|
|||||||
| Notka |
|
| ROSSMANNiaczki Forum ROSSMANNiaczki to miejsce, w którym znajdziesz informacje o promocjach sieci Rossmann, konkursach, kodach promocyjnych przeznaczonych tylko dla Wizażanek. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rossmann - cz. XII
Cytat:
|
|
|
#4292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W każdym razie akurat w tej kwestii wolę dmuchać na zimne,jeśli już wiem że może zaszkodzić,bo antyperspirantu używamy rzeczywiście blisko piersi. A ze chemia ogólnie szkodzi i całkowita eliminacja nie jest możliwa to fakt. Tyle że dla każdego coś innego. Przerobiłam już podkłady mineralne,pielęgnację całkowicie naturalną,itp jednak to chemia mojej buzi bardziej odpowiada ![]() Wszystko jest dla ludzi - z umiarem
|
|
#4293 | |
|
Klientka w krawacie
|
Cytat:
|
|
#4294 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Warto również poczytać literaturę fachową lub choćby jak Antyrak D. Servan, który wymienia, co wpływa na nowotwory i co zrobić, żeby uniknąć zachorowań. Na początku listy jest - zrezygnowanie z antyperspirantów z solami aluminium. Tak samo stosowania w/w zakazał mi lekarz.
Blogujemy 25.08 Codzienny makijaż na lato. 28.07 Must have dla cery tłustej- żel LASS ze złotem! 07.07 Nowość:Mleczko do ciała Isana z 10% mocznikiem. 08.06 "Rajstopy w spray'u od Sally Hansen taniej. |
||||
|
|
|
#4295 |
|
Raczkowanie
|
Przepraszam za takie glupie pytanie, wiem ze cnd to cena na dowidzenia ale gdzie stoja te produkty??? To sa jakies plakietyki czy cos takiego??
|
|
|
|
#4296 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepiej to by było żyć tak, jak opisuje w swojej książce dr H. Clark Kuracja życia, ale w dzisiejszych czasach to jest praktycznie niemożliwe
|
|
|
|
|
#4297 |
|
Zadomowienie
|
Tylko,że udowodniono, że sole aluminium kumuluje się w organizmie, a inna chemia może być wydalana i w śladowych ilościach nie jest aż tak szkodliwa. Aluminium może też nie, ale antyperspirant jest kosmetykiem używanym codziennie ( często), bezpośrednio wcierając w skórę.
Ja ufam zaleceniom mojego lekarza i mojej wiedzy ![]() To taka łatwa forma dbania o swoje przyszłe zdrowie, warto zrezygnować z takiej drobnostki moim zdaniem
Blogujemy 25.08 Codzienny makijaż na lato. 28.07 Must have dla cery tłustej- żel LASS ze złotem! 07.07 Nowość:Mleczko do ciała Isana z 10% mocznikiem. 08.06 "Rajstopy w spray'u od Sally Hansen taniej. |
|
|
|
#4298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
staram się używać jak najmniej kosmetyków, ostatnio przez dwa miesiące prawie nie używałam antyperspirantów , no ale teraz robi się cieplej, a nie chcę śmierdzieć . Będę musiała wypróbować te bez aluminium, chociaż nie wiem czy będą skuteczne
|
|
|
|
|
#4299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4300 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny co powiecie o kremie BB Garnier? Dobry by był pod podkład? Bo zastanawiam sie nad nim, ale czytałam te recenzje i nie wiem...
|
|
|
|
#4301 |
|
Zakorzenienie
|
Ja próbowałam używać kryształu i niestety, pociłam się strasznie i zdecydowanie było mnie czuć
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4302 | |
|
Zadomowienie
|
Dodam,że nie ma mega problemów z potliwością, może to mi ułatwia sprawę i wystarcza mi Crystal, ałun czy Alterra ( bardzo lubię te deo). Dzisiaj testowałam Garnier BIO kokosowy i średnio się sprawdził w dzisiejszym stresującym dniu
Nie polecam. Jeszcze przetestuję go w normalnych okolicznościach. Alterra sprawuje się na 5! Ja nie czuję różnicy między np. Alterrą Crystalsem, a antyperspirantami, umówmy się- nic nie zastąpi prysznica ![]() Mimo to, nie cuchnę ---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- Cytat:
Ale ja się cieszę,że jest moda na ekologię i ekologiczny styl, bo korzysta na tym klient, bo wiele marek wprowadza produkty BIO. Jednak trzeba uważać na zmyły ![]() Analiza składów też jest wyczerpująca. Tylko antyperspirant to wróg nr 1! Nie trzeba rezygnować z całej "chemii", ale z antyperspirantów powinna każda, nawet jeśli nie jest "eko"
|
|
|
|
#4303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4304 |
|
Zadomowienie
|
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...se-salbei.html
Mi odpowiada, chociaż po czasie zapach ziołowy już się nudzi i dlatego kupiłam Garnier BIO, po pierwszym razie żałuję, ale dam mu szansę. Jeśli nie lubisz zapachu ziół ( szałwi) to nie przypadnie Ci do gustu
|
|
|
#4305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4306 |
|
Konto usunięte
|
widziałyście już w Rossie nowe pomadki L'oreal? po ile?
|
|
|
|
#4307 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tylko dezodorant pod pachy
|
|
|
|
#4308 |
|
Rozeznanie
|
ciekawe kiedy nowa gazetka się pojawi
![]() :brzy dal:
|
|
|
|
#4309 |
|
Zadomowienie
|
Ja go używam, ale normalnie, jakoś nie wyobrażam go sobie nakładać pod podkład, ale dlatego, że nie lubię dużej ilości kosmetyków na twarzy.
|
#4310 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Krem jest bardzo lekki, na wiosne/lato jest idealny, bo nie tworzy tzw. "maski". Mi osobiście bardzo przypadał do gustu, bo lubię subtelny, naturalny makijaż. Krem po nałożeniu troszkę ciemnieje i stapia się że skórą - traktować go trzeba jako krem kororyzujacy. Szybko i przyjemnie się go rozprowadza, ale uwaga - nie ukrywa niedoskonałości cery. Do pojedynczych krostek stosuję korektor w pedzelku. Nie mniej jestem z niego bardzo zadowolona.
|
|
|
|
|
#4313 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4314 |
|
Zakorzenienie
|
ten krem BB do suchej skóry też raczej niekoniecznie sie nadaje.....
ja go próbowałam uzywać i strasznie mnie uczulił, skóra była czerwona i szczypiąca i wysuszył mi ją jeszcze bardziej.... masakra...
|
#4315 |
|
Raczkowanie
|
Z zielonej serii BD w CND po 3,99 jest tylko ten balsam do kąpieli 250ml wsześniej był po 4,99. Tego 500ml nie ma w CND przynajmniej w Rossie w którym byłam.
Edit: Nie planowałam kupować ale na półce została jedna butelka więc wziełam, zużyję do mycia włosów.
Alice We' re all mad here. I' ll tell You a secret....all the Best are. Wishing On A Star Edytowane przez Alais87 Czas edycji: 2012-03-24 o 17:17 |
|
|
|
#4316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4317 | ||
|
Zakorzenienie
|
Mam
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ---------- Cytat:
Moja twarz wygląda naturalnie, nie przybiera pomarańczowego odcienia, nie klei się, nie roluje, nie podrażnia mojej skóry. Ale może tylko na mojej skórze tak się zachowuje.
Edytowane przez Asiuchal Czas edycji: 2012-03-24 o 16:24 |
||
|
|
|
#4318 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4319 |
|
Raczkowanie
|
również mam skórę suchą i produkty wszelkie z garniera omijam, gdyż po nich mam dokładnie to co Ty
|
|
|
|
#4320 |
|
Zakorzenienie
|
Mam do Was ogromną prośbę. Jakiś czas temu kupiłam sobie olejek do włosów Alterry ("Granat i awokado") i kurcze łamię sobie głowę nad tym, jak przeprowadzić urację na moich włosach. Czy dałybyście mi jakieś wskazówki odnośnie aplikacji oraz dokładnego spłukania włosów po wszystkim?
Interesuje mnie, w jaki sposób nakładacie olejek (na całe włosy czy końcówki), ile godzin trzymacie to na włosach, jak sobie radzicie z kapaniem olejków, ile raz i jak spłukujecie olejek, itd. Będę wdzięczna za każdą poradę.
Edytowane przez Asiuchal Czas edycji: 2012-03-25 o 14:31 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:17.

Bo ona stała chyba z rzeczami do pielęgnacji ciała...
A dziś nie zauważyłam... Wycofali?!

(w przeciwnym razie firmy musiałyby podawać taką informację na opakowaniach

) ale o zapach potu
. No ale będę musiała wypróbować.

, no ale teraz robi się cieplej, a nie chcę śmierdzieć
Ale ja się cieszę,że jest moda na ekologię i ekologiczny styl, bo korzysta na tym klient, bo wiele marek wprowadza produkty BIO. Jednak trzeba uważać na zmyły