Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - CZĘŚĆ II - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-25, 18:15   #4291
Pepus
Wtajemniczenie

GG do Pepus
Dot.: Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - CZĘŚĆ

Cytat:
Napisane przez Stara Panna Pokaż wiadomość
Niee dziewczyny... Niemożliwe... Niby jak ???

Taka duża dziewczynka i pyta się jak?
Ja myślę, że to prawdopodobnie fasolka i powinnaś zrobić test lub sprawdzić u ginekologa czy wszystko ok skoro twierdzisz, że to nie jest fasolka. Oj czuję , że zostanę ciocią

Pepus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-25, 18:58   #4292
hanjah
Zakorzenienie

Dot.: Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - CZĘŚĆ

Cytat:
Napisane przez Carol77 Pokaż wiadomość

Można kochana, nawet 3 razy dziennie po 2 tabletki. Ja biore zapobiegawczo 2 na dzień.

Podaje się go na przeźiębienie,krwawienia z nosa i dziąseł, a na koniec ciazy położne zalecają branie rutinoscorbinu zeby uszczelnic i wzmocnic naczynia krwionośne - zapobiega pęknięciom przy porodzie.
Pytałam mamę, czy mogę to brać, ale odesłała mnie do ulotki, a ulotka jakoś tak to mało konkretnie podaje... ALe jak mówisz, że można i że też bierzesz, to ja też spróbuję-może mi trochę przejdzie. A na noc jeszcze mleko z czosnkiem (bo miodu w żadnej postaci nie przełknę ).

Cytat:
Napisane przez Kasia_Dublin Pokaż wiadomość
Z tymi biletami to jest straszna porazka . Mnie co roku taka zlosc lapie bo bardzo chce leciec do domu ale perspektywa wydania 400 czy 500 euro mnie przeraza (chodzi o takie dogodne daty gdzie bierze sie malo lub wcale wolnego zeby byc w domu tylko w swieta). Ja mialam szczescie i dostalam wolne tydzien przed swietami ale jak ktoregos roku mi nie dadza to tez bede musiala tu zostac . Haniu olej smutki, swieta nie swieta to i tak jestes z facetem ktory cie MOCNO kocha i spodziewacie sie dzieciatka. W jakiejkolwiek bys byla sytuacji to i tak bedzie dobrze
Przedwczoraj sprawdzałam ceny lotów na 23 grudnia-150 funtów w jedną stronę dla jednej osoby I to do Poznania (bo w październiku odwołali loty do Wrocławia, który nam najbardziej pasował), co wiąże się z kilkugodzinnym dojazdem do domu. Plus jakaś kasa, którą trzeba ze sobą wziąć. Koszmar po prostu...
Ale jeśli chodzi o święta, to nic szczególnego nie planuję. Ugotuję coś dobrego, bo lubię gotować i nie wyobrażam sobie tych świąt bez barszczu z uszkami i krokietów z kapustą i grzybami :ślina: W zeszłym roku wyszły mi prawie jak u babci

Posiedzę jeszcze trochę przy kompie a potem zmykam znów pod kocyk.
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-25, 19:40   #4293
anula_81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Pytałam mamę, czy mogę to brać, ale odesłała mnie do ulotki, a ulotka jakoś tak to mało konkretnie podaje... ALe jak mówisz, że można i że też bierzesz, to ja też spróbuję-może mi trochę przejdzie. A na noc jeszcze mleko z czosnkiem (bo miodu w żadnej postaci nie przełknę ).

Przedwczoraj sprawdzałam ceny lotów na 23 grudnia-150 funtów w jedną stronę dla jednej osoby I to do Poznania (bo w październiku odwołali loty do Wrocławia, który nam najbardziej pasował), co wiąże się z kilkugodzinnym dojazdem do domu. Plus jakaś kasa, którą trzeba ze sobą wziąć. Koszmar po prostu...
Ale jeśli chodzi o święta, to nic szczególnego nie planuję. Ugotuję coś dobrego, bo lubię gotować i nie wyobrażam sobie tych świąt bez barszczu z uszkami i krokietów z kapustą i grzybami :ślina: W zeszłym roku wyszły mi prawie jak u babci

Posiedzę jeszcze trochę przy kompie a potem zmykam znów pod kocyk.
My tez w tym roku tutaj, co prawda z rodzicami tz,ale chyba nie bedzie zle. najwazniejsze ze macie siebie!!! Mysl o tym kochana i ze robisz barszczyk i paszteciki, zobacz jakie to wazne. My od 3 lat nie bylismy na wielkanoc w Polsce i jakos juz sie przyzwyczailam bo juz jestesmy rodzina i nei jest tak zle. Bedziecie w spokoju mogli odpoczac, naacieszyc sie soba i wolnymi dniami pluc spokojnie celebrowac swieta. Zobaczysz bedzie pieknie

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-25, 21:08   #4294
itakasia
Zakorzenienie

panienko
prosze kochana zadbaj o swoje zdrowie
carol
wszystkiego najlepszego, mam nadzieje ze dzien wam milo uplynal
itakasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-26, 05:41   #4295
viki_wb
Przyczajenie

Witajcie
Pewnie jeszcze sobie smacznie śpicie ja niestety już w pracy. Byłam wczoraj u Pani ginekolog wizyta na kasę chorych, według mnie to 4,5 tc (wiem kiedy się to stało ) a według niej to 6 tc, wiadomo oni to inaczej liczą. Zaleciła tylko kwas foliowy i zapisać się za 2 tygodnie to wtedy zleci mi badania i założy kartę ciąży. Możecie mi napisać czy to jest normalne? jest to moja pierwsza ciąża, więc nie wiem czy tak robią lekarze.
viki_wb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-26, 06:37   #4296
latko0
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez viki_wb Pokaż wiadomość
Witajcie
Pewnie jeszcze sobie smacznie śpicie ja niestety już w pracy. Byłam wczoraj u Pani ginekolog wizyta na kasę chorych, według mnie to 4,5 tc (wiem kiedy się to stało ) a według niej to 6 tc, wiadomo oni to inaczej liczą. Zaleciła tylko kwas foliowy i zapisać się za 2 tygodnie to wtedy zleci mi badania i założy kartę ciąży. Możecie mi napisać czy to jest normalne? jest to moja pierwsza ciąża, więc nie wiem czy tak robią lekarze.
Witaj Viki, powiem Ci że to różnie zależy od lekarza, ale bardzo często odsyłają żeby wrócić później, bo w tak wczesnej ciąży to nic nie widać, i później się dziewczyny steresują. Co do badań to w sumie mógł już Ci je zlecić, bo to nie zaszkodzi przecież nikomu no ale nie jest napewno źle za 2 tyg może zrobi Ci usg i wtedy zrobisz badania

Witajcie kochane!
Jak tam wieczorek minął, widziałam że cisza tu była wczoraj wieczorem czyżby wszystkie z tż się przytulały
Mi jak narazie mdłości trochę przeszły, dziś nawet troszeczkę lepiej spałam (bo znalazłam metodę na moją bezsenność )
latko0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-26, 06:46   #4297
marlenka0505
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cosmaaaaaaa Pokaż wiadomość
Hej kochane
Nie chce byc niemila badz bezczelna, ale przeciez teraz to Wam nic nie moge radzic, bo w ciazy doswiadczenia nie mam ... Za to polecam sie po porodach w pomocy przy maluszkach

Nie wiem czy sie chwalilam ale nasze dziecko, tzn Anitki ma 2mm i juz bije serduszko Teraz jest chyba 7 tydzien
Pamietam jak rok temu w listopadzie dowiedzialam sie ze jest w pierwszej ciazy, teraz rok pozniej dowiaduje sie o 2

Panienko.... nie mecz dluzej ... zrob kochanie test bo jak to nie fasoka to ja juz zglupieje! Ja mam prawie milion % pewnosci
ale zawsze możesz spojrzeć na nasze schizy chłodnym okiem i sprowadzić do pionu
no chyba, że już nas nie lubisz

Cytat:
Witajcie
Różnie to bywa z lekarzami, ale skoro stwierdził, że to już 6 tydzień to powinien skierowanie na badania dać.
A te 4,5 tygodnia to liczysz od owulki czy od ostatniej @ ???

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-11-26, 06:59   #4298
viki_wb
Przyczajenie

Te 4,5 tc liczę od dnia kiedy się przytulaliśmy, a ona te 6 tc obliczył kiedy miałam ostatni raz @
Stary 2009-11-26, 07:02   #4299
Maggie1983
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Stara Panna Pokaż wiadomość
Teoretycznie wiem..., ale z praktyki to nie wierzę !!!

Gwałcący ponosi konsekwencje ??? Nie w Polsce... Choć bym chciała.

Pozatym przecież nie może byc tak, że prawie trzy lata starań i nagle się udało ??? Jakto tak ???
1,2,3 czy 5 w kocu musi sie przeciez udac
Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny
WSZYSTKIEGO NAJ NAJ NAJ DZIEWCZYNKI
Scio podpsiuje sie pod dziewczynami bedziemy tu czekaly na Ciebie!3maj sie mocno kochana
u mnie nadal cisza czyli zadnych objawow nio moze piersi sa troszke wieksze, ale to wiadomo zawsze tak mam przed@ tazk ten mac dla mnie bedzie bezowocny| staram sie jakos o tym tak nie myslec, ale ciezko jest i jescze tz ciaglepyta czy sie udalo a ja mu odpowiadam, ze nie i zeby mnie juz nie pytal o to mialam sie nie dolowac a tu prosze
gratuluje kolejnej zafasolkowanej
u mnie dokladnie to samo
Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Mam mega smuta... nic mnie cieszy, najchętniej zakopałabym się pod kołdrą i obudziła na wiosnę... boję się, że mnie jakaś choroba dopada... A wizja kolejnych świąt w UK tak bardzo mnie dołuje...
a tam, jak mozesz miec smutne swieta skoro bedziesz je spedzac juz ze swoja dzidzia ugotuj pysznosci i zadbaj, by te swieta byly wyjatkowe
Cytat:
Napisane przez latko0 Pokaż wiadomość
Witaj Viki, powiem Ci że to różnie zależy od lekarza, ale bardzo często odsyłają żeby wrócić później, bo w tak wczesnej ciąży to nic nie widać, i później się dziewczyny steresują. Co do badań to w sumie mógł już Ci je zlecić, bo to nie zaszkodzi przecież nikomu no ale nie jest napewno źle za 2 tyg może zrobi Ci usg i wtedy zrobisz badania

Witajcie kochane!
Jak tam wieczorek minął, widziałam że cisza tu była wczoraj wieczorem czyżby wszystkie z tż się przytulały
Mi jak narazie mdłości trochę przeszły, dziś nawet troszeczkę lepiej spałam (bo znalazłam metodę na moją bezsenność )
zdradz nam metode na bezsennosc

a ja melduje, ze dzis 26dc i cyce juz mniej bola - prawa tylko przy dotyku, ale martwie sie lewa piersia, bo mnie bardzo boli tak pod pacha, jak mniej wiecej biegnie fiszbina ale jak tak sprawdzam to nie czuje nic niepokojacego
wczoraj zaklul mnie ze 2 razy lewy jajnik, co mnie bardzo cieszy, bo on jakis leniwy jest i nigdy go nie czuje, wiec moze laskawie wezmie sie do roboty w nastepnym cyklu
Pod moim sercem,inne bije serce:nieznane,a jakie bliskie i kochane.Pod moim sercem małe rączki dziecka,cichutko pukają do mojego serca.Myślę sobie wtedy:może być wspanialej?Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje
Maggie1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-26, 07:02   #4300
viki_wb
Przyczajenie

Pytam tak czy to jest normalne bo zastanawiam się czy nie zmienić lekarza i to na prywatnego. Robiła mi usg widziałam na monitorze pęcherzyk i taką małą kropeczkę. i co o tym myślicie?
Stary 2009-11-26, 07:18   #4301
marlenka0505
Zakorzenienie

Cytat:
Pytam tak czy to jest normalne bo zastanawiam się czy nie zmienić lekarza i to na prywatnego. Robiła mi usg widziałam na monitorze pęcherzyk i taką małą kropeczkę. i co o tym myślicie?
mi jak lekarz widział już pęcherzyk, to dał skierowania na badania i założył kartę ciąży, więc sama nie wiem.
A wiek ciąży prawidłowo liczy sie od ostatniej @.

---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ----------

Cytat:
Napisane przez Maggie1983 Pokaż wiadomość
a ja melduje, ze dzis 26dc i cyce juz mniej bola - prawa tylko przy dotyku, ale martwie sie lewa piersia, bo mnie bardzo boli tak pod pacha, jak mniej wiecej biegnie fiszbina ale jak tak sprawdzam to nie czuje nic niepokojacego
wczoraj zaklul mnie ze 2 razy lewy jajnik, co mnie bardzo cieszy, bo on jakis leniwy jest i nigdy go nie czuje, wiec moze laskawie wezmie sie do roboty w nastepnym cyklu
no to teraz przesłuchanie te jajniki to tak zawsze przed @ kłują ???

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-26, 07:27   #4302
latko0
Zadomowienie

Cytat:
1,2,3 czy 5 w kocu musi sie przeciez udac

u mnie dokladnie to samo

a tam, jak mozesz miec smutne swieta skoro bedziesz je spedzac juz ze swoja dzidzia ugotuj pysznosci i zadbaj, by te swieta byly wyjatkowe

zdradz nam metode na bezsennosc

Ja mam zawsze problem z tym że mi w nogi strasznie gorąco i nie wiem co mam z nimi zrobić, a wystawianie za kołdrę nie skutkuje wcale, no i dziś jak się obudziłam znowu w środku nocy to pomyślałam będąc w toalecie że może schłodzę je zimną wodą. No i wsadziłam je do wanny i taką zimną wodą polewałam je tak z 2 min. Poskutkowło idealnie wróciłam do łóżka, nóżki pod kołdrę i jak tylko zaczęły się ogrzewać ja odrazu odpłynęłam

Cytat:
Skoro widział już pęcherzyk to powinien dać Ci skierowanie na badania, dziwny trochę. Może naprawdę warto iść do innego.
Stary 2009-11-26, 07:33   #4303
Maggie1983
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marlenka0505 Pokaż wiadomość
mi jak lekarz widział już pęcherzyk, to dał skierowania na badania i założył kartę ciąży, więc sama nie wiem.
A wiek ciąży prawidłowo liczy sie od ostatniej @.

---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ----------

no to teraz przesłuchanie te jajniki to tak zawsze przed @ kłują ???
chyba nie ale on mnie zaklul doslownie 2 razy i koniec, poza tym pierwsze diody na mordce juz sa a wczoraj juz byl sluz odrobine zabarwiony na brazowo, wiec scenariusz jak co miesiac-zawsze przylazi ten sluz najpierw, co akurat nie jest takie zle, bo wiem, ze mnie @ nie zaskoczy ciekawa jestem, jak bedzie teraz wygladala @, bo ostatnio jakas dziwna byla i mnie to zaniepokoilo

---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ----------

Cytat:
Ja mam zawsze problem z tym że mi w nogi strasznie gorąco i nie wiem co mam z nimi zrobić, a wystawianie za kołdrę nie skutkuje wcale, no i dziś jak się obudziłam znowu w środku nocy to pomyślałam będąc w toalecie że może schłodzę je zimną wodą. No i wsadziłam je do wanny i taką zimną wodą polewałam je tak z 2 min. Poskutkowło idealnie wróciłam do łóżka, nóżki pod kołdrę i jak tylko zaczęły się ogrzewać ja odrazu odpłynęłam

Skoro widział już pęcherzyk to powinien dać Ci skierowanie na badania, dziwny trochę. Może naprawdę warto iść do innego.
Latko, a ja z kolei odwrotnie-mnie jest zawsze zimno w stopy i spie w skarpetkach ostatnio nawet tak napalilismy w piecu, ze bylo bardzo goraco w mieszkaniu, wiec mowie nie zakladam skarpetochow, ale po pol godziny jednak po nie siegnelam, bo nie moglam usnac, bo mi jakos tak lyso w nogi bylo, chodz wcale nie bylo mi zimno, tylko tak mi czegos brakowalo
Pod moim sercem,inne bije serce:nieznane,a jakie bliskie i kochane.Pod moim sercem małe rączki dziecka,cichutko pukają do mojego serca.Myślę sobie wtedy:może być wspanialej?Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje
Stary 2009-11-26, 07:44   #4304
marlenka0505
Zakorzenienie

też tak czasami mam z tymi plamieniami przed @. tylko u mnie to tak 2 dni przed.
Stary 2009-11-26, 07:49   #4305
agnieszka1980
Raczkowanie

Witam dziewczynkidawno mnie nie było ale mam nadzieję,ze mnie przygarniecie
Na samym początku chciałabym pogratulować MARLENCE, CAROL, GASIORO, ANULI, SIALA BALA I LATKOO II kreseczek, super!!!jak kogoś pominełam to sorki
Mam do Was pytanko czy któraś z Was miała kiedyś włókniaka w piersi??? byłam u lekarza i badał mi po raz pierwszy piersi i wyszło mi,że mam 2 guzkina 3 grudnia mam umówioną wizytę na onkologii zeby mi porobili badania,mam nadzieję ze to będa tylko niegroźne włókniaki. Kurcze trochę sie boję,co ze starankami?a co jak bym już była zafasolkowana?metlik w głowie
Miłego dzioneczka dziewczynki
agnieszka1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-26, 07:50   #4306
latko0
Zadomowienie

Cytat:
chyba nie ale on mnie zaklul doslownie 2 razy i koniec, poza tym pierwsze diody na mordce juz sa a wczoraj juz byl sluz odrobine zabarwiony na brazowo, wiec scenariusz jak co miesiac-zawsze przylazi ten sluz najpierw, co akurat nie jest takie zle, bo wiem, ze mnie @ nie zaskoczy ciekawa jestem, jak bedzie teraz wygladala @, bo ostatnio jakas dziwna byla i mnie to zaniepokoilo

---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ----------

Latko, a ja z kolei odwrotnie-mnie jest zawsze zimno w stopy i spie w skarpetkach ostatnio nawet tak napalilismy w piecu, ze bylo bardzo goraco w mieszkaniu, wiec mowie nie zakladam skarpetochow, ale po pol godziny jednak po nie siegnelam, bo nie moglam usnac, bo mi jakos tak lyso w nogi bylo, chodz wcale nie bylo mi zimno, tylko tak mi czegos brakowalo
łyso w stopy , ja to bym chyba umarła jak bym jeszcze miała spać w skarpetkach
Stary 2009-11-26, 07:51   #4307
Carol77
Zakorzenienie

Witajcie kochane

Dziękuję Itakasia i Anulka za życzenia ja wczoraj padłam, było superwrócilismy po 24 byliśmy najpierw na kebabie, potem na lodach(których mi sie juz odechciało na długo) a na końcu w kinie na super filmie, oczywiście ryczalam jak nie wiem i wyobraźcie sobie, ze byliśmy sami na sali TŻ się śmieje, ze wynajął cala sale dla nas za 36 zł a tutaj link do tego filmu:
http://www.filmweb.pl/f209977/Zakl%C...+w+czasie,2009

Kurde tak sie chwaliłam,a dzisiaj mnie mdli a na 11 znowu na szkolenie ehhh będe wieczorkiem moje kochane, miłego dzionka i nie piszcie za dużo

Witaj Viki ja tez byłam u lekarza i nie zlecił mi jeszcze zadnych badań, bo nic nie było widac jeszczepodobno za wcześnie ale sama zrobilam morfologie i mocz i mu dałam. Inne pewnie zleci jak pojde w grudniu. Nie martw się, na pewno Ci zleci wszystkie potrzebne badania!Pozdrowionka i trzymam kciuki za Twoją fasolinke żeby rosla duza i zdrowa!!

Olusia
Filipek

Adaś

A baby is born with a need to be loved - and never outgrows it.

Edytowane przez Carol77
Czas edycji: 2009-11-26 o 07:52
Carol77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-26, 07:52   #4308
latko0
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka1980 Pokaż wiadomość
Na samym początku chciałabym pogratulować MARLENCE, CAROL, GASIORO, ANULI, SIALA BALA I LATKOO II kreseczek, super!!!jak kogoś pominełam to sorki
Mam do Was pytanko czy któraś z Was miała kiedyś włókniaka w piersi??? byłam u lekarza i badał mi po raz pierwszy piersi i wyszło mi,że mam 2 guzkina 3 grudnia mam umówioną wizytę na onkologii zeby mi porobili badania,mam nadzieję ze to będa tylko niegroźne włókniaki. Kurcze trochę sie boję,co ze starankami?a co jak bym już była zafasolkowana?metlik w głowie
Witaj, oczywiście że Cię przygarniamy dziękuje za gratulacje.
A z tymi gózkami to nie martw się na zapas, porobią badania to będzie wiadomo, po za tym wydaje mi się że one chyba nie przeszkadzają w staranskach
Stary 2009-11-26, 07:55   #4309
Carol77
Zakorzenienie

Cytat:
Witaj kochanie!!!!!!!No nareszcie jesteś!!!!!!!!!! Ja miałam zdiagnozowanego raka sutka huzek był duży i wylazł ponad powierzchnię i rósł. Nastraszyli mnie strasznie,ale jak się okazało był to guzek z przerostem tkanki i zupelnie niegroźny. Włókniakiem sie nie martw, to nic groźnego, tyle, ze lubią odrastać. Trzymam mocno zeby wszystko było dobrze, a na pewno będzie !!!!

I dziękuje za gratulacje oki, juz idę, chciałam Cie jeszcze pocieszyć;*

Olusia
Filipek

Adaś

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-26, 08:05   #4310
agnieszka1980
Raczkowanie

Cytat:
Witaj, oczywiście że Cię przygarniamy dziękuje za gratulacje.
A z tymi gózkami to nie martw się na zapas, porobią badania to będzie wiadomo, po za tym wydaje mi się że one chyba nie przeszkadzają w staranskach
Dziekuje dziewczynki
Mam nadzieję że to jakieś włókniaczki, u mnie w rodzinie nikt nie miał żadnych guzków.

---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ----------

Cytat:
Witaj kochanie!!!!!!!No nareszcie jesteś!!!!!!!!!! Ja miałam zdiagnozowanego raka sutka huzek był duży i wylazł ponad powierzchnię i rósł. Nastraszyli mnie strasznie,ale jak się okazało był to guzek z przerostem tkanki i zupelnie niegroźny. Włókniakiem sie nie martw, to nic groźnego, tyle, ze lubią odrastać. Trzymam mocno zeby wszystko było dobrze, a na pewno będzie !!!!

I dziękuje za gratulacje oki, juz idę, chciałam Cie jeszcze pocieszyć;*
Ojjj to nie wesoło, mi jeden powiedział,ze to włókniaki, drugi że może kanaliki mleczne i nawet nie dał skierowania na badaniea później gadają,ze kobiety nie dbają o siebie nie robia badań a o każde skierowanie musisz sie prosić, masakrawizytę załatwiła mi znajoma już właśnie naonkologii zeby porobili mi badania od a-z
Stary 2009-11-26, 08:17   #4311
viki_wb
Przyczajenie

Cytat:
Witajcie kochane

Dziękuję Itakasia i Anulka za życzenia ja wczoraj padłam, było superwrócilismy po 24 byliśmy najpierw na kebabie, potem na lodach(których mi sie juz odechciało na długo) a na końcu w kinie na super filmie, oczywiście ryczalam jak nie wiem i wyobraźcie sobie, ze byliśmy sami na sali TŻ się śmieje, ze wynajął cala sale dla nas za 36 zł a tutaj link do tego filmu:
http://www.filmweb.pl/f209977/Zakl%C...+w+czasie,2009

Kurde tak sie chwaliłam,a dzisiaj mnie mdli a na 11 znowu na szkolenie ehhh będe wieczorkiem moje kochane, miłego dzionka i nie piszcie za dużo

Witaj Viki ja tez byłam u lekarza i nie zlecił mi jeszcze zadnych badań, bo nic nie było widac jeszczepodobno za wcześnie ale sama zrobilam morfologie i mocz i mu dałam. Inne pewnie zleci jak pojde w grudniu. Nie martw się, na pewno Ci zleci wszystkie potrzebne badania!Pozdrowionka i trzymam kciuki za Twoją fasolinke żeby rosla duza i zdrowa!!
dzięki za pocieszenie, właściwie również mogę zrobić sama badania a wyniki dać komuś do rozszyfrowania. Ile płaciłaś za badania? pewnie teraz zadam głupie pytanie a przy tych badaniach mogę również liczyć na to że podadzą mi jaką mam grupę krwi, sprawdzałam wszędzie i nigdzie mi nie pisze, a mamy teraz za bardzo się nie mogę zapytać bo jeszcze nie wiem o fasolce, może i wiem ale chyba sama woli żeby to usłyszeć odemnie. bo mój tż ma rh+ a mi się kiedyś obiło o uszy żę mam rh-, i z tego co pamiętam to jest konflikt serologiczny- czy się mylę?
Stary 2009-11-26, 08:22   #4312
agnieszka1980
Raczkowanie

Cytat:
dzięki za pocieszenie, właściwie również mogę zrobić sama badania a wyniki dać komuś do rozszyfrowania. Ile płaciłaś za badania? pewnie teraz zadam głupie pytanie a przy tych badaniach mogę również liczyć na to że podadzą mi jaką mam grupę krwi, sprawdzałam wszędzie i nigdzie mi nie pisze, a mamy teraz za bardzo się nie mogę zapytać bo jeszcze nie wiem o fasolce, może i wiem ale chyba sama woli żeby to usłyszeć odemnie. bo mój tż ma rh+ a mi się kiedyś obiło o uszy żę mam rh-, i z tego co pamiętam to jest konflikt serologiczny- czy się mylę?
Hejgratuluje fasolki.
Mozesz zrobić badania na gr krwi, nie wiem ile to kosztujeszkoda, ze lekarz od razu Ci nie dał skierowania na badania,ja jak byłam z małym w ciazy to wizytę miałam w 6 tc i załozył mi kartę,zrobił usg i wysłał na badania. Ale co lekarz to obyczaj
Stary 2009-11-26, 08:37   #4313
marlenka0505
Zakorzenienie

Cytat:
nawet jak będziesz znała grupę krwi, to będziesz musiała mieć "świeży" wynik potwierdzony na papierze.
Cytat:
Witaj, dzięki za gratulacje, co do włókniaka niestety nic nie wiem na ten temat

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-11-26, 08:38   #4314
itakasia
Zakorzenienie

dzien doberek
bylam juz w ambulatorium, za cztery godziny bedzie wynik
viki_wb
dla mnie to jeszcze nie powod do zmiany lekarza, ale sama musisz wiedziec, moze popytaj wsrod swoich kolezanek kogo polecaja do prowadzenia ciazy
carol
zazdroszcze kina i wyjscia, ja mam w sobie lek przed wychodzeniem do skupisk ludzi
agnieszka
trzymam kciuki zeby to byly niegrozne wlokniaki
itakasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-26, 08:39   #4315
Maggie1983
Zakorzenienie

Cytat:
witaj z nami
a powiedz mi bolaly Cie piersi, bo ja wlasnie pisalam pare postow wyzej, ze cos mi sie dzieje z lewa i sie martwie
Cytat:
łyso w stopy , ja to bym chyba umarła jak bym jeszcze miała spać w skarpetkach
no a ja bez nie moge, ale ja jestem zimorodek
Stary 2009-11-26, 08:44   #4316
Carol77
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana, ja miałam skierowanie od rodzinnego, bo chcialam na wszelki wypadek zrobic podstawowe badania wiec nie placilam nic, ale morfologia i mocz pewnie sie zamknie w 20 zł. Ja tez mam rh- a moj TZ nie wiadomo co wiec pojdzie pod iglew 1 ciazy nic sie nie martw o konflikt, bo jest bezpieczna, bardzo zadko sie zdarza, ze wystepuje. Ale popros o immunoglobine anty-D w ktoryms mies ciazy sie ja podaje, albo po 1 porodzie (lub poronieniu)zeby juz w kolejnej ciazy konfliktu nie bylo. Ja dostalam po porodzie corki.

kurde laseczki cos mnie kaszel bierze masakra, nie chce byc chora wyszykowalam sie i niedlugo jedziemy a tak mi sie nie chce
Buziaczki

---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
dzien doberek
bylam juz w ambulatorium, za cztery godziny bedzie wynik
viki_wb
dla mnie to jeszcze nie powod do zmiany lekarza, ale sama musisz wiedziec, moze popytaj wsrod swoich kolezanek kogo polecaja do prowadzenia ciazy
carol
zazdroszcze kina i wyjscia, ja mam w sobie lek przed wychodzeniem do skupisk ludzi
agnieszka
trzymam kciuki zeby to byly niegrozne wlokniaki

Ja tez sie boje kochana, ale uwaznie patrzylam czy ktos nie kicha albo kaszle i na szczescie nikogo takiego nie spotkalam. W kinie bylismy sami wiec tez totalny luz no ale nie przewidzisz wszystkiego czasem czlowiek i tak zachoruje...oby nas ominelo, oki, lece, nie umiem sie od Was oderwacpapa

Olusia
Filipek

Adaś

Stary 2009-11-26, 08:45   #4317
agnieszka1980
Raczkowanie

Cytat:
witaj z nami
a powiedz mi bolaly Cie piersi, bo ja wlasnie pisalam pare postow wyzej, ze cos mi sie dzieje z lewa i sie martwie

no a ja bez nie moge, ale ja jestem zimorodek
Troszkę jest wrażliwsza ale nie wiem samaa wyczuwasz coś "macając"sobie pierś?bo ja tak. Nie martw sie, moze u Ciebie to fasolinka i piers boliczego Ci życzę

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-11-26, 08:51   #4318
aneczka555
Zadomowienie

czesc kochane ja tylko na chwilke pozniej was nadrobie

od wczoraj cierpie na bol glowy-bardzo silny....wczoraj wzielam 1,5 tabl.apapu a dzis 1 tabletke-czy to nie za duzo????
wiem ze apap nie jest grozny w ciazy ale wiadomo co za duzo to niezdrowo... a bol naprawde momentami jest nie do wytrzymania

aneczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-26, 08:54   #4319
Maggie1983
Zakorzenienie

Cytat:
Troszkę jest wrażliwsza ale nie wiem samaa wyczuwasz coś "macając"sobie pierś?bo ja tak. Nie martw sie, moze u Ciebie to fasolinka i piers boliczego Ci życzę
no wlasnie tak sie macam i macam co troche i chyba nic nie czuje, ale dlaczego tak boli? i to nie fasolka, bo na fasolke to raczej sutki, a poza tym, to mnie juz tak drugi cykl
Stary 2009-11-26, 09:01   #4320
agnieszka1980
Raczkowanie

Cytat:
Kochana, ja miałam skierowanie od rodzinnego, bo chcialam na wszelki wypadek zrobic podstawowe badania wiec nie placilam nic, ale morfologia i mocz pewnie sie zamknie w 20 zł. Ja tez mam rh- a moj TZ nie wiadomo co wiec pojdzie pod iglew 1 ciazy nic sie nie martw o konflikt, bo jest bezpieczna, bardzo zadko sie zdarza, ze wystepuje. Ale popros o immunoglobine anty-D w ktoryms mies ciazy sie ja podaje, albo po 1 porodzie (lub poronieniu)zeby juz w kolejnej ciazy konfliktu nie bylo. Ja dostalam po porodzie corki.

kurde laseczki cos mnie kaszel bierze masakra, nie chce byc chora wyszykowalam sie i niedlugo jedziemy a tak mi sie nie chce
Buziaczki

---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

Ja tez sie boje kochana, ale uwaznie patrzylam czy ktos nie kicha albo kaszle i na szczescie nikogo takiego nie spotkalam. W kinie bylismy sami wiec tez totalny luz no ale nie przewidzisz wszystkiego czasem czlowiek i tak zachoruje...oby nas ominelo, oki, lece, nie umiem sie od Was oderwacpapa
Kurczę ja tez mam stracha jak tylko słyszę o tej grypie, wszedzie grypa grypaDziewczynki uważajcie na siebie, bo ludzie sa nieodpowiedzialni kichają,prychają i wszędzie łażąJa łykam rutinoscorbin i jem owoce z małym

---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

Cytat:
Napisane przez aneczka555 Pokaż wiadomość
czesc kochane ja tylko na chwilke pozniej was nadrobie

od wczoraj cierpie na bol glowy-bardzo silny....wczoraj wzielam 1,5 tabl.apapu a dzis 1 tabletke-czy to nie za duzo????
wiem ze apap nie jest grozny w ciazy ale wiadomo co za duzo to niezdrowo... a bol naprawde momentami jest nie do wytrzymania
Hej Aniumyślę,że nie ma wpływu,jeżeli kobiety w ciazy mogą brać to skoro Cię boli głowa to chyba lepiej wziąść.

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ----------

Cytat:
no wlasnie tak sie macam i macam co troche i chyba nic nie czuje, ale dlaczego tak boli? i to nie fasolka, bo na fasolke to raczej sutki, a poza tym, to mnie juz tak drugi cykl
Mnie bolały całe piersi jak byłam w pierwszej ciażyMadziu trzymam kciukia jak sie boisz to idź na usg piersi,profilaktycznie. Mi sie wydaje,że przez branie tabletek mi te cholerstwo wyszło

Edytowane przez agnieszka1980
Czas edycji: 2009-11-26 o 09:03
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości