|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czerwcowe |
![]() ![]() ![]() ![]() |
23 | 35,94% |
Już coraz bliżej końca więc czekamy na naszego brzdąca... |
4 | 6,25% |
Nasze dzieciątka solidne kopniaki dają i na świat się już pchają... |
0 | 0% |
Piłki te - to nasze brzuszki, dokazują w nich maluszki |
2 | 3,13% |
Za oknami już przedwiośnie - czas zapiep***, dziecko rośnie |
24 | 37,50% |
Za oknami pachnie wiosną - dzieci coraz większe rosną |
11 | 17,19% |
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4291 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011
Cytat:
![]() a na chwile obecna plakac mi sie chce. odebralam wyniki, i co prawda bialka w moczu nie ma ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() (bo to oznaczaloby szpital od zaraz) to hemoglobine mam znowu 9,1 a mialam juz chwilowo 9,5. ![]() ![]() pomozcie mi z interpretacja glukozy, plizzzzzzzzzzzzz na czczo mam 66 (zakres ref 70-105)napisane ze niski a po godzinie 122 mam napisane ze wysoki ale jest na tyle wysoki ze mam sie czym martwic czy jest w miare? Edytowane przez agnieszka_pe25 Czas edycji: 2011-02-07 o 12:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4292 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011
Hej Dziewczynki
![]() Ja właśnie sobie wróciłam, wszytskie obowiązki już odbębnione, zrobiłam sobie drugie śniadanie i zasiadam do wizażu.. Cytat:
Ja chcę kupić turystyczne, ale zostawić w domku rodzinnym, mieszkamy parenaście kilometrów od rodziców, więc planuje właśnie turystyczne kupić i tam zostawić na amen.. będzie na wakacje, święta.. wyprowadziłam się już chwilę temu, ale mój pokój pozostał w nienaruszonym stanie, i tak sobie myślę, że najwygodniej będzie dla dzidzi takie turystyczne tam wstawić i nie martwić się za każdym przyjazdem, gdzie małego ulokować! Cytat:
![]() ![]() ![]() Aguś nic sie nie denerwuj.. będzie dobrze.. musi być ![]() ![]() ![]() Listopadowa szybciorem wracaj do zdrowia!! to nakaz ![]() Ddaaiissyy proszę Cię nie mieszaj mi w głowie! Wojtuś to ładnie imię i basta ![]() ![]() ![]() ![]() Dorkabl ..domek ![]() ![]() Mimbi a tego co mi wiadomo to mamuśki w DE piorą w płynach do prania, ale nie żadnych dzieciowych, tylko normalnych, ale łagodnych.. Dziewczonka a co u Ciebie? Czy dzisiaj czujesz już dzidzię wyżej?? A gdzie Kasia z nowinami? Ja obstawiam, że dzisiaj zobaczy siuraska ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4293 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja się nie znam ale dr powiedział, że jak jest poniżej 140 to może być i nic się nie dzieje. Najwyżej będzie CI kazał powtórzyć badanie za jakiś czas.
![]() |
#4294 |
Wtajemniczenie
|
a ja zmykam na kawę do cioteczki znowu i na fotel z masażem ooooo tak
![]()
#4295 |
Moderatoreska
|
Dzień dobry
![]() Ja jak zwykle weekend miałam zajęty, nie miałam nawet kiedy zajrzeć, mileismy goscia, przyjechał mężula brat z Anglii i tak jakos nam weekend przeleciał. Trzymam kciuki za wszystkie wizyty ![]() ![]() Ja dziś to bym tylko spała, normalnie nie wiem jak to możliwe, ale ciagle spiaca chodzę. Chłopaki coraz bardziej dokuczaja mamusi, kopia coraz mocniej, dziś nawet chciałam nakręcić ich wybryki, ale jak tylko zaczynałam to siedzieli cicho nie chcieli pokazać co tam wyczyniaja w brzuchu mamy ![]() Ale dziewczyny macie już wyprawki, tylko pozazdrościć ja jestem daleko w lesie z zakupami, przez ten remont wstrzymałam się ze wszystkim i tak nie mam gdzie co trzymać, kurzu w domu pełno, normalnie aż się odechciewa. Czekamy teraz az tynki wyschną i mężul będzie kladł gładź, wybraliśmy już drzwi do szafy, mężul jutro ma podjechac i zamówić, jeszcze musze wybrać panele. I jak ściany będą gotowe, wytynkowane to juz będzie prawie z gorki i pokój będzie gotowy ![]() Ale to nie będzie koniec jeszcze przedpokój i kuchnia ![]() Mam tylko nadzieję, że się wyrobimy z czasem bo zaczyna mnie to już przerażać, zaraz polowa lutego, marzec i juz kwiecień, a kiedy chłopakom umyśli się przyjść na świat to nie wiem. Wy tu juz o torbach do szpitala piszecie, normalnie w szoku jestem jak macie to wszystko ładnie zorganizowane, ja pewnie jak zwykle wszystko na ostatnia chwilę będę szykować. Muszę się dowiedzieć czy do szpitala coś dla dzieciaczków będzie potrzebne, nigdy niczego nie chcieli, zawsze wszystko zapewniał szpital, a jak jest teraz to nie mam pojęcia. Uff to się rozpisałam ![]() Zaraz musze zabrać się za obiadek bo synal ze szkoły wróci, dzis pomidorówka jak co poniedziałek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4296 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4297 | |
Zakorzenienie
|
UWAGA, to będzie bardzo długi post, ale obiecuję, że gdzieś tam na dole jest koniec
![]() Cytat:
![]() ![]() Literki do pokoiku śliczne! ![]() -------------- Jeśli chodzi o parafinę, to wiadomo, że zdania są podzielone, jednemu służy, innego uzależni. Ja tylko przestawiłam swoje zdanie i niczego nikomu nie sugeruję ![]() ![]() Majtki poporodowe, to dla mnie wciąż abstrakcja, kupię pewnie zwykłe siateczkowe, do tego te pieluchy Bella i tyle. No i to co Andziot mówiła, takie podkłady też się przydadzą ![]() Remonty u Was, widzę, trwają, no i u mnie też się zacznie, tylko jeszcze nie wiem, czy w tym tygodniu, czy w następnym. Już się boję, bo w sypialni będzie metamorfoza z ciemnego w jasny kolor, czyli skrobanie ścian, czyli wielki burdel wszędzie., czyli będę latać na odkurzaczu oraz pewnie wyczerpię limit przekleństw na ten rok ![]() Witam w klubie szczęśliwych posiadaczek komody z IKEA. W sypialni mieszkają dwie TAKIE i są świetne. Jedna już w 3/4 zapełniona rzeczami Hanki i myślę, że starczy na jakiś czas. Rozważam kupno podobnej do łazienki, miejsce jest, a dodatkowe szuflady na ręczniki i bibeloty łazienkowe potrzebne. No i Aguś wspominała o tych organizerach do szuflad. Cudowny wynalazek, polecam zakupić ![]() ![]() Anula, pokoik śliczny, bardzo w moim klimacie. Ja bym tam w szarości wkomponowała jakieś kwiaty [a'la rumianki] w kolorze wściekłej fuksji ![]() ![]() Jeśli chodzi o karuzelkę, to znajome mamuśki mówią, że się przydaje, zresztą niedawno na żywo oglądałam malucha wpatrzonego z zainteresowaniem w ruszające się zwierzaki. Jeśli miałabym sama coś wybierać, to pewnie nie ogarnęłabym kuwety, jednak Hanka dostaje karuzelkę w spadku, więc specjalnego wyboru nie mam ![]() Pas poporodowy planuję kupić TAKI. Nie wiem, czy działa na brzuch, ale na pewno zadziała na moją psychikę ![]() Z tym tytułem wątku, to w sumie miał być żarcik ![]() Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe - to my, mamusie majowo-czerwcowe Taki się zmieści? Tylko czy interpunkcja ok? Gdzie nasze polonistki? ![]() Listopadowa, miałam Cię molestować na PW, gdzie się podziewasz. Nic się nie martw, damy wszystkie radę, jak coś, to wyżalaj się nam. Przyutlaski i zdrówka dla Was ![]() ---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- Aha! Kasiu przecież Ty też dziś USG! Trzymam kciuki za... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4298 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiem, że kilka dziewczyn na wątku też pisało o zakupie takiego łóżeczka. Jakoś damy radę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4299 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, dzięki za miłe słowa!
![]() Jakoś tak niby nie pękam, nie rozczulam się nad sobą, a jednak przed USG miałam jakieś takie ciężkie myśli. Ale wszystko przeszło i jestem zadowolona! ![]() Na croissanty zapraszam do mnie! ![]() ![]() Mimbi, ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4300 |
Wtajemniczenie
|
Kochana oprócz tego, że znowu nie spałam całą noc
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4301 |
Zadomowienie
|
Dostalam wlasnie paczuszke od gerbera:
4 jogurty, kaszka, 4 przeciery,ciasteczka, soczek, duzy obiadek w sloiczku i malenka bluzeczke z napisem MOJA MAMA JEST NAJLEPSZA ---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- poziomkowa, super , ze z corcia wszystko elegancko ![]()
#4302 | |||||
Zadomowienie
|
czesc kobitki
![]() na poczatek wklejam wam filmik ktory wczoraj przypadkowo zobaczylam na necie: http://www.youtube.com/watch?v=0NCNuYdm-oY rozbrajajace blizniaki ![]() dzis zrobilam zakupy, kupilam 2 mega niesexowne staniki do karmienia, byla promocja fajne bawełniane za 12 zł jeden, kupilam 2 koszule nocne juz do szpitala.. i 2 kaftaniki dla malej, jeden zielony drugi beżowy, mam juz chyba wszystko z dzieciowych ciuszkow. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4303 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Poziomka, jak Twoja mala bedzie nazywana? Jagodka? Borowka? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4304 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4305 |
Wtajemniczenie
|
a skąd takie gratisy gerbera też chętnie bym skorzystała
![]() ja juz po masazu dopijam herbatkę i zmykam po siostrę do szkoly ![]()
![]() |
#4306 |
Zakorzenienie
|
witam po pracy
nadrabiam w trakcie obiadu ![]() Kwiatecek dziecko masz duże a nie małe, więc nie wiem o co chodzi, moja w 27 ważyła 900g i jest jak najbardziej ok, w 29 na pewno tyle nie wazy ile twoj mały agus87, kasia24 ![]() listopadowa80 duuuużo zdrówka !!! agnieszka_pe25 gaziki na mojej liscie sa do mycia okolic intymnych ze tak powiem ![]() ![]() no i brawo za wyniki ![]() Grazin historia ze stringami ![]() sandrunia1511 ![]() mary poziomkowa gratuluję pięknie rosnącej Hanki ![]() eweska ty powinnaś mieć jako pierwsza z nas całą torbę spakowaną ![]() a co z taverney ??? uuuufff doczytałam idę puścić nianie do domu ![]() no i dziś ostatni dzień w pracy byłam chyba, bo to nie takie proste jak u gina bedzie ok z szyjką (a na dniach idę spr) to może jeszcze na dwa tygodnie się wybiorę spowrotem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4307 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4308 |
Moderatoreska
|
Andziot powinnam, ale jakoś mi się do tego nie spieszy, a powinno
![]() Kurcze znalazłam aukcje i wózek który chcemy w atrakcyjnej cenie, używany, ale wygląda na bardzo zadbany http://allegro.pl/twin-two-jak-nowy-...448208543.html wysłałam im zapytanie, mam nadzieję, że odpisza i poprosiłam o dokładne wymiary wózka z zamontowanymi matrixami i rozłozonymi na płasko, ciekawe czy udziela takiej informacji. Ładnie wygląda no i 1500zł w kieszeni by zostało. |
![]() ![]() |
![]() |
#4309 |
Zakorzenienie
|
Hej dla mamus bronchildek, co lubia zestawienie rozowy-szary, znalazlam takie cuda
http://allegro.pl/56-ladybird-3-x-bo...431714791.html Jako ze mam z milion bodziakow, sama nie kupie, ale podoba mi sie super bardzo! |
![]() ![]() |
![]() |
#4310 |
Wtajemniczenie
|
w sumie wózek wygląda jak nowy
![]() więc na pewno byłoby korzystnie
#4311 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki dziś mam wizyte na 18-stą i mam nadzieję że w końcu się dowiemy kto tam w brzuchu leżakuje
![]() Wczoraj zjadłam prawie całe pudełko rafaello ![]()
#4312 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Sprzątania, pewno bedzie duzo ![]() ![]() Ja usamżyłam tortille, nugettsy, przygotowałam sos czosnkowy, ser żółty, sałate i czekam na pomidory i ogórki i siadam to obiadku ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4313 |
Zakorzenienie
|
ania2631
![]() eweska wózek rzeczywiście bardzo zadbany i fajny |
![]() ![]() |
![]() |
#4314 |
Wtajemniczenie
|
aliczka ale pyszności robicie na obiadek mmmm
#4315 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bierzcie sobie faktury na wszystkie materiały. Można odzyskać różnicę vatu z urzędu skarbowego, a to przy budowie domu może być nawet kilkanaście tysięcy złotych ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4316 |
Zakorzenienie
|
ok laski ja lece sie szykowac, bo o b4 wyjezdzamy, jedziemy zxaplacic reszte za lozko i odebrac wozek, bo jednak zadzwonili, ze wozek do odbioru tez jest
![]() no i o 16,50 wizyta kurcze ledwo mnie na nia wcisnela, mam nadzieje, ze nie bedzie za duzo ludzi ![]() ja obstawiam u 24kasi86 corke ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4317 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja jeszcze nie mam nic przygotowanego - ubranek za dużo kupować nie będę, bo mam po córeczce, wózek i łóżeczko wymagają tylko gruntownego czyszczenia, rzeczy do szpitala spakuję pewnie w terminie porodu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4318 |
Zakorzenienie
|
a ja myślę że u kasi jednak sisiorek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4319 |
Wtajemniczenie
|
eee a moim zdaniem kasia będzie miała facecika
#4320 |
Zadomowienie
|
Dzien dobry
![]() Kwiatecek - mój pod koniec 27 tc ważył 1445 - i mówił że jest duży... a ile według Ciebie powinien mały ważyć w 29tc?! bo myślałam, że mam duże dziecko, a tu się okazuje z tego co piszesz że wcale nie ![]() ![]() listopadowa - szkarlatyna ??? ![]() dzięki za dobre słowa co do mnie i małego - jestem troche przestraszona dalej, chodze z zaciśniętymi nogami jakby to coś miało dać ![]() Grazin - a jakie żelazo bierzesz? mój leakrz kazał mi "zakwaszać" żołądek, biore tardyferon czy coś takiego i poiwedział żeby koniecznie popijać czymś kwaśnym - no i nie mdli mnie. vanes - a laser wskazany w ciąży? bo nie wiem. mary ![]() ![]() Nadrobiłam bez ostatniej strony, ale lecę na zupkę (jarzynowa ![]() zaraz bede ![]() Edytowane przez moniqac Czas edycji: 2011-02-07 o 14:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:29.