|
Notka |
|
Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4291 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Keratynowy CUD :D czyli prostowanie keratynowe
Cytat:
![]() U mnie było ok do czasu kiedy keratyna była na włosach, później gdy zaczęła się zmywać zauważyłam wypadanie. Także, ja osobiście mam nauczkę i już nigdy nie będę eksperymentować z czymś co jest oficjalnie nieprzetestowane i niezatwierdzone. DMkAnia A bierzesz tylko biotynę czy jakieś inne witaminy? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4292 | |
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4293 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4294 |
Wtajemniczenie
|
pomaga?
![]() |
#4295 |
Strażnik Wizażu
|
Zdecydowanie tak. Wypada ich o wiele mniej...oczywiście ważna jest tu systematyczność.
Żeby nie było, że nie na temat...zgadzam się z anwen, wg mnie też encanto niewiele tu ma wspólnego z wypadaniem włosów. |
![]() ![]() |
![]() |
#4296 |
Przyczajenie
|
Dobry wieczór dziewczyny,
ja już jestem po i jestem bardzo zadowolona. Jutro wstawię zdjęcia. Cały zabieg u mnie trwał 4 1/2 godziny trochę szczypało w oczka i skórę głowe ale dało się wyczymać ważne aby okno było otwarte. |
![]() ![]() |
![]() |
#4297 |
Przyczajenie
|
Oto moje fotki,
zdjęcie z lokami zrobione było jakieś 5 miesięcy temu akurat byłam po świeżej trwałej którą kilka tygodnie później pożałowałam. Encanto mnie uratowało. Dzięki wam dziewczyny za wszystkie rady. |
![]() ![]() |
![]() |
#4298 |
Zakorzenienie
|
Sliczne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4299 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4300 |
Przyczajenie
|
Żałowałam gdyż miała to być trwała kwasowa (mniej niszcząca), która miała się uczymać na włosach około 3 miesięcy, okazało się że fryzjerka oszukała mnie. Włosy miałam strasznie poniszczone a miałam przed bardzo ładne, grube i zdrowe. Po 5 miesiącach trwała nadal utrzymała sie a wyglądała okropnie gdyż się rozciągnęła a włosy mi oklapnęły przez odrosty i są strasznie zniszczone.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4301 |
Raczkowanie
|
witam chcialam zalaczyc zdjecka ale nie chca mi sie zaladowac buu
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4302 |
Przyczajenie
|
Fajnie ci wyszło
![]() ![]() Moja keratyna już się wypłukuje, ale włosy i tak dużo lepsze niż przed zabiegiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4303 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak dlugo jestes po zabiegu? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4304 |
Przyczajenie
|
Encanto robiłam w połowie sierpnia, włosy są dalej fajne i się nie puszą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4305 |
Zadomowienie
|
witam Was Dziewczyny
![]() ja też zakupiłam zestawik i robię włosy w piątek ![]() mam tylko jedno pytanie.. na koniec spłukuje się połowę odżywki, suszymy i prostujemy włosy. Kiedy więc mogę je ponownie umyć aby zmyć 'drugą połowę" odżywki?? W zamian za pomoc wkleję Wam zdjęcia jak już będę 'po' :p |
![]() ![]() |
![]() |
#4306 |
Zakorzenienie
|
desire87- bylo juz o tym wielokrotnie w watku
![]() ---------------- ja dzis podcielam wlosy i co sie okazalo? ze wraz z obcieciem zginely wywijajace sie konce i wloski sa idealnie proste ![]() w dodatku na dworze dzis lekko pokropilo,a wlosy, mimo wilgoci nadal prosciutkie ![]() eh i jak tu nie lubic encanto ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4307 |
Zadomowienie
|
wiem, że było.. ale nie mogłam sobie przypomnieć ani odnaleźć odp. - ciężko przekopać się ponownie przez cały wątek
![]() dziękuję bardzo za pomoc ![]() mam nadzieję, że moje włosy będą po zabiegu tak ładne jak wasze! |
![]() ![]() |
![]() |
#4308 |
Raczkowanie
|
Desire, rób zabieg jak najszybciej! Zobaczysz, że nie pożałujesz.
Ja robiłam w lipcu (data w podpisie) wczoraj minęły 3 miesiące a włosy dalej proste! Prostuję tylko grzywkę, bo wiadomo - już są nowe włosy, które się kręcą. Ale po reszcie tego wcale nie widać. ![]() Drugi zabieg zrobię pewnie pod koniec listopada/na początku grudnia. ![]() Jeśli chodzi o wypadanie włosów, nie zauważyłam wzmożonego. Normalnie, znajduję włosy na grzebieniu, ale nie jest to spowodowane na pewno encanto. Już coraz mniej łamią mi się końcówki, włosy są w o niebo lepszym stanie. Przedtem prostowałam włosy codziennie przez ok. 3 lata. Wiem, wiem... ![]() Nie dodaję keratyny do szamponu ani odżywki, stosuję tylko spray keratynowy, który sobie "wymaziłam". ![]()
![]() Kuracja włosów: * prostowanie keratynowe 21.07.10, 15.01.11 * długość: 50 cm ![]() Voila! Forget Saturday morning cartoons! - I watch ShaneDawsonTV "Uśmiech to pół pocałunku. Uśmiechnij się do mnie dwa razy. " |
![]() ![]() |
![]() |
#4309 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4310 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4311 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Ja mam falujace niesforne wlosy, ale pomogla mi... wizyta na basenie. Tamtejsze suszarki mają podmuch, że mało głowy nie urwie ale wychodzi sie z prostymi drutami. Sprawdziłam moc - 2500W i kupiłam taką na allegro, teraz mam proste cały czas więc pewnie nie skuszę się na keratynę - póki co. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4312 | |
Raczkowanie
|
Ehinokokus, wypada znacznie więcej. U mnie spowodowane jest to na pewno encanto. Jest to widocznie efekt uboczny aldehydu mrowkowego który z pewnoscia nie musi wystąpic u akzdego.. Zauwazylam to dopiero pod koniec wyplukiwania się keratyny z włosów.. pierwsze miesiace włoski miałam boskie. Zdecydowanie mocniejsze, mniej się łamały- wyglądały po prostu super. Teraz tez sa ok, na pewno gładsze niz przed zabiegiem ale ta ilosc wlow ktora mi codziennie wypada mnie przeraza!!!!!
---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ---------- Cytat:
![]() Pamiam amerykanskie forum i przestrogi kobiet ktorym po keratynie wypadaly włosy garsciami.. wtedy wydawalo mi sie to smieszne i sądzilam ze to tylko glupie gadanie i sianie paniki. Jesli chodzi o folie aluminiowa +aldehyd mrówkowy to nie dziekuje ![]() to połaczenie jak dla mnie nie wrózy na dluzsza mete nic dobrego pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4313 |
Zakorzenienie
|
sweetnusia jak mozesz zakladac, ze to efekt aldehydu mrowkowego? Skad Ci sie to wzielo? Przeanalizowalas sklad itd tak dokladnie? Wiele dziewczyn narzeka teraz na to, ze wypadaja im wlosy moze u Ciebie zbieglo sie to akurat z jakims tam okresem po encanto...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4314 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4315 |
Zakorzenienie
|
Ja nim kiedys robilam i wychodzil bardzo ciemny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4316 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Zanim napisalam tę wiad na wizazu, analizowalam to z akzdej str. Jestem po studiach medycznyc wiec jestem w stanie przeanalizowac czy to wina hormonow, lekow czy innych specyfikow.. Do encanto nic nie mam kazdemu radze sprobowac bo efekt przez 3 mies byl rewelacyjny. Natomiast wyraznie zzmienia sie struktura wlosa.. Najpierw sa one troszke szorstkie PODCZAS MYCIA szamponami bez sls po krotkim czasie to miaj.. zachwycamy sie pieknymi "zdrowymi" wlosami(moje pzrestaly sie lamac byly bardzo sprezyste).. natomiast w momencie kiedy keratyna ktora je w jakis sposob wygladza, wymywa sie... wlosy sie lamia i krusza.. Nadal są o niebo lepsze niz przed zabiegiem ale mam ich znacznie mniej Nie mam zamiaru nikogo tutaj straszyc tylko dizele sie swoimi spostrzeżeniami. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4317 |
Przyczajenie
|
Czesc,
Chcę zrobić sobie prostowanie keratynowe i tu mam pytanie, bo w instrukcji jest napisane: suszyć chłodnym powietrzem suszarki, tzn że nie można wysuszyć ciepłym? Jak Wy suszyłyście włosy. Moja suszarka nie ma chłodnego nawiewu i zastanawiam się, czy muszę kupić nową, by wykonać zabieg. Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4318 |
Raczkowanie
|
Witam, ja tez mam keratyne na glowie:
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4319 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4320 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestem też pewna, że robiąc regularnie prostowanie encanto nie zauważy się wypadania. Dzisiaj myłam włosy i pierwszy raz rozpłakałam się widząc co się dzieje :-( |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:06.