WYPADAJ¡CE W£OSY - czê¶æ III - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury > Pielêgnacja w³osów

Notka

Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2011-10-30, 16:22   #4291
Khalahari
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 12
Dot.: WYPADAJ¡CE W£OSY - czê¶æ III

Jesli chodzi o hormony to moga wypadac z trzech przyczyn:

hormony tarczycy
prolaktyna

Pierwsze dwa sa ³atwe do 'naprawy'- natomiast androgeny to sprawa problematyczna.

Ja mam problemy ze wszystkim- jak poszlam do endo to dostalam nowe leki na tarczyce plus wlasnie na zbicie prolaktyny- plus jako ostatnia deska ratunku do uzycia gdyby to nie zadzia³a³o steryd na zbicie androgenów....
Szybko zmienilam steryd na tabletki anty- jestem pod koniec trzeciego miesiaca brania i chyba cos zaczelo pomogac...

Najwyzszy czas- oprócz tego jestem po dwoch zabiegach regeneris ( rodzaj mezoterapii tylko wstrzykuje sie osocze a nie witaminy)...

chyba zrobi³am juz wszystko co sie dalo...

wydaje mi sie ze pomaga tez suplement cynk- choc tutaj nic pewnego- bo pozytywny wplyw roznych czynnikow jest widoczny ze znacznym opoznienien i trudno powiedziec co tak naprawde pomog³o...

Nie pociesza mnie fakt ze pani tricholog u ktorej tez bylam powiedziala ze jak wlosy wypadly z przyczyn tarczycy, odchudzania- to odrosna a jak z androgenów to juz zostana takie jak sa....

a zrobil mi sie juz przedzialek- ktorego wczesniej nie mialam...

Jak sobie mysle o tych co powtarzaja ze moze wypasc do 100 wlosów....jasne...
Khalahari jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-10-31, 07:58   #4292
katja_24
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 9 637

Podobno norma jest do 100...Ile w tym prawdy - nie wiem. Chociaz sadze, ze jesli przez dlugi czas bedzie komus wypadac te 100, to w koncu i tyle bedzie za duzo.
katja_24 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-10-31, 10:28   #4293
sisi14
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 5

Cytat:
Napisane przez Khalahari Poka¿ wiadomo¶æ
Jesli chodzi o hormony to moga wypadac z trzech przyczyn:

hormony tarczycy
prolaktyna

Pierwsze dwa sa ³atwe do 'naprawy'- natomiast androgeny to sprawa problematyczna.

Ja mam problemy ze wszystkim- jak poszlam do endo to dostalam nowe leki na tarczyce plus wlasnie na zbicie prolaktyny- plus jako ostatnia deska ratunku do uzycia gdyby to nie zadzia³a³o steryd na zbicie androgenów....
Szybko zmienilam steryd na tabletki anty- jestem pod koniec trzeciego miesiaca brania i chyba cos zaczelo pomogac...

Najwyzszy czas- oprócz tego jestem po dwoch zabiegach regeneris ( rodzaj mezoterapii tylko wstrzykuje sie osocze a nie witaminy)...

chyba zrobi³am juz wszystko co sie dalo...

wydaje mi sie ze pomaga tez suplement cynk- choc tutaj nic pewnego- bo pozytywny wplyw roznych czynnikow jest widoczny ze znacznym opoznienien i trudno powiedziec co tak naprawde pomog³o...

Nie pociesza mnie fakt ze pani tricholog u ktorej tez bylam powiedziala ze jak wlosy wypadly z przyczyn tarczycy, odchudzania- to odrosna a jak z androgenów to juz zostana takie jak sa....

a zrobil mi sie juz przedzialek- ktorego wczesniej nie mialam...

Jak sobie mysle o tych co powtarzaja ze moze wypasc do 100 wlosów....jasne...
czyli je¿eli powodem wypadanie w³osów jest zbyt wysoki poziom testosteronu, w³osy które wypad³y nigdy ju¿ nie odrosn±???
sisi14 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-10-31, 19:41   #4294
narjia
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 547

