Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011 - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to:
Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. 2 3,13%
W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy 12 18,75%
Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! 8 12,50%
Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! 8 12,50%
Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają 4 6,25%
.Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja 4 6,25%
Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. 22 34,38%
Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest 0 0%
Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. 1 1,56%
Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje 3 4,69%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-27, 11:14   #4291
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011

Witam się i ja po kilku dniach przerwy

wczoraj byłam z Julką u pediatry i na razie mamy jej podawać Bebiko HA na te jej zielonkawe kupki ze śluzem ale wg mnie po prostu wychodzi jej teraz skaza - wprawdzie w zgięciach łokci i kolan nie ma łuszczenia ale na uszkach i za uszkami ma suche placki, między oczkami też się jej robi takie łuszczące, miewa pojedyncze czerwone krostki na buzi i dłoniach, paluszkach. - na razie mamy brać Lakcid raz dziennie oprócz tego mleka HA.

Jak nie kupki do poniedziałku się nie unormują mamy się pokazać i mam nadzieje że zaproponuje lakarka Pepti bo szkoda żeby się Julka męczyła tak dalej, wczoraj od rana praktycznie jest na mleku HA ale na razie poprawy żadnej brak. Kupki śluzowe jak były tak są nadal i po każdym karmieniu praktycznie,

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość

Dzisiaj szczepienie !!!

za szczepienie

Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
Witam
Znowu parę dni mnie nie było W ogóle to mam załamkę - Nataniel ma katar i kaszel Pewnie zaraził się ode mnie a mi się serce kraje jak patrzę jak się biedak męczy

Nerola najlepszego
biedny Natan... szybko wracajcie do zdrówka

Cytat:
NEROLKA 100 LAT
Dużo zdrówka, siły, wiary,a
by dzieciaki nie dokazywały.
Spełnienia marzeń,
piękny w życiu zdarzeń.
Przyjaciół wielu,
milionów w portfelu.

to mi się rym stworzył
ślicznie Ci się zrymowało

Nerolko - sto lat kochana - zawsze pogody ducha i spełnienia marzeń

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
Witam po dłuuuuuuuugiej nieobecności
Brakowało mi Was wróciłam w niedziele i próbowałam Was nadrobić, ale nie mam szans Tak więc mam nadzieję, że u każdej jest wszystko wspaniale
Wyjazd w sumie zaliczam do udanych, jedynie na sam koniec atmosfera się popsuła Moja Zuzka jest świetna, w nocy przesypia w porywach nawet do 10 godzin w dzień też znośna później wrzucę zdjęcia do klubu i pooglądam Wasze Dzieciaczki a teraz lce zająć się czymś konstruktywnym Buziaki
witajcie z powrotem -

jak tam tż?

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Wiem, że to było 1000 razy, ale doradźcie:
Katarek czy Frida ???
ja mam Fride jakoś nie wyobrażam sobie podłączać dziecka do odkurzacza

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Witajcie!
Nie miałam czasu wczoraj się wyspowiadać z wizyty u pediatry... A więc...
Generalnie mała zdrowa , walnęła kupkę podczas wizyty, więc dr na własne oczy się przekonała o czym mówię Dostałyśmy Delicol (w sumie nie wiem po co ) i Dicoflor. Prawie 7 dych zostawiłam w aptece ale mam nadzieję, że kupki się poprawią Dr powiedziała, że zadnej infekcji nie widzi, a efekty poszczepiennemoga występować nawet miesiąc po... Cieszę się więc, że w sumie ic złego
I w ogóle jak przyjechałyśmy do lekarza, mała spała w poczekalni, powoli się wybudzała i jak się zorientowała, że nie jest w domu to wieeelkie gały zrobiła, ale jak zobaczyła mnie to odetchnęła i się uśmiechnęła słodko!
U nas piękna nocka, zjadła o 23, potem o 5 i o 8:30 i do teraz śpi Cudna jest! Kocham ją za te noce!
o widzę że Wy też macie problem z kupkami.. lecę doczytywać co u Was się działo

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 11:20   #4292
karolinee1983
Zadomowienie

Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość

karolinee - ja syna wykarmilam nakładkami, to raczej skok, przejdzie
No mam taką nadzieję, że to skokowa sprawa jest, bo to się zmieniło z dnia na dzień w sumie wcześniej nie miałyśmy takiego problemu

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 11:56   #4293
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość

My po chrzcinach!!!
Wszystko się udało, Dominik oczywiście grzeczny jak aniołek.
za udane chrzciny
Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Hej laski.

Ja mam normalnie młyn, jakich mało ...
Ehh dzisiaj byłam z Igorem w gim. i prowadziłam lekcje wychowawcze ( 3 )...z małym na rękach. Młodzież była zachwycona.
Zaczęłam drugą praktykę i niestety Pani Pedagog nie poszła mi na rękę...

Na dodatek jutro muszę jechać z Igim do Rzeszowa z jego uszkami. I to sama z moim ,,kochanym" teściem, bo M. nie da rady zwolnić się z roboty.
Do tego się strasznie stresuję.

Na dodatek moje auto trafia szlak i dzisiaj, gdy już ubrałam moje ryczące dziecko i zapakowałam w fotelik, by jechać do gim. na umówioną godzinę, auto mi nie zapaliło...Norlmalnie mały ryczał i ja też, z tych nerwów.Na szczęście miły pan sąsiad ( starszy chłop) pożyczył mi swój akumulator na czas jazdy...
to miałaś ciekawy dzień z małym na praktykach super że był grzeczny. Kciuki za dzisiejszą wizytę w Rze

Brida wielkie gratulację!!!

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość

odkryła,że ma rączki
moja już tez tak ma, że czasami piąstki ssie
moja to odkryła jakies półtora tyg temu - zje butle, ja ją przewijam a ona piąstki do buzi pcha a smoka niet i całe piąstki pochłania

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość

Iza wczoraj bez wspomagaczy zrobiła sama kupkę

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

Cytat:
Oj ostatnio tutaj dosyć cicho się robi .
mnie nie było od soboty to sie cicho zrobiło

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2011-09-27 o 11:57
Stary 2011-09-27, 12:09   #4294
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość

moja to odkryła jakies półtora tyg temu - zje butle, ja ją przewijam a ona piąstki do buzi pcha a smoka niet i całe piąstki pochłania

U nas podobnie - piąstkę bym zjadła, ale smoczek jest beee

MAJA 06.08.2011 r.

Stary 2011-09-27, 12:17   #4295
agni82
Zadomowienie

Nerolka sto lat!!!

Cookie witaj w domu!

Żanetko - kciuki za szczepienie

Brumku - u nas to się Mozart pewni gorszy, kiedy młody uśmiechając się strzela takie bączki, że hej. muzyka chyba go rozluźnia. co by Mozart na to powiedział? Wyobraźmy sobie:

Ja:Panie Wolfgang, dziękuję panu za pańską twórczośc, nic tak nie rozluźnia dupci niemowlaka jak pańska muzyka.
Mozart: cała przyjemnośc po mojej stronie. Z klasycznej muzyki zostało tylko klasyczne puszczanie bąków
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 12:29   #4296
zanetaa88
Zakorzenienie

My po szczepieniu.
ARMAGEDON dla mnie
za miękka jestem.
Nie rozpłakałam się bo wstyd,
ale rozpaczałam razem z Emilie.
Dostała w nóżki.
Wzieliśmy jednak 3w1 + Wzw B koszt 100zł,
następna za 6 tyg koszt 120zł.
Pneumokoki będziemy brać jak będzie miała 7 miesięcy.
Teraz śpi kruszynka.

Tak się zastanawiam, jak rozpoznać gorączkę ?

Dzisiaj chce jechać z mężem na paralotnie,
chce mu zrobić prezent na dzień chłopaka
on oczywiście mówi, że nie chce a jego o czy mówią " CHCE"
więc mam nadzieję,że pogoda się nie zepsuje i będzie mógł polatać

Beatko a pytałam gdzie jesteś ?! ktoś się tu obija ostatnio

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 12:34   #4297
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:

Jutro uderzam do pediatry z Zosią: kupki się nie poprawiły zielone i wodniste oraz zauważyłam śluz Poza tym wszystko dobrze.
u nas właśnie kupki bardzo podobne, tylko Ty piersią karmisz.. a co mówiła Ci pediatra dokładnie na temat tego śluzu w kupce?

Stary 2011-09-27, 12:36   #4298
madzia1k1
Raczkowanie

Zdjęcia ze chrzcin w klubiku.

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Żanetko Ona wykopuję koopę jakby.Widać po minkach jak pryka,ze chce juz zrobic kupcię.Nie wytłumaczę tego,trzeba zobaczyć minkę.
Potem lezy spokojnie i bez grymasu po cichutku robi.
Ja też wiem dokładnie kiedy Dominik robi kupkę, pełne skupienie i gniecie, gniecie, czasem nawet czerwony się zrobi, a po kupce taki gadatliwy jest, że hej i się uśmiecha Zawsze na przewijaku po kupce mamusia jest taka dumna z synka i sobie razem opowiadamy A i często Dominik jak zrobi kupkę mówi puup, a my się śmiejemy, że to było jego pierwsze słowo - kupka po angielsku (poop). Taki nasz mały inteligencik rośnie

Cytat:

CHWALĘ SIĘ !!
Czapeczka
cudo ,nie?!

Pisze, ze dla chłopaka ale Ja ubiorę Emilie tak że będzie jej pięknie pasowała
Czapeczka cudo, i wcale niekoniczne dla chłopczyka, Emilie też będzie pięknie w niej wyglądała.

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Czesc mamcie!

Wczorajszy dzien - chrzest - bardzo udany. Antos do poludnia grzeczny jak aniolek, non stop spal, wiec balam sie, ze da koncert w kosciele, ale o dziwo nie. Spal sobie w najlepsze, nawet polanie glowki przespal, a oczka otworzyl na chwile jak mu ciocia szatke zakladala.
W restauracji tez byl grzeczny - jadl i spal. Troche mi cisnienie podniosly moje dziewczyny, bo sie zaczely klocic o zabawki, ale w koncu wynieslismy wiekszosc do samochodu i byl spokoj. W domu bylismy o 21, kapanie i dalej spanie, nocka tez idealna. Z tym ze od 7 ostatnio juz u nas nie ma spania.
dla aniołka, który wiedział jak się zachować podczas swojego święta

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość

Pytania:
1. Jakie owoce jecie i czy surowe? W jakich ilosciach?
2. Robi sie chlodniej, w czym spia Wasze dzieciaczki? Przykrywacie je czyms?
2. My na noc ubieramy same śpiochy, bawełniane lub welurowe lub body/kaftanik i na to półśpiochy. Przykrywam cienkim kocykiem i na to kołderka. Kocykiem zaczęłam przykrywać od tygodnia, bo wieczory w blokach chłodniejsze się zrobiły..

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Dzień dobry Maja dała nam dziś pospać spała od 19.45 do 2.15 i obudziła się na karmienie, a następna pobudka była już o 5.30, no i po jedzeniu jeszcze dała pospać godzinkę. Tylko z wieczornym usypianiem mamy problem, bo naszą gwiazdę przyzwyczailiśmy do lulania na rączkach ze smokiem w łóżku był ryk, a jak wzięłam na ręce - 5 minut i kobiety nie było
A Dominik juz drugi tydzień zasypia dokładnie o tej samej godzinie czyli 19, codziennie jest tak samo, czyli 17-17:30 ostatnie karmienie 130ml, 18 kąpiel (co drugi dzień), po kąpieli, masażu leżymy sobie na łóżku w sypialni i gaworzymy/usmiechamy się. Zbliża się godz. 19, i już widzę, że Dominik zaczyna ziewać to ściągam rolety, przytulam maluszka, mówię cichutko, że pora spać, i że maja mu się śnić aniołki, całuję, układam do łóżeczka i wychodzę z pokoju, zostawiając otwarte drzwi. Po 10 min Dominik sam zasypia w łóżeczku.
Nie macie pojęcia jaka ja jestem szczęśliwa, kiedy dokładnie wiem co potrzebuje mój maluszek w danym momencie. Kocham nasze rytuały i kocham synka za to, że jest taki mądry, że wie kiedy zbliża się noc i że ma grzecznie iść spać.

Cytat:

My już na nogach,
pobudka jak zawsze o 3:30
nie zmieniłam pampersa, bo mi się nie chciało
i co o 6 wstała i się wierciła,
zmieniałam i spała dalej,
ale jeszcze chciała się napić
Damulka.

Dzisiaj szczepienie !!!

Dziewczyny które karmią TYLKO piersią ?!
- czy WY też takie bączki puszczacie ? Ja czuje się normalnie nawet jak zjem coś lekkostrawnego to zaraz się nagazuje i bąk mam wrażenie, że Emilie ze mnie wszystko wyjada, a mi zostają same bąki
za szczepinia

Ja nie karmię piersią a też od porodu często puszczam bączki

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
H

my zaraz znikamy do pediatry
pomierzy, zważy i będziemy sie chwalić
a nocka jak zwykle kolkowa
To w takim razie trzymamy kciuki za wizytę

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
WItam porannie i słonecznie

U nas dziś nocka cudna: po karmieniu o północy Tymek obudził sie dopiero o 5 rano, a potem o 8.40 KOochany dziciak I po tym ostatnim karmieniu siedziliśmy jeszcze przez godzinkę z hakiem na naszym fotelu, na którym się zawsze karmmy, gadaliśmy i słuchaliśmy Mozarta, bo tatuś Tymka bardzo o to dba Tymek posłał mi wielką serię cudnych uśmiechów, tylu na raz to jeszcze nie było
Brawa dla grzecznego Tymka i gratuluje tych wymarzonych, wyczekanych uśmieszków

Cytat:
Witam się i ja po kilku dniach przerwy

wczoraj byłam z Julką u pediatry i na razie mamy jej podawać Bebiko HA na te jej zielonkawe kupki ze śluzem ale wg mnie po prostu wychodzi jej teraz skaza - wprawdzie w zgięciach łokci i kolan nie ma łuszczenia ale na uszkach i za uszkami ma suche placki, między oczkami też się jej robi takie łuszczące, miewa pojedyncze czerwone krostki na buzi i dłoniach, paluszkach. - na razie mamy brać Lakcid raz dziennie oprócz tego mleka HA.

Jak nie kupki do poniedziałku się nie unormują mamy się pokazać i mam nadzieje że zaproponuje lakarka Pepti bo szkoda żeby się Julka męczyła tak dalej, wczoraj od rana praktycznie jest na mleku HA ale na razie poprawy żadnej brak. Kupki śluzowe jak były tak są nadal i po każdym karmieniu praktycznie,
Oj no widzisz a do tej pory było wszystko ok na bebiku, ale mniemy nadzieje, że zmiana na bebiko ha starczy. My też na bebiku ale na razie wszystko ok.

Nerolko WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO

Największe szczęście dla ojca i matki
Nad dobra ziemskie, rozkosze, dostatki
To ich krew - życie, to ich własne dziecię.
Co im nad wszystko droższe jest na świecie.

madzia1k1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 12:41   #4299
zanetaa88
Zakorzenienie

Beatko jak długo trzymałaś plaster z altacetem ??

Stary 2011-09-27, 12:44   #4300
madzia1k1
Raczkowanie

Co do tego jeszcze jak zasypia Dominik:
teraz kiedy Dominik je co 4 godz. po 130ml zmieniło nam się to, że niestety karmienie wypada przed kąpielą, a poprzednio było jeszcze karmienie o 19. Chciałam to jakoś zmienić, żeby ostatnie karmienie wypadało właśnie po 18 ale jakoś nie mogę tego przestawić.

Stary 2011-09-27, 12:45   #4301
zanetaa88
Zakorzenienie

Wlaśnie poszła rundaaaa bączków u Emilie oczywiście !

Stary 2011-09-27, 12:48   #4302
madzia1k1
Raczkowanie

Cytat:
Beatko jak długo trzymałaś plaster z altacetem ??
Ja smarowałam altacetem w żelu beż żadnego gazika czy plasterka. A smarowałam 2 dni. Obrzęku żadnego nie było.

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ----------

Cytat:
Wlaśnie poszła rundaaaa bączków u Emilie oczywiście !
Na pewno u Emilie??

Stary 2011-09-27, 12:53   #4303
zanetaa88
Zakorzenienie

Co ile smarowalas madziak1k? 1 reka pisze

Stary 2011-09-27, 12:58   #4304
Vaniliova11
Zadomowienie

Hej !

Mój synek od paru dni zasypia ok 21.30 i śpi do 5 potem szamanko i sen do 7 czasem 7.30 no tylko dzisiaj jakoś od 5 nie śpi

Brumek za neurologa , miałam pytać dlaczego idziecie ale już doczytałam

Mamad AgaG Madzia dla grzecznych dzieciaczków na chrzcie ciekawe jak Lilkanapewno standardowo dziecko grzeczne tylko mój płaczek mały nie ale i tak kocham go najbardziej na świecie

No i najważniejsze Nerolka kochana sto lat
i witam w klubie
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 13:03   #4305
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
My po szczepieniu.
ARMAGEDON dla mnie
za miękka jestem.
Dostała w nóżki.
Teraz śpi kruszynka.

Ja też bardzo przeżyłam szczepienie małej

co do gorączki... rozpoznasz na pewno. Ja też myślałam, że nie rozpoznam, ale taki maluszek robi się gorący jak węgielek moja miała 38 stopni a po ciepłocie ciała myślałam, że ze 40

MAJA 06.08.2011 r.

Stary 2011-09-27, 13:19   #4306
madzia1k1
Raczkowanie

Cytat:
Co ile smarowalas madziak1k? 1 reka pisze
Przy każdym przewijaniu w pierwszy dzień, a na drugi dzień 3xdziennie

Stary 2011-09-27, 13:25   #4307
youyou
Zakorzenienie

hej mamuśki

kolejny piękny dzień więc znowu długo jesteśmy na dworzu, ale teraz Filip śpi i Lilka też na tarasie, więc mam chwilę aby poskrobać

Co do owoców to jem wszystkie na jakie mnei najdzie ochota, bo dla mnie dzień bez niego dniem straconym.. jak i bez jogurtu
Właśnie zjadłam jabłko, teraz jem je prawie codziennie bo są wyjątkowo dobre o tej porze roku

A co do spania do Lilka śpi w pajacyku i pod cienką kołderką

Nerolka sto lat

U nas Lilka pięknie przesypia noce, zasypia o 20 i pierwsza pobudka jest okj 2-3, a na przykład wczoraj była dopiero o 3.40 więc widzę że idziemy w dobrą stronę bo coraz bardziej jej się wydłuza ten pierwszy sen

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

Cytat:
Tak to prawda, może nie zakazane ale trzeba uważać,
bo jak uleje to leci b.często do uszka,
a potem zapalenie.

Ja robię tak: kładę mała na nogę na brzuszku a obok niżej rumianek który się parzy i ją lekko oklepuje.

Karolinee miałam tam kilka dni, ale wiedziałam że mleko jest tylko, że tak nie leci właśnie jak trzeba. Naciskałam na pierś, aby jej lepiej leciało.Zmieniałam dopiero kiedy chciała nadal a JA już nic nie miałam w tej z której piła. Oczywiście denerwowała się i płakała, ale wiedziałam że mam mleko i chciałam aby doszła do tej tłustej warstwy, a nie że wiecznie wersje light by miała która leci raz dwa.Raz podałam butelkę, kilka dni temu bo miała dzień tak jakby " zapomniała jak się ssie", który ma tydzień Twoja ? Moja tak zazwyczaj się zachowywała jak miała skok.
Siedziałam z nią tak długo, aż się najadła mimo że jej się to nie podobało, że nie leci tak szybko jak na początku, pomyślałam sobie że jak jej pójdę na rękę to będzie po jakimś czasie domagała się tylko butli.
My tak mieliśmy w weekend..Mała była dwa dni mega marudą, do tego nei umiała złapać cycka, strasznie się przy nim denerwowała i dokłądnie tak jakby zapomniała jak się cycka łapie.
Nie spała prawie cały dzień i w ogóle była masakra, a w poniedziałek już aniołeczek i przespała cały dzień teraz wypatruję co nowego się wgrało do systemu - jak mówi moj tż
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 13:27   #4308
madzia1k1
Raczkowanie

Cytat:
My po szczepieniu.
ARMAGEDON dla mnie
za miękka jestem.
Dostała w nóżki.
Teraz śpi kruszynka.

Dobrze, że mi przypomniałaś o dniu chłopaka, ja zawsze zapominam

A jeżeli chodzi o gorączkę to na pewno poznasz, ja też się obawiałam, że takich rzeczy nie będę potrafiła rozpoznać ale jednak to się wie i widzi. Główka jest gorąca, ogólnie całe ciałko jest cieplejsze, szczególnie przy przewijaniu to czuć jak dotkniesz brzuszka i nóżki. Oczka są takie niewyraźne i widać, że coś jest nie tak, bo maluszek taki apatyczny się robi, widać, że by chciał wymachiwać nóżkami i rączkami a nie ma na to siły. Mam nadzieje, że Emilie nie będzie miała gorączki, ale jeśli tak się zdarzy to NA PEWNO o tym będziesz wiedziała

Stary 2011-09-27, 13:40   #4309
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Nie spała prawie cały dzień i w ogóle była masakra, a w poniedziałek już aniołeczek i przespała cały dzień teraz wypatruję co nowego się wgrało do systemu - jak mówi moj tż
heh, ja ostatnio zamiast powiedziec że mąż zarejestrował w USC dziecko powiedziałam że zalogował... ach, ci komputerowcy

dzien chłopaka dzisiaj? ooo, to musze cos wymyslec dla meża...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 13:44   #4310
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
heh, ja ostatnio zamiast powiedziec że mąż zarejestrował w USC dziecko powiedziałam że zalogował... ach, ci komputerowcy

Chyba nie dziś, wydaje mi się że 30-tego
TŻ poszedł do pracy, a ja piję kolejną kawę żeby nie paść. Jakiś mam dziś senny dzień, a Dominik jak na złość nie Teraz czka w leżaczku

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 13:54   #4311
madzia1k1
Raczkowanie

Cytat:

30 dzień chłopaka ja też nigdy nie pamietam

---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

A ja mam dziś labę, bo obiadku nie muszę gotować, bo po chrzcinach oczywiście dużo łakoci zostało
Dominik teraz drzemie a mamusia zajada torcik

Stary 2011-09-27, 14:01   #4312
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Chyba nie dziś, wydaje mi się że 30-tego
TŻ poszedł do pracy, a ja piję kolejną kawę żeby nie paść. Jakiś mam dziś senny dzień, a Dominik jak na złość nie Teraz czka w leżaczku
ale mnie wkręcacie... dobrze że nie wyskoczyłkam dzis z jakims prezentem

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 14:11   #4313
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
u nas właśnie kupki bardzo podobne, tylko Ty piersią karmisz.. a co mówiła Ci pediatra dokładnie na temat tego śluzu w kupce?
W sumie nic, żadnego wrażenia na niej to nie zrobiło, ale mówiłam jej że tylko raz taka śluzowata wyraźnie kupka była.

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość
A Dominik juz drugi tydzień zasypia dokładnie o tej samej godzinie czyli 19, codziennie jest tak samo, czyli 17-17:30 ostatnie karmienie 130ml, 18 kąpiel (co drugi dzień), po kąpieli, masażu leżymy sobie na łóżku w sypialni i gaworzymy/usmiechamy się. Zbliża się godz. 19, i już widzę, że Dominik zaczyna ziewać to ściągam rolety, przytulam maluszka, mówię cichutko, że pora spać, i że maja mu się śnić aniołki, całuję, układam do łóżeczka i wychodzę z pokoju, zostawiając otwarte drzwi. Po 10 min Dominik sam zasypia w łóżeczku.
Nie macie pojęcia jaka ja jestem szczęśliwa, kiedy dokładnie wiem co potrzebuje mój maluszek w danym momencie. Kocham nasze rytuały i kocham synka za to, że jest taki mądry, że wie kiedy zbliża się noc i że ma grzecznie iść spać.
Jestem pod wrazeniem!!! Slicznie zasypia Dominik! U nas wieczory szwędane - mała tak samo jak i w brzuszku, najchętniej do 23 by buszowała

O kurcze, dzień chłopaka.... Jkaie atrakcje dla swoich mężczyzn wymyśliłyście?

Brumku, w Zwierciadle dodawany jest kalendarz z Twoją Audrey na okładce - jeśli interesują cię takie gadżety

Cytat:
ale mnie wkręcacie... dobrze że nie wyskoczyłkam dzis z jakims prezentem
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 14:50   #4314
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

prawdopodobienstwo prawdopodobienstwem ale lotka musowo trzeba wyslac Sara skresliła swój pierwszy kupon
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg lotto.jpg (56,2 KB, 44 załadowań)

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 14:54   #4315
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
prawdopodobienstwo prawdopodobienstwem ale lotka musowo trzeba wyslac Sara skresliła swój pierwszy kupon
Prawidłowo I pięknie

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 15:02   #4316
madzia1k1
Raczkowanie

Kilka fotek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wiz2r.jpg (21,1 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wiz3hx.jpg (21,6 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wizt.jpg (25,8 KB, 32 załadowań)

Stary 2011-09-27, 15:02   #4317
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
tak tak. och aż mi ulżyło, bo myślałam że ze mną coś jest nie tak. najgorzej jak karmię, bo ani się ukryc, ani nawet spalic ze wstydu

co do butelki. zauważyłam , że szybciej zasypia i lepiej śpi w nocy jak ma wieczorem butelkę. więc to tylko z wygody. ale muszę dodac, że skubany wypija butelke, robi się senny i chce byc przy piersi, ale to tak na maks 5-10 min i zasypia.więc zamiast wisiec na mnie 30-40 min. wisi 5.
zawsze mozna na malucha zwalic, moj sadzi baki jak dorosly:P

Cytat:
My po szczepieniu.
ARMAGEDON dla mnie
za miękka jestem.
Dostała w nóżki.
Teraz śpi kruszynka.

rozpoznasz

Cytat:
no to wygrana na 100%

jestem strasznie chora mam gardlo zawalone i jeszcze zmiany w oskrzelach. makabra. najchetniej polozulabym sie do lozia
Stary 2011-09-27, 15:10   #4318
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Wam też tak przeciakają kupą Dady od góry?
Bo jak mi pasowały i je chwaliłam, to teraz mi kupa górą wylatuje! I mały obsrany aż pod szyję!
Marinko mi się wydaję, że to nie koniecznie od pampersa zależy. Szymon nigdy się nie obsrał w Dadzie, a wczoraj rano za to był w pampersie Active Baby i obsrane miał całe plecki - przed 7 rano wyjęliśmy z mężem wanienkę i musieliśmy małego wykąpać. Może to zależy od 'odrzutu kupki'

Cytat:

Dziewczyny które karmią TYLKO piersią ?!
- czy WY też takie bączki puszczacie ? Ja czuje się normalnie nawet jak zjem coś lekkostrawnego to zaraz się nagazuje i bąk mam wrażenie, że Emilie ze mnie wszystko wyjada, a mi zostają same bąki
Ja

Któraś pytała o owoce ( skleroza ) - ja nie jem prawie wcale, jakoś nie mam ochoty... Jak już to jabłka i banany.

Dzień dobry,

My już po 2 h spaceru. Zaszłam do lumpka i trafiły mi się 'perełki' - akurat była dostawa dziecięcych ciuszków. Wszystko h&m, next, kappAhl

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html

Edytowane przez Madziulka_17
Czas edycji: 2011-09-27 o 15:12
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 15:23   #4319
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Brumku, w Zwierciadle dodawany jest kalendarz z Twoją Audrey na okładce - jeśli interesują cię takie gadżety
Dzięki za cynk, ale już mam jakiś z nią kalendarz

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
jestem strasznie chora mam gardlo zawalone i jeszcze zmiany w oskrzelach. makabra. najchetniej polozulabym sie do lozia
Uuu, niewesoło

A my zmykamy na dłuuuugaśny spacer
Stary 2011-09-27, 15:27   #4320
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
He he dobra fota

MAJA 06.08.2011 r.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości