mamusie listopad/grudzień 2011 cz.3 - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-12, 11:39   #4291
fatal21
Wtajemniczenie

Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.3

Tak Was czytam czytam i mam coraz więcej wątpliwości czy z moja Zośka wszystko ok. Piszecie, że non stop czujecie ruchy a ja tylko od czasu do czasu jakies bąbelki.Jestem w 21tc a tydzien temu mała wazyła 385g
fatal21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 11:41   #4292
ania21_21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bienioka Pokaż wiadomość
Dzieki za info. Wlasnie przeszukuje neta i prawie nic. Doczytalam sie, ze Peg Perego zubdowalo kiedys dla M&P jakis jeden model i to wszystko. Sprawdzalam tez na stronie PP i maja tam zupelnie inne wozki.

Czekam na info od innych dziewczyn z wysp.
ja szczerze nie pomogę co do tej firmy tylko mam styczność z łóżeczkiem które kupiłam z tej firmy nawet nie wiem jak wygląda ten wózek

Dobra ja się zbieram do dentysty później się przejdę na miasto ale to jeszcze zobaczę jak będę się czuła

Edytowane przez ania21_21
Czas edycji: 2011-08-12 o 11:44
ania21_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 11:42   #4293
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Dzieki za info. Wlasnie przeszukuje neta i prawie nic. Doczytalam sie, ze Peg Perego zubdowalo kiedys dla M&P jakis jeden model i to wszystko. Sprawdzalam tez na stronie PP i maja tam zupelnie inne wozki.

Czekam na info od innych dziewczyn z wysp.
a serio ci sie podoba taki pajakowaty wozek? sprawdzalas na forac h anglojezycznych?
Stary 2011-08-12, 11:44   #4294
Anusiak 83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
Tak Was czytam czytam i mam coraz więcej wątpliwości czy z moja Zośka wszystko ok. Piszecie, że non stop czujecie ruchy a ja tylko od czasu do czasu jakies bąbelki.Jestem w 21tc a tydzien temu mała wazyła 385g
Jeśli masz jakieś wątpliwości, to najlepiej spytaj swojego gina
ale wydaje mi się, że niepotrzebnie się martwisz
np ja mam macicę na przedniej ścianie i ponoć słabiej czuję ruchy niż dziewczyny, które mają umieszczoną inaczej
ja tez nie czuję ruchów cały czas, np wczoraj czułam rano a potem dopiero koło 22
Anusiak 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 11:51   #4295
goldika
Zakorzenienie

Co do ruchow to od jakiegos tygodnia to czesto mam tak ze ledwo czuje ale sa baaardzo widoczne. Nie wiem dlaczego tak jest. Brzuch skacze a ja czuje tylko lekkie ruchy

Anusiak ja wlasnie pierwsze co pomyslalam to, ze moj Tz bedzie upieral sie przy siurkiem w gore, bo osobiscie On twierdzi, ze tak jest wygodniej

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

pomozecie mi? Tata ma imieniny za tydzien. I nie wiem co kupic: sprawdzone perfumy Adidas Bodies active czy taka lampe http://allegro.pl/show_item.php?item=1755389290 bo on jest wedkarzem zapalonym i by mu sie przydala na nocne lowienia oraz na dzialke gdzie nie ma pradu.
Tylko nie wiem czy kupil taka sobie czy nie... jeszcze 2tyg temu nie mial ale z nim roznie bywa

