|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: No Kochane, czas wybrać tytuł do kolejnego wątku ![]() |
|||
Ząbki śmiało już kiełkują a dzieciaczki zupką plują. VII-VIII 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
17 | 32,08% |
Rok temu w brzuszku mamy, teraz rok razem witamy |
1 | 1,89% |
Uhuha Uhuha zima z brzdącem nie jest zła! |
5 | 9,43% |
Straszne kolki poszły w kąt, teraz ząbki dają show. |
0 | 0% |
Dzieci silne bardzo mamy, które siedzieć by już chciały! |
3 | 5,66% |
Pierwsze ząbki już mamy i obiadkami się zajadamy. |
0 | 0% |
Ząbek tu, ząbek tam - tutaj najlepszy wątek mam. |
0 | 0% |
Jabłko,marchew czy pietruszka – trafia już do mojego brzuszka. |
2 | 3,77% |
Jak na drożdżach rośniemy, bo obiadki już jemy. |
0 | 0% |
Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci. |
18 | 33,96% |
Dobrze się już znamy i lubimy mocno, a nasze dzieciaki jak na drożdżach rosną. |
0 | 0% |
Nawet żadna teściowa temu nie zaprzeczy, że jesteśmy super mamy i mamy cudowne dzieci! |
2 | 3,77% |
Obroty ćwiczymy, wszystko zaśliniamy i mamy fajowe, superanckie mamy. |
3 | 5,66% |
W zeszłą zimę w brzuszku mamy, w tą już z zewnątrz świat oglądamy. |
2 | 3,77% |
Piję mleczko, rosnę, śpię i tak mija dzień za dniem. |
0 | 0% |
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4291 | ||||||
Raczkowanie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
Mój mąż znowu chrapie i ja przez to spać nie mogę... o chwilowo przestał..
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 01:33 ---------- Poprzedni post napisano o 01:31 ---------- Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4292 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
O, Piwnooka, dobrze że chociaż Ty jeszcze nie śpisz
![]() ![]()
#4293 |
Raczkowanie
|
nie da się spać jak chłop chrapie...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4294 |
Zakorzenienie
|
U mnie nikt nie chrapie, ale spać sie nie chce
![]() ![]()
#4295 |
Zakorzenienie
|
Zapalamy światło.
Zaczynamy niedziele ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4296 |
Wtajemniczenie
|
Witojcie, witojcie, jak noc nie pytojcie
![]() Brumek a Dominik Pana Metkę dostanie od przyszłego chrzestnego pod choinkę. Zapałeczka ![]() ![]() Telik ja w całym swoim życiu nie upiekłam 5 placków . A chciałabym ![]() Dziubek, Youyou mnie się kiedyś młodszy brat zadławił jajkiem sadzonym. On miał ze 3 lata, to ja 17. Rodzice byli w pracy. Szybko go chwyciłam za nogi i oklepałam plecy, ale potem uspokoić się nie mogłam.
#4297 |
Zadomowienie
|
Nie chwilowy kryzys. Chwilowych było dużo. Co zrobił? Wyszliśmy na piwo (pierwszy raz od dawien dawna) no i jak zwykle po alko mu odwaliło... Jakieś wywody zaczął robić z pretensjami, szkoda gadć. Więc wyszłam z tego pubu, a on za mną z piwem w ręce. W drodze powrotnej usłyszałam milion gróźb, wywodów, oblał mnie w końcu tym piwem i powiedział, że chce, żeby moi rodzice zdechli. (pomijając, że to u mnie mieszkaliśmy, bo moi rodzice wszystkie pieniądze jakie mięli wkładali w remontowanie dla nas poddasza). Zero wdzięczności, czegokolwiek. Nawet syn go już nie obchodzi. Jak to raz powiedział "on już się z nim pożegnał"... A teraz sobie imprezuje ze swoim mądrym kolesiem, który swoje dziecko pare lat temu też zostawił.
I jedyne na co było go stać, to wczoraj zadzwonić do mnie (nie z przeprosinami, nie z chęcią rozmowy) z pytaniem, kiedy może przyjść po swoje rzeczy i jeszcze mnie jakąś policją straszył, tak, jakbym mu rzeczy oddać nie chciała...;/ Głowa to mnie tak już boli z tych nerwów i płaczu, że szkoda gadać. I od 2 dni nic nie jem... Wykończe się przez takiego skur******, ale nie wiem co dalej robić... ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4298 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ---------- Witam z rana z moją Piszczałką ![]() Znowu ładnie spała. Niedziela...jak ten czas szybko leci...dopiero co była! Niedługo trzeba będzie do pracy wracać ![]() ![]() O Piszczałka zamienia się w Krzykuna ![]() Miłej niedzieli dziewczynki ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4299 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() witam sie niedzielnie ![]() ![]() przed nami spacerek ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4300 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
gdzie gdzie ![]() ![]() Edit: o jest jest ![]() Edytowane przez ellika Czas edycji: 2011-12-11 o 08:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4301 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4302 |
Zakorzenienie
|
coś o tym wiem .... ale mój TZ regularnie dostaje z łokcia i na chwile cisza jest
Zapałeczko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4303 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
![]() Melduję, że żyję.Muszę nadrobic 3 dni ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4304 | ||
Zadomowienie
|
bry Panienki
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() mam pytanko czy wy jak robicie dzieciakom zupki to mięsko gotujecie osobno i potem dodajecie tylko to ugotowane mięsko do wywaru z jarzynami bo tak wyczytałam w jakiejś ulotce i nie wiem czy tak mam robić? ![]() hahaha u nas noc cudowna mój syn tak bardzo mnie kocha, że chce mnie widzieć dokładnie co godzinę czyż to nie cudowne?? ![]()
![]() |
#4305 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() poza tym witam niedzielnie ![]() pakuje dzieciarnię i jedziemy do W-wy do mojej byłej współlokatorki odwiedzić jej 2,5 miesięczną córeczkę ![]() bede więc dopiero wieczorem
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4306 |
Zakorzenienie
|
Dziubku przerażające.
Ja tez tego sie boje, zadławienia, zakrztuszenia. Najważniejsze ze dobrze sie skonczyło. Ja dlatego wybrałam sie na kurs pierwszej pomyc, jakoś pewniej sie czuje. shrko ja tak robie. Osobno warzywa i osobno mięso. |
![]() ![]() |
![]() |
#4307 |
Raczkowanie
|
Witam się niedzielnie!!!
U nas nocka tradycyjnie: 2:00 pobudka na szamanko, potem o 5 pobudka na śmiechy-chichy, 6:00 szamanko i spanie do 8:00. Ja także jak większość z Was nie potrafię zrozumieć jak to jest z tym spaniem nocnym, czasem Dominik potrafi zjeść przed snem mniej lub ostatni raz o 18 i śpi do 3, a czasem zje 200ml o godz 20:30(tak się przedwczoraj zdarzyło) i śpi do 1 ![]() ![]() Teraz już godzinkę śpi, więc mogę trochę pobuszować w necie ![]() Ja tak słabo jak na razie czuję tę magię świąt, może dlatego, że wieczorami teraz nie wychodzę a to właśnie na dworze te wszystkie światełka nad ulicami, choinka na rynku, i sklepy poozdabiane czynią, że czuje się święta. Ale dziś wyjmę moje świąteczne ozdoby to może trochę nastrój się zmieni. Ale za to nie moge doczekać się wigilii i strojenia choinki w trójkę ![]() Okien chyba nie myje, poczekam do wiosny ![]() ![]() Zapałeczko ![]() Łatwo się nam takie rzeczy pisze, bo rozumie, ze chwilowo to pewnie masz wrażenie że wali Ci się całe życie, ale na pewno jeszcze będziesz szczęśliwa.. A Żanetko mam pytanko, czy przyszła już tunika , którą nam pokazywałaś, bo bardzo mi się spodobała i też bym taka chciała sobie kupić. A jaki kolor wzięłaś?? I napisz jak to z tymi rozmiarami, czy np 40 to taka typowo 40??
#4308 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() my już po spacerku , piękna pogoda więc pochodziliśmy 2h prawie ![]() a teraz spokojna niedziela w domku , choć mały domaga się non stop uwagi więc będzie ciężko ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4309 |
Zakorzenienie
|
hej.
Z chorobowego frontu kiepskie wieści. Gardło nie pozwala mi spać, albo Sara. Dosyć mam siedzenia 2 tygodnie w domu, chętnie wyszłabym na spacer. Jutro z Sarą na kontrolę do pediatry, może już pozwoli spacerować. Kiepski nastrój mam, ale podczytuję. Zapałeczka szkoda życia dla takiego f.iuta. Wiem że teraz świat Ci się zawalił, za jakiś czas wszystko się ułoży i będziesz szczęśliwa. Nie warto walczyć o niego ![]() Dziubek u nas kilka razy też była taka akcja z zakrztuszeniem. potem dopisze bo młoda usypiam i jest ryk
![]() |
#4310 |
Zakorzenienie
|
Widzisz Dziubku u nas był tylko o dzieciach (bo zorganizowany prez klub mam) i było dużo właśne o zakrztuszeniach, bo na tym zależało wszystkim mamą. Kazda ćwiczyła na fantomie i utkwiło mi w pamięci
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4311 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4312 |
Zakorzenienie
|
Paticzku mój biedny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4313 |
Zakorzenienie
|
Hej.
Zapałeczko a może jednak pójdzie Twój tż po rozum do głowy... Piszecie o prezentach z okazji narodzin malucha dla mamy, no to ja zaliczam się do tych mam które nic nie dostały bo po prostu nie było na to czasu. W dodatku faktem było to,że to wcześniaki i były i wszystko mogło się zdarzyć. Ale i tak najpiękniejszym momentem było dla mnie to,że nareszcie po 8 tygodniach poza domem jestem w domku, razem z moimi córciami i mężem. Zreszta mój mąż zazwyczaj daje mi pieniądze z jakiejś okazji ze słowami "kup sobie coś" z jednej strony nie fajnie bo się nic a nic nie wysila, a z drugiej bo może mi nie trafić... Ale wie np. że ja mam bzika na punkcie srebrnych kolczyków, najlepiej wiszących z jakimś fajnym kamieniem, których teraz nie nosze, bo by mi dziewczyny uszy pourywały. I Lilci nie można zostawić już samej bo już się nauczyła z pleców na brzuch ![]() Lena za to ładnie opanowała boczki. ---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- Paticzku dużo zdrówka dla Was, chorowitki.
#4314 |
Wtajemniczenie
|
http://biznes.onet.pl/wiele-zabawek-...1,1,news-detal
przeczytajcie to sobie |
![]() ![]() |
![]() |
#4315 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() moj tak chrapie ze jak jestesmy u moich rodzicow to dwa pokoje dalej go slysza ![]() ![]() Cytat:
U nas noc kiepska zasnal o 22 pobudka o 1.30 i 4.30 gdzie jest moje dziecko ktore przespalo niedawno cala noc ![]() ![]() ![]() oddawac mi go i to juz chce swojego grzecznie spiacego synia ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4316 |
Zadomowienie
|
cześć
siedzę sobie z małym i zbijamy bąki ![]() wczoraj robiłam porządki i okna w jadalni umyłam - no niestety odpuścić ich nie mogę, bo jesteśmy po pracach na elewacji i wyglądają strasznie, a że ja nie mam firan tylko rolety, to wszystko widać, szczególnie gdy słoneczko świeci wczoraj Dawid nie spał prawie do 1 w nocy, ja juz padałam na pysk a on się kręcił, wiercił, zasnąć nie mógł co wieczór zasypia ok 20/21 po godzinie się budzi pełni sił i nie spi do północy minimum to jego "czuwanie" jest okropnie męczące, dobrze że przynajmniej spi do rana pisałam wam o koleżance która ma powikłanie po porodzie i trafiła na oiom, zdiagnozowali u niej zespół Hellp, nie słyszałam o tym nigdy, pomyśleć że objawy miała już przed porodem i nikt się nie domyslił, stwierdzono tylko że "takie objawy ma każda kobieta w ciąży i żeby przyjść zgodnie z terminem", no ja dreszczy, skoków ciśnienia i gorączki w ciąży nie miałam ![]() dochodzi do siebie, jest lepiej dzieciątko nadal samo w innym szpitalu ![]() mam pytanie, jak ratujecie się przed wyłysieniem???? bo ja za niedługo będę świecić glacą, tak mi włosy wychodzą że szok, do tego coś dziwnego mi się dzieje z paznokciami u stóp jakby wrastały, ale nie jest to wrastanie, dokładnie tak samo je pielęgnuję jak zawsze, po przycięciu robi mi się bolesność na boku, w miejscu styku ze skórą, smaruję rivanolem i na drugi dzień juz jest po problemie biorę witaminy, nie wiem co się dzieje czy któraś z was też tak ma?
#4317 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4318 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Tylko ja nawet w ciągu dnia daję Radkowi z dwóch piersi. I z drugiej to tak sobie tylko dojada. Może to tak jak pisała aania, kryzys laktacyjny w okolicach 3 miesiąca? Radek w ciągu dnia ma ze 3-4 drzemki po 30min. Na spacerze śpi dłużej. Noce ładne ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4319 |
Zadomowienie
|
stan przedrzucawkowy obił mi się o uszy, ale zespół hellp nigdy, a opisują to jako to samo
#4320 |
Zakorzenienie
|
ja mam wiekszość prezentów z głowy kupowaliśmy głównie perfumki(sobie przy okazji też
![]() ![]() ![]() ja mam jechać z M po prezent dla siebie tzn jakąś torbę i portfel ![]() co do krztuszenia u mnie żaden tego nie przechodził i oby tak zostało. A mój Brunio nauczył się smoka przez mój pobyt w szpitalu ![]() ja ogólnie jestem b.osłabiona i jeszcze ta dieta ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:42.