Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.2012 - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł do nowego wątku
Rusza nam się cały brzuszek - to tak fika nasz maluszek - mamy styczeń-luty 2012r 31 53,45%
Zawsze do pomocy gotowe, mamusie styczniowo-lutowe 0 0%
Nasze fasolki rosną silne i zdrowe- Mamusie styczniowo-lutowe 2012 3 5,17%
Połowa ciąży już za nami, niedługo będziemy mamusiami. Mamusie styczeń-luty 2012 24 41,38%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-04, 10:24   #4291
pearpearl
Wtajemniczenie

Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Witam w niedzielę
Klikam z łóżeczka jeszcze Przydałby mi się ten stolik pod laptopa, muszę zamówić koniecznie
Aga, ja zamiast stolika uzywam poduchy kojca z motherhood i tez daje rade Ustawiam tak, ze chlodzenie moze spokojnie dzialac i jest git.
Cytat:

Agatek,
ja wczoraj zeżarłam prawie całą czekoladę i pół szarlotki, a na początku ciąży też na słodkie patrzeć nie mogłam :/
i badz tu madry, czy to na chlopaka czy na dziewczynke

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
lozeczko to wlasnie bezowe kupuje na stale plus materacyk z ikei ale pani w sklepie powiedziala ze od 6 mca dopiero
mojego tzta siostra ma drewniane i mowi ze jakby naprawde zle bylio z turystycznym to mi da ale moja znajoma miala to turystyczne i super
bezowe jest najladniejsze
my tez myslelismy, zeby kupic na stale takie lozeczko turystyczne, zeby nie wydawac kasy na dwa, a wiadomo, ze bedziemy czesto jezdzic do moich rodzicow, a na wakacje to w ogole sie tu przeniesiemy, ale czytalam na forach,to babki polecaly traktowac je jako turystyczne, bo niby nie jest takie stabilne jak drewniane
Troche mi sie w to nie chce wierzyc, bo jak jest podparte w kilku miejscach i dokupisz do tego dobry materacyk, to co za roznica???

Od 6go miesiaca materacyk? Dlaczego?

Buziaki na dzien dobry, Mamki. Niespodzianek sie chyba dalaczyl, bo wlasnie mnie "pyknal"

Teraz znowu troche poszperalam w necie i na tym forum chwala turystyczne. Chyba sie zdecyduje na jedno turystyczne. Jak sie nie sprawdzi, to dokupie tradycyjne.

Sometimes when I close my eyes, I can't see

Edytowane przez pearpearl
Czas edycji: 2011-09-04 o 10:38
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-04, 10:47   #4292
Haniula
Zakorzenienie

Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201

Inutil dlaczego u Ciebie ciężkie noce? mam nadzieje, ze nie męczą Cie zadne bóle

Ejj, no to ubranek na jaki rozmiar najwięcej kupowac bo ja nadal nie wiem
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-04, 10:48   #4293
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
i badz tu madry, czy to na chlopaka czy na dziewczynke
Może się niedługo dowiem

Coś nam dziewczyny z forum poznikały
Nie chcę wymieniać, bo się któraś obrazi, że jej nie wymieniłam - ale paru brakuje ....

tylko po to, żeby w niej wszystko było

Edytowane przez agawoo
Czas edycji: 2011-09-04 o 10:50
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-04, 10:55   #4294
uska000
Zadomowienie

Agawoo widzialam na zywo jezdzilam po sklepie wkladalam i wyciagalam lalke;p Pani mi cala prezentacje zrobila;p

kurcze na to otwieranie nie popatrzylam i jak patrze na aukcje to obawiam sie ze nie ma;/;/ szlag;/

ta babka mowila ze od 6 bo do 6 musi byc twardy i taki jest w lozeczku a potem bardziej miekki;p ale niekoniecznie tak polecaja producenci

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-04, 11:09   #4295
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
kurcze na to otwieranie nie popatrzylam i jak patrze na aukcje to obawiam sie ze nie ma;/;/ szlag;/

ta babka mowila ze od 6 bo do 6 musi byc twardy i taki jest w lozeczku a potem bardziej miekki;p ale niekoniecznie tak polecaja producenci
wlasnie ogladam te lozeczka na allegro i jak juz jest jakies super ekstra ze wszystkimi funkcjami, lacznie z wibracjami, lampkami i muzyczka, to wlasnie nie ma tego twierania :/

najlepiej chyba kupic taki materacyk kokosowo-gryczany i do 6-go miesiaca klasc na twradym,a pozniej zmienic na miekki,ale nie pamietam ktory jest ktory

Aga, a kiedy masz nastepne usg ?

Jak tak patrze na nasza pierwsza strone, to strasznie tam niebiesko. Dziewczyny, pozabieracie nam wszystkich chlopakow

Stary 2011-09-04, 11:15   #4296
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
wlasnie ogladam te lozeczka na allegro i jak juz jest jakies super ekstra ze wszystkimi funkcjami, lacznie z wibracjami, lampkami i muzyczka, to wlasnie nie ma tego twierania :/

najlepiej chyba kupic taki materacyk kokosowo-gryczany i do 6-go miesiaca klasc na twradym,a pozniej zmienic na miekki,ale nie pamietam ktory jest ktory

Aga, a kiedy masz nastepne usg ?

Jak tak patrze na nasza pierwsza strone, to strasznie tam niebiesko. Dziewczyny, pozabieracie nam wszystkich chlopakow
No liczę na to, że w poniedziałek, chyba że znowu jakiś nieplanowany urlop będzie i nikt mnie nie powiadomi
Trzymajcie kciuki

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ----------

Cytat:
Agawoo widzialam na zywo jezdzilam po sklepie wkladalam i wyciagalam lalke;p Pani mi cala prezentacje zrobila;p

O widzisz, no to jak widzialaś na żywo, to myślę, że ok

Stary 2011-09-04, 11:37   #4297
tygrysia
Rozeznanie

Cytat:

Cytat:

Szkoda, bo to otwieranie myślę, że potrzebne. Poszukam, może są jakies fajne łóżeczka z otwieraniem i funkcjami różnymi. Jak znajdziesz coś fajnego to pochwal się

Co do materacyka to czytałam, że należy kupić jakiś kilku warstwowy - kokosowo - jakiś tam (zapomniałam nazwy )
Na tym forum to całkiem dobrze się o turystycznych wypowiadają. Chyba pojadę zobaczyć na żywo, gdyż wcześniej na nie uwagi nie zwracałam.

Teraz chwilę ponarzekam Coś mnie od kilku dni kręgosłup lędźwiowy pobolewa. Czy można w ciąży na masaż chodzić ???
Stary 2011-09-04, 11:57   #4298
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tygrysia Pokaż wiadomość

Teraz chwilę ponarzekam Coś mnie od kilku dni kręgosłup lędźwiowy pobolewa. Czy można w ciąży na masaż chodzić ???
Nie mam pojęcia niestety Wydaje mi się, że masaż to nic groźnego, ale kto wie?

Stary 2011-09-04, 12:33   #4299
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
No liczę na to, że w poniedziałek, chyba że znowu jakiś nieplanowany urlop będzie i nikt mnie nie powiadomi
Trzymajcie kciuki
jeju, jeju, ciekawosc mnie zzera, co to bedzie
glownie ze wzgledu na statystyki chce zobaczyc, ile szans na mojego chlopca
niedobra pearl
moje usg dopiero za miesiac, ale fajnie tak "pojarac sie" czyims ))

Cytat:
Napisane przez tygrysia Pokaż wiadomość
Szkoda, bo to otwieranie myślę, że potrzebne. Poszukam, może są jakies fajne łóżeczka z otwieraniem i funkcjami różnymi. Jak znajdziesz coś fajnego to pochwal się
z tego co wyczytalam na kilku forach to najwazniejsze funkcje takiego lozeczka to:
- stabilnosc (plozy odpadaja)
-otwierana kieszonka
-dwa poziomy materacyka
- zeby mozna bylo uprac

reszta podobno tak naprawde jest zbedna i predzej czy pozniej mamy rezygnowaly z wibracji, muzyczek a nawet przewijaki sie nie podobaly

Cytat:
Napisane przez tygrysia
Co do materacyka to czytałam, że należy kupić jakiś kilku warstwowy - kokosowo - jakiś tam (zapomniałam nazwy )
o taki: klik

moze przydaloby sie zalozyc watek w klubowym o lozeczkach?

Cytat:
mozna, tylko musi byc specjalny dla kobiet w ciazy

Stary 2011-09-04, 12:57   #4300
kasiahexe
Zadomowienie

hej kochhhhhhhhane
jakoś ciezki mam tydzien w pracy roboty co nie miara
przychodze do domu i padam zdaze Was tylko nadrobić i nie mam sily pisac
a dotego Tz mnie wkurza i kuluce sie z nim o pierdoły :/
we wtorek jade do lekarza mam nadzieje ze moja dzidzia sie ujawni
Kupiłam ostanio zestwa butelek z AVENTa i serylarizator do mikrofali
a wiec mam juz:
kołyske
wózek
buteleczki
sterylizator
nianie z monitorem oddechu
i jedno ubranko :0
a gdzie reszta hihui

a no i nie napisalm najwazniejsze rzeczy czuje ruchyyyyyyyyyyy cudowne uczucie )))))))))))))))))))

Gratuluje wszystki wizytek i dziewczynek i chłopaków
obiecuje ze sie poprawie w pisaniu jak tylko u nas w pracy zrobi sie troche ciszej

LIVKA jest juz z nami
kasiahexe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-04, 13:23   #4301
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Witam.

Ale u mnie ciepło, ho , ho , do tego głowa mnie boli, gdy wstaje to mi sie strasznie w głowie kręci, ciemno przed oczami. Chodzić tez nie umiem , bo strasznie mi słabo. I taki ucisk w brzuchu czuje... ja juz chce jak najszybciej do lekarza na wizyte, o zaczynam się martwić.
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-04, 13:24   #4302
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
Inutil dlaczego u Ciebie ciężkie noce? mam nadzieje, ze nie męczą Cie zadne bóle
nie chodzi o bóle, nie mogę spać, bo mam sny, po których budzę się cała zlana potem i nie mogę zasnąć

poza tym dopadły nas małe problemy, i będę miały one niestety konsekwencje finansowe. Chociaż bardziej martwię się o tż i o jego zdrowie psychiczne

Kasia zaczynasz od dużych gabarytów, potem będą ciuszki. Pewnie jak człowiek się ujawni
I ruchy

A wczoraj mi znajoma powiedziała, że jak butelki to tylko dr Brown's. Jej córka po wszystkich innych miała kolki a po jej (antykolkowej) super. Najgorsze, że o każdych opinie są i dobre i złe, chyba trzeba po prostu wybrać i kupić a potem w razie czego sprawdzać inne na dziecku

Dobrze, że chociaż dzisiaj słoneczko u nas. Siedzę na leżaku i chociaż trochę odchodzi podły nastrój.
Stary 2011-09-04, 13:46   #4303
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
włacha

Pearl przymierzasz się do zakupu łóżeczka turystycznego? Ja chcę takie W PL będzie turystyczne, w Niemczech będzie drewniane- od bratowej A te co ja sobie wybrałam to bardzo fajne opinie czytałam także jestem zdecydowana

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-04, 14:23   #4304
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Może się niedługo dowiem

Coś nam dziewczyny z forum poznikały
Nie chcę wymieniać, bo się któraś obrazi, że jej nie wymieniłam - ale paru brakuje ....
może są zajęte bo chyba się nie poobrażały

Cytat:

hi hi to ja jutro jak potwierdzę po raz3ci po połówkowym USG też zabarwię swoją linijkę na niebiesko
Cytat:
Napisane przez kasiahexe Pokaż wiadomość
hej kochhhhhhhhane
jakoś ciezki mam tydzien w pracy roboty co nie miara
przychodze do domu i padam zdaze Was tylko nadrobić i nie mam sily pisac
a dotego Tz mnie wkurza i kuluce sie z nim o pierdoły :/
we wtorek jade do lekarza mam nadzieje ze moja dzidzia sie ujawni
Kupiłam ostanio zestwa butelek z AVENTa i serylarizator do mikrofali
a wiec mam juz:
kołyske
wózek
buteleczki
sterylizator
nianie z monitorem oddechu
i jedno ubranko :0
a gdzie reszta hihui

a no i nie napisalm najwazniejsze rzeczy czuje ruchyyyyyyyyyyy cudowne uczucie )))))))))))))))))))

Gratuluje wszystki wizytek i dziewczynek i chłopaków
obiecuje ze sie poprawie w pisaniu jak tylko u nas w pracy zrobi sie troche ciszej
gratuluję ruchów

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
nie chodzi o bóle, nie mogę spać, bo mam sny, po których budzę się cała zlana potem i nie mogę zasnąć

poza tym dopadły nas małe problemy, i będę miały one niestety konsekwencje finansowe. Chociaż bardziej martwię się o tż i o jego zdrowie psychiczne

Kasia zaczynasz od dużych gabarytów, potem będą ciuszki. Pewnie jak człowiek się ujawni
I ruchy

A wczoraj mi znajoma powiedziała, że jak butelki to tylko dr Brown's. Jej córka po wszystkich innych miała kolki a po jej (antykolkowej) super. Najgorsze, że o każdych opinie są i dobre i złe, chyba trzeba po prostu wybrać i kupić a potem w razie czego sprawdzać inne na dziecku

Dobrze, że chociaż dzisiaj słoneczko u nas. Siedzę na leżaku i chociaż trochę odchodzi podły nastrój.
współczuję tych snów oraz sytuacji finansowej, Mam nadzieję, że szybko ją rozwikłacie i wszystko wróci do normy bez uszczerbku na zdrowiu tż
A jakie masz sny? jeśli nie chcesz to nie pisz oczywiście. Ale czy dotyczą one dziecka???

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-04, 14:51   #4305
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Pearl przymierzasz się do zakupu łóżeczka turystycznego? Ja chcę takie W PL będzie turystyczne, w Niemczech będzie drewniane- od bratowej A te co ja sobie wybrałam to bardzo fajne opinie czytałam także jestem zdecydowana
o tym widzialam rozne opinie, chociaz chyba faktycznie wiecej dobrych

ja na poczatku myslalam o dwoch lozeczkach,ale jak tak czytam, to czesto widze wpisy, ze mamuski rezygnowaly po jakims czasie z drewnianych i zostawaly przy turystycznych

tak wiec zobacze
kupie najpierw turystyczne, a gdyby mialo sie nie sprawdzic, to wtedy nabede drewniane

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
hi hi to ja jutro jak potwierdzę po raz3ci po połówkowym USG też zabarwię swoją linijkę na niebiesko
o masz...

Agatek, jak nic szykuj sie na kucyki i warkoczyki

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-04, 14:52   #4306
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
współczuję tych snów oraz sytuacji finansowej, Mam nadzieję, że szybko ją rozwikłacie i wszystko wróci do normy bez uszczerbku na zdrowiu tż
A jakie masz sny? jeśli nie chcesz to nie pisz oczywiście. Ale czy dotyczą one dziecka???
sny różne, o dziecku były dwa.
W pierwszym zauważyłam, że zaczynam plamić, poszłam do łazienki i tam... urodziłam rękę dziecka była malusieńka i mieściła mi się na dłoni. Wrzeszczałam z tej łazienki do tż, że nie wiem co zrobić, bo rodzę. A najdziwniejsze było to, że czułam ciągle ruchy dziecka i nie wiedziałam o co chodzi. Obudziłam się zlana potem i jeszcze na złość mały w brzuchu chyba spał :/
Potem śniło mi się, że byłam z tż całkiem przypadkiem w przychodni i kazali mi iść na usg, a to robił lekarz, który robił mi zabieg po poronieniu robił to usg, ono się ciągle zacinało (jak w telewizorze ucieka sygnał). Powiedział, że dziecko jest martwe, bo się nie rusza i mam poczekać jeszcze miesiąc i przyjść na kolejne usg to zobaczymy. Wypuścił nas z gabinetu z wielkim uśmiechem
A dzisiaj śniło mi się, że zmarł w wypadku w górach mój bardzo dobry kolega ze szkoły
Stary 2011-09-04, 15:22   #4307
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Myślicie, że są jakieś przeciwwskazania do golenia się plastrami woskowymi?
Stary 2011-09-04, 15:22   #4308
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
o tym widzialam rozne opinie, chociaz chyba faktycznie wiecej dobrych

ja na poczatku myslalam o dwoch lozeczkach,ale jak tak czytam, to czesto widze wpisy, ze mamuski rezygnowaly po jakims czasie z drewnianych i zostawaly przy turystycznych

tak wiec zobacze
kupie najpierw turystyczne, a gdyby mialo sie nie sprawdzic, to wtedy nabede drewniane
ojj chyba z 3 najlepszych dla mnie łóżeczek czytałam opinie i no racja, niektórym pasi, nie którym nie- ale raczej chodzi tu o 'zły egzemplarz' tak sądzę no nie wiem, się okaże w razie co jest gwarancja a ja bojowo nastawiona do życia jestem, także już widzę akcje, w razie co, jakby było coś nie tak...

Cytat:
Agatek, jak nic szykuj sie na kucyki i warkoczyki
bo wykraczesz!!!

Inutil za dużo bierzesz do siebie to, co napisały tu dziewczyny na forum o swoich maluszkach i zaczęłaś o tym myśleć/obawiać się i przeszło na sny... musisz zapomnieć!!! Bo się wykończysz kobieto!! Musisz myśleć pozytywnie, i tak co ma być, to będzie!

Zoska ja depilatorem depiluję nogi + woskiem na wewnętrzne stronę łydki. Mój gin mówił, że mogę, że pierwsze słyszy że po tym wychodzą żylaki Więc jak kto woli

Edytowane przez *Agatek*
Czas edycji: 2011-09-04 o 15:25
Stary 2011-09-04, 15:39   #4309
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Ja sie tam juz ani żylakami nie przejmuję, ani rozstępami, a tych drugich się już porobiło, że ho ho.

Czytałam teraz wyprawke, jeju tego tak dużo potrzeba, strasznie dużo. Wiem ,że takie temat w klubie, ale strasznie się boję czy podołam. Czuję, że nie jestem gotowa, ale teraz za późno na takie wywody. Trzeba jakoś sie zoorganizować powoli.

Co do snów całe szczescie, ze jak mi sie sni dziecko to same pozytywne rzeczy, że karmię, że przewijam (pomijając oczywiście fakt, że w tym śnie soie nie radzę z tym przewijaniem).

Edytowane przez zoskasamoska
Czas edycji: 2011-09-04 o 15:40

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-04, 16:00   #4310
pearpearl
Wtajemniczenie

Inutil, podobno to normalne, ze ciezarne snia wiecej,intensywniej, bo dojrzewa w nas wiele emocji,obaw, lekow i to sie przeklada na sny

A zeby Ciebie sprobowac pocieszyc, to wiedz, ze mam taka znajoma rodzicow, mowimy na nia "ciocia czarownica", ktora lubi sie parac takimi rzeczami jak sny, rejki, wrozenia z kart itd i ona kiedys mnie uspokoila, ze gdy sni nam sie smierc, to najczesciej umiera nam lub komus nam bliskiemu problem

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
podobno sa...
ze to bol i stres dla matki
ze moga sie robic krwiaki
i generalnie slyszalam,ze nie polecaja
ja jednak chodze regularnie na wosk bikini i jakos nic sie zlego nie dzieje

Cytat:
w razie co jest gwarancja a ja bojowo nastawiona do życia jestem, także już widzę akcje, w razie co, jakby było coś nie tak...
ja tez widze...

Cytat:
Napisane przez Agatek
bo wykraczesz!!!
auaaa
lepiej zrob se test, zamiast lac
u mnie wyszedl chlopiec

ale tak jeszcze a propos snow, to snila mi sie niedawno dziewczynka... oczy,nosek,usta po tacie, po mnie blond wlosy i niebieskie oczy
lobuz straszny, nie chciala spac, sciagala obrusy ze stolow, moja mama nie mogla sobie z nia poradzic, ja nie moglam jej uspic, no jeden wielki maly czort
a jak sie obudzilam, to straaaasznie za nia tesknilam

Stary 2011-09-04, 16:38   #4311
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
auaaa
lepiej zrob se test, zamiast lac
u mnie wyszedl chlopiec
Już myślałam, że mnie zdradziłaś i zrobiłaś se test płytkowy
mi wyszło: "Płeć Twojego dziecka trudno w tym momencie określić" bedziesz mieć chłopca, a ja dziewczynkę, zobaczysz!

Stary 2011-09-04, 17:00   #4312
uska000
Zadomowienie

dzis na obiad byla rybka mniam

Inutil nie mattw sie ja tez mam takie sny i tak jak pisaly dziewczyny to normalne w naszym stanie;/;/

co do lozeczka Agatek ja tez chcialam to chyba newet gadalysmy o nim tylko szlag czego go nie ma nigdzie w sklpeie zeby dotknac..;/

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-04, 17:09   #4313
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Już myślałam, że mnie zdradziłaś i zrobiłaś se test płytkowy
nie ma opcji
niespodzianka to niespodzianka
Cytat:
mi wyszło: "Płeć Twojego dziecka trudno w tym momencie określić" bedziesz mieć chłopca, a ja dziewczynkę, zobaczysz!
Cos Ty... wcisnam slodkiem,chociaz nigdy nie lubilam, mam wysyfiona twarz i dekolt i bardzo dlugo meczyly mnie dlosci. Wszystko na dziewczynke
Poza tym co to za placz?
Oby zdrowe, reszta i tak bedzie za*ebista

Stary 2011-09-04, 17:24   #4314
bambusiek
Zakorzenienie

Hi

Mąż pojechał z moim bratem na koncert, więc mam luz

Co do łóżeczek, to normalne drewniane w domu będzie i być może dokupimy później turystyczne (moja mama będzie się zajmowała małym/małą jak wrócę do pracy).

Co do snów, to mi się raz śniło, że mieliśmy synka, ale woziliśmy go we wściekle różowym wózku
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-04, 17:35   #4315
Oluska1988
Raczkowanie

Cześć mamusie

Niestety przyplątało się do mnie jakieś przeziębienie jest w fazie wykluwania się więc postanowiłam to wykorzystać i wysłałam tż do apteki on przejęty jak nie wiem co ok 23 przywiózł mi syrop o swojskiej ciążowej nazwie PRENALEN udało mi się doczytać ze to dla kobiet w ciąży i karmiących piersią szybki łyk a tu zonk czuje czosnek maline i jeszcze coś w sumie nie było takie złe teraz jesteśmy z synusiem po 3 kielichu i powiem szczerze ze jest o niebo lepiej pisze zeby go wykończyć na wszelki wypadek co zrobie bo on zwiększa odporość rano w necie też same dobre opinie o nim czytałam więc myśle ze można go dopisać do listy bezpiecznych leków na pierwszej stronie idziemy coś zjeść bo wrócił nam apetyt
Oluska1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-04, 19:09   #4316
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem czy są, ale ja zrezygnowałam z plastrów i męczę się maszynką

Cytat:
sny różne, o dziecku były dwa.
W pierwszym zauważyłam, że zaczynam plamić, poszłam do łazienki i tam... urodziłam rękę dziecka była malusieńka i mieściła mi się na dłoni. Wrzeszczałam z tej łazienki do tż, że nie wiem co zrobić, bo rodzę. A najdziwniejsze było to, że czułam ciągle ruchy dziecka i nie wiedziałam o co chodzi. Obudziłam się zlana potem i jeszcze na złość mały w brzuchu chyba spał :/
Potem śniło mi się, że byłam z tż całkiem przypadkiem w przychodni i kazali mi iść na usg, a to robił lekarz, który robił mi zabieg po poronieniu robił to usg, ono się ciągle zacinało (jak w telewizorze ucieka sygnał). Powiedział, że dziecko jest martwe, bo się nie rusza i mam poczekać jeszcze miesiąc i przyjść na kolejne usg to zobaczymy. Wypuścił nas z gabinetu z wielkim uśmiechem
A dzisiaj śniło mi się, że zmarł w wypadku w górach mój bardzo dobry kolega ze szkoły

Inutil,
o matko nic dziwnego, że noce masz ciężkie Mam nadzieję, że te straszne sny szybko miną

Cytat:

Inutil, to chyba nie małe te problemy, skoro aż martwisz się o zdrowie TZta Mam nadzieję, że szybko się skonczą

I to wszystko potęguje Twoje sny

Stary 2011-09-04, 19:16   #4317
specialle
Rozeznanie

Cytat:
Jako kosmetyczka moge napisac tak: ciaza jest przeciwskazaniem do wiekszosci abiegow, takze do woskowania z tym ze mnie uczono ze jesli mama dobrze znosi to nie ma problemu
specialle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-04, 19:22   #4318
dph
Rozeznanie

Cytat:
włacha

super to łóżeczko, ja chyba sobie też takie sprawię bo drewniane mam po starszej córce a tak wogóle to czytam Was cały czas tylko teraz trochę mniej czasu mam
pozdrawiam wszystkie mamuśki
a co do snów to ja też miewam głupie, co prawda nie drastyczne ale głupie :P
Stary 2011-09-04, 19:31   #4319
Psotnika
Raczkowanie

Cześć Mamusie - i nowe i "stare"
doczytałam wszystkie zaległości ale nie mam siły odpisywać teraz..

Madzia - ja ci strasznie współczuję.. nic więcej nie napiszę bo to mnie przerasta i nic mądrego nie wymyślę ani na tyle dobrego by ci pomogło.. jestem z tobą myślami i mam nadzieję że i tak w przyszłym roku zostaniesz mamusią, a córcia będzie ci kibicować z góry..

ja dziewczyny miałam egzamin wczoraj i chyba będzie w plecy niestety - jutro wyniki, a we wtorek dla tych co zalicza pisemny - druga część... tylko nie nastawiam się bo to z mechaniki i niby rozumiem, ale to takie obliczenia że wiem że porobiłam błędy.. nie wiem jak to ocenią... drugi termin za 2 tygodnie, ale wtedy mam też drugi egzamin.. i nie wiem jak to przetrwać..
jak możecie to jeszcze kciuki potrzymajcie bo wyniki jutro - może siła perswazji i energia od was zadziała na faceta i mi zaliczy
tytuł w sondzie wybrałam i już idę spać, bo padam- dobranoc wszystkim

Edytowane przez Psotnika
Czas edycji: 2011-09-04 o 19:33
Psotnika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-04, 19:47   #4320
Haniula
Zakorzenienie

dzien dobry z wieczora
Leniwa niedziela, niby zwyczajnie a jak miło
Na obiadek zjedlismy pyszną pizze domowej roboty, zapijaną colą- ah jakże zdrowo potem poszliśmy na dlugi spacer z psem w gratisie z lodami no i tz znowu jechal na nocke tak rzadko spędzamy razem popoludnia, ze nawet taki zwykly spacer mnie cieszy bardzo
a teraz leżymy z Lenką i ogladamy tv

Niunia mnie kopie i juz raczej nie mam watpliwosci ze to ona chociaz wczoraj kolezanka bardzo chciala mi to wybić z głowy tlumaczac ze przed 22t wcale nie mam sobie wkrecać, ze to Lenka
no nic, we wtorek ide na wizyte to zapytam lekarza, i licze ze potwierdzi moja intuicje
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości