|
Notka |
|
Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#4291 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 12
|
Dot.: WYPADAJ¡CE W£OSY - czê¶æ III
Jesli chodzi o hormony to moga wypadac z trzech przyczyn:
hormony tarczycy prolaktyna Pierwsze dwa sa ³atwe do 'naprawy'- natomiast androgeny to sprawa problematyczna. Ja mam problemy ze wszystkim- jak poszlam do endo to dostalam nowe leki na tarczyce plus wlasnie na zbicie prolaktyny- plus jako ostatnia deska ratunku do uzycia gdyby to nie zadzia³a³o steryd na zbicie androgenów.... Szybko zmienilam steryd na tabletki anty- jestem pod koniec trzeciego miesiaca brania i chyba cos zaczelo pomogac... Najwyzszy czas- oprócz tego jestem po dwoch zabiegach regeneris ( rodzaj mezoterapii tylko wstrzykuje sie osocze a nie witaminy)... chyba zrobi³am juz wszystko co sie dalo... wydaje mi sie ze pomaga tez suplement cynk- choc tutaj nic pewnego- bo pozytywny wplyw roznych czynnikow jest widoczny ze znacznym opoznienien i trudno powiedziec co tak naprawde pomog³o... Nie pociesza mnie fakt ze pani tricholog u ktorej tez bylam powiedziala ze jak wlosy wypadly z przyczyn tarczycy, odchudzania- to odrosna a jak z androgenów to juz zostana takie jak sa.... ![]() a zrobil mi sie juz przedzialek- ktorego wczesniej nie mialam... Jak sobie mysle o tych co powtarzaja ze moze wypasc do 100 wlosów....jasne... |
![]() ![]() |
![]() |
#4292 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 637
|
Podobno norma jest do 100...Ile w tym prawdy - nie wiem. Chociaz sadze, ze jesli przez dlugi czas bedzie komus wypadac te 100, to w koncu i tyle bedzie za duzo.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4293 | |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 5
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4294 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 547
|
Witam, mam pytanie:
Od szamponu do mycia w³osów zaczê³y mi wypadaæ w³osy, dok³adnie to od Alterry, najpierw u¿ywa³am jej na przemian ze swoim zwyk³ym szamponem , ale zacze³y mi odrobinkê bardziej wypadaæ w³osy wiec chc±c przerzuciæ siê na naturaln± pielêgnacjê zaczê³am u¿ywaæ do mycia wy³±cznie tego szamponu, wtedy zaczê³y tragicznie wypadaæ, nic innego nie zmienia³am, ani w ¿yciu, ani w pielêgnacji . Dopiero przez przypadek znalaz³am w necie, ¿e to mo¿e byæ od niego, bo kilku innym osobom siê te¿ to zdarzy³o. Szampon stosowa³am ponad miesi±c, odstawi³am jakie¶ 3 tygodnie temu, w³osy nadal wypadaj±, wyniki w normie, paznokcie super zdrowe, wiec witaminek mi nie brakuje. Nie wiem, czy co¶ próbowaæ dzia³aæ, czy jeszcze czekaæ, a¿ samo siê unormuje i stosowaæ sprawdzone kosmetyki. Boje sie, ¿e sobie znowu zaszkodzê tak jak tym szamponem. Przez jaki czas po uszkodzeniu przez kosmetyk w³osy wypadaj±? Kiedy¶ po umyciu w³osów wypad³y mi ze dwa, teraz po zwyk³ym czesaniu wypada mi jakie¶ 20.
#4295 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 793
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4296 |
Zakorzenienie
|
U¿ywa³am dwa Granat i Migda³ z papaj±, teraz tak sobie czytam w necie i sporo dziewczyn ma ten problem, jedna nawet pisze, ¿e po³owê w³osów przez to straci³a
![]()
#4297 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 340
|
Wpad³am wczoraj na genialny pomys³ i zrobi³am sobie peeling skóry g³owy ... efekty owszem s±, skóra jest bardziej g³adka i nie jest t³usta, a co najwa¿niejsze mnie nie swêdzi
![]() Dzi¶ pierwszy raz od kilku miesiêcy wziê³am prostownice do r±k, i jestem w szoku bo nic siê nie sypa³o ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e
![]() |
#4298 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 6 755
|
a z czego zrobi³a¶ ten pilling jaki¶ kupny czy samodzielnie zrobiony?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4300 |
Wtajemniczenie
|
[1=4c2ea920fcf0cb3d39288a6 c961f1efcc2286102_684b5c0 01d1f4;30259485]a z czego zrobi³a¶ ten pilling jaki¶ kupny czy samodzielnie zrobiony?[/QUOTE]
hmm, jaki¶ biedronkowy 'be beauty' z pestkami winogron. nie mam krótkich w³osów, tylko do ramion .... i za bardzo nie tar³am, wiêc nie wiem w czym problem ;/ |
![]() ![]() |
![]() |
#4301 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 793
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4302 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4303 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, dorad¼cie mi
![]() Ca³y czas siê na¶wietlam i s± ju¿ widoczne efekty, w³osy wypadaj± tylko podczas mycia w mniejszej ilo¶ci ni¿ przed miesi±cem. Chcia³abym w koñcu po³o¿yæ jak±¶ farbê na nie, bo ju¿ nie mogê patrzeæ na ten mój nieszczêsny odrost. Tylko jak± farbê mam wybraæ do w³osów blond? Khadi nie ma henny do blondu ... |
![]() ![]() |
![]() |
#4304 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zima minie wiosna przejdzie lato w niepamiêci legnie rok Serce mnie nie boli, rêce ci±gle zdolne do po¶wiêceñ s± Oczy trochê senne, wszystkie moje drogi wiod± w noc Piotr Rogucki - I'm Not Afraid Of Your Soul |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4305 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4306 |
Zakorzenienie
|
Najja¶niejszy jest orzechowy br±z ale on raczej wychodzi ciemno...
Zima minie wiosna przejdzie lato w niepamiêci legnie rok Serce mnie nie boli, rêce ci±gle zdolne do po¶wiêceñ s± Oczy trochê senne, wszystkie moje drogi wiod± w noc Piotr Rogucki - I'm Not Afraid Of Your Soul |
![]() ![]() |
![]() |
#4307 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 667
|
ja mam papaja i bambus chyba i pierwsze 2 mycia normalnie, ale przy nastepnych w³a¶nie zauwa¿y³am wiecej wypadaj±cych w³osów ale my¶la³am ¿e to normalne, albo mi sie wydaje to mo¿e lepiej zrezygnuje z tego szamponu.
#4308 |
Zakorzenienie
|
Skoro zauwa¿y³a¶ wypadanie, to lepiej zrezygnuj, jest masa innych szamponów do wyboru, lepiej nie ryzykowaæ.
#4309 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 16
|
A mi nic nie pomaga
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4310 |
Zakorzenienie
|
A u mnie raz wypadaj±, raz nie. Czasami przy myciu w³osów leci jeden za drugim a czasami ani jeden z g³owy nie spadnie. Ju¿ nie wiem co o tym wszystkim my¶leæ
![]() Niby by³o ju¿ lepiej i znowu to samo ...
#4311 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 637
|
U mnie poprawilo sie do pewnego stopnia i dalej ani rusz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4312 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 667
|
mam to samo i te¿ ju¿ nie wiem, co robic i co my¶lec
#4313 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 15
|
No ja te¿ juz zaczynam traciæ powoli cierpliwo¶æ, choæ za kilka dni mam zamiar zacz±æ stosowaæ sam± biotynê. Stosowa³y¶cie mo¿e kiedy¶ Biotebal 5? Nie chcê siê za bardzo nakrêcaæ ¿eby potem siê nie rozczarowaæ
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4314 | |
Recenzentka Miesi±ca - Wrzesieñ 2022
Wiadomo¶ci: 228
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4315 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 538
|
Ja biorê Biotebal 2,5, uwa¿am ¿e dawka 5 mg to stanowczo za du¿o... Biorê ju¿ 3 tygodnie i widzê zmiany- zaczê³o mi wypadaæ wiêcej w³osów i pogorszy³a mi siê cera. Zamierzam wzi±æ jeszcze jedno lub dwa opakowania, bo na efekty wiadomo, trzeba poczekaæ. Polecam piæ du¿o p³ynów przy przyjmowaniu biotyny.
#4316 | |
Przyczajenie
|
Hm... no nic. Pewnie oka¿e siê w grudniu jak na mnie dzia³a.
---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- Cytat:
Czyli nawet wiêcej zaczê³o po tym wypadaæ w³osów... Czyli co, my¶lisz, ¿e to po tym Biotebalu tyle w³osów wypada? Nie polecasz?? ![]() Edytowane przez Olala28 Czas edycji: 2011-11-06 o 19:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4317 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 538
|
Nie wiem czy to po tym, mo¿e to wina zmiany pór roku albo stresu, zmieni³am te¿ szampon, mo¿e to on, nie wiem. Tak czy inaczej wypada mi wiêcej w³osów od jakich¶ nieca³ych dwóch tygodni- czyli ok. tydzieñ po przyjmowaniu Biotebalu. Wysypa³o mnie te¿, ale równolegle z tabletkami zaczê³am piæ skrzyp, wiêc mo¿e to jego wina. Pamiêtaj, ¿e ka¿dy organizm jest inny, wiêc u Ciebie tabletki mog± siê sprawdziæ. Mi nie s³u¿±, ale to za wcze¶nie na ocenê, trzeba wzi±æ co najmniej dwa opakowania. Jedna dziewczyna z zagranicznego forum wyl±dowa³a w szpitalu po przyjmowaniu du¿ych dawek Biotyny- niewydolno¶æ nerek czy co¶ takiego. Dlatego powinno siê piæ du¿o p³ynów gdy przyjmujemy te kilka miligramów biotyny (co jest kilkakrotnie wiêksze od zapotrzebowania organizmu).
Ja jestem za³amana, w ¶rodê ¶cinam jakie¶ 10 cm w³osów, mo¿e od¿yj±... S± baardzo przerzedzone na koñcach, bo wypadaj± te najd³u¿sze....
![]() |
#4318 |
Przyczajenie
|
W zasadzie to w szoku jestem po tym co mi napisa³a¶ o tej dziewczynie. Mi dermatolog zasugerowa³a biotebal 5, i to 3-6 miesiêcy, ale to tez bez ¿adnych badan. Ot tak mi doradzi³a, ¿eby braæ. Mo¿e zacznê od po³owek tabletek. Je¶li mogê poleciæ, choæ sama nie stosowalam, ale wiem od kole¿anki, ¿e Onozis jest niez³y. Mo¿e to na Ciebie zadzia³a
|
![]() ![]() |
![]() |
#4319 |
Podró¿niczka
Wiadomo¶ci: 9 398
|
Biorê Biotebal 5 ju¿ czwarty miesiac. Ró¿nica jest diametralna, ale ja w sumie biorê jeszcze Merz Special i nie wiem, które z nich lepiej dzia³a. W ka¿dym razie nie zauwa¿y³am pogorszenia cery, w³osy przesta³y mi wypadaæ. Rosn± jak ros³y, ale ja mam ju¿ do¶æ d³ugie w³os, wiêc zak³adam, ¿ przy tej d³ugo¶ci ju¿ nie ¶migaj± jak przedtem. Poza tym stosuje dodatkowo szampon Healing i maski z Biowax. Oraz mam przepisany Loxon 5% na wypadanie i zak³adam, ¿e to dziêki niemu pojawi³o siê wiele ma³ych w³osków. Ca³± kuracjê mam stosowaæ pó³ roku.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4320 |
Przyczajenie
|
Hm... czyli nie tak ¼le. A bierzesz raz dziennie ten biotebal?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:17.