Żonki 2009 cz.XXVIII - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-19, 18:17   #4291
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22
Dot.: Żonki 2009 cz.XXVIII

Agatku to chyba chodzi o to, ze jak np pracowalas z przerwami to w ciągu 18 miesięcy musi Ci się uzbierac rok przepracowany... jak pójdziesz teraz to w ciągu półtora roku od załóżmy jutra wstecz pracowałas rok? chyba nie ważne czy skonczylas pracowac tydzien, miesiac czy iles tam temu...
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-19, 18:35   #4292
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
Agatku to chyba chodzi o to, ze jak np pracowalas z przerwami to w ciągu 18 miesięcy musi Ci się uzbierac rok przepracowany... jak pójdziesz teraz to w ciągu półtora roku od załóżmy jutra wstecz pracowałas rok? chyba nie ważne czy skonczylas pracowac tydzien, miesiac czy iles tam temu...
tam pracowalam rok, ciągły od 15 kwietnia 2010 - 30 kwiecień 2011.
A. na mnie krzyczy, że już zaprzepaściłam, bo trzeba w terminie 7 dni sie zapisać, się nasłuchał od ciotki i teraz zgłupiałam

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-19, 18:45   #4293
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Maggie jejku jaką masz śliczną córkę. Jaka ma super włoski. Jak laleczka.

Kitosiu dla mnie prysznice z takimi bajerami jak radio itp to tylko pic na wodę i mega szpan. Jak sobie chcę radia posłuchać to włączam w salonie a pod prysznicem albo z telefonem jest prysznic

Agatek ale masz fajny brzuszek.

Neska śliczna fasolinka.

A ja wam chyba koloru włosów nie pokaże, bo mam do dupy aparat i nie widać

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-19, 18:47   #4294
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Zadzwon do urzędu pracy to będziesz wiedziała na 100% . ja się tylko raz rejestrowałam- zarazpo studiach ale i tak nie mialam wtedy prawa do zasiłku wiec chodzilo mi tylko o ubezpieczenie....
Stary 2011-07-19, 18:48   #4295
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Drogie ciocie!

Seba się domaga komplementów i muszę go wrzucić

Oraz dzisiejsze foto brzuszka dopiero zaczyna rosnąć
Brzuszek rośnie

Cytat:
Napisane przez Maggie1983 Pokaż wiadomość
Dziewczyny wpadam tylko zebyscie o mnie i Nadusce nie zapomnialy

calujemy was mocno i dalej licze, ze nastana piekne czasy i bede z Wami na biezaco

no i prosze mlode pokolenie wizazanek
Urocza

Cytat:
Agatek się chwali to ja tez

Poznajcie moje szczęście ssące paluszka to skan z filmu USG więc jak uchwyciłam tak jest
Jejjjjku jakie malusie
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-19, 18:48   #4296
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kitosa Pokaż wiadomość
Maja Ty moja bratnia duszo! Nie wiem, czy wiesz, ale czytam wątki z 2010 r. i Ty fascynujesz się gotykiem tak jak ja! Zazdroszczę Castle, chociaż jak dla mnie to on się popsuł - za dużo elektro. Więc póki nie wróci romantyczna dusza nad Bolkowem nie śpieszno mi nawiedzać tam zamek (swoją drogą uwielbiam zamki). Dobrze, że mam u siebie w mieścinie. Natchnienia mam gdzie szukać

przybij piątkę!
Wiem, że za dużo elektro (bleee), ale jest boski klimat, no i mam taką za✂✂✂istą ekipę, że już się nie mogę doczekać
Stary 2011-07-19, 18:48   #4297
kitosa
Zadomowienie

Agatku ja też myślę jak Neska. Wydaje się logiczne, że idziesz tam, gdy masz przepracowany rok w ciągu 18 miesięcy. Więc masz rok przepracowany i jeszcze te dwa, trzy miesiące czasu by złożyć. Dopiero po tym okresie przepadnie. Ja tak rozumuje, ale czy dobrze to nie wiem

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-07-19, 18:54   #4298
martucha84
Zakorzenienie

Maggie wchodze tu i mówię, gdzieś te fotki widziałam, kurde znosu wizaz cofnął się w czasie... a tu TY D kochana już myślałam że mam schizofrenie Nadusia jest cudna!!!! i ten buziaczek

Rosette ja tez mam nadzieje ze tiry znikną, i to szynko.. ale no cóż teraz się nie załapiemy następnym razem skorzystamy

neska22 cudeńko i cóż za refleks grupy interwencyjnej....

kitosa powiedz mi czy ty miałaś ten ślub na zamku z rycerzami itd dobrze pamiętam?

