|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4291 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona czwarta!
a ja na placu zabaw rozmawiałam ostatnio z mamą rocznej córeczki (która miała być synkiem
![]() i ona mówi, że mała jeszcze dłuuugo będzie na UU, bo prawie nic innego nie chce jeść ... mleka wszystkie wypróbowała, obiadki to 3 łyżeczki na spróbowanie zjada, żadnych soczków, herbatek, no nic ! i do tego budzi jej się 5 razy w nocy ... ![]() na zagłodzoną mała nie wygląda ![]() ale to dopiero jest uwiązanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4292 |
Zadomowienie
|
Monika numerkowa dzięki, jesteś bardzo spontaniczna
![]() aguś najlepsze życzenia, trzeba się podmówić dzień wcześniej ja tak zrobiłam
![]() Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-10-02 o 21:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#4293 |
Zakorzenienie
|
dziekuje za zyczenia
![]() ide spac |
![]() ![]() |
![]() |
#4294 |
Zadomowienie
|
Dobry wieczór dziewczynki
![]() Ja dopiero teraz sie odzywam, bo mam chwilkę ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jeszcze musze trochę poprasować, ale mi sie nie chce ![]() Aha, mój Tz od jutra jest na urlopie ![]() ![]() Aguś wszystkiego najlepszego z okazji urodzin ![]() I naszym małym jubilatom dzisiejszym i wczorajszym moc buziaków ![]() Edytowane przez bassienka Czas edycji: 2011-10-02 o 21:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#4295 |
Zakorzenienie
|
Wrzuciłam dwie fotki do albumu, aczkolwiek prawie identyczne, jak u Spice
![]() Berlingo to strzał w 10 ![]() Naprawdę polecam dla rodziców z małym dzieckiem ![]() Idę myć butelki i spać ![]()
![]() |
#4296 |
Wtajemniczenie
|
Dobranoc
![]()
#4297 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#4298 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4299 |
Zadomowienie
|
Jeśli jeszcze ktoś byłby chętny zagłosować na Franciszka to zapraszam bo depczą mi po piętkach
![]() 82anusia czytasz????? Miałam Ci napisać już wcześniej że u nas za przedszkole płacimy 220 zł i dziecko może codziennie zostawać 9h
#4300 |
Zadomowienie
|
czytam, czytam
![]() Udanej imprezy dziewczynki życzę jutro. Czekamy na fotki To popisałam ![]() Aulinko, gusia odpiszę jutro, idę do łóżka, rano muszę wstać. Miłej nocy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4301 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie bardzo rozumiem. Doję, bo jakoś mleka mam mniej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4302 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Wczoraj całe popołudnie spędziłam na spacerze z mamą i z Tymkiem, byliśmy na lodach, u babci i zlazłam się tak że nogi wchodziły mi wiadomo gdzie ![]() ![]() ![]() Agus, sto lat! Mamaoptymistka, udanego spotkania ![]() Eweska, lepiej dzisiaj? ![]()
#4303 |
Wtajemniczenie
|
![]() Nocka do ![]() Chyba przez te zęby ![]() Po 1 wzięłam Pepe do łóżka, bo nie spał i gadał w łóżeczku ![]() O 2 już jadł, potem po 5. W międzyczasie ryczał i rzucał się, odwracał głowę w jedną i drugą stronę. Niewiele wszyscy spaliśmy. Teraz bawi się w łóżeczku. Ja doję. |
![]() ![]() |
![]() |
#4304 |
Moderatoreska
|
Dzień dobry.
Niby nocka troszkę lepsza, przynajmniej do Wiktora nie musiałam wstawać, no i do Bartka pierwszy raz wstałam po 3 później o 4 karmienie i spali do 6 więc nie najgorzej. Uszko znowu Bartka nie boli bo dotykałam nie wiem co on ma z tymi uszkami ![]() A bolały własnie tylko przy dotyku. No i tak to nic ciekawego, mam problemy ze starszym, ale szkoda gadać, wczoraj już nie wytrzymałam i po 21 zadzwoniłam do tż-ta chociaż jego się boi bo mnie to wcale, nie słucha nic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4305 |
Zakorzenienie
|
Eweska, oj kłopoty ze starszym?
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4306 |
Rozeznanie
|
dzień dobry
![]() spróbuję Was doczytać, bo cały weekend nie miałam czasu. Ania odwiedziła pradziadków, którzy szalenie się z wizyty ucieszyli. co do Waszych konkursów to skorzystałam z okazji dostępu do kilku komputerów ![]() lecę czytać miłego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4307 |
Zakorzenienie
|
Nadal nie odespałam podróży.
Eda źle śpi, rzuca się, budzi z płaczem... Dziś lepiej, bo tylko 4 razy wstawałam (w tym jedno karmienie), ale u spice dawałam smoka 25 razy! ![]() Nie wiem, czy to nie zęby mu tak dokuczają... Ale na razie ich nie widać ![]() I jeszcze muszę iść do dentysty, bo ułamał mi się kawałek zęba ![]()
![]() |
#4308 |
Zakorzenienie
|
bassienka; o jak fajnie masz, 2 calusie tygodnie bedziecie sobie w czwóreczke! Suuuper no i mąż troszkę pewnie Cie odciąży
MoniaK; no wlasnie ja też nie wiem jak można tyyyyyyyyyle nei spać... Rozumiem, zarwać jedną nockę, dwie... ale kurde 4 msc non stop.. a w dzień też za wiele nie śpi, prawda ? Ewesko, współczuje.. a Tż kiedy ma znów przyjechac? andziotko, no mama tej rocznej córeczki ma nie za wesoło, bo naprawdę uwiązana. A do pracy chodzi? Jak to może być, że dziecko nie chce nic ![]() ![]() Paulizia, wiesz, że na zdj czekamy !! ![]() matall, gratulacje za autko, opijcie ofc ![]() ![]() spice i matall - zdjęcia super !! ![]() ![]() ![]() poziomko, dziękuję za odzew. Uprałam w persilu Zobaczymy co bedzie, nie dawałam tylko lenora do płukania ale takie sztywne przez to wydaje mi się pranie. Czy płuczesz czymś Hanutkowe ciuszki ? Dzień doberek ![]() Wiecie co? Nie wiem o co kaman, Gabi poszła spać o 21 i pobudki na jedzonko o 0,30 potem o 3, 5,7 no i dalej śpi ale nie jest to normalne. Tzn nie narzekam na nią, bo ciumcia chwilkę i od razu zasypia więc mimo tych pobudek jestem wyspana tylko dziwne, że aż tak często. Chyba moje mleczko to dla niej za mało ![]() ![]() Na 10.40 idziemy dziś do pani dr by ją obejrzała, wypowiedziała się na temat węzełków i zasięgnę języka co do Gabulkowego menu. Niedziela zleciała meeeeeeeeeega leniwie... przez frytkownicę wciągnęłam z 20dkg frytek ![]() ![]() ![]() Najlepsze życzonka z okazji ukończenia 5 msc dla Hanki Konstytucji i Wojtusia oraz 4 msc dla amarciowej Karolinki i Radzia Klateriny !! ![]() ![]() ![]()
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 ![]() ![]() Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2011-10-03 o 07:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#4309 |
Wtajemniczenie
|
Brrrrrr
![]() Ale mam nastrój. Niewyspana i w ogóle. Robiliśmy próbę z kaszką. Łyżeczką ble, smoczkiem kaszkowym też ble , bo chyba za szybko leci ( za rzadka ?? ), smoczkiem wieloprzepływowym nie leci wcale, więc kaszkę wypiłam ja, a Pepe moje mleko. Panie Boże daj mi siły, bym ten dzień jakoś przetrwała ![]() ![]() Umyłam włosy. Koszmaru ciąg dalszy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4310 |
Zakorzenienie
|
daisy Ekhm, wracaliśmy naszym nowym, bo stare miało... eee... drobne przygody po drodze (a dokładniej po środku drogi, na autostradzie) i wróciło na lawecie
![]() Auto z Wągrowca, nie Wrocławia ![]()
![]() |
#4311 |
Zakorzenienie
|
matall, oj to pokręciłam
![]() ![]() anulinko, wspołczuje z włoskami (znam to) oraz nie zazdroszczę nocki Jak Ci kaszka smakowała ![]() ![]() Dziewczynki, jako że mentalnie i psychicznie nastawiam się, iż będę w końcu kiedyś musiała rozpocząć przygodę z kaszkami i przeglądam opinie oraz miejsca gdzie mogę kupić kaszki Holle, to donoszę, że są dostępne w sklepach ze zdrową żywnościa oraz w delikatesach Bomi (jeśli któraś z Was ma je u siebie) Aha i smoczki musze kupic - do kaszek to wieloprzepływowe tak ?? Czy normalne TT nr 2 ? A może 3 ??
#4312 |
Zakorzenienie
|
Daisyy, do kaszek to musisz chyba zakupić smoczek "do kaszek" właśnie
![]() ![]() Anulinka, trzymaj się ![]()
#4313 |
Zakorzenienie
|
daisy Auto nie nasze, bo kolegi (jechaliśmy jego, bo większe, a było nas 4 osoby dorosłe i Edzik). Nie chce się przyznać, ile laweta i dojazd do P. go kosztował i nie pozwolił sobie zwrócić części kasy za to...
Do kaszek jest specjalny SMOK TT. 2 i 3 zupełnie się nie nadają, wieloprzepływowy moim skromnym zdaniem jest do d... Nawet do zagęszczonego mleka się nie nadaje. Edzik pije mleko z 3, a te do kaszki będę dziś testować (do tej pory używałam lovi).
![]() |
#4314 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Może za rzadką tą kaszkę miałam, ![]() ![]() Dlaczego nie chciał łyżeczką jeść?? Jest może jakiś zaoczny kurs podawania kaszki?? ![]() My już po pierwszej kupie. Wczoraj były aż 3 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4315 |
Zakorzenienie
|
A w ogóle śniło mi się, że jestem w ciąży
![]() ![]() ![]()
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15) Killer abs lvl 3 (9/10) Biegam (419,5 km) Rower (43 km) Zumba (13) Joga (2) Gluten, Sugar & Meat Free ![]() More water&vegetables 13/100 sugarfree days Edytowane przez matallewar Czas edycji: 2011-10-03 o 08:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#4316 | |
Moderatoreska
|
Cytat:
![]() Ojca chyba za żadko widuje dlatego go się boi a ze mną na co dzień jest. Zaczyna się buntować szkoła jest głupia, uczyć mu sie nie chce i pyskuje. za 4 tygodnie dopiero. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4317 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja daję 6 miarek kaszki na 210ml pepti. Ale ten smoczek lovi jest inny niż TT. Więc wieczorem Ci mogę napisać, jak u nas poszło. Jeśli była za rzadka, to na pewno mu za szybko leciało. A łyżeczką może nie umie? Słoiczki je normalnie chyba, nie? Może zła konsystencja?
![]() ![]() |
![]() |
#4318 |
Zakorzenienie
|
MoniaK aaa bo kaszka a kleik to nie to samo
![]() a jakim kleikiem zagęszczacie ? Kurde no nic nie wiem Dopytam jeszcze u lekarki co i jak Najwyżej potem się będę Was Kochane radzić, pomożecie jak coś ![]() Dziękuje Wam za smoczkowy odzew ![]() ![]() ![]()
#4319 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() hej u nas noc jak zwykle...UU przez 12 godzin..siostra cioteczna mowi, ze wzytko przez to ze nie daje herbatek malej ![]()
Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie usmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo" Nasza kochana córeczka ![]() Teraz czekamy na Karolinkę - 27/40 Edytowane przez JanuszAgnieszka Czas edycji: 2011-10-03 o 08:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4320 |
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
![]() lecę na pocztę, bo podałąm na allegro zły adres do wysyłki i od miesiąca na paczkę czekam ![]() a zorientowałam się wczoraj mam nadzieje, że się odnajdzie ![]() i obiecuje sobie, że nigdy więcej poczty tylko kurier ![]() Spadliśmy na 2 miejsce ![]() i 1 ma duża przewagę głosów ![]() będę później ![]() miłęgo dnia ![]() a z kim się mamaoptymistka spotyka? ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:25.