Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011 - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czerwcowe 23 35,94%
Już coraz bliżej końca więc czekamy na naszego brzdąca... 4 6,25%
Nasze dzieciątka solidne kopniaki dają i na świat się już pchają... 0 0%
Piłki te - to nasze brzuszki, dokazują w nich maluszki 2 3,13%
Za oknami już przedwiośnie - czas zapiep***, dziecko rośnie 24 37,50%
Za oknami pachnie wiosną - dzieci coraz większe rosną 11 17,19%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-07, 12:31   #4291
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

Przejrzałam tylko Wasze śliczne zdjęcia brzuchów i ubranek, a resztę nadrobię teraz, albo potem

Chciałam tylko powiedzieć, że byłam na USG, Hanka pozostaje Hanką [na dowód dostałam zdjęcie wedżajny], grzecznie ułożyła się już głową do dołu, waży 1130 g. Wszystko ma w normie. No i na moje szczęście łożysko już jest wyżej, poza ryzykiem przodowania, szyjka długa, więc w tym tygodniu popylam na fitness.

Uczczę to croissantem z Nutellą i małą kawą, przyłączycie się?

to swietnie! kurcze tak mnie cieszy jak piszecie ze wasze dzieciaczki juz takie duuuze, mam nadzieje ze w przszlym tyg tez bede mogla sie pochwalic orientacyjna waga maksia.

a na chwile obecna plakac mi sie chce. odebralam wyniki, i co prawda bialka w moczu nie ma:jupi : : jupi:
(bo to oznaczaloby szpital od zaraz)
to hemoglobine mam znowu 9,1 a mialam juz chwilowo 9,5.

pomozcie mi z interpretacja glukozy, plizzzzzzzzzzzzz

na czczo mam 66 (zakres ref 70-105)napisane ze niski
a po godzinie 122 mam napisane ze wysoki
ale jest na tyle wysoki ze mam sie czym martwic czy jest w miare?

Edytowane przez agnieszka_pe25
Czas edycji: 2011-02-07 o 12:41
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-07, 12:34   #4292
Lolka1212
Zadomowienie

Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011

Hej Dziewczynki

Ja właśnie sobie wróciłam, wszytskie obowiązki już odbębnione, zrobiłam sobie drugie śniadanie i zasiadam do wizażu..

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
(..)

My też jesteśmy na etapie łóżeczka. Będzie turystyczne.
Ten polecany sprzedawca r_p77 ma swoją siedzibę w Bielsku, więc wybieramy się osobiście zobczyć, pomacać i kupić.

Miłego dnia dziewczyny
Anulinko tylko łóżeczko turystyczne kupujecie? dobrze zrozumiałam? zamiast drewnianego? czy drewniane już macie?

Ja chcę kupić turystyczne, ale zostawić w domku rodzinnym, mieszkamy parenaście kilometrów od rodziców, więc planuje właśnie turystyczne kupić i tam zostawić na amen.. będzie na wakacje, święta.. wyprowadziłam się już chwilę temu, ale mój pokój pozostał w nienaruszonym stanie, i tak sobie myślę, że najwygodniej będzie dla dzidzi takie turystyczne tam wstawić i nie martwić się za każdym przyjazdem, gdzie małego ulokować!

Cytat:
Napisane przez Kwiatecek Pokaż wiadomość
(..)
lekarz tez stwierdzil, ze pewnie juz za 2 miesiece jedziemy rodzic, wiec moze maly wyjdze wczesniej niz termin.
za dwa miesiące? łooo.. a jak to szybko zleci!!

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
(..)
dzisiaj wizyta
Aguś nic sie nie denerwuj.. będzie dobrze.. musi być

Listopadowa szybciorem wracaj do zdrowia!! to nakaz Oby szybko ci kochana przeszło..

Ddaaiissyy proszę Cię nie mieszaj mi w głowie! Wojtuś to ładnie imię i basta Ja już dość koszmarów i horrorów z wyborem imienia przeszłam A co najdziwniejsze, jak jeszcze nie znałam płci, wydawało mi się, że trudniej z imieniem dla dziewczynki, jak okazało się, że u mnie synek, diametralnie zmieniłam zdanie

Dorkabl ..domek

Mimbi a tego co mi wiadomo to mamuśki w DE piorą w płynach do prania, ale nie żadnych dzieciowych, tylko normalnych, ale łagodnych..

