|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4291 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: przetłuszczające się włosy- WATEK ZBIORCZY
Cytat:
![]() i przez przypadek natknelam sie na suche szampony batiste - sa tez w wersjach do wlosow brazowych na przyklad ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4292 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4293 |
Zakorzenienie
|
Dzisiaj wypróbowałam metodę, najpierw odżywka, a później mycie normalnie szamponem i efekt był marny, bardzo szybko miałam strączki na głowie w ciągu dnia, dlatego zostanę przy normalnym myciu włosów szamponem i później jakaś lekka odżywka tylko na końcówki
![]() Jednak najgorszy jest u mnie dobór, bo cały czas nie mogę znaleźć idealnej, każda mi obciąża włosy mimo, iż nakładam tylko na końce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4294 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() kiedys probowalam mycia odzywka, ale to nie dla mnie. omo wydaje sie byc podobne. zostane przy swojej pielegnacji. zimna moze sprobuje seboren
![]() |
#4295 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4296 |
ma zielone pojęcie
|
Ja wczoraj kupiłam ten suchy szampon: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,23667,dry-shampoo.html. Jak go poużywam trochę, to zdam relację
![]()
#4297 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4298 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4299 |
ma zielone pojęcie
|
cloche, ja mam szczotkę ze sztucznym włosiem. Świetnie się nią wyczesuje talk itd.
#4300 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4301 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
powinno robic sie tak: gotujesz wode w czajniku i przegotowana wlewasz do litrowego naczynia. odstawiasz naczynie z woda az do calkowitego wystygniecia wody. przed myciem (bo strasznie smierdzi) dodajesz dwie lyzki octu jablkowego, mieszasz lyzka. myjesz wlosy, wyplukujesz szampon normalnie woda z prysznica, a nasza wode z octem stosujesz jako ostatnie plukanie. juz pozniej niczym nie polewasz. od razu zauwazysz gladkosc wlosow przy plukaniu! ja robie w innych proporcjach, bo robie to przy kazdym myciu z reszta nie mam litrowego naczynia. robie na 500ml jedna lyzka octu. polecam ocet z rossmanna. jest za jakies 7zl, duza ciemna butelka. starczy na kilka miesiecy. wlosy po tym zabiegu sa olsniewajaco gladkie, sypkie, latwo rozczesac. mysle, ze to wlasnie dzieki tej plukance moge rozczesac swoje wlosy po uzyciu babydreamu. taka plukanka polewasz wlosy ale lejesz ja na skalp, bo nasza skora glowy lubi ph kwasne, wlosy takze dzieki czemu zamykasz luski po myciu jesli masz jeszcze pytania to smialo odpowiem ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4302 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czyli rozumiem, że taki zwykły kuchenny ocet jabłkowy może być (akurat taki mam w domu) ? I nie muszę już używać żadnej odżywki, taka pielęgnacja wystarczy ? A nie czuć później tego zapachu na włosach ? I jeszcze jedno, czy to prawda, że taka płukanka zmniejsza przetłuszczanie i czy można ją np. mieszać z płukanką z pokrzywy ? Przepraszam za ilość pytań, ale nigdy jeszcze takiego czegoś nie probowałam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4303 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() wiem, ze mozna mieszac z inna plukanka ale nie wiem jak to wtedy dziala, nie probowalam. kazdy ocet sie nada byle byl jablkowy. wiem ze niektore dziewczyny same go robia. jednak uwazaj by ocet stal w zaciemnionym miejscu. ten z rossa jest o tyle dobry, ze ma ciemna butelke i to go chroni no ja nie uzywam zadnej odzywki jak juz pisalam. olej - mycie babydreamem - plukanka - po wysuszeniu olej na koncowki (kropelka) taka plukanka strasznie smierdzi, ale zapach bardzo szybko odparowuje z wlosow. wiec nie ma mowy o smrodzie nawet jak sie spocisz. polecam zakup recznika 100procent bawelny. szybko wchlania wode ![]()
![]() |
#4304 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4305 |
Wtajemniczenie
|
Raz spróbowałam kakao i bardzo fajnie wchłonęło cały tłuszcz ze skalpu ale nie dało się go wyczesać i było widoczne na głowie więc i tak musiałam ją umyć. A ty jak jak używasz kakao? Jest widoczne na włosach?
![]() |
#4306 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4307 |
BAN stały
|
próbowałam większości przepisów jakie tu podajecie ale u mnie nic nie dają chyba udam się do endokrynologa, czy on może mi pomóc?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4308 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4309 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() niestety kiedys dalam sie w ten sposob naciagnac na grube pieniadze, a jak sie okazalo caly moj problem nie lezal w 'okresie dojrzewania' tylko w drobnotobielikowatej strukturze jajnikow, ktora to zostala spowodowana przez nieprawidlowe stezenie hormonow podczas owulacji ![]() edit: i nie zawasze tez wypadanie wlosow rowna sie problemy z tarczaca ![]()
![]() |
#4310 |
BAN stały
|
jejku to mnie przestraszyłaś, słyszałam że osoby które mają problemy z tarczycą nie mogą mieć dzieci.........a ja się właśnie staram! o nie! zastanawiam się czy wystarczy że pojde do lekarza rodzinnego, ale co? wejdę tam i powiem że mam przetłuszczające się włosy i aby mi przepisano badania na tarczycę, chyba wyjdę na idiotkę
|
![]() ![]() |
![]() |
#4311 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ---------- Cytat:
![]() ale ja napisałam że jeśli wiesz ze masz jakieś problemy kwalifikujące sie do endokrynologa to możesz do niego pójść najpierw, a nie stwierdziłam ze masz... a o wpływie tarczycy na płodność nie słyszałam ![]()
![]() |
#4312 |
Rozeznanie
|
Czesc wam
Ja takze mam niedoczynnosc tarczyce i problemy z wypadajacymi wlosami. To nie jest prawda ze chormony tarczycy wylecza przetluszczanie wypadanie i inne rzeczy. Niedoczynnosc tarczycy to powazna sprawa. |
![]() ![]() |
![]() |
#4313 |
Zakorzenienie
|
Hey dziewczyny
![]() Zaczęłam używać olejku z Babydream na włosy na noc i rano zmywam szamponem (używam z czarnej rzepy i Babydream). I teraz mam takie pytanie, bo nakładam go tylko na końcówki i odżywkę po myciu też tylko na końce, ale zastanawia mnie jedno, gdyż słyszałam, że szampony ziołowe mogą wysuszać włosy jak i skalp, co może spowodować, że skóra zacznie się bronić i wytwarzać więcej łoju i nie wiem czy w tym przypadku nie nakładać tego olejku też czasami na skalp, żeby go trochę nawilżyć, ale z drugiej strony się boję, że nawet po porządnym zmyciu go włosy będą obciążone? Proszę pomóżcie mi to jakoś rozwiązać, bo dla mnie to czarna magia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4314 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny ja sobie już nie radzę z moimi włosami
![]() ![]() ![]() Mam cienkie włosy i to dodatkowo źle wygląda. Stosowałam szampon z Joanny Naturii z miętą i wrzosem i pokrzywę z zieloną herbatą, tak samo Joanny z AB drożdże piwne i chmiel i zwykły szampon tataro-chmielowy i NIC TO NIE DAJE.Teraz stosuje wcierkę Garnier Neril, jest na wypadanie, ale ona raczej szybciej mi włosów przetłuścić nie powinna. Unikam silikonów w szamponach, odżywkę kładę tylko na połowę długości włosów a i tak pod koniec dnia smętnie wiszą, czasami nawet szybciej. Co mam zrobić ? ![]() ![]()
#4315 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Postanowiłam zrezygnować z grzywki i myć włosy rano. Efekt: teraz włosy myje co dwa dni. Ja nie wiem czy to jest dobre rozwiązanie dla ciebie,bo może masz wysokie czoło. Ja mam czoło takie,że pasuję mi i grzywka i bez więc dałam rade. ![]()
![]() |
#4316 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
Edytowane przez Azalia91 Czas edycji: 2011-10-03 o 21:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4317 |
Zadomowienie
|
A czy cera także ci się przetłuszcza? U mnie sprawę poprawiło częstsze używanie bibułek, bo jednak włosy trochę zbierały nadmiar sebum z czoła
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4318 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4319 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy któraś z Was wie może jakiego octu mam użyć na ostatnie płukanie włosów?
Mam w domu ocet jabłkowy firmy Kamis i ma 6% kwasowości, skład to: ocet jabłkowy i przeciwutleniacz E 223. Czy ten ocet się nadaje, pod względem zapewnienia odpowiedniego zakwaszenia włosów i skóry głowy oraz Ph? |
![]() ![]() |
![]() |
#4320 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:27.