U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012 ! - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-06, 12:20   #4291
lena_mi
Zakorzenienie

Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012

Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki..

Nikki wstałam dziś z myślą że Ty rozpakowana a tu klops

Nowaken jak fajnie że na Święta w domku będziesz

Desia kciuki za ktg i usg...czekamy na wieści!

Mój Wiertolec brzuszkowy chciał chyba wieczorem i w nocy główką wywiercic juz sobie wyjście, bo co się ruszył to mnie tak kuło od środka że hej..musiałam na maxa zaciskać nogi, to wtedy trochę mniej to odczuwałam...no i kurcze chyba wczoraj pierwszy raz w zyciu wyskoczył mi mały bo mały ale hemoroid...chyba to to choc pewności nie mam, bo nigdy nie miałam...ale tak mnie teraz boli między pośladkami nawet przy zwykłym sikaniu, że ja nie wiem jak ja z tym dziadem urodzę...chyba pójdę po cos do apteki ale czy zdąży zadziałać?

A nad ranem miałam pierwsze boleści małpowe w tej ciąży...zobaczymy jak to dziś będzie...bo zamierzam ładnie dziś okna pomyć i wogóle posprzątać....

Z przyjemniejszych rzeczy to łóżeczko już skręcone sobie stoi i dziś dostałam maskotkę od Bebilonu

Ja jestem ciekawa jak Tż będzie zajmował się małym na początku...czy będzie zaangazowany czy to przyjdzie z czasem dopiero...
A ja miałam w głowie, że Tikki się rozpakowała

Hemoroidka małego też chyba mam, boje się trochę że po porodzie się powiększy.. Ale w razie czego podobno maśc Posterisan pomaga..

Mojego TŻ podobnie jak natkulec i pempek przygotowuję na to że będę musiała po ciązy gdzieś wyjśc i zrobic czasem coś ze sobą by troszkę odreagowac (swoją drogą okaże się jak to będzie z moją chęcia wyjścia jak już Kajcia będzie na świecie I nawet już mnie do tego zachęca, i mówi że to normalne, że po tylu miesiącach ciązy.
Ale ogólnie to bardzo chciałabym by brał udział w opiece nad małą i pielęgnacji. JAk na razie jest chętny

---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ----------

Zia ale zdolniacha z Ciebie! Mogłabyś wrzucic taki przepis na pasztet? Może keidyś się odważę by zrobic

a zapomniałam napisac FLower że super że już łóżeczko skręcone Jak my rozłożyliśmy to do tej pory mam rogala na buzi jak się na nie patrzę i wyorbażam moją córę w nim

Edytowane przez lena_mi
Czas edycji: 2012-04-06 o 12:22
lena_mi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-06, 12:24   #4292
tikki85
Zakorzenienie

Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012

Dziewczyny SMS od Jolki
"Dziewczyny mam dość karmienia nie mam pokarmu i cierpliwości. Co zrobić by nie mieć komplikacji z piersiami? Ja nadal w szpitalu jestem"
Stary 2012-04-06, 12:24   #4293
lena_mi
Zakorzenienie

Claudia współczuję tych "wskazówek" ze strony teściowej, nie zniosłabym tego. Przecież to Twoje dziecko i Ty powinnaś o wszystkim decydowac!

gosia trzymam kciuki żeby w końcu się rozkręciło! i za Tikki,bo już się przeterminowała

Edytowane przez lena_mi
Czas edycji: 2012-04-06 o 12:25
lena_mi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-06, 12:28   #4294
iw32
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
Claudia współczuję tych "wskazówek" ze strony teściowej, nie zniosłabym tego. Przecież to Twoje dziecko i Ty powinnaś o wszystkim decydowac!

gosia trzymam kciuki żeby w końcu się rozkręciło! i za Tikki,bo już się przeterminowała
Ja tez proszę o kciuki bo termin miałam na środę
iw32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-06, 12:28   #4295
tikki85
Zakorzenienie

No przeterminowałam się już 1 dzień ...chyba że jeszcze mam 5 dni do terminu (z pierwszego USG).

Wyczyściłam fugi na podłodze szczoteczką do zębów, bo musiałam coś z sobą zrobić . Wymyłam dokładnie całą łazienkę. Jeszcze została mi 1 łazienka, ale jej mi się jakoś nie chce ruszać.
Stary 2012-04-06, 12:33   #4296
iw32
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
No przeterminowałam się już 1 dzień ...chyba że jeszcze mam 5 dni do terminu (z pierwszego USG).

Wyczyściłam fugi na podłodze szczoteczką do zębów, bo musiałam coś z sobą zrobić . Wymyłam dokładnie całą łazienkę. Jeszcze została mi 1 łazienka, ale jej mi się jakoś nie chce ruszać.
Podziwiam za energię Ja zdołałam tylko napisać TZowi listę zakupów do zrobienia.
iw32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-06, 12:44   #4297
tikki85
Zakorzenienie

Iw32 gdzieś muszę się wyładować a męża już mi szkoda . I tak ciągle warczę na niego jak wściekły pies.
Swoją drogą siły fizycznej mam dużo...co nie znaczy, że nie jestem wyżęta psychicznie.

---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ----------

Ale ja siedzę na sofie aż mi samej z siebie chce się śmiać, ale tylko tak jest mi w miarę wygodnie

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-04-06, 12:48   #4298
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
Nugatowy brąz .
Zrobiłam fotki...mam nadzieję, że już ostatnie z brzuszyskiem . Wstawię zaraz na maila.
czekamy na fotki w takim razie

Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki..

Nikki wstałam dziś z myślą że Ty rozpakowana a tu klops

Nowaken jak fajnie że na Święta w domku będziesz

Desia kciuki za ktg i usg...czekamy na wieści!

Mój Wiertolec brzuszkowy chciał chyba wieczorem i w nocy główką wywiercic juz sobie wyjście, bo co się ruszył to mnie tak kuło od środka że hej..musiałam na maxa zaciskać nogi, to wtedy trochę mniej to odczuwałam...no i kurcze chyba wczoraj pierwszy raz w zyciu wyskoczył mi mały bo mały ale hemoroid...chyba to to choc pewności nie mam, bo nigdy nie miałam...ale tak mnie teraz boli między pośladkami nawet przy zwykłym sikaniu, że ja nie wiem jak ja z tym dziadem urodzę...chyba pójdę po cos do apteki ale czy zdąży zadziałać?

A nad ranem miałam pierwsze boleści małpowe w tej ciąży...zobaczymy jak to dziś będzie...bo zamierzam ładnie dziś okna pomyć i wogóle posprzątać....

Z przyjemniejszych rzeczy to łóżeczko już skręcone sobie stoi i dziś dostałam maskotkę od Bebilonu

Ja jestem ciekawa jak Tż będzie zajmował się małym na początku...czy będzie zaangazowany czy to przyjdzie z czasem dopiero...
Niestety muszę Cię rozczarować ale jeszcze w dwupaczku jestem

Cytat:
Dziewczyny SMS od Jolki
"Dziewczyny mam dość karmienia nie mam pokarmu i cierpliwości. Co zrobić by nie mieć komplikacji z piersiami? Ja nadal w szpitalu jestem"
Miałam właśnie pisać sms od Jolki bo wcześniej nie mogłam ale mnie wyprzedziłaś
Stary 2012-04-06, 12:55   #4299
tikki85
Zakorzenienie

Nikii już fotki są na mailu
Stary 2012-04-06, 13:19   #4300
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Dziewczyny SMS od Jolki
Nie rozumiem za bardzo o jakie komplikacje z piersiami chodzi Jolce,ze beda bolec?Smarowac mascia,mlekiem swoim.Ja mialam duzo pokarmu,wiec nie znam tego problemu z doswiadczenia,ale na poczatku tez cycki bolaly,musialy sie przyzwyczaic.No i musi Jolka duzo pic,moze te herbatki laktacyjne i czesto przystawiac.Chyba,ze jej chodzi w tym pytaniu o to,ze nie chce karmic i co ma zrobic?

Cytat:
Napisane przez iw32 Pokaż wiadomość
Stary 2012-04-06, 13:49   #4301
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iw32 Pokaż wiadomość
oczywiście za Ciebie też kciuki trzymam! dziś pełnia!

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

Ale mi dzieciątko szaleje w brzuszku

---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ----------

Tikki ale superowo wyglądasz!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-06, 13:57   #4302
tikki85
Zakorzenienie

lena_mi dziękuję .

