|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł do nowego wątku ![]() |
|||
Rusza nam się cały brzuszek - to tak fika nasz maluszek - mamy styczeń-luty 2012r |
![]() ![]() ![]() ![]() |
31 | 53,45% |
Zawsze do pomocy gotowe, mamusie styczniowo-lutowe |
0 | 0% |
Nasze fasolki rosną silne i zdrowe- Mamusie styczniowo-lutowe 2012 |
3 | 5,17% |
Połowa ciąży już za nami, niedługo będziemy mamusiami. Mamusie styczeń-luty 2012 |
24 | 41,38% |
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4291 | |||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() my tez myslelismy, zeby kupic na stale takie lozeczko turystyczne, zeby nie wydawac kasy na dwa, a wiadomo, ze bedziemy czesto jezdzic do moich rodzicow, a na wakacje to w ogole sie tu przeniesiemy, ale czytalam na forach,to babki polecaly traktowac je jako turystyczne, bo niby nie jest takie stabilne jak drewniane Troche mi sie w to nie chce wierzyc, bo jak jest podparte w kilku miejscach i dokupisz do tego dobry materacyk, to co za roznica??? Od 6go miesiaca materacyk? Dlaczego? ![]() Buziaki na dzien dobry, Mamki. Niespodzianek sie chyba dalaczyl, bo wlasnie mnie "pyknal" ![]() Teraz znowu troche poszperalam w necie i na tym forum chwala turystyczne. Chyba sie zdecyduje na jedno turystyczne. Jak sie nie sprawdzi, to dokupie tradycyjne.
Dżony Edytowane przez pearpearl Czas edycji: 2011-09-04 o 10:38 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4292 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
Inutil dlaczego u Ciebie ciężkie noce? mam nadzieje, ze nie męczą Cie zadne bóle
![]() Ejj, no to ubranek na jaki rozmiar najwięcej kupowac ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4293 |
Zakorzenienie
|
Może się niedługo dowiem
![]() Coś nam dziewczyny z forum poznikały ![]() Nie chcę wymieniać, bo się któraś obrazi, że jej nie wymieniłam - ale paru brakuje ....
![]() Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2011-09-04 o 10:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#4294 |
Zadomowienie
|
Agawoo widzialam na zywo jezdzilam po sklepie wkladalam i wyciagalam lalke;p Pani mi cala prezentacje zrobila;p
kurcze na to otwieranie nie popatrzylam i jak patrze na aukcje to obawiam sie ze nie ma;/;/ szlag;/ ta babka mowila ze od 6 bo do 6 musi byc twardy i taki jest w lozeczku a potem bardziej miekki;p ale niekoniecznie tak polecaja producenci ![]()
#4295 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
najlepiej chyba kupic taki materacyk kokosowo-gryczany i do 6-go miesiaca klasc na twradym,a pozniej zmienic na miekki,ale nie pamietam ktory jest ktory ![]() Aga, a kiedy masz nastepne usg ? Jak tak patrze na nasza pierwsza strone, to strasznie tam niebiesko. Dziewczyny, pozabieracie nam wszystkich chlopakow ![]() ![]()
![]() |
#4296 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trzymajcie kciuki ![]() ---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4297 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Szkoda, bo to otwieranie myślę, że potrzebne. Poszukam, może są jakies fajne łóżeczka z otwieraniem i funkcjami różnymi. Jak znajdziesz coś fajnego to pochwal się ![]() Co do materacyka to czytałam, że należy kupić jakiś kilku warstwowy - kokosowo - jakiś tam (zapomniałam nazwy ![]() Na tym forum to całkiem dobrze się o turystycznych wypowiadają. Chyba pojadę zobaczyć na żywo, gdyż wcześniej na nie uwagi nie zwracałam. Teraz chwilę ponarzekam ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4298 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4299 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
glownie ze wzgledu na statystyki ![]() ![]() niedobra pearl ![]() moje usg dopiero za miesiac, ale fajnie tak "pojarac sie" czyims ![]() Cytat:
- stabilnosc (plozy odpadaja) -otwierana kieszonka -dwa poziomy materacyka - zeby mozna bylo uprac reszta podobno tak naprawde jest zbedna i predzej czy pozniej mamy rezygnowaly z wibracji, muzyczek a nawet przewijaki sie nie podobaly Cytat:
moze przydaloby sie zalozyc watek w klubowym o lozeczkach? Cytat:
![]()
![]() |
#4300 |
Zadomowienie
|
hej kochhhhhhhhane
![]() jakoś ciezki mam tydzien w pracy roboty co nie miara ![]() przychodze do domu i padam zdaze Was tylko nadrobić i nie mam sily pisac ![]() a dotego Tz mnie wkurza i kuluce sie z nim o pierdoły :/ we wtorek jade do lekarza mam nadzieje ze moja dzidzia sie ujawni ![]() Kupiłam ostanio zestwa butelek z AVENTa i serylarizator do mikrofali ![]() a wiec mam juz: kołyske wózek buteleczki sterylizator nianie z monitorem oddechu i jedno ubranko :0 a gdzie reszta hihui a no i nie napisalm najwazniejsze rzeczy czuje ruchyyyyyyyyyyy cudowne uczucie ![]() Gratuluje wszystki wizytek i dziewczynek i chłopaków ![]() ![]() obiecuje ze sie poprawie w pisaniu jak tylko u nas w pracy zrobi sie troche ciszej ![]()
#4301 |
Wtajemniczenie
|
Witam.
Ale u mnie ciepło, ho , ho , do tego głowa mnie boli, gdy wstaje to mi sie strasznie w głowie kręci, ciemno przed oczami. Chodzić tez nie umiem , bo strasznie mi słabo. I taki ucisk w brzuchu czuje... ja juz chce jak najszybciej do lekarza na wizyte, o zaczynam się martwić. |
![]() ![]() |
![]() |
#4302 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() poza tym dopadły nas małe problemy, i będę miały one niestety konsekwencje finansowe. Chociaż bardziej martwię się o tż i o jego zdrowie psychiczne ![]() Kasia zaczynasz od dużych gabarytów, potem będą ciuszki. Pewnie jak człowiek się ujawni ![]() I ruchy ![]() ![]() ![]() A wczoraj mi znajoma powiedziała, że jak butelki to tylko dr Brown's. Jej córka po wszystkich innych miała kolki a po jej (antykolkowej) super. Najgorsze, że o każdych opinie są i dobre i złe, chyba trzeba po prostu wybrać i kupić a potem w razie czego sprawdzać inne na dziecku ![]() Dobrze, że chociaż dzisiaj słoneczko u nas. Siedzę na leżaku i chociaż trochę odchodzi podły nastrój. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4303 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Pearl przymierzasz się do zakupu łóżeczka turystycznego? Ja chcę takie ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4304 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A jakie masz sny? jeśli nie chcesz to nie pisz oczywiście. Ale czy dotyczą one dziecka???
![]() |
#4305 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja na poczatku myslalam o dwoch lozeczkach,ale jak tak czytam, to czesto widze wpisy, ze mamuski rezygnowaly po jakims czasie z drewnianych i zostawaly przy turystycznych tak wiec zobacze kupie najpierw turystyczne, a gdyby mialo sie nie sprawdzic, to wtedy nabede drewniane ![]() Cytat:
![]() Agatek, jak nic szykuj sie na kucyki i warkoczyki ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4306 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W pierwszym zauważyłam, że zaczynam plamić, poszłam do łazienki i tam... urodziłam rękę dziecka ![]() Potem śniło mi się, że byłam z tż całkiem przypadkiem w przychodni i kazali mi iść na usg, a to robił lekarz, który robił mi zabieg po poronieniu ![]() ![]() A dzisiaj śniło mi się, że zmarł w wypadku w górach mój bardzo dobry kolega ze szkoły ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4307 |
Wtajemniczenie
|
Myślicie, że są jakieś przeciwwskazania do golenia się plastrami woskowymi?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4308 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Inutil za dużo bierzesz do siebie to, co napisały tu dziewczyny na forum o swoich maluszkach i zaczęłaś o tym myśleć/obawiać się i przeszło na sny... ![]() ![]() ![]() ![]() Zoska ja depilatorem depiluję nogi + woskiem na wewnętrzne stronę łydki. Mój gin mówił, że mogę, że pierwsze słyszy że po tym wychodzą żylaki ![]() ![]()
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2011-09-04 o 15:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4309 |
Wtajemniczenie
|
Ja sie tam juz ani żylakami nie przejmuję, ani rozstępami, a tych drugich się już porobiło, że ho ho.
Czytałam teraz wyprawke, jeju tego tak dużo potrzeba, strasznie dużo. Wiem ,że takie temat w klubie, ale strasznie się boję czy podołam. Czuję, że nie jestem gotowa, ale teraz za późno na takie wywody. Trzeba jakoś sie zoorganizować powoli. Co do snów całe szczescie, ze jak mi sie sni dziecko to same pozytywne rzeczy, że karmię, że przewijam (pomijając oczywiście fakt, że w tym śnie soie nie radzę z tym przewijaniem). Edytowane przez zoskasamoska Czas edycji: 2011-09-04 o 15:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#4310 | |||
Wtajemniczenie
|
Inutil, podobno to normalne, ze ciezarne snia wiecej,intensywniej, bo dojrzewa w nas wiele emocji,obaw, lekow i to sie przeklada na sny
A zeby Ciebie sprobowac pocieszyc, to wiedz, ze mam taka znajoma rodzicow, mowimy na nia "ciocia czarownica", ktora lubi sie parac takimi rzeczami jak sny, rejki, wrozenia z kart itd i ona kiedys mnie uspokoila, ze gdy sni nam sie smierc, to najczesciej umiera nam lub komus nam bliskiemu problem Cytat:
ze to bol i stres dla matki ze moga sie robic krwiaki i generalnie slyszalam,ze nie polecaja ja jednak chodze regularnie na wosk bikini i jakos nic sie zlego nie dzieje Cytat:
![]() Cytat:
lepiej zrob se test, zamiast lac u mnie wyszedl chlopiec ![]() ale tak jeszcze a propos snow, to snila mi sie niedawno dziewczynka... oczy,nosek,usta po tacie, po mnie blond wlosy i niebieskie oczy lobuz straszny, nie chciala spac, sciagala obrusy ze stolow, moja mama nie mogla sobie z nia poradzic, ja nie moglam jej uspic, no jeden wielki maly czort ![]() a jak sie obudzilam, to straaaasznie za nia tesknilam ![]()
![]() |
#4311 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() mi wyszło: "Płeć Twojego dziecka trudno w tym momencie określić" ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4312 |
Zadomowienie
|
dzis na obiad byla rybka mniam
![]() Inutil nie mattw sie ja tez mam takie sny i tak jak pisaly dziewczyny to normalne w naszym stanie;/;/ co do lozeczka Agatek ja tez chcialam to chyba newet gadalysmy o nim tylko szlag czego go nie ma nigdzie w sklpeie zeby dotknac..;/
#4313 | |
Wtajemniczenie
|
nie ma opcji
niespodzianka to niespodzianka ![]() Cytat:
![]() Poza tym co to za placz? ![]() ![]() Oby zdrowe, reszta i tak bedzie za*ebista ![]()
![]() |
#4314 |
Zakorzenienie
|
Hi
![]() Mąż pojechał z moim bratem na koncert, więc mam luz ![]() Co do łóżeczek, to normalne drewniane w domu będzie i być może dokupimy później turystyczne (moja mama będzie się zajmowała małym/małą jak wrócę do pracy). Co do snów, to mi się raz śniło, że mieliśmy synka, ale woziliśmy go we wściekle różowym wózku ![]()
#4315 |
Raczkowanie
|
Cześć mamusie
![]() Niestety przyplątało się do mnie jakieś przeziębienie jest w fazie wykluwania się więc postanowiłam to wykorzystać i wysłałam tż do apteki on przejęty jak nie wiem co ok 23 przywiózł mi syrop o swojskiej ciążowej nazwie PRENALEN udało mi się doczytać ze to dla kobiet w ciąży i karmiących piersią szybki łyk a tu zonk czuje czosnek maline i jeszcze coś w sumie nie było takie złe ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4316 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Inutil, o matko nic dziwnego, że noce masz ciężkie ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() I to wszystko potęguje Twoje sny ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4317 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4318 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() pozdrawiam wszystkie mamuśki a co do snów to ja też miewam głupie, co prawda nie drastyczne ale głupie :P
![]() |
#4319 |
Raczkowanie
|
Cześć Mamusie - i nowe i "stare"
![]() ![]() doczytałam wszystkie zaległości ale nie mam siły odpisywać teraz.. Madzia - ja ci strasznie współczuję.. nic więcej nie napiszę bo to mnie przerasta i nic mądrego nie wymyślę ani na tyle dobrego by ci pomogło.. jestem z tobą myślami i mam nadzieję że i tak w przyszłym roku zostaniesz mamusią, a córcia będzie ci kibicować z góry.. ![]() ja dziewczyny miałam egzamin wczoraj i chyba będzie w plecy niestety - jutro wyniki, a we wtorek dla tych co zalicza pisemny - druga część... tylko nie nastawiam się bo to z mechaniki i niby rozumiem, ale to takie obliczenia że wiem że porobiłam błędy.. nie wiem jak to ocenią... drugi termin za 2 tygodnie, ale wtedy mam też drugi egzamin.. i nie wiem jak to przetrwać.. jak możecie to jeszcze kciuki potrzymajcie bo wyniki jutro - może siła perswazji i energia od was zadziała na faceta i mi zaliczy ![]() tytuł w sondzie wybrałam i już idę spać, bo padam- dobranoc wszystkim ![]()
Edytowane przez Psotnika Czas edycji: 2011-09-04 o 19:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#4320 |
Zakorzenienie
|
dzien dobry z wieczora
![]() Leniwa niedziela, niby zwyczajnie a jak miło ![]() Na obiadek zjedlismy pyszną pizze domowej roboty, zapijaną colą- ah jakże zdrowo ![]() ![]() ![]() ![]() a teraz leżymy z Lenką i ogladamy tv ![]() Niunia mnie kopie i juz raczej nie mam watpliwosci ze to ona ![]() ![]() ![]() no nic, we wtorek ide na wizyte to zapytam lekarza, i licze ze potwierdzi moja intuicje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:51.