|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tylul kolejnej czesci watku ![]() |
|||
lato mamy już za pasem wakacje spędzimy z bobasem |
![]() ![]() ![]() ![]() |
21 | 42,86% |
lato idzie krokami dużymi, wakacje spędzimy z dziećmi naszymi |
3 | 6,12% |
Lato z nami, całe dnie na spacerkach spędzamy |
0 | 0% |
Kupki, wysypki, zabawki z Lamaze to teraz częste tematy są nasze - mamusie marcowo-kwietniowe |
9 | 18,37% |
Rany zagojone wiec mamuski szalone biegaja na spacery w najlepsze plenery |
7 | 14,29% |
Do formy wracamy, na tztów chec juz mamy a maluchy coraz mniej bolą brzuchy |
8 | 16,33% |
Pierwsze miesiace juz za nami, a nasze maluchy maja juz dobrze wymasowane brzuchy |
0 | 0% |
Krótki rękaw gołe stopy mamy i maluchy maja sw oje najdluzsze urlopy |
1 | 2,04% |
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4291 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Śliczne maluszki właśnie opuściły nasze brzuszki
trzyrazyi - kochanie, nie
![]() ![]()
#4292 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no nie wiem czy mama wie lepiej, ja to chyba jakis ewenement jestem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4293 | |||
Wtajemniczenie
|
Monti widze ze mamy podobne zainteresowania: H&M i Lamaze
![]() jak skore by sciagnal sliczne Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
dziewczyny ile czasu sie czeka na wyplate becikowego?? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4294 | |||
Wtajemniczenie
|
Wszyscy szaleją z lamaze - ja nie mogę się doczekać aż mama mi je jutrro przywiezie.
No i mysle nad matą czy kosmoz z lamaze czy kwadrat z fishera ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Dziewczyny to ile wasze maluchy mialy ten pierwszy skok? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4295 |
Zakorzenienie
|
Castia no i imprezę chrzcinową macie już za sobą-super!
![]() ![]() wanilia to chyba u nas ten skok rozwojowy jest niezauważalny,bo mała jest niesamowita! ![]() iweczka to już 2 miesiące,gratulacja,Kocha na! ![]() diatoma będzie dobrze! ![]() ![]() Eirene masz rację,'macierzyństwo to sprzeczne uczucia' ...i choc podobnie jak Ty,nie zdawałam sobie z tego sprawy,to mam nadzieję,że z każdym dniem będzie coraz lepiej! Ba! Jestem o tym przekonana! ![]() nuna piękna rodzinka ![]() Montii ale śliczne zdjęcia...piękni jesteście ![]()
![]() |
#4296 |
Wtajemniczenie
|
http://allegro.pl/lamaze-zawieszka-p...588301554.html
http://allegro.pl/lamaze-zawieszka-z...588301557.html http://allegro.pl/lamaze-zawieszka-e...595728317.html http://allegro.pl/lamaze-zawieszka-s...595728983.html i o 22:45 !!! kurier przywiózł mi matę http://allegro.pl/fisher-price-mata-...587108799.html wzięłam tą zamiast lamaze, bo ma karuzelę na środku a my nie mamy takiej karuzeli do łóżeczka, bo stwierdziłam, że małemu nie potrzebna, bo łóżeczko stoi w sypialni a cały dzień spędzamy w salonie i tylko na noc idziemy do sypialni, ale jak będzie starszy to mu chyba kupię, żeby przed snem sobie patrzył ![]() no i musiałam trochę pajacy pozamawiać, bo takich ubrań typu spodnie i bluzki na wyjście to mamy dużo i dresików, a zwykłe pajace po domku mi się kończą bo wyrasta ![]() idę dalej spać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4297 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a co do Lamaze to kolejny watek powinien miec w tytule cos z Lamaze bo widze ze my wszystkie tylko te zabawki preferujemy ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4298 |
Zadomowienie
|
![]() faktycznie szalejecie z tymi zabawkami Lamaze ![]() Montii też masz małęgo gapiciela ![]() ![]()
#4299 |
Zadomowienie
|
mojemu małemu dzisiaj ropieje oko.Kilka dni temu jedno,tera drugie...Nie wiem czy go powiało czy te kanaliki łzowe sie zatkały.Na razie działam z solą fizjologiczną
a w załączniku moje dzieciaki
#4300 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4301 | |||
Zakorzenienie
|
![]() my dzisiaj pobudek miałyśmy o 2 i o 6 ![]() niby fajnie tylko, ze od tej 6 to już spania nie było ![]() co prawda leżała grzecznie pod karuzelą ale tak strasznie oddycha tym zawalonym noskiem, że już nie mogłam spać ![]() Cytat:
ja teraz córce zakładam czapeczkę tylko żeby ją chronić przed słońcem 30 stopni ![]() u nas się pewnie skończy posiadowka na ogrodzie, siostry moje pewnie wpadną ze swoimi pociechami Cytat:
![]() dobrze, ze mu twoja dieta służy ![]() najważniejsze ze wiesz jak mu pomóc proszę cię ![]() moja ostatni tydzień nie spała wogole w dzień, dosłownie może po pół godzinki czy to normalne? takie dziecko jednak powinno 3-4 razy dziennie spać ![]() Cytat:
ale oczywiście trzeba wziąć poprawkę na to że każde dziecko może trochę inaczej odczuwać temperaturę, teraz na mieście można zobaczyć i osoby ubrane w krótki rękawek i takie w płaszczach ![]()
![]() |
#4302 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() czy mi się przyśniło czy z tego co pamiętam chyba masz dziś urodzinki? ![]() STO LATEK !! ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() http://allegro.pl/biala-czapka-bialy...603015856.html Cytat:
![]() ![]() ![]() hehe to tak jak u nas ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
ale cudowne dzieciaczki masz ![]() co do ubierania zauważyłam że mój Oli to zmarzlaczek raczej więc rzadko jeszcze jest np na krótki rękaw w domu bo zaraz ma gęsią skórkę zimne rączki nóżki nosek... i takie sine mu się robi ![]() ![]() latem to wiadomo inaczej będzie ![]() ale się boję dziś o 12 jedziemy na szczepienie... masakra ciekawe jaka noc nas czeka...
Nasze serca przestukują się ze sobą moje głośniej, twoje dobitniej... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Eirene1987 Czas edycji: 2011-05-18 o 08:21 |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4303 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wlozylam mala do lozeczka i sie bawi pod karuzela ![]() ![]() Mala zasnela o 20 i obudzila sie o 2 kolejna noc z zrzedu. Pozniej obudzila sie o 5.30 i juz srednio chciala spac, ale jakos dociagnelysmy do 7.30;p Dzis idziemy na wazenie ![]() ![]() ale slodziaki ![]() Jesli to byl skok to okolo 5 dni Cytat:
gora4 h w dzien:P Cytat:
![]() ale laska:d i Fabianek slodki ![]() Cytat:
![]() ![]() co do 30c w weekend to u nas raczej bedzie zimno, tak czy siak planujemy piknik ze znajomymi nad jeziorkiem i wspinaczke na sztucznych skalkach. tak sobie mysle jak mala bedzie odczowac pogode w maladze kiedy sie przeprowadzimy... w wakacje dochodzi do 47-50c
Puedes ser nada para el mundo pero para alquien puedes ser el mundo entero ![]() Edytowane przez tajka88 Czas edycji: 2011-05-18 o 09:52 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4304 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4305 |
Zakorzenienie
|
nuna, śliczne dzieciaczki
![]() bosti, fiu fiu, zaszalałaś na allegro ![]() ![]() fajne te zabaweczki, ja też się czają, żeby coś kupić Lence ![]() Monti, leć kochana pobaw się kawałek masz możliwość to skorzystaj. ![]() ale doskonale rozumiem Twoje rozterki ja też mam mieszane uczucia, bo brakuje mi wyjść gdziekolwiek do ludzi, a z drugiej strony brakuje mi snu..... ![]() tylko ja kurde nie mam możliwości iść gdzieś, bo nie mam z kim zostawić Małej. w tygodniu tż wraca późno, w weekendy podyplomówka ![]() jak nie urok to sraczka ![]() zostaje teściowa...... ![]() a tak poza tym, ale kobieto masz figurę... ![]() ![]() mi zostało 2,5 kg ale czuje się źle z tym..... nie podobam się sobie, w ogóle ![]() ![]() a do chrztu to może jakis kapelusik pasujący do stroju, biały , ecru czy jaki tam lubisz ![]() castia, a Ty w co ubrałaś Malwinke??? weź się pochwal.... ![]() ![]() kurde boli mnie coś głowa od rana, może coś z ciśnieniem dziś nie hallo..... ![]() za oknem przebija się słonko, mam nadzieję, że będzie cieplo i wyjde z tego ch.... domu bo oszaleję!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4306 |
Zakorzenienie
|
Potrzebuję pomocy
W poniedziałek zaczęło się gorączką 39C i dreszczami, piersi były całe obolałe i twarde. Wczoraj cały dzień przystawiałam małą z różnych stron i robiłam okłady zimną wodą i z rozbitej zmrożonej kapusty jak mąż już kupił ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4307 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() a to duperela za 5 zł z carrefoura hehe ale za to jak padła o 21 to wstała o 3 ![]() iza, Ty chyba kupowałaś pajacyki ostatnio zadowolona jesteś z nich?? bo na 62 mam tylko 2 pajace i 4 pary śpioszków, reszta to spodenki i mnóstwo bodziaków-az sama nie wiem skąd tego tyle ![]() a Lenka bardzo często lubi robić niespodzianki, typu kupa everywhere, lub upsss ulało mi się jedzonko ![]() ![]() mam nadzieje, że katarek szybko Idalce minie, U nas jest już troszkę mniejszy. czarna, a dokąd w podróż poslubną ??? ![]() jeśli mozna zapytać ![]() co do garnka na klocki, brat się przekonał hehe ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4308 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a co do dzieciaków to dziękujemy ![]() ![]()
![]() |
#4309 |
Zakorzenienie
|
moja mala wczoraj w kapieli
![]() mama lepsze zdjecia ale to zakrywa jej cialko ![]() (zdjecie usuniete ![]()
Puedes ser nada para el mundo pero para alquien puedes ser el mundo entero ![]() Edytowane przez tajka88 Czas edycji: 2011-05-18 o 21:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#4310 | |
Zakorzenienie
|
ja zmykam niedługo na odśluzowanie do przychodni i na małe zakupy bo nawet kawy w domu nie mam
![]() Cytat:
ostatnio kupiłam takie z Georga http://allegro.pl/2-nowe-spioszki-sp...589532948.html są bardzo fajne ![]() sprzedawca też fajny a wcześniej miałam 3-pack z Mothercare, były rewelacyjne, ale mała już wyrosła więc czaję się na kolejny teraz Mothercare na allegro są takie http://allegro.pl/mothercare-kolorow...612684919.html Eirene 3 godziny ci śpi w dzień, jak ty to robisz ![]()
![]() |
#4311 |
Rozeznanie
|
kampasiula ale uroczy widok
![]() ![]() Glodomorek ja mimo wszystko dla pewności poszłabym do lekarza, miałaś 40 stopni gorączki to nie przelewki. Edytowane przez patrycja_22 Czas edycji: 2011-05-18 o 08:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#4312 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ale masz fajnie z siostrami, ja tu sama jak palec siedze ![]() Cytat:
![]() fajnie, a nie boisz sie o główke? |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4313 |
Zakorzenienie
|
wszystko pod kontrola;p, a mala juz trzyma glowke dosyc ladnie
![]()
#4314 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
super ![]() Cytat:
![]() ![]() izabela - moj malo spi w dzien, tylko w marsupi, czasem w czasie spaceru ale to np na 20 min i 20 min lezy... jedyne co to jak go nauczylam, kladzie sie ze mna np na godzine..ale musze obok byc JA ![]() ![]() eirenne kochanie to nie dziś! ![]() ![]() ![]() ja zamówiłam ten kaszkiet, dokladnie taki za duzy ;((( Jeju jak moje dziecko sie rano wkurzało i chciał ssac pierś i pięść;/ i wpychał to i to, a ze sie nie miescilo ![]() w koncu kompromis... ssał pierś i mial w buzi jednego palca...masakra..
![]() |
#4315 |
Rozeznanie
|
Monti
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4316 | |
Zakorzenienie
|
iza, dzieki za info
chyba sie skusze na cos ![]() ![]() Cytat:
![]() ja też mam galarete na brzuchu ![]() i troszke większe uda ![]() ![]() bo spodnie są obcisłe, ehhhhh..... wielkie jedzenie słodyczy w ciązy wyszło... ![]() Edytowane przez iweczka Czas edycji: 2011-05-18 o 09:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4317 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzis jesli sie wypogodzi pojedziemy sie wspinac a jak nie to powtorzymy to co wczoraj... jak mala sie obudzi dam jej papu i spadamy na wazenie ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4318 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4319 |
Zakorzenienie
|
FP Ja kupilam w uk
![]() Patrzylam na allegro sa podobne ![]()
#4320 |
Zadomowienie
|
tajka świetna jest Twoja mała
![]() iweczka ja tak samo jak Ty mam galaretę.Ale mały lubi przynajmniej na niej leżeć ![]() Moje spodenki,dzinsy w roz 36 to teraz albo się nie dopinają albo zatrzymują na biodrach ![]() mój Tymek dzisiaj jak zwykle kimał od 21 do 8 rano z przerwą na jedzenie o 4 i6.Wstał zjadł,wykupolił się i dalej spi ![]() co do ubierania.Mój to taki mały zmarżlak.Na podwórko kładę czapkę,nawet jak jest ciepło.Są takie cienkie przeciez ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:02.