Gosia, chyba Jolce chodzi o to, że nie chce karmić
Stary 2012-04-06, 14:01   #4303
agator74
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
ja jadłam już tyle rzeczy ,że mogłabym wymieniać wymieniac, ale to tak bez sensu, bo dzieci są różne i mogą reagować różnie.....z takich podejrzanych to jadlam pizze domowej roboty , salatki z kurczakiem itd.

jutro będę wiedzieć kiedy jedziemy, będzie mieć robioną scyntografię nerek,żeby sprawdzić jak która pracuje , do Warszawy dlatego jedziemy bo tam ponoc robią to najlepiej , urolog mega fajny , bardzo konkretny, narysował nam jak to wygląda, da nam skierowania na to badanie ,żeby na nfz było .... nie jest najgorzej,niby mam się nie martwić , nie krakać jak to nazwał, bo szanse ,ze operacja nie będzie konieczna są duże, ale wiecie jak jest....no martwi się człowiek
no niestety my juz przeszlismy to badanie- scyntografie i tez musimy obserwowac nereczki, my bylismy w Centrum Zdrowia Dziecka, smutne ile tam dzieciaczkow lezy, a teraz podobno problemy z nerkami ma baaardzo duzo dzidzi przez ostatnie pol roku.

Kubuś jest już z nami 19.03.2012
agator74 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-06, 14:06   #4304
MoniaHan
Wtajemniczenie

Tikki super wygladasz!!

chcialam isc na spacer ale pogoda sie popsula, a swoja droga moje dziecko znow spi uz 2h, jak sie obudzi to nakarmie i chyba jednak mimo pogody (sloneczka juz nie ma) przejdziemy sie troche i dla niej i dla mnie dobrze to zrobi.

no wlasnie tez nie wiem o co Jolce dokladnie chodzi o komplikacje z piersiami. ja tez na poczatku mialam bardzo malo pokarmu i mala ssala 5 min i juz nie chciala (widocznie sie najadala, polozna mowila ze w pierwszych dobach dla dziecka wystarczy na jedno karmienia ilosc mleka na lyzeczke od herbaty).
no i duzo pic wody trzeba tak jak mowicie.a bolace sutki? to chyba kazda z nas przerabiala, przejdzie.

tez Was tak swedza piersi??mnie swedza cale piersi..myje sie ...aby nie bylo

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-06, 14:09   #4305
pempek
Zakorzenienie

jeśli Jolkaa nie chce karmić, to może ja odpowiem, bo ostatnio podjęłam decyzję o zaprzestaniu karmienia. Co ja robiłam... nic nie robiłam po prostu przestałam dostawiać, następnego dnia bolały mnie piersi trochę, trochę masowałam i tyle. Teraz po 5 dniach mleka już nie mam, piersi miękkie i to by było na tyle..
Dziewczyny tu radziły, żeby pić szałwię, masować piersi, ciepłym prysznicem je polewać i rozmasowywać bolące miejsca.
pempek jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-06, 14:21   #4306
tikki85
Zakorzenienie

Napisałam Jolce Wasze rady, i odnośnie karmienia i zaprzestania karmienia.

MoniaHan dziekuję

---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ----------

Co dziś taki zastój postowy?
Stary 2012-04-06, 14:22   #4307
emigra
Zakorzenienie

Jolka po cc pokarm pojawia sie pozniej niz po porodzie sn ... Ale jak nie chcesz karmic to zacznij juz teraz pic szalwie albo popros o tabletki na zachamowanie laktacji...

Ja wlasnie wyleguje sie w wannie tesciowa wziela Jule na spacer zaraz zjemy obiad i moze uda mi sie troche ogarnac,poprasowac ...
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-06, 14:27   #4308
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agator74 Pokaż wiadomość
no niestety my juz przeszlismy to badanie- scyntografie i tez musimy obserwowac nereczki, my bylismy w Centrum Zdrowia Dziecka, smutne ile tam dzieciaczkow lezy, a teraz podobno problemy z nerkami ma baaardzo duzo dzidzi przez ostatnie pol roku.
ooo napisz mi priv jak wygląda to badanie , dzięki z góry, i co tam się u Was dzieje?

Ja po dermatologu i ręce mi opadły , czeka mnie po karmieniu długie leczenie
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-06, 14:30   #4309
tikki85
Zakorzenienie

Konia

---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ----------

Idę robić obiad, bo mama i mąż w Kościele. Nie chce mi się, ale jestem głodna jak wilk

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-06, 14:34   #4310
karolca
Zakorzenienie

jakas depresja mnie lapie

płacze jak male dziecko, dawno tak głosno nie płakałam...

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-06, 14:53   #4311
Zia_
Zadomowienie

Cytat:
Chodzi o tego wrzodka? Poki karmisz to nie mozesz brac lekow?

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
jakas depresja mnie lapie

płacze jak male dziecko, dawno tak głosno nie płakałam...
Karolca, przeciez wiesz ze wahania nastroju maja odloze w zawirowaniach hormonalnych. Nie potrwa to wiecznie, czytalam ze 80% kobiet po porodzie nie omina placze i zle nastroje, taka cena za nasze maluchy
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-06, 15:07   #4312
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:

Co dziś taki zastój postowy?
ja się wzięłam za sprzątanie

---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ----------

Cytat:
ooo napisz mi priv jak wygląda to badanie , dzięki z góry, i co tam się u Was dzieje?

Konia co się dzieje?
Stary 2012-04-06, 15:08   #4313
Zia_
Zadomowienie

Lena_mi, prosze tu przepis na pasztet:
http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_...y/przepis.html
Ogolnie to ja sie baaaardzo luzno trzymam przepisow, zazwyczaj tlyko googlam zeby zobaczyc proporcje skladnikow, czas i temperature pieczenia. Ja robilam z 1.6 kg miesa wieprzowego, 3 sporych kawalkow boczku i 1/2kg watrobki drobiowej. Plus grzyby suszone, pol bulki paryskiej, 4 srednie cebule. No i mnostwo przypraw, ale to wszystko na oko i kto co lubi Ogolnie pasztet to robie max 1 w roku, bo zawsze musze pozyczyc od sasiadki maszyne do mielenia miesa i ja od niej przytaszczyc . Kiedys mialam faze na wegetarianskie pasztety, ale porazka na calej linii, sama nie moglam tego suchara potem jesc
Wlasnie mi sie serniczki upiekly, robie zawsze z tego sera wg przepisu na opakowaniu:
http://www.abc-zakupy.pl/1930-mazurs...ukrem-1kg.html
Opadly dramatycznie, trzeba bedzie udawac ze takie plaskie mialy byc - oby smak byl dobry
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Screen shot 2012-04-06 at 15.09.03.jpg (67,6 KB, 18 załadowań)
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2012-04-06, 15:13   #4314
tikki85
Zakorzenienie

Zaraz będzie u mnie tęcza, bo leje i świeci słonko, ale obawiam się, że ze strony po której nie mam okien.

Zia_ mniam . Ja tu mogę zrobić jedynie serniczek z serków kanapkowych z przepisu z "Ugotowani" na TVN .
Stary 2012-04-06, 15:27   #4315
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez alamig Pokaż wiadomość
Desia, właśnie dostałam telefon od naszych znajomych z Krakowa, że ukradli im w nocy samochód. W środku mieli fotelik dla dziecka, wózek i mnóstwo innych rzeczy. Straty jak jasna cholera Co to się dzieje, że te samochody tak teraz kradną
O matko!
Biedni! Ja na szczescie nic w samochodzie nie mialam, no Adasia fotelik, ale mamy jeszcze drugi, wiec nie jest tak zle!

Ja juz po wszystkim!
1.KTG- serduszko Viki pieknie , SKURCZY ZERO
2.USG - nerki takiej samej wielkosci, wiec ze spokojem czekamy do porodu, ale zszokowalam sie waga, dzisiaj wyszlo 3440 g
czyli wyszloby ze przybrala jakie 0,5 kg przez 1,5 tygodnia
No to pewnie sa te granice bledu, tzn pomiar robiony na innym sprzecie!
Tyle ze teraz sie zastanawiam , ktory pomiar sie sprawdzi, bo jesli dzisiejszy to moge miec ciezki porod, a zapomnialam pytac o wielkosc glowki, pewnie w srode na wizycie zrobi szybkie usg znowu zeby obejrzec nerki to spytam o glowke!

A wszystkie dokumenty Panie na IP juz sobie opisaly i wklikaly w komputer, czyli jestem juz w sysytemie i bedzie mniej papierkowej roboty jak juz przyjade rodzic

Odnosnie tego nerwu wzrokowego tez nic nie wiem tez, bo powiedzial ze ze spokojem spojrzy na to w srode na wizycie.
Czyli w sumie wiesci dobre, ale raczej dzisiaj nie urodze, wiec pelnia na mnie znowu nie zadziala (z Adasiem urodzilam 4 dni po )
No nic, czekamy cierpliwie bo co innego pozostaje?

---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ----------

Cytat:

Ja rowniez poprosze o opis takiego badania bo byc moze bedzie i nas czekalo!

Konia, no wlasnie - jakie leczenie? czy to chodzi o hemoroida?

Iw 32 - no to ode mnie tez zacisniete kciuki masz

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-06, 15:30   #4316
tikki85
Zakorzenienie

Desia to super, że z Malusią wszystko OK! Ja pewnie też nie miałam skurczy...ale mi tego nie komentowali a ja głupia nie pytałam .
Stary 2012-04-06, 15:34   #4317
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Desia to super, że z Malusią wszystko OK! Ja pewnie też nie miałam skurczy...ale mi tego nie komentowali a ja głupia nie pytałam .
Oj tam, zaraz glupia!
Wlasnie ze bardzo czesto dopiero w domu przychodza do glowy pytania , ktore powinnysmy zadac!
To takie typowe!
A ustalili Ci termin wywolywania wogole, bo nie pamietam nic takiego, ze pisalas!

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2012-04-06, 15:42   #4318
tikki85
Zakorzenienie

Desia, mam kolejne KTG 10.04 więc nie wiem co wtedy powiedzą. Zobaczymy.
Co do pytań to ja niby wiem o co się zapytać - po polsku, a po hiszpańsku grzęźnie mi język w gardle i się wstydzę, że coś źle powiem ...no a zresztą jak już wchodzę do gabinetu to wszystko zapominam, bo jestem w strachu .

---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ----------

Dzidzia się wypycha a brzuch mam taki twardy jak skała

---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ----------

SMS od Jolki
"Dziękuję Wam Dziewczyny za rady. Tabletek mi nie dadzą. Jedyna nadzieja w osłonkach bo nawet laktator nie daje rady . Ogólnie załamka. Jeszcze boli mnie rana po cc jak cholera . Święta pewnie spędzę w szpitalu, a ja tak bardzo chcę do domu. Pozdrawiam Was wszystkie "
Stary 2012-04-06, 15:42   #4319
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
Nikii już fotki są na mailu
Świetnie wyglądasz

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
O matko!
Biedni! Ja na szczescie nic w samochodzie nie mialam, no Adasia fotelik, ale mamy jeszcze drugi, wiec nie jest tak zle!

Ja juz po wszystkim!
1.KTG- serduszko Viki pieknie , SKURCZY ZERO
2.USG - nerki takiej samej wielkosci, wiec ze spokojem czekamy do porodu, ale zszokowalam sie waga, dzisiaj wyszlo 3440 g
czyli wyszloby ze przybrala jakie 0,5 kg przez 1,5 tygodnia
No to pewnie sa te granice bledu, tzn pomiar robiony na innym sprzecie!
Tyle ze teraz sie zastanawiam , ktory pomiar sie sprawdzi, bo jesli dzisiejszy to moge miec ciezki porod, a zapomnialam pytac o wielkosc glowki, pewnie w srode na wizycie zrobi szybkie usg znowu zeby obejrzec nerki to spytam o glowke!

A wszystkie dokumenty Panie na IP juz sobie opisaly i wklikaly w komputer, czyli jestem juz w sysytemie i bedzie mniej papierkowej roboty jak juz przyjade rodzic

Odnosnie tego nerwu wzrokowego tez nic nie wiem tez, bo powiedzial ze ze spokojem spojrzy na to w srode na wizycie.
Czyli w sumie wiesci dobre, ale raczej dzisiaj nie urodze, wiec pelnia na mnie znowu nie zadziala (z Adasiem urodzilam 4 dni po )
No nic, czekamy cierpliwie bo co innego pozostaje?

---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ----------

Ja rowniez poprosze o opis takiego badania bo byc moze bedzie i nas czekalo!

Konia, no wlasnie - jakie leczenie? czy to chodzi o hemoroida?

Iw 32 - no to ode mnie tez zacisniete kciuki masz
super że po wizycie wszystko OK

Ja pościerałam kurze teraz odpoczywam, bo ten kręgosłup, żebro i brzuch nie dawają mi spokoju. Na dodatek strasznie sutki mnie swędzą ;/
Dziś zaś usłyszałam od teściowej że mam urodzić 22.04 już puściłam to mimo uszu , ale chciałam jej wygarnąć. Ale następnym razem chyba jej wygarne (okazja w niedzielę - rodzinne spotkanie wtedy może też wyskoczyć z czymś takim)
Jak poszła to powiedziałam Oskarowi że nawet nie ma się ważyć pojawić 22.04 na świecie lepiej wcześniej np. w przyszłym tygodniu

Co do karmienia po porodzie.... jak byłam w tym szpitalu to leżałam z dziewczyną co urodziła...miała mały kryzys i poszła na dokarmienie wtedy położna powiedziała jej że w 2 dobie większość ma problemy z karmieniem a 3dnia znów się rozkręca. Fakt u niej 3 dnia znów wszystko było OK może coś w tym jest
Stary 2012-04-06, 15:44   #4320
tikki85
Zakorzenienie

Nikii

Mnie też boli jedna strona ciała jak się poruszam.
A teściowa może Ci jeszcze ustali godzinę porodu?? masakra. Współczuję.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości