|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuszki powoli rosną bo maluszki rodzimy wiosną. Marzec-kwiecień 2011
ja tez sie juz nie dopinam w spodnie az sie wszyscy dizwia ze tlyko 2kg przytylam bo brzuch mam wielki
ale nabawilam sie hemoroidow - czy wiecie jak sie tego pozbyc? |
|
|
|
#4292 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- Cytat:
no to teraz pozostaje czekać na to połówkowe, mam nadzieje, że wszystko będzie w porządku
|
|
#4293 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() no gra trochę nudnawa ale z braku laku.... ![]() zaraz sie na zakupy wybieram ![]() miłej soboty!! |
|
|
|
|
#4294 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- Cytat:
|
|
#4295 |
|
Zadomowienie
|
ja na hemoroidy przed ciążą stosowałam procto glyvenol, bo tylko to działało i naprawdę ulgę przynosiło, z tego co wiem to tylko w 1 trymestrze nie można stosować, ale lepiej przeczytać ulotkę, bo już dawno nie używałam, nic innego nie działało, zreszta jest to specyfik ok 40-50 zł, ale wart tej ceny bo skuteczny.
widzę kobietki plus ciąży w tym że nam się wątroba zregenruje!!! żadnych leków, tak to by się człowiek o tej porze gripexami faszerował, bez alkoholu, każdy stara się jesc zdrowo i chudo. idealny czas dla wątroby, dobrze bo jej praca teraz się zwiększyła, przez ilość naszej krwi w ciąży. |
|
|
|
#4296 |
|
Wtajemniczenie
|
kurcze no ja to dalej jem tlusto wiec nie wiem czy sie moja watroba zreganeruje ;p
a z tym prokto gliwenol to sproboje bo moj odbyt nei daje sobie raady z zaparciami |
|
|
|
#4297 |
|
Zadomowienie
|
ja wiem że pomoże , ale przeczytaj tą ulotkę, bo wtedy jak korzystałam to mnie ten akapit nie interesował, a ja teraz obsesyjnie czytam wsszytskie ulotki
|
|
|
|
#4298 |
|
Raczkowanie
|
a mnie tak dopadła rwa kulszowa że w nocy sie poryczałam bo nie mogłam wstać do łazienki. Masakra, jak tak do końca ciąży bedzie to chyba do marca tyłka z łóżka nie podniosę. Boli niewyobrazalnie.
Ale cieszy mnie to że ruchy mam coraz wyraźniejsze
|
#4299 |
|
Zakorzenienie
|
Tego się już nie pozbędziesz
![]() W ciąży czopki PREPARATION H Edytowane przez aja1 Czas edycji: 2010-10-16 o 13:31 |
|
|
|
#4300 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
e, nie będę się tym przejmować chociaż nie wykluczam, że mi przyjdzie inne imię do głowy, do tej pory nastawiałam się na chłopczyka w ogóle, ale dziś mi się przyśniło, że urodziłam dziewuszkę
|
||
|
|
|
#4301 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam siostrzenicę Zuzannę, uwielbiam ją
mój tż także ma siostrzenice Zuzannę wiec mamy w rodzinie dwie bardzo podoba mi się to imię
|
|
#4302 |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczyny
ja dziś byłam na zakupach i byłam w sklepie z odzieżą używaną i znów udało mi się kupić za 13 zł paczkę ciuszków dla maluszka w tym 5 śliniaczków,2 pary skarpetek,1 para bucików,2 pary jeansów ,1 para ogrodniczek jeansowych normalnie boskich więc po domku będę miała w czym chodzić bo brzuch coraz większy .i dziś udało mi się również wygrać licytację z matą edukacyjną dla maluszka . wklejam wam foteczki . już tych rzeczy coraz więcej się zbiera
|
|
|
|
#4303 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4304 |
|
Zakorzenienie
|
laseczkaa
widzę, że szalejesz na zakupach ![]() ciuszki mnie kusza, ale dopóki nie jestem pewna płci to się powstrzymuję a na większe zakupy (meble, wózek, sprzęty typu laktatory i te sprawy ) nie mam kasy,bo ciągle pakuję w domek ![]() ale od przyszłego miesiąca zacznę szaleć ![]() aż się boję
|
#4305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak są bardzo nasilone objawy, ból i wypadanie hemoroidów to stosowałam też Diosminex, jest bezpieczny w ciąży. Kilka tabletek dziennie przez kilka dni. U mnie było już bardzo źle, nie mogłam chodzić, leżeć i spać. Po paru dniach kuracji minęło. A już byłam z tym w szpitalu nawet. |
|
|
|
|
#4306 |
|
Raczkowanie
|
dziękuję tej z dziewczyn, co mi dala owieczki na farmeramie
![]() i w ogóle patrze, a już mam kilka znajomych, super. Ja spodni sobie nie kupuje ciążowych, tylko takie dzinso-legginsy z gumka w pasie, supersprawa i będę mogła po ciąży spokojnie nosić. dziś trzy pary nabyłam po 40 złotych. zapomniałam napisać, ze czułam dziś coś jakby kopanie, ale takie leciutkie
Edytowane przez Mantequilla Czas edycji: 2010-10-16 o 16:38 |
|
|
|
#4307 |
|
Zakorzenienie
|
ja też dziękuję za owieczki
chociaż nie wiem gdzie je znaleźć teraz mam ![]() ja też własnie biorę sie za wysyłanie prezentów, bo dopiero teraz się zorientowałam, że każdemu znajomemu moża wysłać jeden prezent dzienie
Edytowane przez iizabelaa Czas edycji: 2010-10-16 o 16:47 |
|
|
|
#4308 |
|
Wtajemniczenie
|
witam Was po powrocie z częstochowy. Wybraliśmy już konkretnego producenta wózków, teraz tylko musimy wybrać kolorem i zamówić. Oglądałam też te łóżeczko z wyposażeniem. Jeśli jesteście zainteresowane to powklejam linki i adresy i swoją opinie.
Dziewczyny mam też takie może osobiste pytanie (bo nie wiem jak je nazwać inaczej ) dlaczego wybieracie wózki x-landery itp które są powyżej 1000 albo i 1500? Mam nadzieje że nikogo jakoś nie uraże, ale jestem ciekawa co Was kieruje albo czym się różnią od tych tańszych. Bo my zdecydujemy się za wózek w cenie 600zł a wg mnie jest bardzo wypasiony. Rety ale mnie brodawki swędziały rano, myślałam że zwariuje a nawet jak ścisnęłam to coś wyleciało, dziwne uczucie |
|
|
|
#4309 |
|
Zakorzenienie
|
ja bardzo chętnie pooglądam linki
na jaki wózek się zdecydowaliście? mi na razie podoba się wózek za 2700zł (oczywiście 3 funkcje)a co mną kieruje tylko i wyłączenie jego wygląd zewnętrzny, że jest mega zgrabny i mały i ma ładny kolorek
|
|
#4310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() co zakupów, to nie mamy nic. wózków nie oglądam, w ogóle jakoś to dla mnie jeszcze za wcześnie.... |
|
|
|
|
#4311 |
|
Zakorzenienie
|
spodobała mi się ta pościel
szukam właśnie czegoś, biało-fioletowego żeby mi do sypialni pasowało, choć kuszą mnie mego kolorowe pościele
|
#4312 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i tam kupujesz zagrodę dla kur na razie (potem więcej będziesz mogła i dajesz im wodę i paszę i dopiero jak już je wyhodujesz to wtedy klikasz i przenosisz do stodoły ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
oj współczuję ci ja się aż boję bo też mam zaparcia i problemy i pewnie też niedługo się nabawię, najlepiej się z lekarzem chyba skonsultować Cytat:
a co do wózków to popieram - my chcemy kupić tak do 1000zł ale 3w1 a widziałam na allegro wczoraj dużo osób bierze za 720zł czy jakoś tak i ten wózek naprawdę fajnie wygląda a właśnie też myśleliśmy o kupnie wózka w częstochowie bo dużo właśnie osób pisze że tam duży wybór także ja bym prosiła o opinie z pierwszej ręki i jakieś adresiki co prawda mam do częstochowy 200zk ale chyba warto bo we wrocławiu to nie wiem byliśmy dziś w babymax i nic specjalnego nam w oko nie wpadło.dziewczynki a polecacie coś na krwawiące dziąsła w ciąży? straszny problem mam z tym a w aptece pani mi powiedziała że lepiej to z lekarzem skonsultować niech doradzi? macie z tym problem też z dziąsłami?
Nasze serca przestukują się ze sobą moje głośniej, twoje dobitniej... Edytowane przez Eirene1987 Czas edycji: 2010-10-16 o 17:35 |
||||
|
|
|
#4313 |
|
Wtajemniczenie
|
no więc:
wklejam linki wg mnie od najlepszego wózka 1. http://allegro.pl/wozek-vajper-fotel...259113314.html na ten się zdecydujemy, kolorek 28 albo 33. Do tego jest też śpiworek. 2. http://allegro.pl/cross-fotelik-pomp...271024081.html 3. http://allegro.pl/raf-pol-wozek-viki...260638488.html 4. http://allegro.pl/kunert-ekskluzywne...271185993.html Oglądaliśmy też to łóżeczko: http://allegro.pl/wks-19el-zest-safa...251082143.html wypełnienie nie jest grube jak kołdra puchowa, ale też nie cieniutkie. Poszewki jedynie są jakieś twarde/szorstkie co może zmiekczyć się w praniu. Ogólnie wydaje mi się że ciut drogo po obejrzeniu tego na żywo. Acha i znalazłam od tego producenta wózków co chcemy kupić taki wózek http://allegro.pl/nowosc-wozek-rapto...275725451.html ma już skręcane koła i zdejmowaną budkę. Adresy podan jak będą chętni na nie ![]() Eirene spórbuj pasty Elmex chyba zielona, podobno dobra jest Edytowane przez blackrose4u Czas edycji: 2010-10-16 o 17:43 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4314 |
|
Zakorzenienie
|
blackrose4u dzięki właśnie słyszałam o tej elmex
co do wózków to właśnie o coś takiego mi chodzi jesteś boska że wkleiłaś te zdjęcia wszystkie są superowe jedziemy na bank do częstochowy ale tak bliżej grudnia-stycznia myślę a może wcześniej ale ja bym baaardzo prosiła adresy ![]() ![]() bo jednak przez allegro to nie chcę chciałąbym na żywo zobaczyć ale już widzę że któryś na bank weźmiemy
|
#4315 |
|
Zakorzenienie
|
z tą zagrodą to już się zorientowałam
ale powiedz mi gdzie się podziewaja prezenty które dostaję od znajomych? ![]() jeśli chodzi o dziąsła, to ja niestety mam z nimi problemy, pewnie sie nabawię paradontozy po mamie, nie jest to związane z ciążą, ale mi na razie wystarcza stosowanie odpowiedniej pasty Na zmianę Lacalut, Meridol oraz wszelkie pasty które mają dużo ziół typu Herbal i zaczęłam używać regularnie płynu do płukania jamy ustnej i jest ok
Edytowane przez iizabelaa Czas edycji: 2010-10-16 o 17:48 |
|
|
|
#4316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4317 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Adresy wg kolejności linków: 1. Biała ul. Parkowa 11 2. Częstochowa ul. Szpakowa 21 (osiedle Dębie) 3. Gruszewnia ul. Kłobucka 67 4. Borowianka ul. Tartakowa 127 te miejscowości w okolicy cz-wy to tak do 10km są |
|
|
|
|
#4318 |
|
Zakorzenienie
|
szkoda, że mam daleko do Częstochowy,
bo u mnie nie ma żadnego sklepu gdzie byłby duży wybór, byłam w jednym ale tam było jakies 20 modeli i zaden do mnie nie przemówił
|
#4319 |
|
Raczkowanie
|
O tak wygląda góra tych spodni z gumką, nogawki to takie typowe rurkowe, ale w ogóle nie uciskają. Zdjęcia przekłamują zdecydowanie kolory, jedne są takie oliwkowozielone, drugie granatowe.
|
|
|
|
#4320 |
|
Zakorzenienie
|
Fajne
![]() z ciuchami ciążowymi nie ma co przesadzać, bo to sie uzywa przeciez kilka mcy, a potem bedzie lezec.... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:04.

Efekt - nieustannie chorował a blady był jak ściana. Mój Aleks zimą był leciutko opalony od wiatru (latem oczywiście skrupulatnie go smarowaliśmy więc nic go nie złapało) a tamten miał koloryt jakby z grobu wyszedł. Dla mnie to głupota ale oni tak mają, w domu przez cały rok są szczelnie zamknięte okna żeby dziecka nie zawiało więc nic dziwnego że jak już wyjdzie to od razu chory. Zresztą jak reszta rodziny...