bardzo podoba ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4318 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4319 |
Wtajemniczenie
|
Cześć laseczki
![]() Zaraz jajo zniosę jajo z bólu.Coś mi się chyba rozciąga i rozwiera bo ból mam jak na @ i normalnie w nocy nie mogłam spać i teraz też mnie już boli.To na pewno nie są skurcze porodowe,bo ból jest ciągły przez dłuższy czas.Poza tym mały jak mnie lutnie to mi oczy wychodzą taką ma siłę,a skubany za gruby nie jest chyba co 29.12 ważył 1900g. Także ja nie wiem o co chodzi za bardzo. Ale booooooli mnie no ![]()
#4320 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:02.