Edytowane przez goldika
Czas edycji: 2011-08-12 o 11:55
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 11:51   #4296
rojku
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Anusiak 83 Pokaż wiadomość
Nam położna ze SR mówiła, że jak chodziła po domach to często widziała siusiaki w górze, i jest święcie przekonana że to tatusiowie je tak układają
ci tatusiowie!!
Stary 2011-08-12, 11:58   #4297
bienioka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
a serio ci sie podoba taki pajakowaty wozek? sprawdzalas na forac h anglojezycznych?
Podoba mi sie. Mi sie wszystko podoba, co wyglada niestandartowo Wiem jednak, ze nie wyglad tutaj najwazniejszy, tylko wygoda dziecka i rodzica. Dlatego tez zrezygnowalam ze stokke (bo twardy i male kubelkowe siedzenie) i z bugaboo (bo duzo za niski dla mnie). Ten MYLO wyglada na dosc lekki i na filmikach super sie sklada, ma w przeciwienstwie do stokke lepsze zawieszenie, jest super zwrotny i ma calkowicie rozkladane siedzenie w spacerowce. No i gondola bardzo duza i gleboka.
Do tego wszystkiego dochodzi super cena - moglabym go miec za 400€, bo jest wlasnie w przecenie (z 909€!!!). Problem jednak w tym, ze sklep jest w miejscowosci oddalonej o 250km i tylko moja siostra go mogla przetestowac. Jej sie podobal: "bo inny"
bienioka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 12:02   #4298
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Podoba mi sie. Mi sie wszystko podoba, co wyglada niestandartowo Wiem jednak, ze nie wyglad tutaj najwazniejszy, tylko wygoda dziecka i rodzica. Dlatego tez zrezygnowalam ze stokke (bo twardy i male kubelkowe siedzenie) i z bugaboo (bo duzo za niski dla mnie). Ten MYLO wyglada na dosc lekki i na filmikach super sie sklada, ma w przeciwienstwie do stokke lepsze zawieszenie, jest super zwrotny i ma calkowicie rozkladane siedzenie w spacerowce. No i gondola bardzo duza i gleboka.
Do tego wszystkiego dochodzi super cena - moglabym go miec za 400€, bo jest wlasnie w przecenie (z 909€!!!). Problem jednak w tym, ze sklep jest w miejscowosci oddalonej o 250km i tylko moja siostra go mogla przetestowac. Jej sie podobal: "bo inny"
doczytalam sie kilku opini ze fajny ale nie za taka cene...ale jak masz super oferte cenowa i ci sie podoba to czemu nie...
na pewno jest lekki i zwrotny, wyglad ma taki hmmm futurystyzny- kwestia gustu, czytalam w opiniach ze wyglada jakby sie mogl latwo popsuc/zlamac ale mysle ze akurat ta firma sobie by nie pozwolila na wypuszczenie badziewia na rynek
Stary 2011-08-12, 12:14   #4299
ela3010
Zadomowienie

Jestemmmm.

I okazało się ze jak sobie coś postanowię to dam radę, tak więc dwa prania zrobione, kurze starte, łazienka lśni, kuchnia też. Odkurzone, zmyte podłogi. Kawkę nawet wypiłam i naleśniki z dżemem wciagnęłam a w piekarniku zapiekanka makaronowa kończy się piec, ha, udało się.

Teraz zostało mi naszykować materiały na jutrzejszy ślub i wykąpać się, mmmm.

Basiu śliczne te ciuszki, czasem się utrafi w okazję.

Ja dzisiejszej nocy spałam dobrze więc super, ale niektóre noce też są do niczego.
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 12:14   #4300
Tottie1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
Tottie grzeczny maluszek spryciula, a lekarz mowil, ze nie da rady
Lekarz tak mówił bo widział że mam mały brzuch.... ale w nim jest mały Adaś (waży 966gram). Gdzieś wyczytałam że kocie grzbiety pomagaą obrócić się dziecku i robiłam je zawsze wtedy gdy czułam że moje maleństwo kopie
Stary 2011-08-12, 12:17   #4301
kami5
Raczkowanie

Dobrze wiedzieć z tym siusiakiem. Ja nawet nie mam się kogo zapytać bo wokól same dziewczynki
kami5 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-12, 12:19   #4302
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tottie1984 Pokaż wiadomość
Lekarz tak mówił bo widział że mam mały brzuch.... ale w nim jest mały Adaś (waży 966gram). Gdzieś wyczytałam że kocie grzbiety pomagaą obrócić się dziecku i robiłam je zawsze wtedy gdy czułam że moje maleństwo kopie
w ogole ponoc pozycje na czworakach- podpieranie sie na rekach i zataczanie kolek biodrami, kocie grzbiety- pomagaja maluchom sie wlasciwie ulozyc

wiecie co co do ulozenia sie w nocy to ja mam masakre...na plecach nie wolno, na brzuchu nie da rady- jak sie poloze na boku, obojetnie ktorym to maluch ktory jest "pod spodem" natychmiast zaczyna kopac" i ja schizow dostaje ze go drugi przygniata...mialam o to lekarza spytac ale zapomnialam- czy jak leze na boku to jeden na drugim lezy? na to wychodzi bo zawsze ten spod spodu w ramach protestu sie rozpycha...no to jak ja mam spac, w pozycji polsiedzacej?
Stary 2011-08-12, 12:25   #4303
Tottie1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Anusiak 83 Pokaż wiadomość
super, oby mu tak zostało, hehehe (w sensie że mamusi tak słucha)
i co mówisz, że mały? mój na ostatnim USG ważył 313 gram, to Twój kolos się wydaje przy nim
też mam taką nadzieję że mu tak już zostanie
Hmm a w którym jesteś tc? ja jutro zaczynam 28 i ponoć jak na 28tc to powinien mieć już ponad kilogram

---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

Cytat:
W 21tc to ja jeszcze ruchów nie czułam... dopiero coś koło 23-24tc Maluszek zaczął mnie kopać

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ----------

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
Co do ruchow to od jakiegos tygodnia to czesto mam tak ze ledwo czuje ale sa baaardzo widoczne. Nie wiem dlaczego tak jest. Brzuch skacze a ja czuje tylko lekkie ruchy
Goldika mam to samo.... od jakiegoś czasu ledwo czuje te ruchy... gdzieś wyczytałam że z czasem powinny słabnąć bo maluszek ma coraz mniej miejsca w brzuchu... ale nie wiem czy akurat tak jest w 28tc... bo wydawało mi się że maluch mało miejsca ma w 37-38tc...
Stary 2011-08-12, 12:28   #4304
fatal21
Wtajemniczenie

To się trochę uspokoiłam.Mój Tż na pytanie jaki prezent by chciał odpowiedział, że nic.I weź tu zrozum człowieka.Czyli nadal mam dylemat.
Wiecie co mam za tydz wesele i za 2 też i tak myślę o rzęsach czy sobie nie zrobić.Miałam rok temu na swój ślub i oczy wyglądają cudownie tylko krótko mi się trzymały.Ostatnio mam jakąś potrzebę zadbania o siebie.Ostatnio zrobiłam tipsy, ale wytrzymałam tylko 2 tyg i zdjęłam.
fatal21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 12:33   #4305
Tincia
Wtajemniczenie

kurka rurka, nie mam czasu nadrabiać Rodzinka wczoraj na długi weekend przyjechała, więc imprezka była Tż-na dziś urlop musiał wziąć, hehe :P

Zmieniła mi sie koncepcja remontu :P Tż-zaakceptował. Sciany jednak będa coś ciut ciemniejszego- caffe late... czy jakos tak, do tego białe łóżczeko i białe dodatki Jupi już się ciesze na to :P

Zaraz śmigamy do rodziców na obiadek- do rodzinki
Później basen i jeszcze dziś się umówilismy na oglądanie wózków- mieli dowieźć jakies modele Tako i x landera nowego.

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 12:34   #4306
dygotka8
Zakorzenienie

witam popołudniowo

też słysząłm,że trzeba coś zimnego wypic by się bobasaktywniejszy stał

podobno ruchy mozna,ale nie trzeba liczyć czy się pojawiają godzinę po posiłku

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 12:37   #4307
Anusiak 83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Tottie1984 Pokaż wiadomość
też mam taką nadzieję że mu tak już zostanie
Hmm a w którym jesteś tc? ja jutro zaczynam 28 i ponoć jak na 28tc to powinien mieć już ponad kilogram
dzisiaj zaczynam 24
a USG miałam robione w 20-21
Anusiak 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 12:39   #4308
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
ja jestem w tym tyg co widać w podpisie-i powiem Ci,że też cały czas nie czuję ruchów.choc Mała jest aktywniejsza niż 1-2 tyg temu to ruchy nie sa non stop.tez mam łożysko na przedniej ścianie.
zjadłam czekoladę,ale póki co jest cisza i spokój -Mała nie pobudziła się jeszcze.

Stary 2011-08-12, 12:43   #4309
kami5
Raczkowanie

Glamwiesz czemu nie można spać na plecach. Ja jak się w nocy budze to zawsze jestem na plecach. Kurcze nie wiem czemu. U mnie mały kopie bez względu na którym boku leżę
kami5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 12:50   #4310
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość
Jestemmmm.

I okazało się ze jak sobie coś postanowię to dam radę, tak więc dwa prania zrobione, kurze starte, łazienka lśni, kuchnia też. Odkurzone, zmyte podłogi. Kawkę nawet wypiłam i naleśniki z dżemem wciagnęłam a w piekarniku zapiekanka makaronowa kończy się piec, ha, udało się.

Teraz zostało mi naszykować materiały na jutrzejszy ślub i wykąpać się, mmmm.

Basiu śliczne te ciuszki, czasem się utrafi w okazję.

Ja dzisiejszej nocy spałam dobrze więc super, ale niektóre noce też są do niczego.
za ogarnięcie domku

a jaka robisz zapiekankę makaronową??poprosze o przepis
ja wczoraj wieczorem miałam straszna chęć na naleśniki z dżemem,ale dżemu nie mam żadnego-trzeba kupić.

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
w ogole ponoc pozycje na czworakach- podpieranie sie na rekach i zataczanie kolek biodrami, kocie grzbiety- pomagaja maluchom sie wlasciwie ulozyc

wiecie co co do ulozenia sie w nocy to ja mam masakre...na plecach nie wolno, na brzuchu nie da rady- jak sie poloze na boku, obojetnie ktorym to maluch ktory jest "pod spodem" natychmiast zaczyna kopac" i ja schizow dostaje ze go drugi przygniata...mialam o to lekarza spytac ale zapomnialam- czy jak leze na boku to jeden na drugim lezy? na to wychodzi bo zawsze ten spod spodu w ramach protestu sie rozpycha...no to jak ja mam spac, w pozycji polsiedzacej?
dlaczego na plecach nie można??ja czasem nad ranem tak śpię bo tylko w tej pozycji kręgosłup mnie nie boli..
dzis byłoby super gdyby nie to,że musiałam wcześniej wstac i nadal jestem niewyspana

Stary 2011-08-12, 12:54   #4311
goldika
Zakorzenienie

Tincia chcecie zrobic maluszkowi pokoik w kolorze Caffe Late z Dulux? Jezeli tak to moge Ci podpowiedziec, ze ten kolor o tej nazwie z tej konkretnie firmy wychodzi szarawo. Jest smutny i taki szary jak beton. Mój tata ma jedna sciane gabinetu zrobiona ta farba i zaluje
Tak tylko podpowiadam bo gusta sa rozne

bylam na poczcie odebrac dwie paczki ale kolejka taka ze sobie poszlam. Wroce tam wieczorem :/

---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

Dygotko wczoraj tez mialam parcie na nalesniki z dzemem ale nie mialam dzemu!!! Tz sobie zrobil z szynka i serem a ja zjadlam zwykla kanapke...
Stary 2011-08-12, 12:58   #4312
ona24
Zadomowienie

Witam wszystkie mamuśki
Dwa dni Was nie czytałam i miałam do nadrobienia 20 stron (ale przynajmniej szybciej mi czas w pracy zleciał), Muszę, się pochwalić, że w końcu kupiliśmy wózek Udało mi się znaleźć w sklepie dokładnie taki jak sobie upatrzyłam na allegro. W moim mieście ich nie ma, kupiłam w Krośnie.
Oto link do allegro http://allegro.pl/ed-re-ma-vector-na...760702130.html
My wybraliśmy dokładnie ten kolor http://www.madar.siedlce.pl/allegro/..._vector/5b.jpg zapłaciłam 860 zł, czyli 250 zł taniej niż na allegro Teraz mogę już spać spokojnie, bo wybór wózka był najtrudniejszy myślę, że z resztą rzeczy pójdzie już łatwiej
ona24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 13:01   #4313
goldika
Zakorzenienie

Ona gratuluje zakupu wozka
ja tez kupilam taniej w sklepie niz na allegro... i to az o 300zl taniej.

Z poczatku wprowadzilam Was w blad piszac 200zl taniej, sprawdzilam dokladnie i wyszlo 1169zl zamiast 1500.
Stary 2011-08-12, 13:08   #4314
owieczka86
Zadomowienie

Tottie1984 - no synek grzeczniutki dobrze niech słucha mamusi od początku

kkkasikkk - też byłam wczoraj w szkole rodzenia ale żadnego filmu o porodzie nam nikt nie puszczał.siedzieliśmy od 17.15 do 20.30,najpierw połżna opowiadała o porodzie,o roli ojca,jak to jest w szpitalu,co zrobić żeby się dostać jak nie ma ostrego dyżuru a nie chce sie iść do tego drugiego poźniej były ćwiczenia z opieki nad maluszkiem-na lalce ćwiczyliśmy,każda musiała ćwiczyć dostawianie maluszka do piersi i jak sie postępuje w razie zachlyśnięcia dziecka.Później były ćwiczenia oddechowe,skakanie na piłce masowanie plecków przez Tż-ta

elf27 - ja też ruchów nie licze,tzn. zwracam uwagę na to czy synek kopie ale nie liczę ile razy, rozmawiałam wczoraj z doktorką i powiedziala mi że narazie nie ma takiej potrzeby.

OlusiaS - ja na szczęście skurczów łydek nie mam ale słyszałam ze są straszne.

joamic1
- za 100dniowke

basiula19 - ciuszki super gratuluje zakupów

ela3010
- ladnie domek ogarnełaś ja też zawsze w piątki sprzątam,ale nie dziś jutro Tż z moim tatą mają wywalać futrynę i wstawiać nową(a jak mówiłam że ona się nie nadaje i żeby wywalić ją przed malowaniem to nikt nie słuchał i wiem że będzie kurzu od cholery...

ona24 - wózeczke fajny i kolorki świetne

My po obiadku, dziś były smażone ziemniaczki i pierś z kurczaka Najadłam się i nadrabiałam zaleglości hehe U mnie dziś pochmurny ale ciepły dzień, jak Tż wróci z pracy zawozi mnie do rodziców a sam jedzie odwiedzić kolegę z pracy w szpitalu.Facet wrócił z nad morza z bólami brzucha,myśleli że to wyrostek jak się oakazło po badaniach - rak żołądka,podobno nei złośliwy .lekarze mówią że pobyt nad morzem i wdychany jod przyspieszył ujawnienie się choroby.

A co do wózków, mieliśmy kupowac na allegro ale jednak kupimy w sklepie w naszym mieście bo w razie czego będzie łatwiej z serwisem.A jak bym zamówiła na allegro i coś by się popsuło(mam nadzieję że tak nie będzie to zanim bym wysłała kurierem,zanim by mi naprawili i odesalli to zostalabym bez wozeczka na kilka dni.

Edytowane przez owieczka86
Czas edycji: 2011-08-12 o 13:11
owieczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 13:10   #4315
ona24
Zadomowienie

goldika dzięki, co prawda poleci mi 3 miesiące gwarancji, ale uparłam się, że muszę już mieć wózek i koniec teraz mogę spać spokojnie i już nie molestuję Tż'ta o to Na prawdę jestem z zakupu bardzo zadowolona, na poczatku napaliłam sie na x-landera XA, ale jest o 1000 droższy, a ten ma bardzo podobną budowę stelaża i o to mi chodziło
Stary 2011-08-12, 13:14   #4316
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ona24 Pokaż wiadomość
goldika dzięki, co prawda poleci mi 3 miesiące gwarancji, ale uparłam się, że muszę już mieć wózek i koniec teraz mogę spać spokojnie i już nie molestuję Tż'ta o to Na prawdę jestem z zakupu bardzo zadowolona, na poczatku napaliłam sie na x-landera XA, ale jest o 1000 droższy, a ten ma bardzo podobną budowę stelaża i o to mi chodziło
Ona u nas Tz sie uparl zeby wozek kupic musimy czekac 2tyg na sprowadzenie. Jak sponsorka (moja Mama) tylko zapytala: co to taki chcecie?
to Tz od razu ze TAK i koniec kropka trzeba zamawiac bo on chce sobie po mieszkaniu jezdzic i trenowac ladowanie do auta i montowanie fotelika.
A ze zakochalam sie w wozku to sie zgodzilam w imie milosci
Stary 2011-08-12, 13:20   #4317
ona24
Zadomowienie

owieczka86 dziękuję

To Wy na jednym spotkaniu w szkole rodzenia już tyle przerobiliście ?? Ja też wczoraj miałam szkołe, ale to było już 5 spotkanie i dopiero teraz był film z porodu. Na pierwszej lekcji omawialismy role ojca przy porodzie, oraz były ćwiczenia z oddychania i ćwiczenia na matach. Potem na 2 lekcji bylo na temat odzywiania i stylu życia, nastepne spotkanie było z fizjoterapeutką, a teraz dwa ostatnie spotkania były o porodzie . O karmieniu i pielęgnacji będzie na kolejnych spotkaniach

---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
Ona u nas Tz sie uparl zeby wozek kupic musimy czekac 2tyg na sprowadzenie. Jak sponsorka (moja Mama) tylko zapytala: co to taki chcecie?
to Tz od razu ze TAK i koniec kropka trzeba zamawiac bo on chce sobie po mieszkaniu jezdzic i trenowac ladowanie do auta i montowanie fotelika.
A ze zakochalam sie w wozku to sie zgodzilam w imie milosci
To u mnie kompletnie odwrotnie, Tż nie chce zapeszac i chetnie zacząłby zakupy po porodzie Mówi, że kupimy wózek jak sie dziecko urodzi, a ja: to jak przewieziemy dziecko ze szpitala samochodem? a on: na rękach w rożku
Stary 2011-08-12, 13:21   #4318
goldika
Zakorzenienie

Dziewczyny ile Was kosztuja te szkoly rodzenia?
Warto wedlug Was zainwestowac w nie pieniadze?
Stary 2011-08-12, 13:22   #4319
elf27
Zadomowienie

My nie chodzimy na SR, ale mam nadzieję damy sobie radę
elf27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 13:22   #4320
ona24
Zadomowienie

dygotka8 a z tym spaniem na plecach to coś kojarze, że nie powinno się bo wtedy uciskana jest macica i jest słabsze dotlenienie dziecka, czy coś takiego
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości