przetłuszczające się włosy- WATEK ZBIORCZY - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-25, 12:16   #4291
cloche
Zakorzenienie

Dot.: przetłuszczające się włosy- WATEK ZBIORCZY

Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość
A tak poza tym chciałam Wam polecić jeden produkt - Suchy szampon Syoss w wersji Volume, użyłam go przedwczoraj (to był 3 dzień po myciu włosów) i do dziś (czyli dziś jest 5 dzień od mycia) mam nie przetłuszczone włosy
tak sobie wlasnie ogladam te suche szampony... probowalam kiedys jednego i wkurzal mnie fakt, ze zostawialy one taka talkowa "poswiate" na wlosach
i przez przypadek natknelam sie na suche szampony batiste - sa tez w wersjach do wlosow brazowych na przyklad chyba wyprobuje!
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-25, 17:19   #4292
la figa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
tak sobie wlasnie ogladam te suche szampony... probowalam kiedys jednego i wkurzal mnie fakt, ze zostawialy one taka talkowa "poswiate" na wlosach
i przez przypadek natknelam sie na suche szampony batiste - sa tez w wersjach do wlosow brazowych na przyklad chyba wyprobuje!
sprobuj wyczesac taki szampon szczotka z wlosiem z dzika idealnie caly talk sie rozprowadzi nie robiac tej poswiaty czy nie zostawiajac grudek
Stary 2011-09-25, 19:18   #4293
izus_86
Zakorzenienie

Dzisiaj wypróbowałam metodę, najpierw odżywka, a później mycie normalnie szamponem i efekt był marny, bardzo szybko miałam strączki na głowie w ciągu dnia, dlatego zostanę przy normalnym myciu włosów szamponem i później jakaś lekka odżywka tylko na końcówki
Jednak najgorszy jest u mnie dobór, bo cały czas nie mogę znaleźć idealnej, każda mi obciąża włosy mimo, iż nakładam tylko na końce
izus_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-25, 20:18   #4294
la figa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez izus_86 Pokaż wiadomość
Dzisiaj wypróbowałam metodę, najpierw odżywka, a później mycie normalnie szamponem i efekt był marny, bardzo szybko miałam strączki na głowie w ciągu dnia, dlatego zostanę przy normalnym myciu włosów szamponem i później jakaś lekka odżywka tylko na końcówki
Jednak najgorszy jest u mnie dobór, bo cały czas nie mogę znaleźć idealnej, każda mi obciąża włosy mimo, iż nakładam tylko na końce
mialam super odzywke z fitomedu. taka zolta. chyba do wlosow suchych. mozna nawet bylo nie splukiwac jesli sie dalo w malych ilosciach. nie ma silikonow i innych syfkow no i jest tania. poczytaj na kwc lub ich stronie.

kiedys probowalam mycia odzywka, ale to nie dla mnie. omo wydaje sie byc podobne. zostane przy swojej pielegnacji. zimna moze sprobuje seboren
Stary 2011-09-25, 20:39   #4295
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
batiste? a gdzie to można dostać ? wiem ze też rossmanowski Synergen ma taki suchy szampon....
Cytat:
Napisane przez la figa Pokaż wiadomość
mialam super odzywke z fitomedu. taka zolta. chyba do wlosow suchych. mozna nawet bylo nie splukiwac jesli sie dalo w malych ilosciach. nie ma silikonow i innych syfkow no i jest tania. poczytaj na kwc lub ich stronie.

kiedys probowalam mycia odzywka, ale to nie dla mnie. omo wydaje sie byc podobne. zostane przy swojej pielegnacji. zimna moze sprobuje seboren
Tą samą odzywkę chciałam polecić chyba najlżejsza odżywka z jaką kiedykolwiek miałam styczność
Stary 2011-09-25, 20:55   #4296
Chatul
ma zielone pojęcie

Ja wczoraj kupiłam ten suchy szampon: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,23667,dry-shampoo.html. Jak go poużywam trochę, to zdam relację
Stary 2011-09-25, 21:24   #4297
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
sprobuj wyczesac taki szampon szczotka z wlosiem z dzika idealnie caly talk sie rozprowadzi nie robiac tej poswiaty czy nie zostawiajac grudek
z dzika? o kurde... a moze byc z czegos innego? nie chce, zeby ktorys dzik przeze mnie lysy latal... ale wiem chyba o co chodzi. mam taka szczote drewniana z naturalnym wlosiem (nie mam pojecia czyim) i fajnie wyczesuje wszystko, tylko moge nia stosowac wylacznie na swiezych, naprawde czystych wlosach. inaczej rozprowadza tez sebum ze skory na wlosach. czyli taki suchy szampon musialby naprawde wchlonac cale sebum i wyfrunac podczas czesania razem z nim, a nie rozgoscic sie na dlugosci
Cytat:
batiste? a gdzie to można dostać ? wiem ze też rossmanowski Synergen ma taki suchy szampon....
z tego co czytalam, to w niemczech jeszcze jakis czas temu nie szlo go dostac i dziewczyny kupowaly przez internet, a teraz jest dostepny w douglasie. moze w polskich douglasach tez jest?
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-09-25, 21:35   #4298
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
co do metody OMO nie jestem za bardzo przekonana, bo chodzi o czas. a bede go miala niewiele jak zaczna mi sie zaraz studia. moglabym probowac, ale wczesniej jak bylam wolna

teraz jest tak iz nakladam na suche wlosy olej, zakladam czepek i zimowa czapke i chodze tak godzinke czasu. pozniej zmywam olej (kokos) babydreamem i juz nie klade odzywki. robie plukanke octowa.

wlosy sa w swietnej kondycji dzieki olejowi. rozczesuja sie odzywki, wiec nic mi nie wzmaga przetluszczania.

w srode koncze kuracje z jantarem, tam znac. na razie efekty pozytywne. wiecej opisze pozniej
A jak robisz tą płukankę z octu ? Używasz jabłkowego ? I czy płuczesz jeszcze później wodą ? Można taką metodę stosować codziennie zamiast odżywki ?
Stary 2011-09-25, 21:37   #4299
Chatul
ma zielone pojęcie

cloche, ja mam szczotkę ze sztucznym włosiem. Świetnie się nią wyczesuje talk itd.
Stary 2011-09-25, 23:54   #4300
KONICZYNKA 47
Zadomowienie

Cytat:
z dzika? o kurde... a moze byc z czegos innego?
Ze świni. No i jeszcze kozy, ale te szczotki to raczej dla dzieci bo bardzo miękkie.
KONICZYNKA 47 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 10:47   #4301
la figa
Wtajemniczenie

Cytat:
A jak robisz tą płukankę z octu ? Używasz jabłkowego ? I czy płuczesz jeszcze później wodą ? Można taką metodę stosować codziennie zamiast odżywki ?
tak, tylko ocet jablkowy sie nadaje, bo spirytusowy dziala odwrotnie - czyli wysusza.

powinno robic sie tak:
gotujesz wode w czajniku i przegotowana wlewasz do litrowego naczynia. odstawiasz naczynie z woda az do calkowitego wystygniecia wody. przed myciem (bo strasznie smierdzi) dodajesz dwie lyzki octu jablkowego, mieszasz lyzka. myjesz wlosy, wyplukujesz szampon normalnie woda z prysznica, a nasza wode z octem stosujesz jako ostatnie plukanie. juz pozniej niczym nie polewasz. od razu zauwazysz gladkosc wlosow przy plukaniu!

ja robie w innych proporcjach, bo robie to przy kazdym myciu z reszta nie mam litrowego naczynia. robie na 500ml jedna lyzka octu.

polecam ocet z rossmanna. jest za jakies 7zl, duza ciemna butelka. starczy na kilka miesiecy.

wlosy po tym zabiegu sa olsniewajaco gladkie, sypkie, latwo rozczesac. mysle, ze to wlasnie dzieki tej plukance moge rozczesac swoje wlosy po uzyciu babydreamu.

taka plukanka polewasz wlosy ale lejesz ja na skalp, bo nasza skora glowy lubi ph kwasne, wlosy takze dzieki czemu zamykasz luski po myciu

jesli masz jeszcze pytania to smialo odpowiem
Stary 2011-09-26, 12:00   #4302
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
tak, tylko ocet jablkowy sie nadaje, bo spirytusowy dziala odwrotnie - czyli wysusza.

powinno robic sie tak:
gotujesz wode w czajniku i przegotowana wlewasz do litrowego naczynia. odstawiasz naczynie z woda az do calkowitego wystygniecia wody. przed myciem (bo strasznie smierdzi) dodajesz dwie lyzki octu jablkowego, mieszasz lyzka. myjesz wlosy, wyplukujesz szampon normalnie woda z prysznica, a nasza wode z octem stosujesz jako ostatnie plukanie. juz pozniej niczym nie polewasz. od razu zauwazysz gladkosc wlosow przy plukaniu!

ja robie w innych proporcjach, bo robie to przy kazdym myciu z reszta nie mam litrowego naczynia. robie na 500ml jedna lyzka octu.

polecam ocet z rossmanna. jest za jakies 7zl, duza ciemna butelka. starczy na kilka miesiecy.

wlosy po tym zabiegu sa olsniewajaco gladkie, sypkie, latwo rozczesac. mysle, ze to wlasnie dzieki tej plukance moge rozczesac swoje wlosy po uzyciu babydreamu.

taka plukanka polewasz wlosy ale lejesz ja na skalp, bo nasza skora glowy lubi ph kwasne, wlosy takze dzieki czemu zamykasz luski po myciu

jesli masz jeszcze pytania to smialo odpowiem
Dziękuję za tak wyczerpującą odpowiedź
Czyli rozumiem, że taki zwykły kuchenny ocet jabłkowy może być (akurat taki mam w domu) ?
I nie muszę już używać żadnej odżywki, taka pielęgnacja wystarczy ?
A nie czuć później tego zapachu na włosach ?
I jeszcze jedno, czy to prawda, że taka płukanka zmniejsza przetłuszczanie i czy można ją np. mieszać z płukanką z pokrzywy ?
Przepraszam za ilość pytań, ale nigdy jeszcze takiego czegoś nie probowałam
Stary 2011-09-26, 16:24   #4303
la figa
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziękuję za tak wyczerpującą odpowiedź
Czyli rozumiem, że taki zwykły kuchenny ocet jabłkowy może być (akurat taki mam w domu) ?
I nie muszę już używać żadnej odżywki, taka pielęgnacja wystarczy ?
A nie czuć później tego zapachu na włosach ?
I jeszcze jedno, czy to prawda, że taka płukanka zmniejsza przetłuszczanie i czy można ją np. mieszać z płukanką z pokrzywy ?
Przepraszam za ilość pytań, ale nigdy jeszcze takiego czegoś nie probowałam
zmniejsza przetluszczanie, ale juz sie przyzwyczailam, wiec i tak uwazam, ze wlosy za szybko mi sie przetluszczaja stad ta obecnosc w watku
wiem, ze mozna mieszac z inna plukanka ale nie wiem jak to wtedy dziala, nie probowalam.
kazdy ocet sie nada byle byl jablkowy. wiem ze niektore dziewczyny same go robia. jednak uwazaj by ocet stal w zaciemnionym miejscu. ten z rossa jest o tyle dobry, ze ma ciemna butelke i to go chroni
no ja nie uzywam zadnej odzywki jak juz pisalam. olej - mycie babydreamem - plukanka - po wysuszeniu olej na koncowki (kropelka)

taka plukanka strasznie smierdzi, ale zapach bardzo szybko odparowuje z wlosow. wiec nie ma mowy o smrodzie nawet jak sie spocisz. polecam zakup recznika 100procent bawelny. szybko wchlania wode
Stary 2011-09-26, 19:54   #4304
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
zmniejsza przetluszczanie, ale juz sie przyzwyczailam, wiec i tak uwazam, ze wlosy za szybko mi sie przetluszczaja stad ta obecnosc w watku
wiem, ze mozna mieszac z inna plukanka ale nie wiem jak to wtedy dziala, nie probowalam.
kazdy ocet sie nada byle byl jablkowy. wiem ze niektore dziewczyny same go robia. jednak uwazaj by ocet stal w zaciemnionym miejscu. ten z rossa jest o tyle dobry, ze ma ciemna butelke i to go chroni
no ja nie uzywam zadnej odzywki jak juz pisalam. olej - mycie babydreamem - plukanka - po wysuszeniu olej na koncowki (kropelka)

taka plukanka strasznie smierdzi, ale zapach bardzo szybko odparowuje z wlosow. wiec nie ma mowy o smrodzie nawet jak sie spocisz. polecam zakup recznika 100procent bawelny. szybko wchlania wode
Dziękuję chyba się skuszę i spróbuję Ocet mam w domu i zawsze mam przegotowaną wodę, bo mam mała córeczkę, więc nawet mi nie będzie to za dużo czasu zajmować
Stary 2011-09-26, 20:09   #4305
alwa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 123sciri Pokaż wiadomość
Na ten moment naprawde fajne okazało się kakao wcierane na suche włosy, wydaje mi się nawet że działa odrobine kondycjonująco na moje włoski
Raz spróbowałam kakao i bardzo fajnie wchłonęło cały tłuszcz ze skalpu ale nie dało się go wyczesać i było widoczne na głowie więc i tak musiałam ją umyć. A ty jak jak używasz kakao? Jest widoczne na włosach?

❤️❤️❤️
K+H+Z
alwa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-27, 08:22   #4306
la figa
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziękuję chyba się skuszę i spróbuję Ocet mam w domu i zawsze mam przegotowaną wodę, bo mam mała córeczkę, więc nawet mi nie będzie to za dużo czasu zajmować
poinformuj o efektach
Stary 2011-09-27, 13:23   #4307
MariaKatarzyna
BAN stały

próbowałam większości przepisów jakie tu podajecie ale u mnie nic nie dają chyba udam się do endokrynologa, czy on może mi pomóc?
MariaKatarzyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 10:31   #4308
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MariaKatarzyna Pokaż wiadomość
próbowałam większości przepisów jakie tu podajecie ale u mnie nic nie dają chyba udam się do endokrynologa, czy on może mi pomóc?
hmm ja bym najpierw poszła do dermatologa lub trychologa chyba że wiesz że masz jakieś problemy z tarczycą...
Stary 2011-09-30, 13:29   #4309
la figa
Wtajemniczenie

Cytat:
hmm ja bym najpierw poszła do dermatologa lub trychologa chyba że wiesz że masz jakieś problemy z tarczycą...
dobry dermatolog nigdy nie bedzie bral sie za leczenie nie znajac poziomu hormonow
niestety kiedys dalam sie w ten sposob naciagnac na grube pieniadze, a jak sie okazalo caly moj problem nie lezal w 'okresie dojrzewania' tylko w drobnotobielikowatej strukturze jajnikow, ktora to zostala spowodowana przez nieprawidlowe stezenie hormonow podczas owulacji skomplikowane, ale nigdy w zyciu tymi swoimi kremami/zelami dermatolog by mi nie pomogla ;]

edit: i nie zawasze tez wypadanie wlosow rowna sie problemy z tarczaca (jak to widac na moim przykladzie - mialam problem z jajnikami)
Stary 2011-09-30, 13:50   #4310
MariaKatarzyna
BAN stały

Cytat:
jejku to mnie przestraszyłaś, słyszałam że osoby które mają problemy z tarczycą nie mogą mieć dzieci.........a ja się właśnie staram! o nie! zastanawiam się czy wystarczy że pojde do lekarza rodzinnego, ale co? wejdę tam i powiem że mam przetłuszczające się włosy i aby mi przepisano badania na tarczycę, chyba wyjdę na idiotkę
MariaKatarzyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 14:36   #4311
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
dobry dermatolog nigdy nie bedzie bral sie za leczenie nie znajac poziomu hormonow
niestety kiedys dalam sie w ten sposob naciagnac na grube pieniadze, a jak sie okazalo caly moj problem nie lezal w 'okresie dojrzewania' tylko w drobnotobielikowatej strukturze jajnikow, ktora to zostala spowodowana przez nieprawidlowe stezenie hormonow podczas owulacji skomplikowane, ale nigdy w zyciu tymi swoimi kremami/zelami dermatolog by mi nie pomogla ;]

edit: i nie zawasze tez wypadanie wlosow rowna sie problemy z tarczaca (jak to widac na moim przykladzie - mialam problem z jajnikami)
Ale przecież przetłuszczające się włosy nie muszą wynikać tylko z przyczyn homrlonalny , różnie dobrze może to byc np. choroba skóry głowy chodziło mi o to ze punktem wyjściowym (moim zdaniem) powinna być wizyta u dermatologa/trygochologa i oni ewentualnie powinni przekierować taką osobą do innego lekarza

---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ----------

Cytat:
Napisane przez MariaKatarzyna Pokaż wiadomość
jejku to mnie przestraszyłaś, słyszałam że osoby które mają problemy z tarczycą nie mogą mieć dzieci.........a ja się właśnie staram! o nie! zastanawiam się czy wystarczy że pojde do lekarza rodzinnego, ale co? wejdę tam i powiem że mam przetłuszczające się włosy i aby mi przepisano badania na tarczycę, chyba wyjdę na idiotkę

ale ja napisałam że jeśli wiesz ze masz jakieś problemy kwalifikujące sie do endokrynologa to możesz do niego pójść najpierw, a nie stwierdziłam ze masz... a o wpływie tarczycy na płodność nie słyszałam
Stary 2011-10-01, 18:20   #4312
Aneta94Eg
Rozeznanie

Czesc wam
Ja takze mam niedoczynnosc tarczyce i problemy z wypadajacymi wlosami.
To nie jest prawda ze chormony tarczycy wylecza przetluszczanie wypadanie i inne rzeczy.
Niedoczynnosc tarczycy to powazna sprawa.
Aneta94Eg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-01, 21:41   #4313
izus_86
Zakorzenienie

Hey dziewczyny
Zaczęłam używać olejku z Babydream na włosy na noc i rano zmywam szamponem (używam z czarnej rzepy i Babydream). I teraz mam takie pytanie, bo nakładam go tylko na końcówki i odżywkę po myciu też tylko na końce, ale zastanawia mnie jedno, gdyż słyszałam, że szampony ziołowe mogą wysuszać włosy jak i skalp, co może spowodować, że skóra zacznie się bronić i wytwarzać więcej łoju i nie wiem czy w tym przypadku nie nakładać tego olejku też czasami na skalp, żeby go trochę nawilżyć, ale z drugiej strony się boję, że nawet po porządnym zmyciu go włosy będą obciążone?
Proszę pomóżcie mi to jakoś rozwiązać, bo dla mnie to czarna magia
Stary 2011-10-03, 18:51   #4314
Azalia91
Raczkowanie

Dziewczyny ja sobie już nie radzę z moimi włosami Czasami myję włosy rano i do wieczora jest ok, potem grzywkę mam przetłuszczoną (mam ją na wprost). Ale czasami tak zrobić nie mogę i myję wieczorem, rano mam już tłuste Więc pomyślałam, że będę rano dodatkowo myć samą grzywkę i co, i nic Po południu już mam oklapnięte i tłuste włosy.
Mam cienkie włosy i to dodatkowo źle wygląda. Stosowałam szampon z Joanny Naturii z miętą i wrzosem i pokrzywę z zieloną herbatą, tak samo Joanny z AB drożdże piwne i chmiel i zwykły szampon tataro-chmielowy i NIC TO NIE DAJE.Teraz stosuje wcierkę Garnier Neril, jest na wypadanie, ale ona raczej szybciej mi włosów przetłuścić nie powinna. Unikam silikonów w szamponach, odżywkę kładę tylko na połowę długości włosów a i tak pod koniec dnia smętnie wiszą, czasami nawet szybciej. Co mam zrobić ?

Azalia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 20:50   #4315
Aneta94Eg
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Azalia91 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja sobie już nie radzę z moimi włosami Czasami myję włosy rano i do wieczora jest ok, potem grzywkę mam przetłuszczoną (mam ją na wprost). Ale czasami tak zrobić nie mogę i myję wieczorem, rano mam już tłuste Więc pomyślałam, że będę rano dodatkowo myć samą grzywkę i co, i nic Po południu już mam oklapnięte i tłuste włosy.
Mam cienkie włosy i to dodatkowo źle wygląda. Stosowałam szampon z Joanny Naturii z miętą i wrzosem i pokrzywę z zieloną herbatą, tak samo Joanny z AB drożdże piwne i chmiel i zwykły szampon tataro-chmielowy i NIC TO NIE DAJE.Teraz stosuje wcierkę Garnier Neril, jest na wypadanie, ale ona raczej szybciej mi włosów przetłuścić nie powinna. Unikam silikonów w szamponach, odżywkę kładę tylko na połowę długości włosów a i tak pod koniec dnia smętnie wiszą, czasami nawet szybciej. Co mam zrobić ?
Też miałam kiedyś grzywkę prostą. I tak samo jak ty gdy umyłam włosy wieczorem rano miałam tłusty smalec.
Postanowiłam zrezygnować z grzywki i myć włosy rano.
Efekt: teraz włosy myje co dwa dni.

Ja nie wiem czy to jest dobre rozwiązanie dla ciebie,bo może masz wysokie czoło. Ja mam czoło takie,że pasuję mi i grzywka i bez więc dałam rade.
Stary 2011-10-03, 21:01   #4316
Azalia91
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Aneta94Eg Pokaż wiadomość
Też miałam kiedyś grzywkę prostą. I tak samo jak ty gdy umyłam włosy wieczorem rano miałam tłusty smalec.
Postanowiłam zrezygnować z grzywki i myć włosy rano.
Efekt: teraz włosy myje co dwa dni.

Ja nie wiem czy to jest dobre rozwiązanie dla ciebie,bo może masz wysokie czoło. Ja mam czoło takie,że pasuję mi i grzywka i bez więc dałam rade.
Ja mam wysokie i tylko w grzywce na wprost wyglądam dobrze

Edytowane przez Azalia91
Czas edycji: 2011-10-03 o 21:17
Stary 2011-10-11, 19:53   #4317
biala17a
Zadomowienie

Cytat:
A czy cera także ci się przetłuszcza? U mnie sprawę poprawiło częstsze używanie bibułek, bo jednak włosy trochę zbierały nadmiar sebum z czoła.
biala17a jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-11, 21:20   #4318
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
a probowalas moze polakierowac grzywkę zaraz po wysuszeniu i ulozeniu? mozes tez sprobowac czegos na czolo dobrze wchlaniającego sebum- np. pudru z krzemionką
truskawkowawiosna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 22:46   #4319
izus_86
Zakorzenienie

Dziewczyny czy któraś z Was wie może jakiego octu mam użyć na ostatnie płukanie włosów?
Mam w domu ocet jabłkowy firmy Kamis i ma 6% kwasowości, skład to: ocet jabłkowy i przeciwutleniacz E 223.
Czy ten ocet się nadaje, pod względem zapewnienia odpowiedniego zakwaszenia włosów i skóry głowy oraz Ph?
Stary 2011-10-12, 20:21   #4320
Azalia91
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez biala17a Pokaż wiadomość
A czy cera także ci się przetłuszcza? U mnie sprawę poprawiło częstsze używanie bibułek, bo jednak włosy trochę zbierały nadmiar sebum z czoła.
Tak przetłuszcza się To wypróbuję bibułki
Cytat:
Napisane przez truskawkowawiosna Pokaż wiadomość
a probowalas moze polakierowac grzywkę zaraz po wysuszeniu i ulozeniu? mozes tez sprobowac czegos na czolo dobrze wchlaniającego sebum- np. pudru z krzemionką
Trzeba będzie spróbować

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości