|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 14
dziewczyny jeszcze jedno pytanie i na dzisiaj dam Wam spokój
czy ten olej parafinowy to taki z apteki??? http://www.*******/apteka/p1267-Ment..._Farmina_125_g to się nada?? ehh wykropkowało mi...ale chyba wszyscy wiedzą jaka to apteka. Taki jest opis: Skład: (100 g): Parafina ciekła 99,9 g, olejek mięty pieprzowej 100 mg. Wskazania W zaparciach, zwłaszcza chronicznych, jako środek przeczyszczający. Dawkowanie: Doustnie od 1 do 3 łyżek stołowych na noc lub rano na czczo. Przeciwwskazania: Nadwrażliwość na którykolwiek ze składników preparatu, długotrwałe bóle brzucha o nieustalonej przyczynie.
Nasz skarb ![]() Edytowane przez bzyczka1 Czas edycji: 2010-08-26 o 11:51 |
|
|
|
#4292 |
|
Przyczajenie
|
Jak mam problem z sedesem, to wypijam herbatkę Elanda (czerwone opakowanie), smaczna i pomaga
165 cm 48 lat start 25.07 82,1 wg Dukana 65 ( mój sen 62....) I faza -3,4 od 01.08 II faza 20.08 - 1,9 22.08 +1 26.08 stan bez zmian 77.8 |
|
|
|
#4293 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jutro kontrolne wazenie u dietetyczki....zobaczymy czy chociaz tamtejsza waga bedzie dla mnie litosciwsza,bo tak mi sie chocby -700gram marzy![]() Cytat:
Cytat:
I z vwlasnego doswiadczenia wiem,ze taki gwaltowny skok wagi to rekacja obronna organizmuEdytowane przez aniser Czas edycji: 2010-08-26 o 11:57 |
|||
|
|
|
#4294 | |
|
BAN stały
|
Witjacie dziewczynki
Ja poprosze o kare i baciki odrazu na dzien dobry wczoraj poleglam na polu walki ![]() wypilam 2 piwa i zjadlam kabanosa niewiadomego pochodzenia A wszytsko przez to ze spotkalam sie z moja przyjaciolka po bardzo dlugim czasie mialysmy tyle do nadrobienia gadałysmy pol nocy i piwkowałysmy I tym sposobem mam dzisiaj wzrost +0.2kg! Balam sie w ogole dzisiaj spdne z wagi rano ale naszczescie nie bylo tak najgorzej. Co nie zmienia faktu ze owych wyjatkow juz robic nie bede ![]() Cytat:
![]() no nie gadaj? naprawde mozna sieminie? przeciez z lnu robi sie olej ![]() i jakby nie patrzec to tluszcz? sa jakies ograniczenia? A pestki z dyni tez mozna ![]()
|
|
|
|
|
#4295 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Na 65 to ja też mogła bym mieć zastój Czyli trzeba się szykować na wielkie STOP! I dopiero martwić.A teraz euforrrrrrria
|
|
#4296 |
|
Zakorzenienie
|
moczopędny jest też rumianek.
|
|
#4297 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kiedyś pytałam o nie. Niby pisze, że możemy jeść surimi, ale one mają cukier - to wolno, czy nie wolno? Jeśli masz lodówkę podróżną, to uduś kawałki kurczaka w przyprawach, czy gyrosie i weź ze sobą w plastikowym pudełku. Na zimno też dobre. Możesz zabrać wieśniaki i rybę wędzoną, ale jesli nie masz lodówki, to tylko na jeden dzień się zapakuj i sprawdź w internecie,czy w pobliżu masz sklep np. z wieśniakiem. Jeśli macie grila i możecie go wziąć ze sobą do samochodu, to na miejscu możesz robic sobie grilowany drób, czy ryby. ---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- Kobietki, a co z Kochakiem?? Już jej chwilę tu nie widzę? Mam nadzieję, że wszystko dobrze. |
|
|
|
|
#4298 |
|
Zakorzenienie
|
Wiewiórka przypadkiem nie bierz ze sobą ryby wędzonej nad morze tak jak to radzi Rumcia
to tak jakby brać swój prysznic na basen ![]() przecież tam tego mnóstwo. Na upartego możecie kupić na miejscu grill, jednorazowy albo taki okrągły tani i grillować sobie rybki jak tam gdzie jedziecie jest port rybacki.
|
|
#4299 |
|
Przyczajenie
|
Wczoraj ostatni dzień PW śniadanie: dwie (małe)kromki chleba dukanowego z wędliną z indyka, pomidor, ogórek, kawa z mlekiem 0,5%, II sernik na zimno z serka homogenizowanego z żelatyną, obiad klopsiki z chudej wołowiny z kapustą włoską i małosolny ogórek, podwieczorek nie dałam rady, kolacja jogurt naturalny Aktivia i sałatka z czerwonej papryki pomidora i ogórka. dzisiaj zaczęłam P sniadanie 2 jajka z tuńczykiemw sosie własnym + chlebek dukanowy, reszte pomyśle (ryba w foli, serowo jajowa pianka na podwieczorek...)
Nie używam wogóle mleka w proszku, kakao jak do d0 tej pory to 2 łyżeczki, do sernika i chleba dodaje skrobię kukurydzianą). Więcej grzechów nie pamiętam.... __________ 165 cm 48 lat start 25.07 82,1 wg Dukana 65 ( mój sen 62.... ) I faza -3,4 od 01.08 II faza 20.08 - 1,9 22.08 +1 26.08 stan bez zmian 77.8 Edytowane przez Katarzynaprawie50 Czas edycji: 2010-08-26 o 12:13 |
|
|
|
#4300 |
|
Zadomowienie
|
witajcie dziewojki!
melduję, że po moim wczorajszym nocnym obżarstwie zaliczyłam spadek -600g cieszę się niezmiernie i nabrałam nowej życiowej energii dzisiaj ![]() idę robić śniadanie a w między czasie poczytam co napisałyście
|
#4301 | |
|
Raczkowanie
Lokalizacja: sercem w Dalmacji :) a ciałkiem gdzie Hitler i Stalin zrobili co swoje...
|
Cytat:
|
|
|
#4302 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
+200g to nie kilogram upiekło Ci sie, oby tylko szybko zaczęło spadać.
|
|
|
|
|
#4303 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a teraz idź w pokoju i nie grzesz więcej
|
|
#4304 | |
|
Raczkowanie
Lokalizacja: sercem w Dalmacji :) a ciałkiem gdzie Hitler i Stalin zrobili co swoje...
|
Cytat:
![]() lodówkę mam i pewnie ją zabiorę, bo grill odpada- mąż zwariuje ![]() a sklep... hmmm wiesz może zwykły wieśniak to i się znajdzie ale jakoś pewności nie mam
|
|
|
#4305 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ale żyje
|
|
#4306 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wbrew opiniom nie jest to trucizna ani nic z tych rzeczy, o ile nie przyjdzie Ci do głowy tego podgrzewać w jakikolwiek sposób ![]() Cytat:
Cytat:
I masz tu baciory: Ta dieta sama w sobie jest moczopędna, więc wspomagaczy nam nie trzeba :P Jedynie przyda się pokrzywa do oczyszczania nerek Cytat:
Cytat:
brawa dla pani
|
|
#4307 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
WG mnie zjadłaś mało. Mało miesa, dużo węgli, bo jogurty, chlebek i warzywa głównie. Tylko dwie rzeczy Ci zaznaczyłam, które mają więcej białka, z czego wędlina też kto wie ile go nie ma. poprawiam bo się pomyliłam miało być tak: Dziewczyny radzą, żeby na PW śniadania i kolacje były czysto białkowe, pozostałe z warzywami. Edytowane przez rumcia1 Czas edycji: 2010-08-26 o 17:56 |
|
|
|
|
#4308 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny jako że odczuwam brak słodkiego. zakupiłam sobie słodzik i planuję zrobić dukanowską nutelle. jednak pojawia mi się problem. kupiłam w tabletkach. a tam piszę, że mam dac 3 czubate łyżki. i co zrobić w tymi tabletkami? rozpuscić w czymś czy może mam zmielić w młynku?
|
#4309 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() pieknie złotko pieknie tak trzymaj a mi zapodaj przepisa anges na chlebek bom ochoty nabrala ![]() ja tak samo az mnie w fotel wbilo jak to przeczytalam, przeciez len to sam tluszcz ![]() Cytat:
![]() spodziewalam sie jakiegos kilogramowego wzrostu a tu 0.2 ![]() ja to ogolnie niepijaca jestem rzadko mi sie zdarza ale sie niestety zdarza tego mi trzeba bylo juz teraz poslusznie wracam na wlasciwoa droge ![]() Dzieki siostro hehe ![]() ---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- Cytat:
cholera no nic - dam rade ![]() Co do aloesu to fakt jest obrzydliwyyyy ![]() ale ja juz sie przyzwyczailam, pije go i nawet juz nie mysle o tym ze jest niedobry ![]() I nawet nie wiesz jak sie ciesze ze moglam pomoc |
|||
|
|
|
#4310 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
----- Kiedyś używałam tabletek nawet dp pieczenia, ale tych na cyklaminianie. Jeśli Twoje tabletki mają aspartam, to na nich nie piecz. Edytowane przez rumcia1 Czas edycji: 2010-08-26 o 12:22 |
|
|
|
|
#4311 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a myśliscie, że mogę właśnie powiedzmy zamiast tych trzech łyżek słodziku stosować jedną łyżke zwykłego cukru? bo jednak po spróbowaniu pierwszy raz w życiu słodzika stwierdzam, że jest dla mnie ochydny ![]() ---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- Cytat:
|
|
#4312 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Polecam sie na przyszłość Chociaż może lepiej nie, bo teraz to juz bezgrzesznie prosze dukać
|
|
#4313 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4314 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
na ostatnich PW miałam chwilowy zastój, ogólnie już od początku diety, czyli po 24 dniach schudłam 6,5 kg ![]() zaraz na PW wyślę Ci przepis ![]() oczywiście gratuluję spadeczków wszystkim no i czarownico nie martw się, może to tylko jakaś niegroźna przypadłość. uczy do góry ![]() dzisiaj nabrałam wielkiej ochoty na kakao z rana
|
|
#4315 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4316 |
|
Raczkowanie
|
co do rybek to wędone oczywiście kupię na miejscu świeże
![]() a ten chlebek Agnese jest..... jakby to powiedzieć..... przepyszny!!!!! co prawda ja delikatnie go zmieniłam bo nie miałam serka do serników zamiast tego dałam ser w kostce, wieśniaka i serek homo, do tego jogurt maly i troszkę wody, żeby konsystencja była podobna. Z dodatków wrzuciłam ciutke soli ziołowej, duuużo kmniku- bo go uwielbiam i troszkę czosnku. to jest mój nr 1. świetny zaychacz
|
|
#4317 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4318 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() Ja wlasnie piers z kuraka na ostro wlozylam do pieca i obiadek sie robi, bom juz glodna i to niezle. Tak w ogole wkoncu jutro PW bo juz papryka pomidory i cukinnie mnie wolaja zebym je zjadla, bedzie pizza jak sto piecdziesiat
|
|
|
|
|
#4319 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Trzeba zapomnieć o grzeszkach i dukać dalej wiem, co mówię, bo sama byłam nad jeziorem 3 dni i przytyłam 1,2 kg....ale zrobiłam sobie 2 dni karnych proteinek i...jak dziś rano weszłam na wagę,to wróciłam do wagi sprzed tego grzesznego weekendu Dzisiaj miałam cudowny spadek -0,7kg Aleksandra_M jaki spadek!! wow, super ![]() czarownica3006 ja się podpisuję pod słowami (;tysi ...będzie dobrze! A jeśli nie Dukan..to może dieta South Beach? nie pamiętam dokładnie jej, ale wiem, że tam szybciej dochodzą owoce, orzechy, warzywa niż na Dukanie... Witam nowe Dukające! ![]() Gratuluje spadków jak zawsze!! ![]() klaski :![]() Ja też poproszę przepis na chlebek Agnese Edytowane przez CzarnaKropka Czas edycji: 2010-08-26 o 12:52 Powód: dodać inf. |
|
|
|
|
#4320 |
|
Zadomowienie
|
ja dzisiaj też biorę się za pieczenie chleba i mam zamiar skończyć pisanie pracy
![]() dziewczyny, jakoś mi tak bardzo lekko dzisiaj. ta dieta działa cuda, nie tylko się chudnie ale też zmienia podejście do życia stałam się szczęśliwsza, nie użalam się nad "swoją grupą d*pą". czuję się dobrze
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:09.

czy ten olej parafinowy to taki z apteki??? 

i jakies inne czary wogóle jeść nie chce mi się tak mega mega, ale wieczorem miałam chcice na czekoladę taką wielką, że myślałam, że zwariuję :PP
a jutro kontrolne wazenie u dietetyczki....zobaczymy czy chociaz tamtejsza waga bedzie dla mnie litosciwsza,bo tak mi sie chocby -700gram marzy

I z vwlasnego doswiadczenia wiem,ze taki gwaltowny skok wagi to rekacja obronna organizmu

U
miałam pociągnąć do jutra, ale chcę iść trybem 4/3 bo mi najbardziej odpowiada- weekendy warzywne 

( mój sen 62....
)
a teraz idź w pokoju i nie grzesz więcej

brawa dla pani 

klaski :