|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4291 | |
Lady of Harley-Davidson
|
Dot.: Wszystko co chcielibyście wiedzieć, ale wstydzicie się/nie macie kogo zapytać c
Cytat:
![]() zdarzało mi się iść nawet w oczouderzającym różowym ![]() ![]()
![]() |
#4292 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystko co chcielibyście wiedzieć, ale wstydzicie się/nie macie kogo zapytać c
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4293 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4294 | ||
.
|
Cytat:
Cytat:
dowiesz sie pewnie jutro... nikt nie powie ci, czym bedziesz sie zajmowac, bo w kazdej firmie moze to inaczej wygladac. na pewno nie mozesz dzwigac i pracowac powyzej ilustam godzin dziennie. jakas umowa powinna byc spisana, ale nie jestem pewna, kto powienien ja podpisac... ty albo twoj opiekun - tego nie wiem, nie chce wprowadzac w blad. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4295 |
Raczkowanie
|
JAk byście się ubrały/przebrały na imprezę, której tematem przewodnim jest Brazylia?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4296 |
Zakorzenienie
|
na zielono-żółto - to kolory flagi Brazylii - jak w teledysku Pitbula "I know you want me".
Najlepiej baaardzo krótka spódniczka w fałdy (pamięta ktoś teledysk Lambady?) i kusa bluzeczka na ramiączkach.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
#4297 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A co dopiero kobiety, które mają jakiś uraz związany z "mamowaniem" i wciąż widzące po przypadkowym kliknięciu radosne mamusie, uśmiechnięte dzieciaczki lub wielkie brzuchy. Super, że jest coś dla mam, ale niech to reklamują na odpowiednim podforum dla zainteresowanych, bo co jak co, ale każda Wizażanka zna podział forum. Wyobraziłam sobie, jak wchodzi na forum przestraszona dziewczyna, chce zadać standardowe już pytanie "czy jestem w ciąży?" a tu nad postem pędzi jej złowrogo taki różowy wózek ![]() No, wyżaliłam się ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4298 |
Konto usunięte
|
Nadal nie jem mięsa (jakiś czas temu o tym pisałam). Teraz nawet odrzuca mnie szynka na kanapce. Wyjątkiem były uszka w barszczu bo były z mięsem i jakoś poszły. Bez mięsa da się żyć ale trzeba robić to mądrze, prawda?
Może mi ktoś podać, tak na szybko, rzeczy jakie powinnam jeść, żeby uzupełniać to coś czego mi może brakować przez niejedzenie mięsa? Mama mówi jedz strączkowe. No dobra, strączkowe, wiki mówi, że to fasolka szparagowa (ok), bób (no problemo), soja (no way), ciecierzyca (nigdy nie jadłam, nie wiem jak smakuje i co się z tym robi), soczewica (tak samo). Staram się jeść dużo jajek, kocham jajka no ale ile można. Odpadają u mnie jogurty, maślanki, biały ser, kefiry. Kiedyś próbowałam się zmusić i nie dałam rady, po prostu za nic mi nie wchodzą. Mleko lubię ale tylko z obniżoną zawartością laktozy (mam baaardzo obniżoną tolerancję) a takie znalazłam jedno i jest bardzo drogie ![]() Bardzo chętnie zgłębię tajniki wegetarianizmu i weganizmu ale teraz mam sesję i nie mam czasu tego wygrzebywać, zapamiętywać itd. Muszę skupić się na studiach. Dlatego bardzo bym prosiła o jakieś małe wskazówki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4299 |
Copyraptor
|
Ryby też Ci nie wchodzą? Żadne mięso? Kurczak, indyk?
To dość niebezpieczne tak nagle odstawiać mięso, mimo wszystko. Mam dwójkę znajomych, którzy przez modę na wege (wiem, że u Ciebie to nie o to chodzi) wylądowali z anemią w szpitalu. Wiem, że sesja, ale jak masz chwilę na wizażowanie, to poświęć też chwilę - godzinkę - na przeczytanie o podstawowych zasadach. Sesja sesją, zdrowie zdrowiem. Ciecierzyca i soczewica są obie smaczne, często je jadam. Do tego dochodzą chyba wszelkiego rodzaju fasole, białe i czerwone, ale nie jestem pewna. |
![]() ![]() |
![]() |
#4300 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ryby nigdy mi nie podchodziły, drób mi śmierdzi, wołowina wręcz wali, wieprzowina tak samo, na owoce morza nagle nie mogę patrzeć. Owiec nie próbowałam chyba nigdy i raczej tego u mnie w domu nie było i nie będzie. Wiesz, wizaż to wpadam raz na godzinę, w przerwie nauki i spadam a żeby się dowiedzieć i zrozumieć to trzeba trochę dłużej... Ale może znajdę teraz jakieś szybkie kompendium. Sesja sesją a ja przez nią nawet zaczęłam chodzić wcześniej spać ![]() Nie mogą napisać "Najbardziej potrzebne produkty" albo "Co żreć żeby nie wykitować". Nie. Muszą dać za✂✂✂isty tytuł ![]() Ok, mam jakąś podstawę ![]() Edytowane przez 201604190949 Czas edycji: 2011-06-21 o 01:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4301 |
Copyraptor
|
Tauzend, przez zmianę avatara nawet nie zauważyłam, że to Twoje pytanie
![]() http://wegetarianizm.net/odzywianie.html tu masz wymienione różne rzeczy. I jeszcze doczytałam, że dużo buraków i pietruchy, bo mają żelazo. Ale ogólnie największym problemem będzie zastąpienie tego białka - w porównaniu do 100g kuraka to 100g soi jednak ma tego białka sporo mniej, a dużo więcej węgli. A węgle tuczą, sialala. ![]()
Fanpage z moimi rysunkami, które pewnie już gdzieś widziałaś w internecie, tylko nie wiedziałaś, że to moje. Edytowane przez cholernarejestracja Czas edycji: 2011-06-21 o 01:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#4302 |
Konto usunięte
|
A widzisz, psikus
![]() Znalazłam kilka takich list, przerobiłam na listę zakupową i jutro zaciągam mamę do sklepu. A nie, jutro nie mogę... W środę! No właśnie przez to białko głupieję ![]() Położę sobie fasolę na kanapkę... Muszę sprawdzić co ze szprotkami. Bo z ryb to tylko szprotki w oleju tykałam, może mi zostało. A co do kilogramów to spoko, się zrzuci potem ![]() ![]() Dobra, spać. Danke Ci bardzo ja, tak i dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4303 |
Copyraptor
|
Nie śmiej się z tą fasolą na kanapkę
![]() http://zwegowani.pl/pasta-z-bobu/ http://www.smakimprezy.pl/2010/08/05...iem-z-cytryny/ http://www.smakimprezy.pl/2009/11/09...i-i-pieczarek/ http://www.cincin.cc/index.php?showtopic=18338 Zachciało Ci się fanaberii, to teraz wpierniczaj strączki na kanapkach ![]() Popróbuj ryb, co? Spróbuj usmażyć np. karmazyna, ma bardzo delikatne i zwarte mięso. Albo pstrąga upiec. Albo tuńczyka z puszki - to jest wygodne, białkowe, i można jeść na tysiąc sposobów. |
![]() ![]() |
![]() |
#4304 |
Konto usunięte
|
co mogę zrobić z czereśni? mogę je zamrozić?
czy obowiązkiem jest otwieranie mieszkania facetom z gazowni, do sprawdzenia liczników? bo szczerze mówiąc z mężem nie wpuszczamy nikogo i prawie nie otwieramy nikomu oprócz rodziny (po ich wcześniejszym zapowiedzeniu się) |
![]() ![]() |
![]() |
#4305 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tak serio to może jakiś placek, tarta. Wiśnie są ok po zamrożeniu z czereśniami nigdy nie próbowałam. 2. Nie musisz ich wpuszczać. Zostaw kartkę w drzwiach albo zadzwoń do gazowni i podaj odczyt przez telefon. A mogę zapytać (z ciekawości) dlaczego nikomu nie otwieracie? ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4306 |
Konto usunięte
|
kochana teraz mam wakacje od poznania( tam studiuje
![]() ![]() nie wpuszczamy, bo: mieszkamy w bloku( a czasem sie ktoś może podszyć pod kogoś i oblukać mieszkanie, mamy ubezpieczone ale wiesz ![]() mieszkanie jest tak przerobione, że nie przypomina innych mieszkań z bloku mamy wyremontowane mieszkanie naprawdę super i po prostu nie chcę stwarzać okazji żeby ktoś dojrzał co mamy, jak mamy. Kilka miesięcy temy parę bloków dalej, w biały dzień złodzieje okradli kilka mieszkań naraz. ![]() Edytowane przez 201605041146 Czas edycji: 2011-06-21 o 08:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#4307 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
Kiedyś, w czasie rozmowy o osiągnięciach współczesnej techniki, George Bernard Shaw powiedział: - Teraz, gdy już nauczyliśmy się latać w powietrzu jak ptaki, pływać pod wodą jak ryby, brakuje nam tylko jednego: nauczyć się żyć na ziemi jak ludzie... ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4308 |
Zakorzenienie
|
Normalne też mieli
![]()
![]() |
#4309 |
Konto usunięte
|
a kotlety sojowe?
widziałam że soja be ale kotlety sojowe są nawet nawet ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4310 |
Raczkowanie
|
Aby zapisać się do lekarza muszę mieć przy sobie książeczkę z ubezpieczeniem i jakieś inne dokumenty, czy wystarczy jak przyniosę na wizytę? Chcę iść do dermatologa, więc nie muszę mieć skierowania itd. Głupio pytam ,ale już tyle razy dostałam burę od pań z recepcji, że już niczego nie jestem pewna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4311 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cholerko, ja na prawdę nie mogę jeść ryb. Co jakiś czas próbuję jakiś innych gatunków przymuszana przez mamę, regularnie jestem namawiana na łososia i tego tuńczyka właśnie, dodatkowo często przygotowuję ryby dla rodziców i nie da rady... ![]() A mogę ja odpowiedzieć? ^^ Mogę? Odpowiem! Ja nie otwieram nikomu bo mi się nie chce. Wszystko mogę załatwić 'zdalnie' czyli na przykład wysłać stan liczników smsem lub zrobić to co trzeba wtedy kiedy nam wygodnie czyli odebrać awizowane przesyłki hurtem jednego dnia ( i nie muszę przy tym jedną ręką ogarniać psa a drugą pana inkasenta/listonosza). Dzięki temu nie muszę też znosić naprzykrzań różnych wyznań, słuchać o Jezusie, który mnie zbawi, o organizowanych dziecięcych podwórkowych kółkach różańcowych, o tym, że pan z zachlaną mordą ma niby dziecko bez nóżek i rączek i potrzebuje pięć złotych na lek dla niego itp. Kiedy wyjdę do nich (z domu, człowiek stoi przy furtce) to już w sumie nie mam wyjścia i muszę odebrać list, paczkę, odganiać się od pana chlejusa czy od świadków jehowy. A tak cisza, spokój, mogę sobie łazić z brudnymi włosami i w samych gaciach ![]() kopnienta, 'soja, no way' znaczy 'soja, no way' a kotlety sojowe są z soi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4312 |
Wtajemniczenie
|
Dobra mam, już wiem!
![]() Edytowane przez koszyk Czas edycji: 2011-06-21 o 11:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#4313 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny, ile zajmuje kurs prawa jazdy - czy w dwa miesiące mogę zaliczyć i teorię i jazdy i mieć możliwość podejścia do egzaminu, czy raczej zależy to indywidualnie, od szkoły ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4314 |
Zakorzenienie
|
To indywidualne od szkoły.
1. Zależy ile czasu zajmuje im teoria, u mnie teoria trwala chyba tydzień 2. Zależy jak napięty mają grafik, czy będziesz jeździć codziennie, czy np. raz w tygodniu. 3. Zależy ile musisz czekać u siebie w WORDzie na egzamin, czasem są terminy nawet na drugi dzień, czy za tydzień, a czasem trzeba czekać ponad miesiąc. |
![]() ![]() |
![]() |
#4315 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Do mnie rzadko kiedy ktoś przychodzi, a ŚJ czy innych włóczęgów to może z raz widziałam przez prawie 20 lat mieszkania tutaj. Ja za to telefonu domowego nie odbieram, bo mi się wstać nie chce i słuchać później o pościelach czy innych bzdurach. Na szczęście postanowiliśmy z niego zrezygnować. Do tej pory był, bo mieliśmy w promocji za 1 zł do internetu.
![]() ![]() |
![]() |
#4316 |
Konto usunięte
|
Domowego też nie odbieramy
![]() ![]() My mamy numer domowy bo dzięki temu mamy tańszy internet ale nie mamy aparatu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4317 | |
Lady of Harley-Davidson
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4318 |
Zakorzenienie
|
Wiesz u mnie nikt im drzwi od klatki nie otwiera. Nawet ulotkarzy nie ma. Niestety, ale w takich sytuacjach musi być współpraca sąsiedzka. Tacy domokrążcy są wkurzający, wiec wszyscy ich olewają. Z czasem się nauczyli i mało kto dzwoni do naszej klatki, aby mu drzwi otworzyć, bo ma ulotki czy inne badziewie.
![]() |
#4319 |
Zakorzenienie
|
w pepco dzisiaj widziałam taką sporawą za 29.99
![]()
![]() |
#4320 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() edit dziewuszki powiedzcie mi ile idą przekazem pocztowym(chyba tak się to nazywa) pieniążki do domu? ![]() Edytowane przez sensualangel Czas edycji: 2011-06-21 o 14:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:30.