Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-13, 21:44   #4291
bajka1807
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
a dzisiaj byliśmy u neurologa, powiedziała, że Kuba pięknie gada (on sobie ciągle coś mówił i pośpiewywał), poza tym wszystko dobrze, TYLKO jak leżąc na brzuszku podnosi głowę to ręce ma mieć zgięte w łokciach, a on je prostuje no i kazała mi, żebym mu je zginała (doopa, nie umiem, on je prostuje i nie pogadasz) no i mam mu zmieniać strony w łóżeczku, żeby nie patrzył tylko w 1 stronę ; kontrola za miesiąc
waży 6850 moja kluseczka (tylko na cycu); powiedziała jeszcze, żeby nie dawać mleka modyfikowanego, tylko jakby nie dojadał to zupki, ale za 2 tyg najwcześniej, jak skończy 3 miesiące (ale on się najada z 1 cycka, więc luzik)
a no i zaleciła USG główki, tak kontrolnie, ale nie wiem czy robić, robiła któraś ?
ja na usg glowki ide jutro, ale u mnie to dlatego bo mala byla podduszona i mam zrobic kontrolnie bo juz raz po porodzie miala robione.
do neurologa tez musze sie wybrac
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-13, 22:08   #4292
wiolek1
Zadomowienie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010

Cytat:
Napisane przez entertete Pokaż wiadomość
wiolek napisz co neurolog powiedział, bo też mamy ten problem
jeżeli chodzi o drganie nogi to jest wporządku i gorzej jakby to trwało chwile i uspokajało się np po przytrzymaniu nogi dziecka ale u mojego to trwa dosłownie 2 sekundy więc nawet nie zdążąm złapać
ale jak tylko cię coś martwi to koniecznie idź !!!

ja jestem załamana i oczywiście już mam czarne myśli i wszystko co najgorsze ;(

poszłam z drgajacą nogą a wyszłam z czymś innym
zbadała i niby wszystko ok a potem pyta czy wodzi wzrokiem to ja mówie, że trochę ale, że zazwyczaj on się patrzy w górę jakby ponad mnie
i zaczęła badać pod tym kątem przez 15 minut a aleks zero reakcji machała mu czerwonym kubkiem przed nosea a ten nic.
nie reagował wogóle i na inne przedmioty też nie
mówi, że takie dziecko ( 7 tygodni) powinno już skupiac cokolwiek uwage na czymś a on wogóle a jak juz popatrzy to dosłownie 2 sekundy.
albo coś jest nie tak ze wzrokiem albo z tym układem nerwowym

pobierali mu krew na 1000 badań po wyniki mam dzwonić w piątek ( chyba umre do tego czasu ) a jutro rano idę do okulisty.
byłam juz dzisiaj ale miał za duzo ludzi i jutro mam o 7 rano przyjść to zbadamy na spokojnie bo ogólnie kolejki do niego sa 2 miesięczne więc super że nas przyjmie.
i od razu dostałam numer do okulistki, która się tylko takimi dziećmi zajmuje- podobno jedna z najlepszych w polsce, no i terminy prywatnie najwcześniej 19 października bo idzie teraz na urlop
więc narazie zobaczę co jutro ten mój okulista powie.
boję się strasznie ;(
ale wydaje mi się że malutki widzi i z czyms innym jest problem.
mam nadzieję, że jednak wszystko będzie dobrze bo jak nie to niewiem...

sorki że tak haotycznie ale ledwo na oczy widzę i nie wiem jak jutro wstanę

---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ----------

a i dziewczyny jak tylko cos was niepokoi to nie zastanawiajcie się tylko skontrolujcie.
mojego ogladała pediatra 3 razy, położna to była chyba z 6 razy i ku..... nikt nic nie zauważył
a ja w życiu kontaktu nie miałam z dziećmi więc skąd mogłam wiedzieć że to źle

i tylko przez to, że jestem panikarą i łażę po lekarzach to wyszło
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-13, 22:34   #4293
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
jeżeli chodzi o drganie nogi to jest wporządku i gorzej jakby to trwało chwile i uspokajało się np po przytrzymaniu nogi dziecka ale u mojego to trwa dosłownie 2 sekundy więc nawet nie zdążąm złapać
ale jak tylko cię coś martwi to koniecznie idź !!!

zbadała i niby wszystko ok a potem pyta czy wodzi wzrokiem to ja mówie, że trochę ale, że zazwyczaj on się patrzy w górę jakby ponad mnie
i zaczęła badać pod tym kątem przez 15 minut a aleks zero reakcji machała mu czerwonym kubkiem przed nosea a ten nic.
nie reagował wogóle i na inne przedmioty też nie
mówi, że takie dziecko ( 7 tygodni) powinno już skupiac cokolwiek uwage na czymś a on wogóle a jak juz popatrzy to dosłownie 2 sekundy.
albo coś jest nie tak ze wzrokiem albo z tym układem nerwowym

pobierali mu krew na 1000 badań po wyniki mam dzwonić w piątek ( chyba umre do tego czasu ) a jutro rano idę do okulisty.
byłam juz dzisiaj ale miał za duzo ludzi i jutro mam o 7 rano przyjść to zbadamy na spokojnie bo ogólnie kolejki do niego sa 2 miesięczne więc super że nas przyjmie.
i od razu dostałam numer do okulistki, która się tylko takimi dziećmi zajmuje- podobno jedna z najlepszych w polsce, no i terminy prywatnie najwcześniej 19 października bo idzie teraz na urlop
więc narazie zobaczę co jutro ten mój okulista powie.
boję się strasznie ;(
ale wydaje mi się że malutki widzi i z czyms innym jest problem.
mam nadzieję, że jednak wszystko będzie dobrze bo jak nie to niewiem...

sorki że tak haotycznie ale ledwo na oczy widzę i nie wiem jak jutro wstanę

---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ----------

a i dziewczyny jak tylko cos was niepokoi to nie zastanawiajcie się tylko skontrolujcie.
mojego ogladała pediatra 3 razy, położna to była chyba z 6 razy i ku..... nikt nic nie zauważył
a ja w życiu kontaktu nie miałam z dziećmi więc skąd mogłam wiedzieć że to źle

i tylko przez to, że jestem panikarą i łażę po lekarzach to wyszło
Kurde Mam nadzieję, że wszystko szybko się poprawi
mój niby patrzy na coś.. karuzelkę bardzo lubi i śmieje się do niej jak rano wstanie ale jak ja mu czyms macham przed oczami to zazwyczaj zero reakcji, on patrzy gdzieś.. nie wiadomo gdzie i na co.
No i niby miał robione badanie słuchu po porodzie ale ja już schizuję, że coś jest nie tak bo jak podstawiam pozytywkę z jednej strony to się odwróci, niechętnie ale jednak.. a z drugiej już wcale.. tak jakby nie słyszał ..albo miał głęboko gdzieś.
Dziś próbowałam grzechotki takiej z kuleczkami a on nic, chwilę popatrzył jak była na wprost, na boki zerknął jak przesuwałam ale jak już położyłam ją na łóżku i grzechotałam to zero zainteresowania (nie widział jej).
Ale też nie wyciąga rączek po przedmioty, ledwo sobie sięga do buzi, ostatnio to wcale..

Kochana, każde dziecko w innym tempie się uczy i napewno zanim się obejrzysz maluch zacznie śledzić cię wzrokiem cały czas
A może po prostu miał w nosie jej zabawki
Poobserwuj malucha, "wiś" nad nim i gadaj.. jak zacznie coś reagować (gadać czy się uśmiechać) to przesuwaj się w prawo, lewo i zobaczysz czy podąża wzrokiem za Tobą.. tylko musi być zainteresowany rozmową z tobą a nie np. telewizorem (mój tv uwielbia! Sic!)

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 00:41   #4294
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vette Pokaż wiadomość
Dziewczyny doradzcie ide do fryzjera w pazdzierniku i korci mnie zeby sie dosc radykalnie jak dla mnie obciac ...
Jak myslicie krotko jak heidi czy jeszcze krocej jak molek?
ja bym tylko scieniowala, sama mam dlugie wlosy i nie odwazylabym sie ich sciac
Cytat:

zacznij, a zobaczysz ze to nie takie proste, zaczyna sie od 2/3 minut
no i zachecam do interwalow,ktore przynosza lepsze rezultaty niz zwykle skakanie
jutro ide po skakanke a te interwaly to ze skakanka? Jak one wygladaja?
Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
my bylismy u kardiologa i jest ok powiedzial ze nie chce zapeszac ani zebym sie nastawiala ale jest szansa ze dziurka do grudnia sama zarosnie
kciuki za znikniecie dziurki
Mam butle 2 nie mam tej z odkrecanym dnem, bo kupilam ta butle dla smoczka.

Cytat:
Napisane przez jaszczka Pokaż wiadomość

u nas po szczepieniu jest koszmar on wogóle nie chce spać! tylko ryk cały czas niby zasypia i po 5 minutach zaczyna przez sen płakać i się budzi, i jest wściekły, że nie może spać i tak w kółko...
dałam mu ten czopek Viburcol, ale nie widzę żeby to coś wogóle dało ile trzeba czekać aż zacznie działać?? wie ktoś? dałam ok 17.30, a jest prawie 8 i dalej się bujamy...
wspolczuje, u nas te czopki tto chyba nie dzialaly
kurcze jak dzieci roznie reaguja moja miala tez 6 w1 i rota i spala jak zabit po.

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
w sumie to on na refluks mial debridat tylko ktory tak naprawde nie jest lekiem na refluks ale jakies tam ma dzialanie uboczne wspomagajace leczenie refluksu. wg mnie przez 4 tygodnie nic sie nie zmienilo. nie chce bez potrzeby faszerowac mlodego specyfikami.
mam nadzieje ze my tez znajdziemy przyczyne tej wysypki
mamy podejsc do niej z miskiem jak mu wiecej krostek wyskoczy zeby obejzala dokladnie bo jak bylismy to mu akurat troche zeszly
u nas debridat czyni cuda, ale my na gazy dostalysmy
Cytat:

probowalas tych niemieckich kropli lefax? na kolki? czytalam opinie ze niby maja taka sama dawke leku jak jakies polskie ale duzo lepiej dzialaja takie opinie czytalam na necie moze warto sprobowac?
teraz na kolki gripe water sie sprawdza u nas a bobotic odstawilam

Itakasia
super mala ksiezniczka rosnie
Ania ale usmiech cudowny

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 01:59   #4295
alutka78
Rozeznanie

Podczytuje Was, ale nie mam czasu odpisac.
Siala - ja mam tylozgiecie od dawna. W ciaze zaszlam, urodzilam, a moze juz nie mam. Niedlugo ide do lekarza wiec sie dowiem.
Dagusia wlasnie usypia, kochane dziecko. Lezy sobie i sama sobie podspiewuje, pewnie mamusia falszuje i woli sobie sama cos zanucic

Vette - za mna tez chodzi sciecie sie na krotko. Juz ten temat przerabialam. Przy krotkich jest wiecej roboty, teraz mam takie wlosy, ze moge zrobic kitke i juz. Tylko czasem czuje sie jak taka "Sierotka Marysia". Musze cos zmienic, ale jeszcze nie wiem co. Tez mi wypadaja.

Zapomnialabym. Czy Wasze dzieciaczki tez maja tendencje do zimnych raczek?
Co do naszych kupek to sytuacja chyba pomalu sie normuje. Kupka jest prawie codziennie, oprocz jednorazowej trzydniowej przerwy. Podaje te zywe kultury bakterii - Biogaja, codziennie daje do picia wode z glukoza, albo herbatke. Mam nadzieje, ze bedzie w porzadku.

uciakam, bo dzidzi sie ulalo i musze ja przebrac.
Buziaczki
Stary 2010-09-14, 07:35   #4296
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Witam
wiolek - mam nadzieje ze wszystko bedzie oki wierze w to

Nocka u nas oki, wstalysmy o 8 zjadla Anastazja butelke a teraz gada do mnie
U nas pada wiec chyba caly dzien w domku
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 07:57   #4297
itakasia
Zakorzenienie

witam
rano bylam w labie, teraz jestem po sniadanku i czekam az sie Zosia obudzi i jedziemy do PZU
dzis super nocka, zasnela po 20 i obudzila sie o 5.40 na jedzenie i jeszcze spi
wiolek
Zosia tez patrzy tam gdzie chce, czesto gdzies obok. oczywiscie potrafi spojrzec na mnie, na zabawke itp ale tylko wtedy kiedy ma ochote. tak czesto mozna ja wolac i bez reakcji
Alutka
dobrze ze kupki lepiej, a czemu woda z glukoza?
anoxa
super, trzymam kciuki, niech zarasta
bajka
dobrych wiesci na usg
ola
to wpsaniale ze wszystko ok

my jutro idziemy na szczepienie i juz mam cala liste pytan do pediatry

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-09-14, 08:05   #4298
karolcia228
Zakorzenienie

itakaska - moja czasem tez tak ma, ale juz lepiej reguje, i uwielbia machac rekami jak by gestykuluje

Stary 2010-09-14, 08:40   #4299
Linka24
Wtajemniczenie

Itakasko Moj mis taka sama noc dziś miał niedawno wstal zjadł i dalej kima
Linka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 08:47   #4300
alutka78
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
witam
rano bylam w labie, teraz jestem po sniadanku i czekam az sie Zosia obudzi i jedziemy do PZU
dzis super nocka, zasnela po 20 i obudzila sie o 5.40 na jedzenie i jeszcze spi
wiolek
Zosia tez patrzy tam gdzie chce, czesto gdzies obok. oczywiscie potrafi spojrzec na mnie, na zabawke itp ale tylko wtedy kiedy ma ochote. tak czesto mozna ja wolac i bez reakcji
Alutka
dobrze ze kupki lepiej, a czemu woda z glukoza?
anoxa
super, trzymam kciuki, niech zarasta
bajka
dobrych wiesci na usg
ola
to wpsaniale ze wszystko ok

my jutro idziemy na szczepienie i juz mam cala liste pytan do pediatry
Polecono mi letnia wode przegotowana na lepsza przemiane materii, ale mala nie chce pic samej wody wiec dosladzam glukoza. Podaje jej raz dziennie przed karmieniem.
Stary 2010-09-14, 08:48   #4301
FraniaPirania
Rozeznanie

alutka, moj ma czasem tak zimne rece ze strach dotykac, az kazda krwinke na nich widac, raz cieple, raz zimne
juz wiem dlaczego tak jadl, jak jadl... ja mu kupowalam dwa rozne mleka, jedno bylo tylko dla dzieci na butli, drugie dla dzieci i na cycku i na butli
zczailam to po 2 miesiacach
no i teraz daje mu to dobre, wcina nawet po 180, a juz 120 to na bank, a nie jak przedtem po 90
FraniaPirania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 08:57   #4302
entertete
Rozeznanie

Cytat:
trzymam kciuki, żeby było dobrze
entertete jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 08:57   #4303
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
d
a no i zaleciła USG główki, tak kontrolnie, ale nie wiem czy robić, robiła któraś ?
moja mala miala przy wyjsciu ze szpitala, nic strasznego-nawet nie zaplakala

wioluś, nie martw sie kochana napewno wszystko ok, maly pewnie mial w nosie lekarke!!! poprobuj w domku, tylko tak na spokojnie, tak jak pisze Siala. moze maly byl zmeczony i nie mial ochoty na zabawe?

moja ada od wczoraj pakuje sobie grzechotke do buziaka czasem tez ladnie sama ja zlapie!!!tylko kurcze nie lokalizuje dzwiekow...jak jest z waszymi dzieciaczkami?

u nas nocka w miare, ada usnela pieknie po 21, potem obudzila sie ok 1.30, potem ok 4 i wtedy juz spala z nami do 7, a nastepnie do 9 i nakarmilam i dalej spi w naszym lozku
kurcze mam problem z tym smoczkiem, bo niczym nie moge jej uspokoic oprocz cycka, a chcialam wczoraj kupic wiekszy, ale nigdzie nie bylo tych mam od 2 miesiaca... podobno avent ma taki sam ksztalt-prawda to?
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 09:04   #4304
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
a dzisiaj byliśmy u neurologa, powiedziała, że Kuba pięknie gada (on sobie ciągle coś mówił i pośpiewywał), poza tym wszystko dobrze, TYLKO jak leżąc na brzuszku podnosi głowę to ręce ma mieć zgięte w łokciach, a on je prostuje no i kazała mi, żebym mu je zginała (doopa, nie umiem, on je prostuje i nie pogadasz) no i mam mu zmieniać strony w łóżeczku, żeby nie patrzył tylko w 1 stronę ; kontrola za miesiąc
waży 6850 moja kluseczka (tylko na cycu); powiedziała jeszcze, żeby nie dawać mleka modyfikowanego, tylko jakby nie dojadał to zupki, ale za 2 tyg najwcześniej, jak skończy 3 miesiące (ale on się najada z 1 cycka, więc luzik)
super ze wszystko ok no i jaki ciezki juz!
misiek mial usg glowki jak bylismy w szpitalu

Cytat:
ja wierze ze wszystko bedzie dobrze. trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
No i niby miał robione badanie słuchu po porodzie
nie martw sie skoro badanie wyszlo ok to na pewno jest w porzadku. u miska nie dalo sie zbadac lewgo ucha. musimy isc do poradni audiologicznej. rejestrowalam go po wyjsciu ze szpitala a termin - 3 grudnia

Cytat:
Napisane przez alutka78 Pokaż wiadomość

misiek tez czesto ma zimne raczki

---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

agravka ja nie pomoge bo nie znam mam. misiek ma avent i go bardzo lubi

a nasza nocka taka sobie. synek nam zrobil niespodzianke i obudzil sie o 23! nie wiedzielismy co jest grane bo od 1,5 miesiaca tylko raz sie w nocy budzil na jedzenie a tu klops. dzis wstawal 23, 2.50, 5.50 i juz bylo po spanku
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 09:06   #4305
FraniaPirania
Rozeznanie

wiolek mysl pozytywnie
Stary 2010-09-14, 09:08   #4306
karolcia228
Zakorzenienie

agravka - ja mam avanta i tylko ten z 3 jej odpowiada a na dzwieki reguje bardziej po skonczeniu 7tyg

A raczki raz ma zimne raz cieple
jak pada to NASTKA spi po 5h zaraz jej pora bo od 8 ma aktywnosc

Stary 2010-09-14, 09:28   #4307
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez FraniaPirania Pokaż wiadomość
alutka, moj ma czasem tak zimne rece ze strach dotykac, az kazda krwinke na nich widac, raz cieple, raz zimne
juz wiem dlaczego tak jadl, jak jadl... ja mu kupowalam dwa rozne mleka, jedno bylo tylko dla dzieci na butli, drugie dla dzieci i na cycku i na butli
zczailam to po 2 miesiacach
no i teraz daje mu to dobre, wcina nawet po 180, a juz 120 to na bank, a nie jak przedtem po 90
Tyyyyy wyrodna
Ale nie kumam.. mój jak miał inne mleko to wypijał tyle samo co tego co pije do teraz wiec czemu twój miałby jednego wypijać więcej a drugiego mniej skoro tu chodzi o objętość w brzuszku - zakładam, że oba mu pasowały smakowo.

Agravka - tak wygląda smoczek aventu http://www.4kids.com.pl/produkt/SCH540_00.jpg ten jest akurat z termometrem ale to nie ma znaczenia bo nasz zwykły jest taki sam.

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 09:43   #4308
vette
Zadomowienie

Hej
Juz nawet nie pisze jak u mnie noc bo bede monotematyczna ...
bede odsypiac chyba caly dzien
Cytat:
moze ja bym o skakance pomyslala. do cwiczen jakos sie zmobilizowac nie moge a ze skakanka moze by lepiej poszlo
Mi skakanka pomogla zrzucic kg

Cytat:
Vette ja nie chcę wprowadzać nerwowej atmosfery ani się naprzykrzać swoimi chorymi teoriami bo wiem , że to co robię nie jest mądre dlatego nie będę o tym pisać.
Po prostu chciałam zapytać Ciebie jako eksperta w tych sprawach bo może wiesz a mnie to ciekawi Kiedy organizm zaczyna spalać rezerwy zgromadzone jak nie ma dostarczanego tego co potrzebuje.
Zaden ze mnie ekspert
Moge jedynie napisac, ze ja tez kiedys podobnie probowalam sie odchudzac.
Jadlam same smieci i do tego bardzo malo, na mnie to tez nie dzialalo a do tego nabawilam sie cellulitu ... dopiero jak zaczelam jesc regularnie i wiecej zaczelam chudnac ,a cwiczenia pomogly mi pozbyc sie calkiem cell.

Cytat:
siala i vette wetne wam sie w dyskusje i musze sie z siala tu zgodzic bo na mnie przy odchudzaniu najlepiej dziala drastycznie okrojenie menu i ilosci jedzenai bywalo ze jadlam 3 kromki chleba razowego na dzien np z maslem i szynka i jedynie taka dieta pomagala mi schudnac bo moglam cwiczyc ograniczac inne produkty itp i bardzo ciezko bylo mi schudnac a glodowka przynosila swietne efekty oczywiscie wiem ze to nie zdrowe
No i owszem, obciecie kalorii powoduje spadki kg, ale to nie jest metoda na dluzsza mete,bo dziala sie troche po omacku.
Wyliczajac swoje indywidualne zapotrzebowanie kaloryczne i ukladajac wg tego menu mozna schudnac i utrzymac wage na dlugo. Jednak to nie jest jednorazowa dieta, to styl zycia, z ktorego sie nie rezygnuje ... a jest to mozliwe bo w ciagu dnia nie je sie 1000 kcal tylko np 1700 kcal. To dosc duzo jak na diete ale rozkladajac te kalorie na 5 lub 6 posilkow podkrecamy dodatkowo metabolizm i mozemy sobie pozwolic na takie ilosci pysznego jedzonka.
Nie ma tu mowy o jedzeniu slodyczy czy piciu kolorowych napoi, choc dozwolone jest szalenstwo raz na tydzien

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
jutro ide po skakanke a te interwaly to ze skakanka? Jak one wygladaja?
No i super
Interwaly na skakance to nic innego jak skakanie na przemian szybko-wolno, np minute wolno i 20 sekunde bardzo szybko i znowu minute wolno i 20 sek szybko ... i tak 5/10/15 min.
Max interwalowy to 30 min. Nie trzeba skakac dluzej niz te dozwolone 30 min no chyba, ze nie interwalowo to mozna i godzine ...
vette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 09:44   #4309
FraniaPirania
Rozeznanie

ja Ci dam wyrodna
to mleko co powinien jesc jest takie ze jak przechylisz butelke to samo kapie, wiec mu latwo ciagnac, do 20stu minut i po klopocie, a tamto jest jakby z takim grysikiem i ciezko sie ciaglo, jeszcze sie zatykalo, wiec byl problem
usnol na rekach, zaniose do lozeczka to pewnie wstanie, wczoraj tak bylo pol dnia
wazy 5200 to ok??

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-09-14, 09:47   #4310
karolcia228
Zakorzenienie

Mala zjadla i zasnela Jak pada to bedzie spac z 4 do 5h wiec mam czas dla siebie, obiadu dzis nie gotuje bo TZ na kolacje wroci to zrobie cos dobrego

A to moja niunia z wczoraj

Edytowane przez karolcia228
Czas edycji: 2010-09-14 o 09:56
Stary 2010-09-14, 10:00   #4311
glooria
Raczkowanie

olakola
moja Milena miała usg głowki jak miała tydzień w Polsce ze względu na wcześniactwo i było ok a wygląda to jak usg brzucha tylko że jest na główce też jeździ taką głowiczką po nażelowanym ciemiączku
a jak mieliśmy kontrol 6 września w Angli to wyglądało to tak samo tylko lekarz gadal po angielsku ale kontrol wyszla ok i to co mialo zniknąć to zniknęło i dzidzia zdrowa
glooria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 10:17   #4312
alutka78
Rozeznanie

Vette -dobrze, ze mamy takiego experta w odchudzaniu na naszym watku. fajnie, ze jestes. Jak dlugo trzeba skakac, zeby byly efekty? Strasznie wolno mi waga spada. Chyba trzeba dolaczyc cwiczenia.Zaczynam od jutra skakac na skakance. Ile razy dziennie cwiczyc na skakance?
Stary 2010-09-14, 10:23   #4313
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
Mala zjadla i zasnela Jak pada to bedzie spac z 4 do 5h wiec mam czas dla siebie, obiadu dzis nie gotuje bo TZ na kolacje wroci to zrobie cos dobrego

sliczna jest no i wielkolud z niej

misiek nie ma humorku. drugi dzien bez kupy i go meczy lezy teraz w hustawce i oglada na wspolnej no masakra taki maly a juz tv tak go ciagnie. a w hustawce nie lubi byc. jedynie ze smoczkiem chwile posiedzi ale to gora 15 min i co chwile smoczek wypluwa wiec trzeba mu dawac
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 10:37   #4314
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
sliczna jest no i wielkolud z niej

misiek nie ma humorku. drugi dzien bez kupy i go meczy lezy teraz w hustawce i oglada na wspolnej no masakra taki maly a juz tv tak go ciagnie. a w hustawce nie lubi byc. jedynie ze smoczkiem chwile posiedzi ale to gora 15 min i co chwile smoczek wypluwa wiec trzeba mu dawac
Nastka tez lubi TV bo tam kolory sie zmieniaja i wogole
Nio moja w lozeczku spi, czesem cos pokweka przebudzi sie jak baka pusci i spi dalej

Stary 2010-09-14, 10:38   #4315
alutka78
Rozeznanie

A to moja Dagusi zdjecie z wczoraj.
Stary 2010-09-14, 10:38   #4316
glooria
Raczkowanie

może i ja się skusze na skakankę tylko trzeba ją najpierw mieć więc zakupy
kutwa... koszą trawnik mi pod oknami zaraz pewnie mała wstnie a wczoraj do póxna ktoś sie wprowadzał pod moim mieszkaniem i chyba skrobał farbę ze scian bo siągle bylo słychać szuranie i drapanie,
tylko
Stary 2010-09-14, 10:39   #4317
itakasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka24 Pokaż wiadomość
Itakasko Moj mis taka sama noc dziś miał niedawno wstal zjadł i dalej kima
fajowo prawda?
Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość

moja ada od wczoraj pakuje sobie grzechotke do buziaka czasem tez ladnie sama ja zlapie!!!tylko kurcze nie lokalizuje dzwiekow...jak jest z waszymi dzieciaczkami?
Zosia czasem lokalizuje dzwieki, jak ma ochote czasem wklada raczki do buzi, zabawek nie lapie.
Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
Mala zjadla i zasnela Jak pada to bedzie spac z 4 do 5h
Zosia tez padla na 4h a Nastka slodka i jaka duza
Cytat:
No i super
Interwaly na skakance to nic innego jak skakanie na przemian szybko-wolno, np minute wolno i 20 sekunde bardzo szybko i znowu minute wolno i 20 sek szybko ... i tak 5/10/15 min.
jak bedziesz codziennie pisala o cwiczeniach to moze bede bardziej konsekwentna
Stary 2010-09-14, 10:41   #4318
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
........pocieszyla mnie siostra ze sa dzieci co przesikuja wszystkie pieluszki i nic na to sie nie poradzi bo miala dwie cory z jedna bylo ok a z druga wszystkie mozliwe pieluch probowala i wszystkie przesiurkiwala
Kurcze, a nam dotychczas żadna pielucha nie przeciekła, a zmieniam raz na 2/3h. I powiedzcie mi Mamusie, czy wszystkie Wasze dzieciaczki jak mają mokro to płaczą? Alisa potrafi z kupą w pupie spać i nic...:/

Cytat:
..........
Nam zrobili po porodzie, bo Alisce podczas ciąży nie dało się zbadać przepływów, a poza tym miałam tego kretyńskiego paciorkowca.
Tylko Pani na 5 sekund przyłożyła głowicę i było po wszystkim. Mała się nawet nie obudziła.

Cytat:
No i niby miał robione badanie słuchu po porodzie ale ja już schizuję, że coś jest nie tak bo jak podstawiam pozytywkę z jednej strony to się odwróci, niechętnie ale jednak.. a z drugiej już wcale.. tak jakby nie słyszał ..albo miał głęboko gdzieś................

Kochana, każde dziecko w innym tempie się uczy i napewno zanim się obejrzysz maluch zacznie śledzić cię wzrokiem cały czas
Alisa w ogóle ma w nosie dźwięki. Tylko się czasem wzdrygnie jak coś głośno się w okolicy zadzieje. A na mnie, Łukasza, zabawki itp wcale nie reaguje. Choć wczoraj patrzyła nam prosto w oczka. Pierwszy raz.

Natomiast co do wzroku- Wiolek, spróbuj po ciemku zaświecić komórką jak mały nie śpi i powolutku mu przed oczami przejechać w płaszczyźnie poziomej. Aliskę tak sprawdzałam jak w nocy autem jechaliśmy (czy śpi), a ona patrzyła w to świecidełko jak w skarb

Cytat:
Napisane przez alutka78 Pokaż wiadomość
.............
Co do naszych kupek to sytuacja chyba pomalu sie normuje. Kupka jest prawie codziennie, oprocz jednorazowej trzydniowej przerwy. Podaje te zywe kultury bakterii - Biogaja, codziennie daje do picia wode z glukoza, albo herbatke. Mam nadzieje, ze bedzie w porzadku.
Pediatra w szpitalu mówił, że to niedojrzałość układu krwionośnego i to normalne, że dzieci mają zimne rączki.
U nas BYWAJĄ ciepłe, jak mała się przegrzewa. A drze się wtedy niemiłosiernie.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 10:42   #4319
glooria
Raczkowanie

Mikla uwielbia tv zwłaszcza pogodę (chyba ze względu na kolory) moja mała pogodynka
Stary 2010-09-14, 10:44   #4320
karolcia228
Zakorzenienie

dzidzia - moja placze jak juz ma naprawde mokrego pampersa...ale kiedys mogla spac i nawet jak miala mokro to ja nie ruszalo...z czasem sie zmieni

itakaska
- a no duza baba z niej...dobrze ze mam wiecej ciuszkow na 68cm bo nie mialaby w czym chodzic, a tak mowili ze jeszcze do tego rozmiaru daleko ale naszczescie nie sluchalam

alutka
- Dagusia slodka

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości