|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4291 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.3
Tak Was czytam czytam i mam coraz więcej wątpliwości czy z moja Zośka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4292 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dobra ja się zbieram do dentysty ![]() ![]() Edytowane przez ania21_21 Czas edycji: 2011-08-12 o 11:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4293 |
Zakorzenienie
|
a serio ci sie podoba taki pajakowaty wozek? sprawdzalas na forac h anglojezycznych?
#4294 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ale wydaje mi się, że niepotrzebnie się martwisz ![]() np ja mam macicę na przedniej ścianie i ponoć słabiej czuję ruchy niż dziewczyny, które mają umieszczoną inaczej ja tez nie czuję ruchów cały czas, np wczoraj czułam rano a potem dopiero koło 22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4295 |
Zakorzenienie
|
Co do ruchow to od jakiegos tygodnia to czesto mam tak ze ledwo czuje ale sa baaardzo widoczne. Nie wiem dlaczego tak jest. Brzuch skacze a ja czuje tylko lekkie ruchy
![]() Anusiak ja wlasnie pierwsze co pomyslalam to, ze moj Tz bedzie upieral sie przy siurkiem w gore, bo osobiscie On twierdzi, ze tak jest wygodniej ![]() ---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- pomozecie mi? Tata ma imieniny za tydzien. I nie wiem co kupic: sprawdzone perfumy Adidas Bodies active czy taka lampe http://allegro.pl/show_item.php?item=1755389290 bo on jest wedkarzem zapalonym i by mu sie przydala na nocne lowienia oraz na dzialke gdzie nie ma pradu. Tylko nie wiem czy kupil taka sobie czy nie... jeszcze 2tyg temu nie mial ale z nim roznie bywa ![]() Edytowane przez goldika Czas edycji: 2011-08-12 o 11:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#4296 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4297 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Do tego wszystkiego dochodzi super cena - moglabym go miec za 400€, bo jest wlasnie w przecenie (z 909€!!!). Problem jednak w tym, ze sklep jest w miejscowosci oddalonej o 250km i tylko moja siostra go mogla przetestowac. Jej sie podobal: "bo inny" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4298 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
na pewno jest lekki i zwrotny, wyglad ma taki hmmm futurystyzny- kwestia gustu, czytalam w opiniach ze wyglada jakby sie mogl latwo popsuc/zlamac ale mysle ze akurat ta firma sobie by nie pozwolila na wypuszczenie badziewia na rynek
![]() |
#4299 |
Zadomowienie
|
Jestemmmm
![]() I okazało się ze jak sobie coś postanowię to dam radę, tak więc dwa prania zrobione, kurze starte, łazienka lśni, kuchnia też. Odkurzone, zmyte podłogi. Kawkę nawet wypiłam i naleśniki z dżemem wciagnęłam a w piekarniku zapiekanka makaronowa kończy się piec, ha, udało się. Teraz zostało mi naszykować materiały na jutrzejszy ślub i wykąpać się, mmmm. Basiu śliczne te ciuszki, czasem się utrafi w okazję. Ja dzisiejszej nocy spałam dobrze więc super, ale niektóre noce też są do niczego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4300 |
Rozeznanie
|
Lekarz tak mówił bo widział że mam mały brzuch.... ale w nim jest mały Adaś (waży 966gram). Gdzieś wyczytałam że kocie grzbiety pomagaą obrócić się dziecku i robiłam je zawsze wtedy gdy czułam że moje maleństwo kopie
![]()
![]() |
#4301 |
Raczkowanie
|
Dobrze wiedzieć z tym siusiakiem. Ja nawet nie mam się kogo zapytać bo wokól same dziewczynki
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4302 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiecie co co do ulozenia sie w nocy to ja mam masakre...na plecach nie wolno, na brzuchu nie da rady- jak sie poloze na boku, obojetnie ktorym to maluch ktory jest "pod spodem" natychmiast zaczyna kopac" i ja schizow dostaje ze go drugi przygniata...mialam o to lekarza spytac ale zapomnialam- czy jak leze na boku to jeden na drugim lezy? na to wychodzi bo zawsze ten spod spodu w ramach protestu sie rozpycha...no to jak ja mam spac, w pozycji polsiedzacej?
![]() |
#4303 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Hmm a w którym jesteś tc? ja jutro zaczynam 28 i ponoć jak na 28tc to powinien mieć już ponad kilogram ![]() ---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- Goldika mam to samo.... od jakiegoś czasu ledwo czuje te ruchy... gdzieś wyczytałam że z czasem powinny słabnąć bo maluszek ma coraz mniej miejsca w brzuchu... ale nie wiem czy akurat tak jest w 28tc... bo wydawało mi się że maluch mało miejsca ma w 37-38tc...
![]() ![]() |
![]() |
#4304 |
Wtajemniczenie
|
To się trochę uspokoiłam.Mój Tż na pytanie jaki prezent by chciał odpowiedział, że nic.I weź tu zrozum człowieka.Czyli nadal mam dylemat.
Wiecie co mam za tydz wesele i za 2 też i tak myślę o rzęsach czy sobie nie zrobić.Miałam rok temu na swój ślub i oczy wyglądają cudownie tylko krótko mi się trzymały.Ostatnio mam jakąś potrzebę zadbania o siebie.Ostatnio zrobiłam tipsy, ale wytrzymałam tylko 2 tyg i zdjęłam. |
![]() ![]() |
![]() |
#4305 |
Wtajemniczenie
|
kurka rurka, nie mam czasu nadrabiać
![]() Zmieniła mi sie koncepcja remontu :P Tż-zaakceptował. Sciany jednak będa coś ciut ciemniejszego- caffe late... czy jakos tak, do tego białe łóżczeko i białe dodatki ![]() ![]() Zaraz śmigamy do rodziców na obiadek- do rodzinki ![]() ![]() Później basen i jeszcze dziś się umówilismy na oglądanie wózków- mieli dowieźć jakies modele Tako i x landera nowego.
#4306 |
Zakorzenienie
|
witam popołudniowo
![]() też słysząłm,że trzeba coś zimnego wypic by się bobasaktywniejszy stał ![]() podobno ruchy mozna,ale nie trzeba liczyć czy się pojawiają godzinę po posiłku
#4307 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4308 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zjadłam czekoladę,ale póki co jest cisza i spokój -Mała nie pobudziła się jeszcze.
![]() |
#4309 |
Raczkowanie
|
Glamwiesz czemu nie można spać na plecach. Ja jak się w nocy budze to zawsze jestem na plecach. Kurcze nie wiem czemu. U mnie mały kopie bez względu na którym boku leżę
|
![]() ![]() |
![]() |
#4310 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a jaka robisz zapiekankę makaronową??poprosze o przepis ![]() ja wczoraj wieczorem miałam straszna chęć na naleśniki z dżemem,ale dżemu nie mam żadnego-trzeba kupić. ---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- Cytat:
dzis byłoby super gdyby nie to,że musiałam wcześniej wstac i nadal jestem niewyspana ![]()
![]() |
#4311 |
Zakorzenienie
|
Tincia chcecie zrobic maluszkowi pokoik w kolorze Caffe Late z Dulux? Jezeli tak to moge Ci podpowiedziec, ze ten kolor o tej nazwie z tej konkretnie firmy wychodzi szarawo. Jest smutny i taki szary jak beton. Mój tata ma jedna sciane gabinetu zrobiona ta farba i zaluje
![]() Tak tylko podpowiadam bo gusta sa rozne ![]() bylam na poczcie odebrac dwie paczki ale kolejka taka ze sobie poszlam. Wroce tam wieczorem :/ ---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- Dygotko wczoraj tez mialam parcie na nalesniki z dzemem ale nie mialam dzemu!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4312 |
Zadomowienie
|
Witam wszystkie mamuśki
![]() Dwa dni Was nie czytałam i miałam do nadrobienia 20 stron ![]() ![]() Oto link do allegro http://allegro.pl/ed-re-ma-vector-na...760702130.html My wybraliśmy dokładnie ten kolor http://www.madar.siedlce.pl/allegro/..._vector/5b.jpg zapłaciłam 860 zł, czyli 250 zł taniej niż na allegro ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4313 |
Zakorzenienie
|
Ona gratuluje zakupu wozka
![]() ja tez kupilam taniej w sklepie niz na allegro... i to az o 300zl taniej. Z poczatku wprowadzilam Was w blad piszac 200zl taniej, sprawdzilam dokladnie i wyszlo 1169zl zamiast 1500. |
![]() ![]() |
![]() |
#4314 |
Zadomowienie
|
Tottie1984 - no synek grzeczniutki
![]() ![]() kkkasikkk - też byłam wczoraj w szkole rodzenia ale żadnego filmu o porodzie nam nikt nie puszczał.siedzieliśmy od 17.15 do 20.30,najpierw połżna opowiadała o porodzie,o roli ojca,jak to jest w szpitalu,co zrobić żeby się dostać jak nie ma ostrego dyżuru a nie chce sie iść do tego drugiego ![]() ![]() elf27 - ja też ruchów nie licze,tzn. zwracam uwagę na to czy synek kopie ale nie liczę ile razy, rozmawiałam wczoraj z doktorką i powiedziala mi że narazie nie ma takiej potrzeby. OlusiaS - ja na szczęście skurczów łydek nie mam ale słyszałam ze są straszne. joamic1 - ![]() ![]() basiula19 - ciuszki super ![]() ![]() ela3010 - ladnie domek ogarnełaś ![]() ![]() ![]() ona24 - wózeczke fajny i kolorki świetne ![]() My po obiadku, dziś były smażone ziemniaczki i pierś z kurczaka ![]() ![]() ![]() A co do wózków, mieliśmy kupowac na allegro ale jednak kupimy w sklepie w naszym mieście bo w razie czego będzie łatwiej z serwisem.A jak bym zamówiła na allegro i coś by się popsuło(mam nadzieję że tak nie będzie ![]()
05.09.2009 http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20090905040520.png My love,my life... ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/dxomanlird6dwqqi.png Edytowane przez owieczka86 Czas edycji: 2011-08-12 o 13:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#4315 |
Zadomowienie
|
goldika dzięki, co prawda poleci mi 3 miesiące gwarancji, ale uparłam się, że muszę już mieć wózek i koniec
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4316 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to Tz od razu ze TAK i koniec kropka trzeba zamawiac bo on chce sobie po mieszkaniu jezdzic ![]() A ze zakochalam sie w wozku to sie zgodzilam w imie milosci ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4317 | |
Zadomowienie
|
owieczka86 dziękuję
![]() To Wy na jednym spotkaniu w szkole rodzenia już tyle przerobiliście ?? Ja też wczoraj miałam szkołe, ale to było już 5 spotkanie i dopiero teraz był film z porodu. Na pierwszej lekcji omawialismy role ojca przy porodzie, oraz były ćwiczenia z oddychania i ćwiczenia na matach. Potem na 2 lekcji bylo na temat odzywiania i stylu życia, nastepne spotkanie było z fizjoterapeutką, a teraz dwa ostatnie spotkania były o porodzie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4318 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ile Was kosztuja te szkoly rodzenia?
Warto wedlug Was zainwestowac w nie pieniadze? |
![]() ![]() |
![]() |
#4319 |
Zadomowienie
|
My nie chodzimy na SR, ale mam nadzieję damy sobie radę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4320 |
Zadomowienie
|
dygotka8 a z tym spaniem na plecach to coś kojarze, że nie powinno się bo wtedy uciskana jest macica i jest słabsze dotlenienie dziecka, czy coś takiego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:10.