|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona piąta:)
Cytat:
![]() Ale Eda pewnie i tak je będzie kiedyś jadł... A wiesz, jakbyś wiedziała, jak się co produkuje, to byś NIC nie kupowała Najlepiej mieszkać na wsi, mieć własny ogródek, własne kury, własne wszystko. Ale raczej się tak nie da. Więc ja chyba wolę nie wiedzieć, nie wnikać i móc kupować.
|
|
|
#4292 |
|
Zakorzenienie
|
mają jajaaaaaa
zabije babe |
|
|
|
#4293 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za ząbekCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
)Marudek wyjechał mi z maty na panele
|
|
#4294 |
|
Wtajemniczenie
|
wyżaliłam się w K
|
#4295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja jednak wole byc swiadomym konsumentem i wybierac jak najmniejsze zlo i trzymajac sie powyzszych parowek, bede wybierac tylko te bez MOM-u. Moje zakupy spozywcze bardzo sie zmienily pod wzgledem jakosciowym przez ostatnie kilka lat i wcale nie chodzi o to by wszystko bylo "organiczne". Kiedys w swojej nieswiadomosci kupowalam jajka "3", czy jogurty slodzone kilogramem cukru na kubek , teraz mam inna swiadomosc i bardzo dokladnie czytam co jem. Wiem, ze nigdy nie bede miala pewnosci, ale mam chociaz swiadomosc tego, ze sama od siebie robie wszystko by jesc zdrowo. |
|
|
|
|
#4296 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczonka dużo zdrówka
![]() widzę, że dużo nowych zębów wszystkim posiadaczom jedynek serdecznie gratuluję ![]() ania2631 chylę czoła ![]() Klatrina widziałam, że u Was też konsumpcja udana ![]() --------- czy Wy wiecie jaki ja wczoraj patent na uspokojenie Ani odkryłam? Jak wracałyśmy ze wsi to zaczęła płakać przez sen i dziadek nie mógł jej uspokoić (ja prowadziłam, a nie miałam gdzie się na szybko zatrzymać). Okazało się, że wystarczyło małej podsunąć pod nos wkładkę laktacyjną wyjętą ze stanika (zaznaczam, że suchą, żeby oburzenia nie było ). Ania uspokoiła się od razu i spała do końca podróży
|
|
|
|
#4297 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kosmetyków również nie. Wierz mi ![]() ---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ---------- Cytat:
![]() Pewnie poczuła Twój zapach i się uspokoiła
|
|
|
#4298 |
|
Zakorzenienie
|
Matall
wierze, wierze i posiadam pewna wiedze w tym zakresie Fakt, wczesniej skoncentrowalam sie na zywnosci bo o niej byla mowa.Czasem faktycznie lepiej nie wnikac, ale z kolei wnikajac mamy szanse wybrac mniejsze zlo - w kazdej dziedzinie. Boze, jakiego mam lenia |
|
|
|
#4299 |
|
Wtajemniczenie
|
Eve-Łączę się z tobą w bólu..Ja też od paru dni nie mogę się do niczego zmusi.Mam lenia w dupie
,a stos prasowania mnie czeka i sprzątanie ..Kto chętny do sprzątania? .EDIT: idę choć troszkę poprasuję
10.06.2011 Alicja Edytowane przez ania2631 Czas edycji: 2011-11-03 o 16:45 |
|
|
|
#4300 |
|
Rozeznanie
|
Cześć i czołem
![]() Ja tylko na sekundkę- Kubuś dziękuje za wczorajsze życzenia z okazji ukończenia pół roczku ![]() A mama Kubusia zasiądze z Wami na dłuzej wieczorkiem ![]() Jeszcze muszę pogratulować Gabi Andziotkowej zębola!
