Rozmowy w toku... Zawital do nas bocian :) - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-12, 08:50   #4291
skorpionek19
Rozeznanie

Dot.: Rozmowy w toku... Zawital do nas bocian :)

Dzięki Karolinko!!!!!!!!

Lekarz na 100% nie będzie robił problemów, bo dał mi dlatego teraz już to skierowanie, żeby właśnie zadzwonić i się zorientować co i jak, a na wizycie 20.05 mamy dalej wszystko z nim poustalać.. fajny jest ten gin.. nie robi żadnych problemów, a wręcz przeciwnie stara się bardzo pomóc...

Ale jestem dziwnie nabuzowana... muszę iść do miasta już teraz , bo potem szybciej muszę odebrać malutką, gdyż nasza pani dr przyjmuje dzisiaj w wyjątkowo zmienionych godzinkach... a mała tak jak pisałam wstała z bolącym gardełkiem, no i jak zajrzałam to nieciekawie mi to wyglądało..

Ale WAM tu marudzę od rana, przepraszam WAS... ale jak człowiek sie komus wyżali to zawsze lżej ..

skorpionek19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 08:51   #4292
Carol77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez latko0 Pokaż wiadomość
My z Filipkiem też mieliśmy echo serca płodu, najpierw to robi takie zwyke usg mierzy wszystko a później zaczyna mierzyć wszystkie parametry związane z serduszkiem. My dostaliśmy skierowanie bo mi wyszedł źle test pappa.
A na babę się nie denerwuj, trafiła się jakaś jędza może po całej nocy i się na innych odgrywa.

Ach zapomniałam Karolinko widziałam że wrzuciłaś link do porodu lotosowego, podobno w tym szpitalu co ja chce rodzić odbywają się takie porody na życzenie pacjętki, dla mnie to trochę dziwne, no ale z tego co opowiadały położne to są różne dziwactwa, niektóre pacjętki łożysko zabierają do domu, mówią że to z nich wyszło i to jest ich
Brrrrrrrr ja tam nic prócz Filipka nie zabieram ble dla mnie to ochyda, no ale ludzie są dziwni

Olusia
Filipek

Adaś

A baby is born with a need to be loved - and never outgrows it.

Carol77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 08:57   #4293
latko0
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Carol77 Pokaż wiadomość
Brrrrrrrr ja tam nic prócz Filipka nie zabieram ble dla mnie to ochyda, no ale ludzie są dziwni
Hehe ja też po za Filipkiem nic nie zabieram. Dla mnie to też obrzydliwe, ciekawe co one później robią z tym łożyskiem, co na śniadanie podają
latko0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 08:58   #4294
Linka24
Wtajemniczenie

Obys w tym szoku nie zapomniała o Filipku
Carol widzialam wystawiłaś tę odżywkę na all, one są faktycznie takie drogie?
Linka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 09:09   #4295
Carol77
Zakorzenienie

Cytat:
Hehe ja też po za Filipkiem nic nie zabieram. Dla mnie to też obrzydliwe, ciekawe co one później robią z tym łożyskiem, co na śniadanie podają
Cytat:
Napisane przez Linka24 Pokaż wiadomość
Obys w tym szoku nie zapomniała o Filipku
Carol widzialam wystawiłaś tę odżywkę na all, one są faktycznie takie drogie?
Fuj!!!!! Aż mnie zemdliło na samą myśl, ale wiesz, ze najlepsze kremy do twarzy właśnie robią z łożyska

Linuś no wiesz jak można własnego dziecka zapomnieć

Kochana w salonach sprzedają je nawet po 50 zł, ja wiem jakamam marżę i jakie ceny nam sugerują do odsprzedazy, ale ja mam zapas z zeszłego roku więc mi się nie doczepią, ze mam za niską cenę tylko importer daje cenę niższa, bo oni hurtem to kupuja i moga sobie pozwolić na to, a na allegro jes mnóstwo podróbek tych odżywek i dlatego też sa tańsze. Ja mam od jedynego na polske importerawięc sa oryginalne

Olusia
Filipek

Adaś

Stary 2010-05-12, 09:12   #4296
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Dziewczyny ja tylko na chwile

Jestem u siostry i

powiekszylysmy sie o pierwszy kilogram
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 09:14   #4297
Linka24
Wtajemniczenie

No to ja się poważnie zastanowie na ta odżywką bo podobnie jak Latko tez zdjęłam żel z paznokci i sa masakryczne. Pociągnęłam tylko jakimś lakierem i zapewne jak troche podrosną to będa się wyginać jak chorągiewki

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość

Jestem u siostry i

Poczekaj jak dojdziesz do 15 jak ja to już nie będziesz ise tak cieszyc
Stary 2010-05-12, 09:23   #4298
latko0
Zadomowienie

Cytat:
No to ja się poważnie zastanowie na ta odżywką bo podobnie jak Latko tez zdjęłam żel z paznokci i sa masakryczne. Pociągnęłam tylko jakimś lakierem i zapewne jak troche podrosną to będa się wyginać jak chorągiewki

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

No moje się tak wyginają, nie mogłam ich skrócić tak żeby były równo z palcem bo mam przerost i dlatego wyginają mi się jak chcą aż się boje coś robić że się zaraz złamie
Stary 2010-05-12, 09:30   #4299
Linka24
Wtajemniczenie

Tak tak kochana to sa właśnie "zalety" zelów, tipsów i innych cudów.
Stary 2010-05-12, 09:37   #4300
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:

wiem wiem
ale pierwszy mozna oblac

A z odzywek moze sprobuj Nail Teka albo Herome (tylko,ze ta jest droga)
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 09:45   #4301
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

ja przed ciaza mialam znszczone bo robie zele sama wiec mialam je od dluzszego czasu, przez cala ciaze nie robilam i teraz mam fajne twarde swoje i pomalowane tylko lakieremz wzorkiem
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-12, 10:00   #4302
Carol77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość

Jestem u siostry i

Cytat:

Irsin no całe kilo to teraz zacznie przybywać, jak Linka pisze, po 15 nie będzie już do śmiechu az tak bardzo ale co tam laseczki, wszystko zrzucimy

Linka
jakby co to ja je mam mnyie bardzo pomogły i teraz mam twarde i mocne paznokcie, przed ciążą też takie były, tylko teraz szybciej rosną

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
ja przed ciaza mialam znszczone bo robie zele sama wiec mialam je od dluzszego czasu, przez cala ciaze nie robilam i teraz mam fajne twarde swoje i pomalowane tylko lakieremz wzorkiem
Ja teraz nie mam siły siedziec i dłubać przy moich są pieknie obcięte i zadbane, ale bez kolorków i wzorków, poczekam do lipca

Olusia
Filipek

Adaś

Stary 2010-05-12, 10:22   #4303
she 00
Raczkowanie

Witajcie dziewczyny...

Wczoraj znów spędziłam 5 godzin w szpitalu. Cukier znów za wysoki. Zrobiłam oczki jak dwa spodki, no i pielegniarka pobiegła do pani doktor czy na pewno musimy insuline wprowadzac skoro wyniki tak troszke ponad ichnie wytyczne(jest granica która mówi o tym kiedy stosowac sama diete, a od której już insulinę) No i przyleciała z usmiechem że dostane jeszcze tydzień, że może dwa tygodnie to za mało było. No i że mam wócić za tydzień we wtorek .... a ja że mam egazamin (tutaj to jest organizowane jak matura, powtórka raz w roku w sierpniu no a wiadomo w sierpniu bede z malym ssakiem przy cycu) No i w rezultacie dostałam 2 tygodnie

Ale szczerze mówiąc to jestem straszne rozczarowana.zyłam na wodzie (nawet herbatke uciełam do minimum- mimo ze piję gorzką, kawy w ustach nie miałam od 7mcy) jadłam jak najwiecej zielenin jak najzdrowiej czasem chodziłam lekko głodna, a wyniki sa dalej jak wtedy kiedy wcinałam słodycze, piłam soki itd....także ja nie wiem... to na prawde chyba nie zależy ode mnie...

Do tego od tygodnia mam opóchnięte kostki przez 24h!!!takie bułeczki, aż śmiesznie to wygląda bo mam bardzo szczupłe nogi, a tu na dole taka niespodzianka

