|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4291 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4292 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4293 |
Zakorzenienie
|
nie krakaj mi tu
![]() ![]()
#4294 |
Zakorzenienie
|
mi chodziło wysokich w sensie -obcas a takich pod kolano też nie za bardzo chyba że są takie co mi spodnie w nie wejdą
|
![]() ![]() |
![]() |
#4295 |
Zakorzenienie
|
Witam.
Wracam po dość długiej nieobecności (której i tak nie zauważyłyście ![]() ![]() Hmmm... nie mogę się jakoś wbić, nie wiem co pisać... nie lubię jak mnie tak długo nie ma. W weekend pojechaliśmy sobie do Sopotu. Taki pontaniczny wyjazd. Znajomi zadzwonili, ze wynajęli mieszkanie (4-osobowe) i czy jedziemy. No i w minutę podjeliśmy decyzję, ze tak. Spakowaliśmy sie w 15 minut i w drogę wyruszyliśmy po 15-tej w sobotę. Pogoda dopisała... było cudownie. Zero wiatru, nawet fal nie było ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Niestety tego samego dnia rodzice tz wracali z wesela i zepsuł im się nasz samochód (pożyczyli od nas). Ściągali je na lawecie za 750 zł ![]() ![]() ![]() Co tu jeszcze... u nas z nocnikem nadal kiepsko. Choć jest postęp bo znów siada na nim a już nie chciała z gołym dupskiem. Teraz juz siada ale... nic nie robi ![]() ![]() No i Wercia wreszcie zaczęła tolerować kiteczki ![]() ![]() No i muszę sie pożalić. U nas zamiast lepiej ze spaniem to gorzej... ![]() ![]() Co ja mam robić?? Samo minie czy oduczac?? Tylko nie mowcie ze mam ja zostawic w nocy samą w łózeczku, placzącą bo nie dam rady... ![]() Próbowalam już klaśc ją, złapac za raczkę i czekać az uśnie ale ona chwile tak poleży a za chwile znów wstaje i wyciąga rączki. Macie jakieś pomysły?? ![]() ---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- Widziałam, ze pisałyscie o tym czy dzieciaczki wasze posiedza chwilę i czy balaganią. U nas z siedzeniem jest problem- jedynie przy książeczkach potrafi dluzej posiedzieć w jednym miejscu- około 15 minut nawet. Po za tym siada na2 sekundy i leci dalej... jednak co do bałaganu to jakoś strasznie nie balagani. zabawki w ogóle jej nie interesują. Jak ja jej nie powyciągam to ona czasem caly dzien nic nie wyciągnie ze skrzyń ![]() Z szafek mi nie wyciąga bo nie pozwalam. Moze jedynie otwierać swoją jedną szufladę gdzie ma skarpetki i czapki i tym się bawić. No i jedna szuflada jest oprózniona specjalnie dla niej. Poza tym jak otworzy jakąs niedozwoloną szufladę i zobaczy ze patrzę to robi "niuniu" i zamyka mówiąc "tu" i otwiera tę dozwoloną ![]() No i przed wyjsciem na spacer zawsze sprzątamy ![]()
#4296 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() szkoda, że z samochodem tak wyszło ![]() ![]() co do spania, nie pomogę, u nas mały nadal zasypia ściskając moją rękę przez szczebelki, musze łóżeczko na noc przestawiać,tak aby do naszego było dostawione, rękę wkładam i on tak przyciska jakby misia miał ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- a no i koniecznie pokaż fotki małej z sopotu!!!!!!
![]() |
#4297 |
Zakorzenienie
|
bao- mała ma 16 zębów wiec raczej njej zęby nie ida własnie. Miałam nadzieje, ze jak wylezą wszystkie to znów wszystko wróci do normy a tu klops...
#4298 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4299 |
Zakorzenienie
|
No to kilka fotek
![]() 1. wieczorny spacer 2. na walizkach ![]() 3,4,5- na plaży 6- mały czyscioch (spedziła przy tym koszu chyba z pół godziny- wysprzątała spory kawalek plaży ![]() 7,8- poczatki na basenie- potem było duuuużo głębiej ![]()
#4300 |
Rozeznanie
|
Bao życzę wam tej dziewczynki, ale pamiętaj że może się zdarzyć chłopak, bo to 50/50 szans
![]() Sara a czemu macie darmowe te szczepionki? My mieliśmy darmowe pneumo (zaoszczędziliśmy 1200zł) ale chcę jeszcze Natalkę na meningo zaszczepić. Asiulek Wercia słodka ![]() ![]() Dziewczyny chore i powoli wracające do zdrowia - zdrówka wam życzę ![]() Megi i Dusiaka (mam nadzieję że żadnej nie pominęłam) gratuluję odcycowania ![]() Natalka woła już siku i kupkę ![]() ![]() ![]() Natalka pokazuje już każdą część ciała (główka, oczko, nosek, ząbki, uszy, buzię, łokieć, szyjkę, cysie, rączki, pazurki, paluszki, brzuszek, plecki, pupkę, psipsię, kolanko, stópki i nóżki) ![]() ![]() ![]() Edytowane przez sidorcia Czas edycji: 2011-09-29 o 12:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#4301 |
Zakorzenienie
|
Ale 5-tki ponoć później wychodzą... może nawet i zęby (choć za grzeczna w dzień jest
![]() Z zasypianiem ona nie ma problemów, zarowno w dzień jak i wieczorem. W dzień woła "aaa", kladę ja, siadam obok a ona w minutę zasypia w łózeczku. Wieczorem podobnie. po kapieli myje zabki i już wola "aaa". Wkladam ja do łóżeczka i spi.... aż do około 1-2... i potem nie ma mowy o wsadzeniu do łózeczka... i tylko mama i mama. Ze mną usypia w mig. A jak ją odkladam taką śpiacą to za 10-20 minut znów się budzi. Może ona teraz po prostu mnie potrzebuje... moze taki wiek?? ![]()
![]() |
#4302 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kubuś, też ładnie pokazuje gdzie co ma, a najciekawsze jest to, ze jak mu mówię, gdzie masz konika (mam na myśli konika - zabawkę), to on się łapie za siusiaka ![]() ![]() Asia, mojej siostrzenicy wyszły jak skończyła 1,5 roku, nie koniecznie później te piątki idą ![]() ![]()
![]() |
#4303 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Asiulek ale Wercia jest podobna do taty ![]() ja od rana leże w łóżku, zle się czuje, łeb mi pęka. Dobrze że Zosia śpi to troche spokoju mam ![]() ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- Zosia w dalszym ciągu jak widzi nockin to ucieka, nie chce usiaść wogóle. Już tak od dwóch albo trzech miesięcy jest;/
![]() |
#4304 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do fotrk, mała boska ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4305 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i z każdym dniem mówi coraz więcej ![]() ---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4306 |
Zakorzenienie
|
ja butow to na plaskim szukam, nie chce wygladac jak balwanna szczudlach
![]() Bao mam nadzieje ze uda wam sie z ta cora, ale jak dla mnienastawienie masz i tak za mocne, bo roznie wychodzi pozniej moze nie byc za ciekawie jak sie okae ze synus, ale zycze cory jak najbardziej!!!
![]() |
#4307 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() w ciągu dnia jak śpi to też już spi bez pieluchy ba zawsze miała suchą, tylko na noc zakładamy jeszcze ![]() ja tez nie mogę wyjść z podziwu jak dużo rozumie takie małe dziecko ![]() Cytat:
![]() Asiulek ale Wrecia już duża ![]() ![]() no i oczywiście zgadzam się z Sarą, że mała straszliwie do taty podobna ![]()
![]() |
#4308 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() aaaaaaaaa zapomniałam wam napisac, że wczoraj dzwoniłam do nowego gina, tzn, z pielęgniarką rozmawiałam i kazała mi dzwonić zaraz po @ (mam dostać 6 października), bo trzeba zrobić cytologię, a teraz już w tym cyklu jest za późno ![]()
![]() |
#4309 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
swoją drogą ja tez musze iść, ale nie wiem kiedy miałam ostatnio @ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4310 |
Zakorzenienie
|
No i jeszcze kilka fotek Werci z moją wymarzoną kiteczką na głowie
![]()
#4311 |
Zakorzenienie
|
asia wercia slodkaaaaaa!!!!!
![]() ---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- bao poprostu przestac caly czas o dziewczynce myslec bo bedziesz rozczarowana bardzo jak sie okaze ze chlopiec ( chociaz mam nadzieje ze tak sie nie stanie ) sama mowisz ze twoja reakcja na chlopaka bedzie nie ciekawa, a jak widzisz pare tu osob ma 2 dzieci takiej samej plci takze lepiej sie nastawiac na dziecko a nie koniecznie na dziewczynke.
![]() |
#4312 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no nic uciekam małemu mleko dać i jedziemy do dominisi (ależ się za nią stęskniłam ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4313 |
Zakorzenienie
|
bao- jeny, jaka Ty jesteś nakręcona na to dziecko... ja nawet tak nie mialam przy pierwszym planowaniu
![]() ![]()
#4314 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mojego Mika już są 5 i tez pamiętam że już tak fajnie noce przesypiał i później się długo męczyliśmy bo się ciągle przebudzał tez tak ok. 1 w nocy nic nie zrobisz musisz przeczekać Wercia śliczna ![]() Cytat:
![]() Zazdroszczę wam tego odpieluchowania , mój srol pewnie będzie walił do 2 lat ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4315 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja jestem zdania że poważny człowiek jak decyduje się na dziecko, to zależy mu tylko na tym żeby było zdrowe, i to jest miłość, a nie że jak nie spełni oczekiwań mamy czy taty to będzie niechciane ![]() ---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4316 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie chce zapeszać ale jest wręcz bardzo grzeczna. Słucha nas, robi to o co prosimy no i histerii już nie urządza... (tfu,tfu). Evitka- nasze dzieci wydoroślały ![]() ---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- Ale tu cisza... pewnie wszystkie bąble na spacerkach ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ---------- A dziś na placyku (byłyśmy od 9 do 11.30) tylko moje dziecko nie miało czapki (oczywiście mowie o rowieśnikach). Kurcze, ja już czasem nie wiem, zakładać czy nie?? no i moja miała lekką bluzeczkę na długi i cienką kamizelkę ktorą potem zdjęlam a dzieciaczki poopatulane w grube dresy, apaszki, czapy... a mi na krótki rękaw było akurat...
![]() |
#4317 | ||||||
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
Jak mi się podoba taka pogoda ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wczesniej zdarzało mi się wozić buty na zmianę ale przy Zosi to już gorzej. Zwykle są w aucie ale zawsze zapomnę o nich Ja Ci z całego serca zyczę zdrowej dziewczynki ale sama wiesz że moze być różnie i wyskoczy chłopak. Nie wiem czy to dobrze się tak nastawiać. Nie pamiętam czy to była sobota czy niedziela ale późnym wieczorem oglądałam program/film pt. "dzieci na zamówienie" (może znajdziesz gdzieś w necie - polecam uwadze ![]() Cytat:
![]() Nie zazdroszczę problemów. Nie wiem jak się umawialiście z rodzicami ale gdybym ja od kogoś pożyczyła samochód i on by się w drodze zepsuł to sama poniosłabym koszty transportu. Trudno trafiło na mnie i tyle. Jeszcze byłoby mi głupio ze to moze moja wina. Co innego naprawa. Ale to moje zdanie - mało istotne. Co do spania to dziewczyny mogą mieć rację i mogą to być zęby. Jako że Zosia rzadko sypia spokojnie to tylko powiem co ja robię. Śpi w łóżeczku i jak zaczyna marudzić to wkładam rękę przez szczebelki a sama kładę się na kanapie obok i tak sobie śpimy razem ale osobno ![]() ![]() Jak nie chce się położyć to na chwilkę biorę na ręce, całuję i tulę i kładę w łóżeczku. Tylko rano idzie do naszego łóżka żeby dospać bo o ile nie muszę wyjść do pracy to pobudka o 5 czy 6 nie wchodzi w grę ![]() Moze Wercia wyczuła że może Toba manipulować ? Najpierw spała sama a później coraz szybciej z mamusią ![]() ![]() Cytat:
Na nocnik przyjdzie czas. Spokojnie. ---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4318 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Zresztą, koniec tematu mojej ewentualnej ciąży i dziecka, nie potrzebnie zaczynałam. Jadę na radę, wpadłam zostawić małego i przy okazji weszłam jeszcze na moment. ![]()
![]() |
#4319 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A może po prostu gdzieś tam w środku wiesz,że będzie dziewczynka i koniec.Ja też od razu wiedziałam i innej myśli do siebie w ogóle nie dopuszczałam.Nawet cienia wątpliwości nie miałam.I wyszła Nina. U nas ciepło bardzo,latamy na krótki rękaw-dobrze,że chociaż ten wrzesień ładny.Patrzcie jak ten czas leci,za dwa dni już pazdziernik ![]() ---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Zawsze jeden starszy Pan jak nas mija to mówi ni to do mnie ni to do siebie"jezu to dziecko ciągle nieubrane-rozchoruje się"Ja mu zawsze,że moja ewentualna choroba,więc zbędna jego troska i że moje dziecko jeszcze ani razu nie zachorowało mimo,że "ciągle takie gołe chodzi" ![]()
![]() |
#4320 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A z tym ubieraniem to zwariowali tak jak z chodzeniem a właściwie z siedzeniem w domu zimą jak jest mróz ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:25.