Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.6 - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-31, 13:38   #4291
liwunia3
Przyczajenie

Dot.: test ciązowy- niepewny wynik- czy ktoś tez tak miał

jeśli wogole sie pojawiła jest to na 99% ciąza! wiem z doświadczenia idz jak najszybciej go ginekologa on dalej cie pokieruje powodzenia
liwunia3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-31, 15:06   #4292
zagubiona89r
Zakorzenienie

Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.6

Laski Ja w życiu nie myślałam, że tu napiszę, ale normalnie mam wątpliwości ostatnimi czasy

Zabezpieczamy się z Tż gumkami, żadna nie pękła, nie zsunęła się. Tż dochodzi we mnie. I generalnie się nigdy niczym nie przejmuję.

Ostatni okres przyszedł planowo, ale... Jak nigdy nic mnie nie bolało (a zwykle naprawdę umieram z bólu) nie było takich charakterystycznych skrzepów, ale przez pierwsze 2 dni, był normalnie w miarę obfity, i potem do 7-go dnia plamienie.

Pobolewa mnie biust. Takie kujące bóle w piersiach. Nigdy tak nie miałam.

Senność itd. itp tym się nie sugeruję bo podogę mamy jaką mamy.

Ale... w ciagu 2 tygodni od okresu pobolewało mnie podbrzusze i z tyłu tak jak przy okresie. Teraz powinnam mieć dni płodne i owulkę... a mnie dosłownie zalewa biały śluz, który z śluzem płodnym ma niewiele wspólnego. I to dosłownie zalewa, bo z wkładką muszę chodzić.

Laski Ze mnie panikara żadna nie jest, ale coś tu kurde jest nie teges.

Z jednej strony sobie tłumaczę, że się zabezpieczamy... Z drugiej widzę kurka pieczona, że coś się innego dzieje...

Tak wam piszę bo czuję się potrzebę wypisać. W środę do ginka jestem zarejestrowana, jutro zrobię sobie test.

Infekcję raczej wykluczam, niedawno leczyłam się gynalginem, nie czuję żadnego stanu zapalnego, nie śmierdzę... No więc to raczej nie to.

Więc albo jestem w ciąży, albo mam sprytne zapalenie utajone, albo zwariowałam Coś z tych trzech na pewno...

... znam słowa, które jak atropina rozszerzają źrenice i zmieniają kolor świata. Po nich nie można już odejść ...
zagubiona89r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-31, 16:43   #4293
klempaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zagubiona89r Pokaż wiadomość
Laski Ja w życiu nie myślałam, że tu napiszę, ale normalnie mam wątpliwości ostatnimi czasy

Zabezpieczamy się z Tż gumkami, żadna nie pękła, nie zsunęła się. Tż dochodzi we mnie. I generalnie się nigdy niczym nie przejmuję.

Ostatni okres przyszedł planowo, ale... Jak nigdy nic mnie nie bolało (a zwykle naprawdę umieram z bólu) nie było takich charakterystycznych skrzepów, ale przez pierwsze 2 dni, był normalnie w miarę obfity, i potem do 7-go dnia plamienie.

Ale... w ciagu 2 tygodni od okresu pobolewało mnie podbrzusze i z tyłu tak jak przy okresie. Teraz powinnam mieć dni płodne i owulkę... a mnie dosłownie zalewa biały śluz, który z śluzem płodnym ma niewiele wspólnego. I to dosłownie zalewa, bo z wkładką muszę chodzić.

Z jednej strony sobie tłumaczę, że się zabezpieczamy... Z drugiej widzę kurka pieczona, że coś się innego dzieje...

Tak wam piszę bo czuję się potrzebę wypisać. W środę do ginka jestem zarejestrowana, jutro zrobię sobie test.

Infekcję raczej wykluczam, niedawno leczyłam się gynalginem, nie czuję żadnego stanu zapalnego, nie śmierdzę... No więc to raczej nie to.

Więc albo jestem w ciąży, albo mam sprytne zapalenie utajone, albo zwariowałam Coś z tych trzech na pewno...
Cholercia, ja nie wiem. Daj znac, co test powie.... hmm.

Śledź też pies! - blogujemy

klempaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-31, 17:04   #4294
magdadz21
Przyczajenie

Witam moze zaczne od poczatku... miesiaczke miałam 2 maja moje cykle przewaznie sa 27 dniowe kochałam sie bez zabezpieczenia z 6na 7maja lecz nie bylo zakonczenia we mnie ;] dwa dni po stosunku zaczal bolec mnie brzuch jak przy miesiaczce i tak utrzymuje sie do dnia dzisiejszego z tym ze tez bole raz sa silniejsze a az ich nie ma, bola mnie piersi pojawily sie bardziej widoczne zyly w okol nich... teraz w sobote 29 maja w dniu spodziewanej miesiaczki tez mialam uczucie jak bym miala dostac okres ale go nie ma, leci mi biały sluz ale teraz nie ma go az tak duzo.. czasami miewam odruchy wymiotne moja temp w pochwie wynosi 36.9 ... nie robie testu bo sie pare razy na nim zawiodłam jutro mam wizyte u gina ;] jakies wg Was sa szanse na ciaze?? bo te bole brzucha mnie martwia.. prosze o odp
magdadz21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-31, 17:26   #4295
klempaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdadz21 Pokaż wiadomość
Witam moze zaczne od poczatku... miesiaczke miałam 2 maja moje cykle przewaznie sa 27 dniowe kochałam sie bez zabezpieczenia z 6na 7maja lecz nie bylo zakonczenia we mnie ;] dwa dni po stosunku zaczal bolec mnie brzuch jak przy miesiaczce i tak utrzymuje sie do dnia dzisiejszego z tym ze tez bole raz sa silniejsze a az ich nie ma, bola mnie piersi pojawily sie bardziej widoczne zyly w okol nich... teraz w sobote 29 maja w dniu spodziewanej miesiaczki tez mialam uczucie jak bym miala dostac okres ale go nie ma, leci mi biały sluz ale teraz nie ma go az tak duzo.. czasami miewam odruchy wymiotne moja temp w pochwie wynosi 36.9 ... nie robie testu bo sie pare razy na nim zawiodłam jutro mam wizyte u gina ;] jakies wg Was sa szanse na ciaze?? bo te bole brzucha mnie martwia.. prosze o odp
W procentach to chyba żadna z nas Ci nie powie, ale wg mnie szansa jak najbardziej jest...

Śledź też pies! - blogujemy

klempaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-31, 17:48   #4296
anulcia_88
Rozeznanie

Cytat:

Hmm.... ciążę raczej można wykluczyć skoro było zabezpieczenie...,ale nigdy nie wiadomo czy prezerwatywa nie miała jakis mikrouszkodzeń czy coś w tym rodzaju... Bądź dobrej mysli Może to sa jakieś urojenia tylko

Cytat:
Napisane przez magdadz21 Pokaż wiadomość
oczywiście, że masz szansę, gdyz stosunek przerywany nie jest ŻADNĄ METODĄ ANTYKONCEPCYJNĄ! Zrób test, a się dowiesz czy to ciąża, czy też nie...
anulcia_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-31, 18:29   #4297
zagubiona89r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anulcia_88 Pokaż wiadomość
Hmm.... ciążę raczej można wykluczyć skoro było zabezpieczenie...,ale nigdy nie wiadomo czy prezerwatywa nie miała jakis mikrouszkodzeń czy coś w tym rodzaju... Bądź dobrej mysli Może to sa jakieś urojenia tylko
No mnie to samą dziwi. Rok współżyjemy, w życiu schizów ciążowych nie miałam, a gumki wyrzucam a nie nalewam do nich wody i bóg wie jakie cuda czynię. Generalnie nie nakręcam się co miesiąc ciąża ciąża... Stąd też myślę, że nie uroiło mi się to i owo, ale niekoniecznie musi to ciążę wskazywać.

Machnę jutro test to się zobaczy. Może to jakieś hormonalne zawirowania (ale to mi po teście ginek powie w środę)

... znam słowa, które jak atropina rozszerzają źrenice i zmieniają kolor świata. Po nich nie można już odejść ...
Stary 2010-05-31, 18:30   #4298
rapifen
Zakorzenienie

Dot.: Pomóżcie!!

U mnie w trójmieście są "spółdzielnie lekarskie" czyli teoretycznie prywatnie, ale ceny są przyzwoite chyba 70 zł za wizytę. Lekarze są zazwyczaj od 7 do 19 różni i nigdy nie ma problemu, w wielu prywatnych też przychodniach można przyjść i powiedzieć że pilna sprawa i chodzi o receptę na lek...
Powiem ci że mnie nawet raz przyjął mój ginekolog w przychodni publicznej bez kolejki powiedziałam pani że chciałabym zmienić tabletki i wolałabym to zrobić przez wykupieniem jeszcze tych starych, a ona że prawda - nie ma to sensu i mnie wpuściła

rapifen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-31, 18:59   #4299
aga696
BAN stały

Idź po pigułkę,na dniach niepłodnych nie ma co liczyć.
aga696 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-31, 19:29   #4300
Einode
Raczkowanie

Cytat:

hehe
No ciekawa jestem wyniku, bo to co pogrubilam u mnie było pierwszymi objawami ciąży (plus jeszcze to,że często siusialam).
Ale wiadomo,ze każdy przechodzi to inaczej, więc nic nie wróżę, tylko tak mi się ze mną skojarzyło
Einode jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-31, 20:24   #4301
Maraja
Przyczajenie

Biore tabletki YAZ (24 aktywne i 4 placeb0)Nie jestem pewna czy dobrze rozumiem ulotkę: zawsze biore ok. 8 rano tabletke. wczoraj wstalam pozniej i wzielam o 10. Dzisiaj zapomnialam i wzięlam o 19.40. Czyli nie minelo 36 h (24 h normalnego odstepu i 12 h kiedy zabezpieczenie jest zachowane) i jestem bezpieczna? Bo w kazdej ulotce jest mowa o 12 godzinach od pominięcia. A kiedy jest pominięcie - 24 h po ostatniej tabletce czy zwyczajowej porze? dodam, że to pierwszy rząd, dlatego się denerwuję trochę. Czy powinnam teraz używać zabezpieczenia w czasie seksu?help!

Edytowane przez Maraja
Czas edycji: 2010-05-31 o 20:27
Maraja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-31, 21:31   #4302
zagubiona89r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Einode Pokaż wiadomość
hehe
No ciekawa jestem wyniku, bo to co pogrubilam u mnie było pierwszymi objawami ciąży (plus jeszcze to,że często siusialam).
Ale wiadomo,ze każdy przechodzi to inaczej, więc nic nie wróżę, tylko tak mi się ze mną skojarzyło
Zobaczę jutro. Tylko kurcze nie mam możliwości zrobić testu rano, a dopiero około 17:/

No, ale jeśli jestem w ciąży to powinien być wiarygodny.

Cytat:
Napisane przez Maraja Pokaż wiadomość
Biore tabletki YAZ (24 aktywne i 4 placeb0)Nie jestem pewna czy dobrze rozumiem ulotkę: zawsze biore ok. 8 rano tabletke. wczoraj wstalam pozniej i wzielam o 10. Dzisiaj zapomnialam i wzięlam o 19.40. Czyli nie minelo 36 h (24 h normalnego odstepu i 12 h kiedy zabezpieczenie jest zachowane) i jestem bezpieczna? Bo w kazdej ulotce jest mowa o 12 godzinach od pominięcia. A kiedy jest pominięcie - 24 h po ostatniej tabletce czy zwyczajowej porze? dodam, że to pierwszy rząd, dlatego się denerwuję trochę. Czy powinnam teraz używać zabezpieczenia w czasie seksu?help!
Miałaś wziąć o 8. I od tej 8 liczysz 12h. Minęło niecałe 12. Więc wg. ulotki jesteś zabezpieczona.

Stary 2010-05-31, 23:22   #4303
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Fakt, tak wczesnej ciązy usg niewykryje u mnie dopiero wykryło w 5 tyg co do testów to pierwszy zrobiłam po południu wyszedł pozytywny 2 grube krechy odrazu po kilku sekundach, na drugi dzień zrobiłam z samego rana trwało to dłużej i druga była słabsza trzeci test zrobiony następnego dnia o jeszcze innej godzinie tez pojawił się w miare szybko a kreski obie byly slabo widoczne ale byly obie - teraz jestem w 14 tyg tak więc obojętnie o ktorej godzinie wykonasz test jeżeli pojawią się dwie kreski jest ciąza nawet w teście piszą zawsze ze druga kreska może być jaśniejsza od tej pierwszej
Stary 2010-06-01, 01:38   #4304
kasandra82
Wtajemniczenie

Nieważne czy druga kreska jest jaśniejsza czy nie, ważne że są dwie kreski Potwierdź jeszcze badaniem krwi.

kasandra82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-01, 09:19   #4305
karolina516
Przyczajenie

byłam wczorja na usg, nic nie widac jedynie co to powiedział ze błona śluzowa( o ile dobrze pamiętam) jest lekko powiększona ale to równiez oznaka ze okres sie zliza daje 10% szans na ciaże
karolina516 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-01, 10:26   #4306
zagubiona89r
Zakorzenienie

Tż przyjeżdża po mnie, i około 14 będę wiedzieć na czym stoję, że tak powiem.

Trochę się stresuję

Jak zaszłam w ciążę to nazwę dziecko: mikrodziura

Stary 2010-06-01, 10:33   #4307
_lato
Rozeznanie

Cytat:
Tż przyjeżdża po mnie, i około 14 będę wiedzieć na czym stoję, że tak powiem.

Trochę się stresuję

Jak zaszłam w ciążę to nazwę dziecko: mikrodziura
E tam nie sądze abys była w ciazy, dla mnie to niemozliwe

_lato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-01, 10:47   #4308
zagubiona89r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _lato Pokaż wiadomość
E tam nie sądze abys była w ciazy, dla mnie to niemozliwe

No dla mnie generalnie też nie W życiu w ciągu roku nawet przez myśl mi nie przemknęła taka możliwość. Ja nie z rzeszy panikar ciążowych

Teraz przemknęła po tym jak mój organizm się dziwnie zachowuje.

Zanim zacznę szukać innej przyczyny, chcę wykluczyć ciążę. Spokojniejsza będę.

Stary 2010-06-01, 11:08   #4309
nicko
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anulcia_88 Pokaż wiadomość
To jest podobnie jak z mdłościami - jedna ma, druga nie ma. Więc dla 100% pewności radzę zrobić test
No nie zupełnie tak jest, bo każda kobieta ma w ciąży podwyższoną temperaturę , jest za to odpowiedzialny progesteron hormon, który jest odpowiedzialny za podtrzymanie ciąży więc gdy on wzrasta wzrasta też temperatura ciała.
Sęk w tym, że jeżeli kobieta nie stosuje NPR, czyli nie mierzy tej temperatury regularnie od kilku cyklów to nie wie czy ta temperatura jest podwyższona czy nie, kobieta nie wie jaką ma temperaturę w fazach temperatur niższych, a jaką w fazach temperatur wyższych dlatego jednorazowy pomiar nie jest potwierdzeniem/wykluczeniem ciąży.

Zagubiona, a skąd wiesz kiedy masz owulkę, ok cykle może masz regularne, ale to nie jest żaden wyznacznik kiedy jest owulacja, stosujesz NPR? Może poprostu poprzedni cykl był bezowulacyjny? Albo poprostu ten cykl będzie dłuższy?
nicko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-01, 11:15   #4310
Kahlan84
Przyczajenie

Wczoraj zrobiłam rano test i wyszły dwie kreski, druga jaśniejsza, ale wyraźnie widoczna (45 dc/31). Cieszyłam się jak głupia, mąż też, ale chcieliśmy się upewnić i zapytać o badania ginekologa. Wieczorem pognałam na usg dopochwowe, bo to teoretycznie był już 6/7 tc, ale ją wykluczył...
Nadal mam nikłą nadzieję, że może jeszcze było za wcześnie, ale wtedy by raczej powiedział, że nie widać, a nie, że powinnam lada dzień spodziewać się miesiączki, a jak nie będzie to ponownie się zgłosić.
Nie wiem czy to ważne, ale endometrium 15 mm. Dwa lata temu pod koniec cyklu, w jakimś 29 dc miałąm 10 mm. Sama nie wiem co myśleć. Zobaczymy. Aha - wykluczył torbiel i pozamaciczną.
Poczekam do piątku i ponownie zrobię test jak nie będzie @ i zobaczymy co i czy cokolwiek z tego wyniknie. A tak się już cieszyłam, choć teoretycznie nie planowaliśmy już teraz, a za kilka miesięcy.
Kahlan84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-01, 11:18   #4311
zagubiona89r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nicko Pokaż wiadomość
No nie zupełnie tak jest, bo każda kobieta ma w ciąży podwyższoną temperaturę , jest za to odpowiedzialny progesteron hormon, który jest odpowiedzialny za podtrzymanie ciąży więc gdy on wzrasta wzrasta też temperatura ciała.
W moim wypadku ciągle jest ostatnio 37,3 37,4 , ale najmożliwiej dlatego, że mam infekcje gardła.

Cytat:
Zagubiona,
Cytat:
a skąd wiesz kiedy masz owulkę, ok cykle może masz regularne, ale to nie jest żaden wyznacznik kiedy jest owulacja, stosujesz NPR? Może poprostu poprzedni cykl był bezowulacyjny? Albo poprostu ten cykl będzie dłuższy?
Interesowałam się NPR, jakiś czas prowadziłam dokładne obserwacje. Moje cykle to podręcznikowo 27/28 dni. Dokładnych obserwacji już nie prowadzę, więc nie wiem kiedy dokładnie mam owu, ale wiem kiedy mam dni płodne. I w tym miesiącu się zaczęły (charakterystyczny śluz), ale zmienił się on na biały, średnio rozciągliwy, którego są spore ilości.

Test dla pewności jest mi potrzebny, bo jeśli to nie ciąża to dzieje się coś nie ok w moim organizmie. Np. bóle podbrzusza i pleców, bóle piersi. Mogą to być też problemy hormonalne. Zacznę od wykluczenia ciąży

Stary 2010-06-01, 11:29   #4312
nicko
Zadomowienie

Hihi infekcja gardła też może być przyczyną powinnam jeszcze dodać, że kobieta musi być zdrowa aby pomiary były wiarygodne. Szkoda, że przerwałaś obserwacje teraz byłoby ci łatwiej wykluczyć ciąże. No ale skoro miałaś w tym miesiącu dni płodne to na takie objawy ciąży stanowczo za wcześnie, one pojawiają się dopiero około 6 tygodnia ciąży, a ciąży z poprzedniego miesiąca nie może być bo miałaś dni płodne. Ile dni minęło od twoich dni płodnych, bo na test może być jeszcze za wcześnie.
nicko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-01, 12:00   #4313
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kahlan84 Pokaż wiadomość
Wczoraj zrobiłam rano test i wyszły dwie kreski, druga jaśniejsza, ale wyraźnie widoczna (45 dc/31). Cieszyłam się jak głupia, mąż też, ale chcieliśmy się upewnić i zapytać o badania ginekologa. Wieczorem pognałam na usg dopochwowe, bo to teoretycznie był już 6/7 tc, ale ją wykluczył...
Nadal mam nikłą nadzieję, że może jeszcze było za wcześnie, ale wtedy by raczej powiedział, że nie widać, a nie, że powinnam lada dzień spodziewać się miesiączki, a jak nie będzie to ponownie się zgłosić.
Nie wiem czy to ważne, ale endometrium 15 mm. Dwa lata temu pod koniec cyklu, w jakimś 29 dc miałąm 10 mm. Sama nie wiem co myśleć. Zobaczymy. Aha - wykluczył torbiel i pozamaciczną.
Poczekam do piątku i ponownie zrobię test jak nie będzie @ i zobaczymy co i czy cokolwiek z tego wyniknie. A tak się już cieszyłam, choć teoretycznie nie planowaliśmy już teraz, a za kilka miesięcy.
moja droga mi test pokazał że jestm w ciązy a lekarz ją wykluczył bo znalazł polip na szyjce i miałam duże endometrium 13mm - wysłał mnie do szpitala na usunięcie polipa-w szpitalu lekarz robiąc usg stwierdził że ciąży niema ale polipa usuwac też mi niebędą bo moje endometrium jest na tyle duże że wygąda jak bym za 3min miała dostać okres kazali mi wracać do domu czekac na okres i zgłosić się po okresie na usunięcie polipa-okresu niedostałam wykonałam 3 testy wszystkie z dwoma kreskami odczekałam jescze tydzień i wybrałam się do innego lekarza ktory potwierdził ciąze byłam w 5 tygodniu dzis leci już 14 tydzień a lekarze to szczerze w dupie maja chyba pacjentów bo ja byłam w specjalistycznym szpitalu położniczo-ginekologicznym usg trwało niecałe 5 min lekarzowi chyba nawet się niechiało sprawdzać czy jest ta ciąża czy nie ale całe szczęscie bo gdyby się zdecydowali na usuwanie polipa dziś bym niebyła w ciązy bo by usuneli polipa razem z ciążą - mojemu lekarzowi też było głupio gdsy mu powiedziałam że jest ciąża - stwierdził tylko ze ciąza była tak wczesna(4tydzień to wtedy był jak u niego byłam) że niemiał podstaw sugerować że to ciąża -a najlepsze jest to że z moim TŻ staraliśmy się o dzidzie 2,5 roku i niebyło podstaw sądzić ze to ciąza tak więc jest chyba dużo lekarzy którzy się mineli z powołaniem

Edytowane przez MMONIKA9
Czas edycji: 2010-06-01 o 12:03
MMONIKA9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-01, 12:08   #4314
wampirzyca0
Przyczajenie

Zagubiona89r

Daj znać bo też zaciekawił mnie Twój problem. Ja również jak koleżanka gdzieś wyżej miałam takie pierwsze objawy ciąży. Żeby było śmieszniej, brałam anty i się nie przejęłam, że okresu nie widać 2 tyg po spodziewanej miesiączce. Zdarzało mi się to już i po prostu nie należę - tak jak Ty - do panikujących. A się okazało, że jestem. Nie wiem czy Ci życzyć ciąży czy nie, w każdym bądź razie daj znać
wampirzyca0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-01, 12:36   #4315
_lato
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wampirzyca0 Pokaż wiadomość
Zagubiona89r

Daj znać bo też zaciekawił mnie Twój problem. Ja również jak koleżanka gdzieś wyżej miałam takie pierwsze objawy ciąży. Żeby było śmieszniej, brałam anty i się nie przejęłam, że okresu nie widać 2 tyg po spodziewanej miesiączce. Zdarzało mi się to już i po prostu nie należę - tak jak Ty - do panikujących. A się okazało, że jestem. Nie wiem czy Ci życzyć ciąży czy nie, w każdym bądź razie daj znać
wampirzyca zaszłaś w ciaze biorąc regularnie tabletki anty i nie stosując zadnych dodatkowych leków?

Stary 2010-06-01, 12:41   #4316
kosmoskaa
Przyczajenie

Witam!
i ja od kilku dni zadaje sobie pytanie czy jestem w ciąży?
mam dziwne objawy tj.: mdłości, zgaga, sennosc w porze obiadowej co nigdy mi sie nie zdarzało, bóle tak jakby jajnikow, głowy, dziwna wydzielina, zawroty głowy, a o apetycie juz nie wspomne, dodam że okres mi sie spóźnia, ale ogólnie to mam go nieregularnie. Od stosunku minęło 10 dni, test planuje zrobic w czwartek w 12 dniu od stosunku. Staram sie z mężem o dzidziusia. Chcialabym juz wiedziec czy mam tam jakaś fasolke czy nie.. bardzo bym chciała żeby jednak była. Jak sadzicie dziewczyny?

Pozdrawiam
kosmoskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-01, 13:00   #4317
_lato
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kosmoskaa Pokaż wiadomość
Witam!
i ja od kilku dni zadaje sobie pytanie czy jestem w ciąży?
mam dziwne objawy tj.: mdłości, zgaga, sennosc w porze obiadowej co nigdy mi sie nie zdarzało, bóle tak jakby jajnikow, głowy, dziwna wydzielina, zawroty głowy, a o apetycie juz nie wspomne, dodam że okres mi sie spóźnia, ale ogólnie to mam go nieregularnie. Od stosunku minęło 10 dni, test planuje zrobic w czwartek w 12 dniu od stosunku. Staram sie z mężem o dzidziusia. Chcialabym juz wiedziec czy mam tam jakaś fasolke czy nie.. bardzo bym chciała żeby jednak była. Jak sadzicie dziewczyny?

Pozdrawiam
Badzo prawdopodobne, skoro staracie sie o dzidziusia Najlepiej bedzie zrobić 'test z krwi HCG' bedzie on wiarygodny tydzień po zaplodnieniu jest on najabardziej prawdopodobny i potwierdzi ciaze jesli jest
Ja bym poradziła zrobic w piatek test z krwi, oczywiście nie zaszkodzi zrobić zwykłego 'aptecznego' testu
Trzymam kciuki za Wasza Fasoleczkę

Edytowane przez _lato
Czas edycji: 2010-06-01 o 13:02
Stary 2010-06-01, 13:55   #4318
Diablica z Tasmanii
Zakorzenienie

Zagubiona daj znać jak tam wynik testu

Mark Twain
Diablica z Tasmanii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-01, 14:27   #4319
_lato
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Diablica z Tasmanii Pokaż wiadomość
Zagubiona daj znać jak tam wynik testu

Stary 2010-06-01, 19:06   #4320
gabsi
Przyczajenie

byłam wczoraj rano u ginekologa prywatnie, zbadała mnie i powiedziała że szansa na ciążę jest bardzo mała ze względu na 22 dzień cyklu i ona by nie brała tabletki na moim miejscu. no ale decyzja należy do mnie, więc przepisała mi receptę
była bardzo miła i sympatyczna, świetnie trafiłam
oczywiście wzięłam tabletkę, bo inaczej dalej bym się stresowała, a tak jestem spokojna
nawet powiem wam że bardzo dobrze się po niej czułam, żadnych skutków ubocznych, tylko tyle że po zażyciu zasnęłam na 4 godziny
gabsi jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości