|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 |
|
BAN stały
|
Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20
KAMYK nie wydaje mi się żeby Paulinka za dużo jadła
Lenka je tak: 8.00 - mleko 210ml 11.oo - deser (tarte jabłko z biszkoptem lub bananem) 13.30 - obiad duży słoiczek ale ja gotuję 17.00 - mleko 210ml 19.30 - kaszka 210 ml Dzisiaj byłam na kontroli iLenka waży 9800g (prawie 90centyl ) i ma 74cm ( między 75 a 90centyl) |
|
|
|
#4292 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20
Dziekujemy wszystkim za zyczenia urodzinowe dla Adasia!!
On konczy 3 latka co prawda dopiero 26 pazdziernika, ale urodzinki juz byly. Dziekujemy |
|
|
|
#4293 |
|
BAN stały
|
CELKA a jak tam niania? Kiedy wracasz do pracy?
|
|
|
|
#4295 |
|
Raczkowanie
|
kamyk nie można napewno chrzcić w pierwszy dzień świąt, ale czy w wigilię mozna to nie powiem, bo nie wiem...
|
#4296 |
|
Zakorzenienie
|
Tomek je podobnie do Adzi
czasem nam jedzenia wypadają, albo się zmieniaja bo Tomek jest tak nieprzewisywalny, ze szok co mnie wnerwia bo nigdy nie wiem jaki bedzie dzien 6.00 140 ml mleka 10.00 180 ml mleka 14.00 160 ml mlkea 16.30 130g deser 20.oo 200 ml mleka 24.00 180 ml mleka generalnie nie chce nic prócz mleka, podaje mu między tym mlekiem warzywa, lub coś do kosztowania bo przeciez musi jesc ![]() od 3 dni zjada deser, kamyk no w porównaniu z Tomkiem Paula je duzo ale jesli wagę ma ok to dobrze, ze ma apetyt
|
|
|
|
#4297 |
|
Zakorzenienie
|
Zdecydowalam sie na jedna dziewczyne z polecenia. Nawet dzis u mnie byla na 3 godziny. Na razie sie spotykamy raz w tygodniu po kilka godzin, zeby mala sie oswoila i zeby sie razem zapoznawaly. Od 15 listopada bede miec ja juz na stale. A wracam do pracy 22 list. Daje sobie jeszcze tydzien na wspolne siedzenie, chce miec pewnosc, ze sobie z Zuzka poradzi.
Jeszcze ciezko mi sie wypowiadac co i jak. Jakos nie jestem az tak bardzo nia zachwycona. Ale widac, ze dziewczyna ma juz doswiadczenie. No i jest polecona. O duzo szczegolow pyta itd. Mam nadzieje, ze Zuzka sobie z nia poradzi
|
|
|
|
#4298 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziś miałam pobudkę o 5:30 ale generalnie wyglada to tak: 7.00-8.00 - cycek 9.30-10.30 - kaszka z mlekiem, ok. 100ml, ale taka gesta, że łyżka stoi 12.00-12.30 - chlebek lub chrupki 14.00-15.00 - obiadek 17.00 - deserek - najczesciej banan, bo prawie we wszystkich innych jest jabłko 19:30 - cycek noc - cycek, cycek, cycek, cycek w dowolnej ilości i o róznych porach to kciuki za ZuzkePadam przez ta poranna pobudke, a ciezki dzien mialam w pracy i jeszcze mam kupę papierkowej roboty |
|
|
|
|
#4299 |
|
Zakorzenienie
|
Współczuje tego nocnego cycowania...
|
|
|
|
#4300 |
|
Raczkowanie
|
xmila u mnie w nocy cycek najczęściej jest co 1,5-2 godziny i to pociumka troszkę i obraca się na bok i śpi dalej
![]() U Nas nocka fajna. Poszła spac o 20:10 i spała do 7. Pobawiła się z 25 minut i poszłyśmy spac i spałyśmy do 9 Oczywiście to nie jest tak, że ona ciągiem tak śpi. Jak pisałam wyżej cycek co 1,5-2 godz
|
#4301 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ło Matko witajcie Mamy cyckujące nocami w klubie Dziś myślę, że idą jej zęby. Dlatego myślę bo nie wiem jak to jest jak idą. Bo jak wiecie do tej pory zębów brak. Zdaje relacje, a wy mówcie czy to moga być zęby. A więc w nocy budzi się z płaczem, cycek uspokaja, w dzień meeeeega maruda (dałam jej nawet viburcol co zdarzyło mi się dopiero po raz trzeci w jej życiu), łapki do buzi, ale kupy i temperatura normalne. Dodatkowo nawet udało mi się podlukać, że na dziąśle na dole ma taką jakby niteczkę naczynka, może przebija się ząb Ja nie czuje po dziąsłach, że idą czy nie, w te klocki jestem kiepska.
Zaręczeni 18.07.2006 Ślub 04.08.2007 Majka 23.02.2010 http://s2.pierwszezabki.pl/036/0364849d2.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-50552.png Edytowane przez kasiorekzeta Czas edycji: 2010-10-19 o 18:21 |
|
|
|
|
#4302 |
|
Zakorzenienie
|
u nas w nocy tez cycek i cycek....
Dzisiaj chyba byla jakas dluzsza przerwa (bo nie pamietam zebym karmila pomiedzy 23.00 a 6.00), ale calkiem mozliwe ze na spiocha ja nakarmilam i nie pamietam. A mloda sie chyba nie obudzila, bo ma katar i jest przeziebiona i wowczas zdarza jej sie przez pol nocy przespac. (choc czasem zupelnie odwrotnie - nie moze spac i budzi sie co pol godziny). U nas to chyba pobudki z przyzwyczajenia. Moze zeby... moze nie. W sumie mloda sie slini i zaczela pluc tak smiesznie, ale nic nie widac, wiec pewnie nie. |
|
|
|
#4303 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie.
ja dziś w pracy, trochę padnięta. Dawid budził się w nocy 3 razy z krzykiem!!!!!!!masakra.to te zęby a my niewyspani.niania mnie wkurza, ale to na klubie napisze w czw jak bede miala wolne. zaraz obiad, TŻ podsmaża ![]() ---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- co do jedzenia, to u nas cyc i ok 12 z porywami obiad 190-220 i za jakieś 2h deser 130-200 (w zależności czy podaje sok czy nie), no i ciastko,wafel ryżowy i kiedtś chrupki kukur. (choć już mu się znudziły).kaszek mu nie daję. |
|
|
|
#4304 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
pochwale sie, ze po tygodniu uczenia Liwia budzila sie wczoraj co 3 godzinki. umiarkowany to postep, ale w porownaniu do sesji 40minutowych, to chyba nienajgorzej
|
|
#4305 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i ja wcale mu tego nie bronie, od poznawania swiata jeszcze nikt sobie krzywdy nie zrobil, oczywiscie ja mam na niego oko caly czas ale nie chodze za nim tylko patrze co robi no a poza tym brudne dziecko to szczesliwe dziecko - u Krzysia to powiedzenie sie bardzo sprawdza ![]() Cytat:
![]() A Krzys je tak ![]() ok 8-9 sniadanko kaszka 120ml ok 11 owocki albo jakas przegryzka, najczesciej podjada sniadanie babci ![]() ok12-13 obiadek zupka lub drugie danie, zalezy co mamy na obiad ![]() ok 16 jogurcik i kanapeczka ok 18-19 kaszka 120ml ok 22 mleko 210ml Krzys je bardzo malo mleka, odwidziala mu sie butelka odkad zaczely sie problemy z zebami, wszystko musi byc lyzeczka. butelke toleruje tylko na spiocha. on wogole jakis anty mleczny jest. kaszki tez nie zje wiecej jak 120ml i to tez swieto jak zje wszystko. ale ja sie nie martwie, jak nie zje calej kaszki to mu dam jeszcze kawalek kanapeczki i bedzie najedzony. no i lubi jogurcik a najbardziej mleczno-czekoladowy
|
||
|
|
|
#4306 |
|
Zakorzenienie
|
O widze, że jest więcej mam karmiących częściej niż jest powiedziene że powinno być... nam chyba jednak 6 posiłków trzeba. Widze, że nie zjada dużych ilości a częściej. Wole dać ten jodurcik przed obiadem ejszcze niż chrupeczki czy biszkopty a ostatnio jakoś nie wystarczało mu mleko do drugiego śniadanka... Dzwoniłam do mamy co jest nianią 2 latka... je więcej posiłków a mniejsze. Chyba nie ma się co martwić...nadwagi ani niedowagi nie ma... ale własnie... jakie mają karnacje Wasze maluchy? Piotrek nie ejst blady i nie wiem..czy to efekt lata czy za dużo marchewki? ale nie daje jej dużo... jedna na obiadek co ma na dwa dni albo wcale... zależy co robie... soczki raczej wybieram bez marchwi. Ładnie wygląda ponoć:P
|
|
|
|
#4307 |
|
Zadomowienie
|
fleurdelacour
za postepy.chciałabym żeby Ada już jadła więcej tego co my.dziś jej ugotowałam marchewke i mięsko oraz brokuła,jadła tylko marchewke,kurczaka żuła chyba z 5min i sie wkurzała w końcu zmiksowałam i d...pa oblizywała sie.dziewczyny jakie zupki gotujecie dla maluchów niemiksowane?bo nie mam pomysłów ale pospałam,tż zabrał Ade do babci i wrócili dopiero o 20(co mi sie nie podobało bo zaraz powinna byc kąpiel a ona spała w najlepsze),teraz ją usypia ale ile to potrwa
|
#4308 |
|
Zadomowienie
|
Zebra moj odkad je wiecej w dzien to przestal jesc w nocy. chyba sie najada wystarczajaco w dzien i jak zje o 22 mleczko to potem dopiero sniadanko o 8 rano i to tez tak na spokojnie bez krzykow z glodu
![]() Filka oj tak moj krupniczek lubi albo rosolek. ja mu jeszcze czasem do rosolku naszego dodaje ziemniaczka i razem z makaronem gniote widelcem.wcina az milo albo pomidorowke z ryzem.---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- Zebra moj blady nie jest ale to chyba karnacja taka, bo marchewki on je tyle co ma w obiadku a czasem i nie ma zalezy co gotuje. a ostatnio pije tylko herbatki a jak soczki to bez marchewki. Wiec jak Piotrus ladnie wyglada to tylko sie cieszyc
|
|
|
|
#4309 |
|
Zakorzenienie
|
Gosbaj ciesze się ale dziwnie aż... Oczy ma takie piękne a ani ja ani Tż nie... karnacje też ma ładniejszą od nas... ode mnie to już wogóle, bo ja naprawde bardzo blada jestem taka anemiczna... a i te jego włsoki bond... urodził się z ciemnymi a ani ja ani Tż takiego jasnego blondu nie mamy.Listonosz też nie
|
|
|
|
#4310 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ostatni posiłek o 22.00 a potem rano o7.00- 7.30![]() Filka ja zalezy co miksuje np. marchewke gniote widelcem i ziemniaczka, ale np. rosół z makaronem to miksowalam, robie jeszcze pomidorówke z ryzem i tez czasem musze zmiksowac, bo pluje ![]() Dzisiaj mialam warzywna, to zjadl ladnie pogniecione widelcem ![]() Duzo zalezy od dnia i humorku ![]() Tylko jak ja gotuje zupe, to najpierw Sebusiowi odleje leciutko przyprawione, odłoze miesko a potem dla nas doprawiam ![]() Zebra Sebus blady nie jest, wydaje mi sie, ze ma normalny kolor skóry nie przesadzam z marchewka, ale dosc czesto ja je![]() Ja nie trzymam sie sztywno tego ile dziecko powinno miec posiłków w ciagu dnia to wtedy zawsze sie z nim podziele, a jak nie moge tym co my jemy to dostanie jakiegos owocka, albo chrupki kuk, albo biszkopt, jogurt, albo kawalek chlebka z masełkiem Nie jest wybredny i lubi jesc![]() Chyba idzie nam kolejny zab, bo takie marudzenie było teraz juz spi![]() ---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- Cytat:
|
|
#4311 |
|
Zakorzenienie
|
Paulina je sporo marchewki, jest podstawą jej obiadków, a jest blada dość...
|
#4312 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I tez chce nauczyc spania, ale raz juz probowalismy i nic z tego nie wyszlo Zaslona, Kasiorekzeta, Celka cyckowe mamy maja przechlapane u Franka to na bank przyzwyczajenie, a ja nie mam sily sie zabrac za jego odwyk, moze jak wezme jakis urlop w pracy to sie uda ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4313 |
|
Zakorzenienie
|
fajnie Wam jedzą maluchy Tomek biszkopty i chrupki ładnie gryzie natomiast warzywa odgryza kawały i się dławi
blonde a co znaczy odlewam "lekko doprawiona " kurde ja ostatnio zrobiłam dla Tomka super zupke i sosik a on podziubał tylko ![]() u nas w nocy w zasadzie to nie wiem co jest, pomijam pobudki typu "bo tak" ![]() ale jakis tydzien temu jadł zawsze koło 1.00 180 mleczka, następne zarcie było koło 7.00 teraz ok 1.00 zjada ledwo 140ml a i tak rano nie chce jesc bo zjada ok 70 ml jak na moje oko on nie jest głodny w nocy ALE uspokaja sie dopiero po podaniu mleka
|
|
|
|
#4314 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry!
Cytat:
)Sebus tez do niedawna niechciał moich rzeczy, bo dawałam mu w ogóle nieprzyprawione. Teraz troszeczke przyprawiam i uzywam minimalnie soli. Zjada wszystko ![]() Sebus dzis miał 1 pobudke, ale zaraz zasnał O 7.00 uslyszałam płacz, za chwile była cisza...stwierdzilam, ze juz wstane, wchodze do pokoju a on spi chyba zapłakal przez sen ale go obudziłam, bedzie mi pózniej lepiej spał![]() Wszystkim mamom cyckujacym w nocy współczuje Jak ja sie ciesze, ze Sebus tak ładnie przesypia noce, a ja jestem wyspana Wtedy on mniej marudzi w dzien
|
|
#4315 |
|
Zadomowienie
|
Ada od 4 spała z nami
bo jak sie obudziła to nie dałam rady nad nia stac.od wczoraj wieczora boli mnie okropnie tył głowy w nocy nic nie przeszłozebra Ada przed latem była bladziutka,wiec albo słonce albo odkad wprowadziłam zupki i soczki to nabrała kolorków,czasami na zdjeciach ma nosek zółty u nas marchewka codziennie
|
#4316 |
|
Zakorzenienie
|
blonde mi chodziło o to, zebys napisała jak doprawiasz małemu
sól? pieprz? zioła?Tomek tez nieprzyprawionych nie chce |
|
|
|
#4317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uzywam liscia laurowego, ziele angielskie, koperek, suszona pietruszka z reguły nic wiecej
|
|
#4318 |
|
Zakorzenienie
|
Hej mamuśki...
Mój pies pogwałcił całkowice domowe zasady bhp... Tak gwizdnęłam na wodzie z brody, że leżałam na ziemi z 5 minut, a Paulina z łóżeczka się przyglądała z rozdziawioną buzią... Gdyby nie to, że rozbiłam miskę, a zaraz miał wrócić TŻ z psiutą i musiałam koniecznie posprzątać, to bym tam leżała plackiem dłużej...
|
#4319 |
|
Zakorzenienie
|
Kancia ja daje zioła i troszke soli do niektórych dań i zjada bez problemu...a i zawsze masełka troche.
Kamyk współczuje... i tak dobrze, że sobie nic nie złamałaś. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:56.

) i ma 74cm ( między 75 a 90centyl) 

czasem nam jedzenia wypadają, albo się zmieniaja bo Tomek jest tak nieprzewisywalny, ze szok co mnie wnerwia bo nigdy nie wiem jaki bedzie dzien 

Dziś miałam pobudkę o 5:30
to kciuki za Zuzke
Ja nie czuje po dziąsłach, że idą czy nie, w te klocki jestem kiepska.

za postepy.