|
Notka |
|
Nauka języków obcych - kącik językowy Nauka języków obcych - kącik językowy, to miejsce wymiany informacji o kursach, podręcznikach, materiałach i ciekawostkach językowych. Dołącz. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4291 | |
Kawaii strona mocy
|
Dot.: Języki obce same szlifujemy do perfekcji dość chcemy.
Cytat:
![]() Tego sama nie ustawiasz, tylko program ... nowe słówko pojawia się najpierw pierwszego dnia, potem chyba drugiego albo trzeciego, a potem coraz rzadziej i rzadziej. Jednak tylko zaznaczysz, że nie umiesz, od razu zjedzie do samego początku z powtórkami ![]() Są, są, ostatnio dopiero to odkryłam jak Anki chciała się sama uaktualnić ![]() http://the-motivation-proclamation.b...k-po-anki.html Zamiast korzystać z ostatniego dnia wyjazdu, siedziałam dzisiaj chora pod kołdrą i przerobiłam 2 lekcje z SM ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4292 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4293 |
Zakorzenienie
|
hej właśnie zainstalowałam anki, jutro będę się z nimi bawić
![]() potrzebuję bata od Was od tygodnia tzn od zeszłego wtorku nie miałam kontaktu z książkami angelskiego ze szkoły językowej, tylko brałam książki i słowniki i układałam je ![]() od nie pamiętam już jakiegoś czasu czytałam gazetę po angieslki ucząc się słówek nie wspomianając o filmach, serialach i nie zapomnieniu języka niemieckiego ![]() Niczym masakra jak się tutaj wyspowiadam to mi to pomoże
2017 ![]() picie H2O czytanie książek ubieranie się kobieco nie przejmowanie się głupotami regularnie spisywanie wydatków angielski: fce + filmy i seriale głosowanie na lp 3 patenty żeglarskie V i VI nauka pływania c.d. Zakochana od 12.11.2015 roku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4294 |
BAN stały
|
Dziewczyny! Pomocy! Henry'ego miałam zainstalowanego na dysku C, a że wcześniej czy później format czekał mojego laptopa, to postanowiłam przeinstalować go na dysk D. Foldery, w których były zapisane powtórki i postępy skopiowałam na dysk D i zanstalowałam od nowa. WIecie co zrobić, żeby znowu mieć tamte powtórki i postępy?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4295 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dwa razy tak robiłam z Henrym i Klausem, zawsze bez problemu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4296 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A gramatyke robilas tez rownolegle i konwersacje, czy samo slownictwo ![]()
![]() |
#4297 |
Zakorzenienie
|
udało się powtarzam angielski
![]()
2017 ![]() picie H2O czytanie książek ubieranie się kobieco nie przejmowanie się głupotami regularnie spisywanie wydatków angielski: fce + filmy i seriale głosowanie na lp 3 patenty żeglarskie V i VI nauka pływania c.d. Zakochana od 12.11.2015 roku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4298 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4299 |
Inkwizytor
|
W pracy niemiecki wręcz do mnie krzyczy
![]() ![]() ![]() Angielskiego tez jest duzo, ale jakoś tego nie czuję ![]()
“Never forget what you are, for surely the world will not. Make it your strength. Then it can never be your weakness. Armor yourself in it, and it will never be used to hurt you.” Martin wymianka książkowa |
![]() ![]() |
![]() |
#4300 |
Raczkowanie
|
ja ostatnio znowu trochę sobie odpuściłam języki ale dzisiaj postaram się jak najwięcej nadrobić
![]() ![]() zazdroszczę dziewczyną które mają kontakt z "żywym językiem" ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4301 |
Zakorzenienie
|
I chyba moje marzenia językowe po troszku się spełniają
![]() W mojej nowej pracy dostałam się do teamu włoskiego. Chwilowo mam okazję praktykować go głownie w korespondencji i obsługiwanych programach, ale z czasem myślę ( ![]() ![]()
#4302 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczęta! Zaglądam do Was od jakiegoś roku jak chcę się zmotywować do nauki języka lub jak szukam pomysłów na tą naukę. Mam do Was pytanie/ prośbę, z góry wybaczcie, że nie będzie to ściśle związane z wątkiem tylko trochę luźniej. Mianowicie za parę tygodni jadę do Anglii, mój angielski to od paru lat b1 tylko mocno zaniedbany i w sumie w mowie na pewno mam niższy poziom. Rozumiem ze słuchu dużo, ale wiadomo akcent w UK na pewno będzie stwarzał problemy. Do tego w mowie jestem cieniutka i mam zamiar to zmienić. Mam prośbę dotyczącą porady jak się najlepiej przygotować w tak krótkim czasie, jakieś podcasty dobre, pisanie może wypracowań na jakiś temat, może czytanie Harrego ze słownikiem i audiobookiem. Pytam się Was bo wiem, że w samodzielnej nauce jesteście baaaardzo obeznane. Chciałabym poprawić się jak najbardziej się tylko da
![]() ![]()
![]() |
#4303 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4304 |
Zadomowienie
|
hej
![]() Ja w poniedziałek w końcu kupiłam kilka pomocy naukowych ![]() ![]() Kupiłam gramatyke francuską Edgarda (mialam brać ponsa ale na edgarda była promocja) , Repetytorium tematyczno leksykalne Wagros, Gramatykę Siudy z angielskiego. Z angielskiego własnie rozpoczął mi się lektorat na studiach i babeczka chce z nami wskoczyc na poziom C1, bo myśli że już jesteśmy zaawansowane B2. Pozdro ![]() ![]()
#4305 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Hm znalazłam tylko to: chomikuj. pl/Englishwoman/Portugalski/365+Common+Portuguese+Wor ds,346484788.pdf http://hackingportuguese.com/sample-...in-portuguese/ http://www.portuguesepod101.com/portuguese-word-lists/ http://fiszkoteka.pl/zestaw/49848-10...e-words-part-3 http://www.portuguesepod101.com/portuguese-word-lists/ http://invokeit.wordpress.com/frequency-word-lists/ tutaj lista z wiki- na podstawie subtitles: http://en.wiktionary.org/wiki/Wiktio...guese_wordlist Też zależy która odmiana interesuje Cię bardziej, ale wystarczy w pisac w google i zawsze coś się pojawi. Edytowane przez bentkuff Czas edycji: 2013-02-20 o 18:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4306 | |
Zakorzenienie
|
bentkuff jeszcze raz dziekuje, zaraz sie biore za przegladanie
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4307 |
BAN stały
|
Dziewczyny, jednak powtórki i postępy z Hnery'ego poziom 1&2 mi przepadły. Porażka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4308 | ||||
Konto usunięte
|
dziewczyny,
powracam! dawno mnie nie było, bo zawiesiłam naukę, ale teraz się ogarnęłam ![]() kupiłam kurs internetowy profesor pedro do hiszpana i działam ![]() ---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ---------- jak Ci joanna idzie? ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ---------- zacnie ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4309 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Mam pytanie, czy któraś z was może zna jakąś stronę internetową na której można oglądać różne rzeczy po francusku? Chodzi mi o taki ich odpowiednik naszego tvnplayer czy kinomaniaka. Chciałabym coś zacząć oglądać, jakieś proste reportaże, krótkie seriale itd. ![]() A co do mojej nauki to przez ostatni miesiąc (ponad...) z powodu sesji było ciężko i nic nie tknęłam ![]() ![]() Było ciężko wrócić, ale jak już zaczęłam to przypomniało mi się ile radochy z tego miałam ![]() ![]() Ściskam was dziewczyny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4310 |
Raczkowanie
|
Podpinam się pod pytanie wyżej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4311 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Podzielę się jeszcze moim dzisiejszym odkryciem http://www.francaisauthentique.com/
Fais-moi une place dans tes urgences, dans tes audaces, dans ta confiance. Edytowane przez zielona_nadzieja Czas edycji: 2013-02-21 o 19:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4312 |
Raczkowanie
|
zielona_nadzieja baaaardzo dziękuję!
![]() Jakby ktoś coś jeszcze wiedział o jakichś podcastach np. czy coś, to będę wdzięczna za podzielenie się wiedzą ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4313 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4314 |
Zakorzenienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;39372096]
sama się uczyłaś tego włoskiego o początku? [/QUOTE] Od samego początku uczyłam się sama. Nie sprawdzałam wtedy tego testami, ale myślę, że doszłam do słabiutkiego A2. Potem doszły zajęcia na lektoracie na politechnice (poraaaaaażka ![]() ![]() ![]() ![]() I tak mam wrażenie, że najwięcej daje mi samodzielna nauka (chociaż wciąż pokracznie mi to idzie); kurs jest mi raczej potrzebny do "mobilizacji czasowej". I tak głównie przegadamy tam o rzeczach daleko poza tematem lekcji. Ważne, że po włosku ![]()
You are so much stronger than you think Edytowane przez midusia86 Czas edycji: 2013-02-21 o 20:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#4315 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4316 | |
Kawaii strona mocy
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4317 |
Zadomowienie
|
Potrzebuję porządnego lania. Ferie są, zabiegana jestem, mam 20 sprawdzianów po feriach (do zaliczenia w 10 dni) i cały czas sobie wmawiam jaka to biedna jestem i nie mam czasu..A już od godziny siedzę przed komputerem i się jaram grenlandzkim
![]()
#4318 |
Konto usunięte
|
dobrze, że chociaż grenlandzkim
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4319 |
Zadomowienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;39395812]dobrze, że chociaż grenlandzkim
![]() Jak się będę tak rozpraszać to za 50 lat się 'swoich' języków nauczę ![]()
#4320 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() (tylko fascynacja grenlandzkim jeszcze do mnie nie dotarła ![]() dzisiaj się troszeczkę podbudowałam oglądając rosyjską telewizję, bo rozumienie ze słuchu idzie mi lepiej niż myślałam i lepiej niż powinno ![]() więc skorzystam z tego rzadkiego przypływu motywacji, dopijam kawę i siadam do książek ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:04.