|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nowe zadanie mamy - po poronieniu o brzuszki i maluszki dbamy cz. VII
Cytat:
![]() a bucików nie mam - mam tak jak Dania takie mięciutkie pary - 4 szt, ale i tak nie wiem, czy będę je zakładała, na pewno będę używała skarpetek ![]() Cytat:
|
|
#4292 |
|
Zakorzenienie
|
Ola zasneła...po 13 godzinach
Nie wiem co teraz robić,czy walnąć z mężem karmi czy klasc sie spac,bo kto wie jaka będzie noc ![]() co do butków,mysle,ze nie ma sensu ich kupowac,nie wybrazam sobie noworodka w bucikach ,moja nawet skarpetek nie toleruje ![]() w ogole sporo ubranek nie zdazy juz zalozyc ,wyrosła z nich a nie nadawały się ze względu na pogodę...
...i jest ![]() Dziecko grzeczne/niegrzeczne to stan umysłu matki a nie dziecka. Edytowane przez stokrotka_to_ja Czas edycji: 2011-07-02 o 23:10 |
|
|
|
#4293 | |
|
Zadomowienie
|
Tak źle nie będzie, za tydzień zdążę odpocząć
A w ogóle pranie to pikuś, za to prasowanie mnie męczy... Ale fakt, że mam szczęście z tymi ubrankami, bo to co dostałam, plus łowy w lumpkach powinno na początek w zupełności wystarczyć ![]() Cytat:
Ja bym walnęła karmi i poszła spać ![]() Czemu nie toleruje skarpetek? To ubierasz jej śpiochy/pajace, czy jak ciepło to na stópki nic? Bo ja mam trochę różnych spodenek, dresów itp i myślałam, ze do tego właśnie skarpetki potrzebne... Ola już ma rozmiar 62?
|
|
|
|
|
#4294 |
|
Zakorzenienie
|
w koncu w domu
skonczylismy wlasnie ogarniac i idziemy spac,meza dorwie jutro jak mnie sie bedzie chcialo Enia rewelacyjne porownanie |
|
|
|
#4295 |
|
Zadomowienie
|
Dania podobno w upały skarpetek nie trzeba zakładać, a nóżki i rączki u noworodka są zazwyczaj chłodniejsze niż reszta ciała. Tak nam przynajmniej mówili na SR
---------- Dopisano o 07:20 ---------- Poprzedni post napisano o 07:19 ---------- madzik teraz sobie odpoczniesz
|
#4296 |
|
Zakorzenienie
|
STOKROTKA Ola aż 13 godz nie spała?????
to naprawde bardzo długo ![]() zdecydowanie powinnaś walnąć karmi,tylko zastanawia mnie czemu ona aż tak długo nie może usnąc![]() ![]() a jak ją usypiasz???bo moja Zuźka potrafi usnąć tylko w naszym łóżku i to jak ja znią śpie moge odjść jak ona zapadnie w głębszy sen dopiero....spróbuj coś pozmieniąć bo np.Oli może lubi samotność i usnęłaby sama bez Ciebie????Zuźka zawsze zasypia przy jakiejś muzyce dla dzieci,bez raczej nie potrafi w ciąży słuchałam tych kołysanem bardzo często i myśle,że to ma jakiś wpływ ![]() ---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ---------- Odnośnie butów dla dzieci to ja jeszcze ani raz nie założyłam,bo generalnie po co??a po drugie te nóżki są takie giętkie,że nawet nie ma jak tego buta założyć ![]() ![]() ja zakładam Zuźce skarpetki a u nas 6 dzień bez przeraźliwego płaczu
Witaj Zuzieńko 19.04.2011 godz 14:20 Aniołek 26.05.2010r
![]() |
|
|
|
#4297 |
|
Wtajemniczenie
|
dla Zuzanki. Oby juz nie wróciły problemy z brzuszkiem bo wnioskuje, ze chyba sie skończyły.Stokrotko 13 h ? ![]() Ja oczywiscie paluje, żeby Martyna spala w swoim łóżeczku ale jak wiadomo plany planami a życie życiem A ja dzisiaj spałam do 9 Musze sie chyba do tego przyzwyczaić.
|
|
|
|
#4298 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
moja też miała spać w swoim łóżku śpi ale w ciągniu dnia w nocy spi z Nami ale to z mojego lenistwa
|
|
#4299 |
|
Rozeznanie
|
dzien doberek w ten paskudny dzien
![]() u nas leje i leje az sie juz rzygac chce ta pogoda ![]() oj jak przeczytalam ile wydajecie miesiecznie kaski to az sie przerazilam my duzo mniej a nie biedujemy nie zalujemy sobie niczego a raczej pozwalamy na duzo a i zawsze cos miesiecznie odlozymy na kredyt i wakacje pomimo ze tż nie zarazbia kokosow wiocznie tak mamy bo my z tż jestemy bardzo oszczedni jak to "panny"![]() ale ceny w sklepach sa rzeczywiscie masakryczne jak tak dalej bedzie to rzeczywiscie bedzie nieciekawie ![]() lulcia super ze zuzia juz ci tak nie placze ![]() oliwka wlasnie spi juz ponad godzine taka pogoda to sie jej nie dziwie ![]() a propo spania mała od poczatku sypia w swoim lozeczku sa wyjatki ze biore ja do nas ![]() dobra smigam robic obiadek- milej niedzieli laski p.s fotelik przetestowany- jest super malej sie podoba a o tez wazne
|
#4300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i dlatego od teraz oszczędzam, to może też dlatego u nas tak jest bo ja z Frankiem oddzielnie się zywimy i mój Tż też bo on w gorzowie też musi sobie przecież wszystko kupićpogoda straszne, u nas leje i leje od wczoraj, żeby z tego znowu powodzi nie było co do bucików to mój Franek ma jedne wiązane ale ani razu ich jeszcze nie założyłam bo dziwacznie w nich wygląda, nie umie chodzić a ma buty, dla mnie to bez sensu ma jedne takie skarpetko-buciki no i czasem mu je zakładam a poza tym to ciagle w skarpetkach no i jak ciepło to oczywiście bez, no a na ciepło ma jeszcze takie mięciutkie sandałki dla niemowlaków lulka brawa dla Zuźki i żeby brzuszek już nigdy nie bolał
Edytowane przez enis84 Czas edycji: 2011-07-03 o 12:33 |
|
|
|
|
#4301 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
,noc mineła spokojnie i dzis od rana Ola tez ma super humor wlasnie przysneła. Rozmiar 56 jest na nia za maly,62 troche za duzy,z resztą np. 2 pary body jedenej firmy potrafią byc roznje wielkosci,mimo,ze są rozm.56. Jesli zaloze jej skarpetki trzepie nozkami tak dlugo,az jej spadną. I wtedy jest zadowolona Na spacer zakładałam jej pólśpiochy,w domu tylko body,bo do tej pory bylo ciepło. Dziś ma pierwszy raz założonego pajaca,takiego rozpinanego tylko w kroku. Tez mam sporo spodenek,czesci Ola juz nie załozy,ale wiekszosc jest na 62 i mam nadzieje,ze niechec do skarpetek minie ![]() ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Cytat:
![]() Ola sama nie zasnie,chyba ze wybudzi sie na chwilkę,wtedy ewentualnie jesli nic jej nie denerwuje to rozejrzy się i spi dalej. Zwykle zasypia przy piersi,albo noszona do odbicia.Czasem kiedy marudzi to w chuście. No i tak jak u ciebie,jesli młoda usypia przy mnie to leze z nia dopoki gleboko nie zasnie. Muzykę tez lubi Ogolnie nie zasnie w 100% ciszy.---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- Cytat:
![]() Zdjelismy jede bok,przysunelismy lozeczko do naszego lozka i to byla jedna z opcji. W praktyce Ola najczesciej spi z nami w łozku biorę ją do karmienia i tak juz zostaje. Z resztą kiedy patrzę na nią jak spi to i tak mam ochotą je wziąc do lozka Ona to lubi,ja to lubie,nawet TZ to lubi,więc poki co taka sytuacja nam pasuje
|
|
#4302 | |
|
Zadomowienie
|
Witajcie niedzielnie
Cytat:
Też słyszałam, że żeby sprawdzić, czy dziecku nie jest za zimno albo za ciepło, to trzeba dotknąć karku albo plecków, nie rączek. Ciekawe, czy u mnie na SR będzie o ubieraniu i pielęgnacji ![]() Lulka super, że z brzuszkiem Zuzi lepiej Stokrotka to Ola śpi jak całkiem duże dziecko A mówią, że takie maleństwo to prawie cały dzień przesypia ![]() U nas - jak chyba wszędzie - pogoda barowo - senna, więc siedzimy w domku i się obijamy. Na obiad idziemy do teściów, bo jednak dopiero jutro wyjeżdżają, więc mam całkowity luz
|
|
|
|
|
#4303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tzn.Ola przyspia na 10-15 minut i budzi się rześka jak skorownek ,szkoda,ze ja tak nie mam ![]() w ogole poki co nie ma u niej zadnej regularnosci,moje próby kapania jej o stale porze tez narazie leza i kwiczą... Ciężko wprowadzać jakąkolwiek rutynę maluchowi,który ma własne plany i np. nie śpi cały dzień i zasypia 2 godziny przed porą kąpania,a sen trwa 4 godziny...
...i jest ![]() Dziecko grzeczne/niegrzeczne to stan umysłu matki a nie dziecka. Edytowane przez stokrotka_to_ja Czas edycji: 2011-07-03 o 16:29 |
|
|
|
|
#4304 |
|
Zakorzenienie
|
LASKI u nas ze spaniem jest tak...
młoda cały dzień,wszystkie drzemki ,które sobie ucina odbywają się w naszym łóżku po kąpieli zawsze zaayspia u siebie w łóżeczku a bierzemy ją do siebie zawsze o 5 rano i ona się budzi i nie płacze tylko tak dziwnie pokrzykuje,jakby mnie wołała!!! a jak zobaczy moją głowę na łóżęczkiem to ma takiego rogala,że szok!!!od razu ją biorę do nas i tak potrafimy spać razem jeszcze do 9
![]() |
|
|
|
#4305 |
|
Zakorzenienie
|
Sprawdziłam sobie wlasnie jaki powinnam miec rozmiar stanika (bo mam wrazenie,ze piersi mi sie ciagle powiekszaja) ...i wyszło mi 70 J
|
#4306 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajny dowcip z tym spaniem ---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ---------- Cytat:
no cyca to masz konkretnego ja mam 75 gg też niczego sobie,także wiem jak się czujesz
![]() |
||
|
|
|
#4307 |
|
Zadomowienie
|
coś karina milczy, chyba na porodówkę pojechała
|
#4308 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4309 |
|
Zadomowienie
|
też może być
![]() chyba, że jej się znudziła pozycja lidera
|
#4310 |
|
Zakorzenienie
|
Stokrotka widze ze cyc masz niczego sobie
nie martw sie ja mam stanik 70I a jest tylko rozmiarowka do K,jeszcze chwila i bede chodzic w staniku "babcinym" dobrze ze nie jestem z tym sama jestem dzisiaj padnieta,leb mnie naparza i nie wiem co sie dzieje,jest duszno i spac sie nie da a ja taka zmeczona otworzylabym okno ale mlody tam spi wiec nie da rady bo by sie rozchorowal
|
|
|
|
#4311 |
|
Rozeznanie
|
helloł
my juz na nóżkach ale i tak Oli dzis wyjatkowo pospala bo do 8 z tym ze spala ze mna bo tż chory kaszlał cala noc i ja budzil co chwile wiec wolalam ja miec przy sobie![]() ze spacerku dzis pewnie tez lipa bo brzydko moze pozniej wyskocze na kawke do bratowej dobrze miec tak blisko rodzine...a to Oliwcia i jej zdziwko http://imageshack.us/photo/my-images/217/p1340970.jpg/
|
#4312 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczynki
![]() u nas marudzenia ciąg dalszy, Franek chyba znowu ma burze poza tym pogoda do bani, wiec siedzimy w domku mysia z Oli fajniutka dziewczynka się robi
Edytowane przez enis84 Czas edycji: 2011-07-04 o 09:25 |
|
|
|
#4313 | ||
|
Zakorzenienie
|
MYSIAA zdziwko niezłe a jaką Oli ma grzywkę
![]() a Zuźka dziś spała do 4:40 ,dostała mleczko i później do 7:30 ---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- Cytat:
ja myślę,że to przez ta cholerną pogode,bo wczoraj Mała też była taka marudna ,że oszaleć można ponoć we czwartek już mają być potworne upały tak źle,tak niedobrze![]() ---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- MYSIA Ty piszesz,że Oli to taka bardzo drobniutka jest,a mi się na tych zdjęciach wydaje,że ona to konkretna kobitka jest!!! to jak to jest naprawde??![]() ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- Cytat:
MADZIK TY dalej karmisz piersia??bo kiedyś pisałaś ,żę chyba zrezygnujesz i nie wiem czy nie ominęłam tematu
![]() |
||
|
|
|
#4314 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Oli jest na serio drobniutka chudzinka z niej okropna jak na 6miesiecy wazy 6,5kg to podobno za malo ale za to dluga jest moze jaka modelka z niej wyrosnie![]() braw2o dla zuzi ze tak ladnie spala
|
|
#4315 |
|
Zakorzenienie
|
OLi urodziła się taka drobniutka jak Zuźka i ja uważąm,że takie dzieci nie będa tak szybko przybierać jak dzieci z wagą 3800!! każdy pediatra powinien brać to pod uwage
i wydaje mi się,że jest to przyzwoita waga,chociaż nie wiem gdzie to sprawdzic
![]() |
|
|
|
#4316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4317 |
|
Zakorzenienie
|
no to ja wiem,tylko czy tam się gdzieś wpisuje wagę urodzeniową???bo mi sie wydaje,że to ma znaczenie
![]() |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4318 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny,
Ja po dwóch dniach gorączki 39,5 dochodzę dziś do siebie...w sobotę zrobiło mi się zapalenie lewej piersi, ból jak cholera, nic już nie pomagało, ani kapusta ani okłady, mleko nie chciało lecieć, a gorączka mimo paracetamolu ciągle wracała, od wczoraj biorę antybiotyk (bezpieczny dla dzieci) i już jest ciut lepiej, pierś smaruję altacetem i nie boli, tylko że mleka nawet w tej zdrowej piersi coraz mniej...w nocy musiałam dokarmiać mm, mam nadzieję że tylko tymczasowo... a tak w ogóle to chyba łapie mnie jakaś depresja, w sobotę przy takiej gorączce byłam sama w nocy a w nocy miał pretensje że musi wstawać i nie może się wyspać,bo on w dzień pracuje a ja w domu siedze, a co ja mam powiedzieć jak go nie ma i muszę wszystko sama???jestem załamana![]() Kasiek przez tydzień poszło 116 pieluch, czyli średnia dzienna ok 17szt na dwóch i prawie w każdej kupa. Dzięki dziewczyny, to ja się wstrzymam z tym obciskaniem jeszcze, tymbardziej że teraz przy tym zapaleniu zaczął mnie znowu pobolewać szew
|
#4319 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ASIAGO!!!!!imponujesz mi naprawde bardzo,bo masz 2 maluchów i starsza Julkę i dajesz sobie świetnie rade!!! ja nie dawałam rady z jedną ciągle płaczącą Zuzią ,bo czułam się totalnie bezsilna!! jestes mega dzielna! rana mnie czasem jeszcze boli,także tym się nie przejmuj,bo puszczają szwy wewnętrzne nie bardzo rozumiem jacy Ci faceci są dziwni
![]() |
|
|
|
|
#4320 |
|
Zadomowienie
|
Mysia bardzo fajne zdjęcie Oli
![]() Lulka szwagierki syn (wcześniak z 36 tc) ur. się z wagą 2670, pod koniec kwietnia. W tej chwili waży ponad 5 kg. Także waga urodzeniowa nie jest chyba wskaźnikiem przybierania. Chyba, że jest różnica między dziewczynką a chłopczykiem w przybieraniu.u nas też deszczowa pogoda, ale ja się przynajmniej lepiej przy takiej czuje ![]() u mnie biegunki c.d. na szczęście brzuch przestał boleć może to faktycznie jakieś przedporodowe oczyszczanie? Wczoraj zaczęliśmy "wywoływać" Matiego - kochaliśmy się - o ile z takim brzuchem można to nazwać kochaniem się ![]() ---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- Asiago ja Cię podziwiam - ja bym sobie nie poradziła z dwójką maluszków i Julką, no i brakiem męża szkoda, że z teściową masz takie układy, bo mogłyby na zmianę z mamą przychodzić i Ci pomagać.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:24.

), w komodzie też układam tylko te mniejsze. Widzę, że mamy podobnie - ja też najczęściej chodzę w spodniach, to i moja mała nie ma sukienek
Niestety do prania i prasowania, ale przywiozą mi to dopiero po następnym weekendzie
05.06.2010 

Nie wiem co teraz robić,czy walnąć z mężem karmi czy klasc sie spac,bo kto wie jaka będzie noc 

dla Zuzanki. Oby juz nie wróciły problemy z brzuszkiem bo wnioskuje, ze chyba sie skończyły.
Musze sie chyba do tego przyzwyczaić.

my duzo mniej a nie biedujemy nie zalujemy sobie niczego a raczej pozwalamy na duzo a i zawsze cos miesiecznie odlozymy na kredyt i wakacje pomimo ze tż nie zarazbia kokosow

a w nocy miał pretensje że musi wstawać i nie może się wyspać,bo on w dzień pracuje a ja w domu siedze, a co ja mam powiedzieć jak go nie ma i muszę wszystko sama???jestem załamana
szkoda, że z teściową masz takie układy, bo mogłyby na zmianę z mamą przychodzić i Ci pomagać.