Dziewczonka a co u Ciebie? Czy dzisiaj czujesz już dzidzię wyżej??

A gdzie Kasia z nowinami? Ja obstawiam, że dzisiaj zobaczy siuraska
Stary 2011-02-07, 12:35   #4293
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość

na czczo mam 66 (zakres ref 0-105)napisane ze niski

Skoro norma jest do 140 to chyba jest ok.
Ja się nie znam ale dr powiedział, że jak jest poniżej 140 to może być i nic się nie dzieje. Najwyżej będzie CI kazał powtórzyć badanie za jakiś czas.

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-07, 12:38   #4294
vanes
Wtajemniczenie

GG do vanes

a ja zmykam na kawę do cioteczki znowu i na fotel z masażem ooooo tak

80 79 78 76 75 74 73 72 71 70 69 68 67 66
6564 63 62 61 60 59 58 57 56 55
vanes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-07, 12:40   #4295
eweska
Moderatoreska

Dzień dobry

Ja jak zwykle weekend miałam zajęty, nie miałam nawet kiedy zajrzeć, mileismy goscia, przyjechał mężula brat z Anglii i tak jakos nam weekend przeleciał.

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty I gratuluję wszystkim udanych wizyt

Ja dziś to bym tylko spała, normalnie nie wiem jak to możliwe, ale ciagle spiaca chodzę.
Chłopaki coraz bardziej dokuczaja mamusi, kopia coraz mocniej, dziś nawet chciałam nakręcić ich wybryki, ale jak tylko zaczynałam to siedzieli cicho nie chcieli pokazać co tam wyczyniaja w brzuchu mamy

Ale dziewczyny macie już wyprawki, tylko pozazdrościć ja jestem daleko w lesie z zakupami, przez ten remont wstrzymałam się ze wszystkim i tak nie mam gdzie co trzymać, kurzu w domu pełno, normalnie aż się odechciewa.
Czekamy teraz az tynki wyschną i mężul będzie kladł gładź, wybraliśmy już drzwi do szafy, mężul jutro ma podjechac i zamówić, jeszcze musze wybrać panele. I jak ściany będą gotowe, wytynkowane to juz będzie prawie z gorki i pokój będzie gotowy

Ale to nie będzie koniec jeszcze przedpokój i kuchnia
Mam tylko nadzieję, że się wyrobimy z czasem bo zaczyna mnie to już przerażać, zaraz polowa lutego, marzec i juz kwiecień, a kiedy chłopakom umyśli się przyjść na świat to nie wiem.

Wy tu juz o torbach do szpitala piszecie, normalnie w szoku jestem jak macie to wszystko ładnie zorganizowane, ja pewnie jak zwykle wszystko na ostatnia chwilę będę szykować.
Muszę się dowiedzieć czy do szpitala coś dla dzieciaczków będzie potrzebne, nigdy niczego nie chcieli, zawsze wszystko zapewniał szpital, a jak jest teraz to nie mam pojęcia.

Uff to się rozpisałam
Zaraz musze zabrać się za obiadek bo synal ze szkoły wróci, dzis pomidorówka jak co poniedziałek
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-07, 12:45   #4296
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
to swietnie! kurcze tak mnie a na chwile obecna plakac mi sie chce. odebralam wyniki, i co prawda bialka w moczu nie ma:jupi : : jupi:
(bo to oznaczaloby szpital od zaraz)
to hemoglobine mam znowu 9,1 a mialam juz chwilowo 9,5.

na czczo mam 66 (zakres ref 70-105)napisane ze niski
Ja miałam 66 i 100. To pierwsze w normie na pewno ( bo miałam na wydruku ). Przy drugim wyniku norm nie miałam, pytałam tutaj dziewczyny i mówiły, że ok. Zresztą gin mi potm powiedział, że to bardzo dobry wynik. Natomiast górna norma to 140. Więc na pewno nie przekroczyłaś.
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-07, 12:48   #4297
mary poziomkowa
Zakorzenienie

UWAGA, to będzie bardzo długi post, ale obiecuję, że gdzieś tam na dole jest koniec

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Mary - to wszystko Twoja wina bo czytałam o tym EDM Zamówiłam 6 próbek podkładów, 3 maty, 3 intensivy i chyba jeden róż acha i pędzel flat
Kochana, no to już wirus EDM przeniósł się na Ciebie Myślę, że będziesz zadowolona! Polecam obejrzeć trochę filmików o nakładaniu minerałów [np. AgaBJ ma rewelacyjny filmik], bo na początku człowiek trochę w szoku, co z tym prochem robić

Literki do pokoiku śliczne!

--------------

Jeśli chodzi o parafinę, to wiadomo, że zdania są podzielone, jednemu służy, innego uzależni. Ja tylko przestawiłam swoje zdanie i niczego nikomu nie sugeruję Zresztą kosmetyki, które sama stosuję też często zawierają wazelinę, parafinę, parabeny, sporo tego wszędzie

Majtki poporodowe, to dla mnie wciąż abstrakcja, kupię pewnie zwykłe siateczkowe, do tego te pieluchy Bella i tyle. No i to co Andziot mówiła, takie podkłady też się przydadzą

Remonty u Was, widzę, trwają, no i u mnie też się zacznie, tylko jeszcze nie wiem, czy w tym tygodniu, czy w następnym. Już się boję, bo w sypialni będzie metamorfoza z ciemnego w jasny kolor, czyli skrobanie ścian, czyli wielki burdel wszędzie., czyli będę latać na odkurzaczu oraz pewnie wyczerpię limit przekleństw na ten rok

Witam w klubie szczęśliwych posiadaczek komody z IKEA. W sypialni mieszkają dwie TAKIE i są świetne. Jedna już w 3/4 zapełniona rzeczami Hanki i myślę, że starczy na jakiś czas. Rozważam kupno podobnej do łazienki, miejsce jest, a dodatkowe szuflady na ręczniki i bibeloty łazienkowe potrzebne. No i Aguś wspominała o tych organizerach do szuflad. Cudowny wynalazek, polecam zakupić Zresztą w albumie mam zdjęcie jednej szuflady z ciuszkami i widać te organizery

Anula, pokoik śliczny, bardzo w moim klimacie. Ja bym tam w szarości wkomponowała jakieś kwiaty [a'la rumianki] w kolorze wściekłej fuksji Fuksja + biel + szarości

Jeśli chodzi o karuzelkę, to znajome mamuśki mówią, że się przydaje, zresztą niedawno na żywo oglądałam malucha wpatrzonego z zainteresowaniem w ruszające się zwierzaki. Jeśli miałabym sama coś wybierać, to pewnie nie ogarnęłabym kuwety, jednak Hanka dostaje karuzelkę w spadku, więc specjalnego wyboru nie mam

Pas poporodowy planuję kupić TAKI. Nie wiem, czy działa na brzuch, ale na pewno zadziała na moją psychikę

Z tym tytułem wątku, to w sumie miał być żarcik

Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe - to my, mamusie majowo-czerwcowe

Taki się zmieści? Tylko czy interpunkcja ok? Gdzie nasze polonistki?

Listopadowa, miałam Cię molestować na PW, gdzie się podziewasz. Nic się nie martw, damy wszystkie radę, jak coś, to wyżalaj się nam. Przyutlaski i zdrówka dla Was

---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ----------

Aha! Kasiu przecież Ty też dziś USG! Trzymam kciuki za... )))))))))) No i pozostałe wizyty też mają być na PLUS!

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-02-07, 12:49   #4298
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość
Anulinko tylko łóżeczko turystyczne kupujecie? dobrze zrozumiałam? zamiast drewnianego? czy drewniane już macie?

Na razie będzie tylko turystyczne. Ze względu na malutkie mieszkanko ( mamy kawalerkę ). Dopóki nie kupimy czegoś większego będzie musiało wystarczyć.
Wiem, że kilka dziewczyn na wątku też pisało o zakupie takiego łóżeczka.
Jakoś damy radę
Stary 2011-02-07, 12:58   #4299
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Dziewczyny, dzięki za miłe słowa!

Jakoś tak niby nie pękam, nie rozczulam się nad sobą, a jednak przed USG miałam jakieś takie ciężkie myśli. Ale wszystko przeszło i jestem zadowolona!

Na croissanty zapraszam do mnie! No i ja też mam z Lidla, pyszne są!

Mimbi,

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-07, 12:58   #4300
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość

Dziewczonka a co u Ciebie? Czy dzisiaj czujesz już dzidzię wyżej??
Kochana oprócz tego, że znowu nie spałam całą noc to jest całkiem znośnie . A dzidzia rzeczywiście już się nie przebija do "bronchildy", chociaż jakoś super wysoko nie jest
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-07, 13:02   #4301
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

Dostalam wlasnie paczuszke od gerbera:
4 jogurty, kaszka, 4 przeciery,ciasteczka, soczek, duzy obiadek w sloiczku i malenka bluzeczke z napisem MOJA MAMA JEST NAJLEPSZA

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

poziomkowa, super , ze z corcia wszystko elegancko

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-07, 13:02   #4302
violisia
Zadomowienie

czesc kobitki
na poczatek wklejam wam filmik ktory wczoraj przypadkowo zobaczylam na necie:
http://www.youtube.com/watch?v=0NCNuYdm-oY
rozbrajajace blizniaki

dzis zrobilam zakupy, kupilam 2 mega niesexowne staniki do karmienia, byla promocja fajne bawełniane za 12 zł jeden, kupilam 2 koszule nocne juz do szpitala.. i 2 kaftaniki dla malej, jeden zielony drugi beżowy, mam juz chyba wszystko z dzieciowych ciuszkow.

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
cuuudooo, ja tez wczoraj krecilam pukanie malej, ale to nic w porownaniu z twoim

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Moria przybij pione! Ja tez mam galaretowaty. Czasem nawet jak chodze to wydaje mi sie, ze sie trzesie
Anulka jak Mala sie fajnie rusza. Moj to czasem tak walnie porzadnie, a zazwyczaj jest oszczedny w ruchach
Martulko sliczny brucholek

Zamowilam pare sampli mineralnych ze strony Buff'd. Podklad, korektor, bronzer i puder wykanczajacy z kolorami strzelalam takze zobaczymy co to wyjdzie, ale za 4 z przesylka produkty dalam 5 funtow wiec praktycznie nic nie trace

No to macie brzuchol... wcielam sie w informacje o naszym Robercie
24 tydzien i 4 dni jak juz mowilam bluzka zakryla dwa walki co zrobily mi sie na plecach. Zaniemowilam jak raz zobaczylam to w lustrze

Załącznik 3724878
sliczny brzusio
Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
No dokładnie nie wymyślam już, pojadę znowu na izbę przyjęc i co powiem, że dziecko mnie nisko kopie - przecież mnie tam wyśmieją Będzie dobrze, trzeba byc dobrej myśli
Obejrzałam filmik, widac jak brzuszek faluje , ale jaki ten Twój brzucholek jest elastyczny - ja swojego tak nie dam rady mocno ponaciskac
ja mojego tak samo, jest twardawy, i skora mi sie za ciasna wydaje

jak dla mnie za male koleczka, ale to kwestia gustu ogolnie fajniutki

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
A ja tak siedzę na tym allegro i dopiero odkryłam, że butelka tommee tippee butelce tommee tippee nie równa - ale ja głuptas jestem, myślałam, że wszystkie są tak naprawdę antykolkowe, a tu się okazuje, że tylko te mają rurkę odpowietrzającą http://allegro.pl/butelka-antykolkow...434696547.html
a te nie http://allegro.pl/butelka-260ml-smoc...431216359.html.
Zanim ja to wszystko połapie to moje dziecko będzie świętowac pierwsze urodziny
ja mam te z ta rułka choc poki co potrzebuje instrukcje obslugi do tej butli :haha ha:
violisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-07, 13:20   #4303
mimbi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
Na razie będzie tylko turystyczne. Ze względu na malutkie mieszkanko ( mamy kawalerkę ). Dopóki nie kupimy czegoś większego będzie musiało wystarczyć.
Wiem, że kilka dziewczyn na wątku też pisało o zakupie takiego łóżeczka.
Jakoś damy radę
Ja bede miala na pewno takie lozeczko na wsi u taty. A poza tym mysle sobie, ze jak juz mala bedzie wieksza, to zawsze mozna takie lozeczko stosowac np. jako kojec? Z braku laku.

Cytat:
4 jogurty, kaszka, 4 przeciery,ciasteczka, soczek, duzy obiadek w sloiczku i malenka bluzeczke z napisem MOJA MAMA JEST NAJLEPSZA

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

A co trzeba zrobic zeby dostac takie gratisy od Gerbera? Tez chce!

Poziomka, jak Twoja mala bedzie nazywana? Jagodka? Borowka?
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-07, 13:25   #4304
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:

A to są bezpłatne próbki? W szoku jestem w jakiej ilości
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-07, 13:27   #4305
vanes
Wtajemniczenie

GG do vanes

a skąd takie gratisy gerbera też chętnie bym skorzystała
ja juz po masazu dopijam herbatkę i zmykam po siostrę do szkoly \

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-07, 13:50   #4306
andziot
Zakorzenienie

witam po pracy

nadrabiam w trakcie obiadu

Kwiatecek dziecko masz duże a nie małe, więc nie wiem o co chodzi, moja w 27 ważyła 900g i jest jak najbardziej ok, w 29 na pewno tyle nie wazy ile twoj mały
agus87, kasia24
listopadowa80 duuuużo zdrówka !!!
agnieszka_pe25 gaziki na mojej liscie sa do mycia okolic intymnych ze tak powiem ty masz faceta wiec cie omija jakoby grzebanie
no i brawo za wyniki
Grazin historia ze stringami dobrze ze u mnie pokazywać nie trzeba
sandrunia1511
mary poziomkowa gratuluję pięknie rosnącej Hanki
eweska ty powinnaś mieć jako pierwsza z nas całą torbę spakowaną

a co z taverney ???

uuuufff doczytałam
idę puścić nianie do domu

no i dziś ostatni dzień w pracy byłam chyba,
bo to nie takie proste
jak u gina bedzie ok z szyjką (a na dniach idę spr) to może jeszcze na dwa tygodnie się wybiorę spowrotem

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-07, 13:52   #4307
mimbi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość

a co z taverney ???
Wlasnie, nie odzywa sie ze sto lat chyba???
Stary 2011-02-07, 13:59   #4308
eweska
Moderatoreska

Andziot powinnam, ale jakoś mi się do tego nie spieszy, a powinno

Kurcze znalazłam aukcje i wózek który chcemy w atrakcyjnej cenie, używany, ale wygląda na bardzo zadbany http://allegro.pl/twin-two-jak-nowy-...448208543.html wysłałam im zapytanie, mam nadzieję, że odpisza i poprosiłam o dokładne wymiary wózka z zamontowanymi matrixami i rozłozonymi na płasko, ciekawe czy udziela takiej informacji. Ładnie wygląda no i 1500zł w kieszeni by zostało.
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-07, 14:01   #4309
mimbi
Zakorzenienie

Hej dla mamus bronchildek, co lubia zestawienie rozowy-szary, znalazlam takie cuda
http://allegro.pl/56-ladybird-3-x-bo...431714791.html
Jako ze mam z milion bodziakow, sama nie kupie, ale podoba mi sie super bardzo!
Stary 2011-02-07, 14:03   #4310
vanes
Wtajemniczenie

GG do vanes

w sumie wózek wygląda jak nowy
więc na pewno byłoby korzystnie

Stary 2011-02-07, 14:05   #4311
ania2631
Wtajemniczenie

Dziewczynki dziś mam wizyte na 18-stą i mam nadzieję że w końcu się dowiemy kto tam w brzuchu leżakuje
Wczoraj zjadłam prawie całe pudełko rafaello
Stary 2011-02-07, 14:06   #4312
Aliczka88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość

Też mi się bardzo podoba, szczególnie te garderoby w pokojach ale ile sprzątaaaania Macie już wyliczone ile Was będzie kosztował taki domek z instalacjami?

Kochana, na początek wyliczyliśmy, że fundamenty, mury, dach, płyta, okna i instalacje wyniosą nas około 170 000. Plus taki, że tato TŻta to elektryk i już od jakiegoś czasu znosi z pracy różnego rodzaju kable więc to praktycznie mamy gratis i gratis taki, ze TŻ ma firme budowlaną i tylko murarza musimy zawołać do pomocy a reszte sami no ale... Niestety, suma piekielna!
Sprzątania, pewno bedzie duzo ale teraz mieszkamy w domu który ma ponad 200m więc jakoś daje rade ogarnąć to może i z tym źle nie bedzie

Ja usamżyłam tortille, nugettsy, przygotowałam sos czosnkowy, ser żółty, sałate i czekam na pomidory i ogórki i siadam to obiadku

Żona
Mama Misia

Makijażystka
Aliczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-07, 14:10   #4313
andziot
Zakorzenienie

ania2631
eweska wózek rzeczywiście bardzo zadbany i fajny

Stary 2011-02-07, 14:12   #4314
vanes
Wtajemniczenie

GG do vanes

aliczka ale pyszności robicie na obiadek mmmm

Stary 2011-02-07, 14:15   #4315
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość
Kochana, na początek wyliczyliśmy, że fundamenty, mury, dach, płyta, okna i instalacje wyniosą nas około 170 000. Plus taki, że tato TŻta to elektryk i już od jakiegoś czasu znosi z pracy różnego rodzaju kable więc to praktycznie mamy gratis i gratis taki, ze TŻ ma firme budowlaną i tylko murarza musimy zawołać do pomocy a reszte sami no ale... Niestety, suma piekielna!
Sprzątania, pewno bedzie duzo ale teraz mieszkamy w domu który ma ponad 200m więc jakoś daje rade ogarnąć to może i z tym źle nie bedzie

Ja usamżyłam tortille, nugettsy, przygotowałam sos czosnkowy, ser żółty, sałate i czekam na pomidory i ogórki i siadam to obiadku

Bierzcie sobie faktury na wszystkie materiały. Można odzyskać różnicę vatu z urzędu skarbowego, a to przy budowie domu może być nawet kilkanaście tysięcy złotych
Stary 2011-02-07, 14:19   #4316
agus87
Zakorzenienie

ok laski ja lece sie szykowac, bo o b4 wyjezdzamy, jedziemy zxaplacic reszte za lozko i odebrac wozek, bo jednak zadzwonili, ze wozek do odbioru tez jest

no i o 16,50 wizyta
kurcze ledwo mnie na nia wcisnela, mam nadzieje, ze nie bedzie za duzo ludzi

ja obstawiam u 24kasi86 corke
Stary 2011-02-07, 14:20   #4317
Weredka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość

Z tym tytułem wątku, to w sumie miał być żarcik

Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe - to my, mamusie majowo-czerwcowe

Taki się zmieści? Tylko czy interpunkcja ok? Gdzie nasze polonistki?
Interpunkcja wydaje się być w porządku, a tytuł wątku po prostu powalający!!
Ja jeszcze nie mam nic przygotowanego - ubranek za dużo kupować nie będę, bo mam po córeczce, wózek i łóżeczko wymagają tylko gruntownego czyszczenia, rzeczy do szpitala spakuję pewnie w terminie porodu Jakoś tak wszystko mi się to za wcześnie wydaje... Ale z przyjemnością czytam wasze opisy i oglądam ubranka
Weredka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-07, 14:23   #4318
andziot
Zakorzenienie

a ja myślę że u kasi jednak sisiorek

Stary 2011-02-07, 14:27   #4319
vanes
Wtajemniczenie

GG do vanes

eee a moim zdaniem kasia będzie miała facecika

Stary 2011-02-07, 14:29   #4320
moniqac
Zadomowienie

Dzien dobry .

Kwiatecek
- mój pod koniec 27 tc ważył 1445 - i mówił że jest duży... a ile według Ciebie powinien mały ważyć w 29tc?! bo myślałam, że mam duże dziecko, a tu się okazuje z tego co piszesz że wcale nie .

za dzisiejsze wizyty!!!

listopadowa
- szkarlatyna ??? o matko - nie zazdroszcze Ci Kochana samopoczucia - wkurzające na pewno są te choróbska i leki, ale już niedługo... dasz rade.
dzięki za dobre słowa co do mnie i małego - jestem troche przestraszona dalej, chodze z zaciśniętymi nogami jakby to coś miało dać ale jednak czuje ucisk na dole, więc bez żartów będę leżeć.

Grazin
- a jakie żelazo bierzesz? mój leakrz kazał mi "zakwaszać" żołądek, biore tardyferon czy coś takiego i poiwedział żeby koniecznie popijać czymś kwaśnym - no i nie mdli mnie.

vanes
- a laser wskazany w ciąży? bo nie wiem.

mary gartuluje!!! ja dziś zjadłam 7daysa z czekoladą i kawą, ale nie odmówię .

Nadrobiłam bez ostatniej strony, ale lecę na zupkę (jarzynowa ) bo padam z głodu a taaaaaaaaaaaak mi pachnie.

zaraz bede .

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .

Edytowane przez moniqac
Czas edycji: 2011-02-07 o 14:34
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości