|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4291 |
Raczkowanie
|
Dot.: Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2010, 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.IX
Hello
![]() Chwilkę mnie nie było, miałam urlop, a spędziłam go na remociku w domu, gdzie niestety nie mam neta :/ Ale powiem Wam, że malowanie domu z myślą, że niedługo w tych progach będą odpoczywać goście weselni po moim weselu, to jednak frajda ![]() ![]() Gratulacje dla PM-ek, które w między czasie powiedziały TAK ![]() ![]() Sporo razem przeżyłyśmy przez ostatni rok, myślę, że warto kontynuować ten wątek wśród Żonek 2011, tak jak zasugerowała jedna z przedmówczyń ![]() Ja w między czasie otrzymałam bolerko zakupione na Allegro, jestem zadowolona. Mamy już koszule dla mojego TŻ-ta, i właściwie chyba wszystko, oprócz jego butów i części win. Aha i kupiliśmy już dekorację na samochód, jest taka, jaką zawsze chciałam ![]() No i muszę się zabrać za księgę gości, chcę pierwsze kilka stron "ulepszyć" moimi wpisami, typu nasze zdjęcie i wierszyki. Jeśli macie jakieś pomysły spoza wizażu (te wizażowe już obejrzałam ![]() Ktoś pytał o listę ślubów, tak, ja przejęłam prowadzenie listy PM 2011, w moim podpisie jest link ![]() kasiamniam, ksylwia, witamy ![]() ![]() Co do pralni - ja nie polecam do prania sukni ślubnej pralni w Plazie. Historia mojej bliskiej koleżanki była przerażająca, nie będę jej tutaj przytaczać, niemniej jednak suknia po praniu nie nadaje się absolutnie do niczego, oczywiście pralnia nie ponosi odpowiedzialności. Suknia była dość droga (włoskie koronki itd.), ale nawet w biurze ochrony praw konsumenckich powiedziano mojej koleżance, że nie ma sensu wnosić pozwu, bo sprawa ją będzie kosztować tyle, co suknia. Oddając suknię mogła co najwyżej sporządzić indywidualnie Umowę, jeśli ktoś w pralni się na taką zgodzi, gdzie zawrze informację, że odpowiedzialność za ewentualne zniszczenia ponosi pralnia. Jeśli nie ma takiej umowy, good bye wedding dress... ![]() Bo po standardowej pralni, suknia może się do niczego nie nadać ![]() Jeśli chodzi o zespół, u nas za jeden dzień powiedzieli 2600, za dwa dni 3400. Jeszcze nie wiemy, czy będziemy brać zespół na drugi dzień, zależy, czy dużo osób zostanie na poprawiny. Jeśli mało, to chcemy postawić własny sprzęt grający i kolumny ze wzmacniaczem. Wyjdzie taniej, a jeśli lista utworów jest dobrze dobrana, to i zabawa jest przednia ![]() ![]() Nie mieli DJ-a, tylko laptopa, wzmacniacz i kolumny, leciała lista piosenek, w niektórych momentach starsza zmieniała repertuar i był wypas ![]() ![]()
http://www.weselinka.pl/suwaczek/16/2011-9-10.png http://s10.suwaczek.com/20110910580113.png http://www.suwaczek.pl/cache/0593c73754.png *** Aktualna lista PM 2011 i 2012 https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3130 W kwestii aktualizacji wpisów, zapraszam na PW ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4292 | ||
Raczkowanie
|
Dot.: Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2010, 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.IX
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4293 |
Rozeznanie
|
iovaa pochwal się dekoracją, gdzie zakupiłaś i za ile, i może jakieś małe zdjęcie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4294 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4295 | ||
Raczkowanie
|
Kruczydło przyjmij i ode mnie spóźnione, ale płynące prosto z serca życzenia samych pięknych, szczęśliwych i radosnych dni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karolkya wyglądałaś przepięknie! A Twoja suknia wbiła mnie w ziemię - jest przecudna! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez La Cocinerita Czas edycji: 2011-06-13 o 15:56 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4296 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() My, oprócz zwykłego załatwiania miliona przedślubnych spraw, mieliśmy jeszcze dodatkowe atrakcje ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zaraz po tej sytuacji okazało się, że pani z Domu Nasutów oszukała nas w sprawie noclegów ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ale tak poza tym to z ogarnianiem przedślubnych spraw wyszliśmy już na prostą i z coraz większym optymizmem patrzę w przyszłość heh ![]() ![]() Także Ashyshqa i Ona911 będzie dobrze, a te nasze 19 dni to jeszcze fulll czasu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4297 |
Raczkowanie
|
szok~!!!! 5500 za zespol?!! jakas masakra , my na 2 dni placimy 3 tys w zaleznosci ile godzin beda grac w drugim dniu.
Edytowane przez _Olka_ Czas edycji: 2011-06-13 o 16:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#4298 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4299 |
Zadomowienie
|
Czy ja wiem czy taki szok.Czaban Band i Avis tyle właśnie biorą.Oczywiscie za 1 dzień.
#4300 |
Raczkowanie
|
Kruczydło ode mnie również Wszystkiego Naj!!!
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4301 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Fajnie, że spotkanie rodziców się udało ![]() ![]() Mówisz, że 19 dni to duużo czasu... dużo ale jak ktoś jest na miejscu ![]() ![]() ![]() Jutro wybieram się, po papier na księgę gości i będę coś kombinowała ![]() Nie mam jeszcze prezentu dla rodziców i nie mam pojęcia co mamy im podarować ![]() No nic, spadam odpoczywać bo jutro raniutko do pracy... Pozdrawiam Was wszystkie ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4302 |
Wtajemniczenie
|
Kruczydło NAJLEPSZEGO
![]() Dziewczyny spokojnie dacie rade ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4303 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() W 9 dni na pewno spokojnie dacie radę - wierzę w Ciebie! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A wiesz co, zamówiliśmy w końcu obrączki ![]() ![]() ![]() ![]() Trzymaj się i powodzenia w jutrzejszych zakupach! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4304 |
Raczkowanie
|
Spoźnione życzenia dla Kruczydło, dużo dużo MIŁOŚCI ŻYCZĘ I CIERPLIWOŚCI W STOSUNKU DO MĘŻUSIA:d ... dziewczyny czy Was Tż-cik też przed ślubem wkurza bardziej czy tylko mnie?;/ jejku pamiętam jak zamykałyśmy poprzedni sezon ślubów a tu z teraźniejszego nas coraz mniej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4305 |
Raczkowanie
|
Witam! Nie było mnie długo a teraz tylko 11dni do ślubu! Mój TŻ nie wkurza mnie bardziej ale ma w ten weekend 2dniowy kawalerski więc może sobie nagrabic
![]() ![]()
#4306 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do noclegów to aż trudno uwierzyć, że można ludzi tak wpuścić w pole. Czasami sobie myślę, że niektórym usługodawcom nie zależy na rozwoju ich biznesu... Nam trzeba ok 10 ale jeszcze ich nie rezerwowałam. Na szczęście, moja rodzina jest w tej kwestii nie wymagająca więc mogę ich nawet zakwaterować w akademiku jak nie będzie innej opcji. Nie mogę jeszcze tych noclegów zamówić bo wciąż czekam na potwierdzenia przyjscia od tych właśnie przyjezdnych gości... Mam nadzieję, że jakoś damy radę. Cytat:
Też nie mamy prezentu dla rodziców! Za późno już na tworzenie albumu (nie mam kiedy się tym zająć), a musi to być coś na tyle niedużego by TŻa rodzice mogli sobie to zabrać na samolot. TAk napradę nie chcę w ogóle podziekowań dla rodziców na ślubie w tradycyjnej formie - kwiaty, pocałunki, piosenka, wspólny taniec. Po pierwsze rodzice TŻa nie znają tej tradycji więc się bez niej obejdą. A z moimi rodzicami jestem w stale napiętych stosunkach więc, mimo, iż jestem im wdzięczna za wiele, to takie publiczne podziękowania by mnie tylko krępowały. Myślę, żę może w zamian w niedziele spotkamy się z nimi i podziękujemy kameralnie. Muszę to przemyśleć... Cytat:
Co do kłótni to nie są one niczym złym, oczyszczają atmosferę i przypominają Wam, że jesteście dwoma róznymi osobami i macie inne poglądy i odczucia. Najważniejsze to by zawsze dążyć do porozumienia po takiej kłótni. I zawsze starać się zrozumieć tą drugą stronę. Podejdz z dystansem do tego co mówią Ci inni i słuchaj swojego serca. ![]() A ja dziś robie sobie wolne i jadę odwiedzić koleżankę i jej 2 tygodnoiwe maleństwo ![]() ![]() Edytowane przez Ashyshqa Czas edycji: 2011-06-14 o 08:27 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4307 | |
Raczkowanie
|
Magda_84, dekorację kupiłam taką, jaką sobie upatrzyłam od samego początku, z firmy Anma-Jasło. Zobaczyłam dekorację w ich katalogu i zapragnęłam ją mieć, później widziałam ją na żywo w pudełku i w końcu zaciągnęłam TŻ-ta żeby obejrzał i on wybrał tę samą, która mi się spodobała
![]() ![]() ![]() A poniżej zdjęcie tej dekoracji z katalogu ze strony www ![]() Nedda, no cenowo to rzeczywiście szok... Bo może te zespoły tyle biorą, ale weź po uwagę, że to jest dwukrotność tego, co biorą inne zespoły, a trzykrotność tego, co bierze przeciętny DJ. Dla wielu z nas, to jest cenowo półka nie do ogarnięcia. Szczególnie, jak się samemu finansuje wesele... Taki zespół oznacza pół roku więcej pracy i odkładania tylko na sam zespół... Słyszałam, że są dobrzy, nie przeczę. Ale przy średnich zarobkach w Lublinie, to oni by chyba musieli czarować, latać i lewitować, żebym rozważała angaż takiej drogiej grupy... ona911, nie przejmuj się, nie liczyć się przecież ilość, ale jakość ![]() Ci, którym najbardziej zależy, przyjadą choćby z drugiej półkuli i to są właśnie ci, którzy będą się dobrze bawić i dzięki nim impreza będzie przednia. Ci, których nie ma, i tak by przynudzali i marudzili, że muzyka za szybka, a tort za słodki. Nie ma czego żałować. Cytat:
![]() psuj_a, myślę, że Ashyshqa ma rację, rozwój związku to jest sprawa indywidualna, nie można porównywać, bo nie ma wspólnej płaszczyzny. Każdy jest zupełnie inny. To tak, jak porównywać lodówkę do mikrofalówki i narzekać, że ta druga nie ma funkcji zamrażania... Twoi znajomi, którzy mówią Ci takie rzeczy, zapewne są zazdrośni, bo im nie wyszło, a Wy macie szansę. Wystarczy tej szansy nie zmarnować. Tak jak pisze Ashyshqa, trzeba nad związkiem pracować, nie utrzyma się on na samej miłości przez ćwierć czy pół wieku. Ale los dał Wam szansę, czemu z niej nie skorzystać? Bardzo lubię piosenkę Karoliny Kozak "Razem zestarzejmy się". Refren mówi to, o czym często sobie myślę, może będzie adekwatny do sytuacji: "Możesz zostać ile chcesz obmyśliłam dla nas dobry plan razem zestarzejmy się wciąz tak mało jest dobranych par nie ma sensu szukać już z nikim wcześniej nam nie było tak szanse mógł nam dać sam Bóg ostatni raz ".
http://www.weselinka.pl/suwaczek/16/2011-9-10.png http://s10.suwaczek.com/20110910580113.png http://www.suwaczek.pl/cache/0593c73754.png *** Aktualna lista PM 2011 i 2012 https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3130 W kwestii aktualizacji wpisów, zapraszam na PW ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4308 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny a mam pytanie ile biora Was kamerzysci i fotografowie.. ej normalnie dopiero poczatek a ja juz mam po dziurki w nosie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4309 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4310 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Piosenka piekna tez bardzo ja lubie. Cytat:
Kamerzysta 7000 zl Fotograf 2500 + cena albumow
![]() |
#4311 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Fotograf no właśnie tu nie pamiętam albo 1800zl albo 2 tys ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4312 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Nam nie zależało zupełnie na kamerzyście, a fotografowi płacimy 2000 zł - w tym są zdjęcia z przygotowań, ślubu i wesela włączając oczepiny + plener. Ale gdyby chciał więcej to też byśmy się zdecydowali, bo jest fantastyczny ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4313 |
Zakorzenienie
|
Zapraszam do mnie, wystarczy kliknąć w moją reklamę. Cena z wliczonym dojazdem do Lublina (promocja Last minute) to 1300 zł
![]() |
#4314 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U nas kamerzysta 2600zł, w tym mamy wliczone nagranie ramieniem kamerowym i steadicamem, a tego właśnie szukałam ![]() Fotograf (z tej samej firmy) 1500zł, fotki od przygotowań do tortu po oczepinach plus plener w innym dniu. Nie mamy w tej cenie jednak odbitek czy albumów. Chcemy potem zlecić zrobienie fotoksięgi. Co do cen - u nas DJ z wodzirejem też biorą o wiele więcej niż przeciętnie sam DJ, ale po pierwsze jest ich dwóch, a po drugie oni odpowiadali nam sto razy bardziej niż jakikolwiek zespół (te nieliczne bandy, co nam odpowiadały to właśnie ok. 5 kafli sobie śpiewali, a jednak aż tyle kasy nie mieliśmy na ten element wesela przeznaczone). Ważne, żeby wszystko robić w granicach założonego budżetu (o ile sobie taki zrobiliście, dla nas to był początek planowania całego wesela) i mieć wyznaczone priorytety. Dla mnie oprawa muzyczna wesela i film, z którego będę naprawdę zadowolona to najważniejsze rzeczy. W życiu natomiast nie zrobiłabym wesela w lokalu, gdzie liczą sobie np. 200zł za osobę - oczywiście bez urazy dla tych PMek, które tyle płacą. Po prostu dla każdej z nas co innego jest ważne i na tych elementach wesela nie będzie zbytnio oszczędzać.
![]() |
#4315 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A powiedz jak tam przygotowania do ślubu, wszystko gotowe czy zostało jeszcze coś do załatwienia? ![]() A rozmów ze znajomymi, które mogą Cię zdenerwować, staraj się może unikać - nie ma co dokładać sobie nerwów - i tak przed ślubem ma się chyba sporo stresów i obaw... Może zafunduj sobie w ten weekend trochę relaksu, wybierz się w jakieś odprężające miejsce np. do spa, na masaż czy gdzie najbardziej lubisz - i odganiaj te czarne myśli! ![]() ![]() Ashyshqa udanego wypoczynku ![]() Ech Dziewczyny, a my wciąż nie możemy znaleźć odpowiedniego garnituru, a tu czasu już tak mało zostało... Pawo mocno mnie zawiodło - w ogóle nie było wyboru rozmiarów z innych garniturów niż czarne... Do Zetto też nie jestem przekonana... Dziś robimy kolejną rundkę po sklepach, zobaczymy co z tego wyniknie... Gdyby którejś z Was rzucił się w oczy w jakimś sklepie spory wybór garniturów innych niż czarne czy stalowe to będę bardzo wdzięczna jak podeślecie namiary... P.S. Amantas_amaentes jeśli nas podczytujesz daj znać co tam u Was, jak idą przygotowania na 2-go lipca? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4316 |
Zakorzenienie
|
Kryczydło spóźnione ale szczere życzenia
![]() a ja kupiłam sobie welon ![]() kamerzysta- 1100 - nie z Lublina, bo i ja nie jestem z Lublina ![]() fotograf 1000 zł - od przygotowań po oczepiny plus plener w inny dzień, pracuje w firmie w Lublinie i gdybyśmy przez firmę najmowali go zapłacilibyśmy 2000 a tak że znamy go prywatnie, to prywatnie robi nam fotki a nie ze zlecenia firmy zespół 2000, chciał koleś więcej ale targowaliśmy się ostro hehe, teraz 2400 bierze wszyscy są spoza lublina 80-90km, stąd takie fajne ceny, ale szczerze to walczyliśmy jak lwy o swoje i u każdego coś utargowaliśmy, na przykład fotograf chciał 1300 ale ja mówie że za drogo i nie chce i on namyślił się i zgodził zejść z ceny, wszyscy wiedzą że na rynku jest mnóstwo innych firm które biją się o klienta
#4317 |
Raczkowanie
|
fotograf- 3200, kamerzysta-3000, orkiestra- 3000
|
![]() ![]() |
![]() |
#4318 |
Przyczajenie
|
A u nas kamerzysta - 950zł, orkiestra (po znajomości jeden dzień) - 3300zł, a fotograf 2200zł (od przygotowań, po oczepiny + sesja w inny dzień, a do tego dostajemy album ze zdjęciami i dwa albumy dla rodziców po 50zdjęć).
Dziewczyny mam wrażenie że za kilka lat w ogóle nie będzie robiło się dużych wesel, ludzie przestają chodzić na wesela. Dobrze ktoś kiedyś powiedział, że łaske robi Ci ten kto przyjdzie, a nie Ty kogo zaprosisz. Nie wiem czy ludzi nie stać na wesela, czy nie mają ochoty. Robimy wesele na 160 osób, a wydaje mi się, że do wesela pozostanie 100 osób.... Dziewczyny czy któraś z Was zamawiała czekoladki dla gości z podziękowaniem. Przeglądam na allegro ale każdy sprzedający ma sporo negatywów i boję się zamówić. A czy w Lublinie jest jakiś sklep, gdzie można kupić podziękowania dla rodziców i dyplomy dla świadków? Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4319 |
Raczkowanie
|
My płacimy:
110zł/os dzieci do 12lat 55zł, do 3lat za free (ceny ustalane w 2010r) 1250 kamerzysta 1800 zespół (za 1dzień) Fotografa nie mamy bo w rodzinie jest kilku amatorów z dobrym sprzętem. Może i macie racje już nikogo nie słucham postaramy się żeby było ok ![]() Wszystko mamy zamówione, alkohol kupiony. W piatek jedziemy po odbiór sukni i garnituru, kupimy też coś dla rodziców i obraz. Zostaja tylko owoce ale to w następny piatek kupimy na Elizówce. Ogólnie chyba wszystko mamy. Martwię się tylko czy w dniu ślubu się ze wszystkim wyrobie: mam o 8 paznokcie (moje malowane), o 9 fryzjera (kok przeplatany bez loków) i o 11 makijaż-a ślub o 14. Dam rade? Dodam że wszystko jest w tym samym budynku i jest to jakieś 15min od mojego domu.
#4320 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Nie martw się dasz radę ![]() My chcemy takie kuferki z solidarności i jakieś podziękowania w pudełęczku albo w tubie, tylko nie wiem gdzie mogłabym to kupić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:23.