|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią
Cytat:
Każdy żyje po swojemu ![]() Dodam tylko, że ta moja koleżanka na początku nawet się zgodziła na ten panieński, dopóki tego pomysłu nie przedstawiła swojemu TŻ. Później nagle zmieniła zdanie i nam odmówiła.
|
|
|
|
|
#4292 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:33 ---------- Poprzedni post napisano o 00:31 ---------- Cytat:
A takie coś to już zupełnie inna sprawa. |
||
|
|
|
#4293 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() I rozumiem, że wy się już przyjaciółmi/znajomymi nie przejmujecie. Była przyjaciółka ma problem to trudno, niech radzi sobie sama, bo ja mam wieczór z misiaczkiem Egoistyczne strasznie...
Edytowane przez tiramisu_ Czas edycji: 2011-07-12 o 00:39 |
|
|
|
|
#4294 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4295 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mój chłop jak mówi znajomym w pracy, że ja sobie sama na imprezę poszłam/do klubu/ na festiwal pojechałam, to wszyscy robia wielkie oczy bo jak to tak ---------- Dopisano o 00:42 ---------- Poprzedni post napisano o 00:41 ---------- dokładnie
|
|
|
|
|
#4296 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#4297 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4298 |
|
Wtajemniczenie
|
W ogóle, to nie rozumiem takiego poglądu, że dojrzały związek to taki, w którym w pełni poświęca się drugiej osobie. Wg mnie dojrzały związek to taki, w którym wie się, jak pogodzić życie z ukochaną osobą ze swoimi pasjami i spędzaniem czasu z innymi bliskimi ludźmi.
Dziwi mnie jeszcze pogląd, że jak dziewczyna skąpo się ubierze to się nie szanuje Myślę, że nieszanowanie siebie to przede wszystkim pozwalanie ludziom, żeby robili z nami co chcieli. Dobrze to widać na przykładzie toksycznych związków - facet leje, chleje/ćpa i nie widzi problemu, jest chorobliwie zazdrosny etc., a kobieta tkwi dalej w tym związku... Wg mnie to właśnie jest brak szacunku do własnej osoby
Edytowane przez emelie Czas edycji: 2011-07-12 o 00:56 |
|
|
|
#4299 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 01:01 ---------- Poprzedni post napisano o 00:56 ---------- Akurat sprawa wygląda tak że ich nie znamy i prawdę znają tylko oni. |
|
|
|
|
#4300 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale jak już jesteśmy przy temacie to poprzednio pisałaś, że wyrosłaś z koleżanek, tworzycie dojrzały związek bla bla, a Ciebie zwyczajnie sytuacja zmusiła i być może Ci nawet żal tych przyjaźni, ale się nie przyznasz. |
|
|
|
|
#4301 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wyrosłam bo już w takie "znajomości" się nie bawię. Można mieć znajomych z którymi od czasu do czasu można się spotkać ale nigdy nie poświeciłabym związku dla nich. I nie, nie jest mi żal tych starych przyjaźni bo były fałszywe i nic niewarte. Jedyne czego mi żal to tego że dałam się tak łatwo oszukiwać grupce osób którym ufałam. I tylko tego. No ale oczywiście zaraz dopiszesz sobie jakąś nową teorię. . . Odnoszę wrażenie że piszesz tylko po to aby robić zamęt i jakąś napiętą atmosferę na forum. Dla mnie temat zamknięty. Edytowane przez kadu87 Czas edycji: 2011-07-12 o 01:27 |
|
|
|
|
#4302 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
A co do stroju, to też jak wychodzę na miasto np. na koktajl/herbatę z przyjaciółkami i umawiamy się na wieczór, nie zakładam sukienki/spódnicy, bo uważam to za niebezpieczne, co innego z kolegami, wtedy się nie przejmuję, bo ma mnie kto odprowadzić do domu. Wiadomo, choćbyśmy i w bikini zasuwały przez centrum miasta o 3 nad ranem, nikt nas nie powinien tknąć, ale w praktyce to czasem niektórych za bardzo pobudza. A co do irytowania, to dzisiaj dziwnie się poczułam w drogerii, jak wybierałam jakiś preparat SPF 50+, a pan ochroniarz tak mnie taksował wzrokiem, że poczułam sie, jakbym nago wparowała do sklepu... |
|
|
|
|
#4303 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, zgadzam się, że to przesada, żeby olewać znajomych, bo się kogoś ma. Chociaż nie powiem kiedyś byłam podobna, bo jak pisałam na forum przesadzałam z zazdrością, więc byłam zazdrosna nawet o spojrzenie na inną, a nawet o czas z kolegami i nie pozwalałam na to. Teraz więcej rozumiem i takie zachowania są dla mnie naturalne. Wiadomo, że będąc z kimś i tak powinniśmy mieć swój świat, swoich znajomych. Teraz, gdy widzę pary, które ciągle tylko razem i nie rozumieją, że byc może to im szkodzi, to nie wtrącam się, bo nic mi do tego, mają prawo żyć jak chcą, lecz jeśli zaczynają wciskać, że faceta , to wypuścić nie wolno bo zdradzi i ich związek jest najlepszy to śmiać mi się po prostu chce.
A wieczór panieński ? Jak dla mnie indywidualna sprawa. Ja bym nie chciała w przyszłości i moi bliscy nawet o tym wiedzą, może po prostu spotkałabym się z koleżankami na ploteczki, ale nie chciałabym nic więcej. Co do klubów , imprez, też nie chodzę, nawet z facetem, bo po prostu nie lubię. Zazwyczaj spotykam się z koleżankami i łazimy, raczej nie pijemy, bo alkoholu też nie lubię, no chyba, że na osiemnastkę wypiłam symbolicznie. Czasem idziemy na rower, róznie, ale bardzo lubię też spędzać czas ze znajomymi., Co do ubierania się w spódniczki krótkie itp to dla mnie jak kto lubi Przecież jak ktoś nosi to nie musi być panią lekkich obyczajów. Ja nie nosze spódnic i sukienek , albo rzadko, bo nie cierpię, źle się w nich czuję, zazwyczaj noszę rybaczki w lato lub krótrsze spodnie.Kadu, skoro znajomi Cię zawiedli , to nie dziwie się, że nie chcesz ich widywac, ale zawsze możesz nowych znajomych poznać
Edytowane przez Candy_lips Czas edycji: 2011-07-12 o 03:05 |
|
|
|
#4304 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Dodam jeszcze, że w pewnym momencie stałam się dla innych kołem ratunkowym, kiedy już nie mieli co robić-przypominali sobie o mnie, po czym na drugi dzień nie odpisywali nawet na smsa. |
|
|
|
|
#4305 |
|
Wtajemniczenie
|
Czyli wszystkie z facetami swoimi spedzacie każdą wolną chwilę, bo nie macie z kim ot co. Jak Wam tak dobrze, to mi nic do tego. Najzwyczajniej nie rozumiem takich związków i nigdy bym w takim nie wytrzymała, ale ok - akceptuję
|
|
|
|
#4306 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie różnica jest taka, że albo spędzasz każdy wieczór z TŻ, bo nie masz innych znajomych z jakiegoś powodu, albo też świadomie odgradzasz się od innych ludzi poświęcając się całkowicie TŻtowi. O ile pierwszą sytuację rozumiem, sama miałam taki okres, że potrafiłam rozmawiać tylko z moim chłopakiem (bo w pewnych kwestiach tylko jemu mogłam zaufać), o tyle drugiej sytuacji nie rozumiem zupełnie.
|
|
|
|
#4308 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4309 | |||
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Cytat:
Rozumiem, że dla Ciebie TŻ jest priorytetem - dla mnie też. Ale to nie znaczy, że zrywam kontakt z dotychczasowymi znajomi. To nawet jest trochę chamskie. ---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- Cytat:
Nie rozumiem, ze ludzie nie rozumieją że ktoś może nie chcieć imprezować z tej okazji.
|
|
#4310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sooner or later you have to stop being a victim and be a victor. You have to stop being a whiner and start being a winner. Take control of your shit, regardless of your circumstances. If it’s more difficult for you that's good, cause that makes your story better.
|
|
|
|
|
#4311 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Byłam niedawno na panieńskim mojej bratowej. Około 10 kobiet, siedziałyśmy cały wieczór przy drinkach w pubie, pannie młodej wymyśliłyśmy szereg zadań przy których było mnóstwo śmiechu - i było po prostu świetnie Dlatego chciałam coś podobnego zrobić mojej przyjaciółce, ot tak - żeby miała co wspominać. Ale już koniec tematu z mojej strony
|
|
|
|
|
#4312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zgadzam sie. U mnie bylo podobnie - kazda jedna przyjazn (a byly intensywne, nie tylko "w szkole" ale i po ) konczyla sie bez powodu. Albo z chamskiego powodu. Tez mialam jedna kumpeleczke, ktora po 7 latach od malego postanowila byc niegrzeczna dziewczynka i zaczela palic, nie chodzic do szkoly itp itd i zamiast do mnie, rozmawiala tylko z moim bratem (bardziej w jej typie? ![]() ) i mlodszymi dyskotekowymi dziewczynkami. Kolejna wolala bogatsze sfery i kiedy tamtym sie nudzila, zagadywala znowu do mnie. Zrywala ze mna przyjaz ot tak i to nieraz. W ogole przestalam wierzyc w przyjazn Albo jakiegos pecha mam,nie wiem. A jeszcze inna po prostu zaczela byc z inna kolezanka i niewazne,ze znalismy sie 8 lat. W kazdym razie rozumiem,ze woli sie byc z Tz-em, bo wiadomo,ze z milosci robi sie wiecej niz dla przyjazni w tym sensie, ze milosc jest trwalsza i solidniejsza -przynajmniej ja tak to widze Chociaz nie ukrywam,ze chcialabym zmienic zdanie
|
|
|
|
|
#4313 | ||
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Ale jeśli zaczął dotyczyć i dziewczyna chce się czegoś dowiedzieć czy dołączyć do jakiejś społeczności bo się tematem zainteresowała to czemu ją odrzucają? ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Cytat:
![]() A wiesz, że wujek google często odsyła na Wizaż?
|
|
#4314 |
|
Zadomowienie
|
Bo to jest błędne koło: ktoś zadaje pytanie, reszta osób odsyła go do wizażowej wyszukiwarki, gdzie on wprawdzie odnajdzie wątek dotyczący jego pytania, jednakże wątek ma już 10 części i dawno przestał dotyczyć tego pytania, więc odpowiedzi nie dostanie.
|
|
|
|
#4315 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jesli sadzisz, ze przez 50 000 postow da sie pisac tylko o danym temacie - hmm, tez zycze powodzenia
Sooner or later you have to stop being a victim and be a victor. You have to stop being a whiner and start being a winner. Take control of your shit, regardless of your circumstances. If it’s more difficult for you that's good, cause that makes your story better.
|
|
|
|
|
#4316 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Nie zaprzeczam że może być fajnie, ale jest też taka opcja że ktoś może być przeciwnikiem takich zwyczajów jak wieczorki kawalerskie i poza tym uważać, że tak naprawdę nic się nie zmieni, gdy zawrze małżeństwo, dlatego nie musi tego jakoś szczególnie obchodzić. A spotkać się z przyjaciółmi może przecież i po ślubie. Prezentuję tu taki przykładowy punkt widzenia, bo może być 1000 powodów dlaczego ktoś tego nie chce.
|
|
#4317 |
|
Rozeznanie
|
Mnie też to dziwi, co z tego, że jesteście razem 2 lata i napisałyście 50tys postów? To znaczy, że nikt nie może dołączyć do tematu? Nikt nie mówi, że macie pisać o jednym i tym samym, ale jeśli jest watek, który dotyczy np Michaela to czemu nowa fanka nie może dołączyć?
|
|
#4318 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Chodzi mi o to, że nawet jak im się chce pisać o tej dupie Maryni to jak ktoś nowy się pojawi to dziewczyny powinny odpowiedzieć mu na pytania i sympatycznie go przyjąć.
|
|
#4319 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hihi, pamietam raz odwazylam sie wejsc na watek dla psiapsioleczek i jakos jedna cos napisala smiesznego, wiec skomentowalam smiechem i cos zazartowalam , na co, to chyba byla ememensik, czy jakos tak: "co ty, wchodzisz tutaj i nawet czesc nie powiesz " i jakos taka parapetowa reakcja,ze mnie znuzylo i ucieklam![]() |
|
|
|
|
#4320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tym bardziej, ze kiedys przyjelysmy pare 'nowych' z otwartymi rekoma i sie nacielysmy. Nauczylysmy sie lekcji Dlatego z doswiadczenia nie wchodze na watki, ktore maja ok. 5 i wiecej czesci
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:53.

.
Każdy żyje po swojemu

Przecież jak ktoś nosi to nie musi być panią lekkich obyczajów. Ja nie nosze spódnic i sukienek , albo rzadko, bo nie cierpię, źle się w nich czuję, zazwyczaj noszę rybaczki w lato lub krótrsze spodnie.
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)