|
|
|
|
#4301 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zazdroszczę nowego aparatu, też mi jakiś chodzi po głowie ![]() Cytat:
to może i u mnie ten patent by się sprawdził tak mnie tym zaintrygowałaś że chyba wypróbuję ![]() basienka, taka pani dr to już chyba na emeryturze powinna siedzieć, co obyście trafili w końcu na jakiegoś dobrego lekarza
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4302 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
Byliśmy dzisiaj u Pani doktor w sprawie rehabilitacji i może dziecko nie jest opóźnione!!! Jak stwierdziała ta głupia pediatra Musimy tylko popracować nad asymetrią .Jak leży na brzuszku to główka leci na prawą strone i dupka idzie do góry A tak jego rozwój jest całkowicie prawidłowyDostaliśmy skierowanie na rehabilitacje metodą bobath czy jakoś tak Zaczynamy za tydzień![]() Po za tym udało nam się w końcu wynająć większe mieszkanko Igorek będzie miał swój pokój ![]() Igutek jeszcze nie przestawił sobie czasu na nowy ![]() Przeczytałam wszystko grzecznie ale tyle tego było że nic już nie wiem ![]() 1.Dziękujemy za życzenia dla Igorka z okazji 4 miesięcy Ja świętowałam swoje 20 razem z Igutkiem urodziliśmy sie tego samego dnia moja mama też![]() 2.Gratuluje kolejnych ząbków ![]() Igorek wczoraj pierwszy raz zrobił obrót z brzuszka na plecy ale się poryczałam Ja nie chce żeby on dorastał ![]() Daisy -Łącze się z tobą w bólu w związku z dorastającymi naszymi dziećmi ![]() Igorek zaczął też podnosić się do siadu martwie się że sobie coś zrobi Teraz leży grzecznie na macie a ja mogę wreszcie się do was odezwać ![]() Jeszcze jedno a propo żywienia naszych dzieci...nie da się uchronic naszych dzieci przed wszystkim i nawet jak będziemy podawać wszystko eko to i tak sami w końcu pójdą po hamburgera i takie pytanie cukru w ogóle macie zamiar nie podawać dziecia wydaje mi się to bardzo trudne chociaż też bym chciało nie dawać go mojemu dziecku. Nie wiem co mam myśleć o tym całym żywieniu naszych małuchów Jak zrobić żeby było idealnie
|
#4303 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
sama zabiorę dziecko do McD's, ale mam nadzieję, że będzie lubił owoce i warzywa, anie tylko słodycze, lody i fast foody. Cytat:
Co do gotowania.... nie za dużo tego??? Moi teście przyjeżdżają w sobotę i też muszę zrobić obiad, chociaż zastanawiam się czy nie zwinąć się z domu, bo teść stwierdził, że on do syna i do wnuka przyjeżdża, to po co ja tam???? Cytat:
Cytat:
|
|
#4304 |
|
Zakorzenienie
|
Jutro spakuje jej plecaczek i wsadze w autobus
![]() k190172 dla Igorka. Rehabilitacja napewno szybko przyniesie efekty Super, ze udalo Wam sie wynajac mieszkanko. Tez bym chciala, zeby Nadia miala swoj pokoj |
|
|
|
#4305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aczkolwiek pewnie pójdziemy dopiero jak sam poprosi ![]() Bo my sami z siebie to raczej nie chodzimy do Maca ![]() (chyba, że na McFlurry Ja w niedzielę robię obiad dla rodziny z okazji pół roczku Edzika ![]() Też muszę posprzątać, ugotować i w ogóle.
|
|
|
#4306 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ania2631 dziękuję za komentarze Cytat:
----------- Ania leży na brzuchu, żuje ikeową mafefkę i podnosi dupcię
|
||
|
|
|
#4307 |
|
Zakorzenienie
|
niebieska.lwica Ja rowniez mam ochote wyprobowac Twoj patent z wkladka
Moze sie sprawdzi![]() MoniaK jak wyprobujesz to od razu melduj czy dziala
|
|
|
|
#4308 | |||
|
Raczkowanie
|
Hanutko, Wojtusiu samych pyszności i usmiechów od ucha do ucha z okazji ukończenia 6 miesięcy ![]() Radziu, Karolinko za Wasze calutkie 5 miesięcy ![]() Cytat:
gratulejszyn ![]() Cytat:
Cytat:
![]() czy zakupy się udały??? wspominałaś wczoraj o skoku, zaczynam zauważać i ja pierwsze objawy, bo między naszymi dzieciakami 2 dni różnicy ![]() ale tak sobie myślę, że może jutro gdyby było słonko, hmmm ??? dużo czasu zajęło Ci opanowanie lustrzanki do takiego super poziomu jak teraz? aniu 2631 za spoadające kilogramy, u mnie 2 w drugą stronę ta wstrętna waga pokazuje no i za cudną wagę Maleńkiej ![]() daisy czy wiesz już co i jak z Małżem na 19 listopada??? bo moja propozycja nadal aktualna jaki aparat Wam się udało kupić? mnie ciągle nie daje spokoju od zlotu w Sosnowcu ten Canon, mój eks był fascynatem Canonów i lustrzanek WGL robił cudne zdjęcia a teraz mojemu synkowi przydałyby sie takie takie śliczne a nie takie robione przez mamusię laika totalnego ![]() szczeniaczek również zagości u nas na 6 miesięcy a i zapomniałabym...Tż ma gest ![]() Lolko nie używamy już przewijaka takiego typowego, bo miał te boczne ograniczniki a muszę ćwiczyć Wiktorka przy ubieraniu i się zapierał na mim ![]() aguś ja uwielbiam takie sklepy, kupuję Wiktorowi nowiutkie rzeczy za małe pieniądze, dziś garderoba synka wzbogaciła się o 2 nowe bodziaki na 74 cm, limonkowe spodnie na przyszłe lato, i cudne spodnie bermudy z nexta (wprawdzie na 3 latka są ale za całe 6 złotych nie mogłam ich zostawić przecież )lwico za pierwsze niemleczne jedzonko Ani; Wiktor po raz pierwszy pluł właśnie dynią z ziemniaczkiem, zaciskał wargi w kreskę i nie mogłam mu nic wcisnąć ![]() bassienko nieustające życzenia zdrówka dla Oliwki ![]() wiesz, odnośnie niekompetencji lekarzy, trafiłam w ciązy do pulmonologa i nie dosyć, że kobieta spokojnie grubo po 80 to jeszcze nawet spirometrii mi nie zrobiła (dusiłam się), dumała 15 minut z twarzą zakrytą dłońmi co mi przepisać, dostałam coś ale nie uzyłam ani raz, bo jakoś nie miałam zaufania do jej wiedzy. andziot wielkieee ![]() dla dzielnej Gabi za zębola ![]() u nas też bezobjawowo jakoś nadszedł, trochę więcej marudzenia jest teraz jak ma z 4 mm; pauliziu ja mam przewijak, nie używam i jesli będzie Ci pomocny mogę Ci przywieźć jak będziesz na Śląsku już zdrówka dla Antosia!!!night Tobie też zdrówka, nie przemęczaj się, bo nie ma sensu, jak nie będzie dokładnie posprzątane, tez nic się nie stanie, w końcu goście przychodzą do Was a nie oglądać ewentualny kurz w kącikach. i Ty się kuruj, bo 19 tuż, tuż blue zosiuu, AgoM myślałam dziś o Was witamy się dziś synek drzemie, mama wizażuje mieliśmy dziś intensywny dzień zakupowy później wylądowaliśmy w ulubionej klimatycznej kawiarni z jazzem w tle, ja piłam kawkę, syn - mleczko podgrzane przez panią ![]() później zrobiliśmy małą sensację, bo połowa nielicznej klienteli skupiła sie na głośnym zacieszu Wikusia do mamusi słodkie są te nasze Maleństwa idę do K
|
|
|
#4309 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Kochane! Wczoraj wrocilismy z dlugiego weekendu, narazie niestety Was nie nadrobie, bo popralam, mam prasowanie i wlosy jak smalec
na fb wrzuce filmikide na 21.00 na gimnastyke na kregoslup, do 22.30 niestety tylko wtedy moge i tak maz musi wyjsc troszke wczesniej z pracy zebym mogla isc, z kolei w poniedzialki bede chodzic z synkiem, mam nadzieje ze da mi pocwiczyc, ale watpie zeby byl spokojny tyle czasu?! co mi radzicie wziac baby sitter na 2 godz?? sciskam wszystkie dzieciaczki, oczywiscie dla wszystkich solenizantow i solenizantek naj naj, mam nadzieje ze jutro troszke Was ponadrabiam
|
|
#4310 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Kuruję się wiem wiem 19 coraz blizej ![]() ale zazdroszczę wypadu do kawiarnii |
||
|
|
|
#4311 |
|
Zakorzenienie
|
Tymek już wypił butlę i padł (nawet nie dojadł do końca bo usnął). Dzisiaj trochę wcześniej, ciekawe o której się obudzi
Mężu mi wybył na mecz z kolegami, więc jestem sama wrrrr
|
#4312 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się wieczorkiem
Gabi ząbek ślicznie już widać łyżeczką mężul postukał przy deserku (bo zapomnieliśmy wziąć poramańczowej łyżuni do baby) i chciałam po cichu powiedzieć, że mężula zaprosili na drugą rozmowę w sprawie pracy (z tej firmy co był ostatnio) może się uda ...
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2011-11-03 o 19:46 |
|
|
|
#4313 |
|
Zakorzenienie
|
moja Ola też już siedzi sama
|
|
|
|
#4314 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#4315 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To może pieniążki do Ciebie przyjdą ![]() Gorzej ze mną, muszę ja zacząć pracować, żeby przyszły... Szukam zleceń do domu, może coś się znajdzie.
|
|
|
#4316 |
|
Zakorzenienie
|
andziot To super! Po cichu trzymam juz kciuki
![]() Nadia wykapana, drzemka zaliczona, jeszcze tylko cyc kolo 22 i spac Mam nadzieje, ze dzis w nocy da mi pospac
|
|
|
|
#4317 |
|
Zakorzenienie
|
Hello!
Dzięki za gratki ząbkowe! Normalnie dziś były wycieczki na oglądanie Tylko niezbyt dużo widać i właścicielka zęba niechętna do pokazywania ![]() Dziewczyny, jeszcze w kwestii siadania. Dzieci Wam SIEDZĄ SAME, czy SIADAJĄ SAME? Bo siedzieć, to i Hanka potrafi, kiedy Ją posadzę, ale nie zaliczam tego do nowych umiejętności. Siedzieć będzie wtedy, kiedy samodzielnie usiądzie i utrzyma się. Wtedy pochwalę się, że siedzi sama Eda jest poza dyskusją, bo On jest MISTRZUNIO i już umie wszystko. SIADA sam, prawie raczkuje. Wydaje mi się, że Matall powinna już szukać nart dla Niego na styczeń. ---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- Andziot!!! Mocno zaciskam kciuki! Aż boli
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na podłodze siada sam bokiem z podparciem na rączkach. Narty! O tak! Mam taką ochotę pojeździć... W zeszłym roku się bałam upadku, więc nie jeździłam... ![]() Idę na all, ciekawe czy robią narty dla niemowlaków
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15) Killer abs lvl 3 (9/10) Biegam (419,5 km) Rower (43 km) Zumba (13) Joga (2) Gluten, Sugar & Meat Free ![]() More water&vegetables 13/100 sugarfree days Edytowane przez matallewar Czas edycji: 2011-11-03 o 20:32 |
|
|
|
|
#4319 |
|
Zakorzenienie
|
jak ola leży na poduszce nu nas na łóżku to podnosi się sama i sobie siedzi
ja ją ostatnio bujam podusią a ona sobie usiadła i sobie siedzi normalnie dzisiaj ubieralam pościel wieczorem ona lezala w łóżeczku na czworaka i glowka wystaje ponad lozeczko i jezyk wystawia i sie smieje
Edytowane przez agus87 Czas edycji: 2011-11-03 o 20:33 |
|
|
|
#4320 |
|
Zakorzenienie
|
Matall, no widziałam przecież! W Łodzi wszystkim nam szczęki do piw wpadły
![]() Aguś, no to silna dziewczynka! Hanka też się podnosi, ale do siadania daleko, chyba, że ktoś pomógłby [ale nie pomaga ]
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:26.

Podobnie, jak u Gabuni Andziotkowej tylko kreska, dziąsło przebite 
za ząbek

). Ania uspokoiła się od razu i spała do końca podróży

Zazdroszczę nowego aparatu, też mi jakiś chodzi po głowie
to może i u mnie ten patent by się sprawdził
Musimy tylko popracować nad asymetrią .Jak leży na brzuszku to główka leci na prawą strone i dupka idzie do góry

wydaje mi się to bardzo trudne chociaż też bym chciało nie dawać go mojemu dziecku.
samych pyszności i usmiechów od ucha do ucha z okazji ukończenia 6 miesięcy