|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4291 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
![]() Hemoroidka małego też chyba mam, boje się trochę że po porodzie się powiększy.. Ale w razie czego podobno maśc Posterisan pomaga.. Mojego TŻ podobnie jak natkulec i pempek przygotowuję na to że będę musiała po ciązy gdzieś wyjśc i zrobic czasem coś ze sobą by troszkę odreagowac (swoją drogą okaże się jak to będzie z moją chęcia wyjścia jak już Kajcia będzie na świecie ![]() Ale ogólnie to bardzo chciałabym by brał udział w opiece nad małą i pielęgnacji. JAk na razie jest chętny ![]() ---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- Zia ale zdolniacha z Ciebie! ![]() ![]() a zapomniałam napisac FLower że super że już łóżeczko skręcone ![]() ![]() Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-04-06 o 12:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4292 |
Zakorzenienie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
Dziewczyny SMS od Jolki
"Dziewczyny mam dość karmienia nie mam pokarmu i cierpliwości. Co zrobić by nie mieć komplikacji z piersiami? Ja nadal w szpitalu jestem" |
![]() ![]() |
![]() |
#4293 |
Zakorzenienie
|
Claudia współczuję tych "wskazówek" ze strony teściowej, nie zniosłabym tego. Przecież to Twoje dziecko i Ty powinnaś o wszystkim decydowac!
gosia trzymam kciuki żeby w końcu się rozkręciło! ![]() ![]() Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-04-06 o 12:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#4294 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4295 |
Zakorzenienie
|
No przeterminowałam się już 1 dzień
![]() Wyczyściłam fugi na podłodze szczoteczką do zębów, bo musiałam coś z sobą zrobić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4296 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4297 |
Zakorzenienie
|
Iw32 gdzieś muszę się wyładować a męża już mi szkoda
![]() Swoją drogą siły fizycznej mam dużo...co nie znaczy, że nie jestem wyżęta psychicznie. ---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- Ale ja siedzę na sofie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4298 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4299 |
Zakorzenienie
|
Nikii już fotki są na mailu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4300 | |
Gang Iren
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4301 |
Zakorzenienie
|
oczywiście za Ciebie też kciuki trzymam!
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- Ale mi dzieciątko szaleje w brzuszku ![]() ---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- Tikki ale superowo wyglądasz! ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4302 |
Zakorzenienie
|
lena_mi dziękuję
![]() Gosia, chyba Jolce chodzi o to, że nie chce karmić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4303 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4304 |
Wtajemniczenie
|
Tikki super wygladasz!!
chcialam isc na spacer ale pogoda sie popsula, a swoja droga moje dziecko znow spi uz 2h, jak sie obudzi to nakarmie i chyba jednak mimo pogody (sloneczka juz nie ma) przejdziemy sie troche i dla niej i dla mnie dobrze to zrobi. no wlasnie tez nie wiem o co Jolce dokladnie chodzi o komplikacje z piersiami. ja tez na poczatku mialam bardzo malo pokarmu i mala ssala 5 min i juz nie chciala (widocznie sie najadala, polozna mowila ze w pierwszych dobach dla dziecka wystarczy na jedno karmienia ilosc mleka na lyzeczke od herbaty). no i duzo pic wody trzeba tak jak mowicie.a bolace sutki? to chyba kazda z nas przerabiala, przejdzie. tez Was tak swedza piersi??mnie swedza cale piersi..myje sie ...aby nie bylo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4305 |
Zakorzenienie
|
jeśli Jolkaa nie chce karmić, to może ja odpowiem, bo ostatnio podjęłam decyzję o zaprzestaniu karmienia. Co ja robiłam... nic nie robiłam
![]() Dziewczyny tu radziły, żeby pić szałwię, masować piersi, ciepłym prysznicem je polewać i rozmasowywać bolące miejsca. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4306 |
Zakorzenienie
|
Napisałam Jolce Wasze rady, i odnośnie karmienia i zaprzestania karmienia.
MoniaHan dziekuję ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ---------- Co dziś taki zastój postowy? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4307 |
Zakorzenienie
|
Jolka po cc pokarm pojawia sie pozniej niz po porodzie sn ... Ale jak nie chcesz karmic to zacznij juz teraz pic szalwie albo popros o tabletki na zachamowanie laktacji...
Ja wlasnie wyleguje sie w wannie ![]() ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
![]() ![]() |
![]() |
#4308 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja po dermatologu i ręce mi opadły ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4309 |
Zakorzenienie
|
Konia
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ---------- Idę robić obiad, bo mama i mąż w Kościele. Nie chce mi się, ale jestem głodna jak wilk ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4310 |
Zakorzenienie
|
jakas depresja mnie lapie
![]() płacze jak male dziecko, dawno tak głosno nie płakałam...