Z tego co czytałam to była dyskusja o dotykaniu lub nie szyjki. Ja tylko napisze że mi lekarz powiedziała pare tygodni temu, że jak ma się skurcze mocniejsze, i jest zagrozenie przedwczesnym. to absolutnie nic nie dotykac, nie masowac się, nie dotykac piersi ud, nawet nie glaskac sie po brzuszku...
A lekarz który u mnie stwierdzał ciaże w 5tc powiedział że badanie ginekologiczne to najlepiej dopiero po 12 tc( zwłaszcza że miałam cytologie i badanie ginekologiczne robione mniej niż 6mcy przed zajsciem i wszystko było oki) Takze ja jestem zdania, żeby nigdzie rączek nie pchać jak nie trzeba !!!!
Stary 2010-05-12, 10:34   #4304
sas
Wtajemniczenie

czesc dziewczynki
Darusia sliczna corcia, hehe znowu sie uzaleznilam od was wlaczam pc i pierwsze co to wizaz lubie czytac o waszych bejbikach
ja znowu wracam do nauki..ehh
milego dzionka
sas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 10:35   #4305
kardashi
Zakorzenienie

heej

Niic mi się nie chce..
i tylko tyle chciałam napisać

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-05-12, 10:41   #4306
Linka24
Wtajemniczenie

łeee A ja myśłałam ze nam napiszesz że się coś zaczyna czy cos?
Stary 2010-05-12, 10:49   #4307
Kasia_Dublin
Zadomowienie

Ale mialam nadrabiania... I tak teraz bedzie przez jakis tydzien pewnie . Wczoraj kombinowalam z tym moim laptopem bo nie chcialam utracic zadnych zdjec czy muzyki i podlaczylam go pod taki stary monitor ktory u nas stoi i wyglada na to ze popsul sie tylko wyswietlacz bo wszystko inne dziala. Dzisiaj bede probowala pozyczyc od kogos dysk zewnetrzny zeby na niego sobie wszystko zgrac i potem komputer idzie na reklamacje. Przez rok moge go reklamowac nawet jak sama popsuje wiec nie powinno byc z tym problemow bo mam go dopiero 10 miesiecy. Miejmy nadzieje ze szybciutko bedzie naprawiony!

Poza tym jestem troszke struta bo od wczoraj wogole nie czuje malutkiej . Caluski dzien czekalam na kopniaczka i przykladalam rece do brzuszka ale cisza zupelna. No i mialam nadzieje ze dzis rano ja poczuje bo juz sie przyzwyczailam ze jak sie budze to ona sie wierci ale niestety dalej nic . Tz tez jest strasznie zmartwiony. Mam nadzieje ze po prostu ma teraz leniuszka i ze jej przejdzie...

Rinoa kochanie ja wiem ze strasznie trudne jest to czekanie ale musisz uzbroic sie w cierpliwosc

Darusia zdjecia Oliwki jak zawsze cudne

Skorpionek mam nadzieje ze malutka sie nie rozchoruje

Dziewczynki bede sie starala zagladac ale jak to w pracy moze byc ciezko. Tesknie za wami i az sie boje co bede robic w weekend bez zagladania do was

Czy to jawa czy to sen...
Kasia_Dublin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 10:56   #4308
Linka24
Wtajemniczenie

Kasiu Postaramy sie duzo nie pisac cobys nie miała dużo do nadrabiania
I nie martw sie tym że nie czujesz dzidzi! Ja tez tak miałam ale za jakiś czas się odzywał także nie potrzebnie się nie denerwuj mowie ci!!!

A moj synek to od wczoraj jakby szaleju sie najadł! Hula na całego, brzuch to mi sam chodzi normalnie i zaraz chyba sobie gdzies pójdzie na spacer... Ale już nie długo, podejrzewam ze zaczyna powoli brakować mu miejsca i sie buntuje a tu du.. domek coś nie chce się powiekszyć

Dziś robię na obiad.... kopytka... czy sobie poradzę???
Stary 2010-05-12, 11:00   #4309
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
łeee A ja myśłałam ze nam napiszesz że się coś zaczyna czy cos?
Niic się nie zaczyna..
Wczoraj się tyle nachodziłam.. jedynie miałam lekkie skurcze i czułam straszne parcie, ale po jakimś czasie ustały i niiic..
A ja już tak bym chciała..

Stary 2010-05-12, 11:05   #4310
she 00
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
czesc dziewczynki
Darusia sliczna corcia, hehe znowu sie uzaleznilam od was wlaczam pc i pierwsze co to wizaz lubie czytac o waszych bejbikach
ja znowu wracam do nauki..ehh
milego dzionka

Mam dokładnie tak samo... zmarnowałam ostatnie 1,5h podczytujac was i grzebaniem w sieci, kiedy powinnam usiąść nad książkami....

A jeszcze dziś o 7mej oglądamy z mężem 3 domki- to już ostatnie. A potem musimy usiąść i zadecydować co wynajmiemy...wiec wieczór z nauką odpada...

Tylko jest jeden problem jak siedzę to kość ogonowa potwornie mnie boli, i wtedy powiedzmy moja" kreatywność"i wiedza, uciekają gdzieś i jedyne o czym marze to troche sie położyć.....
A mały tak szaleje od dwuch dni że matko, tym bardziej usiedzieć nie moge, ma już tak mało miejsca, mógłby troche odpuścić, bo konczy sie tym że albo mi żoładek do gardła podchodzi wraz z zawartością, albo płuca sie kurczą, a jak walnie główka w pęcheż to mam wrażenie że zaraz sie posiusiam....
.....ech, już niedługo!
Stary 2010-05-12, 11:11   #4311
Linka24
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez she 00 Pokaż wiadomość
Mam dokładnie tak samo... zmarnowałam ostatnie 1,5h podczytujac was i grzebaniem w sieci, kiedy powinnam usiąść nad książkami....

A jeszcze dziś o 7mej oglądamy z mężem 3 domki- to już ostatnie. A potem musimy usiąść i zadecydować co wynajmiemy...wiec wieczór z nauką odpada...

Tylko jest jeden problem jak siedzę to kość ogonowa potwornie mnie boli, i wtedy powiedzmy moja" kreatywność"i wiedza, uciekają gdzieś i jedyne o czym marze to troche sie położyć.....
A mały tak szaleje od dwuch dni że matko, tym bardziej usiedzieć nie moge, ma już tak mało miejsca, mógłby troche odpuścić, bo konczy sie tym że albo mi żoładek do gardła podchodzi wraz z zawartością, albo płuca sie kurczą, a jak walnie główka w pęcheż to mam wrażenie że zaraz sie posiusiam....
.....ech, już niedługo!
heheh widze ze nie jestem sama z bólem kości dupnej. Mnie cały czas naparza jak siedze i potem problemem jest wstanie....
Uczyc sie Uczyc dziewczyny!!!! Ja dziękuje bogu że skończylam te cholerne studia i choćby mi płacili nigdzie juz więcej nie idę!!!

Kardashi a może przytulanki???
Stary 2010-05-12, 11:14   #4312
she 00
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość
Niic się nie zaczyna..
Wczoraj się tyle nachodziłam.. jedynie miałam lekkie skurcze i czułam straszne parcie, ale po jakimś czasie ustały i niiic..

A piłaś napary z lisci malin i takie tam.... znajoma mówiła żeby zacząć tak ze dwa tygodnie wcześniej, że to ułatwia poród..... pytam...bo ja to nastepna do odstrzału jestem
Stary 2010-05-12, 11:23   #4313
Linka24
Wtajemniczenie

A ja po tobie wrr....
Stary 2010-05-12, 11:25   #4314
latko0
Zadomowienie

Cytat:
Witajcie dziewczyny...

Wczoraj znów spędziłam 5 godzin w szpitalu. Cukier znów za wysoki. Zrobiłam oczki jak dwa spodki, no i pielegniarka pobiegła do pani doktor czy na pewno musimy insuline wprowadzac skoro wyniki tak troszke ponad ichnie wytyczne(jest granica która mówi o tym kiedy stosowac sama diete, a od której już insulinę) No i przyleciała z usmiechem że dostane jeszcze tydzień, że może dwa tygodnie to za mało było. No i że mam wócić za tydzień we wtorek .... a ja że mam egazamin (tutaj to jest organizowane jak matura, powtórka raz w roku w sierpniu no a wiadomo w sierpniu bede z malym ssakiem przy cycu) No i w rezultacie dostałam 2 tygodnie

Ale szczerze mówiąc to jestem straszne rozczarowana.zyłam na wodzie (nawet herbatke uciełam do minimum- mimo ze piję gorzką, kawy w ustach nie miałam od 7mcy) jadłam jak najwiecej zielenin jak najzdrowiej czasem chodziłam lekko głodna, a wyniki sa dalej jak wtedy kiedy wcinałam słodycze, piłam soki itd....także ja nie wiem... to na prawde chyba nie zależy ode mnie...

Do tego od tygodnia mam opóchnięte kostki przez 24h!!!takie bułeczki, aż śmiesznie to wygląda bo mam bardzo szczupłe nogi, a tu na dole taka niespodzianka

Z tego co czytałam to była dyskusja o dotykaniu lub nie szyjki. Ja tylko napisze że mi lekarz powiedziała pare tygodni temu, że jak ma się skurcze mocniejsze, i jest zagrozenie przedwczesnym. to absolutnie nic nie dotykac, nie masowac się, nie dotykac piersi ud, nawet nie glaskac sie po brzuszku...
A lekarz który u mnie stwierdzał ciaże w 5tc powiedział że badanie ginekologiczne to najlepiej dopiero po 12 tc( zwłaszcza że miałam cytologie i badanie ginekologiczne robione mniej niż 6mcy przed zajsciem i wszystko było oki) Takze ja jestem zdania, żeby nigdzie rączek nie pchać jak nie trzeba !!!!
Trzymam kciuki że jednak dieta podziała i nie trzeba będzie insuliny.

Cytat:
Napisane przez Kasia_Dublin Pokaż wiadomość
Ale mialam nadrabiania... I tak teraz bedzie przez jakis tydzien pewnie . Wczoraj kombinowalam z tym moim laptopem bo nie chcialam utracic zadnych zdjec czy muzyki i podlaczylam go pod taki stary monitor ktory u nas stoi i wyglada na to ze popsul sie tylko wyswietlacz bo wszystko inne dziala. Dzisiaj bede probowala pozyczyc od kogos dysk zewnetrzny zeby na niego sobie wszystko zgrac i potem komputer idzie na reklamacje. Przez rok moge go reklamowac nawet jak sama popsuje wiec nie powinno byc z tym problemow bo mam go dopiero 10 miesiecy. Miejmy nadzieje ze szybciutko bedzie naprawiony!

Poza tym jestem troszke struta bo od wczoraj wogole nie czuje malutkiej . Caluski dzien czekalam na kopniaczka i przykladalam rece do brzuszka ale cisza zupelna. No i mialam nadzieje ze dzis rano ja poczuje bo juz sie przyzwyczailam ze jak sie budze to ona sie wierci ale niestety dalej nic . Tz tez jest strasznie zmartwiony. Mam nadzieje ze po prostu ma teraz leniuszka i ze jej przejdzie...

Rinoa kochanie ja wiem ze strasznie trudne jest to czekanie ale musisz uzbroic sie w cierpliwosc

Darusia zdjecia Oliwki jak zawsze cudne

Skorpionek mam nadzieje ze malutka sie nie rozchoruje

Dziewczynki bede sie starala zagladac ale jak to w pracy moze byc ciezko. Tesknie za wami i az sie boje co bede robic w weekend bez zagladania do was
Nie martw się ja też tak mam czasami, są dni kiedy Filipek skacze cały dzień po brzuchu, czy leże czy stoje czy chodzę, a są dni że prawie wcale nie chce mu się ruszać. Położna mówiła że to czasami zależy jak się ułoży i czasami czujemy mocniej a czasami nic nie czujemy jak się ułoży od strony kręgosłupa. Zobaczysz jak zmieni pozycję to jeszcze Cię skpie
Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość
Niic się nie zaczyna..
Kardashi wczoraj jak byłam na paznokciach u koleżanki to nasz kolega tam jest też fryzjerem i opowiadał że jego żona przenosiła jeden dzień, ale mówił że pewnie przenosiła by dłużej tylko że nie chceli czekać i łazili wte i spowrotem po schodach i poskutkowało wieczorem zaczęła rodzić

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

Cytat:
A ja po tobie wrr....
a po Tobie ja
Stary 2010-05-12, 11:28   #4315
Linka24
Wtajemniczenie

Pomiędzy nami Gosiaro, ale jak chcesz moge oddac Ci moje miejsce
Stary 2010-05-12, 11:31   #4316
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

dziewczynki dajcie spokoj z wywarami i tak dalej, maluszki i tak wyjda kiedy beda chcialy a to dla nich chyba najlepsze- tak mi sie wydaje.
Nie ma co kombinowac tyle czasu sie czeka to jeszcze da sie rade tydzien czy dwa, ja tez wurzona chodzilam zwlaszcza jak mnie ze szpitala odeslali wtedy ale po tym stwierdzilam ze mam to gdzies i jak bedzie chcialo to wyjdzie - i wyszlo kiedy chcialo
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 12:04   #4317
rinoa_woman
Wtajemniczenie

GG do rinoa_woman

hej wszystkim!
dobra już dobra, nie będę się już nakręcać, albo przynajmniej spróbuję ale wiecie jakie to silne, prawda? staram się myśleć o czymś innym ale jakoś nie umiem sobie znaleźć jakiegoś tematu...
mam dzisiaj straszną ochotę na selera naciowego maczanego w soku pomidorowym, próbuje się dodzwonić do męża żeby mi kupił a on nie odbiera...
rinoa_woman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 12:06   #4318
marlenka0505
Zakorzenienie

Cytat:
zgadza sie

zaraz jak mi mala pozwoli was nadrobie a teraz sie chwale, ze w poniedzialek mialysmy 5 tygodni
Śliczna

Cytat:
Napisane przez Kasia_Dublin Pokaż wiadomość
chyba wiekszość z nas czasami tak ma, mi czasami udaje się pobudzić malucha w ten sposób, że piję cos ciepłego, a poźniej kładę sie i spokojnie wyczekuję na ruchy. Zazwyczaj to pomaga
Cytat:
Pomiędzy nami Gosiaro, ale jak chcesz moge oddac Ci moje miejsce
widzę że zapisy na porody ja poczekam aż się listopadówki rozpakują

---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

Cytat:
Napisane przez rinoa_woman Pokaż wiadomość
hej wszystkim!
dobra już dobra, nie będę się już nakręcać, albo przynajmniej spróbuję ale wiecie jakie to silne, prawda? staram się myśleć o czymś innym ale jakoś nie umiem sobie znaleźć jakiegoś tematu...
mam dzisiaj straszną ochotę na selera naciowego maczanego w soku pomidorowym, próbuje się dodzwonić do męża żeby mi kupił a on nie odbiera...
wszystkie to przechodziły, wiec wiemy jak trudno o tym nie myśleć
Stary 2010-05-12, 12:18   #4319
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
heheh widze ze nie jestem sama z bólem kości dupnej. Mnie cały czas naparza jak siedze i potem problemem jest wstanie....
Uczyc sie Uczyc dziewczyny!!!! Ja dziękuje bogu że skończylam te cholerne studia i choćby mi płacili nigdzie juz więcej nie idę!!!

Kardashi a może przytulanki???
To nic nie daje..

Cytat:
A piłaś napary z lisci malin i takie tam.... znajoma mówiła żeby zacząć tak ze dwa tygodnie wcześniej, że to ułatwia poród..... pytam...bo ja to nastepna do odstrzału jestem
Nie piłam.. ale dziewczyny z wątków piją i nic nie daje..
Jakoś osobiście w napary nie wierze ..

Cytat:
Trzymam kciuki że jednak dieta podziała i nie trzeba będzie insuliny.

Nie martw się ja też tak mam czasami, są dni kiedy Filipek skacze cały dzień po brzuchu, czy leże czy stoje czy chodzę, a są dni że prawie wcale nie chce mu się ruszać. Położna mówiła że to czasami zależy jak się ułoży i czasami czujemy mocniej a czasami nic nie czujemy jak się ułoży od strony kręgosłupa. Zobaczysz jak zmieni pozycję to jeszcze Cię skpie

Kardashi wczoraj jak byłam na paznokciach u koleżanki to nasz kolega tam jest też fryzjerem i opowiadał że jego żona przenosiła jeden dzień, ale mówił że pewnie przenosiła by dłużej tylko że nie chceli czekać i łazili wte i spowrotem po schodach i poskutkowało wieczorem zaczęła rodzić

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

a po Tobie ja
Ja chodzę po schodach kilka razy dziennie..

Cytat:
dziewczynki dajcie spokoj z wywarami i tak dalej, maluszki i tak wyjda kiedy beda chcialy a to dla nich chyba najlepsze- tak mi sie wydaje.
Nie ma co kombinowac tyle czasu sie czeka to jeszcze da sie rade tydzien czy dwa, ja tez wurzona chodzilam zwlaszcza jak mnie ze szpitala odeslali wtedy ale po tym stwierdzilam ze mam to gdzies i jak bedzie chcialo to wyjdzie - i wyszlo kiedy chcialo
Noo ja tez tak ostatnio myśłałam.. że wyjdzie kiedy bedzie chciała, nie bede się stresowała i wymyślała różnych metod..
Ale dziś jakos mam serdecznie dosyć tej ciązy.. A niby do tp jeszcze 5 dni..

Stary 2010-05-12, 12:54   #4320
she 00
Raczkowanie

Kardashi ja to juz mam serdecznie dość czasami- i to "czasami" zdaża się często .....

Boje się że moja dzidzia urośnie dużo za duża... i chyba tak koło 38tc wezme się za "sposoby"... bo wczoraj jak siedziałam i czekałam w tym szpitalu w poradni cukrzycowej, to co druga która wychodziła z gabinetu, miała ustalony termin CC - a ja nie chce !!!

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości