|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kolejne Mamusie dzieciaczki witają. Majówki rodzą, czerwcówki czekają. V-VI 201
Cytat:
ja nawet nakładek na sutki nie mam...ale fotelik mam, bo był w zestawie z wózkiem
|
|
#4292 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kolejne Mamusie dzieciaczki witają. Majówki rodzą, czerwcówki czekają. V-VI 201
amarcia, antropia
dalej dziewczynki, dalej
|
|
|
|
#4293 |
|
Moderatoreska
|
No widzę, że zaczyna się coś dziać
![]() Dziewczyny do dzieła
|
|
|
|
#4294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to dobrze, ze nie kaza Ci lezec bezsensownie w weekend w szpitalu a moze do weekendu cos drgnie ![]() no popatrzcie a w szpitalu mi mowili ze co 2 dzien i to samo połozna.. zeby niby nie zmywac płaszcza lipidowego dzidziusia ;] kurcze przebrałam ją - zjadła - znów przebieranie (kupa) te kupki prawie nie smiedza... nie powinny byc mega cuchnace ??
|
|
#4295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak nie to wprowadzicie pozniej drobne poprawki. Ja mialam o tyle dobrze, ze mieszkanie wynajelismy juz umeblowane wiec jedyne, co sami musielismy w tej kwestii zrobic to urzadzenie pokoiku dla dziecka. Dzidzia od poczatku bedzie miala swoj pokoik bo w naszej sypialni nie ma gdzie lozeczka postawic a nie chce przestawiac mebli z jednego pokoju do drugiego.Co do fotelika to masz fajnie, ze w zestawie z wozkiem. Podobno czasem sie to przydaje. Ja kupuje najzwyklejszy fotelik bo samochodu nie mam i bedzie uzyty tylko kilka razy pewnie a do mojego wozka pasuja tylko foteliki maxi cosi. A szkoda takich pieniedzy na fotelik, ktory praktycznie nie bedzie prawie wcale uzywany. daisy z tego, co ja zauwazylam (a zajmowalam sie kiedys dziecmi) to kupki dzieci bedacych na mleku prawie nie smierdza. Smierdzi chyba dopiero jak dieta jest zroznicowana. Tak jak u doroslego czlowieka, jesz rozne rzeczy wiec smierdzi, po jednym jedzeniu bardziej a po innym mniej.
http://www.suwaczki.com/tickers/dxomtv73c3divcga.png https://www.suwaczki.com/tickers/2nn3pc0z5zbajn3t.png Edytowane przez martynka89 Czas edycji: 2011-06-02 o 17:28 |
|
|
|
|
#4296 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja nawet nakładek na sutki nie mam...ale fotelik mam, bo był w zestawie z wózkiem
|
|
#4297 |
|
Zadomowienie
|
Amarcia
![]() Antropia , Ty masz kochana termin na 11 jak ja i już się zbierasz do rodzenia???No nieźle jak tak dalej pójdzie to z Gusią i Martynką zostaniemy na poczekalni.
|
|
#4298 |
|
Zakorzenienie
|
amarcia; brawo
zaczyna sie ![]() ale to taki fajny bol.. na chwile czlowieka az wykreca w druga strone ![]() ulala... to ja tylko jestem ciekawa czy przed polnoca czy po ![]() zobaczysz, bedzie szybko i elegancko ![]() antropia, dolaczaj !! martynko, dziekuje Ci Kochana ![]() a u Ciebie nie drgnelo cosik dalej? ---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ---------- nie mam zamiaru od Was uciekac *
|
#4299 |
|
Zakorzenienie
|
daisy u mnie od kilku godzin cisza. Ostatnio brzuch bolal mnie nad ranem.
Moglo by sie cos ruszyc bo nie chce isc na to wywolywanie a po drugie juz mam tak zebra skopane od srodka, ze nie wiem czy mam siedziec czy lezec i ciagle zmieniam pozycje. Jak chodze, to lzej sie na zebrach robi ale zawroty glowy mam koszmarne wiec nawet nie mysle o wychodzeniu samej na spacer. Ostatnio jak wybralam sie na zakupy to prawie przed sklepem zaslablam, chcialam jak najszybciej dojsc do lawki zeby usiasc i w miejscu gdzie piesi maja bezwzgledne pierwszenstwo babka przejechala mi samochodem przed samym nosem. |
|
|
|
#4300 |
|
Wtajemniczenie
|
suchajcie dziewczynki, był u mnie tata i jak mu powiedziałam, że cos sie kroić zaczyna to uruchomił swoje "znajomości" i okazało sie, ze u nas dzisiaj w szpitalu ma dyzur pani doktor, która ma nie bardzo pochlebna opninie i mam sie wstrzymać aż dyżur skończy
on jest niesamowity ![]() mówię,mu ze mam wszystko pod kontrolą to on nie... dzwoni do zanajomej, której mąż jest ginekologiem i musi sie wypytać o te wszystkie czopy, bóle brzucha itd a wychodząc mówi: "jakbys się źle poczuła to dzwoń, ja nie będę panikował jak wszyscy " mamaoptymistka no własnie wolałabym poczekać jeszcze troszkę
|
#4301 |
|
Wtajemniczenie
|
antropia czytałaś mój post do ciebie na poprzedniej stronie?
Masz podobnie?
|
|
#4302 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mówisz, że rodzimy razem ? teraz u mnie tez już nie boli cały czas...jak tata był to miał jeden skurcz i bolał jak na @... ale czekam dalej ![]() a miałam właśnie do Ciebie smska pisać w razie w jakbym rodzić zaczęła chyba muszę jednak obciążyć którąs z mamusiek ![]() mojemu tatusiowi ten pan doktor też kazał czekać jeszcze w domku
|
|
#4303 |
|
Wtajemniczenie
|
No to czekamy
![]() według mojego doktora moze to trwac do soboty... a może być jeszcze dzis. U mnie zawsze wszystko wolno sie nakręca, więc praktycznie jestem pewna że Piotrus urodzi sie pierwszy. Czekaj na regularność. I później już nie bolą jak na @ - jak na kilka @ ale do wytrzymania obserwuj tylko synka czy daje ci znać co jakis czas że wszystko z nim ok
|
#4304 |
|
Zadomowienie
|
daisy kochana
Chciałam Ci napisać jeszcze że masz wspaniale że Gabisia Ci tak ładnie śpi i nie obawiaj się kłaść jej na brzuszku, to dobre na bioderka i brzuszek. Twoje smutki i stresy z ciąży teraz zostają wynagrodzone bo córcia grzeczna a mąż chyba też teraz jest kochańszy co???? A na avatarku Loluś to nie ja, może wstawię do albumu fotkę i się ujawnię
|
#4305 |
|
Wtajemniczenie
|
ddaaiissyy ja wiem, ze każdy poród jest inny, ale ten twój to dla mnie szczyt marzeń, wiec mam nadzieję, ze choc w połowie bedzie tak dla mnie "łaskawy"
|
#4306 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() wiesz niż nie jest jeszcze przesądzone, może jednak będziesz pierwsza a u mnie to fałszywy alarm ![]() nic nie wiadomo :P ja bym wolała, żeby sobie posiedział do soboty ![]() a czop tez ci odszedł?? ![]() ---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ---------- dzwoniła teściowa i pytała się czy nie rodze skłamałam mówiąc, że cisza jeszcze
|
|
#4307 |
|
Wtajemniczenie
|
antropia odchodził kilka dni a dziś nad ranem juz chyba reszta z pięknymi pasemkami
---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ---------- ty kłamczuszku
|
#4308 |
|
Zadomowienie
|
Uruchomiłam album i dodałam 3 foteczki.
![]() Co do czopa to chyba gdyby wyszedł z napisem "jestem czopem" dopiero wiedziałabym że to on. Bo ja mam dość obfite upławy i chyba nie odróżniłabym ich od czopa, a na zdjęcia w necie się nie odważę patrzeć
|
#4309 |
|
Wtajemniczenie
|
ja wiem, że to czop był bo od razu z krwią poleciał...
ale szczerze myślałam, że wygląda inaczej ![]() ---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ---------- na polsacie są wydarzania i będą mówić o jakmiś porodzie w wozie strażackim
ღPiotruśღ 04.06.2011 Edytowane przez antropia Czas edycji: 2011-06-02 o 19:01 |
|
|
|
#4310 |
|
Zakorzenienie
|
mamaoptymistka; no przynamniej umiem wypowiedziec sie tutaj w temacie bo na odchowalni dziewczyny juz tak zahartowane w bojach, ze hej a ja zielona jak szczypiorek na wiosne
poza tym pamietam jeszcze tydzien temu - dokladnie tydzien temu! - gdy rozkrecało sie u mnie jak smutno było gdy takie pustki u nas na forum.. wiec nie zostawie Was ![]() dziekuje za rade odnosnie odwracania na brzus naprawde sie bałam/boje czekam az małż wróci - Poziomka super mi opisała w odchowalni jak to zrobić a ze mnie masakrycznie bolą nadgarstki to nie bede sie za to brałaW ogole dzis mamy pierwsze samodzielne kąpsianie. Martwie sie ze Malutka tak spi i spi.... że jestem niedobra matka bo tylko moje dziecko lezy w łóżeczku a ja sie z nią nie bawie no ale co.. mam ją wybudzać i nosić na raczkach ?U Ciebie torba i w ogóle wszystko juz na tip top ?? amarcia; bedzie dobrze ![]() wszystko idzie tak samo jak u mnie poki co ![]() i nawet równiutki tydzien różnicy antropia, to do północy poczekajcie u mnie zdecydowanie bardziej opanowani byli rodzice aniżeli mąż on stracił w pierwszej chwili głowe gdy moja mama do niego jeszcze z czestochowy zadzwoniła, ze zaczynam rodzić tak zdenerwowanego go nie słyszałam ![]() ![]() ![]() martynko , to trzymam kciuki abys do dziewczyn i Ty dzis dołączyła !! Kiara pisała, ze moze jutro o 20 wyjda jesli nie pojawi sie zółtaczka !!! Bardzo Nas pozdrawia
|
#4311 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
póki co potrzebne jej jest tyle snu nie denerwuj się powiedz mi a jak urodzę to mogę do ciebie smska skrobnąć ? Bo w miarę często tu zaglądasz i może być rzuciła info.. ale jeśli ma być to dla ciebie uciążliwe to nie... nie chce cie obarczać czy coś.... bo wiem, że dzisiaj mała nie płacze a jutro możesz mieć koncert na dwa smyczki aczkolwiek nie życzę Ci tego w ogóle !!!!
|
|
#4312 |
|
Wtajemniczenie
|
ddaaiissyy też miałaś bolesne ale takie rozrzucone w czasie skurcze?
Mam już w kalendarzu dwie strony zapisane z godzinami...
|
#4313 |
|
Zadomowienie
|
daisy to wielka sprawa mieć tak spokojne, śpiące dziecko. Mój syn taki był właśnie, spal i jadł. Bardzo szybko pojawią się okresy aktywności - otwarte wpatrzone w Ciebie słodkie oczęta. Teraz może poszukaj ćwiczeń na nadgarstki, poczytaj coś i nie miej żadnych obiekcji że jej nie nosisz. Sen jest dla niej na pewno dobry i podczas snu niech sobie jest w łóżeczku.
Jeszcze co do brzuszka im szybciej dziecko na nim kładziemy tym lepiej, bo się przyzwyczajają i to lubią. Tak torba spakowana, wszystko gotowe, od niedzieli mogę rodzić. Bo w niedziele wraca mąż po ostatnich egzaminach i ma prawie m-c urlopu więc wtedy będzie najlepszy czas.
|
#4314 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4315 |
|
Zadomowienie
|
A jak nam się leniuszki urodzą
![]() Może poniedziałek ???? Mój mały od 3 dni bardzo dużo się rusza ale to norma tylko teraz te jego ruszanie jest dla mnie bolesne. Kopie bez żadnego wyczucia, brzuch mi zmienia kształt co chwilę i twardnieje.
Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-06-02 o 19:21 |
|
|
|
#4316 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiecie o czym marzę?
Jesli akcja ma się toczyć do jutra lub jeszcze dalej bardzo chciałabym choc troche móc pospać w nocy. Po południu położyłam sie na ok 2 godz i nawet zasnęłam, ale budziłam sie przy kazdym skurczu. nie da się ich przespac...
|
#4317 |
|
Wtajemniczenie
|
jak będzie leniuszek to nie przez to, ze w niedziele sie urodzi tylko przez to,że wdał sie w tatusia
ale pn jak najbardziej tez może być ![]() tylko coś mi se wydaje, że ja nie doczekam
|
#4318 |
|
Wtajemniczenie
|
Położę się znów... zajrzę później
|
#4319 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() chyba zacznę liczyć skurcze... bo jak tu siedzę to miałam chyba ze 4 ... mało bolesne, ale jednak... położę się i zobaczę co dalej...
|
|
#4320 |
|
Zakorzenienie
|
antropia PISZ
w ogole piszcie sorrki ze tak krotko pisze ale mam mala na piersiach polozona jej po szyi mnie ssa tzn ze glodna?
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:49.

a ja sie z nią nie bawie