Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. IX. - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-27, 14:23   #4291
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. IX.

Cytat:
Napisane przez entertete Pokaż wiadomość
......
A śmieszne imię dla dziewczyny to było Eufogenia Darkfajer (w podstawówce mojego brata tak przezywali jedną dziewczynę)
Poszłam na zakupy i tylko 10 postów. Ale się opuszczacie kobietki...
Ciekawe co u Wiolki.

Entertete... śmieszne jak śmieszne, ale prababcia mojego Ł. miała na imię Prakseda... I strasznie mi się to podoba

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 14:24   #4292
bassienkaw
Zakorzenienie

Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. IX.

Ja po ktg jestem. Wszystko ok. Jestem już w domu. I leże bo obkopana jestem tak że przy każdym kroku mam normalnie łzy w oczach. I spać mi się chce. Może na chwilę przymkne oko. Co do imienia to mąż ostatnio namawiał mnie do imienia Alicja,ale ja chce Klare. Zobaczymy jak już dzidzia będzie na świecie. Wtedy przemyśle to hihi

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 14:33   #4293
wiolek1
Zadomowienie

cześć dziewczyny ja tylko melduje, że już w domku
nie wiem czy uda mi sie was nadrobić i jak będe mieć chwile opisze mój poród z którego jestem niezadowolona :/

GRATULACJE dla kolandry, niezawsze, papeterii ( w końcu ) i sylviasol klask i:
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 14:47   #4294
agravka
Wtajemniczenie

alez tu cicho... jak nie u nas powiedzcie mi dziewczyny, co z hd?czy z jej cesarka poszlo cos nie tak ze jeszcze jest w szpitalu?a moze cos z malutkim?ona rodzila wtedy co ja i dlatego nie wiem, bo nie bylam na biezaco.ide sie cyknąć z moją Adusią
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 14:55   #4295
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
Napisane przez AGAMARCIO Pokaż wiadomość
zamordujeeee!!! o taaak i z majonezem i posypane vegetą
No nie, aż takie kombinacje to dla mnie za dużo Wystarczy sól, ewentualnie keczup

Cytat:
Napisane przez alutka78 Pokaż wiadomość
Ja mam na imie Alicja. Wolaja na mnie Alka, Alusia, Alutka, Ala, Ali, Alicja. Bardzo lubie swoje imie.
Mnie tez podoba sie Alicja, chciałam, żeby nasza córeczka miała tak na imię, ale Marek miał jakies obiekcje

wiolek super, że już w domku

a ja idę obierać ziemniaki na frytki tylko ciiiiicho

---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ----------

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
alez tu cicho... jak nie u nas powiedzcie mi dziewczyny, co z hd?czy z jej cesarka poszlo cos nie tak ze jeszcze jest w szpitalu?a moze cos z malutkim?ona rodzila wtedy co ja i dlatego nie wiem, bo nie bylam na biezaco.ide sie cyknąć z moją Adusią
HD pisała, że Malutki ma żółtaczkę i cały czas go naświetlaja, a poza tym wyszły jakies powikłania po operacji i biedna musi jeszcze leżeć

---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ----------

A co do śmiesznych imion, to rodzice kolegi mają na imię Albin i Kunegunda Kiedyś ten kolega został zatrzymany przez policję i musiał podać imiona rodziców, to nie chcieli mu uwierzyć
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 14:56   #4296
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
basienka niekoniecznie Ja sama znam dwa przypadki, gdzie miał być chłopiec, a urodziła się dziewczynka
I trzecim miałam być ja
Cytat:
Napisane przez kashha Pokaż wiadomość
A mój tata mówi "chłopok"

A mnie się Jagoda podoba, w sumie to JAGA mi się nawet bardziej od Jagódki podoba, ale Lazurowa mi nie pozwala tak mówić...
Jaga... jak baba jaga czyli Baba Jaga jak była dobra to była babcią Jagodą?
Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Znam jednego Jordana. Wszystkie laski w podstawówce za nim "szczały". Coś w sobie miał
ja chyba tez bym szczała
apropo szczania.. znacie to?
Czym różni się stara od młodej?
Młoda leciała jak szczała (strzała) a stara szczała jak leciała
Cytat:
Entertete... śmieszne jak śmieszne, ale prababcia mojego Ł. miała na imię Prakseda... I strasznie mi się to podoba
Łoooo mnie też
Skąd takie imię? Jakieś szersze wieści poproszę

Aaaa! Wiercisław wymiata

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 15:00   #4297
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Wiercisław był w serialu jakimś...Aaaa w 39,5

---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ----------

A nie, sorki to był Warcisław

---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ----------

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość

ja chyba tez bym szczała

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-07-27, 15:03   #4298
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:

A co do śmiesznych imion, to rodzice kolegi mają na imię Albin i Kunegunda Kiedyś ten kolega został zatrzymany przez policję i musiał podać imiona rodziców, to nie chcieli mu uwierzyć
Mama mojego kolegi ma na imię Goldina a żeby było śmieszniej moje panieńskie nazwisko to Golda (nie mylić z goŁda ) i potem mnie przezywali goldina goldina

A kolega ze studiów - Wenancjusz - zapytany przez babkę skąd takie imię .. odpowiedział jej.. po tacie.. a ona że "ooo to tata tez Wenancjusz" a on "nie, Tadeusz"
Chyba miał na myśli, ze pomysł był ojca

Stary 2010-07-27, 15:05   #4299
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

O matko siala, takich imion to ja w życiu nie słyszałam
Dobra spadam obierać bulwy bo mnie ssie
Stary 2010-07-27, 15:08   #4300
AGAMARCIO
Zadomowienie

GG do AGAMARCIO

Cytat:
O Ty frytkożercoo

09.08.2010r.g.7.35 2490g 51cm -Karolinka Nasze szczęście
AGAMARCIO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 15:15   #4301
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
O matko siala, takich imion to ja w życiu nie słyszałam
Pokemon.. z małą modyfikacją.. bulwazaur

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-07-27, 15:16   #4302
AGAMARCIO
Zadomowienie

GG do AGAMARCIO

Cytat:
No nie, aż takie kombinacje to dla mnie za dużo Wystarczy sól, ewentualnie keczup

musisz spróbować ja też nie wierzyłam w dobroć tej kombinacji

hmmm.... Kunegunda czyli Kundzia dobre nie ma co!
Kiedyś z kumpelą miałyśmy faze wzięłyśmy kalendarz z imionami i szukałyśmy tych ,,najciekawszych'' ubaw z niektórych mam do dziś jak tylko sobie przypomnę a wtedy to sikałyśmy niemal ze śmiechu

Stary 2010-07-27, 15:38   #4303
kociamborek
Raczkowanie

Papeteria GRATULACJE!
Sylviasol GRATULACJE!
Wiolek super ze juz w domku!

A ja dzis jakas taka zamulona chodze, w nocy spac nie moglam, nogi mnie rwaly, pachwiny bolaly itd. polozylam sie po poludniu ale tez nie moglam zasnac i teraz prawie powieki musze sobie podtrzymywac. Moze za to dzisiaj w nocy pospie.
kociamborek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 15:39   #4304
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
Pokemon.. z małą modyfikacją.. bulwazaur
Hahah Już się smażą
Stary 2010-07-27, 15:53   #4305
kashha
Zadomowienie

Ojciec mojego tfu jakiego mojego... no chyba że byłego M. chciał mu dać na imię Klemens... hehe podejrzewam że gdyby tak było to nie bylibyśmy parą

Poczęcie dziecka to cud, przed którym człowiek milknie, chyli czoła i klęka...:
kashha jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-07-27, 16:02   #4306
aniaa22
Zakorzenienie

matko co za imiona Klemens
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 16:03   #4307
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość
Anuszka ja też mówiłam lekarce, że nie dotrwam wczorajsze wizyty... a tu dupa!
Mam info od SYLVIASOL:
"O 9:05 urodziła się Nikola - 3300g i 56cm od tej pory tata jej nie odstępuje"

Uciekam na pocztę i załatwić kilka spraw, będę niebawem Dwa porody w dniu dzisiejszym, kto jeszcze chętny?
Gratulacje

papeteria - gartulacje

My po wizycie u lekarza, mała waży już 4kg wszystko wporzadku, 06.08 mamy wizyte u ortopedy, a 18.08 szczepienie u obowiązkowe a tydzień po dodatkowe
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 16:27   #4308
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
.............
Łoooo mnie też
Skąd takie imię? Jakieś szersze wieści poproszę
Ty jak coś palniesz babo :P.
Nie wiem skąd... Takie miała, po prostu. Nie licz na to, że Ł. będzie wiedział skąd takie imię u jego prababci, skoro on ma problemy, żeby sobie przypomnieć, czy jego brat dużo płakał za malucha (5 lat temu).

---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ----------

Cytat:
A kolega ze studiów - Wenancjusz - zapytany przez babkę skąd takie imię .. odpowiedział jej.. po tacie.. a ona że "ooo to tata tez Wenancjusz" a on "nie, Tadeusz"
Znam Wińczysława. W moim wieku był.

Cytat:
O Ty frytkożercoo
U nas dziś były frytkowe kulki na obiad. Ze smażonym Camembert`em.

Cytat:
hmmm.... Kunegunda czyli Kundzia dobre nie ma co!
Siostra mojej babci tak ma na imię...Tzn. miała.

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
matko co za imiona Klemens
Mama Ł. uwielbia imię Kajetan. Klemens mi się z kotem kojarzy

. Witaj Kochanie

Stary 2010-07-27, 16:27   #4309
bajka1807
Zakorzenienie

dziadek mojej przyjaciolki mial na imie Alfons a kolega z klasy na bierzmowaniu wzial sobie imie Kwadrat nie wiem skad ludzie biora takie pomysly

ja padam na twarz po miejskich wyprawach... M ma urodziny a ja z dala od niego biedak zajechany jest juz praca i remontem, a na urodziny zyczyl sobie zeby miec juz zone i corke przy sobie ale ani mi sie sni rodzic przed 9 sierpnia aczkolwiek nie wiem co mi z tego wyjdzie bo brzuch mi sie cos bardzo czesto spina od wczoraj i powoli mnie to irytowac zaczyna... do tego ledwo chodze bo bola mnie pachwiny. ale dam rade
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-07-27, 16:27   #4310
wiolek1
Zadomowienie

no to opisze wam mój poród który się skończył CC

pojechałam do szpitala z tymi odchodzącymi wodami, koło 10 przyjeli mnie, podpieli ktg ( oczywiście nic ) i koło 11 zbadał lekarz - rozwarcie 1 palec. i tak sobie siedziałam cały dzień,czytałam gazety, dzwoniłam do znajomych. skurczy nie bardzo i jak mnie lekarz zbadał o 18 i zobaczył, że dalej rozwarcie 1 palec zaproponował zastrzyk na rozwieranie po czym chciał podac oksy jak się rozewre ( nie można chyba jak nie ma rozwarcia) wiec się zgodziłam. godzinę później było już na 2 palce, to ja zadowolona, że cokolwiek zaczyna się dziać. od 20 ( do samego końca) miałam skurcze co minute trwające najpierw 30 sekund a potem minutę. o 21 przyszedł tż ( wcześniej go nie chciałam bo stwierdziłam, że całą noc będziemy siedzieć więc nie ma po co wcześniej). ja już troszke pojękiwałam bo skurcze częste i coraz mocniejsze. po 22 już się darłam na cały szpital a po 24 płakałam i traciłam świadomość. tż mnie tylko zbierał z ziemi i sadzał na skurcze ( wcześniej na piłce dużo skakałam ale potem nie byłam już w stanie). i między tymi skurczami praktycznie jakby przysypiałam a raczej traciłam świadomość na co i tak nie miałam dużo czasu bo tylko minute :/
miałam 2 masaze szyjki zrobione przez gina i pare razy nawet nie wiem już ile masowała mnie położna ale "delikatniej"
i doszliśmy do 4 palców rozwarcia i w końcu położna "zmusiła" gina żeby mi zrobił CC. okazało się, że mam DYSTOCJE SZYJKI czyli jak mi to wytłumaczyły główka małego napierała ( pod koniec czułam już bóle parte ) ale moja szyjka zamiast się rozwierać to ona jakby się składała czy tam zgniatała tworząc taki pierścień, przez co nawet jakby przeszła główka małego to mógłby się zaklinować szyją.
więc o 1.50 wyciągneli mojego malutkiego, pokazali mi go do twarzy ( nie pamiętałam praktycznie bo byłam tak wymęczona, że spałam na tej cesarce) a przed 3 ja juz leżałam na sali i szłam spać. o 6 dostałam przeciwbólowe o 8 przynieśli Aleksa ( który był ze mną potem cały czas, oddałam go tylko na 1 noc) o 14 wstałam i tak to wszystko wyglądało.

dalej ciężko mi przetrawić to, że nie udało się naturalnie chodź wiem, że to nie z mojej winy ale najważniejsze, że wszystko jest dobrze a maleńki jest tak kochany że szok

sorki że tak dłuuugo i zamotanie ale nie spałam nic praktycznie karmienie w nocy co godzine
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 16:42   #4311
anoxa
Zakorzenienie

papateria GRATULUJE!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 16:51   #4312
kolandra
Raczkowanie

Jestem i ja. WITAM WAS SERDECZNIE WSZYSTKIE BABECZKI!!!!

Chciałam się przywitać z Wami i powiedzieć, że u nas wszystko ok i idzie ku lepszemu, bo wczoraj czyli po 3 dniach wróciliśmy do domku i dzięki pomocy tz, teściowej i mojej mamy, która zagląda codziennie mam ciut więcej czasu na zrobienie czegoś więcej niż tylko siku, bo w szpitalu tylko na to starczało mi czasu. Mała Olusia prawie cały czas na cycku przez co popękały mi brodawki już pierwszego dnia i zrobiły się gorące i wielkie jak wulkany!!!!!! Boli okropnie cały czas bo nie mają kiedy się zagoić - bo cyc non stop.
Nie będę opisywać długo porodu, bo przez ten czas widze że sporo ich było i mój był podobny do niektórych z nich, z tym, że był wywoływany, bo skurcze miałam cały czas tylko, że słabiutkie i nie dające żadnych postępów. W środę miałam test z oxy, który nic nie dał więc w piątek króplówa cała i poszło. Skurcze okropne - wymioty z bólu więc płyny nawadniające mi podawali, potem znieczulenie jakieś mi dali, ale nie zadziałało i na koniec poród, który w porównaniu ze skurczami wydał mi się chyba mniej odczuwalny, bo skupiłam się bardzo na parciu i chciałam, żeby malutka szybko się urodziła. Wyskoczyła i okazało się , że wody już zielone, ale dzidzi nic nie było (we wtorek sprawdzali mi przejrzystość wód i były czyste). Dostała od razu 10 pkt Apgar a ja się popłakałam. Była moja położna ze mną, która nawet bez fartucha bo była tam w charakterze mojej rodziny ale odbierała poród razem z druga położną - też super kobitka baaaardzo mi pomagała podczas skurczy i był mój gin w pogotowiu przy samym kroczu i na koniec założył szwy bo musieli mnie naciąć - powiedzieli, że na moją budowę dzidzia była duża więc się bali że mnie całkiem rozsadzi.
A teraz mam swoje serduszko przy sobie i wieczorkiem zrobimy więcej fotek i jak znajdę jeszcze czas to wrzucę.
Bardzo mocna Was pozdrawiam i
GRATULUJĘ WSZYSTKIM DZIELNYM MAMUSIOM SZCZĘŚLIWYCH PORODÓW I ZDROWYCH DZIECIACZKÓW.

A POZOSTAŁYM CZEKAJĄCYM ŻYCZĘ CIERPLIWOŚCI I WYTRWAŁOŚCI.

Jak znajdę więcej czasu to chociaż pooglądam dzieciaczki naszych mamuś wizażowych.

P.S. Po porodzie spuchły mi nogi hihihihii caluteńką ciążę nawet grama a teraz trochę spuchniętę są.

Paaaa mamusie kochane.
kolandra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 17:41   #4313
justynacz80
Rozeznanie

Dzidzia, Pilotka, Basienka, dzięki za info o tych bakteriach. Udało mi się też skonsultować z ginem i nie ma paniki

Co do imion mi też podoba się Alicja i jest to nasz drugi typ po Agacie. Postanowimy po porodzie.
Jagodę też braliśmy mocno pod uwagę, znam jedną, jest fajna i bardzo zadowolona z imienia. Zostanawiam sie tylko jak będą do niej mówić obcokrajowcy (nie wiadomo, gdzie będzie kiedyś mieszkać)- Dżagoda

Miałam nauczycielkę o pięknym imieniu.. INGEBORGA!

Wiolek, to był chyba jeden z gorszych porodów na forum... Najważniejsze, że wszytsko skończyło się dobrze.
Kolandra, też sie biedna namęczyłaś...Jeszcze raz wielkie gratulacje!

Sylviasol, Papi- GRATULACJE!

Edytowane przez justynacz80
Czas edycji: 2010-07-27 o 17:42
justynacz80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 18:06   #4314
pilotka f16
Rozeznanie

Cytat:
lazurowa ja znam dwie Jagody, jedna fajna tylko strasznie przemądrzała, a druga taka... "lekkich obyczajów" trochę
U mojej siostry w pracy kobieta urodziła córeczkę i nazwała ją Róża. Kojarzy mi się z babą w kapeluszach używającą starej szminy i zatęchłych perfum
hahaha moj TZ ma fisia na punkcie tego imienia (Roza)!! ilez ja ie mu natlumaczylam, ze nie ma takiej opcji to tylko ja wiem :P
a on i tak wymogl, ze cora bedzie miala na drugie Roza
drugie jeszcze przezyje ale pierwszego NIE

Cytat:
Napisane przez pszczolka87 Pokaż wiadomość
No to masz normalnych osobnikow w rodzinie tak jak ja.moja mama sie steasznie smieje z moich tesciow bo ona nigdy nje wpadla by na to zeby "pomagac" nam w wyborze imienia. Bo moj tesciu to sie prawie poplakal i obrazil na nas jak zastanawialismy sie na poczatku nad imieniem radek dla syna.. bo kiedys jakis gosciuo tym imieniu go oszukal- no normalnie paranoja! Jak gi wysmialam
haha no masakra z tesciem?!
choc powiem Wam, ze jak maz mojej siostry wymyslil ze nada ich synkowi takie samo imie jak mial moj EX (okazal sie wielkim dup..kiem) to tez mi niezle cisnienie podniosl ale na szczescie nadali 'normalne' imie hehehe

Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
A ja nie znam żadnej Jagody
Myślę, że każda z nas mogłaby wymienić wiele imion, które noszą osoby "lekkich obyczajów" i nie ma co się tym sugerować.
w sumie to prawda, ze nadajemy takie imiona zeby nam sie pozytywnie kojarzyly

Cytat:
powiem Ci tak oni na własną prośbę zrezygnowali z dobrodziejstwa babci wyprowadzając się od teściowej bo ich zdaniem za bardzo się wcinała i dużo wiedziała ale jak trwoga to szybko lecą... teściowa po wylewie i ciężkiej operacji dłuższy czas dochodziła do siebie było mi i mężowi bardzo ciężko były chwile że nie wiedziała kim jesteśmy i gdzie ona jest na mojego TŻ wołała imieniem swojego męża w nocy mieliśmy czuwanie bo nie wiadomo było co zrobi a robiła różne nieprzewidziane rzeczy a oni mieli to w nosie myśleli że wizyta na godzinke załatwi sprawe ona nawet myć się nie chciała jak byłam w pracy i czekała aż wróce na pomoc nie mogliśmy liczyć właściwie żadną rodzina się brzydko mówiąc wypięła choć do szpitala to wszyscy latali z opiekunką też było ciężko więc w końcu mój M zrezygnował z pracy bo ciągle ktoś musiał być z Nią w domu a nie dawaliśmy rady chodzić tylko na jedną zmianę do pracy na dłuższą mete tak się nie dało... ale dzięki Bogu pomału teściowa zaczęła z tego jako tako wychodzić... więc jak tylko to zauważyli zaczęło się podrzucanie małej tyle że najpierw miei to z Nami uzgadniać żeby któreś z Nas było w domu.A z czasem się po prostu rozpanoszyli.... Mój TŻ wielokrotnie rozmawiał z bratem ale albo się unosił honorem albo skutkowało to na chwile.Chodzi o to że gdyby nie daj Boziu coś się stało to my mielibyśmy wyrzuty sumienia mimo wszystko... Mam nadzieję że rozumiesz o co mi chodzi...
ech no porazka z nimi ;/
a jak staniesz okoniem to bedziesz tą złą :/
ciezka sytuacja niestety

Cytat:
Ja mam ochotę na frytki Ale jak będę tak żarła, to z 14,5 kg zrobi się 20
kurcze a ja w ciazy moze raz fryty jadlam... chyba jutro zrobie, bo jak bede karmic to pewnie nie wolno mi bedzie echh

Cytat:
Napisane przez Bajka9 Pokaż wiadomość
No właśnie też się tego boję.. Jagoda to mój jeden z typów na imię, bardzo mi się podoba - Jagódka. Ale też obawa jest że dzieci będą wołać Jadźka czy Jaga :/ no i nie wiem, ale jak Mała się urodzi to mam nadzieję że będe wiedzieć od razu jak ma się nazywać
Myślałam jeszcze o Alicji, Oli i Magdalenie...i nie wiem
Jagoda nie jest tak popularna jak Alicja
choc Ala tez fajnie - ale z dwojga wybralam bym Jagodke
no i Magdalena to moja najlepsza przyjaciolka! piekne imie i super dziewczyna!

Cytat:
Napisane przez kashha Pokaż wiadomość
A druga sprawa, to jeżeli nauczymy dzieci asertywności i damy im podstawy do wysokiej samooceny, to myślę że nawet jak ktoś im będzie dokuczał z powodu imienia, to się jakoś bardzo przejmować nie będą... ale jak to zrobić to narazie nie wiem... wyjdzie w praktyce
dzieci bywaja okropne niestety - szczegolnie w przedszkolu albo na placu zabaw nie wiadomo na jakie sie trafi...
a jak nam sie urodzi bardzo wrazliwe dziecko to bedzie klopot, dlatego my nadamy normalne imie, ktore ciezko przekrecic - choc wiadomo ze jak ktos sie uprze to zawsze cos wymysli

Kolandra, Wiolek obie bylyscie bardzo dzielne!!
ale jak Was czytam i pozostale nasze mamy ktore sa juz PO.. to mnie przerazenie ogarnia nie wiem czy dam rade i zaczynam panikowac bo to JUZ za 6 dni (o ile nie wczesniej) aaaaa.....
pilotka f16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 18:07   #4315
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Vette się chyba prężnie wzięła zaprzygotowania, bo coś jej nie widać .

Ale mi się nudzi

. Witaj Kochanie

Stary 2010-07-27, 18:31   #4316
AGAMARCIO
Zadomowienie

GG do AGAMARCIO

Cytat:
Vette się chyba prężnie wzięła zaprzygotowania, bo coś jej nie widać .

albo leczy kaca po wczorajszym piccollo

Ale mi się nudzi
mnie też dziś okrutnie...

---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ----------

[QUOTE=pilotka f16;20966513]
ech no porazka z nimi ;/
a jak staniesz okoniem to bedziesz tą złą :/
ciezka sytuacja niestety

no właśnie różnie już bywało... ehhh szkoda słów jak już pisałam temat rzeka...

Stary 2010-07-27, 19:48   #4317
martysek
Zadomowienie

Położna mnie dziś pogoniła ze szkoły rodzenia, bo trzęsłam się jak galareta. Powiedziała lekarzowi, żeby przepisał mi Isoptin, bo widać, że bardzo wrażliwa na Fenoterol jestem.

Przyznam, że do trzęsących rąk powoli sie przyzwyczajam, ale dziś jestem tak słaba, że ledwie miałam siły umyć włosy.

Jak tak dalej pójdzie, to nie wiem, skąd siły na poród wezmę
martysek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 20:00   #4318
bassienkaw
Zakorzenienie

Ale jestem dzisiaj obita, obolała i wogóle... coś okropnego mam dość normalnie!
KOLANDRA już z córcią w domu...
a wrzucam wam zdjęcia od Nikolki SYLWIASOL!!!

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 20:05   #4319
martysek
Zadomowienie

Słodka Niunia

Dzidzia, jesteś już spakowana i masz wszystko dla siebie i Aliski?
Dziś w końcu dostałam wypłatę i zrobiłam ostatnie zakupy na allegro, ale i tak nie jestem pewna, czy mam wszystko, co niezbędne.
martysek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 20:11   #4320
AGAMARCIO
Zadomowienie

GG do AGAMARCIO

Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość
a wrzucam wam zdjęcia od Nikolki SYLWIASOL!!!
ale słodziutka jeszcze raz wielkie gratki

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości