|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4291 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona piąta:)
Cytat:
![]() Ale Eda pewnie i tak je będzie kiedyś jadł... A wiesz, jakbyś wiedziała, jak się co produkuje, to byś NIC nie kupowała ![]() Najlepiej mieszkać na wsi, mieć własny ogródek, własne kury, własne wszystko. Ale raczej się tak nie da. Więc ja chyba wolę nie wiedzieć, nie wnikać i móc kupować.
![]() ![]() |
![]() |
#4292 |
Zakorzenienie
|
mają jajaaaaaa
zabije babe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4293 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Marudek wyjechał mi z maty na panele ![]()
![]() |
#4294 |
Wtajemniczenie
|
wyżaliłam się w K
#4295 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja jednak wole byc swiadomym konsumentem i wybierac jak najmniejsze zlo i trzymajac sie powyzszych parowek, bede wybierac tylko te bez MOM-u. Moje zakupy spozywcze bardzo sie zmienily pod wzgledem jakosciowym przez ostatnie kilka lat i wcale nie chodzi o to by wszystko bylo "organiczne". Kiedys w swojej nieswiadomosci kupowalam jajka "3", czy jogurty slodzone kilogramem cukru na kubek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4296 |
Rozeznanie
|
Dziewczonka dużo zdrówka
![]() widzę, że dużo nowych zębów ![]() ![]() ania2631 chylę czoła ![]() Klatrina widziałam, że u Was też konsumpcja udana ![]() --------- czy Wy wiecie jaki ja wczoraj patent na uspokojenie Ani odkryłam? Jak wracałyśmy ze wsi to zaczęła płakać przez sen i dziadek nie mógł jej uspokoić (ja prowadziłam, a nie miałam gdzie się na szybko zatrzymać). Okazało się, że wystarczyło małej podsunąć pod nos wkładkę laktacyjną wyjętą ze stanika (zaznaczam, że suchą, żeby oburzenia nie było ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4297 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kosmetyków również nie. Wierz mi ![]() ---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ---------- Cytat:
![]() Pewnie poczuła Twój zapach i się uspokoiła ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4298 |
Zakorzenienie
|
Matall
wierze, wierze i posiadam pewna wiedze w tym zakresie ![]() Czasem faktycznie lepiej nie wnikac, ale z kolei wnikajac mamy szanse wybrac mniejsze zlo - w kazdej dziedzinie. Boze, jakiego mam lenia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4299 |
Wtajemniczenie
|
Eve-Łączę się z tobą w bólu..Ja też od paru dni nie mogę się do niczego zmusi.Mam lenia w dupie
![]() ![]() ![]() EDIT: idę choć troszkę poprasuję ![]()
10.06.2011 Alicja Edytowane przez ania2631 Czas edycji: 2011-11-03 o 15:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#4300 |
Rozeznanie
|
Cześć i czołem
![]() Ja tylko na sekundkę- Kubuś dziękuje za wczorajsze życzenia z okazji ukończenia pół roczku ![]() A mama Kubusia zasiądze z Wami na dłuzej wieczorkiem ![]() Jeszcze muszę pogratulować Gabi Andziotkowej zębola! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4301 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() basienka, taka pani dr to już chyba na emeryturze powinna siedzieć, co ![]() ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4302 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Byliśmy dzisiaj u Pani doktor w sprawie rehabilitacji i może dziecko nie jest opóźnione!!! Jak stwierdziała ta głupia pediatra ![]() ![]() ![]() ![]() Dostaliśmy skierowanie na rehabilitacje metodą bobath czy jakoś tak ![]() ![]() Po za tym udało nam się w końcu wynająć większe mieszkanko Igorek będzie miał swój pokój ![]() ![]() Igutek jeszcze nie przestawił sobie czasu na nowy ![]() ![]() ![]() Przeczytałam wszystko grzecznie ale tyle tego było że nic już nie wiem ![]() 1.Dziękujemy za życzenia dla Igorka z okazji 4 miesięcy ![]() ![]() Ja świętowałam swoje 20 razem z Igutkiem ![]() ![]() ![]() 2.Gratuluje kolejnych ząbków ![]() ![]() Igorek wczoraj pierwszy raz zrobił obrót z brzuszka na plecy ale się poryczałam ![]() ![]() Ja nie chce żeby on dorastał ![]() Daisy -Łącze się z tobą w bólu w związku z dorastającymi naszymi dziećmi ![]() Igorek zaczął też podnosić się do siadu martwie się że sobie coś zrobi ![]() Teraz leży grzecznie na macie a ja mogę wreszcie się do was odezwać ![]() Jeszcze jedno a propo żywienia naszych dzieci...nie da się uchronic naszych dzieci przed wszystkim i nawet jak będziemy podawać wszystko eko to i tak sami w końcu pójdą po hamburgera ![]() i takie pytanie cukru w ogóle macie zamiar nie podawać dziecia ![]() Nie wiem co mam myśleć o tym całym żywieniu naszych małuchów Jak zrobić żeby było idealnie ![]()
#4303 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Co do gotowania.... nie za dużo tego??? Moi teście przyjeżdżają w sobotę i też muszę zrobić obiad, chociaż zastanawiam się czy nie zwinąć się z domu, bo teść stwierdził, że on do syna i do wnuka przyjeżdża, to po co ja tam???? Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4304 |
Zakorzenienie
|
Jutro spakuje jej plecaczek i wsadze w autobus
![]() k190172 ![]() ![]() Super, ze udalo Wam sie wynajac mieszkanko. Tez bym chciala, zeby Nadia miala swoj pokoj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4305 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aczkolwiek pewnie pójdziemy dopiero jak sam poprosi ![]() Bo my sami z siebie to raczej nie chodzimy do Maca ![]() (chyba, że na McFlurry ![]() Ja w niedzielę robię obiad dla rodziny z okazji pół roczku Edzika ![]() Też muszę posprzątać, ugotować i w ogóle.
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4306 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ania2631 dziękuję za komentarze ![]() Cytat:
![]() ----------- Ania leży na brzuchu, żuje ikeową mafefkę i podnosi dupcię ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4307 |
Zakorzenienie
|
niebieska.lwica Ja rowniez mam ochote wyprobowac Twoj patent z wkladka
![]() ![]() ![]() MoniaK jak wyprobujesz to od razu melduj czy dziala ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4308 | |||
Raczkowanie
|
Hanutko, Wojtusiu ![]() ![]() ![]() Radziu, Karolinko ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() czy zakupy się udały??? wspominałaś wczoraj o skoku, zaczynam zauważać i ja pierwsze objawy, bo między naszymi dzieciakami 2 dni różnicy ![]() ale tak sobie myślę, że może jutro gdyby było słonko, hmmm ??? dużo czasu zajęło Ci opanowanie lustrzanki do takiego super poziomu jak teraz? aniu 2631 ![]() ![]() ![]() daisy czy wiesz już co i jak z Małżem na 19 listopada??? bo moja propozycja nadal aktualna ![]() jaki aparat Wam się udało kupić? mnie ciągle nie daje spokoju od zlotu w Sosnowcu ten Canon, mój eks był fascynatem Canonów i lustrzanek WGL ![]() ![]() szczeniaczek również zagości u nas na 6 miesięcy a i zapomniałabym...Tż ma gest ![]() Lolko nie używamy już przewijaka takiego typowego, bo miał te boczne ograniczniki a muszę ćwiczyć Wiktorka przy ubieraniu i się zapierał na mim ![]() aguś ja uwielbiam takie sklepy, kupuję Wiktorowi nowiutkie rzeczy za małe pieniądze, dziś garderoba synka wzbogaciła się o 2 nowe bodziaki na 74 cm, limonkowe spodnie na przyszłe lato, i cudne spodnie bermudy z nexta (wprawdzie na 3 latka są ale za całe 6 złotych nie mogłam ich zostawić przecież ![]() lwico ![]() ![]() bassienko nieustające życzenia zdrówka dla Oliwki ![]() wiesz, odnośnie niekompetencji lekarzy, trafiłam w ciązy do pulmonologa i nie dosyć, że kobieta spokojnie grubo po 80 to jeszcze nawet spirometrii mi nie zrobiła (dusiłam się), dumała 15 minut z twarzą zakrytą dłońmi co mi przepisać, dostałam coś ale nie uzyłam ani raz, bo jakoś nie miałam zaufania do jej wiedzy. andziot wielkieee ![]() ![]() ![]() u nas też bezobjawowo jakoś nadszedł, trochę więcej marudzenia jest teraz jak ma z 4 mm; pauliziu ja mam przewijak, nie używam i jesli będzie Ci pomocny mogę Ci przywieźć jak będziesz na Śląsku już ![]() night Tobie też zdrówka, nie przemęczaj się, bo nie ma sensu, jak nie będzie dokładnie posprzątane, tez nic się nie stanie, w końcu goście przychodzą do Was a nie oglądać ewentualny kurz w kącikach. i Ty się kuruj, bo 19 tuż, tuż ![]() blue ![]() zosiuu, AgoM myślałam dziś o Was ![]() witamy się dziś synek drzemie, mama wizażuje mieliśmy dziś intensywny dzień zakupowy później wylądowaliśmy w ulubionej klimatycznej kawiarni z jazzem w tle, ja piłam kawkę, syn - mleczko podgrzane przez panią ![]() później zrobiliśmy małą sensację, bo połowa nielicznej klienteli skupiła sie na głośnym zacieszu Wikusia do mamusi ![]() ![]() idę do K
![]() ![]() |
![]() |
#4309 |
Zakorzenienie
|
Hej Kochane! Wczoraj wrocilismy z dlugiego weekendu, narazie niestety Was nie nadrobie, bo popralam, mam prasowanie i wlosy jak smalec
![]() ![]() ide na 21.00 na gimnastyke na kregoslup, do 22.30 niestety tylko wtedy moge i tak maz musi wyjsc troszke wczesniej z pracy zebym mogla isc, z kolei w poniedzialki bede chodzic z synkiem, mam nadzieje ze da mi pocwiczyc, ale watpie zeby byl spokojny tyle czasu?! co mi radzicie wziac baby sitter na 2 godz?? sciskam wszystkie dzieciaczki, oczywiscie dla wszystkich solenizantow i solenizantek naj naj, mam nadzieje ze jutro troszke Was ponadrabiam ![]() ![]()
![]() |
#4310 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Kuruję się wiem wiem 19 coraz blizej ![]() ale zazdroszczę wypadu do kawiarnii ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4311 |
Zakorzenienie
|
Tymek już wypił butlę i padł (nawet nie dojadł do końca bo usnął). Dzisiaj trochę wcześniej, ciekawe o której się obudzi
![]() ![]()
#4312 |
Zakorzenienie
|
Witam się wieczorkiem
Gabi ząbek ślicznie już widać ![]() łyżeczką mężul postukał przy deserku (bo zapomnieliśmy wziąć poramańczowej łyżuni do baby) i chciałam po cichu powiedzieć, że mężula zaprosili na drugą rozmowę w sprawie pracy (z tej firmy co był ostatnio) ![]() ![]() ![]() może się uda ... ![]()
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2011-11-03 o 18:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#4313 |
Zakorzenienie
|
moja Ola też już siedzi sama
|
![]() ![]() |
![]() |
#4314 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4315 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To może pieniążki do Ciebie przyjdą ![]() Gorzej ze mną, muszę ja zacząć pracować, żeby przyszły... Szukam zleceń do domu, może coś się znajdzie.
![]() ![]() |
![]() |
#4316 |
Zakorzenienie
|
andziot To super! Po cichu trzymam juz kciuki
![]() Nadia wykapana, drzemka zaliczona, jeszcze tylko cyc kolo 22 i spac ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4317 |
Zakorzenienie
|
Hello!
Dzięki za gratki ząbkowe! Normalnie dziś były wycieczki na oglądanie ![]() Tylko niezbyt dużo widać i właścicielka zęba niechętna do pokazywania ![]() Dziewczyny, jeszcze w kwestii siadania. Dzieci Wam SIEDZĄ SAME, czy SIADAJĄ SAME? Bo siedzieć, to i Hanka potrafi, kiedy Ją posadzę, ale nie zaliczam tego do nowych umiejętności. Siedzieć będzie wtedy, kiedy samodzielnie usiądzie i utrzyma się. Wtedy pochwalę się, że siedzi sama ![]() Eda jest poza dyskusją, bo On jest MISTRZUNIO i już umie wszystko. SIADA sam, prawie raczkuje. Wydaje mi się, że Matall powinna już szukać nart dla Niego na styczeń. ![]() ---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- Andziot!!! Mocno zaciskam kciuki! Aż boli ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4318 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na podłodze siada sam bokiem z podparciem na rączkach. Narty! O tak! Mam taką ochotę pojeździć... W zeszłym roku się bałam upadku, więc nie jeździłam... ![]() Idę na all, ciekawe czy robią narty dla niemowlaków ![]()
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15) Killer abs lvl 3 (9/10) Biegam (419,5 km) Rower (43 km) Zumba (13) Joga (2) Gluten, Sugar & Meat Free ![]() More water&vegetables 13/100 sugarfree days Edytowane przez matallewar Czas edycji: 2011-11-03 o 19:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4319 |
Zakorzenienie
|
jak ola leży na poduszce nu nas na łóżku to podnosi się sama i sobie siedzi
ja ją ostatnio bujam podusią a ona sobie usiadła i sobie siedzi normalnie dzisiaj ubieralam pościel wieczorem ona lezala w łóżeczku na czworaka i glowka wystaje ponad lozeczko i jezyk wystawia i sie smieje ![]() Edytowane przez agus87 Czas edycji: 2011-11-03 o 19:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#4320 |
Zakorzenienie
|
Matall, no widziałam przecież! W Łodzi wszystkim nam szczęki do piw wpadły
![]() ![]() Aguś, no to silna dziewczynka! ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:22.