Agatek jak się zapisujesz to w dniu zapisania patrzysz wstecz 18 mce, i jak pracowałaś w tych osiemnastumiesiącach minimum rok to dostaniesz, z tego co ty napisałaś to pracowałaś do końca kwietnia więc w przeciągu pół roku sie musisz zgłosić - ja to tak rozumiem czyli do końca października - bo w październiku jak sprawdzą ci 18 mce do tyłu to uzbierasz tam 12 mce pracy
Stary 2011-07-19, 19:01   #4299
kitosa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość

Kitosiu dla mnie prysznice z takimi bajerami jak radio itp to tylko pic na wodę i mega szpan. Jak sobie chcę radia posłuchać to włączam w salonie a pod prysznicem albo z telefonem jest prysznic
Otóż to, otóż to

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość

przybij piątkę!
Wiem, że za dużo elektro (bleee), ale jest boski klimat, no i mam taką za✂✂✂istą ekipę, że już się nie mogę doczekać
Przybijam! Wierzę, że się nie możesz doczekać, sama bym była podekscytowana No, ale może kiedyś Nie muszę życzyć udanej imprezy, bo wiem, że atmosfera tam będzie iście nieziemska Swoją drogą nie wiem czy gościłaś w moim wątku "Nieziemski gotyk" na Kulturalnym. Dziewczyny dawno się nie udzielały, ale swego czasu naskrobały dużo postów. Zapraszam!
Stary 2011-07-19, 19:07   #4300
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
Otóż to, otóż to

Przybijam! Wierzę, że się nie możesz doczekać, sama bym była podekscytowana No, ale może kiedyś Nie muszę życzyć udanej imprezy, bo wiem, że atmosfera tam będzie iście nieziemska Swoją drogą nie wiem czy gościłaś w moim wątku "Nieziemski gotyk" na Kulturalnym. Dziewczyny dawno się nie udzielały, ale swego czasu naskrobały dużo postów. Zapraszam!
nawet się udzielałam

W zeszłym roku jechałam na festiwal kojarząc tylko Żywiołaka i Behemotha i bawiłam się fenomenalnie, więc luuzzz...
A na perfumowe zaglądasz? Ja tam poznałam całą swoją ekipę na cp
Stary 2011-07-19, 19:13   #4301
kitosa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
kitosa powiedz mi czy ty miałaś ten ślub na zamku z rycerzami itd dobrze pamiętam?
Martuśjestem pod wrażeniem za pamięć! Tak miałam mieć, na szczęście opatrzność zdecydowała inaczej, bo miałabym rycerzy, ale... w nadmiarze A zamiast muzyki słychać by było okrzyki i pobrzękiwanie szabel. Akurat w tym naszym jedynym dniu musiał odbyć się na zamku turniej rycerski To byśmy się wpakowali
Maja żarty sobie stroisz.. jak to na perfumerii ?? Zaintrygowałaś mnie, zajrzę tam niebawem

Edytowane przez kitosa
Czas edycji: 2011-07-19 o 19:17
kitosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-19, 19:25   #4302
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
Maja żarty sobie stroisz.. jak to na perfumerii ?? Zaintrygowałaś mnie, zajrzę tam niebawem
no gdzież tam żartować
Nawet założyłam kiedyś cały wątek o perfumach metal/goth rozsiewających wokół zuuooo i mhrrok
(uwielbiam ciężkie, dziwaczne i mroczne zapachy na CP mam z trudem zdobytą flaszkę perfum o zapachy kadzidła frankońskiego mrrr )

Edytowane przez Maja102
Czas edycji: 2011-07-19 o 19:27
Maja102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-19, 19:30   #4303
kitosa
Zadomowienie

Cytat:
no gdzież tam żartować
Nawet założyłam kiedyś cały wątek o perfumach metal/goth rozsiewających wokół zuuooo i mhrrok
(uwielbiam ciężkie, dziwaczne i mroczne zapachy na CP mam z trudem zdobytą flaszkę perfum o zapachy kadzidła frankońskiego mrrr )
Mroczne zapachy mówisz? Uuuuu chyba będę musiała chodzić do Ciebie na nauki, bo pojęcia nie mam o takowych! Tym bardziej tam zajrzę! A czemu flaszka zdobyta z trudem? Jak nie chcesz to nie odp.
Stary 2011-07-19, 19:34   #4304
india83
Zakorzenienie

Cytat:
Drogie ciocie!

fajniutki

Cytat:
Rosi na bank sobie odbijecie oooo ale pewnie do przyszłego tygodnia obwodnicy nie oddadzą?

ktosia o tak! fajnie było bez okresu co

Agatek jaka fajna fasolka a brzuszek maleńki fotografuj potem fajnie się porównuje

india poka lampe poka obyło się bez urazów i kłótni?
obyło sie bez, choc było małe spiecie lampy nie pokaze, kupilismy za duze zarówki jutro musimy wymienic

Cytat:
Dziewczyny wpadam tylko zebyscie o mnie i Nadusce nie zapomnialy

calujemy was mocno i dalej licze, ze nastana piekne czasy i bede z Wami na biezaco

slicznosci

Cytat:

Poznajcie moje szczęście ssące paluszka to skan z filmu USG więc jak uchwyciłam tak jest
słodko
india83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-19, 19:34   #4305
iwka28
Wtajemniczenie

Kasia - jak dla mnie 2, 3 albo ostatnie. To nie jest typowa meblościanka, tylko zestaw mebli, jak dla mnie ładnie, masz duży pokój, będzie super. Palcować się pewnie będzie, ale mniej widać na białym niż czarnym

Dziewczyny - śliczne te Wasze dzieciaczki!

Never regret something that once made you smile
iwka28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-19, 19:39   #4306
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
Mroczne zapachy mówisz? Uuuuu chyba będę musiała chodzić do Ciebie na nauki, bo pojęcia nie mam o takowych! Tym bardziej tam zajrzę! A czemu flaszka zdobyta z trudem? Jak nie chcesz to nie odp.
bo trudno dostępna marka (Comme des Garcons) - sprzedają tylko w jednym sklepiku w Warszawie, a na dostawę czekałam z 4 miesiące

No pewnie, że jest tego mnóstwo Wszystko zależy od wyobraźni danego osobnika - mi się tam prawie wszystko z mrokiem kojarzy
Z marek bardziej znanych chyba najfajniejszy jestgotycko-wiedźmowaty diorowski Poison i Black Kennetha Cole'a - wilgotne i duszne lilie niczym z cmentarza
Ale w mniej znanych markach, tzw. niszowych (głównie w specjalistycznych perfumeriach) można znaleźć perfumy o zapachach dymu, popiołu, kadzideł niebiańskich i szatańskich, drewna, żywic, rumu i Jacka Sparrowa , skórzanej ramony, zatęchłej piwnicy, orzechowej nalewki serwowanej na bagnach itp

Edytowane przez Maja102
Czas edycji: 2011-07-19 o 19:42
Stary 2011-07-19, 19:55   #4307
india83
Zakorzenienie

a tak w ogole wam nie pisałam chyba.... ale dzis była u laryngologa - w koncu sie doczekałam. i oczywiscie mam problem z zatokami- obrzek na nosowych i szczekowych, skrzywiona przegroda(pierwszy raz sie o tym dowiedziałam ) nadzerki na sluzówce nosa.... normalnie wrak człowieka hihi
ogólnie kobieta podejrzewa problemy z zatokami na tle alergicznym- dostałam jakies leki i na koniec sierpnia rewizyta- zobaczymy co powie wtedy. poza tym refluks o podłozu emocjonalnym (ale o tym akurat wiedziałam)

wychodzac stamtad poczyłam sie jakbym miała z 70 lat

tak w ogole moj TZ poszedl sie zapytac co z jego głosnikiem od kina domowego (cos sie w nim zepsuło) a sprzedawca na to, że głosnik uległ uszkodzeniu podczas transportu co zostało zgloszone kurierowi i teraz sprawa toczy sie w kwestii ubezpieczenia i nie wiadomo jak to rozwiąża (bo na chwile obecna zostalismy bez uznanej reklamacji i glosnika) super nie?
india83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-19, 19:56   #4308
kitosa
Zadomowienie

Cytat:
bo trudno dostępna marka (Comme des Garcons) - sprzedają tylko w jednym sklepiku w Warszawie, a na dostawę czekałam z 4 miesiące

No pewnie, że jest tego mnóstwo Wszystko zależy od wyobraźni danego osobnika - mi się tam prawie wszystko z mrokiem kojarzy
Z marek bardziej znanych chyba najfajniejszy jestgotycko-wiedźmowaty diorowski Poison i Black Kennetha Cole'a - wilgotne i duszne lilie niczym z cmentarza
Ale w mniej znanych markach, tzw. niszowych (głównie w specjalistycznych perfumeriach) można znaleźć perfumy o zapachach dymu, popiołu, kadzideł niebiańskich i szatańskich, drewna, żywic, rumu i Jacka Sparrowa , skórzanej ramony, zatęchłej piwnicy, orzechowej nalewki serwowanej na bagnach itp
No muszę przyznać, że opisy są ...hmm...niespotykane?:br zydal: Poison Diora kojarzę, ale nie wąchałam. Ciekawe jakie ceny. Bo jak coś to się psiknę jakimiś obojętnie i sobie wyobrażę, że pachnę jak zielona nimfa z bagien Chciałabym mieć te kadzidła. Można takowe gdzieś dostać?
India zdrówka Ci życzę. I jakie 70 lat? Jesteś piękna i młoda, a że choróbstwa się przyplączą? Cóż... podobno dopóki człowiek nie zachoruje to nie czuje, że żyje A z tymi głośnikami to szkoda słów.. Na pewno będzie ok, tylko pewnie stracicie trochę nerwów.

Edytowane przez kitosa
Czas edycji: 2011-07-19 o 20:06
kitosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-19, 20:07   #4309
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
No muszę przyznać, że opisy są ...hmm...niespotykane?:br zydal: Poison Diora kojarzę, ale nie wąchałam. Ciekawe jakie ceny. Bo jak coś to się psiknę jakimiś obojętnie i sobie wyobrażę, że pachnę jak zielona nimfa z bagien Chciałabym mieć te kadzidła. Można takowe gdzieś dostać?
powąchaj Poisona koniecznie - dla mnie jest gotycki i mroczny jak cholera dymna, wędzona śliwka w oparach ziół

Ceny różnie, np. bywają perfumy za 200zł za 50ml, a są i takie, gdzie butelka kosztuje masakryczne 600 i więcej większość dostępne w kilku niszowych perfumeriach, sprzedają też online, w niektórych można zamawiać próbki itp.
Zaraz Ci wyślę pw z namiarami, żeby nie offtopować wątku

Edytowane przez Maja102
Czas edycji: 2011-07-19 o 20:15
Stary 2011-07-19, 20:13   #4310
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Martuśjestem pod wrażeniem za pamięć! Tak miałam mieć, na szczęście opatrzność zdecydowała inaczej, bo miałabym rycerzy, ale... w nadmiarze A zamiast muzyki słychać by było okrzyki i pobrzękiwanie szabel. Akurat w tym naszym jedynym dniu musiał odbyć się na zamku turniej rycerski To byśmy się wpakowali
bo ja mam cholernie dobrą pamięć i pamiętam bardzoooo dużo.. ale czasem mi głupio pisać o tym co pamiętam bo było by że się doszukuje czepiam albo buhahaha przewertowuje forum
ale nie no pamięć mam dobrą więc pamiętam bardzoo dużo

pamiętam np. motley i jej rybki na zaproszeniach i na dekoracjach bo poznali się na ircu "akwarium" pamiętam ze gucia miała przed ślubem problemy i szybko wszystko przesuwali ale potem jednak postanowili w swojej dacie zrobić....
ehs... dużo dużo rzeczy
co nie zawsze jest plusem

Cytat:
Napisane przez india83 Pokaż wiadomość
obyło sie bez, choc było małe spiecie lampy nie pokaze, kupilismy za duze zarówki jutro musimy wymienic
będę czekać
Stary 2011-07-19, 20:14   #4311
kitosa
Zadomowienie

Maja dzięki kochana jesteś! Wróć z sabatu czarownic cała i zdrowa i podziel się wrażeniami na Kulturalnym
Stary 2011-07-19, 20:16   #4312
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
Maja dzięki kochana jesteś! Wróć z sabatu czarownic cała i zdrowa i podziel się wrażeniami na Kulturalnym
postaram się wrócić cała

A zielono-bagienny jest np. Pocałunek Smoka czyli le Baiser du Dragon marki Cartier, można dorwać w douglasie
Stary 2011-07-19, 20:22   #4313
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez india83 Pokaż wiadomość
a tak w ogole wam nie pisałam chyba.... ale dzis była u laryngologa - w koncu sie doczekałam. i oczywiscie mam problem z zatokami- obrzek na nosowych i szczekowych, skrzywiona przegroda(pierwszy raz sie o tym dowiedziałam ) nadzerki na sluzówce nosa.... normalnie wrak człowieka hihi
ogólnie kobieta podejrzewa problemy z zatokami na tle alergicznym- dostałam jakies leki i na koniec sierpnia rewizyta- zobaczymy co powie wtedy. poza tym refluks o podłozu emocjonalnym (ale o tym akurat wiedziałam)

wychodzac stamtad poczyłam sie jakbym miała z 70 lat

tak w ogole moj TZ poszedl sie zapytac co z jego głosnikiem od kina domowego (cos sie w nim zepsuło) a sprzedawca na to, że głosnik uległ uszkodzeniu podczas transportu co zostało zgloszone kurierowi i teraz sprawa toczy sie w kwestii ubezpieczenia i nie wiadomo jak to rozwiąża (bo na chwile obecna zostalismy bez uznanej reklamacji i glosnika) super nie?
duzo zdrówka życze sama mam kłopot z zatokami więc cię rozumiem..
ale w kwestii głośników.. to wow.... bez sensu...
Stary 2011-07-19, 20:25   #4314
*Agatek*
Zakorzenienie

Dziękuję w imieniu Sebastianka, że ma tyle fanek Podwyższyłyście jego 'ego'

Cytat:
Agatku ja też myślę jak Neska. Wydaje się logiczne, że idziesz tam, gdy masz przepracowany rok w ciągu 18 miesięcy. Więc masz rok przepracowany i jeszcze te dwa, trzy miesiące czasu by złożyć. Dopiero po tym okresie przepadnie. Ja tak rozumuje, ale czy dobrze to nie wiem
Cytat:
Agatek jak się zapisujesz to w dniu zapisania patrzysz wstecz 18 mce, i jak pracowałaś w tych osiemnastumiesiącach minimum rok to dostaniesz, z tego co ty napisałaś to pracowałaś do końca kwietnia więc w przeciągu pół roku sie musisz zgłosić - ja to tak rozumiem czyli do końca października - bo w październiku jak sprawdzą ci 18 mce do tyłu to uzbierasz tam 12 mce pracy
no i ja też tak sądzę "na ludzki rozum" kurka szkoda, że nie ma kliwii bo ona jest wszechwiedząca na mojej stronie na PUP'ie nie piszą jaki termin, pójdę w tym tyg to zrobić...

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-19, 20:32   #4315
bzyczka1
Zakorzenienie

Marta a te rybki pływały do góry brzuszkami bo były źle powieszone

Kasiaher info dla Ciebie widziałam dziś na żywo jedną z tych meblościanek i powiem ci że na żywo prezentują się całkiem całkiem, tyle że w necie wydawały mi się większe niż w rzeczywistości. Ale nie powiem ci ile kosztowała bo ceny nie było, ani nikogo z obsługi

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-19, 20:36   #4316
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

no Kliwia się plażuje

Moja Majeczka albo nie wiem kto tez dziękuje za komplementy

Agatku najlepiej Ci w PUPie powiedzą....
zjadłam włąsnie ćwierć arbuza.... mam takiego smaka na arbuzy, że masakrejszyn... a potem tylko sikam i sikam
Stary 2011-07-20, 03:21   #4317
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Drogie ciocie!

slodziak

Cytat:

ale ona kochana

Cytat:

ale slodki bobasek

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 07:30   #4318
śliweńka
Zakorzenienie

oglądałam wczoraj ps. kocham cię ryczałam chyba ze 10 razy

co do zasiłku najlepiej przeczytać ustawę albo iść do UP

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 08:05   #4319
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

cześć

India zdrówka życzę.

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 08:17   #4320
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
Marta a te rybki pływały do góry brzuszkami bo były źle powieszone
o tak!

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
oglądałam wczoraj ps. kocham cię ryczałam chyba ze 10 razy
przeczytaj książkę

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości