Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 2010 - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-19, 12:30   #4291
Ingrid80
BAN stały

Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20

KAMYK nie wydaje mi się żeby Paulinka za dużo jadła Moze ma po prostu szybką przemianę materii

Lenka je tak:
8.00 - mleko 210ml
11.oo - deser (tarte jabłko z biszkoptem lub bananem)
13.30 - obiad duży słoiczek ale ja gotuję
17.00 - mleko 210ml
19.30 - kaszka 210 ml

Dzisiaj byłam na kontroli iLenka waży 9800g (prawie 90centyl ) i ma 74cm ( między 75 a 90centyl)
Ingrid80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 12:59   #4292
celka2000
Zakorzenienie

Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20

Dziekujemy wszystkim za zyczenia urodzinowe dla Adasia!!
On konczy 3 latka co prawda dopiero 26 pazdziernika, ale urodzinki juz byly. Dziekujemy
celka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 13:13   #4293
Ingrid80
BAN stały

CELKA a jak tam niania? Kiedy wracasz do pracy?
Ingrid80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 13:13   #4294
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Nie wiecie czy można chrzcic dzieci 24 grudnia?
Stary 2010-10-19, 13:19   #4295
Zaslona
Raczkowanie

kamyk nie można napewno chrzcić w pierwszy dzień świąt, ale czy w wigilię mozna to nie powiem, bo nie wiem...

Amelia

Zaslona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 13:48   #4296
Kancia
Zakorzenienie

Tomek je podobnie do Adzi czasem nam jedzenia wypadają, albo się zmieniaja bo Tomek jest tak nieprzewisywalny, ze szok co mnie wnerwia bo nigdy nie wiem jaki bedzie dzien
6.00 140 ml mleka
10.00 180 ml mleka
14.00 160 ml mlkea
16.30 130g deser
20.oo 200 ml mleka
24.00 180 ml mleka
generalnie nie chce nic prócz mleka, podaje mu między tym mlekiem warzywa, lub coś do kosztowania bo przeciez musi jesc

od 3 dni zjada deser,

kamyk no w porównaniu z Tomkiem Paula je duzo ale jesli wagę ma ok to dobrze, ze ma apetyt
Stary 2010-10-19, 15:39   #4297
celka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ingrid80 Pokaż wiadomość
CELKA a jak tam niania? Kiedy wracasz do pracy?
Zdecydowalam sie na jedna dziewczyne z polecenia. Nawet dzis u mnie byla na 3 godziny. Na razie sie spotykamy raz w tygodniu po kilka godzin, zeby mala sie oswoila i zeby sie razem zapoznawaly. Od 15 listopada bede miec ja juz na stale. A wracam do pracy 22 list. Daje sobie jeszcze tydzien na wspolne siedzenie, chce miec pewnosc, ze sobie z Zuzka poradzi.
Jeszcze ciezko mi sie wypowiadac co i jak. Jakos nie jestem az tak bardzo nia zachwycona. Ale widac, ze dziewczyna ma juz doswiadczenie. No i jest polecona. O duzo szczegolow pyta itd. Mam nadzieje, ze Zuzka sobie z nia poradzi
Stary 2010-10-19, 15:51   #4298
xmila
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kancia Pokaż wiadomość
Tomek je podobnie do Adzi czasem nam jedzenia wypadają, albo się zmieniaja bo Tomek jest tak nieprzewisywalny, ze szok co mnie wnerwia bo nigdy nie wiem jaki bedzie dzien
6.00 140 ml mleka
10.00 180 ml mleka
14.00 160 ml mlkea
16.30 130g deser
20.oo 200 ml mleka
24.00 180 ml mleka
generalnie nie chce nic prócz mleka, podaje mu między tym mlekiem warzywa, lub coś do kosztowania bo przeciez musi jesc

od 3 dni zjada deser,

kamyk no w porównaniu z Tomkiem Paula je duzo ale jesli wagę ma ok to dobrze, ze ma apetyt
U nas też trudno przewidzieć - raz wstanie o 6, raz o 7:30, potem też albo zasnie przed południem, albo nie.... Dziś miałam pobudkę o 5:30
ale generalnie wyglada to tak:
7.00-8.00 - cycek
9.30-10.30 - kaszka z mlekiem, ok. 100ml, ale taka gesta, że łyżka stoi
12.00-12.30 - chlebek lub chrupki
14.00-15.00 - obiadek
17.00 - deserek - najczesciej banan, bo prawie we wszystkich innych jest jabłko
19:30 - cycek
noc - cycek, cycek, cycek, cycek w dowolnej ilości i o róznych porach

Cytat:
Napisane przez celka2000 Pokaż wiadomość
Mam nadzieje, ze Zuzka sobie z nia poradzi
to kciuki za Zuzke

Padam przez ta poranna pobudke, a ciezki dzien mialam w pracy i jeszcze mam kupę papierkowej roboty A Franek rześki jak skowronek...

Frane
k
Franiowe ząbki
Kota
xmila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 16:29   #4299
zebra666
Zakorzenienie

Współczuje tego nocnego cycowania...

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 17:02   #4300
Zaslona
Raczkowanie

xmila u mnie w nocy cycek najczęściej jest co 1,5-2 godziny i to pociumka troszkę i obraca się na bok i śpi dalej

U Nas nocka fajna. Poszła spac o 20:10 i spała do 7. Pobawiła się z 25 minut i poszłyśmy spac i spałyśmy do 9 Oczywiście to nie jest tak, że ona ciągiem tak śpi. Jak pisałam wyżej cycek co 1,5-2 godz Ale mimo to jestem wyspana

Amelia

Zaslona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 18:19   #4301
kasiorekzeta
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Zaslona Pokaż wiadomość
xmila u mnie w nocy cycek najczęściej jest co 1,5-2 godziny i to pociumka troszkę i obraca się na bok i śpi dalej

U Nas nocka fajna. Poszła spac o 20:10 i spała do 7. Pobawiła się z 25 minut i poszłyśmy spac i spałyśmy do 9 Oczywiście to nie jest tak, że ona ciągiem tak śpi. Jak pisałam wyżej cycek co 1,5-2 godz Ale mimo to jestem wyspana

ło Matko witajcie Mamy cyckujące nocami w klubie Myślałam że u mnie jest tylko tak, że Maja co 1,5 - 2 godz chce cycka. Od jakiegoś czasu śpi z Nami nawet bo nie wyobrażam sobie inaczej. Nie było tak. Wcześniej jadła do 20stej i spać, potem ok 3 w nocy i po 6 pobudka. A teraz od momentu przeziębienbia budzi się co 2 godz i poćumka i przekręca się na bok i śpi.
Dziś myślę, że idą jej zęby. Dlatego myślę bo nie wiem jak to jest jak idą. Bo jak wiecie do tej pory zębów brak. Zdaje relacje, a wy mówcie czy to moga być zęby. A więc w nocy budzi się z płaczem, cycek uspokaja, w dzień meeeeega maruda (dałam jej nawet viburcol co zdarzyło mi się dopiero po raz trzeci w jej życiu), łapki do buzi, ale kupy i temperatura normalne. Dodatkowo nawet udało mi się podlukać, że na dziąśle na dole ma taką jakby niteczkę naczynka, może przebija się ząb Ja nie czuje po dziąsłach, że idą czy nie, w te klocki jestem kiepska.
Majka 23.02.2010

http://s2.pierwszezabki.pl/036/0364849d2.png
http://suwaczki.maluchy.pl/li-50552.png

Edytowane przez kasiorekzeta
Czas edycji: 2010-10-19 o 18:21
kasiorekzeta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 19:19   #4302
celka2000
Zakorzenienie

u nas w nocy tez cycek i cycek....
Dzisiaj chyba byla jakas dluzsza przerwa (bo nie pamietam zebym karmila pomiedzy 23.00 a 6.00), ale calkiem mozliwe ze na spiocha ja nakarmilam i nie pamietam. A mloda sie chyba nie obudzila, bo ma katar i jest przeziebiona i wowczas zdarza jej sie przez pol nocy przespac. (choc czasem zupelnie odwrotnie - nie moze spac i budzi sie co pol godziny).
U nas to chyba pobudki z przyzwyczajenia. Moze zeby... moze nie. W sumie mloda sie slini i zaczela pluc tak smiesznie, ale nic nie widac, wiec pewnie nie.
Stary 2010-10-19, 19:58   #4303
pola25
Zakorzenienie

witajcie.

ja dziś w pracy, trochę padnięta.

Dawid budził się w nocy 3 razy z krzykiem!!!!!!!masakra.to te zębya my niewyspani.

niania mnie wkurza, ale to na klubie napisze w czw jak bede miala wolne.

zaraz obiad, TŻ podsmaża

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ----------

co do jedzenia, to u nas cyc i ok 12 z porywami obiad 190-220 i za jakieś 2h deser 130-200 (w zależności czy podaje sok czy nie), no i ciastko,wafel ryżowy i kiedtś chrupki kukur. (choć już mu się znudziły).kaszek mu nie daję.
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 20:16   #4304
fleurdelacour
Rozeznanie

Cytat:

ja czasem bywam wyspana a czasem nie. ostatnio Liwia zalapala cykl 40 minutowy i to juz byla przesada. dlatego uczymy sie spania, tym bardziej, ze boje sie, co to bedzie, jak bede chciala ja odstawic od piersi
Cytat:
Napisane przez kasiorekzeta Pokaż wiadomość
ło Matko witajcie Mamy cyckujące nocami w klubie Myślałam że u mnie jest tylko tak, że Maja co 1,5 - 2 godz chce cycka. Od jakiegoś czasu śpi z Nami nawet bo nie wyobrażam sobie inaczej. Nie było tak. Wcześniej jadła do 20stej i spać, potem ok 3 w nocy i po 6 pobudka. A teraz od momentu przeziębienbia budzi się co 2 godz i poćumka i przekręca się na bok i śpi.
Dziś myślę, że idą jej zęby. Dlatego myślę bo nie wiem jak to jest jak idą. Bo jak wiecie do tej pory zębów brak. Zdaje relacje, a wy mówcie czy to moga być zęby. A więc w nocy budzi się z płaczem, cycek uspokaja, w dzień meeeeega maruda (dałam jej nawet viburcol co zdarzyło mi się dopiero po raz trzeci w jej życiu), łapki do buzi, ale kupy i temperatura normalne. Dodatkowo nawet udało mi się podlukać, że na dziąśle na dole ma taką jakby niteczkę naczynka, może przebija się ząb Ja nie czuje po dziąsłach, że idą czy nie, w te klocki jestem kiepska.
no u nas, tez sie zaczelo od choroby slabe spanie, tylko ze to bylo jak Liwia miala 3 miesiace, a potem jak juz wyzdrowiala, to zamiast spac coraz lepiej, to bylo coraz gorzej.

pochwale sie, ze po tygodniu uczenia Liwia budzila sie wczoraj co 3 godzinki. umiarkowany to postep, ale w porownaniu do sesji 40minutowych, to chyba nienajgorzej
fleurdelacour jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 21:12   #4305
gosbaj
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość

co do mydła e tam- już ziemie próbował z kwiatka, papiery, chusteczki, lizał ściane i szybe
heheh moj tez juz wielu rzeczy sprobowal i ja wcale mu tego nie bronie, od poznawania swiata jeszcze nikt sobie krzywdy nie zrobil, oczywiscie ja mam na niego oko caly czas ale nie chodze za nim tylko patrze co robi no a poza tym brudne dziecko to szczesliwe dziecko - u Krzysia to powiedzenie sie bardzo sprawdza

Cytat:
gosbaj hehe jaki umiziany tą mąka Świetnie wygląda i już któryś raz zachwycam się jego oczami Piękne są Zawsze marzyło mi się dziecko z brązowymi oczami
dziekujemy, tez sliczne oczka to ma po mamusi

A Krzys je tak

ok 8-9 sniadanko kaszka 120ml
ok 11 owocki albo jakas przegryzka, najczesciej podjada sniadanie babci
ok12-13 obiadek zupka lub drugie danie, zalezy co mamy na obiad
ok 16 jogurcik i kanapeczka
ok 18-19 kaszka 120ml
ok 22 mleko 210ml

Krzys je bardzo malo mleka, odwidziala mu sie butelka odkad zaczely sie problemy z zebami, wszystko musi byc lyzeczka. butelke toleruje tylko na spiocha. on wogole jakis anty mleczny jest. kaszki tez nie zje wiecej jak 120ml i to tez swieto jak zje wszystko. ale ja sie nie martwie, jak nie zje calej kaszki to mu dam jeszcze kawalek kanapeczki i bedzie najedzony. no i lubi jogurcik a najbardziej mleczno-czekoladowy
gosbaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 21:24   #4306
zebra666
Zakorzenienie

O widze, że jest więcej mam karmiących częściej niż jest powiedziene że powinno być... nam chyba jednak 6 posiłków trzeba. Widze, że nie zjada dużych ilości a częściej. Wole dać ten jodurcik przed obiadem ejszcze niż chrupeczki czy biszkopty a ostatnio jakoś nie wystarczało mu mleko do drugiego śniadanka... Dzwoniłam do mamy co jest nianią 2 latka... je więcej posiłków a mniejsze. Chyba nie ma się co martwić...nadwagi ani niedowagi nie ma... ale własnie... jakie mają karnacje Wasze maluchy? Piotrek nie ejst blady i nie wiem..czy to efekt lata czy za dużo marchewki? ale nie daje jej dużo... jedna na obiadek co ma na dwa dni albo wcale... zależy co robie... soczki raczej wybieram bez marchwi. Ładnie wygląda ponoć:P

Stary 2010-10-19, 21:27   #4307
filka2
Zadomowienie

fleurdelacour za postepy.

chciałabym żeby Ada już jadła więcej tego co my.dziś jej ugotowałam marchewke i mięsko oraz brokuła,jadła tylko marchewke,kurczaka żuła chyba z 5min i sie wkurzała w końcu zmiksowałam i d...panic nie zjadła,od 2dni nauczyła sie robić takiego dziubka jak nie chce jesc i nic już jej nie wcisne.jadła troszkę ryżu bo my mielismy na obiad a potem czekoladkęoblizywała sie.
dziewczyny jakie zupki gotujecie dla maluchów niemiksowane?bo nie mam pomysłów,może jutro krupniczek jej zrobie ale ona łyżeczką szybko sie zniecheca.

ale pospałam,tż zabrał Ade do babci i wrócili dopiero o 20(co mi sie nie podobało bo zaraz powinna byc kąpiel a ona spała w najlepsze),teraz ją usypia ale ile to potrwa
Stary 2010-10-19, 21:42   #4308
gosbaj
Zadomowienie

Zebra moj odkad je wiecej w dzien to przestal jesc w nocy. chyba sie najada wystarczajaco w dzien i jak zje o 22 mleczko to potem dopiero sniadanko o 8 rano i to tez tak na spokojnie bez krzykow z glodu

Filka oj tak moj krupniczek lubi albo rosolek. ja mu jeszcze czasem do rosolku naszego dodaje ziemniaczka i razem z makaronem gniote widelcem.wcina az milo albo pomidorowke z ryzem.

---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ----------

Zebra moj blady nie jest ale to chyba karnacja taka, bo marchewki on je tyle co ma w obiadku a czasem i nie ma zalezy co gotuje. a ostatnio pije tylko herbatki a jak soczki to bez marchewki. Wiec jak Piotrus ladnie wyglada to tylko sie cieszyc
gosbaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 21:45   #4309
zebra666
Zakorzenienie

Gosbaj ciesze się ale dziwnie aż... Oczy ma takie piękne a ani ja ani Tż nie... karnacje też ma ładniejszą od nas... ode mnie to już wogóle, bo ja naprawde bardzo blada jestem taka anemiczna... a i te jego włsoki bond... urodził się z ciemnymi a ani ja ani Tż takiego jasnego blondu nie mamy.Listonosz też nie

Stary 2010-10-19, 21:59   #4310
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosbaj Pokaż wiadomość
Zebra moj odkad je wiecej w dzien to przestal jesc w nocy. chyba sie najada wystarczajaco w dzien i jak zje o 22 mleczko to potem dopiero sniadanko o 8 rano i to tez tak na spokojnie bez krzykow z glodu

Sebus dokąldnie tak samoostatni posiłek o 22.00a potem rano o7.00- 7.30

Filka ja zalezy co miksuje np. marchewke gniote widelcem i ziemniaczka, ale np. rosół z makaronem to miksowalam, robie jeszcze pomidorówke z ryzem i tez czasem musze zmiksowac, bo pluje
Dzisiaj mialam warzywna, to zjadl ladnie pogniecione widelcem
Duzo zalezy od dnia i humorku
Tylko jak ja gotuje zupe, to najpierw Sebusiowi odleje leciutko przyprawione, odłoze miesko a potem dla nas doprawiam

Zebra Sebus blady nie jest, wydaje mi sie, ze ma normalny kolor skórynie przesadzam z marchewka, ale dosc czesto ja je

Ja nie trzymam sie sztywno tego ile dziecko powinno miec posiłków w ciagu dniaSebus lubi podjadac, szczególnie jak widzi ze my jemyto wtedy zawsze sie z nim podziele, a jak nie moge tym co my jemy to dostanie jakiegos owocka, albo chrupki kuk, albo biszkopt, jogurt, albo kawalek chlebka z masełkiem Nie jest wybredny i lubi jesc

Chyba idzie nam kolejny zab, bo takie marudzenie byłopomógł tylko czopekteraz juz spi

---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ----------

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
gosbaj ciesze się ale dziwnie aż... Oczy ma takie piękne a ani ja ani tż nie... Karnacje też ma ładniejszą od nas... Ode mnie to już wogóle, bo ja naprawde bardzo blada jestem taka anemiczna... A i te jego włsoki bond... Urodził się z ciemnymi a ani ja ani tż takiego jasnego blondu nie mamy.listonosz też nie:d
:d
Stary 2010-10-19, 22:09   #4311
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Paulina je sporo marchewki, jest podstawą jej obiadków, a jest blada dość...
Stary 2010-10-19, 22:27   #4312
xmila
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez fleurdelacour Pokaż wiadomość
ja czasem bywam wyspana a czasem nie. ostatnio Liwia zalapala cykl 40 minutowy i to juz byla przesada. dlatego uczymy sie spania, tym bardziej, ze boje sie, co to bedzie, jak bede chciala ja odstawic od piersi
oj skad ja znam ten bol... Czasem budzi sie co 30-40 minut i wtedy nie wyrabiam - laduje w naszym lozku, a potem to juz trace rachube ile razy go karmie :/
I tez chce nauczyc spania, ale raz juz probowalismy i nic z tego nie wyszlo

Zaslona, Kasiorekzeta, Celka cyckowe mamy maja przechlapane u Franka to na bank przyzwyczajenie, a ja nie mam sily sie zabrac za jego odwyk, moze jak wezme jakis urlop w pracy to sie uda

Cytat:
Napisane przez KarmazynowyKamyk Pokaż wiadomość
Paulina je sporo marchewki, jest podstawą jej obiadków, a jest blada dość...
Ha, Franio po marchewce to nabiera koloru dopoki go nie umyje

Frane
k
Franiowe ząbki
Kota
xmila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-20, 07:31   #4313
Kancia
Zakorzenienie

fajnie Wam jedzą maluchy Tomek biszkopty i chrupki ładnie gryzie natomiast warzywa odgryza kawały i się dławi

blonde a co znaczy odlewam "lekko doprawiona " kurde ja ostatnio zrobiłam dla Tomka super zupke i sosik a on podziubał tylko

u nas w nocy w zasadzie to nie wiem co jest, pomijam pobudki typu "bo tak"
ale jakis tydzien temu jadł zawsze koło 1.00 180 mleczka, następne zarcie było koło 7.00
teraz ok 1.00 zjada ledwo 140ml a i tak rano nie chce jesc bo zjada ok 70 ml
jak na moje oko on nie jest głodny w nocy ALE uspokaja sie dopiero po podaniu mleka coś czuje, ze musze go wziac drastycznie bo inaczej bedziemy sie meczyc nie wiadomo ile
Stary 2010-10-20, 09:18   #4314
blonde_hair
Zakorzenienie

Dzien dobry!

Cytat:
blonde a co znaczy odlewam "lekko doprawiona " kurde ja ostatnio zrobiłam dla Tomka super zupke i sosik a on podziubał tylko
tzn, ze jak gotuje jakas zupe, to tylko leciutko przyprawiam,gotuje do miekkosci warzyw, mieska i odlewam dla Sebusia troszke a nam reszte doprawiam po naszemu(sole, pieprze)

Sebus tez do niedawna niechciał moich rzeczy, bo dawałam mu w ogóle nieprzyprawione. Teraz troszeczke przyprawiam i uzywam minimalnie soli. Zjada wszystko

Sebus dzis miał 1 pobudke, ale zaraz zasnałO 7.00 uslyszałam płacz, za chwile była cisza...stwierdzilam, ze juz wstane, wchodze do pokoju a on spichyba zapłakal przez senale go obudziłam, bedzie mi pózniej lepiej spał

Wszystkim mamom cyckujacym w nocy współczuje

Jak ja sie ciesze, ze Sebus tak ładnie przesypia noce, a ja jestem wyspanaWtedy on mniej marudzi w dzien
Stary 2010-10-20, 09:25   #4315
filka2
Zadomowienie

Ada od 4 spała z nami bo jak sie obudziła to nie dałam rady nad nia stac.od wczoraj wieczora boli mnie okropnie tył głowy w nocy nic nie przeszłojeszcze jak mnie obudziła to przerwała mi jakis koszmar i byłam wystraszona.
zebra Ada przed latem była bladziutka,wiec albo słonce albo odkad wprowadziłam zupki i soczki to nabrała kolorków,czasami na zdjeciach ma nosek zółtyu nas marchewka codziennie
Stary 2010-10-20, 09:36   #4316
Kancia
Zakorzenienie

blonde mi chodziło o to, zebys napisała jak doprawiasz małemu sól? pieprz? zioła?
Tomek tez nieprzyprawionych nie chce
Stary 2010-10-20, 09:44   #4317
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
blonde mi chodziło o to, zebys napisała jak doprawiasz małemu sól? pieprz? zioła?
Tomek tez nieprzyprawionych nie chce
dodaje troszeczke soli, pieprzu nie
uzywam liscia laurowego, ziele angielskie, koperek, suszona pietruszkaz reguły nic wiecej
Stary 2010-10-20, 09:47   #4318
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Hej mamuśki...

Mój pies pogwałcił całkowice domowe zasady bhp... Tak gwizdnęłam na wodzie z brody, że leżałam na ziemi z 5 minut, a Paulina z łóżeczka się przyglądała z rozdziawioną buzią... Gdyby nie to, że rozbiłam miskę, a zaraz miał wrócić TŻ z psiutą i musiałam koniecznie posprzątać, to bym tam leżała plackiem dłużej...
Stary 2010-10-20, 09:50   #4319
zebra666
Zakorzenienie

Kancia ja daje zioła i troszke soli do niektórych dań i zjada bez problemu...a i zawsze masełka troche.

Kamyk współczuje... i tak dobrze, że sobie nic nie złamałaś.

Stary 2010-10-20, 09:53   #4320
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Ledwo do pracy dojechałam...

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości