|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jestem w zwiazku z obcokrajowcem IV- czyli mieszadelkowych historii ciag dalszy
Cytat:
a nie na przyklad...rozwiązłe...ja k to czytalam na onecie chyba dzis, ze Polki w UK sa bardziej rozwiązłe niz te w PL, ktos badania robil
|
|
#4292 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jestem w zwiazku z obcokrajowcem IV- czyli mieszadelkowych historii ciag dalszy
Cytat:
Ja to bym chciała te badania zobaczyć i porównanie. Oraz jaka była grupa respondentów. Weź średnią wieku Polek w UK a średnią wieku w Polsce. No i co maja na myśli przez 'rozwiązłe". To tak z zawodowej ciekawości :P A może ta jakiś zakompleksiony Polak robił te badania
|
|
|
|
|
#4293 |
|
Zakorzenienie
|
Marty to zdjecie jest z dzis . fryz wiele do zyczenia daje bo wlosy odrastaja ale kolor staram sie zrobic jaki chcialam ale tez jeszcze troche brakuje( 1x rozjasniacz + 2 x farba w ciagu tygodnia i w konu jakis minimalnie wymarzony efekt , mam nadzieje ze z czasem bedzie juz tylko lepiej)
fryz pewnie troche zmienie jak bede w PL bo odrastaja z kazdej str w innej dlugosci tz mial mi dzis z tylu obciac ( sprobowac ale widze biedny zajetyJoss tez jestem ciekawa wlosow roux cie pewnie ma na fb Edytowane przez irenkaaa Czas edycji: 2013-10-22 o 00:48 |
|
|
|
#4294 |
|
Wtajemniczenie
|
Irenkaa - jak bedziesz w Pl kup sobie olej oilmedica. Mnie po nim wlosy przez dwa miesiace urosly 3 centymetry. I doskonale dziala. Przynajmniej u mnie. Ale nawet moj fryzjer w sobote sie zapytal co ja robie z wlosami bo sa w super stanie i duzo lepiej sie ukladaja. No i byl zszokowany moim duzym odrostem.
|
|
|
|
#4295 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kusi mnie jakiś nowy kolor ale nie cierpię odrostów i nie ma też mi kto pomóc w samodzielnym farbowaniu bo TZ nie znosi zapachu farb... Cytat:
![]() Cytat:
Zazdroszczę długości!dostałam dzisiaj tą pracę o której wczesniej wspominałam- tylko 2 razy w miesiącu ale doświadczenie zawsze się przyda, no i nabiorę pewności. Poza tym chodzę jakaś niedospana przez cały tydzień i mało rozgarnieta |
|||
|
|
|
#4296 |
|
Wtajemniczenie
|
Niusu - gratuluje pracy
niby dwa razy w miesiacu ale zawsze to cos. A w miedzyczasie mozesz szukac nowej pracy. A pamietam jak sie cieszylas ze konczylas poprzednia prace i szlas na kurs. ![]() Snilo mi sie ze chcieli mi zrobic lobotomie bo slyszalam glosy. |
|
|
|
#4297 |
|
Zakorzenienie
|
Marty ale 3 cm to mi na luzie w 2 mies rosna. Kupie to moze wiecej urosna. Mi szybko rosna wlosy naprawde. Od polowy maja scinalsm juz 3 razy a I tak sporo odrosly. Teraz sie biore za zapuszczanie. A twn olej nie przyciemnia?
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4298 | |||
|
Zakorzenienie
|
niu
fajnie! malymi kroczkami i dojdziesz do kariery!! ![]() ![]() a Twoje zmiany fryzurowe kiedys ogladalam....pamietam zaczelam ogladac Twoje foty i nagle byla dzieaczyna z blond krociutenkimi wloskami...i juz lrzegladnelam wszytsko i musze Ci powiedziec, ze jako jedna z niewielu dziewczyn mas taka buzie ze Tobie to wszystko pasuje...! kurcze juz musialas zakupy swiateczne poczynic? zanim te paczki dojda to w Polszy juz ludzie choinki beda stroic... co nakupowalas? jesli nikt z rodziny i przyjaciol Cie tu nie czyta to pisz, ja szukam inspiracji prezentowych... ![]() pewnie pojade do Polszy na 3 tygodnie, nie mam kompletnie pomyslu na prezenty, co najgorsze kasy tez nie ![]() tez sie juz zastanawiam co komu.... wiem tylko ze w przypadku Tz rzeczy materialne nie sprawia mu takiej radosci (no chyba ze to karta graficzna za 10 000 chf albo pamiec do komputera) jak np. jakies eventy. musze poszukac moze jakies ciekawe koncerty beda, pokazy... Cytat:
generalnie ludzie jak wyjada za granice to czuja sie bardziej " wolni" i robia czesciej i wicej to, na co maja ochote, ze wzgledu na mix kulturowy i no jakas taka wieksza anonimowosc w tlumie... no a rozwiazle- pani napisala, ze nasze rodaczki czesciej i latwiej wpadaja w jednorazowe przygody i duzo wiecej z nich ( niz tych w polsce) jest sklonnych i odbywa np. seks grupowy, seks z innymi dziewczynami itd. cos czego by nie zrobily w Polsce. panow tez badala, ale artykul byl glownie o tym, jak jedna z gazet brytyjskich dopadla wynikow badan i przeklamala je, skupili sie tylko na najbardziej kontrowersyjnych wynikach i jakos to przekolorowali. nie mniej jednak wynik byl taki, a nie inny i Polki wyszly na latwe. swoja droga, badan nie trzeba zeby stwierdzic, ze kazdy kto wyrywa sie z domu, z Polski i czuje wiart w skrzydlach, bedac na emigracji jakos latwiej jest robic rzeczy, na ktore wczesniej nie mielismy odwagi ( i nie mam tu na mysli tylko seksu grupowego czy innych rewolucji). sama dopiero na emigracji nabralam jakiejs pewnosci siebie i odwagi do roznych dzialan no i kilku glupot .... kurka nie moge znalezc linka do tego artykulu... Cytat:
![]() genialnie, biedni oni, tak ich wykorzystujemy....:brzyda l: moj tz zakazal mi sie przyznawac przy jego kolegach ze zmuszam go do podcinania koncowek... dziwne, bo z faktu ze mi goli glowe to jest dumny, ale podcinanie koncowek uznal za malo meskie wyzwanie.. Cytat:
widze ze i z tego powodu wczesnie wstalas...?
|
|
#4299 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Nie chce nawet myslec ile ci zajelo przegladniecie tych wszystkich zdjec ![]() Teoretycznie poczta tutaj 'gwarantuje' ze paczki beda dostarczone na czas jezeli sie je wysle do 18 listopada. Ja żeby byc pewna stwierdzilam ze wysle je jakos pod koniec pazdziernika- wole wiedziec ze paczka jest na miejscu nawet miesiac czy dwa wczesniej niz sie zamartwiac czy dojdzie. Poza tym wiem ze juz wszystko mam gotowe i nie musze sie stresowac. W sumie to do Pl wysylam 2 paczki do rodziny i znajomych. Mamie kupilam zestaw kosmetykow w fajnej szkatulce, perfumy i lakier do paznokci, tacie sweter z wełny merino z ktorej slynie NZ, braciom koszulki a siostrze (6lat) zestaw do szkoly- bajeranckie kredki, piórnik etc- całość w różowym kolorze Znajomym tez uszylam torby, kupilam kilka tutejszych kosmetyków... W sumie przezenty do Pl takie przewidywalne dosyć ale nie wszystko moge wysłac, poza tym musza byc to rzeczy raczej lekkie i niewielkie ![]() TZ kupilam kamień do pieczenia pizzy i kamyki do whiskey- zamiast kostek lodu które rozcienczaja alkohol, tacie tz akcesoria do wina- aerator czy cos takiego mamie TZ chce uszyc kilka drobiazgow z materiału 'w Paryż' ale czekam na razie na dostawę.Jesli nie masz za duzo kasy zawsze mozesz dac cos małego i zrobic prezenty samemu albo dać jadalne- dziadkom TZ w zeszlym roku upieklam ciasteczkowe choinki, mozesz zrobic tez trufle, fajnie zapakowac i bedzie gites Fajnym pomysłem na prezent dla kobitek są pilingi solne lub cukrowe z ziolami czy innymi dodatkami w ładnych słoikach- najlepiej przeszukaj pinterest- mnóstwo inspiracji a wlasnorecznie zrobione prezenty sa swietnym i ekonomicznym rozwiazaniemoooo jeszcze jeden pomysl mi wpadl do glowy- tz mozesz stworzyc i wydrukowac plakat z waszymi zdjeciami- kiedys wzielam wrzycilam wszystkei nasze zdjecia, w picassie je poprzestawialam ze te z ciemniejszym tle tworzyly na srodku serce TZ byl zachwycony. On tez mi dal ostatnio zdjeciowy prezent- na kanwie...
|
||
|
|
|
#4300 |
|
Zakorzenienie
|
wow Niu, Ty jestes cholernie kreatywna!!
musze przyznac, ze duzo pomyslow mi sie podoba!! p.s kamyki do whisky!? omg, to super pomysl!!! mysle, ze moj tz bylby z tego zadowolony... to ma jakas nazwe konkretna? musze poszperac w internetach, moze cos takiego znajde.. ( edit: znalazlam na toys4boys! kupie!)hihi a zdjeciami mamy juz cale mieszkanie wytapetowane niewiele mamy zdjec wspolnych, bo zwykle to ja robie zdjecia a pomysl z ciasteczkami i truflami jest super, mysle ze zrobie takie male paczuszki dla znajomych stad przed wyjazdem do Polszy na Swieta.
FoodSenses Jedzonko fit i absolutnie nie fit FoodSenses INSTA #foodphotography #fitfood Edytowane przez roux666 Czas edycji: 2013-10-22 o 11:25 |
|
|
|
#4301 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#4302 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4303 |
|
Wtajemniczenie
|
Roux - moze badz dla niego mila. To bedzie niespodzianka :-P sorrry malpa ze mnie wyszla. Nie mam pojecia co. Moj chce wiertarke.
A co do wstawania - ja o 6 wstaje zeby sie przez godzinke pouczyc. Niusu - napar z melisy albo cieple mleko przed snem. Albo kakao. Albo sex :-D Irenka - to niezle Ci wlosy rosna! U mnie nie przyciemnial a uzywalam go jak mialam pasemka. |
|
|
|
#4304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lol, tego to by sie nie spodziewal
|
|
#4305 |
|
Zakorzenienie
|
wy już o prezentach świątecznych, a ja dopiero teraz zaczynam zdawać sobie sprawę, że lato się skończyło
chociaż dzisiaj mamy 25 stopni i piękną pogodę mój tż nie chce mi podcinać włosów nigdy, zawsze musiałam to robić sama niestety, bo on mówi, ze nie chce brać na siebie tej odpowiedzialnościale za to jak go odpowiednio pomęcze, to mi je czesze albo wciera różne rzeczy w głowę a na święta moja siostra już wyraziła swoje życzenie, mama jeszcze nie wiem, a tż nic wiem, jestem niedobra, ale on nigdy nic nie chce, nic mu się nie podoba i nic mu nie pasuje...
|
|
|
|
#4306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
musze przyznac mi i bratu zawsze rosly szybko i mamy/mielismy mocne wlosy Ty wiesz Marty ze to nieglupi pomysl zrobie to samo dla mojego
|
|
|
|
|
#4307 |
|
Zadomowienie
|
Hej laseczki. U nab mokro,pada caly dzien, kaloszki na nogi i w droge. Musze sobie sprawic jakis przeciwdeszczowy plaszczyk ale taki naprawde dobry. Ale to nie teraz.
Wy juz o pomyslach na prezenty. Ja w tym roku chyba nic nie kupuje. Tz dopiero co mial urodziny a siostra wczoraj imieniny i dostala ode mnie skorzany pasek T.H. Siostra leci do Polski w sama wigilie a ja chyba tu zostane ,chociaz jestem przerazona bo to beda chyba 5 swieta tutaj Ja mialam problemy ze snem 2 lata temu jak poznalam tz ta. Sypialam po 3 ,4 godzinny. W ogole mam lekki sen i jak Tz siedzi nocami przy kompie to sie budze i spac nie moge.....
|
#4308 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jak sie nam wszystko nie rozleci tez bedzie dobrze.
Wogole ze soba malo co rozmawiamy. Albo ja praca dom itd albo wszystko dookola mnie dobija. Mam dosc czasem a do Pl tp wcale mi sie nie chce leciec. |
|
|
|
#4309 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam od fryzjera lżejsza o 10 cm włosów w najdłuższym miejscu
ale cieszę się bardzo, od razu mi lżej na głowie Nic specjalnego nie zrobiłam, tylko ściełam włosy w półkole i trochę odnosiłam cieniowanie.
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#4310 |
|
Zakorzenienie
|
Hey kobitki
![]() No tak święta już za pasem, ale jakoś o nich nie myślę jeszcze. Wiem, że pierwszy raz spędzimy je tylko we dwoje ew. z przyjaciółmi, którzy tak jak my nie lecą do rodziny. Uważacie, że taki pomysł za dobry by zaprosić jakiegoś samotnika/samotnych do nas? Zawsze oni coś ugotują i tak raźniej jest niż tylko my. Co o tym myślicie? Ścięcie włosów zawsze daje uczucie letkości, ale ja twardo zapuszczam do pasa. Przy dobrych wiatrach w przyszłe lato powinno być coś koło tego. I później blond i moje marzenie o blond włosach do pasa się spełni <3 Edytowane przez LoveMessages Czas edycji: 2013-10-22 o 22:32 |
|
|
|
#4311 |
|
Zakorzenienie
|
my tak spedzalismy zeszloroczne swieta, zaprosilam kolegę,ktory wtedy byl sam.
bylo bardzo milo )w tym roku zostawiam tz samego.
|
#4312 |
|
Zakorzenienie
|
fajny pomysl
my pewnie znowu swiat nie bedziemy miec mieszkamy z kims a ja i tak pewnie bede pracowac a z tymi osobami to jakby wole nawet w swieta nie siedziec razem jakbym sama z tz-em mieszkala to pewnie bysmy kogos zaprosili super pomysl ---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ---------- f*** faaaaaajnie wlasnie dzis wymusilam na lekarce zeby mi jednak wyrukowala co tam zrobili w szpitalu ( chciala zebym sie specjalnie rejestrowala i placila normalnie za wizyte kiedy trzeba tylko wydrukowac list ktory szpital wyslal) i co ? i sie okazuje ze lekarz specjalista nie dosc z emnie zbywal na ostatniej wizycie to i nie doinformowal ze zapalenie stawu i kosci udowej . grrrrr normalnie brak slow
|
|
|
|
#4313 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mnie dzisiaj chyba zaraz rozniesie. Na kursie zamiast porannych lekcji mielismy wycieczke do marae ktore jest miejscem spotkan plemiennych maorysów aby posluchac o traktacie Waitangi ktory byl podpisany przez brytyjczykow i maorysow w 1840 r i ktory do dzisiaj budzi kontrowersje. Najpierw nam opowiedziano troche o samym marae i tradycjach i kulturze, potem nas nakarmili i było super.... Aż do momentu w ktorym zaczeli nam opowiadac o traktacie - takich bzdur i prania mozgu dawno juz nie slyszałam A po zajeciach powrot do domu autobusem i 4 nastolatki siedzące obok- piski, krzyki, wybuchy smiechu, przepychanki.... ![]() Ide pobiegac, moze mi przejdzie
|
||
|
|
|
#4314 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I wszystkiego nie wytlumaczy to piszesz skarge do HSE. Albo napisz skarge od razu. Jesli mialoby sie to rozwinac w cos wiekszego to masz wygrana sprawe w sadzie. Teraz jest taka nagonka na hse po sprawie Savity ( jak sobie o niej przypominal to mi sie plakac chce) ze sraja w gacie. Mozesz tez powiedziec ze zastanawia Cie czy to niepoinformowanie i zbywanie Cie ma zwiazek z tym ze nie jestes Irish i nie masz prywatnego ubezpieczenia. Ja bym od razu pisala skarge do HSE bo pewnie kqwica by mnie z miejsca strzelila. |
|
|
|
|
#4315 |
|
Zadomowienie
|
Tak pisalyscie tu o wlosach no i od wczoraj jak umylam to wyciagam garsciami......
Ja ostatnio duzo scielam tzn facet fryzjer byl u mnie w domku i to zrobil. Zawsze mialam na U a teraz mam __ W pon mam nowe spotkanie w sprawie praktyki
|
#4316 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Poszłam na siłownię się wyżyć a wróciłam jeszce bardziej nabuzowana- dzisiaj ludzie mi ewidentnie dzialaja na nerwy
|
|
|
|
|
#4317 |
|
Zakorzenienie
|
zmiana lekarza ot tak nie wchodzi raczej , jakbym miala prywatne ubezp to bym sobie pewnie jakos inaczej radzila a tu kurcze na wizycie takie zbywanie i nic mi nie powiedzial ( w liscie do doktor napisal ze wyjasnil g**** prawda) a tam jak byk napisane ze mialam ( cholibka wie czy niemam dalej bo to przeciez zapalenie wiec nie kumam co magia jakas czy po prostu nie ruszyli tego i olali) zapalenie kosci udowej i stawu ale ze lekotki przez to nie byly ruszone .
tylko po prostu pekniete ( ze osobny powod operacji czy jakos) Marty ja do tej GP to nawet nie chce za bardzo chodzic odetchnelam z ulga ze juz tam nie musze chodzic na kontrole ale kurcze zapalenie stawu moze sie roznie rozwijac . dobrze ze udalo mi sie od niej wczoraj ten list wyciagnac. bede za jakis czas u reumatologa ( ktorego wizyte tak wogole przesuneli mi o 3 mies ) , dowiem sie co wymyslili i jakie wyniki maja ale i zapytam o to bo jednak zapalenie stawow to do niego tez ale tak czy inaczej nie zmienia faktu ze powinni powiadomic a nie ze ja ide na wizyte a lekarz specjalista od siedmiu bolesci mi nawet zagojonej nogi nie ma sam ochoty obejrzec tylko ja podciagam nogawke i mu na sile pokazuje . takie pozbywanie sie problemu |
|
|
|
#4318 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4319 |
|
Zakorzenienie
|
pewnie cos tam im naskrobie . wysle ci pw co mi napisali ale kurde na tyle to ang znam ze widze ze miala 2 stopien zapalenia kosci udowej i stawu... to miala czy ma dalej to akurat szczegol ale nawet jak mialam a juz niemam ( a jakos nie pamietam zeby badali czy przeszlo) to powinni poinformowac
zmykam do pracy |
|
|
|
#4320 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
zapisz się na boks może ![]() irenkaaa - no to nie ciekawie :/ mam nadzieję, że sprawa się jakoś rozwiąże i dostaniesz jakąś odpowiedź ja miałam podobnie, we włoszech byłam u gina na przeglądzie podwozia, bo mnie czasami bolało podczas stosunku i miałam upławy często i powiedział, że wszystko ok... po kilku miesiącach poszłam w polsce na nfz i okazało się, że mam nadżerkę wielkości 5 zł i którą miałam już dosyć długo, tak więc nawet we włoszech na pewno była... po wymrożeniu wszystkie problemy odeszły a z drugiej strony poszłam kiedyś na kontrolę do dentysty w polsce - 2 dziurki, poszłam we włoszech, bo akurat wtedy tam mieszkałam więc zdecydowałam, że się będę tam leczyć... no i jak mi powiedziała, to wychodziło na to, że połowa zębów do roboty, w tym dwa kanałowo i coś jak 1000 euro do zapłaty, myślałam, że się załamię... no ale poszlam jeszcze do jednego dentysty no i? 2 dziurki, 50 euro zapłaciłam a potem na kolejnych kontrolach w polsce nie było dziur...
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:03.

ale widze biedny zajety
) a potem byłam ruda, żeby znowu stać się złotowłosą. W sumie nie żałowałam nigdy włosów, bo to jedna z nieiwelu rzeczy, które obcięte odrosną 

Nie chce nawet myslec ile ci zajelo przegladniecie tych wszystkich zdjec 

nigdy, zawsze musiałam to robić sama niestety, bo on mówi, ze nie chce brać na siebie tej odpowiedzialności

normalnie brak slow