|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4291 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. IX.
Cytat:
Ciekawe co u Wiolki. Entertete... śmieszne jak śmieszne, ale prababcia mojego Ł. miała na imię Prakseda... I strasznie mi się to podoba ![]()
![]() |
#4292 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. IX.
Ja po ktg jestem. Wszystko ok. Jestem już w domu. I leże bo obkopana jestem tak że przy każdym kroku mam normalnie łzy w oczach. I spać mi się chce. Może na chwilę przymkne oko. Co do imienia to mąż ostatnio namawiał mnie do imienia Alicja,ale ja chce Klare. Zobaczymy jak już dzidzia będzie na świecie. Wtedy przemyśle to hihi
|
![]() ![]() |
![]() |
#4293 |
Zadomowienie
|
cześć dziewczyny
![]() nie wiem czy uda mi sie was nadrobić i jak będe mieć chwile opisze mój poród z którego jestem niezadowolona :/ GRATULACJE dla kolandry, niezawsze, papeterii ( w końcu ) i sylviasol ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4294 |
Wtajemniczenie
|
alez tu cicho...
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4295 | ||
Zakorzenienie
|
No nie, aż takie kombinacje to dla mnie za dużo
![]() ![]() Cytat:
![]() wiolek super, że już w domku ![]() a ja idę obierać ziemniaki na frytki tylko ciiiiicho ![]() ---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- A co do śmiesznych imion, to rodzice kolegi mają na imię Albin i Kunegunda ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4296 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() apropo szczania.. znacie to? Czym różni się stara od młodej? Młoda leciała jak szczała (strzała) a stara szczała jak leciała ![]() Cytat:
![]() Skąd takie imię? Jakieś szersze wieści poproszę ![]() Aaaa! Wiercisław wymiata ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4297 | |
Zakorzenienie
|
Wiercisław był w serialu jakimś...Aaaa w 39,5
![]() ---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- A nie, sorki to był Warcisław ![]() ---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4298 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() A kolega ze studiów - Wenancjusz - zapytany przez babkę skąd takie imię .. odpowiedział jej.. po tacie.. a ona że "ooo to tata tez Wenancjusz" a on "nie, Tadeusz" ![]() Chyba miał na myśli, ze pomysł był ojca ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4299 |
Zakorzenienie
|
O matko siala, takich imion to ja w życiu nie słyszałam
![]() Dobra spadam obierać bulwy bo mnie ssie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4300 |
Zadomowienie
|
![]() |
#4301 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#4302 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Kiedyś z kumpelą miałyśmy faze wzięłyśmy kalendarz z imionami i szukałyśmy tych ,,najciekawszych'' ubaw z niektórych mam do dziś jak tylko sobie przypomnę a wtedy to sikałyśmy niemal ze śmiechu ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4303 |
Raczkowanie
|
Papeteria GRATULACJE!
![]() Sylviasol GRATULACJE! ![]() Wiolek super ze juz w domku! A ja dzis jakas taka zamulona chodze, w nocy spac nie moglam, nogi mnie rwaly, pachwiny bolaly itd. polozylam sie po poludniu ale tez nie moglam zasnac i teraz prawie powieki musze sobie podtrzymywac. Moze za to dzisiaj w nocy pospie. |
![]() ![]() |
![]() |
#4304 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4305 |
Zadomowienie
|
Ojciec mojego tfu jakiego mojego... no chyba że byłego
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4306 |
Zakorzenienie
|
matko co za imiona
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4307 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() papeteria - gartulacje ![]() My po wizycie u lekarza, mała waży już 4kg ![]() ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4308 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem skąd... Takie miała, po prostu. Nie licz na to, że Ł. będzie wiedział skąd takie imię u jego prababci, skoro on ma problemy, żeby sobie przypomnieć, czy jego brat dużo płakał za malucha (5 lat temu). ---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ---------- Cytat:
U nas dziś były frytkowe kulki na obiad. Ze smażonym Camembert`em. Siostra mojej babci tak ma na imię...Tzn. miała. Mama Ł. uwielbia imię Kajetan. Klemens mi się z kotem kojarzy ![]()
![]() |
#4309 |
Zakorzenienie
|
dziadek mojej przyjaciolki mial na imie Alfons
![]() ![]() ![]() ja padam na twarz po miejskich wyprawach... M ma urodziny a ja z dala od niego ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4310 |
Zadomowienie
|
no to opisze wam mój poród który się skończył CC
![]() pojechałam do szpitala z tymi odchodzącymi wodami, koło 10 przyjeli mnie, podpieli ktg ( oczywiście nic ) i koło 11 zbadał lekarz - rozwarcie 1 palec. i tak sobie siedziałam cały dzień,czytałam gazety, dzwoniłam do znajomych. skurczy nie bardzo i jak mnie lekarz zbadał o 18 i zobaczył, że dalej rozwarcie 1 palec zaproponował zastrzyk na rozwieranie po czym chciał podac oksy jak się rozewre ![]() miałam 2 masaze szyjki zrobione przez gina i pare razy nawet nie wiem już ile masowała mnie położna ale "delikatniej" i doszliśmy do 4 palców rozwarcia i w końcu położna "zmusiła" gina żeby mi zrobił CC. okazało się, że mam DYSTOCJE SZYJKI czyli jak mi to wytłumaczyły główka małego napierała ( pod koniec czułam już bóle parte ) ale moja szyjka zamiast się rozwierać to ona jakby się składała czy tam zgniatała tworząc taki pierścień, przez co nawet jakby przeszła główka małego to mógłby się zaklinować szyją. więc o 1.50 wyciągneli mojego malutkiego, pokazali mi go do twarzy ( nie pamiętałam praktycznie bo byłam tak wymęczona, że spałam na tej cesarce) a przed 3 ja juz leżałam na sali i szłam spać. o 6 dostałam przeciwbólowe o 8 przynieśli Aleksa ( który był ze mną potem cały czas, oddałam go tylko na 1 noc) o 14 wstałam i tak to wszystko wyglądało. dalej ciężko mi przetrawić to, że nie udało się naturalnie chodź wiem, że to nie z mojej winy ale najważniejsze, że wszystko jest dobrze a maleńki jest tak kochany że szok ![]() sorki że tak dłuuugo i zamotanie ale nie spałam nic praktycznie karmienie w nocy co godzine ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4311 |
Zakorzenienie
|
papateria GRATULUJE!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!
#4312 |
Raczkowanie
|
Jestem i ja. WITAM WAS SERDECZNIE WSZYSTKIE BABECZKI!!!!
Chciałam się przywitać z Wami i powiedzieć, że u nas wszystko ok i idzie ku lepszemu, bo wczoraj czyli po 3 dniach wróciliśmy do domku i dzięki pomocy tz, teściowej i mojej mamy, która zagląda codziennie mam ciut więcej czasu na zrobienie czegoś więcej niż tylko siku, bo w szpitalu tylko na to starczało mi czasu. Mała Olusia prawie cały czas na cycku przez co popękały mi brodawki już pierwszego dnia i zrobiły się gorące i wielkie jak wulkany!!!!!! Boli okropnie cały czas bo nie mają kiedy się zagoić - bo cyc non stop. Nie będę opisywać długo porodu, bo przez ten czas widze że sporo ich było i mój był podobny do niektórych z nich, z tym, że był wywoływany, bo skurcze miałam cały czas tylko, że słabiutkie i nie dające żadnych postępów. W środę miałam test z oxy, który nic nie dał więc w piątek króplówa cała i poszło. Skurcze okropne - wymioty z bólu więc płyny nawadniające mi podawali, potem znieczulenie jakieś mi dali, ale nie zadziałało i na koniec poród, który w porównaniu ze skurczami wydał mi się chyba mniej odczuwalny, bo skupiłam się bardzo na parciu i chciałam, żeby malutka szybko się urodziła. Wyskoczyła i okazało się , że wody już zielone, ale dzidzi nic nie było (we wtorek sprawdzali mi przejrzystość wód i były czyste). Dostała od razu 10 pkt Apgar a ja się popłakałam. Była moja położna ze mną, która nawet bez fartucha bo była tam w charakterze mojej rodziny ale odbierała poród razem z druga położną - też super kobitka baaaardzo mi pomagała podczas skurczy i był mój gin w pogotowiu przy samym kroczu i na koniec założył szwy bo musieli mnie naciąć - powiedzieli, że na moją budowę dzidzia była duża więc się bali że mnie całkiem rozsadzi. A teraz mam swoje serduszko przy sobie i wieczorkiem zrobimy więcej fotek i jak znajdę jeszcze czas to wrzucę. Bardzo mocna Was pozdrawiam i GRATULUJĘ WSZYSTKIM DZIELNYM MAMUSIOM SZCZĘŚLIWYCH PORODÓW I ZDROWYCH DZIECIACZKÓW. A POZOSTAŁYM CZEKAJĄCYM ŻYCZĘ CIERPLIWOŚCI I WYTRWAŁOŚCI. Jak znajdę więcej czasu to chociaż pooglądam dzieciaczki naszych mamuś wizażowych. P.S. Po porodzie spuchły mi nogi hihihihii caluteńką ciążę nawet grama a teraz trochę spuchniętę są. Paaaa mamusie kochane. |
![]() ![]() |
![]() |
#4313 |
Rozeznanie
|
Dzidzia, Pilotka, Basienka, dzięki za info o tych bakteriach. Udało mi się też skonsultować z ginem i nie ma paniki
![]() Co do imion mi też podoba się Alicja i jest to nasz drugi typ po Agacie. Postanowimy po porodzie. Jagodę też braliśmy mocno pod uwagę, znam jedną, jest fajna i bardzo zadowolona z imienia. Zostanawiam sie tylko jak będą do niej mówić obcokrajowcy (nie wiadomo, gdzie będzie kiedyś mieszkać)- Dżagoda ![]() Miałam nauczycielkę o pięknym imieniu.. INGEBORGA! Wiolek, to był chyba jeden z gorszych porodów na forum... Najważniejsze, że wszytsko skończyło się dobrze. Kolandra, też sie biedna namęczyłaś...Jeszcze raz wielkie gratulacje! Sylviasol, Papi- GRATULACJE! Edytowane przez justynacz80 Czas edycji: 2010-07-27 o 17:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#4314 | |||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
a on i tak wymogl, ze cora bedzie miala na drugie Roza drugie jeszcze przezyje ale pierwszego NIE ![]() Cytat:
choc powiem Wam, ze jak maz mojej siostry wymyslil ze nada ich synkowi takie samo imie jak mial moj EX (okazal sie wielkim dup..kiem) to tez mi niezle cisnienie podniosl ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a jak staniesz okoniem to bedziesz tą złą :/ ciezka sytuacja niestety Cytat:
![]() Cytat:
choc Ala tez fajnie - ale z dwojga wybralam bym Jagodke ![]() no i Magdalena to moja najlepsza przyjaciolka! piekne imie i super dziewczyna! ![]() Cytat:
a jak nam sie urodzi bardzo wrazliwe dziecko to bedzie klopot, dlatego my nadamy normalne imie, ktore ciezko przekrecic - choc wiadomo ze jak ktos sie uprze to zawsze cos wymysli ![]() Kolandra, Wiolek ![]() ale jak Was czytam i pozostale nasze mamy ktore sa juz PO.. to mnie przerazenie ogarnia ![]() ![]()
![]() |
#4315 |
Zakorzenienie
|
Vette się chyba prężnie wzięła zaprzygotowania, bo coś jej nie widać
![]() Ale mi się nudzi ![]()
#4316 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ---------- [QUOTE=pilotka f16;20966513] ech no porazka z nimi ;/ a jak staniesz okoniem to bedziesz tą złą :/ ciezka sytuacja niestety no właśnie różnie już bywało... ehhh szkoda słów jak już pisałam temat rzeka...
![]() ![]() |
![]() |
#4317 |
Zadomowienie
|
Położna mnie dziś pogoniła ze szkoły rodzenia, bo trzęsłam się jak galareta. Powiedziała lekarzowi, żeby przepisał mi Isoptin, bo widać, że bardzo wrażliwa na Fenoterol jestem.
Przyznam, że do trzęsących rąk powoli sie przyzwyczajam, ale dziś jestem tak słaba, że ledwie miałam siły umyć włosy. Jak tak dalej pójdzie, to nie wiem, skąd siły na poród wezmę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4318 |
Zakorzenienie
|
Ale jestem dzisiaj obita, obolała i wogóle... coś okropnego
![]() KOLANDRA już z córcią w domu... a wrzucam wam zdjęcia od Nikolki SYLWIASOL!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#4319 |
Zadomowienie
|
Słodka Niunia
![]() Dzidzia, jesteś już spakowana i masz wszystko dla siebie i Aliski? Dziś w końcu dostałam wypłatę i zrobiłam ostatnie zakupy na allegro, ale i tak nie jestem pewna, czy mam wszystko, co niezbędne. |
![]() ![]() |
![]() |
#4320 |
Zadomowienie
|
ale słodziutka
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:30.