Witam, mam pytanie:
Od szamponu do mycia w³osów zaczê³y mi wypadaæ w³osy, dok³adnie to od Alterry, najpierw u¿ywa³am jej na przemian ze swoim zwyk³ym szamponem , ale zacze³y mi odrobinkê bardziej wypadaæ w³osy wiec chc±c przerzuciæ siê na naturaln± pielêgnacjê zaczê³am u¿ywaæ do mycia wy³±cznie tego szamponu, wtedy zaczê³y tragicznie wypadaæ, nic innego nie zmienia³am, ani w ¿yciu, ani w pielêgnacji . Dopiero przez przypadek znalaz³am w necie, ¿e to mo¿e byæ od niego, bo kilku innym osobom siê te¿ to zdarzy³o. Szampon stosowa³am ponad miesi±c, odstawi³am jakie¶ 3 tygodnie temu, w³osy nadal wypadaj±, wyniki w normie, paznokcie super zdrowe, wiec witaminek mi nie brakuje.
Nie wiem, czy co¶ próbowaæ dzia³aæ, czy jeszcze czekaæ, a¿ samo siê unormuje i stosowaæ sprawdzone kosmetyki. Boje sie, ¿e sobie znowu zaszkodzê tak jak tym szamponem.
Przez jaki czas po uszkodzeniu przez kosmetyk w³osy wypadaj±? Kiedy¶ po umyciu w³osów wypad³y mi ze dwa, teraz po zwyk³ym czesaniu wypada mi jakie¶ 20.
narjia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-10-31, 22:21   #4295
fabregasowa
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 793

Cytat:
Napisane przez narjia Poka¿ wiadomo¶æ
Witam, mam pytanie:
Od szamponu do mycia w³osów zaczê³y mi wypadaæ w³osy, dok³adnie to od Alterry, najpierw u¿ywa³am jej na przemian ze swoim zwyk³ym szamponem , ale zacze³y mi odrobinkê bardziej wypadaæ w³osy wiec chc±c przerzuciæ siê na naturaln± pielêgnacjê zaczê³am u¿ywaæ do mycia wy³±cznie tego szamponu, wtedy zaczê³y tragicznie wypadaæ, nic innego nie zmienia³am, ani w ¿yciu, ani w pielêgnacji . Dopiero przez przypadek znalaz³am w necie, ¿e to mo¿e byæ od niego, bo kilku innym osobom siê te¿ to zdarzy³o. Szampon stosowa³am ponad miesi±c, odstawi³am jakie¶ 3 tygodnie temu, w³osy nadal wypadaj±, wyniki w normie, paznokcie super zdrowe, wiec witaminek mi nie brakuje.
Nie wiem, czy co¶ próbowaæ dzia³aæ, czy jeszcze czekaæ, a¿ samo siê unormuje i stosowaæ sprawdzone kosmetyki. Boje sie, ¿e sobie znowu zaszkodzê tak jak tym szamponem.
Przez jaki czas po uszkodzeniu przez kosmetyk w³osy wypadaj±? Kiedy¶ po umyciu w³osów wypad³y mi ze dwa, teraz po zwyk³ym czesaniu wypada mi jakie¶ 20.
który szampon Alterry? Mam dwa, strach siê baæ

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post52630770
fabregasowa jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-11-01, 07:38   #4296
narjia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fabregasowa Poka¿ wiadomo¶æ
który szampon Alterry? Mam dwa, strach siê baæ
U¿ywa³am dwa Granat i Migda³ z papaj±, teraz tak sobie czytam w necie i sporo dziewczyn ma ten problem, jedna nawet pisze, ¿e po³owê w³osów przez to straci³a
Stary 2011-11-01, 11:02   #4297
inverso
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 340

Wpad³am wczoraj na genialny pomys³ i zrobi³am sobie peeling skóry g³owy ... efekty owszem s±, skóra jest bardziej g³adka i nie jest t³usta, a co najwa¿niejsze mnie nie swêdzi Hmm, tylko jako¶ dziwnie w okolicach lewego ucha mnie skóra boli ... ;/

Dzi¶ pierwszy raz od kilku miesiêcy wziê³am prostownice do r±k, i jestem w szoku bo nic siê nie sypa³o
inverso jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2011-11-01, 11:07   #4298
4c2ea920fcf0cb3d39288a6c961f1efcc2286102_684b5c001d1f4
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 6 755

a z czego zrobi³a¶ ten pilling jaki¶ kupny czy samodzielnie zrobiony?
4c2ea920fcf0cb3d39288a6c961f1efcc2286102_684b5c001d1f4 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-11-01, 14:02   #4299
PiegiNaNosie
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 055

ups pomy³ka

Edytowane przez PiegiNaNosie
Czas edycji: 2011-11-01 o 14:03 Powód: pomyli³am w±tki
PiegiNaNosie jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-11-01, 17:15   #4300
inverso
Wtajemniczenie

[1=4c2ea920fcf0cb3d39288a6 c961f1efcc2286102_684b5c0 01d1f4;30259485]a z czego zrobi³a¶ ten pilling jaki¶ kupny czy samodzielnie zrobiony?[/QUOTE]

hmm, jaki¶ biedronkowy 'be beauty' z pestkami winogron. nie mam krótkich w³osów, tylko do ramion .... i za bardzo nie tar³am, wiêc nie wiem w czym problem ;/
Stary 2011-11-01, 20:17   #4301
fabregasowa
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 793

Cytat:
U¿ywa³am dwa Granat i Migda³ z papaj±, teraz tak sobie czytam w necie i sporo dziewczyn ma ten problem, jedna nawet pisze, ¿e po³owê w³osów przez to straci³a
ja mam papaja&bambus i morela, u¿ywa³am na razie tylko pierwszego i nie zauwa¿y³am, na szczê¶cie, zwiêkszonego wypadania w³osów, oby tak dalej

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post52630770
fabregasowa jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-11-01, 20:26   #4302
narjia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fabregasowa Poka¿ wiadomo¶æ
ja mam papaja&bambus i morela, u¿ywa³am na razie tylko pierwszego i nie zauwa¿y³am, na szczê¶cie, zwiêkszonego wypadania w³osów, oby tak dalej
Mo¿e Tobie bêd± s³u¿y³y, sporo osób je chwali i jak widaæ opinie s± podzielone, ja niestety nale¿ê do grona odmieñców, którym on szkodzi.
Stary 2011-11-03, 18:24   #4303
inverso
Wtajemniczenie

Dziewczyny, dorad¼cie mi

Ca³y czas siê na¶wietlam i s± ju¿ widoczne efekty, w³osy wypadaj± tylko podczas mycia w mniejszej ilo¶ci ni¿ przed miesi±cem. Chcia³abym w koñcu po³o¿yæ jak±¶ farbê na nie, bo ju¿ nie mogê patrzeæ na ten mój nieszczêsny odrost. Tylko jak± farbê mam wybraæ do w³osów blond? Khadi nie ma henny do blondu ...
Stary 2011-11-03, 18:36   #4304
DarkNoir
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 328
GG do DarkNoir

Cytat:
Napisane przez inverso Poka¿ wiadomo¶æ
Dziewczyny, dorad¼cie mi

Ca³y czas siê na¶wietlam i s± ju¿ widoczne efekty, w³osy wypadaj± tylko podczas mycia w mniejszej ilo¶ci ni¿ przed miesi±cem. Chcia³abym w koñcu po³o¿yæ jak±¶ farbê na nie, bo ju¿ nie mogê patrzeæ na ten mój nieszczêsny odrost. Tylko jak± farbê mam wybraæ do w³osów blond? Khadi nie ma henny do blondu ...
Bo nie ma henny, która farbuje na blond...

Piotr Rogucki - I'm Not Afraid Of Your Soul

DarkNoir jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-11-03, 18:46   #4305
inverso
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez DarkNoir Poka¿ wiadomo¶æ
Bo nie ma henny, która farbuje na blond...
Hmm, a jaki¶ jasny br±z? Niekoniecznie z Khadi ...
Stary 2011-11-03, 19:47   #4306
DarkNoir
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 328
GG do DarkNoir

Cytat:
Napisane przez inverso Poka¿ wiadomo¶æ
Hmm, a jaki¶ jasny br±z? Niekoniecznie z Khadi ...
Najja¶niejszy jest orzechowy br±z ale on raczej wychodzi ciemno...

Piotr Rogucki - I'm Not Afraid Of Your Soul

DarkNoir jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-11-04, 19:36   #4307
aasiaa1109
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 667

Cytat:
Mo¿e Tobie bêd± s³u¿y³y, sporo osób je chwali i jak widaæ opinie s± podzielone, ja niestety nale¿ê do grona odmieñców, którym on szkodzi.
ja mam papaja i bambus chyba i pierwsze 2 mycia normalnie, ale przy nastepnych w³a¶nie zauwa¿y³am wiecej wypadaj±cych w³osów ale my¶la³am ¿e to normalne, albo mi sie wydaje to mo¿e lepiej zrezygnuje z tego szamponu.

aasiaa1109 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-11-04, 20:03   #4308
narjia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aasiaa1109 Poka¿ wiadomo¶æ
ja mam papaja i bambus chyba i pierwsze 2 mycia normalnie, ale przy nastepnych w³a¶nie zauwa¿y³am wiecej wypadaj±cych w³osów ale my¶la³am ¿e to normalne, albo mi sie wydaje to mo¿e lepiej zrezygnuje z tego szamponu.
Skoro zauwa¿y³a¶ wypadanie, to lepiej zrezygnuj, jest masa innych szamponów do wyboru, lepiej nie ryzykowaæ.
Stary 2011-11-05, 08:04   #4309
wiki_28
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 16

A mi nic nie pomaga
wiki_28 jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-06, 11:00   #4310
jelonek1985
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 62 381
GG do jelonek1985

A u mnie raz wypadaj±, raz nie. Czasami przy myciu w³osów leci jeden za drugim a czasami ani jeden z g³owy nie spadnie. Ju¿ nie wiem co o tym wszystkim my¶leæ
Niby by³o ju¿ lepiej i znowu to samo ...

"Id¼ w³asn± drog±

Bo w tym ca³y sens istnienia
¯eby umieæ ¿yæ
Bez znieczulenia
Bez niepotrzebnych niespe³nienia
My¶li z³ych
"

22.10 - 4.11
jelonek1985 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-11-06, 11:51   #4311
katja_24
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 9 637

U mnie poprawilo sie do pewnego stopnia i dalej ani rusz
katja_24 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-11-06, 18:32   #4312
aasiaa1109
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 667

Cytat:
Napisane przez jelonek1985 Poka¿ wiadomo¶æ
A u mnie raz wypadaj±, raz nie. Czasami przy myciu w³osów leci jeden za drugim a czasami ani jeden z g³owy nie spadnie. Ju¿ nie wiem co o tym wszystkim my¶leæ
Niby by³o ju¿ lepiej i znowu to samo ...
mam to samo i te¿ ju¿ nie wiem, co robic i co my¶lec

aasiaa1109 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-11-06, 18:55   #4313
Olala28
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 15

No ja te¿ juz zaczynam traciæ powoli cierpliwo¶æ, choæ za kilka dni mam zamiar zacz±æ stosowaæ sam± biotynê. Stosowa³y¶cie mo¿e kiedy¶ Biotebal 5? Nie chcê siê za bardzo nakrêcaæ ¿eby potem siê nie rozczarowaæ
Olala28 jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-11-06, 19:07   #4314
shewild
Recenzentka Miesi±ca - Wrzesieñ 2022

Wiadomo¶ci: 228

Cytat:
Napisane przez Olala28 Poka¿ wiadomo¶æ
No ja te¿ juz zaczynam traciæ powoli cierpliwo¶æ, choæ za kilka dni mam zamiar zacz±æ stosowaæ sam± biotynê. Stosowa³y¶cie mo¿e kiedy¶ Biotebal 5? Nie chcê siê za bardzo nakrêcaæ ¿eby potem siê nie rozczarowaæ
Stosowa³am Biotebal 5 przez miesi±c, potem zesz³am do 2,5. O ile w³osy naprawdê przyspieszy³y z porostem, to jednak na wypadanie praktycznie w ogóle nie pomóg³ . Ale mo¿esz spróbowaæ, mo¿e u ciebie co¶ da.
shewild jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-11-06, 19:13   #4315
ston3d
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 538

Ja biorê Biotebal 2,5, uwa¿am ¿e dawka 5 mg to stanowczo za du¿o... Biorê ju¿ 3 tygodnie i widzê zmiany- zaczê³o mi wypadaæ wiêcej w³osów i pogorszy³a mi siê cera. Zamierzam wzi±æ jeszcze jedno lub dwa opakowania, bo na efekty wiadomo, trzeba poczekaæ. Polecam piæ du¿o p³ynów przy przyjmowaniu biotyny.
Cel II: ¿eby ukochany móg³ wej¶æ po nich na 3 piêtro

Fakty nie przestaj± istnieæ z powodu ich ignorowania.

ston3d jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-11-06, 19:23   #4316
Olala28
Przyczajenie

Hm... no nic. Pewnie oka¿e siê w grudniu jak na mnie dzia³a.

---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ----------

Cytat:
Napisane przez ston3d Poka¿ wiadomo¶æ
Ja biorê Biotebal 2,5, uwa¿am ¿e dawka 5 mg to stanowczo za du¿o... Biorê ju¿ 3 tygodnie i widzê zmiany- zaczê³o mi wypadaæ wiêcej w³osów i pogorszy³a mi siê cera. Zamierzam wzi±æ jeszcze jedno lub dwa opakowania, bo na efekty wiadomo, trzeba poczekaæ. Polecam piæ du¿o p³ynów przy przyjmowaniu biotyny.

Czyli nawet wiêcej zaczê³o po tym wypadaæ w³osów... Czyli co, my¶lisz, ¿e to po tym Biotebalu tyle w³osów wypada? Nie polecasz??

Edytowane przez Olala28
Czas edycji: 2011-11-06 o 19:26
Stary 2011-11-06, 19:33   #4317
ston3d
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 538

Nie wiem czy to po tym, mo¿e to wina zmiany pór roku albo stresu, zmieni³am te¿ szampon, mo¿e to on, nie wiem. Tak czy inaczej wypada mi wiêcej w³osów od jakich¶ nieca³ych dwóch tygodni- czyli ok. tydzieñ po przyjmowaniu Biotebalu. Wysypa³o mnie te¿, ale równolegle z tabletkami zaczê³am piæ skrzyp, wiêc mo¿e to jego wina. Pamiêtaj, ¿e ka¿dy organizm jest inny, wiêc u Ciebie tabletki mog± siê sprawdziæ. Mi nie s³u¿±, ale to za wcze¶nie na ocenê, trzeba wzi±æ co najmniej dwa opakowania. Jedna dziewczyna z zagranicznego forum wyl±dowa³a w szpitalu po przyjmowaniu du¿ych dawek Biotyny- niewydolno¶æ nerek czy co¶ takiego. Dlatego powinno siê piæ du¿o p³ynów gdy przyjmujemy te kilka miligramów biotyny (co jest kilkakrotnie wiêksze od zapotrzebowania organizmu).
Ja jestem za³amana, w ¶rodê ¶cinam jakie¶ 10 cm w³osów, mo¿e od¿yj±... S± baardzo przerzedzone na koñcach, bo wypadaj± te najd³u¿sze....
Cel II: ¿eby ukochany móg³ wej¶æ po nich na 3 piêtro

Fakty nie przestaj± istnieæ z powodu ich ignorowania.

ston3d jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-11-06, 19:45   #4318
Olala28
Przyczajenie

W zasadzie to w szoku jestem po tym co mi napisa³a¶ o tej dziewczynie. Mi dermatolog zasugerowa³a biotebal 5, i to 3-6 miesiêcy, ale to tez bez ¿adnych badan. Ot tak mi doradzi³a, ¿eby braæ. Mo¿e zacznê od po³owek tabletek. Je¶li mogê poleciæ, choæ sama nie stosowalam, ale wiem od kole¿anki, ¿e Onozis jest niez³y. Mo¿e to na Ciebie zadzia³a
Stary 2011-11-07, 12:58   #4319
magdziaS
Podró¿niczka

Wiadomo¶ci: 9 398

Cytat:
Napisane przez Olala28 Poka¿ wiadomo¶æ
Biorê Biotebal 5 ju¿ czwarty miesiac. Ró¿nica jest diametralna, ale ja w sumie biorê jeszcze Merz Special i nie wiem, które z nich lepiej dzia³a. W ka¿dym razie nie zauwa¿y³am pogorszenia cery, w³osy przesta³y mi wypadaæ. Rosn± jak ros³y, ale ja mam ju¿ do¶æ d³ugie w³os, wiêc zak³adam, ¿ przy tej d³ugo¶ci ju¿ nie ¶migaj± jak przedtem. Poza tym stosuje dodatkowo szampon Healing i maski z Biowax. Oraz mam przepisany Loxon 5% na wypadanie i zak³adam, ¿e to dziêki niemu pojawi³o siê wiele ma³ych w³osków. Ca³± kuracjê mam stosowaæ pó³ roku.

magdziaS jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-11-07, 17:43   #4320
Olala28
Przyczajenie

Hm... czyli nie tak ¼le. A bierzesz raz dziennie ten biotebal?
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:17.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.