#4311 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4312 |
Zakorzenienie
|
ja się wzięłam za sprzątanie
![]() ---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ---------- Konia co się dzieje? |
![]() ![]() |
![]() |
#4313 |
Zadomowienie
|
Lena_mi, prosze tu przepis na pasztet:
http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_...y/przepis.html Ogolnie to ja sie baaaardzo luzno trzymam przepisow, zazwyczaj tlyko googlam zeby zobaczyc proporcje skladnikow, czas i temperature pieczenia. Ja robilam z 1.6 kg miesa wieprzowego, 3 sporych kawalkow boczku i 1/2kg watrobki drobiowej. Plus grzyby suszone, pol bulki paryskiej, 4 srednie cebule. No i mnostwo przypraw, ale to wszystko na oko i kto co lubi ![]() ![]() ![]() Wlasnie mi sie serniczki upiekly, robie zawsze z tego sera wg przepisu na opakowaniu: http://www.abc-zakupy.pl/1930-mazurs...ukrem-1kg.html Opadly dramatycznie, trzeba bedzie udawac ze takie plaskie mialy byc ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4314 |
Zakorzenienie
|
Zaraz będzie u mnie tęcza, bo leje i świeci słonko, ale obawiam się, że ze strony po której nie mam okien.
Zia_ mniam ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4315 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Biedni! Ja na szczescie nic w samochodzie nie mialam, no Adasia fotelik, ale mamy jeszcze drugi, wiec nie jest tak zle! Ja juz po wszystkim! 1.KTG- serduszko Viki pieknie , SKURCZY ZERO ![]() 2.USG - nerki takiej samej wielkosci, wiec ze spokojem czekamy do porodu, ale zszokowalam sie waga, dzisiaj wyszlo 3440 g ![]() czyli wyszloby ze przybrala jakie 0,5 kg przez 1,5 tygodnia ![]() No to pewnie sa te granice bledu, tzn pomiar robiony na innym sprzecie! Tyle ze teraz sie zastanawiam , ktory pomiar sie sprawdzi, bo jesli dzisiejszy to moge miec ciezki porod, a zapomnialam pytac o wielkosc glowki, pewnie w srode na wizycie zrobi szybkie usg znowu zeby obejrzec nerki to spytam o glowke! A wszystkie dokumenty Panie na IP juz sobie opisaly i wklikaly w komputer, czyli jestem juz w sysytemie i bedzie mniej papierkowej roboty jak juz przyjade rodzic ![]() Odnosnie tego nerwu wzrokowego tez nic nie wiem tez, bo powiedzial ze ze spokojem spojrzy na to w srode na wizycie. Czyli w sumie wiesci dobre, ale raczej dzisiaj nie urodze, wiec pelnia na mnie znowu nie zadziala (z Adasiem urodzilam 4 dni po ) No nic, czekamy cierpliwie bo co innego pozostaje? ---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ---------- Cytat:
![]() Konia, no wlasnie - jakie leczenie? czy to chodzi o hemoroida? Iw 32 - no to ode mnie tez zacisniete kciuki masz ![]() ![]()
![]() |
#4316 |
Zakorzenienie
|
Desia to super, że z Malusią wszystko OK! Ja pewnie też nie miałam skurczy...ale mi tego nie komentowali a ja głupia nie pytałam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4317 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wlasnie ze bardzo czesto dopiero w domu przychodza do glowy pytania , ktore powinnysmy zadac! To takie typowe! A ustalili Ci termin wywolywania wogole, bo nie pamietam nic takiego, ze pisalas!
![]() |
#4318 |
Zakorzenienie
|
Desia, mam kolejne KTG 10.04 więc nie wiem co wtedy powiedzą. Zobaczymy.
Co do pytań to ja niby wiem o co się zapytać - po polsku, a po hiszpańsku grzęźnie mi język w gardle i się wstydzę, że coś źle powiem ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ---------- Dzidzia się wypycha a brzuch mam taki twardy jak skała ![]() ---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ---------- SMS od Jolki "Dziękuję Wam Dziewczyny za rady. Tabletek mi nie dadzą. Jedyna nadzieja w osłonkach bo nawet laktator nie daje rady ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4319 | |
Zakorzenienie
|
Świetnie wyglądasz
![]() Cytat:
![]() Ja pościerałam kurze teraz odpoczywam, bo ten kręgosłup, żebro i brzuch nie dawają mi spokoju. Na dodatek strasznie sutki mnie swędzą ;/ Dziś zaś usłyszałam od teściowej że mam urodzić 22.04 ![]() Jak poszła to powiedziałam Oskarowi że nawet nie ma się ważyć pojawić 22.04 na świecie lepiej wcześniej np. w przyszłym tygodniu ![]() Co do karmienia po porodzie.... jak byłam w tym szpitalu to leżałam z dziewczyną co urodziła...miała mały kryzys i poszła na dokarmienie wtedy położna powiedziała jej że w 2 dobie większość ma problemy z karmieniem a 3dnia znów się rozkręca. Fakt u niej 3 dnia znów wszystko było OK ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4320 |
Zakorzenienie
|
Nikii
![]() ![]() Mnie też boli jedna strona ciała jak się poruszam. A teściowa może Ci jeszcze ustali godzinę porodu?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:30.