|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy. |
|
19 | 33,33% |
| Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. |
|
23 | 40,35% |
| W trzeci trymestr wchodzimy, nasze Maluszki nie długo urodzimy. |
|
2 | 3,51% |
| W III trymestr wchodzimy i za nie długo nasze brzdące urodzimy. |
|
0 | 0% |
| Ruchy już czujemy, teraz na wyprawkę polujemy. |
|
5 | 8,77% |
| Wiosenne przygotowania - latem oczekiwane rozwiązania. |
|
1 | 1,75% |
| Na lato i maluszki czekamy, całą wyprawkę już mamy. |
|
0 | 0% |
| Kwiecień, maj na kalendarzu, a mamuśki na wizażu. |
|
5 | 8,77% |
| Łóżeczka bez dziecka oglądać nie chcemy,co z noworodkiem robić dobrze wiemy. |
|
1 | 1,75% |
| Kolejny miesiąc już czekamy, letnie z nas będą mamy. |
|
1 | 1,75% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy. Lipiec-sierpień 2011
Cytat:
|
|
|
|
|
#4292 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
mi sie wydaje ze takie jeszcze najwygodniejsze, ostatnio mialam odpinane jak tshirt i nie bylo wygodnie, a te na 2 odpięcia z klapą to dla mnie wogole porazka. Mam 1 koszule i szukam jeszcze dwoch... moze jak pojade na zakupy pod koniec przyszlego tygodnia to wychacze cos ciekawego, chociaz nie chce mi sie biegac po sklepach, lenia dostaje
|
|
|
|
|
#4293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pożyczyłabym od teściowej, ale zależy mi na takim cienkim szlafroczku bawełnianym
|
|
|
|
|
#4294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czy zwykła gruszka lepsza? Pierwszy raz widzę takie coś ![]() Ja naprawdę jestem z tego ciemna |
|
|
|
|
#4295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4296 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Widze, ze po wczorajszych bankach dzisiaj juz widac poprawe, przynajmniej tak duzo nie kaszla. Cytat:
Co do kg, ja wprawdzie wage startowa mialam nizsza, ale przyrost kg mam wiekszy, bo jestem dopiero w 21 tyg, a mam 8-9 kg na +, ale albo tych kg tak nie widac, albo obracam sie w bardziej taktownym towarzystwie, bo wszyscy mi mowia, ze ladnie wygladam. Ale mam lustro i wiem swoje. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zaneta ja zdecydowanie polecam fride, a nie gruszke do nosa, gruszka mozna podraznic nosek. Ja mialam chwile relaksu u fryzjera, podcinalam wlosy, pani pomasowala mi glowe przy myciu, wypilam kawe... |
|||||
|
|
|
#4297 |
|
Zakorzenienie
|
Scio właśnie widziałam na allegro cenę i nie jest drogie,
kupię to jak faktycznie jest lepsze tak jak piszę Aga ![]() Dobrze, że jest takie forum!! Co jest jeszcze fajnego i POTRZEBNEGO? |
|
|
|
#4298 |
|
BAN stały
|
AgaGuernsey 8-9 kg mozesz miec na plusie ale moze nie byc tak widac po Tobie że tyjesz jezeli rozchodzi Ci sie wszystko rowno, gorzej jak sama
![]() ja się ciesze ze wlasnie po calosci kolejny raz mi idzie
|
|
|
|
#4299 |
|
Zadomowienie
|
lepsza lepsza
a poco ta sol fizjologiczna i sol morska
|
|
|
|
#4300 |
|
Wtajemniczenie
|
SweetAngel ja soli fizjol. (tansza)uzywalam do przemywania oczu, takze do rozmiekczenia koziur w nosku jak nie chcialy bez niczego wyjsc. Natomiast sol morska (drozsza) kupilam dopiero jak pojawil sie katar - generalnie nia nawilza sie sluzowki noska.
Bartessa no wg mnie dupsko mi rosnie, ale brzuch tez jakby nie bylo. Robie sobie co jakis czas pomiary zarowno bioder i brzucha, no i rosna... |
|
|
|
#4301 |
|
Zakorzenienie
|
Carmela no pokój piękny
dobrze ze wstawiłaś linka od kogo kupiłaś, juz dodałam do ulubionych i też u niego zamówię. W pon jedziemy po meble dla małej do pokoju, jak rozstawimy to będe mniej więcej wiedzieć gdzie te naklejki rozmieścić.Beata masz przezycia z tą tesciową, kurde co to za stworzenia. Narazie zaciśnij zęby i myśl że już niedługo.. magraret to niezłe jaja z tą kołyską, napewno komuś obiecała już i teraz kombinuje. Masz racje, idź to obczaisz jak się sprawy mają.. zmalowana ale Ci fajnie, dobrzy ludzie jeszcze istnieją.. zanetaa ja sie zastanawiałam nad sterylizatorem, ale to zbędny wydatek, planuję karmić cycem, więc tym bardziej.Zawsze można we wrzątku wyparzyć. A dzięki za listę, przyda się ![]() ![]() Ela_84 ja nie liczyłam ile juz wydaliśmy na małą, na same meble 2300...a wózka nie ma, łóżeczka itp itd. Bartessa też się zastanawiałam nad tymi samymi piżamami, ale ostatecznie licytuję inne, tylko nei weim czy to lpsza bawełna czy taka w której się ciało poci..wiesz o co chodzi ![]() zanetaa ja mam aspirator fridy i zwykła gruszkę. Nie wiem co lepsze. Nie zdążyłam was nadrobić, mąż mnie goni jedziemy do miasta, potem wam opiszę moją wizytę u endo i co mnie przykrego spotkało ze strony mohera...ehh |
|
|
|
#4302 |
|
Zadomowienie
|
ahaaaa...ale oczywiscie do przemywania moze byc tez zwykla woda mineralna niegazowana?
|
|
|
|
#4303 |
|
Zakorzenienie
|
Patik właśnie mam taki sami wniosek do sterylizatora
a nawet jak nie będzie mi dane cycem karmić to będę wyparzała buteleczki chyba że trafi się okazja na allegro ![]() Ale mam smaka na hamburgera z dobrym sosem |
|
|
|
#4304 |
|
Raczkowanie
|
Jak dla mnie OK, ale dla osoby, którą ruscy postawili pod ścianą razem z całą rodziną i przystawiali po kolei pistolet do głowy pytając matki któremu dziecku ją najpierw roztrzaskać to jest inna sprawa. My na szczęście takie sytuacje widujemy tylko na filmach... Ale skojarzenia swoje też mamy, tylko innego kalibru; mało która nazwie swoje dziecko jak znienawidzonego byłego faceta albo byłą dziewczynę swojego TŻ..:p
|
|
#4305 |
|
Zakorzenienie
|
Sweet Igory są fajne!
W końcu mam chrześniaka o takim imieniu ! |
|
|
|
#4306 | |
|
Zakorzenienie
|
UWAGA Przypominam o wysyłaniu do mnie na PW propozycji tytułu kolejnej części naszego wątku Jedna osoba może zgłosić dwie propozycję. Czekam do poniedziałku do godziny 20.00. Mam póki co tylko 2 propozycje ---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ---------- Cytat:
1. wcale to nie jest rzecz niezbędna, butelki wystarczy wyparzyć wrzątkiem 2. ja używałam Nivea, byłam zadowolona 3. w ogóle nie polecam kaftaników, dla mnie to okropieństwo, podwija się i dziecko gniecie, zdecydowanie polecam bodziaki 4. jeśli pieluchy tetrowe nie będą do tyłka to tak, ja mam standardowe i nie potrzeba różnych wielkości 5. tak, nawet się poleca bo ma to dobre pH polecam po porodzie polewać krocze roztworem Tantum Rosa
|
|
#4307 |
|
BAN stały
|
heh, wylicytowalam wlasnie zestaw 3 biustonoszy do karmienia za 7 zl
![]() http://moda.allegro.pl/show_item.php?item=1520768603 |
|
|
|
#4308 |
|
Zakorzenienie
|
Zanka dziękuje za odp.
Dziewczyny tez polecały tamtu rosa Zapisałam sobie w liście i będę pamiętała. Napisałam do męże aby kupił mi hamburgera, jak będzie wracał z pracy... Może wysłucha zachcianki dobrej żony ![]() choć pewnie powie że świństwa nie powinnam jeść
|
|
|
|
#4309 |
|
Zadomowienie
|
ah ide sobie.................... |
|
|
|
#4310 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też bym takie chciałaCytat:
Bephanten na poranione brodawki był dla mnie zbawienny, stanik do karmienia uratował mi życie, laktator (miałam od kuzynki zwykły ręczny) przy nawale też bardzo pomógł- a wszystko mąż musiał donieść nie wspomnę o sztućcach, talerzu, kubku to Tantum Rosa miałam rozrobiony w butelce półlitrowej po mineralnej z dziubkiem i co wizyta w toalecie to sobie polewałam, szybciej się goiło i czułam ulgę a no i Apap się przydaje, mnie krocze a dokładnie szwy ciągnęły to pomógł, choć zaraz po porodzie jak znieczulenie puściło tak bolało, że o zastrzyk poprosiłam przeciwbólowy potem już było ok
"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu" Edytowane przez zanka205 Czas edycji: 2011-04-09 o 19:14 |
||
|
|
|
#4311 |
|
Zadomowienie
|
No i nie kupiliśmy tej komody i ikei bo nie było
![]() Sterylizatora nie kupuje ani podgrzewacza sa mi zbędne no chyba że zmienie zdanie Kupuje elektroniczna nianie i laktator ręczny z aventu No i jeszcze taki gadżet kubełek na zużyte pieluchy |
|
|
|
#4312 |
|
Zakorzenienie
|
Jakoś nie mam dzisiaj nastroju na pisanie,
ale cały czas was podczytuje Doła złapałam CarmelaSoprano cudny jest ten wasz pokoik Ja to się nie mogę doprosić męża, żeby w końcu zabrał się za remont naszego pokoju. Już 2 tygodnie jedzie i zamawia okna |
|
|
|
#4313 |
|
Zadomowienie
|
u mnie nuda a u was
|
#4314 |
|
Zakorzenienie
|
ale fajna kuleczka
Laski! kupiłam laktator! TAKI mam butelki z Lovi to polowałam na Lovi i cena niezła chyba z tego co widziałam to są dwie wersje ręcznego laktatora tej firmy, ta jest dla mnie lepsza
|
#4315 |
|
Zakorzenienie
|
Sweet nie idz!
Żanetko zapisałam kolejne rzeczy do listy ![]() Ja nie wiem co z talerzem i sztućcami, bo raczej szpitalnego jedzenia nie będę jadła pewnie mąż mi przyniesie jedzonko i wtedy talerze itd zapisałam ewentualnie na te bolące brodawki nazwę tego leku, niech sobie jest na zapas.Mówię mężowi, że zrobiłam taką listę, to powiedział że super że będę taka zorganizowana i zawsze jak szybciej te wody odejdą to on będzie wiedział co ma zabrać jak nie daj Boże nie będziemy jeszcze spakowani. Brunetka A Ja to chyba dzisiaj się rozpisałam aż za Ciebie ![]() Co się dzieję? aż tak mąż Cię denerwuje? Moniczka ale śliczny brzucholek !! Nie dojechał do mnie hamburger ;( Mój D odczytał sms jak już był w drodze do domu! A mam taką ochotę
|
|
|
|
#4316 |
|
Zakorzenienie
|
świetny brzuszek.
Zapomniałam się pochwalić, ze mój mąż kupił dziś dla Agaty... bączka |
|
|
|
#4317 |
|
Zakorzenienie
|
SweetAngel my też wybralismy imie Igor dla chłopca, jest sliczne takie niby proste-krótkie, ale ładnie da sie zmienić dla małego chlopca jak i do dorosłego Pana Igora pasuje
![]() Bardzo dobra cena! a dziewczyny jak to jest z tymi smoczkami do butelek jednej formy pasuja do innej, np grube butelki avent i tt beda wmiennie pasowały smoki?
Edytowane przez CarmelaSoprano Czas edycji: 2011-04-09 o 20:17 |
|
|
|
#4318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo to raczej nie spasi z innej firmy w sumie nie próbowałam przekładać z Aventu do Lovi ale wydaje mi się, że każda butelka ma smoczki w innym kształcie jednak
|
|
#4319 |
|
Zakorzenienie
|
aha, dzieki!
myslalam ze różne sa dziubki, a dziura ta sama
|
|
|
|
#4320 |
|
BAN stały
|
Zanka mam bardzo podobny laktator z Canpol Cabies
![]() identyczny wrecz, az dziwne i jest bardzo fajny.A do takich laktatorów na maly gwint to praktycznie wszystkie butlr pasują, nawet takie za kilka zl w aptece kupione, bo jak zmienialam butelke to nie bylo problemu z dopasowaniem
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:26.

kolorowe jak na malą dziewczynke ale chyba wlasnie dlatego mi sie podobaja

Pożyczyłabym od teściowej, ale zależy mi na takim cienkim szlafroczku bawełnianym
za zdrowie dziewczynek,też nienawidzę nocy z katarem u dziecka

a nawet jak nie będzie mi dane cycem karmić to będę wyparzała buteleczki 
też bym takie chciała
ale cały czas was podczytuje
pewnie mąż mi przyniesie jedzonko i wtedy talerze itd zapisałam ewentualnie na te bolące brodawki nazwę tego leku, niech sobie jest na zapas.
zębole